Thiago Santos - Magomed Ankalajev Vítěz: Ankalajev (kon.)
konec
Thiago Santos - Magomed Ankalajev

Vítěz: Ankalajev

Neděle 13.03.2022, 03:20 • UFC Apex, Las Vegas • UFC Fight Night
Předzápasové kurzy
     
    Vítěz: Magomed Ankalajev (na body – jednomyslně).
     
    Na bodech se žádné překvapení nekoná. Poměrem 49-46, 49-46 a 48-47 zvládl duel dovést do vítězného konce favorit Magomed Ankalajev. Dnes prokázal další složku svého bojového stylu, a sice obrovskou trpělivost a schopnost držet se nastavené strategie. Jako horší striker nemohl se Santosem do otevřeného souboje, takže bojoval obezřetně ze vzdálenosti a v případě nouze zatáhnul za ruční brzdu v podobě natlačení na pletivo. To vše stačilo k tomu, aby si zajistil podporu všech rozhodčích a zvítězil. Před zápasem tvrdil, že pokud si chce zajistit okamžitou titulovou šanci, potřebuje Santose přejet, což se mu úplně nevydařilo. Možná to ovšem byla jen bohapustá slova. Brazilec byl k výhře nejblíže v závěru druhého kola, kdy trefil dva pěkné háčky a Ankalajev na chvíli ztratil rovnováhu.
     
    04:07
    Takticky vyspělý výkon Ankalajeva zřejmě bude znamenat vítězství. Od poloviny kola drží Rus výhodnou pozici na kleci, kterou odmítá opustit.
     
    04:28
    Ankalajev nicméně na pozici nadále pracoval, aby si nakonec strh připsal. I toto kolo půjde za ním a Santos patrně musí pro případné vítězství duel ukončit před limitem.
     
    00:23
    Obrovský tlak, o který usiluje Santos! V jeho pohybech jsme dokonce zaznamenali naskočené koleno a pak dva tvrdé údery z obou rukou. Ankalajev ve vážnějších potížích.
     
    02:54
    Ankalajev vsadil na nápaditost a povedlo se mu z otočky nohou trefit prostor žeber. Poté ještě navázal hezkou ranou z levé ruky a Santos raději couvá.
     
    04:39
    Santos poprvé vážněji zasáhnul! Ankalajev šel dvakrát do kolen, ale nebyl čas, aby Brazilec práci dokončil. Toto kolo každopádně díky závěrečné akci, kdy trefil úchvatný levý hák, získá.
     
    02:59
    Další zbytečně vystřelený highkick. Při intervenci u pletiva pak dokázal Ankalajev nenápadně zasáhnout a lehce se Santosem zatřásl.
     
    02:08
    Opět Brazilec přepadnul do útoku a Magomed Ankalajev nekompromisně trestá z přední ruky. Jeho údery mají sílu, před kterou Santos raději prchá.
     
    Dosavadní výsledky hlavní karty

    Alex Pereira – Bruno Silva (na body – jednomyslně)

    Drew Dober – Terrance McKinney (KO/TKO – 3:17 z 1. kola)

    Khalil Rountree Jr. – Karl Roberson (KO/TKO – 0:25 z 2. kola)

    Sodiq Yusuff – Alex Caceres (na body – jednomyslně)

    Marlon Moraes – Sung Ja-tung (KO/TKO – 2:06 z 1. kola)

    Patrik Czepiec

    Mark Smith
    bahis siteleri