Boston – Toronto 4:6 (kon.) | Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Florida – Montreal 7:4 (kon.)
Columbus – NY Islanders 3:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 2:3 (kon.) | Nashville – Ottawa 4:1 (kon.)
Minnesota – Philadelphia 4:1 (kon.) | Calgary – Colorado 1:2 (kon.) | Anaheim – Dallas 2:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
0:2 (0:0, 0:2, 0:0) Stav série: 1:2
Bílí Tygři Liberec
Středa 30.03.2022, 18:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Play-off Extraligy dorostu • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sparta prožila neúspěšný vstup do semifinále play off, když svěřenci Františka Ptáčka podlehli Liberci vysoko 3:7. Dle slov sparťanského kouče si dorostenečtí mladíci vyříkali některé věci a do druhého utkání znovu na libereckém ledě nastoupili v jiném nasazení. Sparťané vyhráli 4:2 a srovnali stav semifinálové série na 1:1. Rozhodující branku obstaral ve druhé třetině v přesilové hře Martin Vašíček.
     
    Liberec může být spokojený se svým vstupem do semifinále play off. Liberečtí mladíci porazili Spartu na svém ledě vysoko 7:3 a úspěšně odstartovali napínavou sérii. Druhý vzájemný duel v rámci letošního play off už však Tygři neuzmuli, když prohráli těsně 2:4. Jediné dvě branky domácích obstaral Samuel Fiala a Milan Tadeáš Jobek. První jmenovaný si v aktuálním play off připsal už osm gólů. Prosadí se i v Praze?
     
    Krásný středeční podvečer u sledování dorosteneckého play off! Série mezi Spartou a Libercem se za nerozhodného stavu 1:1 přesouvá do Prahy a sparťané ve třetím semifinálovém utkání vyzvou na svém ledě Liberec. Utkání startuje v 18.00 hodin, přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Hrabal (Kogler) – R. Cichoň, Hašek, Byakov, Vrabec, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Potoma, Jakab, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Netušil, Žmola (C), Křišťan.
    Trenér: F. Ptáček

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Petříček) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček, Ficenec – Hrabčák, Pekař, Fiala (A), Hois (A), Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Jobek, Janata (C).
    Trenér: M. Plodek

    Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Tvrdík.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný středeční podvečer u sledování dorosteneckého play off. Utkání mezi Spartou a Libercem startuje za necelých dvacet minut a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků pro tento zápas.
     
    Hráči se už vrátili zpátky ze svých kabin na ledovou plochu, vše je připraveno na start dnešního utkání. Třetí semifinálová bitva mezi Spartou a Libercem může odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Martin Vašíček uspěl na úvodní vhazování ve středovém kruhu, ale domácí hokejisté posléze posílají kotouč pouze na zakázané uvolnění. Hra je přerušena.
     
    00:18
    Brankář Hrabal si připsal první úspěšný zákrok a sparťané vzápětí dostávají hru na druhou stranu kluziště. Tam jsou však připravení hosté, kteří obrací hru.
     
    00:48
    Pavel Průšek nahodil kotouč po vyhraném vhazování ve středním pásmu do útočné zóny a následná liberecká střela šla pouze do zadního mantinelu.
     
    01:11
    První velká šance zápasu! Jobek byl zcela sám před sparťanskou brankou a liberecký útočník nastřelil pouze do sparťanského brankáře.
     
    01:45
    Daniel Jakab zasekl hru v útočném pásmu, ale sparťanský útočník posléze pouze odevzdal kotouč soupeři. Oba týmy mezitím posílají na led čerstvé síly.
     
    02:07
    Sparta bude hrát za chvíli přesilovou hru. Na trestnou lavici obránce Daniel Várady (LIB) na dvě minuty za faul kolenem. Liberečtí se musí bránit.
     
    02:25
    První větší rozruch v útočném pásmu domácích! Portova rána od modré čáry byla velmi prudká, ale liberecký brankář nemusel zasahovat.
     
    03:18
    Mikuláš Odehnal se svou formací neudržel kotouč v útočném pásmu a hosté se vzápětí osvobozují výhozem puku na druhou stranu kluziště. Hra pokračuje dál.
     
    03:41
    Ani tentokrát se domácím borcům nedaří udržet v útočném pásmu. Liberečtí hráči se zatím v klidu brání a posílají další kotouč až na druhou stranu kluziště.
     
    03:56
    Až teď musel Hambálek zasahovat proti jedné ze sparťanských střel od mantinelu. Liberecký brankář raději podržel kotouč ve své lapačce a přerušil hru.
     
    04:31
    František Netušil se probil s kotoučem do útočného pásma podél levého mantinelu, ale sparťanský útočník se nakonec k razantní střele nepropracoval.
     
    05:08
    Hrabal musel být ve střehu! Ficenec vystřelil ze středního pásma prudkou dělovku a sparťanský brankář zasáhl svými betony.
     
    05:40
    Liberečtí hokejisté budou hrát za malou chvíli přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl pro změnu Daniel Jakab (SPA), který dostal "dvojku" za napadení.
     
    05:44
    Hosté zkusili vystřelit hned po vhazování v útočném pásmu a Hrabal si na střelu od modré čáry počkal a ukryl kotouč ve své lapačce. Hra je znovu přerušena.
     
    05:50
    Radek Janata poslal kotouč do hloubi útočného pásma a liberečtí hokejisté se pomalu usazují před Hrabalem. Sparťanský gólman zatím nemusel zasahovat.
     
    06:22
    Teď měli domácí štěstí. Janatova prudká střela z kruhu orazítkovala tyčku sparťanské branky a kotouč vzápětí skončil v rohu kluziště.
     
    06:34
    Hrabal znovu v permanenci. Sparťanský brankář zastavil nebezpečnou ránu Macháčka od modré čáry. Liberečtí jsou v přesilovce zatím velmi aktivní.
     
    07:16
    Ehrenberger nahodil kotouč na sparťanskou branku a Hrabal i přes obtížný výhled střelu viděl a poslal puk do rohu kluziště. Sparta zatím tlaku odolává.
     
    07:57
    Domácí hokejisté už hrají v plném počtu. Fábry zkoušel obhodit jednoho z libereckých obránců, což se mu nepovedlo. Netušil se tak ke kotouči už nedostal.
     
    08:48
    Hosté byli znovu usazeni v útočném pásmu a domácí vzápětí podnikli rychlý protiútok. Žmola se však díky dobré defenzivě Tygrů ke střele nedostal.
     
    09:25
    Ehrenberger zabrzdil hru v útočném pásmu a následně vybídl jednoho ze svých spoluhráčů na modré čáře. Střela jednoho z Tygrů nebyla přesná.
     
    09:59
    Vašíček spolu s Fábrym ještě napadali libereckou rozehrávku v útočném pásmu, hosté se i přesto dostali s kotoučem na hokejkách do neutrální zóny.
     
    10:41
    Stepanchuk našel na druhé straně Odehnala, který však dlouhou přihrávku od svého spoluhráče nezpracoval podle svých představ. Hra pokračuje dál.
     
    11:08
    Matouš Jakubec vybízel do rychlé jízdy Péreze na pravé straně kluziště, ale druhý jmenovaný přihrávku od libereckého beka nezpracoval. Kotouč mají domácí.
     
    11:48
    Petr Křišťan přešel se svými spoluhráči do útočného pásma Vašíček ještě zabojoval o kotouč v útočném pásmu. Domácí se však nakonec ke střele nedostali.
     
    12:39
    Velká šance Tygrů. Jobek byl sám před sparťanským brankářem a liberecký útočník nedokázal překonat vynikajícího Hrabala, který podržel svůj tým.
     
    12:50
    Hosté ještě udrželi hru v útočném pásmu a Jakubec střílel od modré čáry. Rána libereckého beka nebyla přesná, sparťanská defenziva tlaku odolala.
     
    13:42
    Daniel Pekař bojoval proti dvěma sparťanům o kotouč za domácí brankou a hosté ještě na chvíli udrželi hru v útočném pásmu. Hrabal však nemusel zasahovat.
     
    14:18
    Urputný souboj v rohu kluziště nakonec ovládli Tygři, kteří vyslali na sparťanskou branku další jedovatou střelu. Hrabal opět prokázal své kvality.
     
    14:35
    Samuel Jansa i v pádu dokázal zakončit, ale střela libereckého útočníka nebyla příliš přesná. Sparťané dostávají kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    14:51
    Lukáš Novák nabral rychlost z obranného pásma a sparťanský útočník projel celé kluziště na druhou stranu. Sparťané však ztratili kotouč v rohu kluziště.
     
    15:23
    Křišťan udělal rychlou kličku na útočné modré čáře, ale sparťané se do útočného pásma nedostali. Rozhodčí píská postavení mimo hru na domácí straně.
     
    15:39
    Průšek si zpracoval kotouč ve středním pásmu a nahodil ho na druhou stranu kluziště. Sparťané si berou puk a rychle obrací hru na opačný konec kluziště.
     
    16:26
    Domácí sparťané poprvé výrazně v tomto utkání uzavřeli hosty v jejich obranném pásmu a Hambálek musel být v pohotovosti.
     
    16:57
    Martin Vašíček byl úplně sám před libereckou brankou a Hambálek následně musel zasahovat. Liberecký brankář podržel svůj tým a raději přerušil hru.
     
    17:24
    Radoslav Cichoň musel přišlápnout do obranného pásma, aby poslal kotouč proti dojíždějícímu protihráči do bezpečí. Sparťanský bek celou situaci zvládl.
     
    18:00
    Liberečtí si nerozuměli ve své rozehrávce a posílají kotouč na druhou stranu kluziště až na zakázané uvolnění. Hra se za chvíli vrátí zpátky před Hambálka.
     
    18:25
    Jaromír Pérez se snažil přejít do útočného pásma v situaci jeden na jednoho a poslední sparťanský obránce zamezil případnému nebezpečí v domácím obranném pásmu.
     
    18:51
    Vasyl Špilka se prodral v prostoru před brankou k zakončení a Hrabal raději podržel kotouč ve své lapačce. Sparťanský brankář podržel domácí tým.
     
    19:08
    Poslední minuta první třetiny. Novák zkoušel projet do útočného pásma po pravé straně kluziště, ale sparťanský mladík se do zakončení nedostal.
     
    19:43
    Liberecká obrana včas zapracovala a Netušil se nedostal do samostatného úniku. Sparťanský útočník marně zpracovával dlouhou přihrávku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je úspěšně za námi a na úvodní gól zatím čekáme. Nutno podoktnout, že více ze hry měli liberečtí Tygři, kteří však zatím nenašli recept na dosud vynikajícího Hrabala. Brankář Hambálek však také musel předvést řadu zákroků a oba gólmani zatím drží nerozhodný stav 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47 hodin.
     
    Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, utkání může pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Martin Vašíček podobně jako v první třetině ovládl vhazování ve středovém kruhu a sparťané mají kotouč na svých hokejkách. Obránci zakládají útočnou akci.
     
    20:40
    Lukáš Novák se svou formací se dostal na chvíli do útočného pásma, ale Hambálek nemusel zasahovat. Hostující obrana poslala kotouč do bezpečí.
     
    21:21
    Špilka chtěl pokračovat v útočném pásmu, ale rozhodčí přerušují hru. Kotouč se zřejmě dotkl ochranné sítě, každopádně se vhazuje před Hrabalem.
     
    21:41
    Samuel Jansa vyzkoušel Hrabalovu pozornost svou střelou z pravého kruhu pro vhazování a sparťanský brankář vytasil své betony.
     
    22:08
    Netušil bojoval o kotouč v obranném pásmu, ale liberečtí hráči se ještě na chvíli zdrželi v útočném pásmu. Fábry však svou dobrou prací vyhnal Tygry.
     
    22:44
    Martin Vašíček se prodral s kotoučem před posledního obránce hostí a talentovaný útočník následně narazil na připraveného Hambálka.
     
    23:20
    Vojtěch Hois se svou formací se dostal do útočného pásma a Hrabal zneškodnil nebezpečnou střelu z dálky. Sparťanský brankář podržel kotouč ve výstroji.
     
    23:29
    Janata zkusil vypálit od modré čáry a jeho ránu zablokoval první clonící hráč na straně domácích. Kotouč vzápětí končí až v ochranné síti za brankou domácích.
     
    23:41
    Vojtěch Port zastavil střelu jednoho z hostujících obránců od modré čáry a sparťanský obránce vzápětí vyvezl kotouč do středního pásma. Hraje se dál.
     
    24:25
    Útočník Šimon Potoma ujel do samostatného úniku a na poslední chvíli ho zahákoval v obranném pásmu Vojtěch Hois (LIB). Sudí nařizuje trestné střílení.
     
    24:25
    Andrej Fábry se rozjel velmi svižně, ale sparťanský útočník nebyl úspěšný se svým bekhendovým pokusem. Hambálek udržel nerozhodné skóre.
     
    25:11
    Velká šance hostí! Adam Král obešel dva sparťanské hráče a následně poslal přesnou přihrávku svému spoluhráči. Hrabal předvedl úspěšný zákrok.
     
    25:51
    Jakub Žmola se na druhé straně kluziště probíjel do útočného pásma a sparťanský útočník svým bekhendovým pokusem prověřil Hambálka.
     
    26:28
    Hosté zatlačili na svého soupeře v útočném pásmu a Janata se k úspěšné dorážce už nedostal. Sparťané posléze obrací hru na druhou stranu kluziště.
     
    27:12
    Liberec bude hrát přesilovou hru. Sparťané špatně střídali a jdou pykat na trestnou lavici. Trest jede odsedět Albert Vrabec (SPA). Domácí hrají v oslabení.
     
    27:41
    Sparťané se v oslabení zatím brání výborně. Obránce Ehrenberger se musí vrátit pro kotouč až do obranného pásma, domácí hokejisté zatím odolávají.
     
    27:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď se však hosté už prosazují a jdou v polovině utkání do vedení! Špilka našel RADKA JANATU, jehož přesná střela zaplula až do sparťanské branky. Domácí musí dotahovat. Asistence: Vasyl Špilka.
     
    28:42
    Jeden z domácích borců se provinil v obranném pásmu podrážením a rozhodčí nařizuje trestné střílení! K nájezdu se připravuje kapitán Radek Janata.
     
    28:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté vedou o dva góly! RADEK JANATA si položil Hrabala a následně zasunul kotouč podél betonu přesně do branky. Sparťanský brankář neměl šanci zasáhnout, liberečtí hráči jdou do dvoubrankového vedení.
     
    29:45
    Arkadiy Byakov čekal na přihrávku před brankou, sparťanský obránce se však ke kotouči nakonec nedostal. Liberečtí obránci mají puk na hokejkách.
     
    30:33
    Další úspěšný zákrok Hrabala ve sparťanském brankovišti. Domácí gólman zastavil nebezpečnou střelu od modré čáry a ještě udržel svůj tým ve hře.
     
    31:11
    Martin Vašíček spolu s Fábrym číhali na přihrávku od svého spoluhráče ze středního pásma, nicméně Král se dobře vrátil a zastavil sparťanský útok.
     
    31:58
    Hezká individuální akce Jakuba Žmoly! Sparťanský útočník se zbavil napadajícího obránce a následně poslal kotouč do tyčky liberecké branky.
     
    32:17
    Hrabal předvedl ve svém pracovišti parádní semafor proti střele jednoho z hostujících hráčů od modré čáry. Sparťanský brankář podržel kotouč v lapačce.
     
    32:39
    Obránce Ficenec se dobře vrátil do obranného pásma a obloukem poslal kotouč do středního pásma. Sparťané se nedokáží na delší dobu usadit před Hambálkem.
     
    33:00
    Hrabal opět v permanenci, když zastavil libereckou střelu z nebezpečného prostoru před brankou. Sparťanský gólman následně přikryl kotouč v lapačce.
     
    33:23
    Vašíček se chtěl prokličkovat do šance přes levou stranu kluziště, ale sparťanský útočník se přes libereckého obránce nedostal. Hosté míří dopředu.
     
    33:33
    Teď byli hosté příliš aktivní a jeden z libereckých mladíků byl v brankovišti. Hra je vykázána zpátky do středního pásma, vhazuje se v neutrální zóně.
     
    34:06
    Žmola hledal bekhendem zpoza branky v mezikruží připraveného Odehnala, ke kterému se však kotouč už nedostal. Liberecká obrana včas zapracovala.
     
    34:28
    Sparťané se nyní příliš unáhlili ve své rozehrávce a rozhodčí píská zakázané uvolnění na straně Sparty. Hra se stěhuje zpátky před Michaela Hrabala.
     
    34:42
    Hrabal si počkal na další prudkou ránu od modré čáry z liberecké strany a sparťanský brankář raději podržel kotouč ve své výstroji. Hra je na chvíli přerušena.
     
    34:54
    Radek Janata si najížděl do prostoru před brankou a liberecký kapitán se i díky dobré práci sparťanské defenzivy k razantnějšímu zakončení už nedostal.
     
    35:14
    Fábry poslal kotouč do středního pásma, kde však Tygři dobře zapracovali a podnikají další útočný výpad na druhou stranu kluziště k Michaelovi Hrabalovi.
     
    35:28
    Jansa se dostal před posledního obránce domácích a vzápětí zkoušel překonat Hrabala svou bekhendovou střelou. Rána libereckého mladíka šla nad branku.
     
    36:18
    Jakub Žmola neuspěl na vhazování v útočném pásmu a střela Byakova od modré čáry byla velmi nebezpečná. Hambálek celou situaci bez obtíží ustál.
     
    36:51
    Byakov ještě zapracoval ve středním pásmu a sparťané o pár vteřin později získali kotouč na své hokejky. Mezitím oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvou sílu.
     
    37:28
    Hraje se ve svižném tempu. Sparťané se ještě udrželi na kotouči v útočném pásmu, ale liberecká obrana včas zapracovala a Hambálek nemusel zasahovat.
     
    38:01
    Sparťané mají před druhou přestávkou ideální příležitost na to, aby se vrátili zpátky do hry. Daniel Várady (LIB) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za faul kolenem.
     
    38:15
    Domácí neuspěli na vhazování v útočném pásmu a Tygři se posléze dostávají do bezpečí. Fábry musí začít novou akci zpoza vlastní branky.
     
    38:51
    Lukáš Novák číhal na dlouhou přihrávku od svého spoluhráče, ale sparťanský útočník kotouč do samostatného úniku nezpracoval.
     
    39:18
    Poslední minuta druhé třetiny. Na led skáče Žmolova formace, nicméně liberečtí hráči posílají na druhou stranu kluziště jeden kotouč za druhým.
     
    39:51
    Šance ve vlastním oslabení! Janata s kotoučem na hokejce vzal veškerou zodpovědnost na sebe a svou střelou v přečíslení dva na jednoho prověřil Hrabala.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda je úspěšně za námi a Tygři si ponesou do kabin cenné dvoubrankové vedení. Hosté se dostali do vedení ve 28. minutě zásluhou Radka Janaty a stejný hráč o pár okamžiků později proměnil trestné střílení. Pokud chtějí sparťané dnes pomýšlet na vítězství, musí vstřelit minimálně dvě branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:34 hodin.
     
    Hráči obou týmů už jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina může pomalu odstartovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Vyloučený obránce Várady je zpátky na ledové ploše a liberečtí hokejisté hrají znovu v plném počtu hráčů. Mezitím sparťané mají puk na svých hokejkách.
     
    40:18
    Byakov neodzbrojil libereckého útočníka, který se následně dostal do zakončení z levé strany kluziště. Hrabal zkontroloval kotouč svým pohledem.
     
    41:15
    Odehnalova formace se vydala do útočného pásma, kde se však dlouho neohřála a hosté následně obrátili hru na druhý konec kluziště. Hra pokračuje.
     
    41:37
    Pekařova střela z levé strany kluziště zaplula přesně do Hrabalových betonů a sparťanský brankář vyrazil kotouč pro svůj tým do bezpečí. Hraje se dál.
     
    42:18
    Macháčkovu střelu od modré čáry ještě tečoval jeden z hostujících hráčů v mezikruží a letící kotouč šel mimo branku. Sparťané se brání doslova zuby nehty.
     
    42:24
    Jakub Žmola našel v útočném pásmu Odehnala a sparťané zůstali usazeni v útočném pásmu. Hambálek však se svou obranou odvedl dobrou práci.
     
    43:00
    Jeden z týmů se provinil přihrávkou rukou a rozhodčí okamžitě přerušují hru. Bude se vhazovat ve středním pásmu, konkrétně blíže k brance Liberce.
     
    43:39
    Bude se znovu vylučovat. Hrabal ustál další závar v brankovišti a následně sudí posílají na trestnou lavici útočníka Alexandra Skuratova (SPA) za držení.
     
    43:57
    Jeden z libereckých obránců se nedostal k přesné střele od modré čáry, hosté se však i přesto dokázali vrátit na kotouč a nadále kombinují před Hrabalem.
     
    44:15
    Janata z dobré pozice servíroval kotouč svým spoluhráčům před brankou, liberečtí hráči však brankáře Hrabala nepřekonali.
     
    44:38
    Hrabal ustál velký tlak Tygrů ve sparťanském brankovišti a sparťanský brankář následně raději přerušil divokou pasáž hry. Sparťané se zatím brání úspěšně.
     
    45:08
    Radek Janata si vybruslil s kotoučem až na modrou čáru a liberecký útočník prověřil Hrabalovu pozornost. Sparťanský brankář ustál i následné dorážky.
     
    45:41
    Bogdan Stepanchuk ještě napadal libereckou rozehrávku na útočné modré čáře a sparťanský útočník našetřil cenné vteřinky z vyloučení útočníka Skuratova.
     
    46:21
    Domácí hokejisté už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Novákovu střelu od modré čáry zkrotil svým úspěšným zákrokem Hambálek.
     
    47:01
    Další nebezpečná situace v útočném pásmu Bílých Tygrů. Hrabal i tentokrát musel být v pohotovosti a sparťanský gólman přerušil hru svou lapačkou.
     
    47:18
    Jakubec se dobře vrátil zpět do obranného pásma a zamezil případnému útoku ze strany sparťanů. Hosté vzápětí rychle obrací hru na druhou stranu.
     
    47:51
    Martin Vašíček čekal, kudy vyplave kotouč zpod bruslí v osobním souboji u mantinelu. Sparťané nakonec byli úspěšnější a mají kotouč na svých hokejkách.
     
    48:18
    Ovšem ne nadlouho. Daniel Várady vystřelil svižně od modré čáry a Hrabal svými betony poslal kotouč do bezpečí, konkrétně do rohu kluziště.
     
    48:50
    Žmola se svým spoluhráčem se zkoušel prosadit přes střední pásmo, ihned za útočnou modrou čárou byli hosté připravení a odrazili další sparťanský protiútok.
     
    49:48
    Jeden z libereckých mladíků vystihl nepřesnou rozehrávku domácích hráčů v obranném pásmu a Hrabal musel zasahovat. Hrabal poslal kotouč k mantinelu.
     
    50:18
    Ficenec vypálil svižně od modré čáry a Hrabal přes zakrytý výhled neviděl téměř nic. Sparťané však měli štěstí, střela libereckého beka nebyla přesná.
     
    51:18
    Damian Hrabčák nahodil kotouč ze středního pásma do útočné zóny a liberečtí hokejisté se ještě pokusili o atak na soupeřovu branku. Hrabal nemusel zasahovat.
     
    51:41
    Velká šance domácích! František Netušil osamocen na pravém kruhu pro vhazování a sparťanský mladík nastřelil pouze vyjetého Hambálka.
     
    51:56
    Hambálek si musí upravit svou výstroj, rozhodčí přerušili hru. Nyní se zdá být vše v pořádku, můžeme pokračovat. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:08
    Jakub Ehrenberger se probíjel do útočného pásma po levé straně kluziště, ale liberečtí hráči se k většímu ohrožení Hrabalovy branky už nedostali.
     
    52:25
    Až teď. Jansa byl ještě osamocený na pravé straně kluziště, ale Hrabal ukryl střelu jednoho z libereckých hráčů do své náruče. Hra je znovu na chvíli přerušena.
     
    52:50
    Stepanchuk vystihl nepřesnou rozehrávku hostí a Žmolova střela byla ovšem nepřesná. Hambálek mohl zůstat v klidu.
     
    53:39
    Křišťan dojel kotouč za soupeřovou brankou a liberečtí obránci byli připravení. Hosté se přesouvají s kotoučem na hokejkách na druhou stranu kluziště.
     
    54:01
    Andrej Fábry zkoušel přejít přes posledního obránce Tygrů v útočném pásmu, nicméně sparťanský útočník nebyl při svém počínání úspěšný.
     
    54:48
    Stepanchuk nahrnul kotouč do brankoviště a Žmola se už k zakončení nedostal. Vzápětí rozhodčí vylučují za podrážení Jakuba Ehrenbergera (LIB).
     
    55:11
    Port neudržel kotouč na modré čáře a liberečtí hokejisté se osvobozují vyhozením kotouče na druhou stranu kluziště. Sparta musí začít od své branky.
     
    55:41
    Hrabal raději vyjel proti napadajícímu Jansovi a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Liberečtí hráči se zatím brání výborně a nepouští Spartu do šancí.
     
    56:11
    Hois ještě napadal sparťanskou rozehrávku a následně hosté znovu posílají puk až na druhou stranu kluziště. Tato přesilová hra se domácím hráčům nedaří.
     
    56:35
    Síly na ledě se za chvíli vyrovnají. Na trestnou lavici usedl útočník Mikuláš Odehnal (SPA), který vyfasoval mešní dvouminutový trest za hákování.
     
    56:47
    Sparťané poslali kotouč pouze na zakázané uvolnění a hra se za malou chvíli vrátí zpátky před sparťanského brankáře Michaela Hrabala.
     
    57:02
    Liberci začala zkrácená početní výhoda, ale sparťané se v počátku oslabení brání velmi úspěšně. Tygři se zatím nemohou dostat do souvislejšího tlaku.
     
    57:33
    Teď mohli domácí skórovat ve vlastním oslabení! Stepanchukovu střelu však zastavila hostující obrana a skóre zůstává neměnné.
     
    58:08
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Mezitím se liberečtí mladíci konečně naplno propracovali do útočného pásma a rozjíždí svou kombinaci.
     
    58:43
    Sparťané už hrají v plném počtu a mezitím Hrabal musel vytáhnout další úspěšný zákrok. Domácí brankář vyrazil kotouč svými betony do rohu kluziště.
     
    59:18
    Sparťané rozjíždí svůj útok zpoza vlastní branky a sparťanští trenéři ještě odvolávají Hrabala z jeho pracoviště. Sparta v šesti.
     
    59:57
    Tohle už domácí nestihnou. V urputném souboji u mantinelu hosté ještě udrželi kotouč na svých hokejkách, sparťané se už k dalšímu tlaku nedostanou.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Liberečtí dorostenci poráží Spartu ve třetím ve třetím semifinálovém klání 2:0 a jdou v sérii do vedení 2:1 na zápasy. Další pokračování série je na programu už zítra od 18.00 hodin. To je ode mě pro dnešek všechno, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:04:47)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 28. Janata (Špilka), 29. Janata (TS)


    HC Sparta Praha: Hrabal (Kogler) – R. Cichoň, Hašek, Byakov, Vrabec, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Potoma, Jakab, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Netušil, Žmola (C), Křišťan.
    Trenér: F. Ptáček

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Petříček) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček, Ficenec – Hrabčák, Pekař, Fiala (A), Hois (A), Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Jobek, Janata (C).
    Trenér: M. Plodek

    Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Tvrdík
    Sparta 3 2 Liberec
    #1 Sobota 26.03.2022 • 16:00
    Liberec - Sparta 7:3
    #2 Neděle 27.03.2022 • 13:15
    Liberec - Sparta 2:4
    #3 Středa 30.03.2022 • 18:00
    Sparta - Liberec 0:2
    #4 Čtvrtek 31.03.2022 • 18:00
    Sparta - Liberec 5:4 po s.n. (2:1)
    #5 Sobota 02.04.2022 • 16:15
    Liberec - Sparta 2:3 po s.n. (0:1)
    bahis siteleri