Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Columbus – Vegas 6:4 (kon.) | Philadelphia – Montreal 3:4 (po pr.)
St. Louis – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Minnesota – Nashville 2:6 (kon.) | NY Islanders – Anaheim 4:3 (kon.)
Colorado – Calgary 3:0 (kon.) | Los Angeles – Florida 3:2 (2:1 po s.n.) | Vancouver – Tampa 1:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Tampa Bay Lightning
Pondělí 14.03.2022, 03:08 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších zápasů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:53:04)
    Bolts přerušili sérii tří porážek, ve Vancouveru zvítězili 2:1
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Thatcher Demko (VAN) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 58:23
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,2%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:47
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 0 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:41
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 16:43

    Tři hvězdy utkání

    1. Andrej Vasilevskij (TBL) – 35 zákroků
    2. Thatcher Demko (VAN) – 29 zákroků
    3. J. T. Miller (VAN) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 18 760 diváků.
     
    Tampa Bay potvrdila roli mírného favorita a na stadiónu Vancouveru zvítězila těsným výsledkem 2:1.

    Vítěz NHL z posledních dvou sezón dal základ k vítězství už v úvodních šesti minutách, během nichž vstřelili gól Victor Hedman a Ross Colton. Přestože postupem času převzal iniciativu do svých rukou Vancouver, tak Tampa dlouho držela náskok dvou branek. Až do 46. minuty, kdy po nahrávce Garlanda snížil nejproduktivnější hráč Kosatek v sezóně J. T. Miller, nicméně druhý kotouč už Vasilevskij za svá záda nepustil, hráči Bolts udrželi těsný náskok až do závěrečné sirény.

    Svěřenci kouče Coopera přerušili sérii tří porážek v řadě a v tabulce Východní konference se vrátili na třetí místo před Pittsburgh. Vancouver neodčinil prohru s Washingtonem a v Západní konferenci zůstává mimo postupová místa desátý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Je to jasné, Tampa zvítězí. Victor Hedman za vlastní bránou získal puk, s ledovým klidem ho nabral na čepel hole a poslal pryč z obranného pásma.
     
    59:27
    Do levého kruhu si povyjel Quinn Hughes, kam dostal nabito od Nilse Höglandera. Vasilevského fakt, že nic neviděl, mrzet nemusel, úspěšný blok zapsal Raddysh.
     
    58:53
    Tyler Myers nahodil po pravém mantinelu do útočného pásma a Thatcher Demko už na ni nečeká, spěchá na střídačku. Vancouver zkouší powerplay!
     
    58:26
    Domácí marně bojují o získání kontroly nad útočným pásmem. Výborně si nyní vedl Anthony Cirelli, ten čistě zastavil Millera.
     
    57:43
    Mohlo být rozhodnuto. Mezi kruhy si sjel úplně volný Victor Hedman, jenže v klíčvý okamžik ztratil stabilitu, takže nahrávku Stamkose nezvládl převzít.
     
    57:26
    Příkladně zabojoval Ondřej Palát. Přebruslil Hamonica, který se marně hlásil o odpískání zakázaného uvolnění. Český forvard šetří cenné vteřinky v rohu kluziště.
     
    56:40
    Černákem těsně bráněný Matthew Highmore volil zadovku po mantinelu naslepo. Za bránou Tampy operoval Jan Rutta, jenž před Horvatem zvládl vyhodit aspoň do středního pásma.
     
    56:09
    O Quinnu Hughesovi je známo, že rád střílí. Nyní to opět potvrdil, když pálil navzdory faktu, že měl u sebe Perryho, právě přes hokejku kanadského útočníka puk vyletěl až do ochranné sítě.
     
    55:55
    Ofenzivu podpořil Oliver Ekman-Larsson. Vypálil ze zápěstí kousek za levým kruhem, napálil do chráněných míst prvního bránícího Josepha.
     
    55:25
    Patrick Maroon splnil vytyčený cíl, a sice vybojovat buly v útočném pásmu. Nahodila na Demka, načež k němu rychle dojel a znemožnil mu rozehrávku.
     
    54:53
    Napodruhé Erik Černák nevyhodil puk z obranného pásma, napodruhé už ano. Quinn Hughes vyskočil, ani tak ovšem na kotouč nedosáhl.
     
    54:11
    Nebezpečné nahození od levého mantinelu vyprodukoval Tyler Motte. Andrej Vasilevskij proti němu vystrčil vyrážečku a odvrátil jí touš mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    53:49
    Protože stál tváří v tvář dvěma protihráčům, nahodil Juho Lammikko touš do útočné třetiny. Za Vasilevského svatyní svedl souboj Horvat se Sergačjovem, přičemž uspěl ruský obránce.
     
    53:22
    Mathieu Joseph zabojoval, ale zakázané uvolnění nezrušil. Luke Schenn s dal před protihráče šikovně tělo a udržel jej na zádech až do hvizdu rozhodčího.
     
    52:58
    Za činnost v obraně zaslouží pochvalu Ryan McDonagh. Tak dlouho obtěžoval Brocka Boesera, až jej přiměl k chybné rozehrávce po levém mantinelu.
     
    52:13
    Je zřejmé, že se hokejisté Bolts soustředí hlavně na defenzivní složku. Za nahozením Černáka do útočného pásma sice dojel Anthony Cirelli, ale sám v obležení tří protihráčů neměl šanci uspět.
     
    51:40
    Bo Horvat si zkusil hodit puk po levém mantinelu kolem Victora Hedmana. Švédský obránce bleskově zareagoval a hrací předmět vrátil d středního pásma.
     
    51:03
    Tak pozor, všechno je jinak! Rozhodčí si včas uvědomili, že se měnily pravidla a trest pro Jana Ruttu zrušili. Zavedlo se totiž, že se nebude trestat hra vysokou holí v momentě, kdy hráč dotahuje nápřah po vyhození či po střele.
     
    51:03
    Vancouver bude mít možnost srovnat v přesilové hře. Český obránce Jan Rutta vyhodil puk po pravém mantinelu, jenže po dokonání tohoto aktu zvedl hokejku příliš vysoko a trefil jí do obličeje Motteho.
     
    50:31
    Corey Perry vyzkoušel vytočení zpoza brány. Sám ovšem ztratil nad kusem černé gumy kontrolu, následně jej čistým hitem vyřadil ze hry Oliver Ekman-Larsson.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tampa nadále vede, ale po gólu Millera už jen o jednu branku. Koncovka slibuje dramatickou podívanou.
     
    49:53
    Od modré nahazoval na teč Jan Rutta. Hledal nejspíše hokejku krajana Ondřeje Paláta, který však udělal úkrok směrem od brány a na puk nedosáhl.
     
    49:19
    Ovace si vysloužil Thatcher Demko. Přitom předvedl zákrok z kategorie jednodušších, když nahození slovenského beka Černáka ukryl v lapačce.
     
    48:47
    Vasilij Podkolzin neměl dostatečnou rychlost, aby zkusil prchnout Hedmanovi. Proto posunul touš za sebe do pravého kruhu Pearsonovi, jehož ránu na zadní tyč vykopl Vasilevskij betonem.
     
    48:19
    Další úspěšný zákrok pro ruského gólmana. Ten si poradil s projektilem Millera, načež rozhodčí přerušili hru, protože puk ztratili z dohledu. Garland hrací předmět nasměroval do sítě až po odpískání, radost byla zbytečná.
     
    47:43
    Na kýžené vyrovnání si Kosatky ještě musí počkat. Tanner Pearson střílel z levého kruhu k bližší tyči, Andrej Vasilevskij včas vystrčil pravé rameno.
     
    47:24
    Victor Hedman osvobodil Tampu z pod tlaku jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra putuje zpět před Vasilevského, hosté navíc nemohou střídat.
     
    46:30
    Domácí hokejisté jsou rázem při chuti a fanoušci s nimi! O vyrovnání se pokoušel Oliver Ekman-Larsson, zápěstím poslal puk o kousek nad břevno.
    45:54 J. T. MILLER - 1:2
     
    45:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vasilevského kouzlo prolomeno, Kosatky jsou na dostřel! Garland byl u puku dříve než Kučerov, takže rozhodčí nepískali zakázané uvolnění po nahození Pearsona. Americký forvard následně vybídl ke skórování před bránou úplně volného J. T. MILLERA, na zakončení z první do pravého horního rohu gólman Tampy nedosáhl. Asistence: Conor Garland a Tanner Pearson.
     
    45:20
    Po nevydařeném úvodu se Thatcher Demko dostal do ideální provozní teploty a od šesté minuty drží neprůstřelnost, nyní si pohlídal mezeru mezi betony po střele Stamkose. Stále je to však málo.
     
    44:44
    Mezi dvěma protihráči chtěl proskočit Brayden Point. Tělo pře protihráče postavil Luke Schenn a bekhendovou stranou hole hru přenesl na osamoceného Hamonica.
     
    44:08
    Menší zaváhání si neodpustil Quinn Hughes. Zdánlivě lehké zpracování nezvládl, kus černé gumy zpracoval kousek za modrou. Rozhodí následně odpískal ofsajd.
     
    43:57
    Nils Höglander vystartoval do protiútoku, jenže zase se mu nedostalo podpory od kolegů. U mantinelu jej čistě odzbrojil Zach Bogosian.
     
    43:14
    Tampa pokračuje v útočném pásmu, to je přesně to, co jí vyhovuje. Erik Černák nahazoval od modré, Taylor Raddysh tečoval jen těsně vedle pravé tyče.
     
    42:49
    Ještě než Corey Perry získal hrací předmět, tak zkontroloval situaci před bránou. Spatřil Pointa, jehož okamžitě po zisku zkusil najít, Kanaďana ale skvěle pokryl Ekman-Larsson.
     
    42:33
    Nejproduktivnější hráč Canucks v sezóně J. T. Miller naznačil nahrávku, aby nakonec vypálil z vrcholku levého kruhu. Vasilevskij si mezeru u bližší tyče pokryl.
     
    41:58
    Po návratu z trestné lavice o sobě dal vědět Conor Garland. Od pravého mantinelu vypálil na zadní tyčku, za gólmana odvedl veškerou práci blokující McDonagh.
     
    41:27
    Andrej Vasilevskij znovu ukázal, jak velký přehled nad hrou dokáže udržet. Nejenže schoval střelu Millera v lapačce, ale ještě touš vyklepal pro Hedmana.
     
    40:49
    Po pravém mantinelu nabruslil do útočné třetiny Alex Killorn. Rychle z ní ale zas vyjel, protože jej nikdo nepodpořil a do dvou protihráčů si Kanaďan netroufl.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Utkání pokračuje ve čtyřech na obou stranách poté, co byli krátce před koncem druhé části vyloučeni Garland s McDonaghem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:59.
     
    Prostřední dějství skórem střetnutí nehnulo, Tampa tak nadále disponuje dvoubrankovým náskokem. Domácí byli aktivnějším týmem, leč efektivita zůstává nulová. Pěknou akci Millera zastavil Vasilevskij pravým betonem, rána Hunta zase skončila na tyči. Jednou zahrozili i hráči Bolts, když v přesilové hře nebezpečně střílel z levého kruhu Stamkos, ale Demko se skvěle přesunul a poradil si i s dorážkou stejného hráče. Svěřenci kouče Boudreaua musejí ve třetí části ještě více přidat do ofenzivy, není nač čekat.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 26.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Po přerušení hry došlo k menší výměně názorů mezi Conorem Garlandem a Ryanem McDonaghem. Rozhodčí nechtějí ztratit nad průběhem zápasu kontrolu, proto oběma hokejistům udělili dvouminutové tresty.
     
    39:15
    Ruský gólman má na kontě zákrok s pořadovým číslem 25. Nerozhodila jej Boeserova otočka kolem brány, vyrážečkou si puk nadhodil a lapil jej do lapačky.
     
    38:49
    Andrej Vasilevskij vyjel za vlastní bránu, kde zastavil nepovedenou nahrávku Boesera. Pak zkontroloval situaci a volnou pravou stranou posunul puk k Ruttovi.
     
    38:18
    Už to vypadalo, že bude do úniku směřovat navrátilec z trestné lavice Luke Schenn. Jenže hrací předmět převzal až za modrou čárou, rozhodčí správně odpískal ofsajd.
     
    37:45
    Potlesk fanoušků si vysloužil Matthew Highmore. Ve středním pásmu si počkal na rozjetého Kučerova a ukázkovým hitem mu zabránil v jízdě do útočné třetiny.
     
    37:23
    Další rozruch způsobilo Hedmanovo nahození od modré čáry. Hughes zblokoval touš jenom k Palátovi, ten vyslal puk těsně vedle levé tyčky.
    36:51 Stamkos neprostřelil Demka ani nadvakrát
     
    36:51
    Skvělý Thatcher Demko! Nejprve se parádně přesunul k pravé tyči, aby ve skluzu kryl ránu soupeřova kapitána Stevena Stamkose a vzápětí si poradil i s nepříjemnou dorážkou téhož hráče.
     
    36:10
    Tampa má možnost navýšit náskok v početní převaze. Dvouminutový trest vyfasoval Luke Schenn, když před vlastní brankou, mimo dění hry, krosčekem atakoval Killorna.
     
    35:57
    Větší klid na hokejky Bolts chtěl vnést Erik Černák. Volného prostoru na modré využil k tvrdé ráně, tu Thatcher Demko vykopl do rohu kluziště levým betonem.
     
    35:22
    Souboj v rohu kluziště obranného pásma Tampy dopadl vítězně pro bránící mužstvo. Patrick Maroon vydoloval puk pro Victora Hedmana, ten vyhodil do střední třetiny.
     
    34:49
    Zajímavým obloučkem zkusil Taylor Raddysh vyslat do jízdy Mathieua Josepha. Tomu však nevyšlo zpracování, hrát tak mohl Brad Hunt.
     
    34:33
    Andrej Vasilevskij udržel nulu i po ráně Quinna Hughese. Rus chytře zmenšil americkému zadákovi úhel a kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    33:46
    Domácí hru okamžitě otočili, ale ani oni neuspěli. Conor Garland vyzval k souboji jeden na jednoho Perryho, přičemž uspěl právě hostující útočník.
     
    33:23
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Ondřej Palát vůbec dobře. Hledal Killorna, pas na jeho osobu vystihl pozorný Luke Schenn.
     
    32:44
    Protože Nilse Höglandera do ofenzivy nikdo nepodpořil, musel domácí forvard zkusit štěstí sám. Erik Černák však očekával kličku po mantinelu a soka zastavil čistým způsobem.
     
    32:32
    Dva protihráče na sebe natáhl Alex Chiasson, aby následně přenesl hru do levého kruhu na Hughese, jeho ránu z první kryl Vasilevskij výstrojí.
    31:41 Hunt orazítkoval pravou tyč
     
    31:41
    Střelecké mlčení domácích hokejistů pokračuje i po zakončení Brada Hunta od levého mantinelu. Vasilevskij přes dobře postaveného Highmorea vůbec nic neviděl, reagoval až na zazvonění kotouče do pravé tyčky.
     
    31:07
    Alex Killorn nahrával zpoza brány Canucks naslepo před ní. Nedorozumění mezi Ekmanem-Larssonem a Garlandem Steven Stamkos nevyužil, střílel přímo do gólmana.
     
    30:36
    V pravém kruhu zůstal Hedmanem úplně opomenutý Tanner Pearson. Zpracování dalo domácímu forvardovi zabrat, ale situaci zvládl, načež střílel z otočky do výstroje Vasilevského.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Tampa udržuje dvoubrankový náskok a každou minutou je blíž a blíž vítězství. Vancouver ale bojuje a v průběhu prostředního dějství je zatím lepším týmem.
     
    29:39
    Na ledě dostala prostor i čtvrtá útočná formace Canucks. Debutant Sheldon Rempal na svůj premiérový bod v nejlepší soutěži světa stále čeká, Juho Lammikko mířil po jeho nahrávce příliš vysoko.
     
    29:00
    Thatcher Demko výrazně usnadnil situaci Lukemu Schennovi, neboť za bránou zastavil prudké nahození Bogosiana. Obránce pak počkal na vystřídání formací a rozjel akci přes Garlanda.
    28:43 Vasilevskij vychytal Millera pravým betonem
     
    28:43
    Ke snížení moc nechybělo! J. T. Miller se od pravého mantinelu natlačil před bránu, tělem odmítl Hedmana. Nevyužil ani skutečnosti, že Vasilevskij vystrčenou vyrážečkou puk minul, protože ruský gólman v poslední chvíli ještě zvládl natáhnout pravý beton a pokus amerického forvarda po ledě vyrazit!
     
    28:24
    Jak je ve většině zápasů zvykem, tak Tampu drží hlavně skvělá defenziva. Pochvalu za práci do obrany nyní zaslouží Jan Rutta, český zadák zamezil v postupu do útočného pásma Hamonicovi.
     
    27:53
    Menší zaváhání si neodpustil Zach Bogosian, jenž nezvládl zdánlivě lehké zpracování na modré čáře. Vzápětí zabral směrem dozadu a bekhendovou stranou hole přenesl hru na osamoceného Sergačjova.
     
    27:20
    Velkou bojovnost ukázal Anthony Cirelli, když proskočil mezi dvěma protihráči a nechybělo moc, aby i zakončil. Demko schoval přikryl puk lapačkou těsně před soupeřem.
     
    26:39
    Po Pointem vyhraném buly střílel od mantinelu Ondřej Palát. Mířil na zadní tyč, s čímž Thatcher Demko počítal a předvedl jistý zákrok vyrážečkou.
     
    26:13
    Navrátilec z trestné lavice Patrick Maroon mohl okamžitě udeřit. U pravého mantinelu dostal moře volného prostoru, čehož využil k nájezdu do pravého kruhu, z tohoto místa vystřelil jenom do Demkovy výstroje.
     
    25:56
    Po ráně J. T. Millera už Andrej Vasilevskij musel být v permanenci. Ukázal, že nepatří mezi nejlepší gólmany soutěže náhodou, když bleskově vykopl pravý beton a zabránil tím nejhoršímu.
     
    25:22
    Konečně zajímavější příležitost. U pravého mantinelu párkrát zakvedlal Quinn Hughes, aby vzápětí prudce nahodil před bránu. Adresát Matthew Highmore kotouč ze vzduchu netrefil.
     
    24:49
    Ale hokejisté v tmavě modrých dresech zatím přesilovku nehrají vůbec dobře. Oliver Ekman-Larsson nezvládl zpracování prudké nahrávky, musel tedy vycouvat do střední třetiny.
     
    24:10
    Krátce po skončení přesilové hry hostů si výhodu jednoho hráče navíc budou moci užívat domácí. Patrick Maroon zastavil Pearsona jen za cenu hákování.
     
    23:45
    Domácí už hrají v plném počtu. Okamžitě se nahrnuli do útočného pásma a před branku dostal zajímavý pas Nils Höglander, ani nadvakrát však nezvedl puk nad levý beton gólmana.
     
    23:10
    Hostům návrat do útočného pásma příliš dlouho netrval. Nakonec zase zaváhal Nikita Kučerov, jeho odvážný pokus o přenesení hry vystihl Podkolzin.
     
    22:44
    Se zpracováním prudké nahrávky si Nikita Kučerov neporadil. Pravou bruslí pouze přikopl kus černé gumy k Millerovi, ten bez rozmýšlení odpálil přes všechny čáry.
     
    22:03
    Bekhendové nahození Boesera vystihl Ondřej Palát a ke třetímu gólu moc nechybělo. Český útočník dojel až do levého kruhu, odkud zvedal touš bekhendem na přední tyč, Demko zakročil pravým ramenem.
     
    21:21
    Premiérovou početní převahu si po Vancouveru vyzkouší také Tampa. Tyler Myers si pod tlakem neporadil dobře a z vlastního obranného pásma vyhodil touš mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    21:02
    Po Highmorem vyhraném buly pálil od modré čáry Tyler Myers. Andrej Vasilevskij na tento projektil od počátku viděl, včas vykopl pravý beton.
     
    20:36
    Trvalo to dlouho, ale nakonec domácí získali útočné pásmo. Nicméně jen na pár vteřin, protože Oliver Ekman-Larsson místo nahrávky šel do kličky a Mathieu Joseph mu vypíchl puk z pod hole.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Na buly uspěl J. T. Miller a je to Luke Schenn, kdo může založit útočnou akci Canucks.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    První třetina zápasu přinesla dva góly, o oba se postaralo lehce favorizované hostující mužstvo. Skóre střetnutí otevřel ve 4. minutě Victor Hedman, na nějž čekala snadná práce před brankou po zadovce Maroona. O necelé dvě minuty později mířil do černého také Ross Colton, jenž dostal od Perryho nabito mez kruhy a Demka propálil k pravé tyči. Domácí se postupně oklepali a ve druhé polovině úvodního dějství byli aktivnějším týmem, čisté konto Vasilevskému však zatím zrušit nedokázali.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    A další ofsajd hostujícího celku. O přerušení hry se zasloužil Patrick Maroon, jenž nevydržel a najel za modrou ještě dříve, než za ni doputovala Perryho nahrávka.
    19:03 Gól Stamkose neplatil po ofsajd
     
    19:03
    Gól neplatí! Postavení mimo hru způsobil Erik Černák, jenž poslal nahrávku po modré a pak ji přejel rychleji, než samotný puk. Kučerov už tedy následně nemohl pokračovat v akci, což neodhalil čárový, ale videorozhodčí už ano.
     
    19:03
    Svěřenci kouče Coopera střílí třetí gól, ale bude platit? To zatím není jisté! Kučerov nabil do levého kruhu Stevenu Stamkosovi, který z první propálil marně se přesunujícího Demka, ale kouč Boudreau si obratem bere coach challenge a podle opakovaných záběrů rozhodně není bez šance.
     
    18:43
    Čisté konto udržel ruský obr i poté, co od pravého mantinelu natáhl k zakončení Conor Garland. Svižný projektil skončil jen na bočním oblouku hostující svatyně.
     
    18:32
    Za bránou soupeře operoval s toušem na holi Juho Lammikko. Zkusil obtočení brány a zasunutí puku k bližší tyči, narazil na Vasilevského beton.
     
    17:49
    Tato skutečnost jim moc vrásek na čele nenadělala. Pierre-Édouard Bellemare totiž vyhrál buly a Jan Rutta vyslal oblouček do střední třetiny, následoval mohutný úprk na střídačku celé pětice.
     
    17:23
    Pod tlakem Michail Sergačjov nevymýšlel žádné složitosti, prostě vyhodil touš přes všechny čáry na zakázané uvolnění. To zároveň znamená, že hosté nemohou střídat.
     
    16:57
    Po chybě Hedmana další nebezpečí před svatyní Tampy. Do brankoviště nahazoval kotouč Travis Hamonic a Mathieu Joseph odpálil puk těsně před Boeserem.
     
    16:30
    Domácí se postupně dostávají do hry, což je vzhledem k průběhu střetnutí určitě dobrá zpráva. Tanner Pearson střílel v plné rychlosti příliš vysoko.
     
    15:59
    V aréně to jenom zahučelo poté, co Brock Boeser na malém prostoru vymíchal obránce a zkusil bekhendový blafák na Vasilevského. Nedotáhl jej ale úplně a ruský gólman zasáhl pravým betonem.
     
    15:21
    Vše nasvědčovalo tomu, že hosté ujedou do přečíslení dvou na jednoho. Jenže Brayden Point nezvládl zpracování a i žabička na Perryho byla příliš dlouhá.
     
    14:55
    Další útok Bolts táhl po pravé lajně Alex Killorn. V obležené dvou protihráčů zkusil touš přistrčit Killornovi, avšak trefil jenom brusle bránícího Ekmana-Larssona.
     
    14:21
    Tampa si zatím drží úctyhodnou statistiku co minuta, to střela za bránu. A udržela ji i v patnácté minutě, zakončení Stevena Stamkose odrazil Demko do bezpečí vyrážečkou.
     
    13:42
    Od levého mantinelu vyzkoušel střelu zápěstím na zadní tyčku Brad Hunt. Andrej Vasilevskij měl přehled o situaci, kus černé gumy schoval v nastavené lapačce.
     
    13:08
    Rychle zpátky před Vasilevského. Tyler Motte vyslal žabičku za obránce, jejím adresátem byl Juho Lammikko. Zpracování vyšlo na jedničku, střela prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    12:57
    Příkladnou práci odvedl směrem do defenzivy Luke Schenn. Nabral Pointovu rychlost, aby ve finále jeho akce zachytil pas směřující před bránu.
     
    12:26
    Je zřejmé, že přesilová hra, byť nevyužitá, domácí mužstvo nakopla. Kosatky pokračují v honbě za vyrovnáním, Vasilevskij se stále musí mít v pozoru.
     
    11:42
    S koncem Sergačjovova trestu Brock Boeser zvedl hlavu a mezi kruhy spatřil Matthewa Highmorea. Adresoval mu nahrávku, střelu z bezprostřední blízkosti Vasilevskij skryl v lapačce.
     
    11:12
    Proti komu už Vasilevskij zasahovat musel, to byl Vasilij Podkolzin. Ten natáhl k zakončení kousek za levým kruhem, trefil se však přímo do výstroje krajana v dresu soupeře.
     
    10:49
    Tak až J. T. Miller na sebe vzal zodpovědnost z levého kruhu. Nejproduktivnějšímu hráči Canuks v sezóně se ovšem puk postavil na hranu, Američan ho poslal nad břevno.
     
    10:20
    Andrej Vasilevskij zatím v průběhu oslabení zasahovat nemusel. Domácí kombinují v útočné třetině, ale nepřichází žádné zakončení.
     
    09:41
    První přesilovou hru si vyzkoušejí hokejisté Vancouveru. Na lavici hanby zamířil ruský zadák Michail Sergačjov, jenž neudržel nervy na uzdě a po slovní přestřelce krosčekoval Highmorea k ledu.
     
    09:17
    Domácí fanoušci zbystřili, když do situace dvou proti dvěma mířil Quinn Hughes. Volil nahrávku mezi kruhy na Höglandera, ten však na hrací předmět nedosáhl.
     
    08:49
    Situaci za vlastní svatyní zklidnil Victor Hedman. Do tohoto prostoru ujel před napadajícím Millerem, aby následně počkal na prostřídání formací.
     
    08:20
    V předbrankovém prostoru zůstal sedět Anthony Cirelli a zdálo se, že puk je někde pod ním. Ten ovšem vyplaval k Rossu Coltonovi, ten vypálil o kousek vedle levé tyče.
     
    07:49
    Poprvé měl Andrej Vasilevskij větší problémy. Nahození Boesera od modré vyrazil pravým betonem, načež ztratil pojem o kotouči a měl štěstí, že Podkolzin z dorážky přestřelil.
     
    07:16
    Po levém mantinelu projel Conor Garland až do útočné třetiny. Ve finále akce nabral puk na bekhend a zkusil vystřelit, s úspěšným blokem přispěchal Zach Bogosian.
     
    06:58
    A další zákrok pro amerického gólmana. Tentokráte chytře zmenšil palebný úhel Killornovi, což se ve výsledku vyplatilo, mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    06:20
    Tlak Bolts pokračuje. Střeleckou listinu chtěl doplnit kapitán Steven Stamkos, ránu do pravé šibenice Demko vytáhl na poslední chvíli koncem vyrážečky.
    05:06 Ross COLTON - 0:2
     
    05:06
    Tampa právě vstřelila branku!
    S Kosatkami je ještě hůř! Na levé straně vybojoval kotouč Perry, aby jej následně poslal mezi kruhy nikým neatakovanému ROSSI COLTONOVI, který propálil bezmocného Demka ránou z první k pravé tyčce. Asistence: Corey Perry.
     
    04:49
    S útokem na vyrovnáním to myslel Bo Horvat vážně. Jenže jej v útočné fázi nikdo nepodpořil, kolegové odjeli vystřídat. A sám proti třem forvard neuspěl.
     
    04:31
    Domácí se hledají, není to jen gólman Demko. Travis Hamonic chyboval v rozehrávce a do brejku vyrazil Mathieu Joseph, svižný pokus ze zápěstí poslal těsně vedle pravé tyče.
    03:26 Victor HEDMAN - 0:1
     
    03:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    Gólman Demko v úvodu nepůsobí úplně jistým dojmem, Tampa tohoto faktu využila k vedoucímu gólu! Po nahození zůstal puk v brankovišti, kde jej sebral Maroon. Naznačil, že s ním pojede za bránu, ale pak zadovkou oslovil před ní najetého VICTORA HEDMANA, jenž s velkým přehledem trefil odkrytou levou polovinu. Asistence: Patrick Maroon a Pierre-Édouard Bellemare.
     
    02:56
    Protiútok Nilse Höglandera neměl dlouhého trvání. Ryan McDonagh správně očekával, že protihráč zkusí štěstí po lajně, přišpendlil jej nekompromisně na mantinel.
     
    02:28
    Český forvard Ondřej Palát mohl vypálit, ale ještě vylepšil palebnou pozici pro slovenského kolegu Černáka, jeho křižné zakončení však minulo cílový prostor.
     
    01:45
    Z vrcholku levého kruhu střílel Brayden Point. Thatcher Demko puk vyrazil levým betonem a puk nechal za sebou, výraznou měrou brankáři pomohl pozorný Ekamn-Larsson.
     
    01:23
    Levou stranou nabral velkou rychlost Steven Stamkos. Sice nabruslil do útočného pásma, ale dlouho jej neudržel, pas mezi kruhy vystihl pozorný Hamonic.
     
    00:41
    Hned v úvodu se zapojil do hry Andrej Vasilevskij. Vyjel za bránu, kde zastavil Hughesovo nahození po mantinelu pro Victora Hedmana.
     
    00:10
    Odstartoval zápas mezi Vancouverem a Tampou! Menším favoritem jsou hosté, kteří vyhráli Stanley Cup v posledních dvou letech, domácím jim ale určitě nedají nic zadarmo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Hamonic, B. Hunt – Boeser, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Horvat (C), Höglander – Chiasson, Highmore, Podkolzin – Rempal, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, Bogosian, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Perry (A), Bellemare, Maroon – T. Raddysh, Colton, M. Joseph.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Rank, Walsh – Tobias, Hunt.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa Bay Lightning, to je vládce posledních dvou sezón nejlepší hokejové ligy světa. Bolts určitě budou chtít přidat i třetí kousek v řadě do sbírky, ale nebudou to mít nic lehké. Momentálně se Cooperově družině vůbec nedaří, neboť prohrála v posledních třech střetnutích, naposledy musela skousnout porážku 1:4 v Edmontonu. V tabulce Východní konferenci jí patří čtvrtá příčka za Carolinou, Floridou a Pittsburghem. Týmové produktivitě vévodí kanadský kapitán celku Steven Stamkos s 63 body.
     
    Vancouver Canucks

    Vancouver je sice aktuálně v tabulce Západní konference na desáté příčce, nicméně stále má velmi reálné naděje na postup do vyřazovací fáze, neboť na osmé Vegas ztrácí pouhé tři body, navíc odehrál o jedno utkání méně. Svěřenci kouče Boudreaua ještě pár dní zpět drželi sérii tří vítězství v řadě, kterou ovšem utnul Washington, ten zvítězil v aréně Kosatek výsledkem 4:3 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je americký útočník J. T. Miller s 69 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Vancouverem a Torontem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 46. J. T. Miller (Garland, Pearson) – 4. Hedman (Maroon, Bellemare), 6. Colton (Perry)


    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Hamonic, B. Hunt – Boeser, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Horvat (C), Höglander – Chiasson, Highmore, Podkolzin – Rempal, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, Bogosian, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Perry (A), Bellemare, Maroon – T. Raddysh, Colton, M. Joseph.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Rank, Walsh – Tobias, Hunt

    Diváci: 18 760
    bahis siteleri