Pittsburgh – Columbus 5:1 (kon.) | Carolina – Tampa 3:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 7:4 (kon.)
Washington – St. Louis 2:5 (kon.) | Detroit – Philadelphia 6:3 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 3:0 (kon.)
Winnipeg – Vegas 4:0 (kon.) | Dallas – Edmonton 5:3 (kon.) | Calgary – San Jose 3:4 (kon.)
Arizona – Seattle 2:4 (kon.) | Los Angeles – Nashville 6:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
St. Louis Blues
Středa 23.03.2022, 00:08 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a St. Louis.
     
    Washington Capitals

    Přestože je Washington v tabulce Východní konference na posledním postupovém osmém místě, tak má velmi dobře zaděláno na postup. Mezi osmým a devátým místem je totiž třináctibodová propast, kterou se už delší čas marně snaží zmenšit Columbus. Lavioletteho družina držela sérii čtyř vítězství v řadě, tu však překazil Dallas, který v noci z neděle na pondělí zvítězil v aréně soupeře těsně 3:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je dlouholetá opora v podobě Alexandra Ovečkina, ten nasbíral už 76 bodů.
     
    St. Louis Blues

    St. Louis Blues se momentálně pohybuje na páté příčce Západní konference, navzdory tomu se musí obávat o postup o poznání více, než dnešní soupeř. Sice ztrácí pouhý bod na třetí Minnesotu, ale na druhou stranu má k dobru jen šest bodů na devátý Dallas. Berubeho družina z předešlých tří střetnutí odešla vždy jako poražená, ale s Winnipegem i Pittsburghem vybojovala alespoň bod, až posledně s Columbusem prohrála 4:5 už po základní hrací době. Týmové produktivitě vévodí třiadvacetiletý kanadský útočník Jordan Kyrou s 60 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH)
    Martin Fehérváry (WSH)
    Michal Kempný (WSH)
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, Kempný, Irwin – Marcus Johansson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Mantha – McMichael, Sheary, Hathaway – Eller, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Peter Laviolette

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Bučněvič, B. Schenn (A), Kyrou – Toropčenko, I. Barbašev, N. Walker – L. Brown, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Washingtonem a St. Louis odstartoval! Do utkání vstoupili v roli favorita domácí hokejisté, al hosté rozhodně nejsou bez šance na bodový zisk.
     
    00:42
    O první přerušení hry se postaral Brayden Schenn. Do útočného pásma nabruslil příliš rychle, s pukem jedoucího Logana Browna vystavil postavení mimo hru.
     
    01:23
    Vítek Vaněček zatím zasahovat nemusel, nyní si zahrál s kusem černé gumy za bránou. Puk zastavil pro Carlsona, začíná další útočná akce Capitals.
     
    01:49
    Lars Eller splnil vytečený cíl, a sice vybojovat vhazování v útočné třetině. Jen tak lehce nahodil touš na Hussa, jenž si netroufl na odvážnou rozehrávku.
     
    02:01
    Střelu Michala Kempného od modré zblokoval Mikkola nešťastně na hokejku Justina Schultze, jenž z levého kruhu zakončoval tváří v tvář brankáři, našel však jen jeho lapačku.
     
    02:37
    Alexandr Ovečkin zatím svůj úctyhodný střelecký účet v NHL nenavýšil. Do mezikruží dostal zajímavou pobídku od Backströma, avšak tvrdou ránou z první trefila Hussa pouze do pravého betonu.
     
    03:16
    Neuspěl ani navrátilec do sestavy Caps Marcus Johansson. Od mantinelu si vylepšil střeleckou pozici vyjetím do kruhu, zakončení na zadní tyč podržel gólman v lapačce.
     
    03:50
    Pořádně se Dmitrij Orlov musel natahovat, aby dosáhl na prudkou přihrávku Jensena. Vzápětí zkusil obloučkem oslovit Axela Jonssona Fjällbyho, toho zradilo zpracování.
     
    04:25
    Český obránce Michal Kemný využil skutečnosti, že před Hussem sálo poměrně dost hráčů. Zakončil forhendem a gólmana zasáhl do nataženého pravého betonu.
     
    04:57
    S dalším střeleckým pokusem přispěchal Lars Eller. Vypálil svižně a mířil k levé tyči, tu jen o pár centimetrů minul. Za vlastní bránou hraje Scandella.
     
    05:23
    Anthony Mantha ukázal, že umí zahrát i směrem dozadu. Skvěle vybruslil společně s Bučněvičem, jehož nepustil do bekhendového zakončení.
     
    05:53
    Zakončoval Brayden Schenn, a to dost nebezpečně! Proti Vaněčkovi si troufl na bekhendový blafák, který provedl téměř dokonale, přes ležícího gólmana touš nasměroval do levé tyče!
     
    06:20
    Hru zklidnil John Carlson. Počkal za vlastní svatyní na vystřídání formací, načež kotouč předal Jensenovi a sám si odjel odpočinout.
     
    06:47
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Villeho Hussa, který včas vybruslil proti Garnetu Hathawayovi a mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    07:17
    Pískán ofsajd a v něm přichycen David Perron. Zpracování mu zabralo příliš mnoho času, spoluhráče vystavil postavení mimo hru Mackenzie MacEachern.
     
    07:33
    Ofsajd i na druhé straně. Přerušení hry zavinil Tom Wilson, který viditelně očekával nahození Backströma do útočné třetiny dříve, se švédským spoluhráčem si ještě celou situaci vyříkává.
     
    08:10
    První přesilovou hru si zahraje domácí Washington. Proti pravidlům hrál Robert Bortuzzo, jehož první atak Hathawaye byl v pořádku, ale nedal si říct a napodruhé téhož hráče atakoval krosčekem.
     
    08:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilová hra, Caps se ujímají vedení! Z pravého kruhu vystřelil JEVGENIJ KUZNĚCOV a Hussovi smolně puk přes lapačku přeletěl přes hlavu, načež Parayko ve snaze odvrátit inkasovaný gól kotouči ještě pomohl za brankovou čáru. Asistence: John Carlson a Tom Wilson.
    08:22 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    09:14
    Domácí jsou při chuti. Michal Kepný ještě udržel kotouč v útočném pásmu a po mantinelu ho nastřelil za bránu, kde Marco Scandella přetlačil Ovečkina.
     
    09:45
    Hosté se ubránili, sami ovšem nic zajímavého nevytvořili. Nathan Walker na dlouhou nahrávku Kyroua nedosáhl, za bránou hru kontroluje Jensen.
     
    10:20
    Jordan Kyrou se stáhl více do zadních řad, kam dostal kotouč od Walkera. Střílel přes obránce Justina Schultze, jehož zasáhl do chráněných míst.
     
    10:58
    Situaci dvou proti dvěma řešil Logan Brown zakončením. Z levého kruhu hledal volný prostor u bližší tyčky, ten ovšem Vítek Vaněček včas skryl.
     
    11:25
    Buly v obranném pásmu zvládl Nicklas Bäckström a jedničku. Posunul hrací předmět na hokejku Carlsona, jenž lehkým obloučkem posunul hru do střední třetiny.
     
    11:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Velkou parádu si dovolil BRANDON SAAD! V obranném pásmu u levého mantinelu nejprve zastavil rozehrávku soupeře, aby se následně vydal na útočný výlet. S velkou lehkostí se procpal za Orlova, načež si bekhendem roztáhl Vaněčka a v pravý čas českému gólmanovi poslal touš mezi betony. Bez asistence.
    11:48 Brandon SAAD - 1:1
     
    13:01
    Washington právě vstřelil branku!
    Nerozhodné skóre dlouho nevydrželo, domácí jsou znovu o krok napřed! Mantha vyrazil do přečíslení dvou na jednoho. Zachoval se nesobecky a vymyslel ideální pas na TOMA WILSONA, jenž svižným pokusem mezi lapačku a levý beton Hussa zaznamenal první gól proti St. Louis v kariéře. Asistence: Anthony Mantha.
    13:01 Tom WILSON - 2:1
     
    14:23
    Hosté chtěli bleskově vyrovnat, ale nebylo jim přáno. Po pravém mantinelu se zkoušel procpat Brandon Saad, čistým způsobem ho zastavil Martin Fehérváry.
     
    14:55
    Neuspěl ani Pavel Bučněvič. Kotouč si sice šikovně obhodil přes Nicka Jensena, téhož hráče ovšem nezvládl přebruslit. Domácí zadák si pak pomohl nahrávkou Orlovovi.
     
    15:12
    Ville Husso odmítl protihráčům navýšení vedení, alespoň prozatím. S lehkým nahozením od modré neměl větší problémy, zakročil pravým betonem.
     
    15:51
    Rozjetý Axel Jonsson Fjällby ze své rychlosti příliš nevyužil. Sice přebruslil Parayka, jenže pak do kotouče jen tak ledabyle plácl a poslal ho do ochranné sítě.
     
    16:06
    Zakázané uvolnění Blues vrací hru zpět před Hussa. Mackenzie MacEachern ani nezkoušel dojet vyhození Scandelly, ztráta na Irwina byla příliš velká.
     
    16:22
    V úvodním dějství je poměrně dost vidět Michal Kempný, a to vzhledem k častým pokusům o zakončení. Nyní jeho tvrdou ránu zblokoval Kyrou hokejkou mimo tři tyče.
     
    16:37
    Český zadák Michal Kempný je vzápětí poslán na trestnou lavici. V přebrankovém prostoru si počínal nedovoleně proti Walkerovi a bude doufat, že na lavici hanby vydrží kompletní dvě minuty.
     
    17:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita, máme opět vyrovnáno! Tvrdou ránu Perrona od levého mantinelu vyrazil Vaněček před sebe. Chladnou hlavu zachoval Saad, který z těžké pozice nezakončoval, naopak nahrál před prázdnou bránu RYANOVI O'REILLYMU a na hostujícího kapitána už čekala snadná práce, trefit prázdnou bránu. Asistence: Brandon Saad a David Perron.
    17:15 Ryan O'REILLY - 2:2
     
    18:07
    Vrátit Capitals vedení zkoušel Nick Jensen. Vystřelil zajímavě do přehuštěného prostoru, nicméně Ville Husso na puk viděl a udržel ho ve výstroji.
     
    18:53
    Dlouho si dal Nick Leddy záležet s rozehrávkou, dokonce se mu dostalo nespokojeného pískotu od fanoušků. Volil dlouhý pas po pravém mantinelu na Perrona, toho příkladně pokryl Fehérváry.
     
    19:27
    Michal Kempný by určitě rád odčinil faul, který předcházel druhému vyrovnání St. Louis. Nyní pod tlakem jen nahodil za bránu soupeře a odjel zpět na střídačku.
     
    19:51
    Poslední útok mohl patřit Blues, avšak Nathan Walker akci zabalil, když zpozoroval, že se mu nedostalo podpory. Nahodil za Vaněčka, kde dohrává úvodní dějství nikým neatakovaný Carlson.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 15.
     
    První třetina zápasu mezi Washingtonem a St. Louis rozhodně nenudila, k vidění byly hned čtyři branky. Domácí nejprve poslal do vedení gólem v přesilové hře Jevgenij Kuzněcov, za hosty ovšem odpověděl od začátku do konce skvěle provedenou individuální akcí Brandona Saada. Hráčům Caps poměrně brzy vrátil vedení gólově zakončením přečíslením dvou proti jednomu Tom Wilson, avšak hosté zvládli odpovědět i napodruhé, trest Kempného přetavil v branku kapitán Ryan O'Reilly. Jak i statistika střeleckých pokusů napovídá, k vidění je vyrovnaný souboj, který lze očekávat i v dalších dvou dějstvích.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Nicklas Bäckström, takže jsou to domácí, kteří spěchají do ofenzivy.
     
    20:53
    Vile Husso zatím zasahovat nemusel. Zajímavé zakončení volil John Carlson, jeho tvrdá rána prosvištěla jen těsně nad břevnem.
     
    21:05
    První přesilovku domácí využili, jak si povedou s druhou? Menší dvouminutový trest vyfasoval Alexej Toropčenko za podrážení Ellera, kromě toho dostali dvě minuty za hrubost Bortuzzo s Hathawayem za menší potyčku před bránou Blues.
     
    21:50
    Domácí sice drží puk v útočné třetině, ale vůbec nestřílí. Ville Husso trpělivě míří k levé tyči a pak zase k pravé, zatím si na něj však žádný z protihráčů netroufl poslat puk.
     
    22:22
    K zakončení nakonec vůbec nedošlo. Výbornou práci totiž odvedl Marco Scandella, když zachytil přenesení hry na Ovečkina, načež touš vyhodil přes všechny čáry.
     
    22:47
    Individuálně zkusil štěstí Nicklas Bäckström. Vypálil z levého kruhu přes obránce Nicka Leddyho, jehož napálil do pravé brusle.
     
    23:29
    Fantastický Vítek Vaněček! Hosté nesehráli přečíslení tří proti jednomu vůbec špatně, Kyrou si vyměnil puk s Bučněvičem a střílel do volného prostoru u levé tyče. Český gólman ovšem tygřím skokem zamezil změně skóre, kotouč zachytil do lapačky!
    23:29 Skvělý zákrok Vaněčka proti Kyrouovi
     
    23:47
    Volnějším středem zkusil projet Logan Brown. Neměl ovšem dostatečně vysokou rychlost a dvojice obránců jej skřípla do kleští.
     
    24:32
    Hokejisté v bílých dresech po ubráněném oslabení dominují. Z velkého úhlu vyzkoušel štěstí Nathan Walker, trefil jen boční oblouk brány.
     
    24:48
    Střeleckou listinu nerozšířil ani Nick Leddy. Čerstvá posila z Detroitu dostala nabito na modrou čáru, odkud rozezvučela pouze mantinel za bránou.
     
    25:30
    Ofenzivu podpořil Colton Parayko. Sám chtěl akci zakončit střelou od pravého mantinelu, tu obětavě zblokoval Nick Jensen.
     
    25:55
    Pravou stranou nabral vysokou rychlost Mackenzie MacEachern. Nakonec zvládl nabruslit až před Vaněčka, z bezprostřední blízkosti na něj však recept nenašel.
     
    26:21
    Jordan Kyrou na gól zatím čeká. Nedočkal se po střele z levého kruhu, kus černé gumy poslal velkou rychlostí o pár čísel nad horní tyčku.
     
    26:47
    Nepřesně mířil taktéž Alexandr Ovečkin. Neměl času na zbyt a z vrcholku pravého kruhu plácl do kotouče vší silou, i on přestřelil.
     
    27:17
    Hraje se delší dobu bez přerušení. Robert Bortuzzo nahazoval od levého mantinelu na teč, Brandon Saad nasměroval puk těsně vedle pravé tyče.
     
    27:44
    Pokračuje tlak St. Louis. Brayden Schenn naznačil střelu, aby vzápětí posunul puk na modrou Paraykovi, jeho nahození mělo k přesnosti hodně daleko.
     
    28:00
    Výsledkem tlaku hostujícího mužstva je faul z domácích řad. A opět hrál proti pravidlům Michal Kempný, jednatřicetiletý rodák z Hodonína za bránou podrazil Toropčenka.
     
    28:35
    Potlesk tribun si vysloužil Tom Wilson. Správně odhadl, kudy bude Colton Parayko rozehrávat, kotouč pak vyvezl do středního pásma.
     
    29:11
    Ani druhý nájezd Blues do útočného pásma nebyl úspěšný. Za bránou o puk přišel Jordan Kyrou, Pavel Bučněvič nezvládl zastavit prudké vyhození Jensena.
     
    29:46
    Justin Faulk si rozmyslel ránu z první, pokračovala konstruktivní rozehrávka. Nakonec střílel Leddy od modré, Vaněček puk vyrazil. Vzápětí Perron z pravého kruhu přestřelil.
     
    30:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vaněček neudržel střelu Schenna v lapačce, což se ukázalo jako klíčové. Kanadský forvard totiž puk dojel a přes Jensena nahrál před prázdnou bránu NATHANU WALKEROVI, jedinému Australanovi v NHL nedělalo moc starostí vstřelit gól svému bývalému zaměstnavateli. Asistence: Brayden Schenn a Colton Parayko.
    30:31 Nathan WALKER - 2:3
     
    31:30
    Bude zajímavé sledovat, jak Washington na nepříznivý vývoj zareaguje. Poprvé prohrává, před domácími fanoušky však určitě nebude chtít zůstat s prázdnou.
     
    32:31
    Přestože se Anthony Mantha hodně zlobí, tak menší trest pro svou osobu jen těžko změní. U mantinelu v obranném pásmu viditelně přidržel Paraykovi hokejku, což zpozorovalo i bystré oko rozhodčího.
     
    32:59
    David Perron vymyslel parádní přenesení do pravého kruhu na Schenna, jenž nepochopitelně nestřílel. Naopak zaváhal při zpracování a Tom Wilson pak rybičkou černou gumu nasměroval do střední třetiny.
     
    33:23
    Netrvalo dlouho a hosté opět operovali v útočné třetiny. Tvrdou střelu Ryana O'Reillyho Vaněček vyrazil před sebe, Saad bekhendem dorážel nepřesně.
     
    33:56
    Nick Ledy mohl střílet, ale ještě posunul hru za levý kruh na Justina Faulka, jeho křižná rána zamířila o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    34:32
    Domácí jsou v plném počtu. Anthony Mantha se okamžitě zapojuje do hry, spoluhráčům jede vypomoci do obranného pásma.
     
    34:51
    A byl to právě Anthony Mantha, jenž si v rohu kluziště všil volného kotouče a vydoloval jej z pod brusle Walkera. Po vysokém obloučku do střední třetiny umožnil unaveným spoluhráčům vystřídat.
     
    35:21
    Arénou to pořádně zahučelo, když si slovenský zadák Martin Fehérváry počkal na Pavla Bučněviče a tvrdým hitem jej poslal k ledu. Ano, tohle se povedlo.
     
    35:50
    Každopádně na faktu, že Washington prohrává, Fehérváryho hit nic nezměnil. Ville Husso měl plné ruce a nohy práce s pokusem Kuzněcova, který vyrazil pravým betonem, dorážka Johanssona k jeho štěstí zamířila vedle pravé tyče.
     
    36:06
    Přes obránce střílel Jevgenij Kuzněcov. Marco Scandella byl v dobrém postavení a pravou bruslí zblokoval touš až do ochranné sítě.
     
    36:40
    Davida Perrona zradilo zpracování, kotouč nechal za sebou. Dmitrij Orlov vzápětí zkusil vyslat do brejku Connora McMichaela, toho si pohlídal Leddy.
     
    37:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Druhá třetina patří Blues! BRAYDEN SCHENN se vytočil před bránu, odkud napoprvé Vaněčka neprostřelil. Třicetiletý Kanaďan ovšem dostal možnost dorážky a dokonale využil faktu, že do vlastního gólmana najel Sheary, bezmocně sedícímu českému brankáři forhendem zametl hrací předmět neomylně k pravé tyči. Asistence: Jordan Kyrou a Pavel Bučněvič.
    37:13 Brayden SCHENN - 2:4
     
    37:44
    Po zákroku Hussa a přerušení hry došlo k rozmíšce, v níž hlavní roli sehráli Anthony Mantha a Justin Faulk. Muži v pruhovaném obě horké hlavy vyloučili za hrubost, hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    38:25
    Více prostoru na ledové ploše zatím využívají spíše domácí. Alexandr Ovečkin přebruslil Kyroua a nahrál pod sebe Kuzněcovovi, ten z první mířil nepřesně.
     
    38:47
    Zaútočili i hosté, nicméně Nicka Leedyho udržel na uzdě John Carlson. Čeká na prostřídání spoluhráčů, aby mohl rozjet další útočnou akci.
     
    39:21
    Do defenzivy příkladně zabojoval Pavel Bučněvič. Zachytil rychlost Marcuse Johanssona, jemuž nakonec čistě vypíchl touš z pod hokejky.
     
    39:53
    Zakončení Connora McMichaela z velkého úhlu nemohlo Villeho Hussa překvapit. Sedmadvacetiletý Fin včas vykopl pravý beton a puk vyrazil za bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 25.
     
    Prostřední dvacetiminutovka patřila hostujícím Blues, kteří budou nastupovat do závěrečného dějství s dvoubrankovým vedením v zádech. Poprvé misky vah překlopil na stranu hostujícího mužstva Nathan Walker, jenž ve 31. minutě přetavil v gól nahrávku Schenna před prázdnou bránu. Brayden Schenn následně k asistenci přidal i gól, když ve 38. minutě Vaněčka napoprvé ještě neprostřelil, ale dostal možnost dorážky a sedícímu brankáři touš poslal k pravé tyčce.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Úvod závěrečné dvacetiminutovky domácím vůbec nevyšel. Po nedorozumění mezi Martinem Fehérvárym a Alexandrem Ovečkinem rozhodčí odpískal icing.
     
    40:36
    Brandon Saad nakoukl do útočného pásma, dlouho v něm ovšem hosté nepobyli. Dokázal předat kotouč Ryanovi O'Reillymu, ten nahazoval za bránu do míst, kde neměl žádného spoluhráče.
     
    41:20
    Šikovnou otočkou Brayden Schenn zmátl Jensena a nahrál mezi kruhy Bučněvičovi. Nahrávku ruského forvarda ztečoval Justin Schultz na vlastní bránu, Vaněček zabránil nejhoršímu vyrážečkou.
     
    41:55
    Konečně domácí jsou tam, kde by je fanoušci chtěli vidět, a sice v útočném pásmu. Tom Wilson zpoza brány nahrál do levého kruhu Ellerovi, Dán pálil hodně nepřesně.
     
    42:24
    Vzápětí je hokejistům Capitals odpískáno postavení mimo hru. Conor Sheary zabojoval, leč kus černé gumy už skutečně hrál v jeden moment ve střední třetině.
     
    42:50
    Vítek Vaněček vypomohl krajanovi Kempnému, za bránou pro ně zastavil nahození Kyroua. Obránce vzápětí rozehrál do středního pásma na Johanssona.
     
    43:16
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Dmitrij Orlov. Zprvu to vypadalo, že z levého kruhu vystřelí, ale ještě zkusil přenést hru do pravého na Manthu, s čímž počítal pozorný Saad a nataženou hokejkou touš zastavil.
     
    43:56
    Dvakrát v krátkém časovém sledu pálil Colton Parayko. Nejprve do obětavě blokujícího Nicka Jensena, druhý pokus Vaněček vyrazil levým betonem.
     
    44:20
    Situaci dvou proti dvěma Alexandr Ovečkin zbrzdil. Posléze zkusil nahrát z druhé vlny akci podpořivšímu Kuzněcovovi, před ním zaúřadoval Jordan Kyrou.
     
    44:44
    Hosté rozhodně nenastoupili do třetí třetiny s jediným cílem ubránit vedení, což je určitě dobře. Od pravého mantinelu střílel Robert Bortuzzo a jen těsně minul prostor u vzdálenější tyčky.
     
    45:23
    Pod tlakem John Carlson nevymýšlel nic složitého a nahodil za branku soupeře. Zde kraloval Marco Scandella, kolem McMichaela zvládl rozehrát přes Browna.
     
    45:57
    Cenné vteřinky podržel v útočné třtině Pavel Bučněvič. Obral o puk laxně jedoucího Justina Schultze, proti dvěma protihráčům pak srdnatě bojoval v rohu dobou čtvrt minutu.
     
    46:26
    Alexandr Ovečkin neváhal a a vypálil forhendovou dělovku z levého kruhu. Ville Husso mohl zůstat klidným, hrací předmět vyletěl příliš vysoko.
     
    46:59
    Zmatky před vlastní bránou Vítek Vaněček vyřešil na jedničku. Po zákroku pravým betonem na něj kotouč znovu nasměroval spoluhráč Jensen, český gólman přikryl touš lapačkou.
     
    47:11
    Další přerušení hry následovalo po nahození Ryana O'Reillyho od levého mantinelu. Hostující kapitán trefil Orlova, od nějž kotouč vyletěl mimo hrací plochu.
     
    47:39
    Tvrdá rána Justina Faulka od modré až Vaněčkovi neprošla. Vzápětí dostal do levého kruhu nabito Bučněvič, Schultzem výrazně zpomalený pokus Vaněček pohlídal vyrážečkou.
     
    48:09
    Pavel Bučněvič zkusil štětí pro změnu z pravého kruhu. Hledal volný prostor v bližším horním růžku, cílový prostor ovšem přestřelil.
     
    48:40
    Dlouhé střídání na obou stranách, způsobené především vytrvalým tlakem Blues. Justin Faulk nahazoval na teč, blokující Fehérváry puk srazil o rohu kluziště.
     
    49:27
    Marcus Johansson byl tím, kdo dokázal vyhodit alespoň do střední třetiny. Na závěrečný tlak Caps to zatím nevypadá, St. Louis kontroluje hru.
     
    49:52
    Snaha o rychlý protiútok nevyšla. Justin Schultz zkusil dlouhým pasem vyslat do úniku Connora McMichaela, jenž na touš nedosáhl, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    50:09
    Domácí rychle hru přesunuli do útočné třetiny a byl to právě Justin Schultz, kdo zakončoval. Mířil zápěstím do horních pater brány, úřadovala Husseho lapačka.
     
    50:43
    David Perron podle očekávání sám proti čtyřem protihráčům zaútočit nezkusil. Jen přejel červenou čáru a nahodil do bezpečí za bránu soupeře.
     
    50:52
    Domácím výrazně komplikuje honbu za vyrovnáním Tom Wilson. V momentě, kdy se Washington ubránil a směřoval do útoku, člen druhého útoku krosčekoval MacEacherna.
     
    51:07
    Pěknou kombinaci završil Brayden Schenn nahrávkou do levého kruhu na Davida Perrona, jenž střílel z pokleku z první o kousek vedle pravé tyče.
     
    51:43
    Další střelu zastavil Vítek Vaněček, jenž se nenechal rozhodit zakončením z Bučněviče z úhlu, po zákroku levým betonem následně vyhodil přes všechny čáry Justin Schultz.
     
    52:25
    Domácí zvládají oslabení velmi dobře, o další vyhození se postaral Axel Jonsson Fjällby. To ovšem nic nemění na faktu, že Caps ztrácí dva góly.
     
    52:57
    S koncem Wilsonova trestu pálil z vrcholku pravého kruhu Colton Parayko. Vítek Vaněček střelci výborně zmenšil střelecký úhel a pukem dostal do masky.
     
    53:25
    Ofenzivu podpořil Justin Schultz, ale domácím to nebylo nic platné. Tělem jej totiž odstavil Justin Faulk, aby vzápětí vyhodil po pravém mantinelu do střední třetiny.
     
    53:50
    Rychlý brejk hostům nevyšel. Nathan Walker byl tím, kdo si pohybem řekl o puk, jenže pas Leddyho zachytil až za modrou čárou.
     
    54:20
    Čas utíká a na domácích hráčích je znát narůstající frustrace. Alexandr Ovečkin může být rád, že jej rozhodčí nepotrestali za pozdní dohrání Leddyho.
     
    54:49
    Odvážný průnik Martina Fehérváryho úspěchem neskončil. Slovenský zadák zkusil projet skrze trojicí protihráčů, přičemž ztroskotal hned na tom prvním.
     
    55:28
    Michal Kempný udržel na zádech Schenna, pod tlakem však musel až za vlastní bránu. Odtud zvládl rozehrávku, jako cíl si vybral Toma Wilsona.
     
    55:55
    Souboj v rohu kluziště, který trval zhruba dvacet vteřin. Vítězně z něj navíc vzešel Pavel Bučněvič, ruský forvard odpálil puk pryč z obranné třetiny.
     
    56:17
    Stále hrajeme bez přerušení, Washington nemá možnost k poradě, tím pádem k přichystání závěrečného tlaku. Hosté hrají velmi zodpovědně a chytře.
     
    56:49
    Vítek Vaněček na okamžik opustil bránu, ale po zakázaném uvolnění, které způsobil John Carlson se do ní pochopitelně okamžitě vrátil.
     
    57:25
    Tak že by napodruhé? Vítek Vaněček sprintuje na střídačku a domácí zkouší štěstí v šesti! Kuzněcov z pravého kruhu Hussa neprostřelil.
     
    57:47
    Pochvalu zaslouží Brayden Schenn. Tak dlouho obtěžoval Justina Schulze, až jej přinutil k opuštění útočného pásma. To musí vyklidit i ostatní hokejisté Capitals.
     
    58:25
    Do prázdné brány mířil David Perron. Minul, nicméně zakázané uvolnění se nepíská, protože ke střele došlo už na útočné polovině Blues.
     
    58:46
    Alexandr Ovečkin nedokázal vrátit hru do útočného pásma. Došlo k jeho zdvojení a byl to Marco Scandella, kdo hlavní ofenzivní hvězdu soupeře úspěšně obral.
     
    59:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Od Schenna dostal na obrannou modrou nahrávku DAVID PERRON. Zpracování levou bruslí zvládl na jedničku, stejně tak střelu do odkryté soupeřovy klece. Asistence: Brayden Schenn.
    59:31 David PERRON - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté St. Louis předvedli ve Washingtonu výborný týmový výkon a po zásluze zvítězili v hlavním městě USA 5:2.

    O osudu střetnutí rozhodla druhá třetina, do níž týmy nastupovaly za stavu 2:2. Hosty poprvé v utkání poslal do vedení Nathan Walker, náskok pak ještě navýšil Brayden Schenn. Ve třetí dvacetiminutovce pokračovala aktivní hra Blues, které chytře nevsadilo jen na defenzivu, ale pokračovali spíše v ofenzivním snažení. Soupeři nepovolilo výraznější tlak, což byl klíč k úspěchu. Domácí v závěru podle očekávání sáhli k powerplay, ale nezvládli ani snížit, naopak vítězství hostujícího celku pečetil trefou do prázdné klece David Perron.

    Svěřenci kouče Berubeho přerušili sérii tří porážek v řadě a v tabulce Západní konference se vyšvihli na třetí příčku před Minnesotu. Washington zůstává ve Východní konferenci osmý, stále platí, že na Columbus disponuje komfortním třináctibodovým náskokem.
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 21 – 38 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 12 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Vítek Vaněček (WSH) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 57:08
    Ville Husso (STL) – 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 59:50

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 57:08
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 23:23
    Michal Kempný (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 4, čas na ledě 13:41

    Tři hvězdy utkání

    1. Brandon Saad (STL) – 1+1
    2. Brayden Schenn (STL) – 1+2
    3. Tom Wilson (WSH) – 1+1
    St. Louis vítězstvím nad Washingtonem přerušilo sérii tří porážek v řadě
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:42:20)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Kuzněcov (Carlson, T. Wilson), 14. T. Wilson (Mantha) – 12. Saad, 18. R. O'Reilly (Saad, Perron), 31. N. Walker (B. Schenn, Parayko), 38. B. Schenn (Kyrou, Bučněvič), 60. Perron (B. Schenn)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, Kempný, Irwin – Marcus Johansson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Mantha – McMichael, Sheary, Hathaway – Eller, Jonsson Fjällby.
    Trenér: Peter Laviolette

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Bučněvič, B. Schenn (A), Kyrou – Toropčenko, I. Barbašev, N. Walker – L. Brown, MacEachern.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Schlenker, Pollock – Tobias, Smith

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri