Buffalo – Winnipeg 2:3 (2:3 po s.n.) | Detroit – NY Rangers 4:5 (po pr.) | Edmonton – Los Angeles 4:3 (2:0 po s.n.)
Vancouver – St. Louis 3:4 (kon.) | Arizona – San Jose 5:2 (kon.) | Seattle – Vegas 0:3 (kon.)
kontumace
BK Havlíčkův Brod
0:5 (1:0, 0:1, 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Čtvrtek 31.03.2022, 17:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Extraliga dorostu - baráž • 1. kolo
Partner:
     
    Dobrý čtvrteční podvečer z havlíčkobrodské Kotliny. Vítám vás u on-line přenosu, ze kterého přinášíme první utkání o baráž Extraligy dorostu. Na startu baráže se mezi sebou utkají BK Havlíčkův Brod a SK Horácká Slavia Třebíč. Utkání začíná v 17:00, přeji krásnou sportovní podívanou.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč
    Účastník Ligy dorostu měl dobrý ročník, když s přehledem přehrával soupeře. Za odměnu vyhrál základní část a v očekávání šel do nadstavby. V ní prohrál poslední dva boje, ale hned potom ani jednou nazaváhal. Třebíč vstupuje do baráže o Extraligy dorostu se čtyřmi výhrami v řadě. Prodlouží své tažení i s Havlíčkovým Brodem?
     
    BK Havlíčkův Brod
    Celek z Kotliny zažil turbuletní sezónu, ve které hrál na své možnosti. V první nadstavbě se srdnatě byl o to, aby nehrál skupinu o konečné 21. – 24. místo. V ní skončil třetí, takže bude hrát o samé bytí a nebytí v nejvyšší soutěži. Havlíčkobrodští v minulosti zažili sestup, uvidíme, jestli se vzepří osudu?
     
    Formát baráže
    V baráži o účast v příštím ročníku Extraligy dorostu se spolu utkají čtyři týmy. O udržení v tuzemské nejvyšší soutěži budou bojovat Havlíčkův Brod a Tábor, naopak postoupit z Ligy dorostu mezi dorosteneckou elitu se pokusí Třebíč a polská reprezentace do 16 let. Týmy se střetnou dvoukolově každý s každým systémem doma – venku, což znamená, že každý odehraje dohromady šest zápasů.

    Nejlepší dva týmy v tabulce získají právo účastnit se Extraligy dorostu v soutěžním ročníku 2022/2023, zatímco nejhorší dva týmy stráví nadcházející sezonu v Lize dorostu. Reprezentace Polska do šestnácti let odehraje, stejně jako v kvalifikaci, všechna utkání na hřištích soupeřů.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Ferdus) – Jakub Vaněček, Jan Vaněček (C), Ondruš, P. Mrtka, Chymo, Novotný – Bakus, Kuprijanov, Teplý (A) – Fiala, Koubek, A. Prchal, Petržílka, Bernard, Smetánka.
    Trenér: Jiří Čelanský

    SK Horácká Slavia Třebíč: Málek (Rygl) – Suchánek, Bláha (A), Šoltes (C), Mojdl, Rymeš – Čermák, Chadim, R. Prchal, Havlíček, Hájek, Daněček, Přibyl, Hanák, Novák, Svoboda.
    Trenér: Zdeněk Sedláček

    Rozhodčí: Jan Bernat – Kristýna Hájková, Tomáš Jiruška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Havlíčkobrodští založili první akci, ale nahrávka na osu byla ztečovaná do středního pásma.
     
    00:58
    Jan Vaněček donutil Ondřeje Málka k prvnímu zákroku. Gólman Třebíče zastavil puk pravým betonem.
     
    01:29
    Patrik Mrtka dostal pas na levou stranu, kam sjel do pásma. Pokus zápěstím skončil ve výstroji Málka, který si připsal rutinní zákrok.
     
    01:51
    Hosté se pokusili o brejk, jenže jejich snaha vyšla vniveč, jelikož bylo pískáno postavení mimo hru. Rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    02:27
    Patrik Bakus zachytil nahrávku, sjel si na osu, ale pokus k levé tyči přečetl Ondřej Málek.
     
    02:27
    Kryštof Chymo teď zabrnkal na nervy svým spoluhráčům, když málem namazal soupeři. Puk protančil mezi bruslemi jednoho z hostů.
     
    02:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jdou do vedení! Výbornou práci odvedl Tadeáš Koubek, který získal pásmo, zbavil se obránce a naservíroval puk k levé tyči. Tam byl připravený TOMÁŠ SMETÁNKA, který nastavil hůl tak, aby puk přešel brankovou čáru! Asistence: Tadeáš Koubek.
     
    03:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Jan Vaněček – 2 min., podrážení).
     
    03:21
    Třebíčští vyhráli vhazování, jenže nahrávka na modrou byla přesná, leč puk přeskočil obránci čepel. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    04:03
    Hosté operují za brankou Jakuba Bělohlávka, který si musí dávat pozor, kam se puk přesune.
     
    04:24
    Střela od modré, kterou zastavil Bronislav Daněček, který mohl vyrovnat stav zápasu, ale kotouč nasměroval jen vedle tří tyčí.
     
    05:59
    Pavel Čermák se chtěl dostat sám do šance, z vlastního pásma dobruslil do středního, tam ho zastavila pozorná obrana Havlíčkova Brodu.
     
    07:07
    Oba výběry se trápí ve finální části, menší převahu mají domácí, ale žádnou velkou šanci si nedokáží vytvořit. Třebíč se před Bělohlávka dostává jen sporadicky.
     
    07:50
    Hosté zkusili zrychlit hru, jenže jeden z hostů nedokázal tečovat puk tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    08:48
    Artur Prchal nahodil puk z pravé strany na levou, kam tušil svého spoluhráče. Puk nakonec skončil na hokejkách hostů.
     
    09:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Fiala – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:41
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Šoltes – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:58
    Oldřich Novák si sjel na levý kruh, udělal brzdu a hledal nahrávkou na ose svého spoluhráče. Puk skončil na čepeli jednoho z domácích hokejistů, ten vyhazuje do středního pásma.
     
    10:57
    Patrik Mrtka se prezentoval dalším pokusem. Rána zápěstím na levou tyč skončila v lapačce Ondřeje Málka, který si připsal jeden z lehčích zákroků.
     
    11:27
    Do práce musel Jakub Bělohlávek, jenž přečetl skrytou střelu z pravého kruhu. Mladý gólman nepřerušil hru, nýbrž vytřepal puk z lapačky tak, aby obránci mohli v klidu rozehrát.
     
    12:40
    Ilarion Kuprijanov nahrál ve středím pásmu Josefu Teplému, který překročil modrou čáru, jenže jeho spoluhráč přeje modrou dřív než kotouč.
     
    13:32
    Havlíčkobrodští hýří pohybem, ale nedokáží projít obranný val Třebíče, která dobře brání střední pásmo.
     
    14:49
    František Bláha byl u pravého hrazení forčekovaný obránce, takže nahodil puk na druhou stranu, Bělohlávek ztečoval puk mimo kluziště.
     
    15:20
    Nahození od modré nikdo v bílém nedokázal tečovat, kotouč nakonec po odrazu od zadního mantinelu přikrývá lapačkou Málek.
     
    16:03
    Tadeáš Koubek nahrál na Tomáše Smetánku, jenž neměl čas na to, aby přesně zamířil. Pokus od modré skončil jen na plexiskle.
     
    16:58
    Horké chvíle pro havlíčkobrodskou defenzivu a smůla pro hosty. Nahození nedokázal zkrotit Bělohlávek v lapačce, takže se k puku dostal Tomáš Havlíček, který ho nasměroval do pravé tyče. Následné dorážky Přibyla a Havlíka skončily na Bělohlávkovi, který udržel své brankoviště.
     
    17:40
    Josef Teplý vzal celé přečíslení na sebe, ale pokus zápěstím skončil na plexi.
     
    19:03
    Matěj Fiala našel za obranou Artura Prchala, který zkusil pokus nad víko, jenže kotouč zvedl až moc vysoko!
     
    19:42
    Ondřej Málek si připisuje v první třetině další zákrok, když si poradil se střelou z pravé strany.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které mohou být spokojenější domácí hráči, kteří vedou o jeden gól. Bruslaři mají optickou převahu, jenže Třebíč dokáže zdatně sekundovat. Hosté se prezentují dobrou defenzivou a brejky. Zajímavý zápas bude pokračovat druhou třetinou, která začne přibližně v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Ilarion Kuprijanov se dostal s Janem Vaněčkem do přečíslení. První jmenovaný čekal moc dlouho na nahrávku, takže ze slibné šance nebylo nic.
     
    20:59
    Důležitý moment Ondřeje Málka, který dokázal reagovat na teč v podání Patrika Bakusem. Kus černé gumy uvízl mezi betony gólmana Bílé hvězdy.
     
    22:08
    Soupeř se dostal k blízkosti Bělohlávka, který si musel poradit i se změnou směru kotouče. Puk skončil pár čísel nad brankou Bruslařů.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Chymo – 2 min., vražení na hrazení).
     
    23:03
    Jakub Šoltes vystřelil od modré, ale před brankou neměl žádného ze spoluhráčů, kotouč skončil v lapačce Bělohlávka.
     
    23:56
    Dobrou práci odvedl Matěj Fiala, který ukořistil puk a našetřil drahocenné sekundy v oslabení. Třebíči se přesilovka vůbec nedaří.
     
    24:31
    Slavia při snaze získat pásmo zahrála úmyslné postavení mimo hru, vhazovat se bude před Málkem.
     
    25:12
    Ilarion Kuprijanov připravil dobrou střeleckou pozici Josefu Teplému, který střelou zápěstím našel připravenou vyrážečku Málka. Gólman Třebíče drží své spoluhráče ve hře.
     
    26:51
    Hosté zahrozili a mohli vyrovnat. Blízko byl Jakub Hájek, ten ale nedokázal dobarvit puk do sítě. Z osy ho napodobil Jan Hanák, který přestřelil pravou šibenici!
     
    27:56
    Jakub Šoltes vyslal nebezpečnou střelu od modré. Skrumáž před Bělohlávkem nedostala kotouč do sítě. Bruslaři zatím neplní roli favorita.
     
    28:44
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté sklízí svoje ovoce za poslední střídání, když vyrovnávají stav zápasu. Jan Hanák nahrál na osu kluziště PATRIKU ČERMÁKOVI, který trefil nad víko Bělohlávka, který neměl nárok na zákrok! Asistence: Jan Hanák.
     
    30:45
    Osvědčená spolupráce Artura Prchala s Matějem Fialou mohla přinést druhou branku Havlíčkova Brodu. Druhému jmenovanému se kotouč na čepel nedostal, byl v poslední chvíle tečovaný.
     
    32:00
    Horácká Slavia je na koni a převzala plně roli utkání. Bruslaři se musejí sebrat, jelikož Třebíčští jsou v laufu.
     
    32:46
    Pavel čermák se prezentoval dobrou prací s hokejkou. Dokázal obejít obránce, jenže bekhendem nedokázal překonat Bělohlávka na pravou tyč!
     
    33:50
    Tadeáš Koubek hledal před brankou najetého Matěje Fialu, který neprocpal puk za Málka. Hosté teď přežili tlak Havlíčkova Brodu.
     
    34:54
    Třebíč zahrála na zakázané uvolnění, hra se vrací zpět před Málka.
     
    35:02
    Ilarion Kuprijanov vyzval na levém kruhu Josefa Teplého. Pokus z jedničky skončil na plastronu Málka, který je základním kamenem hostů.
     
    36:12
    Bruslaři jsou v posledních střídání v laufu, drží se v pásmu Třebíče. Hosty drží ve hře brankář Málek, který je daleko zaměstnanějším mužem oproti Bělohlávkovi.
     
    36:29
    Nebezpečná teč Jana Hanáka, který na ose tečoval nahození od modré, Bělohlávek vyrazil pryž levým betonem.
     
    37:23
    Krásný pas dostal do jízdy Adam Bernard, který ujel sám na Málka. Domácí útočník zkusil zakončení mezi betony, ovšem Málek opět exceloval!
     
    37:57
    Hra má neskutečné tempo, není poznat, že proti sobě hraje celek z Extraligy a Ligy dorostu. Mužstva vědí, o co hrají, takže tahle hra se musí přítomným divákům líbit.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Jan Vaněček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:06
    Jakub Bělohlávek si pohlídal prostor u pravé tyče, když kotouč vyplaval před ní. Hosté se k dorážce nedostali.
     
    39:57
    Z pravé strany dostal nabito Oldřich Novák, pokus z jedničky nebyl přesný, neboť hostující útočník promáchl ideální kotouč!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je minulostí a stav zápasu je vyrovnaný 1:1. Třebíč dokázala v některých pasážích přehrát Havlíčkův Brod a za odměnu vyrovnala. Oba celky potom předvedly krásnou hokejovou podívanou, která nenabídla další trefu. Havlíčkův Brod si s Třebíčí vytvořily několik gólovek, ale Bělohlávek s Málkem další gól nedostali. Dramatická třetí část startuje přibližně v 18:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Třebíč se usadila v pásmu, ale k ohrožení Bělohlávka to nevedlo.
     
    41:28
    Bronislav Daněček vybojoval puk za brankou, ale proti přesile v bílém nedokázal vytvořit dobrou příležitost svým spoluhráčům.
     
    42:12
    Josef Teplý to zkusil přes obránce. Puk skončil na plexi a samotný exekutor na ledové ploše, když neustál souboj s obráncem.
     
    43:09
    Pavel Čermák je hodně aktivní, když se prezentoval sólem. Pokus mezi kruhy skončil na pravém betonu Bělohlávka, hosté jsou aktivnější.
     
    43:44
    Artur Prchal byl pod tlakem, takže nahodil puk na Málka, který jej v brankovišti chytal jako horký brambor, hosté vše ustáli.
     
    44:54
    Havlíčkobrodští byli v pásmu soupeře, ale střeleckou pozici si nikdo nedokázal vytvořit. Třebíč hraje velice dobře dozadu.
     
    45:39
    Adam Bernard nahrál před brankoviště Arturu Prchalovi, který v dobré pozici nezachytil kotouč.
     
    47:32
    Třebíč měla přečíslení tři na jednoho, což vůbec nevyřešil dobře Bronislav Daneček, který nahrával na osu, ale přihrávkou neoslovil dobře postaveného spoluhráče!
     
    48:01
    Jakub Vaněček vypálil ihned po buly, pokus byl ztečovaný, tak, že Málek nemusel zasahovat. Bruslaři jsou lepší, jenže nemají dobře seřízená mířidla.
     
    49:10
    Nahrávku mezi čárkami vystihl Tomáš Chadim, který bekhendem poslal puk na branku. Bělohlávek nemusel zasahovat, neboť kotouč minul pravou štangli.
     
    49:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři si berou jednobrankové vedení zpět! Závar před Ondřejem Málkem nepokryla obrana, takže puk na několikátý pokus dopravil do sítě MATĚJ FIALA! Asistence: Jan Vaněček a Jakub Vaněček.
     
    51:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Petržílek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:31
    Třebíč vyhrála vhazování, usadila se v pásmu, ale obrana Havlíčkova Brodu dokázala dostat puk do středního pásma.
     
    52:22
    Pavel Čermák byl teď moc velký sobec, když střílel z nepřipravené pozice. Na pravé straně měl volného spoluhráče, kterému neadresoval kotouč!
     
    53:26
    Havlíčkův Brod odkázal ustát přesilovku soupeře. Poslední sedm minut bude klíčových pro průběh utkání.
     
    53:47
    Josef Teplý si sjel mezi čárky, vyslal nepříjemný projektil, který krotí na svých betonech fantom zápasu Ondřej Málek.
     
    53:57
    Také na druhé straně zvedá pomyslnou rukavici Jakub Bělohlávek, který vychytal v přečíslení pokus Pavla Čermáka.
     
    55:04
    O kotouč se bojuje v útočném pásmu Třebíče, kde se Bruslaři snaží dovést kotouč do sítě. Obrana soupeře vše vyřešila.
     
    55:49
    Bronislav Daněček zkusil nachytat Jakuba Bělohlávka na švestkách, ale mladý gólman si pohlídal prostor u vzdálenější tyče.
     
    56:19
    Třebíč hraje jako o život, nic ji také nezbývá, ztrácí jednu branku. Defenziva domácího výběru bude zřejmě v permanenci.
     
    56:53
    Josef Teplý se natlačil po pravé strany do zakončení, jenže na Ondřeje Málka si nepřišel! Brankář Slavie drží svůj tým ve hře o body.
     
    57:57
    Havlíčkův Brod kontroluje hru a Třebíči se krátí čas na vyrovnání. Kdo s koho...
     
    58:33
    Obrana Havlíčkova Brodu teď nešetrně vyřešila situaci, když vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Josef Teplý nabil Matěji Fialovi, který z těžkého úhlu napálil vyrážečku Málka!
     
    59:33
    Třebíč drží kotouč na hokejkách, Málek je připravený na úprk z branky.
     
    59:55
    Hosté drželi domácí výběr v obranné třetině, ale obrana Havlíčkova Brodu dokázala eliminovat hrozí nebezpečí. Jakub Bělohlávek nemusel zasahovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! První zápas o baráž respektive postup do Extraligy dorostu nabídl zajímavou podívanou. Havlíčkův Brod měl plnit roli favorita, ale Třebíč zdatně sekundovala. Horáckou Slavii držel ve hře výborným výkonem brankář Ondřej Málek, který deptal střelce Bruslařů. Vyrovnané utkání rozsekl v 50. minutě důrazem před brankou Matěj Fiala. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, které ale nepřišlo. Bílé hvězdy podaly velice sympatický výkon a do dalších zápasů budou určitě nebezpečné.
     
    Dnes je to ode mně z havlíčkobrodské Kotliny všechno. Děkuji vám za pozornost a příště se těším na počtenou.
     
    Utkání bylo nakonec zkontumováno pro hostující Třebíč v poměru 0:5. (18:22:03)

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 3. Smetánka (Koubek), 50. Fiala (Jan Vaněček, Jakub Vaněček) – 29. Čermák (Hanák)


    BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Ferdus) – Jakub Vaněček, Jan Vaněček (C), Ondruš, P. Mrtka, Chymo, Novotný – Bakus, Kuprijanov, Teplý (A) – Fiala, Koubek, A. Prchal, Petržílka, Bernard, Smetánka.
    Trenér: Jiří Čelanský

    SK Horácká Slavia Třebíč: Málek (Rygl) – Suchánek, Bláha (A), Šoltes (C), Mojdl, Rymeš – Čermák, Chadim, R. Prchal, Havlíček, Hájek, Daněček, Přibyl, Hanák, Novák, Svoboda.
    Trenér: Zdeněk Sedláček

    Rozhodčí: Jan Bernat – Kristýna Hájková, Tomáš Jiruška

    Diváci: 56
    bahis siteleri