Výběr soupeřů 2022 (pře.)
přerušeno
Výběr soupeřů 2022

Neděle 13.03.2022, 19:30Florbal
     
    Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek skončil. (18:49:31)
     
    SLOŽENÍ SEMIFINÁLOVÝCH DVOJIC:

    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
    1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc

    Termíny:

    Sobota 2. dubna (1. utkání)
    Neděle 3. dubna (2. utkání)
    Neděle 10. dubna (případná 3. utkání)
     
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV si vybírá za semifinálového soupeře FbŠ Bohemians. Druhou dvojicí tak je 1. SC TEMPISH Vítkovice a FBS Olomouc.
     
    Výběr soupeře pro semifinále provádí tým FAT PIPE FLORBAL CHODOV.
     
    Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek začal!
     
    Juniorky Chodova tak mohou v nadcházejícím výběru soupeřů volit buď z Olomouce, nebo Bohemians. Výběr je naplánován na 18.00.
     
    Rozhodující utkání série mezi Tatranem a Bohemians zvládly klokanky, které zvítězily 2:1 a postupují do semifinále. Poprvé se trefily Bohemians ve 27. minutě, přičemž rozhodující náskok nabyly ve třetím dějství. Střešovice potom pouze snížily na nejtěsnější rozdíl, a tak se loučí se sezonou.
     
    Výběr soupeřek pro semifinále 1. ligy juniorek byl posunutý na sobotu 26. března od 18.00.
     
    1. liga juniorek – semifinále

    Těsně pod svůj vrchol dokráčela 1. liga juniorek. Velmi rychle si místo v nejlepší čtveřici zajistily florbalistky Chodova, které zdolaly osmifinálové překvapení ze Světlé nad Sázavou hladce 6:0 a 6:1.

    Dva zápasy pak stačily i Vítkovicím proti Black Angels. Rytířky doma zvítězily rozdílem třídy 8:1, v Praze ale narazily na odboj a postoupily až díky těsnému triumfu 5:4.

    Stejně krátká byla i série mezi Olomoucí a Bulldogs, která byla velmi podobná té vítkovické. Nejprve totiž Hanačky doma vyhrály jasně 15:7, postup ale v Brně vystřelily až v prodloužení.

    Jediná série, která si vyžádala třetí zápas, se odehrála kompletně v Praze. Tatranky nejprve uspěly na půdě Bohemians a po výhře 5:1 jely do Stodola Arény hájit vedení. Tam však již ve 4. minutě prohrávaly 0:4 a i přes velkou snahu si klokanky triumf pohlídaly.

    Rozhodující střetnutí se odehraje v sobotu 26. března. Krátce po něm bude následovat výběr soupeřek.
     
    Kupujte vstupenky na vrchol florbalové sezony! Jubilejní desáté superfinále bude hostit 9. dubna pražská O2 arena a po dvou letech ovlivněných pandemií koronaviru se můžete těšit na ten pravý vrchol a nejlepší florbalovou atmosféru. Neváhejte a zajistěte si včas ta nejlepší místa! Vstupenky kupujte ZDE
     
    Další výběr soupeřů bude následovat 27. března, kdy si své soupeře budou volit juniorky.

    Týmy z elitních soutěží čeká účast v superfinále, které se bude konat 9. dubna v O2 areně.
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy je uončen.
     
    LSL
    To znamená, že druhou dvojicí budou Vítkovice a Tatran, který bude začínat doma.
     
    LSL
    Tatran – Vítkovice

    Vítkovice jsou týmem, který v základní části sebral Tatranu jeden zápas. A stalo se tak navíc na domácí půdě Pražanů, když podlehli soupeři 4:6. Situaci tak museli napravovat venku, což se Střešovicím nakonec i podařilo vítězstvím 6:2. Také tento výsledek znamenal, že Tatran obsadil druhou příčku Livesport Superligy s náskokem šesti bodů právě na Vítkovice.

    Ve vzájemných bitvách pokaždé pálil přesně Martin Šindelář. Dohromady dal za obě utkání tři trefy a jednu gólovou přihrávku. Co však mluví proti Střešovicím, je jejich statistika ve třetích třetinách – v obou duelech je totiž zvládly lépe o jedinou brankou Vítkovice.
     
    LSL
    Středočeši mají jasno! O superfinále si zahrají s pražskou Spartou.
     
    LSL
    Mladá Boleslav – Sparta

    Mladoboleslavští florbalisté si semifinále zajistili v nejkratším možném čase. Liberci ve čtvrtfinálových bojích nedovolili ani jeden vítězný zápas. Výhry se však pro středočeský celek nerodily vůbec snadno, i přesto svěřenci Petra Novotného všechny těžké chvíle ustáli. Díky vítězství v základní části měl aktuální mistr právo první volby i v semifinále. Do něj si zvolili Středočeši pražskou Spartu, která si cestu mezi čtyři celky proklestila přes rivala Bohemians.

    Ve stejné fázi soutěže se spolu oba celky utkaly již v sezoně 2017/18. Z postupu do finále, ve kterém nakonec brala historicky první titul, se rychle radovala Mladá Boleslav, která zvládla všechny čtyři duely. I bilance posledních vzájemných ligových duelů hovoří jasně na stranu. Pražané naposledy dokázali uspět proti mladoboleslavskému celku v nejvyšší soutěži 17. února 2019, kdy si odvezli z města automobilů výhru 7:5.

    V letošní sezoně se Mladoboleslavští nejprve radovali na domácí palubovce 7:2, z hlavního města si poté odvezli těsnou výhru 6:5. Ve vzájemných duelech se bodově nejvíce dařilo Jiřímu Curneymu, jenž zapsal pět bodů, třemi brankami se během dvou duelů uvedl Jakub Bína. Na straně Sparty se dvakrát prosadili Mikuláš Krbec s Robertem Koširem. Zaskočí Pražané favorizovaného obhájce titulu nebo mladoboleslavský celek opět nebude chybět ve finálové klání?
     
    LSL
    Své soupeře si nyní zvolí florbalisté z Mladé Boleslavi.
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy začal!
     
    Ve 20.00 si soupeře do semifinále Livesport Superligy zvolí tým Mladé Boleslavi.
     
    Výběr soupeřů v Extralize žen byl ukončen.
     
    Druhou dvojici tak tvoří celky Chodova a Tatranu!
     
    Chodov – Tatran

    Semifinále Extraligy žen 2021/2022 bude mít naprosto shodné obsazení jako v předchozí sezoně, neboť na základě vítkovického výběru Chodov znovu vyzve Střešovice. Jejich předchozí semifinálové klání bylo co se týče celkového výsledku docela jednoznačné, jednotlivá utkání však byla velice vyrovnaná a hned ve čtyřech z pěti případů skončila rozdílem maximálně dvou branek.

    Také v základní části tohoto ročníku pak tyto dva rivalské kluby odehrály velice vyrovnané zápasy, oba totiž skončily podobnými výsledky 4:2 a 3:2. Šťastnějším týmem se vždy stal Chodov, neboť Střešovice nedokázaly jeho gólmanky překonat víc než dvakrát. Ne náhodou tak v obou utkáních obdržely ocenění hráčky zápasu vždy chodovské brankářky.

    Překonat jedny z nejlepších florbalových brankářek aktuální doby tak pro Tatran bude jistě těžké, podařit by se to však mohlo Kateřině Seemannové, která se v obou utkáních již jednou prosadila. Na straně Chodova pak budou v útoku hrozit české reprezentantky Eliška Chudá (1+2) a Karolína Suchá (2+0).

    Program semifinále play-off:

    Sobota 19. března:
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Tatran Střešovice

    Neděle 20. března:
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Tatran Střešovice

    Sobota 26. března:
    Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV

    Neděle 27. března:
    Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
     
    Vítkovice sáhly po Ostravě! V semifinále nás tak znovu čekají dvě derby.
     
    Vítkovice – Ostrava

    Po roce je semifinálová bitva o královny Ostravy opět zpátky, a že znovu bude na co koukat. Oba vzájemné zápasy těchto dvou rivalů v této sezoně měly dvě velké společné – oba duely totiž vyhrály Vítkovice a vstřelily přitom devět gólů. Rozdíl byl však ve výkonu druhého ostravského celku, který v říjnu proti několikanásobnému mistrovi extraligy padl vysoko 2:9, ve druhém klání už ale zvládl rozdíl ztenčit na 7:9.

    Nejproduktivnější hráčkou obou těchto derby se stala vítkovická Barbora Husková, která ve dvou zápasech zaznamenala šest bodů za tři branky a tři asistence. Její spoluhráčky Sára Seevaldová a Dominika Buczeková pak přispěly pěti body. Jasné tedy je, že ostravské FBC bude muset hodně spoléhat na výkon obrany a hlavně své brankářské jedničky Veroniky Tomšové.

    Vstupenka do superfinále je jen jedna, hráčky FBC Ostrava tak proti týmu, který zůstává neporažen už přes sedmdesát zápasů v řadě, budou mít velice náročný úkol. Může je však motivovat to, že se staly dosud posledními hráčkami, které zvládly rytířky v novodobé florbalové historii porazit. Stalo se tak 11. listopadu 2019, od té doby totiž už Vítkovice neprohrály ani jeden zápas.

    Program semifinále play-off:

    Sobota 19. března:
    1.SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP OSTRAVA

    Neděle 20. března:
    1.SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP OSTRAVA

    Sobota 26. března:
    FBC ČPP OSTRAVA – 1.SC TEMPISH Vítkovice

    Neděle 27. března:
    FBC ČPP OSTRAVA – 1.SC TEMPISH Vítkovice
     
    Svou volbu provedou hráčky Vítkovic. Sáhnou tak jako vloni po svém městském rivalovi z Ostravy, anebo se vydají do Prahy na Tatran?
     
    Výběr soupeřů pro semifinále Extraligy žen začal.
     
    Semifinále Livesport Superligy

    Ve dvou případech proběhlo v nejkratším čase i čtvrtfinále Livesport Superligy. Místo v semifinále si zajistili již ve čtvrtém zápase vítěz základní části z Boleslavi a střešovický Tatran. Pět klání si pak vyžádala série Vítkovic s Chodovem, kterou nakonec ovládli rytíři. Až v šestém duelu pak zlomili pražské derby s klokany sparťané. Výběr provede Mladá Boleslav, na svého soupeře si počkají florbalisté Tatranu.
     
    Semifinále Extraligy žen

    V nejkratším termínu přešli přes čtvrtfinále florbalistky Vítkovic, Chodova a Tatranu. Pořádně se zapotily hráčky FBC Ostrava, které udolali Bohemians až v šestém duelu. Volit soupeřky budou v základní části suverénní Vítkovice, doma bude sérii začínat i Chodov, jež bude čekat na to, po kom sáhnou rytířky.
     
    Potvrzený je čas výběru v Extralize žen a Livesport Superlize.

    Semifinálové soupeře v nejvyšších soutěžích mužů a žen poznáme již v neděli večer. Svou volbu provedou v 19.30 hráčky Vítkovic. Ve 20.00 pak bude mít prostor zvolit si soupeře nejlepší celek Livesport Superligy z Mladé Boleslavi.
     
    Další výběr soupeřů nás čeká nejpozději v neděli 13. března, kdy si podle vývoje čtvrtfinálových sériích v nejvyšších soutěžích budou své soupeře vybírat celky z Extraligy žen a Livesport Superligy.
     
    CE LJ
    Výběr soupeřů pro osmifinále CE ligy juniorů byl ukončen.
     
    CE LJ
    Složení dvojic pro osmifinále CE ligy juniorů

    1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC Liberec
    PSN Tatran Střešovice – BLACK ANGELS
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Bulldogs Brno
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Florbal Ústí
    Předvýběr.CZ Florbal MB – Zlín Lions
    ACEMA Sparta Praha UNYP – FbŠ Bohemians DDM Praha 7
    SOKOLI Pardubice – FBŠ Hummel Hattrick Brno
    Panthers Praha – Kanonýři Kladno
     
    CE LJ
    Poslední dvojici tak utvoří Panthers Praha a Kanonýři Kladno.
     
    CE LJ
    Osmifinále je kompletní. Pardubice sáhly po brněnském Hattricku.
     
    CE LJ
    Poslední volbu obstarají pardubičtí Sokoli. V osudí zbývají Kanonýři Kladno a brněnský Hattrick.
     
    CE LJ
    Pražské derby! Stejně jako ve čtvrtfinále superligy muže čeká i na juniorský tým Sparty celek Bohemians.
     
    CE LJ
    Poslední dva výběry jsou zde. Z šesté příčky bude vybírat pražská Sparta.
     
    CE LJ
    Středočeši se vydají na dlouhý výlet na půdu druhého celku ze skupiny B 1. ligy Zlína.
     
    CE LJ
    Pátý osmifinálový výběr v CE lize juniorů je zde. Vybírá Mladá Boleslav.
     
    CE LJ
    Chodov podnikne výlet k soutoku řek Labe a Bíliny, o čtvrtfinále si zahraje s týmem z Ústí.
     
    CE LJ
    Na řadu přichází čtvrtý celek tabulky z Chodova. Mezi volbami zbývají celky Kladna, Hattricku Brno, Bohemians, Ústí nad Labem a Zlína.
     
    CE LJ
    Ostravští junioři se vydají do Brna. Zvolili vítěze skupiny B 1. ligy juniorů Bulldogs.
     
    CE LJ
    Jako třetí si budou svého osmifinálového protivníka vybírat florbalisté Ostravy.
     
    CE LJ
    Střešovičtí junioři si v osmifinále zahrají pražské derby s Black Angels.
     
    CE LJ
    Na řadu přichází druhý celek tabulky Tatran Střešovice.
     
    CE LJ
    Možná překvapení hned na úvod. Vítkovice si volí za soupeře FBC Liberec!
     
    CE LJ
    Jako první bude svého soupeř volit jasný vítěz základní části z Vítkovic, který jako jediný nasázel v základní části přes 200 branek, konkrétně 204.
     
    CE LJ
    Výběr soupeřů pro osmifinále CE ligy juniorů začal.
     
    CE LJ
    Je rozhodnuto o posledním postupujícím. Třetí duel zvládl brněnský Hattrick, který zdolal Olomouc 11:4 a doplní tak osmičku celků, z nichž je možné volit.
     
    V CE lize juniorů se ještě musí rozhodnout o posledním postupujícím. V tabulce elitní CE ligy juniorů poslední Hattrick Brno hostí Olomouc a střetnutí začíná v 18.15. Kompletní složení osmifinále tak bude známé těsně před zahájením výběru.
     
    Kupujte vstupenky na vrchol florbalové sezony! Jubilejní desáté superfinále bude hostit 9. dubna pražská O2 arena a po dvou letech ovlivněných pandemií koronaviru se můžete těšit na ten pravý vrchol a nejlepší florbalovou atmosféru. Neváhejte a zajistěte si včas ta nejlepší místa! Vstupenky kupujte ZDE
     
    Program výběru soupeřů pro osmifinále CE ligy juniorů:

    20.30 Vítkovice
    20.40 Tatran Střešovice
    20.50 Ostrava
    21.00 Chodov
    21.10 Mladá Boleslav
    21.20 Sparta Praha
    21.30 Pardubice

    Na svého soupeře pro osmifinále budou čekat osmí Panthers Praha.
     
    1. kolo CE ligy juniorů

    Favorité v 1. kole play-off ligy juniorů nezaváhali a již po uplynulém víkendu jsme znali šest postupujících mančaftů. V úterý zdolalo Ústí ve třetím klání Náchod, rozhodující utkání čeká v předvečer výběru Hattrick Brno a Olomouc.

    Roli papírového favorita v 1. kole vyřazovacích bojů potvrdily hned tři ze čtyř celků, které se umístily na posledních čtyřech příčkách CE ligy juniorů. Ani jeden z postupů však nebyl zadarmo. Black Angels se proti Chomutovu nadřeli především ve druhém střetnutí, v němž museli otáčet tříbrankové manko, Kladno zase druhý duel vyhrálo na půdě Českých Budějovic o jediný gól! Také Liberec to s Královskými Vinohrady neměl jednoduché. Nejdříve doma zvládl přetahovanou o výsledek v poměru 6:4 a následně v Praze uspěl až díky pětigólové smršti v poslední třetině.

    Naopak hráči Hattricku Brno budou muset proti Olomouci absolvovat rozhodující bitvu, která je na programu ve středu. V moravském derby totiž sice zvládli první střetnutí, jenže Hanáci poté na své půdě zabrali a po výhře 10:5 si vynutili třetí bitvu.

    Ráznou tečku za sérií naopak udělali Buldoci z Brna, jež po vyrovnaném úvodním duelu rozstříleli Torpedo Havířov 12:1 a postoupili do osmifinále. Poměrem 2:0 na utkání skončily i zbylé dva souboje. Florbalisté Bohemians si poradili s Plzní a Zlín zase vyřadil Gullivers Brno. Ani pro tyto týmy však nebylo 1. kolo procházkou růžovým sadem a byť tomu třeba nenapovídá konečný výsledek, všechny zápasy byly vyrovnané a většinou rozhodla jedna povedená třetina.

    Kompletní seznam postupujících budeme znát již ve středu večer, kdy se odehraje rozhodující střetnutí mezi Hattrickem Brno a Olomoucí. Poté bude následovat osmifinále, do nějž už se zapojí i osmička nejlepších celků z CE ligy.
     
    Další výběr soupeřů bude následovat ve středu 9. března od 20.30, kdy budou své protivníky do osmifinále vybírat nejlepší týmy z CE ligy juniorů.

    Výběr semifinálových dvojic v Livesport Superlize a Extralize žen je plánován na neděli 13. března.
     
    Výběr soupeřů v úterý 8. března byl ukončen.
     
    Čtvrtfinálové zápasy v 1. lize juniorek se odehrají o víkendu 19. a 20. března. Pokud se některá ze sérií nerozhodne a vyžádá si třetí zápas, tak ten bude na programu 27. března, kdy je rovněž nejzazší termín pro volbu soupeřů do semifinále.
     
    1LJ
    Výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy juniorek byl ukončen.
     
    1LJ
    Dvojice pro čtvrtfinále play-off 1. ligy juniorek:

    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou
    1. SC TEMPISH Vítkovice – BLACK ANGELS
    FBS Olomouc – Bulldogs Brno
    FbŠ Bohemians – Tatran Střešovice
     
    1LJ
    Znamená to tedy, že poslední dvojici tvoří pražské celky Bohemians a Tatranu Střešovice.

    Vzájemné zápasy:
    Bohemians – Tatran 5:6
    Tatran – Bohemians 6:2
     
    1LJ
    Olomouc si volí za soupeřky Bulldogs Brno a uvidíme tak moravské derby.

    Vzájemné zápasy:
    Bulldogs – Olomouc 1:10
    Olomouc – Bulldogs 1:3
     
    Kupujte vstupenky na vrchol florbalové sezony! Jubilejní desáté superfinále bude hostit 9. dubna pražská O2 arena a po dvou letech ovlivněných pandemií koronaviru se můžete těšit na ten pravý vrchol a nejlepší florbalovou atmosféru. Neváhejte a zajistěte si včas ta nejlepší místa! Vstupenky kupujte ZDE
     
    1LJ
    Na řadu přijde za malý moment Olomouc. Na výběr má ze střešovického Tatranu a brněnských Bulldogs. Pojedou Hanačky do hlavního města nebo do moravské metropole?
     
    1LJ
    Rytířky pojedou znovu do Prahy! Tentokrát vyzvou hráčky Black Angels, které v tuhé bitvě předčily plzeňskou Slavii.

    Vzájemný zápas:
    Black Angels – Vítkovice 4:5
     
    1LJ
    Jako druhé provedou volbu hráčky Vítkovic, které v osmifinále hladce udolaly Spartu.
     
    1LJ
    Chodovské hráčky sáhly po překvapení osmifinálových bojů a vydají se k Zlaté řece! O semifinále se totiž poperou se Světlou nad Sázavou.

    Vzájemný zápas:
    Chodov – Světlá 22:3
     
    1LJ
    Jako první budou volit vítězky základní části z Chodova, které ve čtvrtfinále přešly přes Start98.
     
    1LJ
    Výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy juniorek začal.
     
    Program výběru čtvrtfinále 1. ligy juniorek:

    Týmy, které si volí soupeře:
    10.00 Chodov
    10.15 Vítkovice
    10.30 Olomouc

    Čekající tým: Bohemians

    Možnosti výběru: Bulldogs Brno, Tatran Střešovice, Black Angels, Světlá nad Sázavou.
     
    Osmifinále 1. ligy juniorek: Olomouc neinkasovala, Vítkovice daly 38 branek!

    První liga juniorek za sebou má již kompletní osmifinále, které všechny dvojice zvládly v tom nejkratším možném čase, čímž se také posunul termín výběru soupeřů do čtvrtfinále. Dle předpokladů postoupila většina favoritů, k překvapení však došlo v sérii mezi ostravským FBC a Světlou nad Sázavou.


    Osmifinále nejvyšší ženské juniorské ligy je již minulostí a dál postupuje sedmička týmů, jež se umístila po základní části na prvních osmi pozicích v tabulce. Chybí mezi nimi však šestá Ostrava, která, poněkud překvapivě, v osmifinále padla s jedenáctou Světlou nad Sázavou 0:2 na zápasy.

    Zajímavé byly výsledky v sérii mezi lídrem z Chodova a desátým Startem98. První zápas dopadl poměrně těsným vítězstvím chodovského kádru 6:3, ten druhý jen o den později už ale skončil drtivě 19:0.

    Nejvíce branek ze všech v osmifinále vstřelily Vítkovice, které rozstřílely Spartu celkovým skóre 38:1. Olomouc pak jako jediná ze všech celků v úvodním kole play-off neinkasovala ani jeden gól, když si nad beznadějně posledním Jablonným nad Orlicí připsala výhry 18:0 a 12:0.
     
    1. liga juniorek – 8. 3.

    O uplynulém víkendu úspěšně skončilo osmifinále 1. ligy juniorek, z nějž vzešla v nejkratším možném termínu osmička postupujících. Z původně plánované neděle 13. března se tak mohl výběr uspíšit a posunout na úterý.

    Časy výběru:
    10.00 Chodov
    10.15 Vítkovice
    10.30 Olomouc

    Na své soupeřky budou čekat hráčky Bohemians, na výběr bude z celků Bulldogs Brno, Světlé nad Sázavou, Tatranu Střešovice a Black Angels.
     
    Další kolo výběru soupeřů obstará čtvrtfinále 1. ligy juniorek, které proběhne v úterý 8. března od 10.00. Na druhý den ve středu pak přijdou ve 20.30 na řadu výběry v CE soutěži juniorů.
     
    Kupujte vstupenky na vrchol florbalové sezony! Jubilejní desáté superfinále bude hostit 9. dubna pražská O2 arena a po dvou letech ovlivněných pandemií koronaviru se můžete těšit na ten pravý vrchol a nejlepší florbalovou atmosféru. Neváhejte a zajistěte si včas ta nejlepší místa! Vstupenky kupujte ZDE
     
    Situace v nejvyšších soutěžích mužů a žen

    V Livesport Superlize jsou známí zatím dva semifinalisté. V nejkratším čase si místo v nejlepší čtyřce zajistila Mladá Boleslav, kterou ale hodně potrápil houževnatý Liberec, a také Tatran, jenž přešel přes Black Angels. K postupu má rovněž blízko Sparta, která vede 3:0 na zápasy nad Bohemkou a také Vítkovice, jež drží vedení 3:1 v sérii s Chodovem. V obou případech se může o rozhodnout již v úterý.

    To Extraliga žen zná již tři účastníky boje o postup do vysněného Superfinále florbalu. V nejkratším termínu zdolaly Vítkovice Olomouc, Chodov Panthers a Tatran Tigers Start98. Ve středu pak bude moci doplnit stávající trio Ostrava, která vede nad Bohemians 3:1 na zápasy.

    Výběry semifinále jsou v obou případech prozatím plánované na 13. března.
     
    Výběr soupeřů v neděli 27. února je ukončen.
     
     
    Osmičku postupujících z CE soutěže juniorů čeká po prvním kole nejlepších osm celků z nejvyšší ligy. Výběr pro osmifinále bude zahájen ve středu 9. března. V neděli 13. 3. se pak můžete těšit na semifinálové výběry Livesport Superligy a Extraligy žen, stejně tak na čtvrtfinálovou volbu v 1. lize juniorek.

    DALŠÍ PROGRAM VÝBĚRŮ:

    9. března:
    CE soutěž juniorů

    13. března:
    1. liga juniorek (čtvrtfinále)
    Extraliga žen (semifinále)
    Livesport Superliga (semifinále)

    27. března:
    1. liga juniorek (semifinále)
     
    CE LJ
    Výběr soupeřů pro 1. kolo CE ligy juniorů je ukončený.
     
    CE LJ
    Dvojice pro 1. kolo play-off CE soutěže juniorů:

    BLACK ANGELS – Florbal Chomutov
    FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady
    Kanonýři Kladno – FBC Štíři České Budějovice
    FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBS Olomouc
    Bulldogs Brno – Torpedo Havířov
    FbŠ Bohemians DDM Praha 7 – FBŠ SLAVIA Plzeň
    Zlín Lions – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
    Florbal Ústí – Florbal Primátor Náchod
     
    CE LJ
    To znamená, že poslední dvojici tvoří Ústí nad Labem a Náchod.
     
    CE LJ
    Zlín si vybral poslední moravský celek – brněnské Gullivers.
     
    CE LJ
    Poslední volbu mají hráči Zlín Lions, kteří měli mezi celky na druhém místě více bodů, než Ústí.
     
    CE LJ
    Klokani si udělají v rámci 1. kola play-off výlet do Plzně.
     
    CE LJ
    Poslední dvě volby jsou před námi. Nejprve Bohemians a po nich Zlín. V osudí jsou Náchod, Gullivers Brno a Slavia Plzeň.
     
    CE LJ
    Brněnští Bulldogs také nesáhli po městském rivalovi. Vzali si havířovské Torpedo.
     
    CE LJ
    Na řadu přichází vítěz 1. ligy skupiny B a další celek z moravské metropole – Bulldogs Brno.
     
    CE LJ
    Nikoliv. Hattrick sáhl po soupeři z Olomouce.
     
    CE LJ
    Poslední tým CE ligy juniorů bude volit jako čtvrtý v pořadí. Vezme si Hattrick městského rivala Gullivers?
     
    CE LJ
    Kanonýři si vybrali Štíry a čeká je tak cesta do Českých Budějovic.
     
    CE LJ
    Jako třetí budou soupeře vybírat kladenští Kanonýři.
     
    CE LJ
    Liberec se v 1. kole play-off potká s Královskými Vinohrady.
     
    CE LJ
    Na řadu přichází desátý celek CE ligy juniorů Liberec.
     
    CE LJ
    Známe první dvojici pro 1. kolo play-off. Bleci pojedou do Chomutova.
     
    CE LJ
    Jako první volí tým Black Angels.
     
    CE LJ
    Začal výběr soupeřů v CE soutěži juniorů.
     
    Rozhodlo se o postupujících ve skupině A 1. ligy juniorů. Peška si nakonec vytáhl milevský Došwich. Díky vítězství nad Karlovými Vary se na třetí místo dostala Slavia Plzeň, čtvrtý flek uhájil Chomutov, který uspěl na půdě FbC Plzeň. Díky triumfu nad Lípou se posunuly na páté místo Vinohrady a poslední postupovou příčku vydolovali Štíři.
     
    Po krátké pauze bude následovat výběr soupeřů v CE soutěži juniorů.
     
    1LJ
    Výběr osmifinále 1. ligy juniorek byl ukončen.
     
    1LJ
    Dvojice pro osmifinále 1. ligy juniorek:

    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
    1. SC TEMPISH Vítkovice – ACEMA Sparta Praha
    FBS Olomouc – TJ Jablonné nad Orlicí
    FbŠ Bohemians – Florbalová akademie MB
    Bulldogs Brno – K1 Florbal Židenice
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Sklo Bohemia Světlá n/S
    Tatran Střešovice – Panthers Praha
    BLACK ANGELS – FBŠ SLAVIA Plzeň
     
    1LJ
    Znamená to tedy, že poslední dvojici utvoří Black Angels a Slavia Plzeň.

    Vzájemné zápasy:
    Black Angels – Slavia Plzeň 7:2
    Slavia Plzeň – Black Angels 4:5p
     
    1LJ
    Tatran si za soupeře vybral Panthers Praha.

    Vzájemné zápasy:
    Panthers – Tatran 1:12
    Tatran – Panthers 8:0
     
    1LJ
    Poslední volbu provede Tatran Střešovice.
     
    1LJ
    Cesta do Ostravy čeká na tým z Vysočiny! Ostrava totiž sáhla po Světlé.

    Vzájemné zápasy:
    Ostrava – Světlá 17:1
    Světlá – Ostrava 3:6
     
    1LJ
    Předposlední volba. Po kom z tria Panthers, Slavia Plzeň, Světlá nad Sázavou sáhne Ostrava?
     
    1LJ
    Ano! Bulldočky si vybraly městského rivala Židenice.

    Vzájemné zápasy:
    Bulldogs – Židenice 17:3
    Židenice – Bulldogs 4:9
     
    1LJ
    Volí brněnské Bulldogs. Uvidíme v osmifinále derby?
     
    1LJ
    Velmi rychlá odpověď, klokanky si zahrají s Mladou Boleslaví.

    Vzájemné zápasy:
    FA M. Boleslav – Bohemians 0:9
    Bohemians – FA M. Boleslav 7:2
     
    1LJ
    Na řadě je celek FbŠ Bohemians.
     
    1LJ
    Olomouc si v osmifinále zahraje s outsiderem z Jablonného.

    Vzájemné zápasy:
    Jablonné – Olomouc 0:12
    Olomouc – Jablonné 22:0
     
    1LJ
    Třetí volbu provedou florbalistky FBS Olomouc.
     
    1LJ
    Vítkovice volí za soupeře pražskou Spartu!

    Vzájemné zápasy:
    Vítkovice – Sparta 21:2
    Sparta – Vítkovice 3:18
     
    1LJ
    Na řadu přichází Vítkovice.
     
    1LJ
    Chodov zvolil za soupeře FATPIPE Tigers Start98 Kunratice.

    Vzájemné zápasy:
    Start98 – Chodov 1:15
    Chodov – Start98 11:6
     
    1LJ
    Jako první provede výběr tým Chodova.
     
    Z koho je na výběr?

    9. Panthers Praha
    10. FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
    11. Sklo Bohemia Světlá n/S
    12. K1 Florbal Židenice
    13. FBŠ SLAVIA Plzeň
    14. ACEMA Sparta Praha
    15. Florbalová akademie MB
    16. TJ Jablonné nad Orlicí
     
    1LJ
    Výběr soupeřů 1. lize juniorek začal.
     
    CE soutěž juniorů

    Do 1. kola play-off CE soutěže juniorů se podívají čtyři nejhorší týmy z elitní CE ligy, které doplní vždy šestice celků z obou skupin 1. ligy.

    Deváté místo nakonec v CE lize juniorů získali hráči Black Angels, kteří pod sebou nechali Liberec a Kladno. Na poslední příčce zůstal brněnský Hattrick, který ale ve druhé polovině sezony smazal nulu na kontě výher.

    Z 1. ligy poté tuto čtveřici doplní hned šestnáct mančaftů. Pozici pro výběr si vybojovali oba vítězové – Bulldogs ze skupiny B a ve skupině A favorizovaní hráči Bohemians, kteří ale nasbírali o čtyři body méně než Brňané, kteří tak budou vybírat dříve. Poslední pozici pro výběr si zajistil Zlín, který měl v souboji druhých celků více bodů, než Ústí, které alespoň začne play-off doma.

    Ve skupině A se poté bude hodně bojovat o zbývající čtyři pozice. Štíři ve vzájemném duelu porazili Milevsko a mají stejně jako Došwich 33 bodů, hrají pro ně však vzájemné zápasy. Stejný počet bodů mají i Chomutov a Plzeň, které čeká ještě jeden duel. Do play-off se mohou podívat i Vinohrady, které hrají poslední kolo v Lípě. Tabulka tak bude do posledních okamžiků vyrovnaná.

    Situace ve skupině B byla před výběrem soupeřů výrazně jednodušší. Díky porážce Slovanu Havířov od Startu98 připadlo poslední postupové místo jeho městskému rivalovi Torpedu. Třetí místo v tabulce základní části patřilo Gulliverům, kteří zaostali o dva body za Zlínem. Čtvrtou příčku vybojoval Náchod, z pátého místa jde do play-off Olomouc.

    POZICE PRO VÝBĚR

    1. Black Angels
    2. Liberec
    3. Kladno
    4. Hattrick Brno
    5. Bulldogs Brno
    6. Bohemians
    7. Zlín
     
    1. liga juniorek


    Také první liga juniorek už ukončila svou základní část a míří tak do play-off. V tom si bude první osmička týmů v tabulce volit z té druhé, čímž se vytvoří osmifinálové dvojice. První výběr má k dispozici lídr soutěže z Chodova, naopak poslední v základní části skončilo Jablonné.

    Výhodnější postavení ve vyřazovacích bojích si v průběhu sezony vybojovaly celky Chodova, Vítkovic, Olomouce, Tatranu, Bulldogs Brno, Bohemians, Ostravy a Black Angels. Zbylých osm kádrů pak musí do nadstavbové částí play-off, tedy do osmifinále, počítat s tím, že bude vybráno některým z celků na 1. – 8. místě. Osmifinále hrající se na dvě vítězná utkání odstartuje 5. března.

    Lídrem nejvyšší juniorské soutěže se v aktuálním ročníku stal pražský Chodov. Ten ve 22 zápasech posbíral 60 bodů a do play-off tak půjde z prvního místa. O druhou příčku se dlouhou dobu přetahovaly Vítkovice a Olomouc, nakonec ale v těsném souboji zvítězily ostravské rytířky. I tak je ale třetí příčka pro Hanačky obrovským úspěchem, neboť se v nejlepší juniorské lize pohybují teprve druhým rokem a stále jsou tak považovány za nováčky.

    Naopak nemilé postavení zaujal celek Jablonného nad Orlicí, který skončil na posledním místě, ale co víc, za celou sezonu nebyl schopen vybojovat ani jeden bod do tabulky. S brankovým rozdílem -271 tak do play-off půjde v roli outsidera.

    POZICE PRO VÝBĚR

    1. Chodov
    2. Vítkovice
    3. Olomouc
    4. Bulldogs Brno
    5. Bohemians
    6. Ostrava
    7. Tatran
     
    Další kolo výběru soupeřů je zde. Své protivníky pro první fázi vyřazovacích bojů poznají celky z 1. ligy juniorek a také týmy z CE soutěže juniorů. Výběr startuje v 19.00!
     
    21. 2.
    Výběr soupeřů v pondělí 21. února je ukončen.
     
     
    21. 2.
    Výběry soupeřů pro čtvrtfinále v seniorských soutěží jsou za námi. Následující víkend, 27. února, budou své soupeře vybírat nejvyšší soutěže juniorů a juniorek.

    DALŠÍ PROGRAM VÝBĚRŮ:

    27. února:
    19:00 1. liga juniorek
    20:30 CE soutěž juniorů

    9. března:
    CE soutěž juniorů

    13. března:
    1. liga juniorek
    Extraliga žen (semifinále)
    Livesport Superliga (semifinále)

    27. března:
    1. liga juniorek
     
    1LM
    Výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy mužů byl ukončen.
     
    1LM
    Složení čtvrtfinálových dvojic 1. ligy mužů:

    Florbal Ústí – FAT PIPE Start98 Kunratice
    TJ Znojmo LAUFEN CZ – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
    Bulldogs Brno – DDQ Florbal Chomutov
    FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno
     
    1LM
    FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno

    Na svého soupeře si jako poslední museli počkat Hurikáni z Karlových Varů, kterým nakonec připadlo do čtvrtfinálové série Kladno, jež po základní části obsadilo jednu pozici za Západočechy, tedy páté místo tabulky.

    Kladenští před sezonou přivedli několik zvučných jmen se zkušenostmi z nejvyšší soutěži, čímž dali jasně najevo své sezónní ambice. Středočeský celek však během základní části nezvládl několik důležitých bitev s týmy z popředí tabulky a do play-off tedy vstoupí na hřišti soupeře.

    Vzájemné duely v základní části opanoval vždy domácí celek. Nejprve uspěli na svém hřišti Karlovarští, kteří o své výhře rozhodli až v nájezdové loterii. Druhé klání již tak napínavé nebylo, Kanonýři ve své domácí hale zvítězili 7:3.

    Bude jistě zajímavé sledovat, jak si poradí karlovarští střelci s pečlivou obranou kladenských Kanonýrů. Ti inkasovali během šestadvaceti kol základní části pouhých 95 branek a jako jediný tým se v inkasovaných brankách nepřehoupli na trojciferné číslo. Naopak karlovarské zdobila ofenziva. 191 nasázených branek do soupeřových branek bylo hned za Ústím druhým nejvyšším číslem v soutěži.

    Program:

    Sobota 26. února:
    FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno

    Neděle 27. února:
    FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno

    Sobota 5. března:
    Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary

    Neděle 6. března:
    Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
     
    1LM
    Poslední dvojicí jsou tak Karlovy Vary s Kladnem!
     
    1LM
    Bulldogs Brno – DDQ Florbal Chomutov

    Bulldogs nakonec vybojovali po základní části třetí místo, i když v úvodu sezony se drželi na samotné špici. Protože po městském rivalovi Gullivers sáhl jiný jihomoravský celek Znojmo, vybrali si Bulldogs za soupeře pro čtvrtfinále Chomutov.

    Obě dvě utkání nabídla parádní bitvu, což slibuje skvělý boj i do čtvrtfinále play-off. To první střetnutí nakonec rozsekly v Chomutově až samostatné nájezdy. Pomyslný souboj spolu svedli brněnský Adam Konečný (0+4) a chomutovský Tadeáš Melíšek (2+2).

    Druhý jmenovaný byl klíčovou postavou i v klání na brněnské půdě, který Bulldogs ovládli 8:7 po prodloužení a připsal si stejný počet bodů. V obou případech se radovali domácí florbalisté, udrží se tato tradice i ve čtvrtfinále?

    Program:

    Sobota 26. února:
    Bulldogs Brno – DDQ Florbal Chomutov

    Neděle 27. února:
    Bulldogs Brno – DDQ Florbal Chomutov

    Sobota 5. března:
    DDQ Florbal Chomutov – Bulldogs Brno

    Neděle 6. března:
    DDQ Florbal Chomutov – Bulldogs Brno
     
    1LM
    Bulldogs mají také zvoleno, pojedou do Chomutova!
     
    1LM
    Poslední výběr v rámci čtvrtfinále elitních mužských soutěží obstarávají brněnští Bulldogs.
     
    1LM
    Ve 14.30 přijde na řadu poslední volba, svého soupeře si vyberou brněnští Bulldogs, kteří mají na výběr z dvojice Kladno a Chomutov.
     
    1LM
    TJ Znojmo LAUFEN CZ – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

    Pro jihomoravské derby se rozhodlo Znojmo, které si zvolilo za soupeře Gullivers. Proti brněnskému týmu mají svěřenci trenéra Jana Šťastníka solidní bilanci, když ho dvakrát porazili 6:4. Ani jednou přitom ve vzájemných duelech neprohrávali a nakonec zamířili za úspěchem.

    Přestože Gullivers v obou případech prohráli, střelecky se celkem dařilo jejich Jakubu Matulovi. Ve druhém utkání nastřílel hattrick a celkově si připsal z obou zápasů čtyři góly. Kromě něj byl produktivní třeba i Václav Černoch (2+3) Na straně Znojma se podobně dařilo Petru Maškovi, jenž se předvedl dvěma trefami a stejným počtem asistencí.

    Program:

    Sobota 26. února:
    TJ Znojmo LAUFEN CZ – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

    Neděle 27. února:
    TJ Znojmo LAUFEN CZ – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

    Sobota 5. března:
    Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – TJ Znojmo LAUFEN CZ

    Neděle 6. března:
    Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – TJ Znojmo LAUFEN CZ
     
    1LM
    Znojemští florbalisté sáhli po jediném jihomoravském týmu, a to po Gullivers. Brněnské derby tak ve čtvrtfinále neuvidíme.
     
    1LM
    Na řadu přichází druhý celek tabulky – Znojmo.
     
    1LM
    Florbal Ústí – FAT PIPE Start98 Kunratice

    Základní část druhé nejvyšší soutěže ovládlo Ústí nad Labem, které během šestadvaceti duelů ztratilo body pouze ve čtyřech zápasech a získalo díky tomu právo první volby pro čtvrtfinále play-off. Do něho si Severočeši zvolili Start98 Kunratice.

    Pražané neměli v osmfinále velké problémy s českobudějovickými Štíry. První duel na budějovické půdě vyhráli 8:2, doma dokonce Jihočechům nedovolil skórovat a zápas opanovali přesvědčivě 7:0. Dařilo se především dvojici Jiří Lebeda a Marek Šmíd, kteří shodně zaznamenali během dvou duelů šest kanadských bodů.

    Že kunratický Start98 není ve čtvrtfinálové sérii bez šance, potvrzují i vzájemné duely z probíhající sezony. Právě Pražané jsou jedním z celků, který dokázal severočeský celek obrat o body. V rámci 9. kola totiž Ústí nad Labem padlo na soupeřově hřišti 3:7. Porážku však Ústečtí svému soupeři stihli oplatit ve 21. kole, kdy na domácí palubovce nasázeli do sítě Kunratic devět branek a zvítězili 9:2. Potvrdí svěřenci trenéra Vladimíra Trčky roli favorita nebo Pražané zaskočí florbalovou veřejnost a zamíří do semifinále?

    Program:

    Sobota 26. února:
    Florbal Ústí – FAT PIPE Start98 Kunratice

    Neděle 27. února:
    Florbal Ústí – FAT PIPE Start98 Kunratice

    Sobota 5. března:
    FAT PIPE Start98 Kunratice – Florbal Ústí

    Neděle 6. března:
    FAT PIPE Start98 Kunratice – Florbal Ústí
     
    1LM
    Ústečtí florbalisté zvolili do čtvrtfinále Start98 Kunratice!
     
    1LM
    Jako první bude volit vítěz základní části z Ústí nad Labem. Sáhne snad po derby s Chomutovem, ambiciózním Kladnu nebo snad zvolí z úspěšných osmifinalistech Start98 či Gullivers?
     
    1LM
    Výběr soupeřů pro čtvrtfinále play-off 1. ligy mužů začal.
     
    Ve 14.00 přijdou na řadu výběry soupeřů v 1. lize mužů, a to v níže uvedeném pořadí.

    14.00 Florbal Ústí
    14.15 TJ Znojmo LAUFEN CZ
    14.30 Bulldogs Brno
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro Livesport Superligu byl ukončen.
     
    Složení dvojic pro čtvrtfinále play-off Livesport Superligy:

    Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec
    1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
    Tatran Střešovice – BLACK ANGELS
    ACEMA Sparta Praha – FbŠ Bohemians
     
    LSL
    ACEMA Sparta Praha – FbŠ Bohemians

    Sparta skončila v základní části Livesport Superligy na čtvrtém místě a při výběru soupeřů pro čtvrtfinále byla tudíž pouze v roli čekatele. Po volbách prvních tří týmů tabulky na ni nakonec zbyl papírově nejsilnější soupeř, tedy FbŠ Bohemians!

    Dá se tak očekávat velmi napínavé střetnutí, vždyť oba týmy spolu až do posledního kola bojovaly o čtvrté místo v tabulcel Vzájemná bilance ze základní části je také vyrovnaná. První duel ovládli klokani poměrem 8:5, načež jim Sparta porážku oplatila a vyhrála 9:3.

    Ve vyřazovacích bojích ovšem mají zeleno-bílí svému pražskému rivalovi co vracet! V letech 2018 a 2019 se se Spartou utkali rovněž ve čtvrtfinále a v obou případech odešli jako poražení s výsledkem 1:4 na zápasy. V historii české nejvyšší soutěže na sebe celky Bohemians a Sparty narazily ještě jednou, čtvrtfinálová série v roce 2020 byla ale ukončena za stavu 1:1 kvůli pandemii.

    Oplatí klokani Spartě dvě historická vyřazení, nebo budou znovu úspěšnější hráči v rudých dresech?

    Program:

    Sobota 26. února:
    ACEMA Sparta Praha – FbŠ Bohemians

    Neděle 27. února:
    ACEMA Sparta Praha – FbŠ Bohemians

    Sobota 5. března:
    FbŠ Bohemians – ACEMA Sparta Praha

    Neděle 6. března:
    FbŠ Bohemians – ACEMA Sparta Praha
     
    LSL
    Znamená to tedy, že poslední dvojici utvoří Sparta a Bohemians!
     
    LSL
    1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV

    Vítkovičtí florbalisté si zajistili s předstihem třetí místo po základní části Livesport Superligy. Velkým krokem k zisku poslední příčky pro výběr bylo vzájemné utkání na Chodově, které dokázali rytíři zvládnout.

    Díky tomu mají Vítkovice proti Chodovu v aktuální sezoně stoprocentní bilanci. Vývoj obou utkání přitom byl vždy podobný, když Pražané pokaždé otevřeli skóre. Svěřenci trenéra Pavla Bruse se však vrátili do hry a neztratili ani bod. Na první pokus tým z Jižního Města zdolali 6:4, napodruhé slavili výsledek 6:3.

    Zajímavostí je, že si Vítkovice v obou duelech nachystaly to hlavní až do poslední třetiny. Během ní totiž vždy nastřílely pět branek a působivě otočily klání ve svůj prospěch. Zatímco poprvé vedl Ostravany k úspěchu Rostislav Gattnar se statistikou jednoho gólu a dvou asistencí, ve druhém střetnutí obstál díky stejným číslům Jiří Besta.

    Program:

    Sobota 26. února:
    1.SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV

    Neděle 27. února:
    1.SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV

    Sobota 5. března:
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1.SC TEMPISH Vítkovice

    Neděle 6. března:
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1.SC TEMPISH Vítkovice
     
    LSL
    Vítkovice mají také vybráno. Z dvojice pražských týmů zvolily nakonec Chodov.
     
    LSL
    Na řadu přichází se svou volbou florbalisté Vítkovic, jimž patřilo po základní části třetí místo.
     
    LSL
    Ve 13.30 přijde na řadu poslední volba, kterou provedou Vítkovice. Ty určitě pojedou do Prahy. Zvolí však Bohemians či Chodov?
     
    LSL
    Tatran Střešovice – BLACK ANGELS

    Z obou vzájemných duelů vybojoval Tatran výhru a celkové vítězné skóre 19:8. Poprvé to však pro Střešovice nebyl vůbec jednoduchý zápas, neboť se Bleci až do 55. minuty drželi na dostřel a padli těsně 6:9. V druhém derby už to byla jednoznačnější záležitost a po vysoké výhře 10:2 je tak morální převaha na straně Střešovic.

    To samé ale platí také o fyzických silách, neboť Black Angels za sebou mají dva dodatečné duely osmifinále, v nichž porazili Otrokovice, zatímco Tatran týden odpočíval. Jelikož jeho čtvrtfinálový soupeř musel bojovat o svůj postup, což jistě stojí síly, bude se tak jednat o další parametr, který tuhle sérii může zlomit na stranu favorizovaného celku.

    Silnou zbraní Střešovic bude reprezentant Marek Beneš, který zaznamenal v jednom zápase čtyři body (2+2). Z týmu Černých Andělů pak v tomto souboji řádil nejvíc Jakub Hromada, jenž dohromady třikrát skóroval.

    Program:

    Sobota 26. února:
    Tatran Střešovice – BLACK ANGELS

    Neděle 27. února:
    Tatran Střešovice – BLACK ANGELS

    Sobota 5. března:
    BLACK ANGELS – Tatran Střešovice

    Neděle 6. března:
    BLACK ANGELS – Tatran Střešovice
     
    LSL
    Tatran se o semifinále popere s Black Angels, kteří vyřadili v osmifinále Otrokovice.
     
    LSL
    Právě vybírá druhý tým tabulky – Tatran. V osudí jsou celky Bohemians, Chodova a Black Angels. Určitě nás tak čeká derby.
     
    LSL
    Jako další půjde po chvilce vybírat soupeře střešovický Tatran.
     
    LSL
    Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec

    Mladoboleslavští florbalisté zakončili své letošní vystoupení v základní části superligy stejně jako v předchozí sezoně na prvním místě, ačkoliv oproti uplynulým ročníkům se k dominanci mezi celky nejvyšší tuzemské soutěže pořádně natrápili. Navzdory neúnavně se dotírajícímu Tatranu si však svěřenci trenéra Novotného udrželi nejlepší pozici do výběru čtvrtfinálových soupeřů a při své volbě si ukázali na vítěze předkola z Liberce.

    Neporazitelnost ve vzájemných soubojích prodloužili mladoboleslavští florbalisté i v letošní sezoně, když na domácí půdě nejprve smetli liberecký výběr vysoko 10:2 a poté dokázali zvládnout rovněž náročnou přestřelku na severu Čech, ze které nakonec vzešli vítězně po výsledku 9:6. Zejména v tomto klání však svěřenci trenéra Skružného ukázali, že favority této série nečeká žádná procházka růžovým sadem.

    Při domácí kanonádě se třemi body blýskl kanonýr Jiří Curney, dvě branky zaznamenal rovněž mladičký střelec Matěj Pěnička. V Liberci se skvělým výkonem prezentoval zase obránce Adam Hemerka či dvougólový Martin Tokoš, na druhé straně se však ukázali střelci Filip Smutný s Prokopem Ferdanem, na něž si bude muset mladoboleslavská defenziva dávat ve čtvrtfinále velký pozor.

    Liberečtí florbalisté se v letošním ročníku umístili na devátém místě, čímž si s přehledem zajistili účast v předkole play-off. V něm vyzvali favorizovanou Ostravu, avšak dvěma bojovnými výkony a zejména poctivou defenzivou si dokráčeli pro historický postup do čtvrtfinále po dlouhých jedenácti letech čekání. Další krok? Obhájci superligového titulu.

    Program:

    Sobota 26. února
    Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec (19.10)

    Neděle 27. února
    Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec (17.00)

    Sobota 5. března
    FBC Liberec– Předvýběr.CZ Florbal MB

    Neděle 6. března
    FBC Liberec– Předvýběr.CZ Florbal MB
     
    LSL
    Známe první dvojici. Mladá Boleslav sáhla po Liberci!
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro čtvrtfinále v Livesport Superlize začal!
     
    21. 2.
    Za malou chvilku započne výběr soupeřů pro Livesport Superligu.
     
    21. 2.
    Výběry soupeřů v Livesport Superlize a 1. lize mužů.

    Livesport Superliga začíná ve 13.00. Jako první budou vybírat vítězové základní části z Mladé Boleslavi, poté přijde na řadu střešovický Tatran a po něm Vítkovice. Výhodu domácího prostředí uhájila Sparta, která bude čekat na svého soupeře.

    Z koho budou superligové týmy vybírat? Z pátého a šestého místa vybojovaly přímý postup do čtvrtfinále pražské týmy Bohemians a Chodov. Z osmifinále pak postoupili Black Angels, kteří uspěli proti Otrokovicím, a Liberec, jenž vyřadil celek FBC Ostrava.

    13.00 Předvýběr.CZ Florbal MB
    13.15 Tatran Střešovice
    13.30 1. SC TEMPISH VÍTKOVICE

    1. liga mužů přijde na pořad dne ve 14.00. Výběr číslo jedna učiní vítěz základní části z Ústí nad Labem. Druhé místo uhájili Znojemští před dalším jihomoravským celkem Bulldogs Brno. Ze čtvrté příčky půjdou do čtvrtfinále s výhodou domácího prostředí Karlovy Vary.

    Čtveřice celků, z nichž mají výše zmíněné týmy možnost volby, je velmi zajímavá. Přímý postup si vybojoval Chomutov s Kladnem, přes osmifinále pak přešly celky Kunratic, které jednoznačně vyřadili českobudějovické Štíry, a brněnští Gullivers, jimž se podařilo v nejkratším termínu ukončit sezonu Letce.

    14.00 Florbal Ústí
    14.15 TJ Znojmo LAUFEN CZ
    14.30 Bulldogs Brno
     
    Další výběr proběhne v pondělí 21. února a na řadu přijdou celky z Livesport Superligy a 1. ligy mužů, kde se stihlo dohrát osmifinále v nejkratším možném termínu. Týmy budou vybírat podle následujícího pořadí.


    Livesport Superliga
    1. Předvýběr.CZ Florbal MB
    2. Tatran Střešovice
    3. 1. SC TEMPISH VÍTKOVICE

    1. liga mužů
    1. Florbal Ústí
    2. TJ Znojmo LAUFEN CZ
    3. Bulldogs Brno
     
    20. 2.
    Výběr soupeřů v neděli 20. února byl ukončen.
     
    NL-Z
    Dvojice pro čtvrtfinále NL – západ:

    BUTCHIS – T.B.C. Králův Dvůr
    Panthers Praha – ASK Orka Čelákovice
    FBC Plzeň – SK Florbal Benešov
    Florbal Primátor Náchod – FAT PIPE Traverza Mukařov
     
    NL-Z
    Znamená to tedy, že poslední dvojicí jsou Primátor Náchod a Traverza Mukařov!

    Vzájemné zápasy:
    Mukařov – Náchod 6:5p
    Náchod – Mukařov 3:5
     
    NL-Z
    Plzeňští mají zvoleno. Západočeši sáhli po Benešovu!

    Vzájemné zápasy:
    Benešov – Plzeň 5:6pn
    Plzeň – Benešov 11:3
     
    NL-Z
    Je před námi poslední výběr dnešního dne. Obstará jej FBC Plzeň. Popere se znovu s Mukařovem, nebo sáhne po nevyzpytatelném Benešovu s Michalem Vojtíškem v sestavě?
     
    NL-Z
    Panthers si jako soupeře pro čtvrtfinále play-off vybrali tým ASK Orka Čelákovice!

    Vzájemné zápasy:
    Panthers – Orka 9:2
    Orka – Panthers 6:9
     
    NL-Z
    Pokračuje druhý celek tabulky, jímž jsou pražští Panthers.
     
    NL-Z
    Volba padla na osmý tým tabulky T.B.C. LUCERN Králův Dvůr.

    Vzájemné zápasy:
    Králův Dvůr – Butchis 5:12
    Butchis – Králův Dvůr 12:4
     
    NL-Z
    Jako první začínají volit florbalisté pražského suveréna BUTCHIS.
     
    NL-Z
    Začal výběr soupeřů v Národní lize – západ!
     
    Po krátké pauze bude ve 21.00 následovat výběr v Národní lize – západ.
     
    Výběr soupeřů v Extralize žen byl ukončen.
     
    Složení dvojic pro osmifinále Extraligy žen:

    1. SC TEMPISH VÍTKOVICE – FBS Olomouc
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbŠ Bohemians
    Tatran Střešovice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
     
    Tatran Střešovice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice

    Tatran v dvojsouboji s tímto městským soupeřem drží virtuální vítězství 2:0 na zápasy, v prvním klání se ale se Startem98 dost trápil, neboť zvítězil pouze 5:2. Rozhodl přitom už v první třetině, kdy se dostal do vedení 3:0, následující dvě dějství ale byla zcela vyrovnaná. Druhé pražské derby těchto soupeřů pak dopadlo poklidnější střešovickou výhrou 7:4.

    Ze všech hraček těchto výběrů byly nejvíc vidět střešovická Veronika Kopecká, která si připsala pět bodů (3+2) a Kateřina Seemannová, která rozhodla první zápas, neboť vsítila hattrick. V druhém duelu pak navíc přidala ještě asistenci a dohromady si tak připsala čtyři body. Za Kunratice pak řádila Eliška Poláková, která zaznamenala dvě branky.

    Program:

    Sobota 26. února:
    Tatran Střešovice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice

    Neděle 27. února:
    Tatran Střešovice – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice

    Sobota 5. března:
    FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – Tatran Střešovice

    Neděle 6. března:
    FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – Tatran Střešovice
     
    Je tedy jasné, že poslední dvojicí je Tatran a Start98!
     
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbŠ Bohemians

    Ostravské FBC ve čtvrtfinále čeká hodně těžký a houževnatý soupeř, Bohemians se totiž v aktuálním ročníku staly jediným týmem mimo top čtyřku, který zvládl tento klub obrat o body. Stalo se tak v prvním vzájemném zápase, ve kterém vyrovnaný duel za stavu 4:4 dospěl až do prodloužení, v němž rozhodla ostravská hráčka Linda Pudišová.

    Druhý souboj už Ostrava zvládla o trochu lépe a po výhře 6:4 si tak nad tímto soupeřem připsala virtuální výhru 2:0 na zápasy. V dvojzápase se činila zejména reprezentantka Michaela Mlejnková, která nasbírala pět bodů za dvě branky a tři asistence, vidět ale byla i polská posila Malwina Zagórska (3+1). Na straně pražských klokanek pak nejvíc zlobily Lucie Veselá, která se za dva zápasy jednou prosadila a dvakrát na branku nahrávala a také Kateřina Strnadová, která si připsala tři body (2+1).

    Nenudily se ale ani obě brankářky, ostravská Veronika Tomšová a klokanka Martina Franková si ve dvou zápasech shodně připsaly přesně 40 úspěšných zákroků. Také ve čtvrtfinále se tedy dá očekávat pořádný přísun střel z obou stran.

    Program:

    Sobota 26. února:
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbŠ Bohemians

    Neděle 27. února:
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbŠ Bohemians

    Sobota 5. března:
    FbŠ Bohemians – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

    Neděle 6. března:
    FbŠ Bohemians – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
     
    Ostravské florbalistky sáhly po Bohemians!
     
    Za malou chvíli budou své soupeřky vybírat hráčky FBC Ostrava. Na výběr mají pouze z pražských celků. Vezmou si Bohemians nebo Start98?
     
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha

    Florbalistky Chodova pokračují v nahánění Vítkovic, s nimiž prohrály poslední tři superfinále, a z nabídky soupeřů sáhly po tabulkově nejslabším soupeři, tedy po Panthers Praha.

    Panterky si play-off definitivně zajistily až v předposledním kole základní části, v níž nakonec získaly 24 bodů. Svěřenkyně Pavla Skazka jsou již pravidelným účastníkem vyřazovacích bojů, v nichž po svém postupu do extraligy chyběly pouze jednou. Žádného úspěchu ale zatím nedosáhly. Nevyhrály totiž ani jeden zápas a pokaždé skončily už ve čtvrtfinále, včetně roku 2019, kdy nestačily právě na Chodov.

    První vzájemný souboj v základní části zvládly lépe chodovské florbalistky, které na domácí půdě zvítězily 9:6. Podruhé se obě družstva setkala až v posledním kole a střihla si tak přímou generálku na následující čtvrtfinále. Ta se vůbec nepovedla Pantherkám, které svým soupeřkám podlehly 0:21.

    Zvládnou se pražské šelmy po této nepříjemné prohře zmobilizovat a postarají se o překvapení, nebo se bude Chodov radovat z hladkého postupu?

    Program:

    Sobota 26. února:
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha

    Neděle 27. února:
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha

    Sobota 5. března:
    Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV

    Neděle 6. března:
    Panthers Praha – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
     
    Rychlá volba, Chodov sáhl po Panthers!
     
    Na řadu přichází Chodov, druhý celek základní části extraligy.
     
    1. SC TEMPISH VÍTKOVICE – FBS Olomouc

    Obhájce mistrovského titulu z Vítkovic suverénně ovládl základní část a získal tak právo první volby při výběru soupeře pro čtvrtfinále. V něm si nakonec vybral jediný „nepražský“ tým a o postup do semifinále se tak utká s Olomoucí.

    Pro Hanačky se už v tuto chvíli jedná o velký úspěch, neboť poprvé v historii postoupily do play-off podruhé v řadě. V repríze loňského čtvrtfinále ovšem znovu narazí na papírově nejsilnějšího možného soupeře. I loni totiž skončily šesté a musely v první kole čelit vítězi základní části z Vítkovic, kterému podlehly 0:4 na zápasy.

    Rytířky jsou velkým favoritem i letos, neboť oba vzájemné duely v základní části ovládly s celkovým skóre 23:3. Povede se hráčkám Olomouce překvapivá odplata za loňské vyřazení, nebo se budou znovu radovat Vítkovice?

    Program:

    Sobota 26. února:
    1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc

    Neděle 27. února:
    1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc

    Sobota 5. března:
    FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice

    Neděle 6. března:
    FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
     
    Překvapení se nekoná, Vítkovice znovu vyzvou Olomouc!
     
    Jako první budou vybírat suverénně první Vítkovice. Na koho ze čtveřice Bohemians, Olomouc, Start98, Panthers ukáží?
     
    Výběr v Extralize žen začal!
     
    Vyjasnila se nám mezi tím i Národní liga – západ. Traverze nestačil ani hattrick Ondřeje Kaláta a padla v Plzni. Díky tomu končí sedmá, kdežto Plzeňští uhájili třetí příčku a možnost volby, výhodu domácího prostředí pro první duel uhájil po těsném triumfu v Litvínově Náchod.
     
    Ale zpět k tomuto programu. Na řadu přijde ve 20.00 výběr soupeřů v Extralize žen.
     
    Další výběr v pondělí 21. 2.!

    Nedělní odvety nejvyšších mužských soutěží rozhodly o tom, že čtvrtfinálové osmičky byly uzavřeny v nejkratších možných termínech. Výběr soupeřů pro Livesport Superligu a 1. ligu mužů tak proběhne v pondělí 21. února.

    Osmifinále superligy
    Black Angels – Otrokovice 2:0
    Ostrava – Liberec 0:2

    Osmifinále 1. ligy:
    Štíři ČB – Strart98 0:2
    Gullivers – Letka 2:0
     
    Výběr soupeřů v Národní lize – východ byl ukončen.
     
    NL-V
    Složení dvojic pro osmifinále play-off NL-V:

    TROOPERS – S.K. P.E.M.A. OPAVA
    1. FBK Sršni Rožnov p. R – MVIL Ostrava
    Snipers Třebíč – FBC Hranice
    FBC Vikings Kopřivnice – Spartak Pelhřimov
     
    NL-V
    Znamená to tedy, že poslední dvojicí budou kopřivničtí Vikings a Pelhřimov!

    Vzájemné zápasy:
    Kopřivnice – Pelhřimov 8:5
    Pelhřimov – Kopřivnice 6:12
     
    NL-V
    Na derby o Vysočinu nedojde. Splnilo se přání trenéra Rožnova Zbyňka Macury, který při výběru vyřkl přání, aby si Třebíč vzala Hranice, protože by pak byla šance se s nimi utkat v případném semifinále.

    Vzájemné zápasy:
    Hranice – Třebíč 5:4
    Třebíč – Hranice 5:3
     
    NL-V
    Jako poslední z východní skupiny Národní ligy bude vybírat družstvo Snipers Třebíč. V osudí jsou Hranice a krajský rival z Pelhřimova.
     
    NL-V
    Rožnovští florbalisté sáhli po svém dlouholetém rivalovi a o postup do semifinále se poperou s celkem MVIL Ostrava!

    Vzájemné zápasy:
    MVIL – Rožnov 4:7
    Rožnov – MVIL 2:3p
     
    NL-V
    Na řadu přichází celek Sršňů z Rožnova.
     
    NL-V
    TROOPERS si jako soupeře vybrali tým S.K. P.E.M.A. OPAVA!

    Vzájemné zápasy:
    Opava – Troopers 1:7
    Troopers – Opava 11:6
     
    NL-V
    Jako první bude vybírat tým TROOPERS.
     
    20. 2.
    Výběr soupeřů oficiálně začal!
     
    V extralize nedošlo k žádnému překvapení, Chodov vyhrál nad Panthers jasně 21:0 a uhájil druhou příčku v tabulce.
     
    Co nás čeká těsně před výběrem 20. 2.?

    V ženské extralize hraje Chodov pražské derby s Panthers a byť je favoritem, musí nutně bodovat, aby získal druhé místo. Zároveň se dohrává také Národní liga západ, kde je také otevřená vřava o několik pozic.
     
    Sobotní výsledky. Čím zamotaly?

    V ženské extralize dokázal Tatran obrat ostravské hráčky o jeden bod. FBC je sice na druhém místě, avšak Chodovu díky tomu stačí jakýkoliv bodový zisk a nemusí tak nutně pomýšlet na triumf.

    Rozhodnuto je ve východní skupině Národní ligy. Třetí místo uhájili třebíčští Snipers, kteří si poradili s Hranicemi. Výhodu domácího prostředí pro úvodní klání nakonec uhájili florbalisté z Kopřivnice, a to i přes porážku 5:6 na půdě MVILu Ostrava, který společně s Opavou, jež uspěla na půdě Hluku, nakonec proklouzl mezi osmičku.

    Těsně před branami play-off naopak zůstali Aligators, kteří sice překvapivě snadno vyhráli v Pelhřimově, jež tak přišel o šanci bojovat o čtvrté místo, ale díky horším vzájemným zápasům s Ostravou a Opavou nakonec půjde do těžkého boje o záchranu.
     
    Elitní florbalové soutěže se po roční koronavirové odmlce dočkaly svého vrcholu v podobě play-off.

    Na řadu tak přicházejí tradiční výběry soupeřů, které započnou první kolečko již v neděli 20. února. Jako první si budou soupeře do vyřazovací fáze vybírat týmy z Extraligy žen a obou skupin Národní ligy, která je třetí nejvyšší mužskou soutěží.

    Program výběru soupeřů (20. 2.):

    19.00 | TROOPERS
    19.15 | 1. FBK Sršni Rožnov p. R.
    19.30 | Snipers Třebíč

    20.00 | 1. SC TEMPISH VÍTKOVICE
    20.15 | FAT PIPE FLORBAL CHODOV
    20.30 | FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

    21.00 | BUTCHIS
    21.15 | Panthers Praha
    21.30 | FBC Plzeň

    V případě, že se o víkendu 19.– 20. 2. rozhodne o obou postupujících z osmifinále play-off Livesport Superligy či 1. ligy mužů, bude pro tyto soutěže výběr hned v pondělí 21. února. Pokud se však bude rozhodovat ve třetích kláních ve středu, pak bude výběr soupeřů nejpozději ve čtvrtek dopoledne.
     
    SITUACE PŘED VÝBĚREM 20. 2.

    O co jde v Extralize žen? Především se bude bojovat o pozici na druhé příčce, kterou má před posledním kolem v rukách Chodov, jenž v neděli narazí od 15.30 na Panthers, které by rády zkusily favoritky obrat a připravit se na play-off. Na stříbrnou pozici pokukuje i Ostrava, jíž však čeká nelehký domácí souboj s Tatranem, jehož florbalistky byly před nedávnem blízko ke skalpu Chodova a svou kůži nedají lacino ani v Ostravě.

    Stoprocentně jasné je, že z první pozice půjdou do výběru hráčky Vítkovic, které potvrzují jednoznačnou dominanci z posledních let a i základní část ročníku 2021/22 ovládly se suverénním náskokem. Na čtvrtém místě budou Střešovice, které sice budou vyčkávat, kdo z čtveřice Bohemians, Olomouc, Start98 a Panthers na ně zbude, čtvrtfinále však začnou v domácím prostředí.

    -

    Výrazně zamotanější je situace v obou skupinách Národní ligy. Na východě je jasné, že na prvním místě skončí hráči Troopers, druhou příčku pak mají již jistou florbalisté Rožnova pod Radhoštěm. Hrát se však bude o pozice na třetím až pátém místě, kde jsou zatím narovnané celky Třebíče, Kopřivnice a Pelhřimova. Zároveň je otevřený i postup do nejlepší osmičky. Na sedmém až devátém místě jsou s osmadvaceti body seřazené celky Aligators Klobouky, MVIL Ostrava a P.E.M.A. Opava.

    Co se týče západu, tak i tam jsou již rozdané první dvě příčky – vítězství si v základní části zajistil s předstihem ambiciózní tým Butchis, druhou pozici pak mají již delší čas jistou hráči Panthers. Těsno je mezi třetí a šestou příčkou. Dokonce dojde v posledním kole na atraktivní střet mezi třetí Plzní a šestou Traverzou o to, kdo si případně vybojuje při nejmenším výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále. Možná nejlehčí situaci mají hráči čtvrtého Náchoda, které čeká poslední Litvínov. Aktuálně pátý Benešov hostí v posledním kole Králův Dvůr, který má stejně jako Orka jistý postup do play-off.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

    Richard Wagner

    Tadeáš Mima

    PROGRAM VÝBĚRU SOUPEŘŮ 2022
    BUDE SE KONAT

    26. března
    1. liga juniorek

    JIŽ VYBRÁNO

    20. února
    Národní liga východ (čtvrtfinále)
    Extraliga žen (čtvrtfinále)
    Národní liga západ (čtvrtfinále)

    21. února
    Livesport Superliga (čtvrtfinále)
    1. liga mužů (čtvrtfinále)

    27. února
    1. liga juniorek (osmifinále)
    CE soutěž juniorů (1. kolo)

    8. března
    1. liga juniorek (čtvrtfinále)

    9. března
    20.30 CE soutěž juniorů (osmifinále)

    13. března
    19.30 Extraliga žen (semifinále)
    20.00 Livesport Superliga (semifinále)