HC UP Olomouc – UK Kings Prague 0:3 (kon.) | Akademici Plzeň – Black Dogs Budweis 8:2 (kon.)
konec
HC Univerzita Palackého v Olomouci
0:3 (0:1, 0:1, 0:1) Stav série: 1:1
UK Kings Prague
Pondělí 04.04.2022, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Univerzitní liga ledního hokeje • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Semifinálová série mezi týmy HC Univerzita Palackého v Olomouci a UK Hockey Prague přinese rozuzlení v podobě třetího zápasu! Hokejisté z Prahy ve druhém utkání svého soupeře přehráli a zaslouženě vyhráli 3:0.

    Svěřenci kouče Hybnera si góly rovnoměrně rozložili do každé z třetin. V první skóroval Oliver Glitta, ve druhé Viktor Martínek a v závěrečné přidal svůj druhý úspěch Oliver Glitta. Kromě střelců je třeba zmínit i Davida Maška, který dnes předvedl bezchybný výkon, což ostatně dokazuje výsledek střetnutí a jeho čisté konto.

    Třetí utkání se opět odehraje v Praze a bude se hrát skutečně o všechno, vítěz postoupí do finále. (20:15:34)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Forhendem zakončoval David Jindra. Střílel přes obránce David Volf. Michal Šoustal už zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Michal Fojtášek.
     
    59:23
    Ve středním pásmu došlo ke krátké pěstní výměně mezi Lukášem Zmeškalem a Martinem Dlabolou. Ke střetu došlo mimo záběr kamer a podle všeho jej inicioval domácí útočník, protože dostal dvě minuty za hrubost a osobní trest do konce utkání, zatímco protihráč vyvázl bez trestu.
     
    58:47
    Nebezpečný projektil vyprodukoval v pokleku Viktor Martínek. Dvougólového Glittu nicméně nevyrovnal, zacílil totiž těsně nad horní tyčku.
     
    58:20
    Útok domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Došlo k nedorozumění mezi Skopalem a Zmeškalem, oba hráči si celou situaci ještě vyříkávají.
     
    57:51
    Skvělou práci odvedli v útočné třetině Davidové Jindra s Volfem. Čtveřici olomouckých hokejistů trvalo dobrých dvacet vteřin, než kotouč vydolovala z pod jejich bruslí.
     
    57:16
    Alespoň čestný úspěch chtěl zaznamenat kapitán Pavel Skopal. Skvěle ovšem zapracoval Jan Málek, hokejkou soupeři čistě vypíchl puk z pod hole.
     
    56:47
    Do předbrankového prostoru se zkusil proháčkovat Milan Bořík. Jednoho konkurenta se zbavil, ale pak došlo ke zdvojení, to již byl hostující útočník bez šance.
     
    56:21
    V rychlostním souboji Jan Škoda předčil Dominika Kuchaře. Sám proti dvěma toho ovšem moc nevymyslel, čistým způsobem ho odzbrojil Rosecký.
     
    55:55
    Vojtěch Krejčiřík se dostal do dobé palebné pozice mezi kruhy, kam dostal přihrávku od spoluhráče, svižný pokus zblokoval Volf do ochranné sítě.
     
    55:13
    Vhazování v útočném pásmu vybojoval Martin Pěcha. S nahozením sice neměl David Mašek větší problémy, avšak posléze si netroufl na rozehrávku.
     
    54:37
    Po pravé straně nabral solidní rychlost Filip Palička. Po průniku do útočné třetiny zkusil pas na modrou, ten vystihl pozorný Benjamin Velas.
     
    54:16
    Z velkého úhlu střílel naslepo Martin Dlabola. A protože nedošlo k žádné teči, mohl zůstat domácím gólman klidný. Volný puk dojel Matuška a vyhodil jen na icing.
     
    53:48
    Na hattrick si dělal zálusk Oliver Glitta. Od pravého mantinelu sjel mezi kruhy, odkud střílel zápěstím k levé tyčce, Šoustal zakročil vyrážečkou.
     
    53:20
    Dominik Dubovči rozjel útok přes Dominika Hajšmana. Jeho cesta s kotoučem na holi skončila za brankou soupeře, kde neuspěl proti Klingerovi.
     
    52:49
    Znovu Lukáš Pírek, který využil volnějšího prostoru k najetí do pravého kruhu, svižnou ránu zápěstím na zadní tyč vytěsnil Mašek ramenem.
     
    52:24
    S nahozením Lukáše Pírka od modré čáry si věděl rady bránící Jakub Kopenec. Po úspěšném bloku ovšem nezvládl vyhodit touš z obranné třetiny.
     
    51:55
    Je pochopitelné, že Hybnerova družina už nikam nespěchá. Frederik Hakl mohl pokračovat do ofenzivy, ale jen nahodil a odjel na střídačku.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Glitta (Jindra, Martínek), 39. Martínek (Jindra, Málek), 48. Glitta (Martínek, Jindra)


    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Sup, Dubovči – Rosecký, Matuška, Palička, Krejčiřík, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman (A), Pěcha, Šíp, Cach (A), Rimmel, Formánek.
    Trenér: Michal Janeček

    UK Kings Prague: Mašek (K. Novák) – M. Novák, Dlabola (A), Klinger (C), Kopenec, Málek, Piskač, Vávra – Bořík, Halberštát, Velas, Rubeš, Hakl, Glitta, Volf, Rudolph, Jindra, Škoda, Čmejla (A), Martínek.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Skopal, Grygera – Mikšík, Čelechovský

    Diváci: 387
    HC UP Olomouc 1 1 UK Kings Prague
    #1 Středa 30.03.2022 • 17:30
    UK Kings Prague - HC UP Olomouc 2:6
    #2 Pondělí 04.04.2022 • 18:00
    HC UP Olomouc - UK Kings Prague 0:3
    thejrc.org