UK Kings Prague – HC UP Olomouc 2:6 (kon.) | Black Dogs Budweis – Akademici Plzeň 2:4 (kon.)
konec
UK Kings Prague
2:6 (1:1, 0:1, 1:4) Stav série: 0:1
HC Univerzita Palackého v Olomouci
Středa 30.03.2022, 17:30 • Zimní stadion Eden, Praha • Univerzitní liga ledního hokeje • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní utkání semifinále mezi týmy UK Hockey Prague a HC Univerzita Palackého v Olomouci skončilo překvapivým, avšak nutno podotknout, že zaslouženým vítězstvím hostujícímu týmu, který na ledě soupeře zvítězil vysoko 6:2.

    Po dvou třetinách přitom hokejisté z Olomouce disponovali pouze jednobrankovým vedení, nicméně ve třetí třetině se svěřenci kouče Zdráhala rozjeli a po gólech Pavla Skopala a Filipa Paličky vedli už o tři góly. Při powerplay zvládl snížit David Rudolph, avšak při pokračující hře domácích bez gólmana pečetil olomoucké vítězství Vojtěch Krejčiřík a chvíli po něm se na střeleckou listinu zapsal ještě Jan Kropáč.

    Hokejisté z Univerzity Palackého v Olomouci mohou postup do finále stvrdit na domácím ledě, druhý zápas série je na programu 4. dubna od 18 hodin. (19:42:38)
     
    Konec zápasu.
    59:27 Jan KROPÁČ - 2:6
     
    59:27
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Ještě jeden kousek do hostující sbírky. Rosecký podržel kotouč u pravého mantinelu přesně tak dlouho, jak bylo potřeba. Pak přenesl hru doleva na ofenzivu podpořivšího JANA KROPÁČE, s jehož křižnou ránou si Kristián Novák neporadil. Asistence: David Rosecký a Dominik Hajšman.
    59:12 Vojtěch KREJČIŘÍK - 2:5
     
    59:12
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Je to jasné, Olomouc zvítězí! Obránce na modré v pádu ještě vypíchl puk Krejčiříkovi, ale jenom k Paličkovi, jenž nezištně vrátil kotouč VOJTĚCHU KREJČIŘÍKOVI, čtyřiadvacetiletý útočník pohodlně dovezl touš do odkryté domácí svatyně. Asistence: Filip Palička.
     
    58:43
    Hráči v bílých dresech znovu nabruslili do útočného pásma a Kristián Novák je opět na střídačce. Čas hraje proti týmu z Prahy, hosté i navzdory inkasovanému gólu nadále zůstávají v komfortním postavení.
    58:21 David RUDOLPH - 2:4
     
    58:21
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Hybnerova družina při hře šesti proti čtyřem snižuje na rozdíl dvou branek! Střelu Volfa vyrazil Šoustal příhodně na hokejku DAVIDA RUDOLPHA, jemuž nedělalo moc velké starosti přetavit dorážku ve vstřelený gól. Asistence: David Volf a David Jindra.
     
    57:40
    Hokejisté v bílých dresech vybojovali pevné postavení v útočné třetině, což byl pro Kristiána Nováka signál k opuštění brány. Domácí zkouší powerplay!
     
    57:22
    Za nedovolený zákrok v útočném pásmu odjel za katr Martin Pěcha. Arbitr Hucl vyloučil hostujícího útočníka na dvě minuty za hákování.
     
    56:47
    V oné rychlosti zkoušel David Jindra střílenou nahrávku před bránu. Znovu úřadoval Dominik Dubovčí, ten hokejkou kus černé gumy zastavil a získal do svého držení.
     
    56:19
    Dobrou práci odvedl Dubovčí, který udržel na zádech Davida Volfa. Ke všem zvládl i rozehrát, jako cíl si zvolil osamoceného Lukáše Zmeškala.
     
    55:55
    O pár vteřin později zahrozil David Volf, ale ani on nezvládl skvěle chytajícího Šoustala překonat, jeho zakončení z bekhendu brankář vykopl koncem pravého betonu.
     
    55:16
    Přečíslení dvou na jednoho řešil David Šimanský střelou na zadní tyč. Michal Šoustal puk vyrazil pravým betonem takovým způsobem, aby Rudolph nemohl pomýšlet na dorážku.
     
    54:43
    Navíc když hráči z Univerzity Palackého v Olomouci hrají do defenzivy skvěle a na druhé straně si také nevedou vůbec špatně. Ostatně výsledek hovoří za vše.
     
    54:05
    Početní převaha domácího mužstva už je minulostí. S Univerzitou Karlovou to nevypadá vůbec dobře, vstřelit tři góly během šesti minut není vůbec jednoduchý úkol.
     
    53:34
    Olomouc zahrozila dokonce i v oslabení. Vojtěch Krejčiřík vyzval k rychlostním souboji Michala Chládka, přičemž uspěl bránící hráč.
     
    53:01
    Zdánlivě lehké vyhození Dominik Dubovčí neprovedl tak, jak by si představoval. Kotouč vyhodil mimo hrací plochu a měl štěstí, že s pomocí tvrzeného skla.
     
    52:40
    Po dalším pozastavení hry hostující centr vyhrál buly v obranném pásmu a Jan Kropáč zvládl odpálit hrací předmět do bezpečí přes všechny čáry. V oslabení si zahraje i Kristián Novák.
     
    52:12
    Proti je ale Michal Šoustal. Počkal si na zakončení od pravého mantinelu a kotouč bez většího zaváhání schoval v lapačce, čímž způsobil přerušení hry.
     
    51:41
    Výhoda využita nebyla, takže Dominik Kuchař odjíždí na trestnou lavici za podrážení. Možná poslední šance pro domácí, jak ještě zdramatizovat střetnutí.
     
    51:28
    David Volf si pěknou stahovačkou hodil puk kolem Kuchaře, který soka podrazil. Domácí nicméně ještě pokračují na puku, takže mají ponechanou výhodu.
     
    50:53
    Hosté dominují. Lukáš Zmeškal si zprava vybruslil až před bránu, odkud vyprodukoval ránu z forhendem, přestřelil skutečně jen o kousek.
     
    50:02
    Oddechový čas pro domácí.
    50:02 Filip PALIČKA - 1:4
     
    50:02
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Krejčiřík od pravého mantinelu posunul kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Pírek a byl to FILIP PALIČKA, kdo tečoval kotouč mimo Novákův dosah! Asistence: Lukáš Pírek a Vojtěch Krejčiřík.
     
    49:23
    Tak se děje. Hráči v modrých dresech kombinují v útočné třetině, ale do zakončení se tolik nehrnou. Nakonec přeci jen zkusil štěstí Kuchař, leč bránu minul.
     
    48:45
    Domácí se dokázali okamžitě osvobodit, což ale soupeři moc vadit nemusí. Ten se může soustředit na držení kotouče v bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně.
     
    48:36
    Ne, Jan Málek na dnešní utkání nebude vzpomínat v dobrém. Dnes potřetí usedá na trestnou lavici, v tomto případě je na vině faul kolenem proti Supovi.
     
    47:59
    Vstřelený gól Mikuláši Rimmelovi viditelně zvýšil sebevědomí. Projel mezi dvěma rozestoupenými protihráči, z pravého kruhu mířil křižně jen těsně vedle brány.
     
    47:21
    Lze očekávat, že hosté začnou hrát ještě více do defenzivy. Chyb v zadních řadách by mohli ve finále zbytečně litovat, dopředu už není tolik důvodů se tlačit.
     
    46:30
    Domácím začíná téct do bot. Obrovský favorit zápasu ztrácí dva góly a času do konce základní hrací doby moc nebývá. Každopádně vstřelit dva góly je stále reálným cílem.
    45:57 Pavel SKOPAL - 1:3
     
    45:57
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Olomouc dělá důležitý krok k vítězství! Parádní individuální akci vykouzlil PAVEL SKOPAL. V levém kruhu se kličkou směrem do mezikruží zbavil osobního strážce, aby posléze zamířil neomylně do pravé šibenice, Kristián Novák neměl žádnou šanci zasáhnout. Asistence: Jan Kropáč.
     
    45:20
    Libor Janků vyzkoušel tvrdou ránu od modré čáry. Kristián Novák mohl zůstat klidným, kotouč skrze početný chumel hokejistů před ním neprošel.
     
    44:25
    Hosté zadarmo získávají přesilovou hru. Domácí totiž vůbec nezvládli střídání a v jeden moment bylo na ledové ploše šest hráčů v bílém, což pozornosti arbitra Hucla neuniklo. Trest odpyká Marek Novák.
     
    44:14
    Znovu v akci Benjamín Velas, který čekal na přihrávku v pravém kruhu. Oliver Gliita ho viděl, ale stejně tak Pírek, ten na poslední chvíli touš zachytil.
     
    43:41
    Milan Bořík neměl rychlost, takže volil nahrávku žabičkou na Benjamína Velase. Toho zpracování zradilo, následně jej čistě odzbrojil Libor Janků.
     
    43:08
    Krátce po vypršení Pírkova provinění Michael Klinger nezvládl těžké zpracování a puk zpracoval až ve středním pásmu. Sám si nebyl jistý, jestli ještě neudržel pásmo útočné, takže vzápětí zavinil ofsajd.
     
    42:36
    Nakonec pálil právě Michael Klinger. Najel si více doleva, načež pálil tvrdě na přední tyč a pod břevno, Šoustal schoval hrací předmět v lapačce.
     
    42:12
    David Jindra si vyměnil puk s Dlaboloum načež posunul na modrou Klingerovi. Ten si na střelu nevěřil, posunul na Glittu. Pokračuje série nahrávek.
     
    41:33
    S nepříjemným zakončením Martina Dlaboly ze zápěstí si Michal Šoustal věděl rady, byť chvíli nevěděl, kde puk má. Našel ho pod betony.
     
    41:03
    Jen co skončila přesilovka hostům, zahrají si ji domácí! Trestu se nevyhnul zadák Lukáš Pírek, v obranném písmu držel protihráče u mantinelu příliš dlouho.
     
    40:53
    Hokejisté v modrých dresech se nedokázali probojovat do útočné třetiny. Málek už je zpátky na ledě a domácí mohou střídat plány na vyrovnání.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hosté do ní nastoupili v přesilové hře, svůj druhý dvouminutový trest v utkání si ještě odpykává Jan Málek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:00.
     
    V Edenu je zaděláno na překvapení, protože hokejisté z Univerzity Palackého v Olomouci disponují nad soupeřem z Univerzity Karlovy nejtěsnějším možným vedením 2:1. V prostředním dějství padl jediný gól, o nějž se ve 37. minutě postaral David Rosecký. Jak platilo, že navzdory vyrovnané první části měli domácí výrazně více ze hry, tak v té druhé totéž říci nelze. Hosté působili čerstvějším dojmem a vytvořili si větší počet příležitostí, současné vedení proto lze považovat za zasloužené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Dominik Cach zvládl zpracování prudké žabičky. Z pravého kruhu posléze pálil příklepem na zadní tyč, hrací předmět poslal o pár čísel nad břevno.
     
    39:19
    S první nebezpečnou střelou si Kristián Novák poradil. Na ránu od pravého mantinelu velmi dobře viděl, puk schoval v lapačce a až do přerušení hry jej nepustil.
     
    38:52
    Dnes podruhé putuje na lavici hanby domácí hokejista Jan Málek. Hosté mají příležitost vstřelit gól do šatny, který by znamenal výrazné přiblížení kýženému a nečekanému vítězství.
     
    38:35
    Filip Rubeš už zleva mířil bekhendem mezi tři tyče. Prvního gólu v play-off se nedočkal, Michal Šoustal včas vykopl levý beton.
     
    38:12
    Tlak domácích pokračuje. Do pravého kruhu si povyjel Michael Klinger, který ale nedostal nahrávku ideálně v pokleku mířil nepřesně.
     
    37:44
    Není divu, že domácí zkouší bleskově odpovědět. V útočném pásmu spustili parádní kombinační kolotoč, který vyvrcholil dramatem v předbrankovém prostoru soupeře. Michal Šoustal měl obrovské štěstí, že vleže schoval kotouč pod tělo.
     
    36:57
    Zprvu se zdálo, že si Kristián Novák troufne na rozehrávku, ale Lukáš Zmeškal se blížil nebezpečnou rychlostí, takže raději touš přikryl lapačkou.
    36:04 David ROSECKÝ - 1:2
     
    36:04
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Olomouc se ujímá vedení! Skvělou práci odvedl Kropáč, když si zprava sjel mezi kruhy a zápěstím mířil mezi betony gólmana. Novák předvedl úspěšný zákrok, jenže pak vyrážečkou nešťastně posunul touš přímo na hokejku DAVIDA ROSECKÉHO a ten už trefil mezeru mezi betony rozhozeného brankáře. Asistence: Jan Kropáč.
     
    35:52
    Šťastně se kus černé gumy odrazil přímo před bránu soupeře na hokejku Vojtěcha Krejčiříka, jenž byl viditelně sám překvapený a z bezprostřední blízkosti mířil do gómana.
     
    35:20
    Filip Čmejla naznačil individuální akci, ale původní úmysl změnil a přenesl hru doleva na Matěje Sílu, ten z první pálil ve snaze trefit místečko u bližší tyče. Neuspěl, bránu minul.
     
    34:46
    Vysoké nahození po mantinelu nepříjemně trefilo do horní končetiny hlavního rozhodčího Jana Hucla, hra je pochopitelně přerušena.
     
    34:22
    Z otočky nebezpečně pálil David Rosecký. Kristián Novák střelci zmenšil střelecký úhel a do statistik zapsal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    33:55
    Chytře zahrál Michal Novák, když zrušil nápřah a sáhl ke střílené nahrávce. Měl jedinou smůlu, a sice že to byl protihráč, kdo touš odvrátil mimo nebezpečí.
     
    33:33
    Filip Palička naznačil zakončení, aby následně nahrál mezi kruhy Vojtěchu Krejčiříkovi, ten forhendem vypálil o dobrý metr nad břevno.
     
    32:36
    Michal Šoustal nechtěl zůstat o moc pozadu, i on si připsal velmi pěkný zákrok. Po chvíli v rozpacích získal zpátky přehled ve hře a u levé tyče pokryl ránu Klingera.
     
    32:02
    Formánek vzápětí vyhrál buly v útočném pásmu na Dominika Kuchaře, který pálil bez přípravy. Znovu kraloval Kristián Novák, hrací předmět ani v tomto případě nepustil.
     
    31:47
    Příliš pomalé zakončení vyprodukoval Zdeněk Formánek. Kristián Novák stihl bleskově zareagovat a kus černé gumy nadvakrát schoval do lapačky.
     
    31:22
    V obraně si poradil Miloslav Adamec. Udržel na zádech otravujícího protihráče, po mantinelu si posléze pomohl pasem na Kopence.
     
    30:33
    Hostům se nepodařilo vyhodit, na útočné modré zachytil puk do lapačky Marek Novák. Vzápětí vypálil švihem přes obránce, Šoustal zasáhl pravým betonem.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Stále platí, že skóre mezi pražskou a olomouckou univerzitou je vyrovnané 1:1, rozhodovat může každé, i menší zaváhání.
     
    29:40
    Hra se v posledních vteřinách poměrně dost kouskuje. Na vině je tentokráte výlet touše mimo ledovou plochu, na hostující střídačku jej poslal Libor Janků.
     
    29:11
    Pěknou individuální akci předvedl Marek Novák. Zkusil objet bránu a zasunout kotouč k bližší tyčce, Michal Šoustal si tento prostor pohlídal.
     
    28:23
    Po icingu ofsajd, opět odpískán domácím. Benjamín Velas vrhl pohled nepochopení na Davida Šimanského, ten před modrou s pukem na holi zpomalil.
     
    28:00
    Zakázané uvolnění vrací hru před Kristiána Nováka. Milan Bořík zkusil dlouhým pasem vyslat Davida Jindru, leč rychlsotní schopnosti kolegy přecenil.
     
    27:46
    Nepříjemný pád potkal Benjamína Velase, který zaškobrtl o rýhu v ledu. Situace využil Filip Palička ke střele od levého mantinelu, Novák touš udržel ve výstroji.
     
    27:04
    na druhý zásah v utkání útočil Martin Dlabola. Od pravého mantinelu si povyjel mezi kruhy, odkud vypálil ze zápěstí jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    26:44
    David Jindra si na kličku nevěřil, zadovkou posunul kus černé gumy za sebe na Adamce. Následovala střela z první, tu Šoustal vyrážečkou vytáhl nad břevno.
     
    26:13
    Volnějším středem dojel až do útočného pásma David Volf. Po celou dobu udržel kontrolu nad kotoučem, aby ve finále volil ránu zápěstím, úspěšný blok zaznamenal Kropáč.
     
    25:46
    Do defenzivy příkladně zapracoval Michael Klinger. Odhadl kličku protihráče po mantinelu, na nějž jej vzápětí přimáčkl a puk získal do své moci.
     
    25:20
    A v útoku znovu domácí. Michal Šoustal v tomto případě mohl zůstat klidným, protože vysokou střelu od modré nikdo netečoval, proto ji snadno ukryl v lapačce.
     
    24:41
    S šancemi se nám nyní roztrhl pytel! Do úniku obdržel nahrávku Vojtěch Krejčiřík, avšak velkou příležitost v gól nepřetavil, úplně minul bránu.
     
    24:12
    Jiří Halberštát zahrozil pro změnu za Univerzitu Karlovu. Počkal si na nahrávku k pravé tyčce, ani on ovšem nedokázal vyzrát na brankáře.
     
    23:31
    Výborný dvojzákrok Kristiána Nováka. Gólman natáhl pravý beton k pravé tyči a měl velké štěstí, že po první střele do této části výstroje do ní konkurent poslal i dorážku.
     
    23:16
    Jan Málek je zpět na ledové ploše, domácí hráči zvládli i druhé oslabení. Viník okamžitě spěchá do obranného pásma, protože tlak soupeře pokračuje.
     
    22:40
    Do třetice už to Olomouci vyšlo a získala alespoň na pár vteřin postavení v útoční třetině, Jan Kropáč akci završil příliš vysokou ránou ze zápěstí.
     
    22:15
    Minuta z početní převahy je minulostí a hráči v modrých dresech ještě nezískali útočné pásmo. Naposledy po špatném zpracování Skopala vyhodil Glitta.
     
    21:14
    Druhá početní převaha pro hostující celek, podaří se tentokráte skórovat? Dvouminutový trest vyfasoval Jan Málek, u mantinelu v obranném pásmu podrazil rozjetého soka.
     
    21:02
    Kristián Novák si připsal jeden z těžších zákroků. Neviděl totiž ideálně na střelu od modré, ale měl štěstí, puk ho totiž trefil do masky.
     
    20:41
    Sám proti dvěma neměl Pavel Skopal moc šancí na úspěch. Zkusil zakončení přes obránce, kterého napálil do chráněných míst.
     
    20:15
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Domácí neotálí a ihned po buly vybojovali útočné pásmo, kde se snaží získat vedení zpátky na svou stranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:12.
     
    První třetina zápasu mezi týmy UK Hockey Prague a HC Univerzita Palackého v Olomouci přinesla po jednom gólu na každé straně. Favorizované domácí mužstvo se dostalo do vedení ve 4. minutě zásluhou úspěšné dorážky Martina Dlaboly, nicméně hosté z ojedinělé akce zvládli vyrovnat, bekhendový blafák v 10. minutě skvěle provedl Dominik Hajšman. Domácí měli po zbytek úvodního dějství herně navrch, vytvořili si příležitosti i v oslabení, podruhé však Šoustala zatím neprostřelili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Protiútok hokejistů z Univerzity Palackého v Olomouci dopadl hvizdem čárového rozhodčího. Důvodem je ofsajd, přechod přes modrou tedy neproběhl v rámci pravidel.
     
    19:09
    Po přejetí útočné modré čáry vypálil David Volf. Michal Šoustal s podobnou možností počítal, šel brzy na kolena a máchl lapačkou, v níž puk schoval.
     
    18:41
    Hosté mohou na pár vteřin vydechnout. Libor Janků měl velké štěstí, že jeho vyhození pomohlo mimo hrací plochu tvrzené sklo, tato skutečnost jej zachránila od vyloučení.
     
    18:19
    Milan Bořík si dovolil krásnou kličku, přes jiného protihráče přihrával na Velase. Ještě tu byl ale třetí hokejista v dresu soupeře, a sice Lukáš Pírek, ten zabránil úspěšné realizace nahrávky.
     
    17:44
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Kristiána Nováka. Proti střele od levého mantinelu si lehce povyjel a mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    17:25
    Forčekující Vojtěch Krejčiřík pořádně znepříjemnil život Maru Novákovi. Byť s problémy, tak si domácí zadák poradil, křižným pasem přihrál Haklovi.
     
    16:37
    Rychle na druhou stranu. Volnějšího středu kluziště využil Filip Palička, jemuž nevyšla až finální fáze, kdy forhendem zacílil vysoko nad břevno.
     
    16:21
    Kropáčem napadaný David Volf udržel hlavu nahoře a přenesl hru do levého kruhu na Benjamína Velase, tomu ve snaze o zakončení z první puk přeskočil přes čepel hole.
     
    15:58
    Nelehký zákrok pro Michala Šoustala. Přes jednoho z obránců neviděl příliš dobře na střelu Davida Rudolpha, ale nakonec si našel prostor a puk schoval do lapačky.
     
    15:20
    Jestli něco hostům skřípe, je to rozehrávka. Tu si vzal na starosti právě Janků, aby adresoval spoluhráči příliš dlouhou a těžko zpracovatelnou nahrávku.
     
    14:45
    Hokejisté Univerzity Karlovy mají více ze hry, avšak zatím jim to není moc platné. David Šimanský nahodil puk za bránu soupeře, kde operoval protihráč Janků.
     
    14:29
    Poměrně dost je v úvodním dějství vidět Michal Fojtášek. Pod tlakem se nyní zachoval neodvážně, raději vyhodil obloučkem až do útočného pásma.
     
    13:40
    Domácí již hrají v plném počtu. Kromě jednoho povedeného zákroku Nováka neměli hosté žádnou jinou střelu, jež by směřovala mezi tři tyče.
     
    13:13
    A další nebezpečný brejk Univerzity Karlovy! V nerovnoměrném počtu hráčů na ledě zkusil skórovat Rudolph, leč mířil příliš vysoko.
     
    12:56
    Hosté sice získali útočné pásmo zpět, nicméně bylo to jen na pár vteřin. Znovu skvěle zapracoval Čmejla, ten po mantinelu vyhodil až za Šoustalovu bránu.
     
    12:31
    Hosté si musí dávat pozor na zadní vrátka i v přesilovce. Do brejku vystartoval Filip Čmejla, z poměrně velkého úhlu ovšem mířil nepřesně.
     
    11:59
    Také Kristián Novák už má na kontě jeden velmi pěkný zákrok. Ve skluzu se včas přesunul k pravé tyčce, aby betonem zastavil střelu jednoho z protihráčů.
     
    11:34
    Naprosto zbytečný faul Davida Šimanského, který přidržel protihráče v době, kdy vyhazoval puk na zakázané uvolnění. Icing se nepískal, naopak se hosté mohou těšit z početní převahy.
     
    10:58
    Nahrávka ve středním pásmu nevyšla přesně, zastavil ji Dominik Kuchař. Pod tlakem obránce raději zacouval za vlastní bránu, kde měl více volného prostoru.
     
    10:30
    V permanenci musel být Michal Šoustal. Neměl ale moc těžkou práci, protože na nahození od modré dobře viděl a hravě ho skryl ve výstroji.
    09:43 Dominik HAJŠMAN - 1:1
     
    09:43
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Zničehonic přichází vyrovnání! Janků vymyslel od pravého mantinelu parádní žabičku na DOMINIKA HAJŠMANA, který zvládl zpracování a tváří v tvář brankáři pak skvěle provedl i bekhendový blafák, hrací předmět neomylně zvedl nad pravý beton brankáře. Bez asistence.
     
    08:59
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Filip Čmejla. Nakonec se zkusil natlačit až před bránu, v bitvě proti dvojici obránců však o puk přišel.
     
    08:30
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Kristián Novák. Za bránou zastavil prudké nahození protihráče, kotouč posléze přenechal Šimanskému.
     
    07:45
    Olomouc rychle prostřídala a zkusila štěstí konstruktivně. Zatím se jí ovšem kombinačně vůbec nedaří, akce skončila ve středním pásmu.
     
    07:26
    Jako další za domácí zahrozil Milan Bořík. V momentě, kdy si touš chystal na střelu, jej dobruslil Fojtášek a hrací předmět obětavě zblokoval.
     
    06:55
    K asistenci chtěl Frederic Hakl přidat vstřelený gól. Z velkého úhlu mířil na přední tyč, čímž Michala Šoustala nepřekvapil, zakročil pravým betonem.
     
    06:25
    Hosté premiérové oslabení zvládli bez větších problémů. Pavel Skopal vzápětí po návratu zkusil ujet do úniku, ale obránce měl vyšší rychlost.
     
    05:49
    Nechybělo moc, aby náskok navýšil David Jindra. Obdržel parádní nahrávku do levého kruhu, odkud střílel do horních pater brány, skvěle se přesunuvší Šoustal schoval puk do lapačky.
     
    05:28
    David Jindra už mohl střílet, ale ještě volil nahrávku na Filipa Rubeše. K tomu už kus černé gumy nedoputoval, bruslí pas zastavil pozorný Fojtášek.
     
    04:50
    Úvod početní převahy domácím vůbec nevychází. Hokejisté v krátkém časovém sedu vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu, zahrál si i brankář Novák.
     
    04:16
    Domácí budou mít příležitost navýšit vedení v početní převaze. Na trestnou lavici odjel Pavel Skopal, hostující kapitán se provinil podrážením.
    03:07 Milan BOŘÍK - 1:0
     
    03:07
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Favorit střílí gól na počátku čtvrté minuty! Nahození Hakla zblokoval obránce, střelu Nováka zase skvělým zákrokem lapačkou vytáhl Šoustal. K volnému puku ovšem dojel nejrychleji další z domácích, a sice MILAN BOŘÍK, jenž bekhendovým zakončením z první našel mezeru u pravé tyčky, gólman k ní beton přirazil pozdě. Asistence: Marek Novák a Frederik Hakl.
     
    02:40
    Souboj za hostující brankou dopadl vítězně pro hokejisty z Olomouce, kteří využili faktu, že jich bylo u mantinelu více. Obránce pak ale nedokázal vyhodit alespoň do středního pásma.
     
    02:12
    Bekhendové zakončení z vrcholku pravého kruhu vyprodukoval Benjamín Velas. Michal Šoustal na pokus dobře viděl a zakročil levým betonem.
     
    01:55
    Filip Rubeš má na kontě za dva zápasy pět asistencí, nyní chtě přidat šestou. Nastartoval Hakla, tomu ovšem nevyšlo ideálně zpracování.
     
    01:22
    Za hosty jako první zahrozil Filip Palička. Snažil se podél levého mantinelu protáhnout kolem obránce, avšak v souboji tělo na tělo neuspěl.
     
    00:44
    Mezi kruhy si sjel David Rudolph. Jeden z protihráčů se jej pokusil najít forhendovou nahrávkou, avšak jeden z obránců natáhl hokejku a puk zastavil.
     
    00:10
    První semifinále mezi pražskou a olomouckou univerzitou odstartovalo! Na buly uspěl Rudolph, takže útočit mohou domácí, ti jsou velkým favoritem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    UK Hockey Prague: K. Novák (Mašek) – M. Novák, Chládek, Kopenec, Klinger (C), Adamec, Málek, Dlabola (A) – Halberštát, Čmejla (A), Síla, Jindra, Bořík, Rubeš, Velas, Glitta, Hakl, Šimanský, Volf, Rudolph.
    Trenér: Aleš Hybner

    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Dubovčí – Palička, Matuška, Krejčiřík, Kerda, Rimmel, Sup, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman (A), Pěcha, Rosecký, Cach (A), Formánek.
    Trenér: Pavel Zdráhal

    Rozhodčí: Hucl – Gregar, Šimánek.
     
    HC Univerzita Palackého v Olomouci

    Mužstvo HC Univerzita Palackého v Olomouci postoupilo do vyřazovací části jako poslední osmé. Žádné drama se nekonalo, protože náskok na deváté Jezdce z Pardubic čítal deset bodů, nicméně do poslední chvíle bojovalo o lepší umístění, aby nakonec na týmy ZČU Akademici Plzeň a BO Ostrava ztratilo shodně tři body. V rámci čtvrtfinále vyřazovací části si svěřenci kouče Zdráhala vyšlápli na brněnskou Masarykovu Univerzitu, kterou vyřadili po výsledcích 6:3 a 2:1. Týmové produktivitě vévodí čtyřbodový Dominik Cach.
     
    UK Hockey Prague

    Vzhledem k výkonům v letošní sezóně jsou hokejisté z Univerzity Karlovy právem považováni za největšího favorita na titul. Základní část opanovali s velkým přehledem, když v osmnácti utkáních nasbírali 46 bodů a na druhý tým Black Dogs Budweis měli osmibodový náskok. Ve čtvrtfinále se jim postavil do cesty celek North Wings z Ústí nad Labem, který s favoritem bojoval statečně, ale po porážkách 6:8 a 2:3 pro něj sezóna skončila. Týmové produktivitě UK vévodí Filip Rubeš, jenž během dvou zápasů stihl nasbírat hned pět asistencí.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování semifinále Univerzitní ligy ledního hokeje, u 1. semifinálového zápasu mezi týmy UK Hockey Prague a HC Univerzita Palackého v Olomouci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Bořík (M. Novák, Hakl), 59. Rudolph (Volf, Jindra) – 10. Hajšman, 37. Rosecký (Kropáč), 46. Skopal (Kropáč), 51. Palička (Pírek, Krejčiřík), 60. Krejčiřík (Palička), 60. Kropáč (Rosecký, Hajšman)


    UK Kings Prague: K. Novák (Mašek) – M. Novák, Chládek, Kopenec, Klinger (C), Adamec, Málek, Dlabola (A) – Halberštát, Čmejla (A), Síla, Jindra, Bořík, Rubeš, Velas, Glitta, Hakl, Šimanský, Volf, Rudolph.
    Trenér: Aleš Hybner

    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Dubovčí – Palička, Matuška, Krejčiřík, Kerda, Rimmel, Sup, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman (A), Pěcha, Rosecký, Cach (A), Formánek.
    Trenér: Pavel Zdráhal

    Rozhodčí: Hucl – Gregar, Šimánek

    Diváci: 187
    UK Kings Prague 1 1 HC UP Olomouc
    #1 Středa 30.03.2022 • 17:30
    UK Kings Prague - HC UP Olomouc 2:6
    #2 Pondělí 04.04.2022 • 18:00
    HC UP Olomouc - UK Kings Prague 0:3
    bahis siteleri