Plzeň – Královo Pole 32:33 (po s.h.)
po s.h.
Talent tým Plzeňského kraje
32:33 (13:14) Stav série: 0:1
SKKP Handball Brno
Středa 23.03.2022, 17:15 • SH 1 Plzeň • Play-off Chance Extraligy mužů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
    4:5
    Teď už se jede systémem náhlé smrti. Martin Kocich se postavil v rozstřelu na sedmičku podruhé a proměnil, vyvinul tak tlak na Jakuba Doudu. Jak si plzeňský hráč poradí?
    4:4
    A dává. Luka Kikanović zachoval chladnou hlavu, hodem o zem poslal balón nad levou nohu v tomto případě bezmocného Šmída.
    4:3
    Petr Vinkelhöfer proměnil a Plzeň je blízko vítězství! Tíha okamžiku je na Kikanovićovi, ten musí dát!
    3:3
    Pokud by Ondřej Šafránek neproměnil, byla by Plzeň v kritické situaci. Ale domácí hráč situaci zvládl a skóroval hodem k pravé tyči.
    2:3
    Radek Flajsar naopak hodem do levého dolního rohu proměňuje, což znamená, že Brno je ve výhodě!
    2:2
    Po dvou sériích oba celky stoprocentní. Dušan Živanov zamířil k levé tyčce a Karel Šmíd měl smůlu, balón mu proletěl nad levou nohou.
    2:1
    Jan Stehlík vsadil na razanci a balón hodil pod břevno. Hostující gólman reagoval pozdě, rukama na balón nedosáhl.
    1:1
    Za domácí odpověděl Martin Kocich. V zápase se nemýlil ani jednou ze tří případů, úspěšný byl i v rozstřelu.
    1:0
    Jako první házel domácí Jakub Douda. Poradil si s velkým přehledem, za hodem k levé tyči se Bavlnka jenom podíval.
     
    60
    Devatenáct vteřin před koncem si domácí kouč Petr Štochl bere oddechový čas. Je pravděpodobné, že pokud Plzeň skóruje, soupeř už nebude mít dostatek času na odpověď. (28:28)
    60
    Blesková odpověď Brna. To sehrálo akci na svého Radka Flajsara, který prudkou ránou nedal Šmídovi šanci pomýšlet na úspěšný zákrok. (28:28)
    59
    Plzeňské házenkáře posílá do vedení Jan Chmelík! Z pravého křídla se natlačil před bránu a zamířil k levé tyči pod levou nohu gólmana. (28:27)
    57
    Stav vrací do vyrovnané podoby Tomáš Nejdl. Na pivotovi si vypracoval prostor ke střele, balón nasměroval do pravé šibenice. (27:27)
    56
    Martin Kocich zůstává při sedmičkách stoprocentní! V klíčovou chvíli udržel nervy na uzdě a vrátil Brnu vedení. (26:27)
    54
    Vyrovnáno! Milan Škvařil si stoupl na sedmičku, s níž si poradil dle svých představ. Rozvlnil síť a domácího favorita vrátil na úroveň soupeře. (26:26)
    53
    Talent žije! Tomáš Nejdl proskočil mezi dvojicí protihráčů a ve výskoku skóroval odrazem balónu od břevna. (25:26)
    52
    Hosté hráli powerplay, což se jim vymstilo. Balón získal Jan Chemlík, který balón poslal do prázdné brány, Bavlnka mezi tři tyče doběhnout nestihl. (24:26)
    52
    Jenže s ledovým klidem zakončoval rovněž Jan Zahradníček. Zkontroloval postavení brankáře a z pravého křídla vystřelil pod jeho pravou nohu. (23:26)
    51
    Blesková odpověď domácích. Ondřej Šafránek si vytvořil prostor na levém křídle, hodem na zadní tyč vměstnal balón do sítě. (23:25)
    51
    S velkým přehledem dnes pálí Luka Kikanović. Z levé spojky vypálil dělovku do protějšího horního rohu, Šmíd neměl šanci. (22:25)
     
    50
    Dušan Živanov chtěl ještě v poslední chvíli zastavit střílejícího Stehlíka, což se mu nepodařilo, místo pomoci nyní na dvě minuty svůj tým oslabuje. (22:24)
    50
    Jenže ani Brno v útoku neuspělo, načež trestal Jan Stehlík. Naskočil z pravého křídla do brankoviště a vystřelil gólově k bližší tyči. (22:24)
    48
    Další chyba při kombinaci a do odkryté domácí brány mířil přesně pro změnu Radek Flajsar! Hosté vedou o tři góly a senzace je zase o něco blíž. (21:24)
    48
    Luka Kikanović vystihl rozehrávku soupeře, načež zpozoroval, že soupeř hraje powerplay, do prázdné brány Talentu zacílil neomylně. (21:23)
    47
    Na využití přesilové hry jsme příliš dlouho nečekali. Dušan Živanov si zprava sběhl na střed, odkud odrazem o zem zamířil nad pravou nohu brankáře. (21:22)
     
    46
    Domácí jsou v utkání poměrně často vylučovaní. Dalším hráčem poslaným na dvě minuty mimo hru se stal Ondřej Šafránek. (21:21)
    45
    Pěkná rána i na druhé straně, pro změnu zleva v podání Jakuba Doudy. Také v tomto případě brankář reagoval až v momentě, kdy měl míč za zády. (21:21)
    45
    Brněnští házenkáři mají zase lehce navrch. Martin Kocich vypálil pořádnou dělovku od pravé lajny, Karel Šmíd reagoval příliš pozdě. (20:21)
    44
    To Jakub Šindelář už má na kontě čtyři góly. Z pravého křídla hodil balón na přední tyč, s touto možností Bavlnka nepočítal. (20:20)
    44
    Hosté jsou znovu o krok napřed. Podobně jako před chvílí Stehlík, tak i Dušan Živanov skóroval v zápase vůbec poprvé. (19:20)
    43
    Vzápětí skóruje Jakub Šindelář a skóre střetnutí hlásí vyrovnaný stav! Bavlnka nedosáhl na střelu zleva k zadní tyčce. (19:19)
    42
    Premiérový úspěch v zápase pro Jana Stehlíka. Z pravé spojky sáhl k zajímavému zakončení, když zakončoval s rukou zhruba na úrovni pasu, šikovným podstřelem Bavlnku dokonale zaskočil. (18:19)
    41
    Krátce po konci přesilové hry byla ve prospěch Brna nařízena sedmička. Tu si opět vzal na starost Martin Kocich, stejně jako v prvním případě se nemýlil! (17:19)
    39
    Marko Došen ztratil stabilitu, což jej ovšem vůbec nerozhodilo. Vystřelil šikovně o zem, Šmídovi míč propadl smolně mezi nohama. (17:18)
     
    39
    Další přesilovka pro Brno. Proti pravidlům hrál Jakub Šindelář, rozhodčí po rychlé dohodě sáhli k vyloučení plzeňského hráče. (17:17)
    38
    Při dalším útoku Talentu si dal Jan Chmelík velký pozor, aby nehrál proti pravidlům. Únik zakončil včas, Bavlnka na prudkou střelu nedosáhl. (17:17)
    37
    Odvážná zadovka domácímu hráči nevyšla. Došen zvedl hlavu a do úniku vyslal Jana Zahradníčka, který zakončil nekompromisně mezi nohy Šmída. (16:17)
     
    35
    Milan Škvařil vstřelil ve druhé půli dva góly, nyní si jde odpočinout na dvě minuty. Protihráči postavil do cesty strom, ten se od něj následně odrazil a v bolestech zůstal ležet na zemi. (16:16)
    35
    Z pravého křídla si naskočil do brankoviště Jan Chmelík a ještě před dopadem do něj zacílil do levého dolního rohu. Máme opět vyrovnáno! (16:16)
    34
    Při powerplay rozvlnil síť Milan Škvařil. Tomu výrazně znesnadnil situaci bránící spoluhráč, přes nějž gólman moc neviděl. (15:16)
    34
    A vzápětí házenkáři Brna dávají gól v přesilové hře. Nikým neatakován zakončoval zleva Marko Došen nad nohu bezmocného Šmída. (14:16)
     
    33
    Navíc došlo k faulu na zakončujícího hráče, o nějž se postaral Jakub Stehlík, ten je dnes už podruhé vyloučen na dvě minuty. (14:15)
    32
    Nejlepší střelec Králova Pole v utkání Luka Kikanović nastoupil ve velkém stylu i do druhé půle. Prosmýkl se po levé lajně a brankáři míč poslal neomylně nad levou ruku. (14:15)
    32
    Nakonec ke střele došlo, a to rovnou ke gólové! Trefil se Milan Škvařil, když ze spojky skryl střelu, ta Šmídovi zapadla k levé tyči. (14:14)
    30
    Parádní pas do úniku pro Jana Zahradníčka. Hráč Brna si poradil se zpracováním a sám před gólmanem zacílil nechytatelně do levého dolního rohu. (13:14)
     
    30
    Rychlý útok hostů zastavil Petr Vinkelhöfer jen za cenu nedovoleného zákroku, za nějž si nevysloužil dvouminutový trest, nýbrž žlutou kartu. (13:13)
    30
    Do poslední minuty první půle si schoval gól Milan Škvařil. Z levého křídla zamířil nad hlavu Bavlnky, ten v tomto případě vůbec nereagoval. (13:13)
    27
    Další únik už končí brněnským gólem. Sebastian Strack zakončil nečekaně ještě z poměrně velké vzdálenosti, čímž zaskočil i Šmída. (12:13)
    24
    Už v přesilové hře vrátil skóre do vyrovnané podoby Luka Kikanović. Jeho hodu pomohla do sítě i levá část brankové konstrukce. (12:12)
     
    24
    Tomáš Nejdl se provinil proti pravidlům a i on je rozhodčími poslán na dvě minuty mimo hru. V posledních okamžicích se hra hodně kouskuje. (12:11)
    23
    Po pěkné a hlavně rychlé kombinace vrací domácímu favoritovi vedení Petr Linhart. Bavlnka na jeho prudké zakončení reagoval příliš pozdě. (12:11)
     
    22
    Talent disponuje výhodou o dva hráče! Vedle Žvaka si na židli sednul Martin Kocich, i tento hráč inkasoval menší dvouminutový trest za faul v blízkosti poloviny hřiště. (11:11)
    22
    Oddechový čas přinesl kýžené ovoce. Při hře v oslabení sáhli hosté podle očekávání k powerplay, během této herní situace skóroval Marko Došen. (11:11)
     
    21
    Byl to Erik Žvak, který fauloval Nejdla těsně před zakončením. Rozhodčí jeho prohřešek ocenili dvěma minutami, Plzeň si zahraje první přesilovku. (11:10)
    21
    Další střela Tomáše Nejdla, další gól! Nezastavil jej ani faul jednoho z protihráčů, v pádu dokázal míč hodit nad nohu lehce vyběhnuvšího Bavlnky. (11:10)
    20
    Avšak i v tomto případě následovala blesková reakce. Martin Kocich prosvištěl jako vítr po pravé straně, z křídla pak střílel nechytatelně do vzdálenějšího rohu. (10:10)
    20
    Jak je vidět, tak Plzeň nemá jednoho střelce, gól může dát prakticky kdokoliv. Třeba Tomáš Nejdl, který hodil balón k levé tyči a mohl se radovat ze svého prvního úspěchu. (10:9)
    19
    Luka Kikanović má zatím velmi dobrou úspěšnost střelby. Aktuálně už má na kontě už tři góly, když zacílil nechytatelně po pravici brankáře. (9:9)
    18
    Zodpovědnost na sebe vzal Marek Korbel a počínal si s velkým přehledem. Počkal na pohyb gólmana, pak hodil balón na opačnou stranu. (9:8)
    18
    Mužstvo z brněnského Králova Pole určitě nesloží zbraně předem. To potvrdil Jan Zahradníček, balón nasměroval nechytatelně nad hlavu branáře. (8:8)
    17
    Podruhé v utkání vede Talent. Petr Vinkelhöfer si v úniku poradil neomylně, před nárazem do gólmana zakončil do pravého dolního růžku. (8:7)
    16
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Střela ze spojky nabrala dobrou výšku i rychlost, Bavlnka dal ruku k pravé šibenici příliš pozdě. (7:7)
    16
    Brno si bere těsný náskok zpět proměněnou sedmičkou. K její exekuci se postavil Martin Kocich, míč nasměroval mimo dosah gólmana k pravé tyči. (6:7)
    15
    Máme vyrovnáno! S projektilem ze spojky si ještě Bavlnka poradil, jenže míč vyrazil přímo k Petru Vinkelhöferovi, jeho střelu již zastavit nedokázal. (6:6)
    13
    Svůj střelecký účet otevírá Jakub Douda! Nabral velkou rychlost a po levé lajně utekl všem protihráčům, samostatný únik završil tvrdou střelou do levého horního rohu. (5:6)
    12
    Druhý gól v zápase zaznamenal Petr Linhart. Potrestal rozestoupenou obranu a z pivota střílel v pádu nechytatelně do pravé šibenice. (4:6)
    11
    Ubráněný útok a skvěle provedený brejk, není co řešit. Bosák si v koncovce poradil na jedničku, Šmídovi hodil hrací předmět neomylně nad pravou nohu. (3:6)
    11
    Parádní rána z levého křídla, jejím autorem Luka Kikanović. Karel Šmíd spatřil míč v poslední chvíli, nedokázal dostatečně rychle zareagovat. (3:5)
    10
    Velkého favorita okamžitě vrací na dostřel Jakub Šindelář. Proskočil mezi dvojicí protihráčů a tváří v tvář brankáři taktéž nezaváhal. (3:4)
    9
    Utkání se zatím vyvíjí velmi nečekaným směrem! Ránou zleva na zadní tyč uspěl rovněž Sebastian Strack, Brno vede dvoubrankovým rozdílem. (2:4)
    8
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Jakub Bosák potrestal pasivnější bránění osobního strážce, hod k pravé tyči proměnil v nechytatelnou střelu. (2:3)
    8
    To se povedlo. Nejprve Karel Šmíd převedl parádní zákrok pravou nohou, načež vyslal do úniku Petra Linharta, jenž z pravého křídla mířil neomylně k bližší tyčce. (2:2)
     
    6
    Tentokráte nedošlo k vyloučení, ale k potrestání žlutou kartou. Tu vyfasoval hostující hráč Erik Žvak za podražení rozběhnutého konkurenta. (1:2)
    5
    Hosté přestáli útok oslabeného soupeře a sami se vydal na zteč. A uspěli, z levé spojky rozvlnil síť prudkou ránou Martin Kocich. (1:2)
    4
    A početní převahu jako první využívá Luka Kikanović. Našel si prostor na pravém křídle, hodem na přední tyč dokonale zaskočil domácího brankáře. (1:1)
     
    4
    Rázem ovšem přichází pro domácí komplikace, protože Stehlík zastavil protiútok soupeře jen za cenu faulu a je vyloučen na dvě minuty. (1:0)
    3
    O první gól se postaral Šindelář! Udělal tak fanouškům velkou radost, ti si poprvé mohli zakřičet a zatleskat až ve třetí minutě. (1:0)

    Milan Huppert

    Talent tým Plzeňského kraje
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B F. Herajt 0/0 0 0
    61 B K. Šmíd 0/0 0 0
    3 LS J. Douda 3/1 2 0
    27 PK J. Chmelík 4/0 0 0
    7 SS L. Kaplan 0/0 0 0
    20 PS M. Korbel 1/0 0 0
    10 PS P. Linhart 3/0 0 0
    9 SS T. Nejdl 4/0 0 1
    77 P D. Režnický 1/0 0 0
    26 LS M. Říha 0/0 0 0
    17 LK P. Sedlák 0/0 0 0
    23 PS J. Stehlík 3/1 0 2
    11 LK O. Šafránek 2/1 0 1
    66 P J. Šindelář 4/0 0 1
    13 LS M. Škvařil 4/1 1 1
    21 LK P. Vinkelhöfer 3/1 0   0
    Celkem 32/5 3 1 6 0
    SKKP Handball Brno
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    40 B J. Bavlnka 0/0 0 0
    1 B T. Chmela 0/0 0 0
    95 LK J. Bosák 2/0 0 0
    24 PK D. Burget 0/0 0 0
    8 P M. Došen 3/0 0 0
    19 LK R. Flajsar 3/1 0 0
    28 LS L. Kikanović 8/1 0 0
    7 SS M. Kocich 8/5 0 1
    2 SS V. Ratkovský 0/0 1 0
    66 PS A. Stein 0/0 0 0
    25 LS S. Strack 2/0 0 0
    93 PK J. Zahradníček 4/0 0 0
    14 PS D. Živanov 3/1 0 1
    32 P E. Žvak 0/0 0   1
    Celkem 33/8 1 1 3 0
    Rozhodčí: Halada, Kosmák
    Plzeň 3 2 Královo Pole
    #1 Středa 23.03.2022 • 17:15
    Plzeň - Královo Pole 32:33 po s.h.
    #2 Středa 30.03.2022 • 17:00
    Plzeň - Královo Pole 26:25
    #3 Středa 06.04.2022 • 18:00
    Královo Pole - Plzeň 23:22
    #4 Sobota 09.04.2022 • 17:00
    Královo Pole - Plzeň 20:30
    #5 Neděle 10.04.2022 • 10:30
    Plzeň - Královo Pole 30:20
    bahis siteleri