Toronto – New Jersey 3:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (2:0 po s.n.) | Colorado – Vancouver 1:3 (kon.)
Anaheim – Chicago 2:4 (kon.)
po prodl.
BK Mladá Boleslav
4:3 (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0) Stav série: 3:1
Mountfield HK
Čtvrtek 24.03.2022, 19:00 • ŠKOENERGO Aréna • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký čtvrteční večer. Ve ŠKOENERGO areně se uskuteční čtvrtý čtvrtfinálový duel celků BK Mladá Boleslav a Mountfield HK.
     
    Vyrovnaná série

    Už na hradeckém ledě se při prvních dvou zápasech čtvrtfinále ukázalo, že Boleslav, jež měla za sebou pětizápasovou sérii s Plzní bude pro odpočatý Hradec rovnocenný soupeř. Dosud všechna utkání skončila velmi těsně.

    V prvním případě vyhrál Mountfield 2:1 díky rychlému vrácení si vedení, o které přišel v 52. minutě. Ale popořadě. V 32. minutě otevřel skóre zápasu Kelly Klíma a oněch 8 minut před koncem srovnal Jan Eberle. Avšak již po 61 vteřinách se trefil Kevin Klíma a díky této bratrské dvojici první zápas končil ve prospěch Hradce.

    Do druhého zápasu Boleslav poněkud zaspala a toho využil z první akce Aleš Jergl, jenž otevřel gólový účet. Ve 4. minutě navyšoval na 2:0 Petr Kalina svou první trefou po hodně dlouhé době. Nikdo v té chvíli netušil, že víc už Mountfield nepředvede, a to ani během pětiminutové přesilovky při vyloučení Jana Stránského do konce utkání. V druhé třetině nastoupila jiná Boleslav, jež během necelých dvou minut po trefách Alexe Lintuniemiho a Mário Luntera vyrovnala na 2:2. Ve třetí třetině to bylo kdo s koho a po chybě v rozehrávce Hradce se prosadil Pavel Kousal. Středočeši tím srovnali sérii na 1:1 na zápasy.

    Třetí duel, hraný již ve ŠKOENERGO areně, se zprvu vyvíjel podobně jako první: oba brankáři udrželi nulu v první třetině. Avšak v té druhé se již zápas lišil a skóre se změnilo dvakrát. Nejprve se trefil Miloš Kelemen do brusle protihráče, což se odrazilo do hradecké branky, pak Jakub Lev srovnal na 1:1 díky povedené teči. Ve třetí třetině to opět bylo kdo s koho a na koni byla nejprve Boleslav, jejíž hráč Pavel Kousal vrátil domácím vedení. Jenže soupeř se nevzdal, vynutil si několik faulů, a dvě minuty před koncem ve hře šest na čtyři srovnal Radek Smoleňák. Následovalo prodloužení a vítěze neurčilo ani toto dvacetiminutové nastavení. Rozhodnout se muselo v samostatných nájezdech, v nichž kralovali gólmani. Dlouho nerozhodný stav 1:1 nakonec v 7. sérii rozhodl chirurgicky přesnou střelou Miloš Kelemen. Boleslav tedy uspěla ve třetím zápase série.
     
    Čtvrtý zápas

    Prognóza je taková, že třebaže má v play-off Mladá Boleslav o pět zápasů více v nohách než Mountfield, nejspíš nehrozí, že by jí došel dech. Proto se můžeme těšit na další vyrovnanou bitvu, v níž se může série buď srovnat, nebo se může Hradci nastavit nůž na krk před návratem do ČPP Arény. Nenechte si tento duel ujít.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, T. Knotek, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava – Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Brejcha, Gerát.
     
    Hráči už nastupují na led, utkání za chvíli začne.
     
    Nejprve si ale vyslechneme státní hymnu v podání Miloše Horáka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Ačkoliv po vhazování získal kotouč Hradec, Boleslav dokázala zapressovat vpředu a byla z toho pěkná šance pro Davida Šťastného.
     
    01:07
    Perret se cpal před Krošelje, v konkurenci více bránících hráčů ale neměl šanci.
     
    01:56
    Akce Mountfieldu pokračovala a chvíli trvalo, než se dostali ke střele. Tu zachytil Gašper Krošelj.
     
    01:59
    Petr Koukal z buly opět střílí do Krošelje. Vhazování se zopakuje.
     
    02:38
    Čtvrtá boleslavská formace je v držení kotouče a vymýšlí, co s ním provede, dává si s rozehrávkou načas.
     
    03:15
    Eberle a spol. se nedokázali usadit v pásmu soupeře. Naopak zaútočil Mountfield a Filip Pavlík zakončil také jen do brankáře.
     
    04:16
    Sérii soubojů ve středním pásmu nakonec víceméně vyhrává Boleslav, jež se stahuje s pukem za vlastní bránu.
     
    04:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale brzy se Hradec dostal zpět do útočného pásma a v útočném pásmu si převzal zpět kotouč od Lalancetta JEREMIE BLAIN, jenž si kličkami a přetáhnutím se z oblasti kolem pravého kruhu do mezikruží dostal do prostoru, kde měl volnost k bekhendové střele, jež zapadla za Krošeljova záda. Asistence: Christophe Lalancette, Nikita Ščerbak.
     
    06:30
    Bruslaři se po vhazování dostali rychle do útoku, kde Flynn hledal spoluhráče, katastrofu dokázal senzačním obranným zákrokem zachránit Nedomlel.
     
    06:38
    Následoval rychlý protiútok, kde podobnou obětavost předvedl Ondřej Najman, jenž tím zmařil skoro jistou branku Hradce. Následovala potyčka hráčů před Krošeljem. Flynn se ocitl po úderu hokejkou na ledě, ale sudí se rozhodli nevylučovat.
     
    07:44
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři se snažili dostat vpřed, v souboji s Jankem ve středním pásmu uspěl Stránský, který tak připravil skvělou šanci pro JANA EBERLEHO, k němuž se dostal odražený puk směřující původně na jiného hráče od Ščerbaka (a který si tak víceméně a nechtěně připisuje druhou asistenci v tomto zápase), a trefil zblízka odkrytý prostor u levé tyčky. Asistence: Jan Stránský, Martin Pláněk.
    07:44 Jan EBERLE - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:50
    Boleslav drží kotouč a znovu váhá s rozehrávkou.
     
    10:30
    Mountfieldoví hráči se dostali do útoku, kde došlo k souboji o puk, který vyhráli Bruslaři. Jenže už nebyly síly a bylo třeba střídat, proto ho bez provedené zakázaného uvolnění vyhodili do obranného pásma Hradce.
     
    10:54
    Kelly Klíma zkusil prostřelit se svým pokusem Krošelje, jenže zkušený gólman Boleslavi nic nepropustil a zachytil puk do výstroje.
     
    11:30
    Zakázané uvolnění Hradce.
     
    12:00
    Orsava se ujal na modré puku, ale dostal se brzy do souboje s Pláňkem, tak z toho nic nebylo.
     
    12:14
    Kousal orazítkoval při protiútoku Boleslavi zblízka při brždění svým pokusem o přehození gólmana tyčku! To byla tutovka!
     
    12:17
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Orsava – 2 min., držení hole).
     
    12:35
    Boleslavi se nevydařila střelba, hosté vyvezli puk až do svého útočného pásma.
     
    13:17
    Perret předvedl výpad do útoku i v oslabení a v mezikruží hledal, komu by nahrál.
     
    13:53
    Po vhazování před Kiviahim šli hosté opět do útoku, kdy Lev mířil z pravé strany.
     
    14:17
    Hosté v plném počtu a Najman prověřil skvělou ranou Kiviaha.
     
    14:35
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Pavel Pýcha – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    14:40
    Hned po vhazování se Boleslav osvobodila.
     
    15:10
    Lintuniemi zkusil vyhodit kotouč, sice se nepovedlo, ale k puku se dostali jiní hráči v zeleném, kteří ho posunuli do středního pásma.
     
    15:26
    Smoleňák neuspěl svým vjetím přímo před brankáře, kde chtěl tečovat Lalancettovo nahození z mezikruží!
     
    16:22
    Hosté si posílali puk, až se k němu dostal volný Kevin Klíma, jenž střílel bez přípravy a nepřesně.
     
    16:35
    Domácí v plném počtu.
     
    17:30
    Kotouč vyletěl na mladoboleslavskou střídačku, kde ho snad zachytil náhradní brankář Boleslavi Jan Růžička.
     
    17:43
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslav otáčí vývoj a tvrdě téměř od modré PAVEL PÝCHA díky Šťastného nabídce propaluje Henriho Kiviaha k protější tyči. Asistence: David Šťastný, Martin Ševc.
    17:43 Pavel PÝCHA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:32
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Lev – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:00
    Bruslaři vstoupili do přesilovky lépe než minule a Šťastný objel kolem celé pásmo. Nakonec se ke střele dostal Pláněk, s níž měl Kiviaho velké problémy. Toho se snažil využít ještě Najman najíždějící před hradeckého brankáře, ale byl tam již pozdě.
     
    19:55
    Hradec nepustil Boleslav do své třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pozor, je tu ještě strkanice mezi hráči Hradce a Boleslavi. Vypadá to na Perreta s Lintuniemim, když se jeden trefil do druhého. Sudí musí ještě uklidňovat hráče při odchodu do kabin.
     
    Hradec zahájil svou cestu za kýženým vyrovnání série dobře a už v 5. minutě se trefil po opatrném začátku Jeremie Blain. Radost z vedení ale netrvala dlouho, neboť brzy srovnal Jan Eberle. Bruslaři se srovnali a vypracovali si, podobně jako soupeř, několik dalších šancí. Největší byla tyčka Pavla Kousala. Studenou sprchu spustil na hosty dvě a čtvrt minuty před koncem třetiny Pavel Pýcha, jenž tímto zásahem prolomil svou chronickou střeleckou smůlu, a vrátil se ve střelecké formě v pravý čas. Bruslaři tedy vedou 2:1, ale zdaleka není po všem.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Boleslavi se nedaří v dohrávané přesilovce, nedostala se ani přes červenou čáru.
     
    20:32
    Hosté v plném počtu.
     
    20:59
    Ve hře v pěti proti pěti to už jde Boleslavi lépe a Kiviaho musel přerušit hru.
     
    21:40
    Fillman měl dvakrát těžkou práci v obranném pásmu proti Jerglovi.
     
    21:59
    Ščerbak zakončil z levé strany a Krošelj jeho pokus zachytil do lapačky.
     
    22:22
    Kevin Klíma vypracoval další šanci pro svůj klub, i proti němu byl Krošelj úspěšný.
     
    22:44
    Jeremie Blank střílel od modré, ale velmi nepřesně.
     
    23:09
    Ofsajd Mountfieldu.
     
    23:45
    V klenči u mantinelu v rohu kluziště kousek od Kiviaha brány uspěli nakonec hosté a šli vpřed. Situaci hasila boleslavská obrana.
     
    24:57
    Další souboj o puk u mantinelu, tentokrát kousek od střídačky Mountfieldu. Nyní puk vyhráli domácí.
     
    25:51
    Kelemenovi se otevřela šance po pádu protihráče na pravém kruhu, narovnal se s pukem a nahrával přijíždějícímu Lunterovi, jenže ten nemohl trefit poloodkrytou branku! Minul totiž puk.
     
    O komerční pauze o sobě dávají vědět fanoušci finského brankáře Henriho Kiviaha, kteří si udělali výlet do Mladé Boleslavi.
     
    27:22
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Lev – 2 min., sekání).
     
    27:37
    Miškář tvrdě srazil loktem Kelemena na led, ten chvíli zůstal ležet. Vyloučení se za to ale nekoná, sudí nechávají hrát dál. Každopádně je možné, že tento zákrok bude mít dohru jinde.
     
    28:30
    Mountfield se osvobozuje.
     
    29:07
    Hradci se daří znemožňovat boleslavskou rozehrávku a berou cenné vteřiny.
     
    29:22
    Hosté v plném počtu.
     
    30:10
    Hosté se usadili v pásmu Boleslavi, jenže jejich tlak brzy skončil kvůli špatnému odrazu puku, jenž překročil modrou čáru do středního pásma.
     
    30:46
    Nahození Kellyho Klímy narazilo Krošeljovi do masky.
     
    31:12
    Krošelj se chystal rozehrát puk, ale kvůli dotírajícímu protihráči zpoza brány ho rychle přikryl.
     
    31:35
    Puky kolem Krošelje jen létají. Nyní neuspěl Jank, jehož pokus zneškodnil boleslavský gólman.
     
    31:54
    Orsava se dostal před Krošelje po zisku puku ve středním pásmu, jenže se mu nezdařila finální klička a ocitl se na ledě. Následně zahráli domácí ofsajd.
     
    32:21
    Kotouč je ze středního pásma sražen na střídačky.
     
    32:53
    Zakázané uvolnění Hradce. Ščerbak je za dohrávání soupeře pokárán ústně sudími.
     
    33:14
    Ščerbak se pokoušel přes obránce dostat před Krošelje, jeho úmysl se nezdařil a branka Krošelje nebyla ohrožena.
     
    33:59
    Na opačné straně zahrozil Najman, s ním si Kivaho poradil u pravé tyčky.
     
    34:30
    Lev hledal skoro od modré v otočce Smoleňáka v mezikruží, výborným obranným zákrokem tuto šanci zlikvidoval jeden z hráčů v zeleném.
     
    35:01
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Aleš Jergl – 2 min., podrážení).
     
    35:15
    Co to bylo za srážky? Pouze Pavlík dokázal stát s pukem na holi, ale neměl, jak rozehrát akci, byl sám proti dvěma mladoboleslavským hráčům.
     
    36:10
    Najman u levé tyčky drží puk, ale nemá komu nahrát a Kiviaho si ho hlídá.
     
    36:40
    Statická přesilovka Boleslavi vede nakonec k vyhození puku ze třetiny ze strany Mountfieldu.
     
    37:01
    Hosté v plném počtu.
     
    37:28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Kalina se snažil zachytit puk padající do předbrankového prostoru do ruky, ale MILOŠ KELEMEN ho vyvedl z balancu. Puk dopadl přímo před něj a stačilo mu jen zamířit mezi betony Henriho Kiviaha, jenž neměl absolutně žádnou šanci sklapnout je včas. To bylo překvapivé. Asistence: Pavel Pýcha.
    37:28 Miloš KELEMEN - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:14
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Kotala – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kelly Klíma – 2 min., hrubost).
     
    38:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ve hře čtyři na čtyři se prosazují hosté díky rychlému vpádu do útočného pásma a ranou na vzdálenější tyč od pravého kruhu snižuje JAKUB LEV. Asistence: Ahti Oksanen, Jeremie Blain.
    38:43 Jakub LEV - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:15
    Znovu vrátit vedení o dvě branky zkoušel zrovna tak rychlým vpádem Kelemen, jenže u pravé tyče proti Kiviahovi neuspěl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bruslaři po odehrání druhé dvacetiminutovky nadále vedou, přičemž oba týmy vstřelily po jednom gólu. Nejprve navýšil na 3:1 Miloš Kelemen, pak boleslavské hráče zchladil povedenou akcí a gólem do šatny Jakub Lev. Přibylo i různých momentů, kdy si hráči nedávají nic zadarmo, a sudí začali více trestat. Boleslav měla přesilovek více, jenže se jim v nich tradičně nedařilo. Přesto má zatím stále výhodu vedení. Uvidíme, co bude následovat v poslední třetině, zda Boleslav vedení udrží, či zda Hradec otočí, nebo se zase bude prodlužovat jako včera.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Obě mužstva v plném počtu.
     
    40:30
    Oksanen byl při signalizovaném vyloučení v dobré šanci v mezikruží, ale Pýcha mu ji tečoval mimo.
     
    40:40
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Ševc – 2 min., sekání).
     
    41:12
    Najman vyvezl puk do útočného pásma a nepřišel si na Kiviaha.
     
    41:39
    Další boleslavský útok při vlastním oslabení, tentokrát je ale úkolem nahnat sekundy, což se daří.
     
    42:34
    Blain zkoušel střílet z dálky do chumlu před sebou, zde se Smoleňák natahoval k teči, ale nezdařilo se usměrnit správně puk.
     
    42:40
    Domácí v plném počtu.
     
    43:27
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Graeme McCormack – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    43:53
    Miškář vyhazoval puk ze třetiny.
     
    44:13
    Hradec se opět osvobozuje.
     
    44:28
    Ostrý boj u mantinelu mezi Jankem a Kelemenem, druhý jmenovaný se skácel k ledu. Dalo se to pískat, ale sudí to pustili.
     
    45:10
    Hosté opět vyhazují ze své třetiny.
     
    45:27
    Hosté v plném počtu.
     
    46:05
    Hradec je po skončení oslabení v držení puku, uvidíme, co vymyslí.
     
    46:26
    Ale pokusy z dálky jsou nepřesné a odrážejí se od mantinelu či plexiskla..
     
    47:00
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jeremie Blain – 2 min., držení).
     
    47:10
    Mountfield po vhazování vyhazuje podél mantinelu přes celé kluziště.
     
    47:56
    Boleslav po nějakých bojích získává puk a po střídání bude rozehrávat.
     
    48:25
    Lintuniemiho tvrdou ránu tečoval Kelemen, ale mimo.
     
    48:45
    David Šťastný byl u pravé tyče sám s pukem a zívala na něj napůl odkrytá klec. Místo střely nepochopitelně volil přihrávku k protější tyči na Kotalu a to skončilo v takovéto gólové příležitosti špatně, puk zajel za bránu. Velká škoda pro Boleslav.
     
    49:34
    Ze stejné strany zkoušel přes obránce překvapit Kiviaha Jan Eberle. Finský brankář však dobře utěsnil prostor.
     
    50:11
    Po vpádu hostí do útočného pásma, kdy Krošelj vykryl nesmělý pokus hostí, Bruslaři vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    50:19
    Tečovaná střela Perreta zaťukala na zadní plexisklo.
     
    51:20
    Nyní Boleslav odolala tlaku Hradce, aniž by ho pustila ke střelbě, a vyhodila ze třetiny, aniž by se dopustila zakázaného uvolnění.
     
    51:33
    Totéž se ale nedá říct o Hradci, kterému se nepovedla rozehrávka.
     
    52:08
    Kevin Klíma posunul puk na Krošelje, jenž ho raději před hrozícím závarem přikryl a přerušil hru.
     
    52:10
    Boleslavi se povedlo po vhazování dostat puk ze své třetiny.
     
    52:35
    Lalancette zkusil vyrovnat u levé tyče, jenže poslal puk zbytečně moc vysoko a ten skončil v ochranné síti.
     
    52:47
    Kevin Klíma byl u další hradecké akce sražen nevybíravě k zemi. Sudí však mají benevolentní metr a ač se dožadoval zlými pohledy na sudí vyloučení protihráče, zůstala píšťalka němá.
     
    54:00
    Mountfield je nadále v držení puku, uvidíme, co vymyslí tentokrát.
     
    54:26
    Jánošík zastavil postup soupeře ve středním pásmu. Hostům se krátí čas.
     
    54:56
    Kalinovo nahození se odrazilo od brusle bojujících protihráčů před Krošeljem, nic nebezpečného z toho nevzniklo.
     
    55:39
    Zakázané uvolnění Boleslavi.
     
    55:44
    Gašper Krošelj byl skvěle připraven na Ščerbakův výpad po levém kruhu k bližší tyči.
     
    56:16
    Boleslav nedovolila Hradci překročit střední pásmo. Puk následně skončil u Kiviaha.
     
    56:35
    Flynn poslal přes Kiviahovo brankoviště puk na protější kruh, kde ale nebyl spoluhráč, který by si ho převzal a vystřelil.
     
    57:08
    Smoleňák zařídil, aby Krošelj musel zastavit hru. Takticky provedeno skvěle.
     
    57:08
    Oddechový čas pro hosty. A víceméně se opakuje situace ze včerejška. Uvidíme, zda to bude mít stejný efekt.
     
    57:08
    Kiviaho zůstává na střídačce Hradce!
     
    57:16
    Smleňák zazlobil před brankou, ale skóre se nezměnilo. Akce pokračuje.
     
    57:40
    Oksanen mířil na protější tyč a Krošelj pravým betonem vytěsňuje mimo do neobsazeného prostoru.
     
    Hradec docílil branky trefou pod víko díky teči Smoleňáka, který Krošeljovi clonil z brankoviště. Ale domácí si berou trenérskou výzvu!
     
    58:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak branka platí a RADEK SMOLEŇÁK vyrovnává hru díky dalekonosné ráně od modré z hole McCormacka, kterou tečoval pod horní tyč, když stál na hraně brankoviště. Boleslav neuspěla s trenérskou výzvou a půjde ještě do čtyř. Asistence: Christophe Lalancete.
    58:05 Radek SMOLEŇÁK - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:05
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Oscar Flynn.
     
    59:00
    I když je v přesilovce Hradec nebezpečný, nedaří se střelit branku.
     
    59:55
    Zbytečné seknutí přes lapačku Gašpera Krošelje ze strany Jakuba Lva. Ještě se bude rozehrávat.
     
    59:59
    Ještě jeden hradecký pokus, ale Krošelj podržel svůj tým!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Historie se opakuje. Stejně jako včera i nyní se díky hře v šesti povedlo Hradci vyrovnat s blížícím se koncem. Bruslaři zkusili gól zvrátit ještě trenérskou výzvou, ale neúspěšně, navíc díky tomu byli vyloučeni za zdržování hry a nabídli Hradci přesilovku, ve které by mohl rozhodnout. Nicméně Boleslav odolala, tak i tento duel směřuje do dvacetiminutového prodloužení. Následuje standardní přestávka. Pak se rozhodne, kdo je dneska lepší.
     
    Prodloužení začne přibližně v 21:52.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Domácí v plném počtu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4033 diváků.
     
    61:30
    Boleslav vnikla do útočného pásma, kde nakonec marně bojovala třetí domácí lajna.
     
    62:07
    Kelemen si dojel za bránu s pukem, kde měl těžkou pozici a zkoušel nahrát za sebe. To nevyšlo.
     
    62:43
    Hradec získal puk po dalším neúspěšném vpádu Boleslavi.
     
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
     
    Boleslav dává gól, kdy Stránského střela byla odražena do mezikruží. Zde si puk převzal Jan Eberle a trefil v krkolomné pozici puk tak, že proskočil kolem pravého betonu. Ale hostující kouč si vybírá trenérskou výzvu. Tak uvidíme.
     
    63:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak gól platí! Hradecký kouč zkoušel reklamovat nedovolené bránění brankáři, k žádnému však nedošlo, střelec JAN EBERLE, jenž posunul z mezikruží puk kolem betonu, byl v dostatečné vzdálenosti. Asistence: Ondřej Najman, Jan Stránský.
    63:00 Jan EBERLE - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Mladá Boleslav ukončila zápas v prodloužení po přesně třech minutách a ujímá se vedení v sérii na 3:1! Dochází k senzaci, kdy nad Hradcem nyní visí Damoklův meč, protože si už nesmí dovolit žádnou prohru. Hrdinou utkání je Jan Eberle, kterému se střelecky v základní části nedařilo, a podobně jako jiný sváteční střelec Pavel Pýcha se probudil ve správnou chvíli. Hradci v této sérii není přáno uspět v prodloužení či nájezdech a hlavně nedokáže Boleslav přehrát, pouze přestřílet, což se stalo ve včerejším zápase i nyní. A zatím to vypadá, že Hradec trpí neefektivitou v zakončení podobně, jako to trápilo Mladou Boleslav v základní části.
     
    Série bude pokračovat v neděli v ČPP Aréně. Zde bude Hradec odvracet první ze tří boleslavských mečbolů v sérii. Hned po zápase se trenér Martinec vyjádřil, že se budou chtít do Boleslavi ještě vrátit. V téměř vyprodané ŠKOENERGO Areně vypuklo na tribunách veselí a trenér Rulík kvitoval, že tým nezlomily ani dnes ani včera srovnání zápasů v power-play, a chce zůstat nohama na zemi.
     
    Z Mladé Boleslavi je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost. (22:10:01)

    Lukáš Chuchválek

    Branky a nahrávky: 8. Eberle (J. Stránský, Pláněk), 18. Pavel Pýcha (D. Šťastný, Ševc), 38. Kelemen (Pavel Pýcha), 63. Eberle (O. Najman, J. Stránský) – 5. Blain (Lalancette, Ščerbak), 39. Lev (Oksanen, Blain), 59. Smoleňák (McCormack, Lalancette)


    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, T. Knotek, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava – Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Brejcha, Gerát

    Diváci: 4033
    Mladá Boleslav 4 1 Mountfield HK
    #1 Sobota 19.03.2022 • 19:00
    Mountfield HK - Mladá Boleslav 2:1
    #2 Neděle 20.03.2022 • 16:00
    Mountfield HK - Mladá Boleslav 2:3
    #3 Středa 23.03.2022 • 17:00
    Mladá Boleslav - Mountfield HK 3:2 po s.n. (2:1)
    #4 Čtvrtek 24.03.2022 • 19:00
    Mladá Boleslav - Mountfield HK 4:3 po prodl.
    #5 Neděle 27.03.2022 • 17:20
    Mountfield HK - Mladá Boleslav 3:4 po prodl.
    bahis siteleri