Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.) | Nashville – Toronto 6:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 5:1 (kon.) | Tampa – NY Rangers 1:2 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.)
Seattle – Detroit 4:2 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:1 (kon.) | Washington – Dallas 2:3 (kon.)
Carolina – NY Rangers 0:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:3 (1:0, 3:2, 1:1) Stav série: 2:1
HC Oceláři Třinec
Neděle 20.03.2022, 12:00 • Malá hala ČPP Arény. • Play-off Extraligy dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Ode mě je to z malé haly ČPP Arény vše, ale srdečně vás zvu ke sledování zítřejšího čtvrtého zápasu série ze stejného místa. (14:18:20)
     
    Je konec! Mountfield jde poprvé v této sérii do vedení a otáčí proti favoritovi stav čtvrtfinále! Když v polovině zápasu vedl 4:0, zdálo se být hotovo, ale Oceláři ukázali dračí srdce a dvěma přesilovkovými trefami a tlakem do branky ve třetí třetině snížili na rozdíl jediné branky. Lvi byli v těžké defenzívě a jen bránili, zbavovali se puků a vyhazovali. Třinec ale doplatil na horší efektivitu a střeleckou nepřesnost, navíc skvělý výkon předvedl i domácí brankář Jan Kasal. Výhru 5:3 pak stvrdil trefou do prázdné třinecké branky kapitán Jan Vencl hned poté, co zablokoval tvrdou ránu soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hradecký kapitán je za svou bojovnost odměněn! Po vystihnutí rozehrávky ujel JAN VENCL sám pro puk do středu hřiště, z dálky zamířil přesně do prázdné brány a dává pojistku na hradecké vítězství! Bez asistence.
     
    59:33
    Jan Vencl obětavě lehl do tvrdé rány Cedza a ukázal srdce bojovníka.
     
    59:28
    Třinec ale dominuje na buly a z toho okamžitě po něm mohl těžit další ranou po ledě Volas. Kasal opět zasahuje.
     
    59:03
    Parádní střeleckou možnost měl od modré Cedzo, ale jeho bomba opět míjí branku a právě střelecká nepřesnost zřejmě bude Oceláře stát dnešní zápas.
     
    58:45
    Už to vypadalo, že se puk po sraženém vyhození kutálí do prázdné třinecké branky a ještě k němu spěchal Vencl, jenomže o chlup dříve u něj byl hostující kapitán Masnica a i v pádu ho odklidil do bezpečí a poslal Vencla k zemi.
     
    58:12
    Třinec drží puk na holích v útočném pásmu a zkouší to z uctivé vzdálenosti, ale stejně jako na začátku utkání mu chybí přesnost.
     
    57:40
    Sikora krátce napřáhl a vyslal na Kasala přízemní puk, jeho betony jsou dnes ale přesně tam, kde mají.
     
    57:26
    Heczko zůstává na střídačce a Oceláři to poměrně brzy zkouší v šesti s odkrytou bránou!
     
    57:26
    Trenér Marek Malík a jeho trenérský štáb si bere oddechový čas a chce v závěrečných sekundách ještě na soupeře něco nečekaného vymyslet.
     
    57:11
    Šimek z první možné situace natáhl ke střele tahákem, ale Heczko jen nastavil rukavici s lapačkou a nechal do ní zaplout puk.
     
    56:48
    Trejbal ve snaze o zisk puku podkopnul Sikoru a může být rád, že rozhodčí to neposoudili jako nedovolený zákrok.
     
    56:05
    Hradec ale honí puky po rozích a mantinelech a není schopen si dát kloudnou přihrávku.
     
    55:44
    I když byl Lipka poměrně rychlý, nedokázal změnit rozhodnutí sudích o zakázaném uvolnění a hra se stěhuje před Heczka.
     
    55:00
    Před Masnicou se po zpožděném střídání Hradce otevřel prostor, ale nakonec se k němu přeci jen včas stáhl Pavič a nepustil ho ani ke střele.
     
    54:07
    Šimek to zkusil i z nepříliš výhodně pozice u hrazení a připsal na konto Heczka další úspěšný zásah.
     
    53:39
    Po delší době se buly v útočném pásmu stalo kořistí Hradce a Klíma toho využil k okamžité ráně, která však byla zablokována Masnicou.
     
    52:48
    S narůstajícím časem se ale vkrádá nervozita i na třinecké hole. Hostující hráči několikrát po sobě puk odevzdali soupeři nebo ho lacině nahodili bez možnosti ho za brankou soupeře získat.
     
    51:58
    Lvi ale začínají ztrácet i na vhazováních a musí pak o kotouče znovu bojovat, což je stojí spousty sil.
     
    51:44
    Trejbal je v soubojích hodně neodbytný a svým aktivním přístupem a pojetím zatlačil na soupeře tak, že vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    51:11
    Mountfield se rychle zbavuje puku a hodně ztratil sebevědomí. Naopak Třinec cítí krev a další nájezd Mikuly musel řešit až brankář Kasal.
     
    50:25
    Po poradě rozhodčích to vypadalo, že se bude vylučovat, při jednom ze soubojů šly ruce domácího beka hodně vysoko. Hrajeme ale dál v pěti na obou stranách.
     
    50:08
    Tlak a napětí se začíná zvyšovat i na tribunách, přihlížející fanoušci z řad rodičů a rodinných příslušníků začínají hlasitě protestovat proti výrokům rozhodčích, jak už to na mládežnických zápasech bývá.
     
    48:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Skvělý tlak do branky ale vyvinul i Třinec a snižuje na rozdíl jediné branky! Před brankou nahozený puk nejprve tečoval Masnica, ten se po zákroku Kasala odrazil před nekrytého ŠIMONA POHLUDKU a ten neměl problém ho doklepnout do úplně prázdné klece. V Hradci Králové se schyluje k dramatu! Asistence: Patrik Masnica
     
    48:06
    Šimek s Kubiesou se do sebe zaklesli, oba padli k zemi a když se hra přesunula jinam, ještě se párkrát pošťouchli. Takové minisouboje samozřejmě k vyřazovacím zápasům patří.
     
    47:29
    Kolem brankoviště je velmi aktivní v rámci celého zápasu Trejbal. I teď se snažil o teč po nahozeném puku, Lipka to lehce neunesl a Trejbala důrazněji ztrestal. Rozhodčí si ho ihned bere stranou a domlouvá mu, že při dalším podobném konání bude Lipka vyloučen.
     
    46:49
    I Mountfield se provinil vyhozením přes všechny čáry, ani jeden tým ve svém obranném pásmu nechce riskovat.
     
    46:23
    Gólman Heczko zaváhal, neodklidil puk z brankoviště, kam velmi aktivně dojel Jón a málem ho překvapil svou dvojí dorážkou.
     
    45:52
    Hra se přelévá ze strany na stranu a spíše přibývá ostrých střetů, než pohledných hokejových akcí.
     
    45:17
    Oceláři posílají puk na icing a Hradec přichází zdarma k zisku útočného pásma.
     
    44:57
    Samek nepokryl Sikoru, který se před něj natlačil a vypálil zápěstí. Kasalův beton znovu přitlačen k ledu a postaven na svém místě.
     
    44:05
    Mountfield znatelně přitvrdil v soubojích u hrazení a snaží se tak soupeři vzít trochu sil. Uvidíme, zda se t v průběhu třetiny nebo možná i ve zbytku série potvrdí.
     
    43:09
    Burda dvakrát odvedl svou defenzivní práci skvěle. Nejdřív udržel prudký puk na modré a Hradec mohl zůstat v pásmu, pak o chvíli později zablokoval přihrávku na unikajícího soupeře.
     
    42:39
    Lehké zmatky v rozehrávce Hradce utnul Kasal, který kotouč přikryl lapačkou a raději přerušil hru.
     
    41:48
    Mach ukázal obětavost a tvrdou ránu od modré z hole Bujáka vlastním tělem zablokoval.
     
    40:59
    Rána Šimka trefila Heczka do masky, od ní se odrazil puk do ochranné sítě. V dorostenecké lize se po takové situaci hra nepřerušuje, takže hrajeme dál.
     
    40:25
    Kubiesa namazal Královi, který okamžitě otočil hru a snažil se vyslat do úniku Vencla. Ten se však vystavil do ofsajdu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy jsou zpět na ledové ploše, drama může pokračovat!
     
    Další třetina začne přibližně v 13:39.
     
    Motivační řeči Marka Malíka na střídačce Třince zafungovaly, ale ještě před tím přišla smrtící osmiminutovka Mountfieldu. Nejprve po mazáckém blafáku skóroval Jakub Jón, poté dvakrát udeřila hradecká posila z juniorky Pavel Šimek. Třinec ale srovnal krok v přesilovkách, oba jeho následné góly padly po vyloučení soupeře. Tvrdou bombou nejprve zasáhl Patrik Volas, po teči před brankou se po chvíli radoval z gólu David Blaha.

    Druhá polovina periody pak jasně patřila Ocelářům, kteří klidně mohli vyrovnat. Tento scénář však nedopustil domácí brankář Jan Kasal, který zlikvidoval několik vyložených možností a drží svůj tým nad vodou. Pokud chce ale Hradec získat druhý bod v sérii, musí se z drtivého tlaku soupeře co nejrychleji vymanit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Po icingu soupeře měl Hradec přeci jen ještě možnost zaútočit, ale puk se dostal k hrazení a odtamtud už Lvi vystřelit nedokázali. Do kabin si tedy odnesou dvougólový náskok.
     
    39:17
    Mountfield se zuby nehty brání drtivému tlaku soupeře a siréna, která za malou chvíli zazní, mu rozhodně přijde vhod.
     
    38:45
    Po delší době si zachytal i Heczko, když v lapačce skryl střelu švihem zblízka od Hory.
     
    38:21
    Mikula už dostával přihrávku do prázdné branky, na poslední chvíli mu zablokoval hokejku Pavič a odvrátil další katastrofu.
     
    37:13
    Třinec se neskutečně zvedl a prokazuje své kvality. Po kolotoči v útočném pásmu se puk dostal do slotu na Kubiesu, jeho jemná teč přiměla Kasala k famóznímu rozštěpu a kotouč neskutečně zastavil betonem. Kubiesovi zatím není střelecky přáno.
     
    36:16
    Třinec oslabení ubránil a navíc se hned po návratu z trestné lavice dostal do dobré příležitosti Volas. Jeho klička už ale přišla na úrovni brankové čáry mimo branku.
     
    35:45
    Pavel Šimek nabral puk na hůl na obranné modré a chce tohle utkání sám rozhodnout. Projel celé hřiště, dvěma rychlými tempy přebruslil všechny soupeře a natlačil se před brankáře. Na lepší zakončení ale byl až příliš blízko brance.
     
    35:21
    V přesilové hře si Mountfield moc nepomáhá, navíc byl Trejbal v brankovišti déle než měl a rozhodčí vykazují hru de středu hřiště.
     
    34:16
    Mohl se opakovat scénář jako při čtvrté brance Hradce, ale v opačném gardu. Fiala na modré zaváhal, Sikora si propíchl puk do jízdy a uháněl sám na Kasala. Třinecký forvard ale na rozdíl od Šimka nešel do kličky, vypálil na zadní tyč a přízemní ránu hradecký gólman vytáhl špičkou pravého betonu.
     
    34:06
    Za brankou Heczka se natáhl po soupeři hokejkou Volas a dostává menší trest za podrážení.
     
    33:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vycítili šanci a trestají v rychlém sledu i druhý faul soupeře a snižují na rozdíl dvou branek! Ránu Sikory ještě před brankářem dokázal tečovat DAVID BLAHA a Třinec je zpátky ve hře a navíc na koni. Asistence: Petr Sikora, Robin Gerich
     
    31:14
    Gól navíc padl v signalizované výhodě, takže původní trest pro Vencla je zrušen a nový za krosček odjel odsedět Marek Mach.
     
    31:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ale bleskově odpovídá a odčaroval kouzlo Jana Kasala. Nechytatelnou dělovku po přisunutí od Pospíšila vyslal ze své hole PATRIK VOLAS a puk se zastavil až v síti na bližší tyči. Asistence: Michal Pospíšil, Matěj Kubiesa
     
    30:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec jde do čtyřgólového trháku! PAVEL ŠIMEK ukázal, že je úplně jinde. Nabral rychlost středem hřiště, v oslabení pláchnul všem svým strážcům, gólmana rozhodil pohybem rameny a perfektně provedenou forhendovou kličkou zasunul puk po beton Heczka. Bez asistence.
     
    30:40
    Domácí kapitán Vencl v souboji u hrazení použil svou hokejku nedovoleně a dostává dvě minuty za sekání.
     
    30:28
    Brankář Kasal asi svému kapitánovi nepoděkuje. Vencl totiž střílený pas Kubiesy tečoval přímo na něj a div že si nedal vlastní gól.
     
    30:00
    V polovině zápasu Mountfield vede o tři góly a snaží se držet puk co nejdál od branky, což se mu v dlouhotrvajícím souboji v rohu podařilo.
     
    29:22
    Pavič si zpracoval puk vysokou holí a protože se pak kotouče dotkl jeho spoluhráč, hra je pro tento technický prohřešek přerušena.
     
    28:58
    Oceláři se rozjíždějí a chtějí co nejdříve snížit. Pohludka přímo před brankářem perfektně tečoval nahození od modré a ještě akci osamocený dorážel, dvakrát ale zaúřadoval beton Jana Kasala.
     
    28:29
    Cedzo se odpoutal za brankou od Mráze a neservíroval puk mezi kruhy na Kubiesu. Ten ho ale v ideální pozici netrefil čistě, kotouč se odrazil do výšky a Kasal ho vyhmátl ramenem.
     
    27:52
    Pavel Šimek jasně dokazuje, že do této věkové kategorie dávno nepatří a je odskočený. Znovu sám pro sebe vybojoval puk proti přesile, natlačil se před branku a nadělal velké problémy brankáři Heczkovi.
     
    27:27
    Pavíč musel být rychlý před dotírajícím a rychlejším Mikulou, ale domácí bek měl přeci jen k puku blíž a za svou vlastní brankou ho dostihl dříve.
     
    27:01
    Hradec lehce nestihl dostřídat a proto mohl na útočné modré převzít puk volný Masnica. Než si ale puk srovnal na čepeli, už u něj byli bránící hráči. Hostující kapitán tak jen zbůhdarma nahodil puk na Kasala, který s ním nemohl mít větší potíže.
     
    26:17
    Hradec si teď nebude komplikovat život, Fiala jednoduchým způsobem vyhazuje na zakázané uvolnění při rodícím se tlaku soupeře.
     
    25:45
    Dva rychle inkasované góly vyhánějí Jakuba Milotu z branky, jeho místo zaujal jeho náhradník Denis Heczko.
     
    25:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Angažování PAVLA ŠIMKA z juniorky se trenérům Hradce vyplácí! Domácí forvard zabral puk na čepel na levém křídle, pronikl přes dva bránící hráče, oklamal gólmana a puk pohodlně zasunul za jeho beton. Mountfield vede o tři góly! Asistence: Jan Trejbal
     
    25:08
    Hradec stupňuje tempo a aktivitu, po průnikovém pasu na Šimka tento hráč ještě perfektně našel Trejbala mezi kruhy a další pohromu zastavil až skvělým přesunem brankář Milota.
     
    24:13
    Oproti první třetině ztratil v souboji u mantinelu rozhodčí nervy velmi rychle a hru přerušil pro neaktivitu ani na jedné straně snad po dvou vteřinách.
     
    23:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec naopak odpovídá opět po rychlém protiútoku a potvrzuje, že na bruslích mu to na domácím hřišti sviští mnohem lépe než soupeři. JAKUB JÓN zatáhl puk po pravém křídle, dostal se až před gólmana a famózní kličkou do bekhendu si položil brankáře a zakončil do úplně prázdné branky jako starý mazák.
     
    23:18
    Třinci chybí přesnost, spousta ran míjí branku kasala.
     
    22:53
    Rozehrávky obou soupeřů několikrát ztroskotaly už ve středním pásmu.
     
    22:08
    Nahození od středové čáry v podání Burdy mělo jediný účel. Dostat puk co nejdál vlastní branky a odjet střídat, což se Hradci povedlo.
     
    21:33
    Kubiesa to zkusil z otočky od mantinelu, ale trefil a rozvlnil jen boční síť.
     
    21:09
    Po vypršení trestu se okamžitě dostal k nahození od modré Žaba, puk proletěl jen těsně kolem tyče.
     
    20:42
    Šimek dobře ukořistil puk ve středu hřiště, zacouval s ním vzad a pohodlně ho vyhazuje.
     
    20:05
    Ještě necelou minutu bude porkačovat třinecká početní výhoda, ale po tvrdé ráně Masnicy od modré se puk odrazem od zadního hrazení dostal zpátky do středního pásma. Oceláři to musí zkoušet znovu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:46.
     
    První třetina třetího čtvrtfinálového zápasu mezi Mountfieldem HK a Třincem je minulostí a ukázala poměrně znatelnou převahu domácího týmu. Lvi jsou zatím mnohem přesnější v kombinaci, rychlejší na bruslích a také zasypali soupeřova brankáře více střeleckými pokusy. Ujal se jediný, to když rychlý brejk a parádní pas Krále zužitkoval Jan Vencl a poslal Hradec do vedení. Třinec bude muset zabrat, pokud chce jít v sérii podruhé do vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    V posledních sekundách třetiny se dokázal Hradec osvobodit, jinak se téměř minutu bránil třineckému přesilovkovému tlaku.
     
    19:26
    Masnica se opřel do puku po dlouhém nápřahu na modré, Kasalův beton zasáhl spolehlivě.
     
    18:51
    Střídání si nepohlídal ani Hradec, takže Hora odjel na trestnou odpykat trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    18:23
    Dobrá rána Bezpalce od hrazení končí na betonu Miloty.
     
    17:59
    Vencl parádně přebruslil a překonal bránícího Solowského, ale třinecký bek situaci parádně zachránil a po otočce puk na poslední chvíli vypíchnul.
     
    17:25
    Bujákovo nahození po prknech zasáhlo některou z holí na třinecké střídačce a hra je přerušena.
     
    16:46
    Třinec na svého soupeře zatím lehce ztrácí i bruslařsky, rychlostní souboj proti Kubiesovi vyhrál Hora a získal puk.
     
    16:16
    Pospíšil udělal to nejlepší, co mohl. Projel středem hřiště, nahodil puk na gólmana a tím získal pro svůj celek útočné pásmo, protože Kasal puk podržel.
     
    15:39
    Na závěr přesilovky ještě tvrdě střílel Král od modré čáry a přidal na konto Miloty další úspěšný a kvalitní zákrok.
     
    14:48
    Jen jsem to dořekl, rozjel se do rychlé protiakce Hora a místo aby vystřelil, ještě na zadní tyči hledal Vencla. Tomu znovu chybělo pár centimetrů, aby zasáhl puk a poslal ho do úplně prázdné branky!
     
    14:35
    Ne, Hradec není schopný se usídlit před soupeřovým brankářem.
     
    13:44
    Druhá početní výhoda Mountfieldu zatím nedosahuje kvalit té první, Třinec se dvakrát v rychlém sledu osvobodil vyhozením přes celé hřiště.
     
    13:01
    Sikora podrazil Pavlíka v rozporu s pravidly a odsedí si za to druhý trest pro hosty.
     
    12:28
    Snahy Ocelářů o setrvání v útočném pásmu selhávají hned v zárodku, hra hostů se vyznačuje množstvím nepřesností a nedůrazu.
     
    11:50
    Po delší době se ukázal i třinecký útok, Pohludka hledal před brankou připraveného Cedza. Přihrávka však nenašla svůj cíl.
     
    11:10
    Vencl se skvěle nabízí svým spoluhráčům, zpoza branky ho našel Hora a hradecký kapitán okamžitě zakončoval. Pak to ještě od modré zkoušel Pavlík, ale druhý puk už skončil ve výstroji Miloty.
     
    10:25
    Hradecký tlak se stupňuje a třinecká obrana se musí otáčet. Úzký box před brankářem ale zatím funguje skvěle.
     
    09:57
    Téměř přesně s vypršením trestu ještě dobře zápěstím pálil Šimek, ale Milota měl čistý výhled a bez problémů zasáhl lapačkou a přerušil hru.
     
    09:25
    Trejbal byl až příliš dlouho a hluboko v brankovišti soupeře a rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    09:08
    Vencl měl na holi druhý gól, ale prostrkávačku před branku jen těsně před okrytou částí klece nezasáhl.
     
    08:20
    Hradec okamžitě po buly svého soupeře zamknul v pásmu a zkoušel po kombinaci pálit zdálky. Hradba těl před gólmanem Milotou všechny tři kotouče zastavila.
     
    07:55
    Třinec byl chvíli na ledové ploše snad v sedmi hráčích a rozhodčím ro neušlo. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Masnica.
     
    07:31
    Žaba na dlouhou dobu zašlápl puk u hrazení a nechtěl hrát, po nějaké půl minutě ale přece jen kotouč vletěl zpátky do hry.
     
    06:44
    Lipka si počkal na sílu a tvrdým, ale čistým úderem poslal Sílu k zemi.
     
    06:03
    Trenér hostů Marek Malík burcuje své svěřence ke zvýšené aktivitě a jeho hlas se rozléhá po hale.
     
    05:15
    Vedoucí branka Hradec lehce probudila a okamžitě se jeho druhá formace dostala do další příležitosti. Střela z mezikruží ale nebyla dostatečně přesná.
     
    04:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po obrovské nevyužité šanci je tady domácí vedení! Po zisku puku do rychlého brejku ujel Král s JANEM VENCLEM, který zužitkoval perfektní pas od svého kolegy a propasíroval puk pod přesouvajícím se brankářem Milotou. Asistence: Petr Fiala, Lukáš Král
     
    04:25
    Kasal musel na poslední chvíli reagovat na teč Masnicy, který se vložil do střely Volase. Kritický moment ale defenzíva Hradce v čele s Kasalem zvládla.
     
    03:45
    Puky na obou stranách hráčům nepříjemně odskakují od holí, ani jeden z týmů se nemůže déle usídlit před soupeřovou brankou nebo ji výrazněji ohrozit.
     
    03:10
    Horké chvilky domácí přečkali, druhá polovina přesilové hry Třince ani nedonutila Kasala k větší aktivitě či k zákroku.
     
    02:21
    Král to samé nezopakoval a puk mu při pokusu o vyhození sjel z čepele. Kubiesa toho chtěl hned využít okamžitou ranou od modré, ale ani on nezasáhl kotouč čistě a ten tak končí v rohu.
     
    01:48
    Mráz dokázal vybojovat puk ze soupeřových holí a pohodlně obloučkem vyhodit.
     
    01:20
    Hodně blízko před brankářem Hradce operují Buják a Kubiesa, ale zatím na Kasala neletěl takový puk, který by jeden ze jmenovaných hráčů dokázal tečovat či dorážet.
     
    01:02
    Velmi záhy nastává první přesilová hra. Pavič trefil soupeře do hlavy a odsedí si za tento prohřešek dvě minuty.
     
    00:10
    Úvodní buly se stalo kořistí Třince, který se okamžitě nastěhoval do útočného pásma, sražená střela Holinky ale nezaměstnala gólmana Kasala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Šimek, Král.
    Trenér: Václav Pánek.

    HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Dravecký, Solowski, Buják (A), Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo (A), Lipka, Masnica (C), Mikula.
    Trenér: Marek Malík.

    Rozhodčí: Jechoutek – Klouček, Hlinka.
     
    Za poměrně početné návštěvy a hlasitých pokřiků z tribun nastupují na led domácí hráči, na své obranné modré už na ně pár desítek vteřin čekal jejich soupeř. Utkání co nevidět začne.
     
    Série započala dvěma zápasy ve Slezsku, kde byli jasnými favority domácí vítězové nadstavbové skupiny. V prvním utkání se to potvrdilo, když Oceláři zvítězili 4:1 a stejným poměrem už vedli i ve druhém. Jenomže Lvi to nevzdali, po velkolepém závěru zápas dovedli do prodloužení zásluhou zejména famózního Lukáše Krále, který také rozhodl nájezdy. Série se tedy stěhuje do Hradce za stavu 1:1 a i když se střetávají nejhůře a nejlépe postavený tým po nadstavbové skupině, Hradec dokázal Třinec na domácím ledě potrápit a dokonce porazit. Právě ve svém hájemství by mohl Mountfield odskočit do trháku.

    V tom by mohl domácím pomoci i Pavel Šimek. Ten v posledních týdnech vypomáhal juniorce Hradce, která si ale na poslední chvíli nechala protéct postup do play off mezi prsty. I proto je šikovný forvard nyní k dispozici dorosteneckému týmu.
     
    Vítejte na soutoku Labe s Orlicí, kde v místní malé hale ČPP Arény bude sehráno třetí čtvrtfinálové série mezi domácím Mountfieldem HK hostujícím týmem HC Oceláři Třinec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 5. Vencl (Fiala, Král), 24. Jón, 26. Šimek (Trejbal), 31. Šimek, 60. Vencl – 32. Volas (Pospíšil, Kubiesa), 34. Blaha (Sikora), 49. Masnica (Pohludka)


    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Šimek, Král.
    Trenér: Václav Pánek.

    HC Oceláři Třinec: Milota (26. Heczko) – Dravecký, Solowski, Buják (A), Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo (A), Lipka, Masnica (C), Mikula.
    Trenér: Marek Malík.

    Rozhodčí: Jechoutek – Klouček, Hlinka
    Mountfield HK 3 1 Třinec
    #1 Středa 16.03.2022 • 17:30
    Třinec - Mountfield HK 4:1
    #2 Čtvrtek 17.03.2022 • 16:00
    Třinec - Mountfield HK 4:5 po s.n. (0:2)
    #3 Neděle 20.03.2022 • 12:00
    Mountfield HK - Třinec 5:3
    #4 Pondělí 21.03.2022 • 16:15
    Mountfield HK - Třinec 3:2 po s.n. (4:3)
    bahis siteleri