Vsetín – Poruba 2011 1:6 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:6 (1:0, 0:3, 0:3) Stav série: 1:3
HC RT TORAX Poruba 2011
Čtvrtek 24.03.2022, 16:00 • Zimní stadion Na Lapači • Play-down ligy juniorů • 2. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (18:05:04)
     
    59:50
    Do konce zápasu zbývá deset sekund. Střídačka Poruby hlasitě odpočítává.
     
    59:12
    Poruba právě vstřelila branku!
    Na konci pohledné přesilovkové souhry stál u levé tyče VOJTĚCH ČERNÝ, jemuž už jen stačilo posunout kotouč za přemisťujícího se vsetínského brankáře. Poruba dnes využila všechny své čtyři přesilové hry, což se stalo klíčovým faktorem celého utkání. Asistence: Mateusz Siekierka, Jakub Ludvík.
     
    58:59
    Střídání v týmu HC RT TORAX Poruba 2011: ze hřiště odchází Slíž, přichází Drabčík.
     
    58:59
    Minutu před koncem zápasu je tu ještě jeden menší trest pro domácí. Slíže sekl Mojžíš, který tak míří na trestnou lavici.
     
    58:40
    Vsetínští se stále drží v útočném pásmu. Z bezprostřední blízkosti zakončoval mezi betony Maštalíř, svou hokejkou zastavil kotouč obránce Černý.
     
    58:11
    Horský hledal zadovkou spoluhráče na pravém křídle, který by mohl zakončovat k odkryté levé tyči. Tam ovšem nikdo takový nestál a jako první se ke kotouči dostal až Sviták na modré čáře. Mezitím už se Slíž stačil přemístit a úspěšně zasáhnout.
     
    57:44
    Ramertovo zakončení na bližší tyč vytěsnil hostující brankář vyrážečkou. Puk se ocitá v rohu kluziště, odkud jej Ostrava dostává do bezpečí.
     
    57:18
    Poruba právě vstřelila branku!
    Po deseti sekundách vsetínské hry bez brankáře se z vlastního pásma trefuje do prázdné brány JAKUB LUDVÍK. Jeho přesná střela vyvolala na hostující střídačce bouřlivé emoce. Aby taky ne, když tato trefa potvrdila vítězství Poruby nejen v dnešním zápase, ale také ve druhém kole play-down. Asistence: Bez asistence.
     
    57:08
    Vhazuje se před Slížem. Tkadlec zůstává na střídačce. Vsetín už nemá co ztratit.
     
    57:08
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:47
    Kolat byl blízko pátému porubskému gólu. Jeho pokus do bližšího horního rohu ale Tkadlec vytěsnil lapačkou a puk končí nad brankou.
     
    55:10
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba přidává čtvrtou branku dnešního utkání. Filip Hlaváč byl nucen rozehrát zpoza vlastní branky, načež vyslal dopředu Jonáše Barčáka, který prokličkoval středním pásmem a z mezikruží nabil na pravé křídlo, kde už stál MATEUSZ SIEKIERKA. Ten svou střelu bez přípravy nasměroval k bližší tyči, kudy propadla za gólmanova záda. Asistence: Jonáš Barčák, Filip Hlaváč.
     
    54:18
    Lissovu střelu tečoval Janíček vedle pravé tyče. Za brankou se ke kotouči dostávají hosté, kteří přesměrovávají hru na druhou stranu.
     
    52:47
    Hra se velmi uklidnila a postrádá tempo. V posledních minutách týmy pouze přesouvají kotouč z jedné strany na druhou.
     
    51:14
    Janíček zakončoval z bezprostřední blízkosti gólmana Slíže do horních pater branky. Následně je hra přerušena po odpískání útočícího hráče v brankovišti.
     
    49:14
    Po vyhraném vhazování se na kruhy v útočném pásmu propracoval Kolat. Jeho střela směřovala doprostřed branky a trefila připraveného Tkadlece.
     
    49:03
    Svitákovo nahození z vrcholu pravého kruhu se od betonů odrazilo zpět do hry, což podle následné reakce hostující defenzivy nebylo v plánu. Obránci totiž puk ihned vzali k sobě a poslali zpět na Slíže, který přikrytím kotouče přerušuje hru.
     
    48:06
    A jedno takové nahození se zastavilo o hlouček bránících hráčů, z kterého vypadl kotouč k Bednaříkovi. Domácí kapitán s pukem před Slížem zamíchal, ale pokusem mezi betony jej nepřekonal.
     
    47:48
    Ani Vsetínským se však nedaří výrazněji ohrozit Slížovu bránu a ze svého pásma pouze nahazují.
     
    46:46
    U kotouče jsou hosté, ale nedostávají se do žádných větších šancí v útočném pásmu, protože svou třetinu Valaši velmi dobře brání.
     
    44:33
    Hosté hrají v plném počtu. Poprvé v utkání nevidíme využitou přesilovku.
     
    44:20
    Kolat se položil do Ramertova zakončení od modré a dál brání s bolestivou grimasou ve tváři, jelikož kotouč zastavil kotníkem.
     
    43:58
    Svitákova střela od modré letěla mimo. Vsetínští stupňují svůj tlak.
     
    43:44
    Z pravého kruhu mířil na vzdálenější tyč Jurek. Na dorážku byli připraveni Janíček s Čapkou.
     
    43:26
    Valaši museli svůj útok založit z vlastního pásma. Na sebe to vzal Ramert, který vybruslil na levé křídlo a z ostrého úhlu zakončil. Jeho střelu mezi ruku a tělo ukryl Slíž ve výstroji.
     
    42:33
    Hostující brankář opět operoval mimo své brankoviště, ale jeho zákrok upozadil faul Chovance. Porubský útočník dostává dvouminutový trest za podrážení.
     
    41:24
    Slíž zaváhal při rozehrávce mimo své brankoviště a z vrcholu levého kruhu zakončoval Janíček. Hostující brankář ovšem předvedl úspěšný zákrok i v blízkosti kruhu a ke kotouči se dostává Ostrava.
     
    40:28
    Vsetínští vybojovali kotouč ve svém pásmu a Fojtík se podél mantinelu dostal do útoku. Valaši se usadili a kombinují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zatímco první třetina byla plně v režii Valachů i se závěrečnou trefou Richarda Lisse v přesilové hře, o druhém dějství se dá říct pravý opak. Obraz hry určily hlavně tři ostravské přesilovky, v kterých padly tři góly. O vedení hostů se postarali Vojtěch Černý, Jakub Koudelný a Jakub Ludvík.
    Třetí třetina začne cca v 17:29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Chovanec se nedokázal zorientovat v útočném pásmu, kde se ocitl proti přesile tří hráčů Vsetína. Domácí tak dostávají kotouč mezi modré čáry.
     
    39:00
    Broža si hledal místo na dorážku před porubským brankovištěm a při couvání přepadl o jednu z hostujících hokejek. Mezi hráči opět dochází ke slovní přestřelce.
     
    38:34
    Ludvík se vydal do útoku sám proti Ramertovi s Fojtíkem. Prvně jmenovaný vsetínský hráč soupeře odzbrojil a sám tak mohl Fojtíka vybídnout k individuální akci. Domácímu bekovi se však zakončení za jízdy k levé tyči nepovedlo.
     
    38:03
    Poruba se drží v útočném pásmu, ale hra ztrácí na tempu. Přihrávka hostů z rohu kluziště nebyla přesná a končí na Maštalířově hokejce.
     
    36:42
    Vsetínští ztratili puk ve středním pásmu a do útoku už se po pravém křídle dostával Koudelný. Před dva bránící hráče domácího celku ovšem nezakončil.
     
    35:58
    Ludvíkovu střelu od modré ztečoval Broža vysoko nad bránu.
     
    35:17
    Hra se s pravidelností přesouvá z jedné strany na druhou a nyní se hraje před Tkadlecem. Poslední střely hostů ovšem taky nepatří k nejpřesnějším a létají pouze okolo vsetínské branky.
     
    33:56
    Snížit mohl Broža, jenž kotouč sklepl na levou tyč. Následně vsetínského forvarda z blízkosti brankoviště odstrkoval Ludvík, což se domácím samozřejmě nelíbilo. K vážnější potyčce ale nedošlo.
     
    33:19
    Do Bachánkova nenápadného zakončení vložil hokejku Ludvík, kotouč se ocitá nad brankou.
     
    33:09
    Halata nahodil kotouč od mantinelu před vsetínskou branku, kde už čekal dotěrný Siekierka. Druhý jmenovaný hráč Poruby zakončoval mezi betony a brzy se k němu přidali i další spoluhráči. Kotouč končí někde pod chumlem bránících Valachů.
     
    32:42
    Sýkora vyzval k teči Ramerta, ale tomu kotouč v přečíslení přeskočil hokejku. K puku se dostávají hosté, kteří míří na druhou stranu kluziště.
     
    31:58
    Ani hosté už však nejsou v ofenzivě důslední. Jako kdyby jim dvoubrankové vedení stačilo, v útočném pásmu si dávají na čas a nikam se neženou.
     
    31:02
    Przybyla počkal se střelou z mezikruží, i když měl volné pole působnosti. Jeho pokusu ovšem chyběla potřebná razance a zastavila se tak o prvního bránícího hráče. Vsetín se drží v útoku, ale jeho hra vypadá poněkud nervózně.
     
    30:37
    To na druhé straně nastřelil Siekierka levou tyč vsetínské brány a dostal se také k dorážce ze stejné pozice na pravém křídle. Tkadlec zasahuje betonem.
     
    30:12
    Vsetínští se snaží dostat zpátky do hry, ale jejich střelecké pokusy nejsou příliš nebezpečné.
     
    28:42
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba se stáhla okolo soupeřova brankoviště a po sérii dorážek z bezprostřední blízkosti přišel také pokus z mezikruží, který JAKUB LUDVÍK namířil do levého horního rohu. Asistence: Jakub Koudelný.
     
    28:13
    Jurkovi se nepodařilo vyhodit a Poruba pokračuje ve své kombinaci.
     
    27:47
    Do přečíslení dva na jednoho se dostali Jurek s Bednaříkem. Křižnou přihrávku prvního jmenovaného poslal bránící Koudelný do bezpečí.
     
    27:37
    Domácí hráli v šesti a Ostravané si tak znovu zahrají v početní výhodě, což by při efektivitě jejich přesilovek mohlo Vsetín velmi rychle srazit.
     
    26:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté otáčí skóre zápasu a zdá se, že přesilové hry budou dnes klíčovým faktorem. Ludvík Lysoněk našel u levé tyče volného JAKUBA KOUDELNÉHO, který zakončil do bližšího horního rohu. Asistence: Ludvík Lysoněk.
     
    26:06
    Opět je v akci dvojice, kterou jsme mohli vidět u první gólové situace Poruby. Ludvík od modré nahazuje na branku. Jeho první pokus se pouze otřel o lapačku domácího brankáře, druhý zůstal na betonech, ale od pravé tyče se jej pokoušel dorazit Černý.
     
    25:38
    Valaši se osvobozují vyhozením podél mantinelu.
     
    25:19
    Kolatova střela od modré čáry se otřela o Tkadlecovo pravé rameno a končí za brankou.
     
    25:07
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale soupeř jim zatím nedovolil rozestavit přesilovkovou formaci.
     
    25:01
    A je tady další možnost pro ostravský celek. Za podrážení putuje na trestnou lavici domácí obránce Fojtík.
     
    23:06
    Poruba právě vstřelila branku!
    Také hosté využívají svou přesilovou hru a srovnávají stav utkání. Jakub Ludvík nahodil kotouč do předbrankového prostoru, kde si jej převzal VOJTĚCH ČERNÝ, který po dvou neúspěšných pokusech nakonec přehodil Tkadlecův pravý beton. Asistence: Jakub Ludvík, Matěj Halata.
     
    22:58
    Ludvíkova střela od modré končí v Tkadlecově lapačce. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    22:45
    Za hákování odchází na trestnou lavici Ramert. Poprvé si tak přesilovku zahraje u Poruba a bude mít šanci na srovnání.
     
    21:57
    Hra se přestěhovala na druhou stranu, kde Tkadlec vyrážečkou zlikvidoval Elzeho střelu z pravého kruhu a následně stejnou částí výstroje vytěsnil i Siekierkův brejk.
     
    20:45
    Po delší době stráveném ve středním pásmu se do útoku vydali Valaši. Bachánkova střela z mezikruží se zastavila o Slížův levý beton.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Tkadlec zasáhl proti Žákově střele z levého kruhu a poradil si i s následnou dorážkou Kolata. Puk končí u mantinelu.
     
    19:13
    Domácí brankář si poradil v chaotické situaci před svým brankovištěm a zasahuje levým betonem. Tlak Poruby ale pokračuje.
     
    18:30
    Hra nabrala na tempu. Ihned po vstřelení branky se do útoku rvali Valaši, ale i hosté si uvědomili vážnost situace a snaží se přebrat otěže zápasu. Hraje se před Tkadlecem.
     
    16:58
    Halatovi v přečíslení dva na jednoho nesedla střela po přihrávce Kolata. Hostující útočník tak minul odkrytou polovinu vsetínské branky.
     
    16:30
    Horský se dostal až před hostujícího brankáře, ale v jeho těsné blízkosti už nedokázal poslat kotouč k odkryté pravé tyči.
     
    15:59
    Valaši dostávají soupeře pod tlak. Porubská obrana ovšem funguje neomylně a všechny domácí pokusy blokuje. Čapkovu střelu od modré zastavil Barčák, Bachánkovi se zase postavil do cesty Kelnar.
     
    15:42
    Od druhého gólu dělilo Vsetínské pár centimetrů. Jurek v mezikruží obešel bránící hráče, ale jeho rána proletěla vně pravé tyče.
     
    14:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši v nabídnuté přesilové hře otevírají skóre utkání. Domácím se na druhý pokus podařilo usadit v útočném pásmu a RICHARD LISS zakončil kombinaci prudkou střelou z levého kruhu ke vzdálenější tyči. Asistence: Petr Przybyla, Matyáš Horský.
     
    14:19
    Ostrava ihned po buly vyhodila kotouč na druhou stranu kluziště. Domácím se nedaří prodrat zpět.
     
    13:44
    Zároveň s úspěšným zákrokem Slíže se Chovanec provinil hákováním a uvidíme tedy první přesilovku dnešního zápasu, kterou si zahraje Vsetín.
     
    13:44
    Przybyla na vrcholu pravého kruhu nečekal na své spoluhráče a vystřelil ke vzdálenější tyči. Slíž posílá puk hokejkou nad sebe.
     
    13:13
    Hra plyne rychle bez přerušování, ale také bez vážnějších gólových šancí. Oba týmy se střídají na kotouči, ale ani jeden celek se nedokáže usadit v útočném pásmu.
     
    12:28
    Vsetínští se při svém pobytu před brankovištěm Poruby nedostali ke střele. Macias nyní pouze nahazuje kotouč vedle Tkadlecovy branky a hosté střídají.
     
    11:39
    Úspěšný zákrok si po delší době připisuje také Slíž, který zastavil prudkou střelu z mezikruží. Ostravané přestávají spoléhat pouze na brejky, ale už po svých útočných výpadech zůstávají v pásmu delší dobu.
     
    10:17
    Žák u pravé tyče tečoval střelu Koudelného, Tkadlec zasahuje ramenem.
     
    09:57
    Hosté to zkusili znovu. Tentokrát na druhém křídle neprošel Koudelný přes Svitáka.
     
    09:31
    Poruba hrozí hlavně z rychlých protiútoků. Jeden takový v podání Kolata nyní na levém křídle zastavila vsetínská obrana.
     
    08:49
    Veselého zakončení vyrazil Slíž hokejkou do ochranné sítě.
     
    08:32
    Bachánek se natlačil do útočného pásma, kde na levém křídle vystřelil přes obránce. Zblokovaný pokus si našel o pár metrů dál a poslal zadovku do mezikruží, kde ovšem žádný z jeho spoluhráčů nečekal.
     
    07:39
    Domácí se k ohrožení soupeřovy branky nedostali, což ovšem neplatí o hostující Porubě. Lysoněk v brejku nadvakrát zakončoval mezi betony, Tkadlec si oba pokusy pohlídal.
     
    06:16
    Machů využil situace, kdy se hrálo u branky Slíže, a Tkadlecovi z rohu kluziště podal ztracenou hokejku. V útoku se tak nyní drží Valaši.
     
    05:55
    Komplikace pro domácí. Tkadlec vyjel proti Barčákovi a odehrál puk k zadnímu mantinelu, jenže při této rozehrávce zakopl a ztratil hokejku. Naštěstí pro něj se kotouči jako první dostali jeho spoluhráči.
     
    04:46
    Na druhé straně zakončoval po rychlém výpadu Koudelný. Po střele z vrcholu pravého kruhu ještě přebruslil dva bránící hráče Vsetína a sám si dojel na případnou dorážku. K té už se ale nedostal.
     
    03:57
    Vsacané se stáhli kolem Slížovy branky a natřikrát z hranice modrého půlkruhu dorážel Horský. Následně to zkusil ještě Bachánek, ale porubský brankář si nepřehlednou situaci před svým brankovištěm pohlídal.
     
    03:21
    Veselého pokus z pravého křídla nebyl přesný a odrazem od zadního mantinelu se kotouč dostal k hostujícím hráčům. Obránci vyslali dopředu Barčáka, který nic nevymýšlel a na Tkadlece pouze nahodil.
     
    02:23
    Od modré čáry pálil Čapka a Slíž se musel otáčet, jestli mu náhodou tvrdá rána nevypadla z výstroje. Hra je přerušena.
     
    02:18
    Jurkova střela z otočky na vrcholcích kruhů byla spíše nabídkou na teč. Janíček se ale po kotouči z předbrankového prostoru nestačil natáhnou a puk končí za bránou.
     
    01:28
    Valaši se dostali o krok dál a již se usadili v útočném pásmu. Ke střele se zatím nedostávají a hraje se převážně kolem mantinelu.
     
    00:57
    Domácí si při rozehrávce nepohlídali prostor před vlastní brankou a k zakončení z bezprostřední blízkosti se dostal Lysoněk. Jeho zakončení mezi betony nebylo úspěšné.
     
    00:49
    Vsetínští začínají s kotoučem na svých hokejkách. Domácí se derou dopředu, což se jim ale přes porubskou obranu nedaří. První pokus o útočnou akci Vsetína skončil ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Janura) – Fojtík, Liss, Čapka, Sýkora, Machů, Sviták (A), Mojžíš – Maštalíř, Janíček, Veselý, Przybyla, Jurek, Bednařík (C), Ramert, Bachánek (A), Horský, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (Drabčík) – Fišara, Macias, Kelnar, Černý (A), Hlaváč (C), Ludvík – Kolat, Mikula, Halata (A), Chovanec, Barčák, Koudelný, Siekierka, Žák, Elze, Prokeš, Lysoněk.
    Trenér: Miroslav Bahník

    Rozhodčí: Skopal, Kika – Vašíček, Komínek.
     
    Vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes se proti sobě postaví juniorské týmy VHK ROBE Vsetín a HC RT TORAX Poruba 2011, a to v rámci čtvrtého zápasu druhého kola play-down Ligy juniorů.

    První dvě střetnutí vyhráli Ostravané. V tom prvním nedovolili Vsetínu stáhnout ztrátu a zvítězili těsně 2:1. Druhý zápas měl podobný průběh, ale tentokrát už se Valachům podařilo vyrovnat. Rozhodující však byla třetí třetina, v které favorit rozhodl o konečném výsledku 5:2.

    Poté se série přestěhovala na Lapač, kde Valaši po dlouho bezbrankovém boji zvítězili 2:1. A takový je i aktuální stav série. Poruba bude mít v dnenším zápase k dispozici druhý mečbol, Valaši si mohou vynutit rozhodující pátý zápas.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 15. Liss (Przybyla, Horský) – 24. Černý (Ludvík, Halata), 27. Koudelný (Lysoněk), 29. Ludvík (Koudelný), 56. Siekierka (Barčák, Hlaváč), 58. Ludvík, 60. Černý (Siekierka, Ludvík)


    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Janura) – Fojtík, Liss, Čapka, Sýkora, Machů, Sviták (A), Mojžíš – Maštalíř, Janíček, Veselý, Przybyla, Jurek, Bednařík (C), Ramert, Bachánek (A), Horský, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (59. Drabčík) – Fišara, Macias, Kelnar, Černý (A), Hlaváč (C), Ludvík – Kolat, Mikula, Halata (A), Chovanec, Barčák, Koudelný, Siekierka, Žák, Elze, Prokeš, Lysoněk.
    Trenér: Miroslav Bahník

    Rozhodčí: Skopal, Kika – Vašíček, Komínek
    Vsetín 1 3 Poruba 2011
    #1 Sobota 19.03.2022 • 15:00
    Poruba 2011 - Vsetín 2:1
    #2 Neděle 20.03.2022 • 14:30
    Poruba 2011 - Vsetín 5:2
    #3 Středa 23.03.2022 • 17:30
    Vsetín - Poruba 2011 2:1
    #4 Čtvrtek 24.03.2022 • 16:00
    Vsetín - Poruba 2011 1:6
    thejrc.org