HC UP Olomouc – UK Kings Prague 0:3 (kon.) | Akademici Plzeň – Black Dogs Budweis 8:2 (kon.)
konec
HC Univerzita Palackého v Olomouci
0:3 (0:1, 0:1, 0:1) Stav série: 1:1
UK Kings Prague
Pondělí 04.04.2022, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Univerzitní liga ledního hokeje • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Semifinálová série mezi týmy HC Univerzita Palackého v Olomouci a UK Hockey Prague přinese rozuzlení v podobě třetího zápasu! Hokejisté z Prahy ve druhém utkání svého soupeře přehráli a zaslouženě vyhráli 3:0.

    Svěřenci kouče Hybnera si góly rovnoměrně rozložili do každé z třetin. V první skóroval Oliver Glitta, ve druhé Viktor Martínek a v závěrečné přidal svůj druhý úspěch Oliver Glitta. Kromě střelců je třeba zmínit i Davida Maška, který dnes předvedl bezchybný výkon, což ostatně dokazuje výsledek střetnutí a jeho čisté konto.

    Třetí utkání se opět odehraje v Praze a bude se hrát skutečně o všechno, vítěz postoupí do finále. (20:15:34)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Forhendem zakončoval David Jindra. Střílel přes obránce David Volf. Michal Šoustal už zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Michal Fojtášek.
     
    59:23
    Ve středním pásmu došlo ke krátké pěstní výměně mezi Lukášem Zmeškalem a Martinem Dlabolou. Ke střetu došlo mimo záběr kamer a podle všeho jej inicioval domácí útočník, protože dostal dvě minuty za hrubost a osobní trest do konce utkání, zatímco protihráč vyvázl bez trestu.
     
    58:47
    Nebezpečný projektil vyprodukoval v pokleku Viktor Martínek. Dvougólového Glittu nicméně nevyrovnal, zacílil totiž těsně nad horní tyčku.
     
    58:20
    Útok domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Došlo k nedorozumění mezi Skopalem a Zmeškalem, oba hráči si celou situaci ještě vyříkávají.
     
    57:51
    Skvělou práci odvedli v útočné třetině Davidové Jindra s Volfem. Čtveřici olomouckých hokejistů trvalo dobrých dvacet vteřin, než kotouč vydolovala z pod jejich bruslí.
     
    57:16
    Alespoň čestný úspěch chtěl zaznamenat kapitán Pavel Skopal. Skvěle ovšem zapracoval Jan Málek, hokejkou soupeři čistě vypíchl puk z pod hole.
     
    56:47
    Do předbrankového prostoru se zkusil proháčkovat Milan Bořík. Jednoho konkurenta se zbavil, ale pak došlo ke zdvojení, to již byl hostující útočník bez šance.
     
    56:21
    V rychlostním souboji Jan Škoda předčil Dominika Kuchaře. Sám proti dvěma toho ovšem moc nevymyslel, čistým způsobem ho odzbrojil Rosecký.
     
    55:55
    Vojtěch Krejčiřík se dostal do dobé palebné pozice mezi kruhy, kam dostal přihrávku od spoluhráče, svižný pokus zblokoval Volf do ochranné sítě.
     
    55:13
    Vhazování v útočném pásmu vybojoval Martin Pěcha. S nahozením sice neměl David Mašek větší problémy, avšak posléze si netroufl na rozehrávku.
     
    54:37
    Po pravé straně nabral solidní rychlost Filip Palička. Po průniku do útočné třetiny zkusil pas na modrou, ten vystihl pozorný Benjamin Velas.
     
    54:16
    Z velkého úhlu střílel naslepo Martin Dlabola. A protože nedošlo k žádné teči, mohl zůstat domácím gólman klidný. Volný puk dojel Matuška a vyhodil jen na icing.
     
    53:48
    Na hattrick si dělal zálusk Oliver Glitta. Od pravého mantinelu sjel mezi kruhy, odkud střílel zápěstím k levé tyčce, Šoustal zakročil vyrážečkou.
     
    53:20
    Dominik Dubovči rozjel útok přes Dominika Hajšmana. Jeho cesta s kotoučem na holi skončila za brankou soupeře, kde neuspěl proti Klingerovi.
     
    52:49
    Znovu Lukáš Pírek, který využil volnějšího prostoru k najetí do pravého kruhu, svižnou ránu zápěstím na zadní tyč vytěsnil Mašek ramenem.
     
    52:24
    S nahozením Lukáše Pírka od modré čáry si věděl rady bránící Jakub Kopenec. Po úspěšném bloku ovšem nezvládl vyhodit touš z obranné třetiny.
     
    51:55
    Je pochopitelné, že Hybnerova družina už nikam nespěchá. Frederik Hakl mohl pokračovat do ofenzivy, ale jen nahodil a odjel na střídačku.
     
    51:22
    V rohu kluziště Pavel Skopal vybojoval kotouč pro Mikuláše Rimmela. Následoval pas na modrou, Jan Kropáč s přispěním teče bránícího protihráče trefil jen ochrannou síť.
     
    50:41
    Milan Bořík na sebe natáhl dva protihráče, vzápětí rozehrál po pravém mantinelu na Benjamina Velase. Tomu se postavil do cesty Libor Janků a domácí zadák uspěl.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Univerzita Karlovy disponuje tříbrankovým náskokem a je velmi blízko důležitému vítězství.
     
    49:57
    Na druhé straně úspěšný zákrok rovněž pro Davida Maška. Po zakončení Formánka mu sice kus černé gumy vypadl, nicméně vyrážečkou jej ještě zvládl odpálit k rohu mantinelu.
     
    49:21
    Tlak Univerzity Karlovy pokračuje. Z poměrně velkého úhlu zakončoval David Rudolph, s jeho projektilem neměl Michal Šoustal žádné větší problémy.
     
    48:35
    Rozehrávku zpoza vlastní brány zvládl Michal Šoustal bez problémů. Bekhendovou stranou vyrážečky přihrál Zmeškalovi, ten dostal hru alespoň do střední třetiny.
    47:36 Oliver GLITTA - 0:3
     
    47:36
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto! Viktor Martínek se po pravém mantinelu procpal kolem Kropáče. Střílel z velkého úhlu a těžil z faktu, že Šoustal střelu pouze vyrazil. Bekhendem pak nahrál před bránu mezi tři protihráče OLIVERU GLITTOVI, ten neměl s posláním kotouče do brány moc starostí. Asistence: Viktor Martínek a David Jindra.
     
    47:11
    Rozehrávka Michaelu Klingerovi nevyšla. Zkusil dlouhý pas na Davida Jindru, avšak přecenil rychlostní síly spoluhráče, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    46:44
    Univerzita Karlova opět začíná útočit. Z vrcholku levého kruhu střílel David Rudolph na přední tyč, kde úřadovala Šoustalova lapačka.
     
    46:03
    Viktor Martínek je zpět na ledové ploše. Zkusil počkat za domácí defenzivou, zda nedostane nahrávku do úniku, nestalo se tak.
     
    45:47
    Lukáš Zmeškal naznačil střelu, načež ještě posunul na Mikuláše Rimmela. Přišla rána od pravého mantinelu, ta měla k přesnosti poměrně daleko.
     
    45:21
    Dominik Kuchař nezvládl přebrat puk jedoucí po mantinelu. Jan Kropáč sice zvládl zpracování dobře, jenže už ve středním pásmu.
     
    44:50
    Už začala domácí přesilová hra. Pokud chtějí svěřenci kouče Janečka s utkání ještě něco udělat, měli by snížit, plynoucí čas hraje v jejich neprospěch.
     
    44:01
    Neobvyklý trest si vykoledoval Viktor Martínek. Toužil vybojovat přesilovku pěti proti třem příliš okatě, muži v pruhovaném naopak vyloučili hostujícího forvarda za nafilmovaný pád.
     
    43:44
    Ani další střela neskončila v síti. Dobrou práci odvedl Michal Šoustal, který si počkal na ránu Davida Rudolpha a kus černé gumy vytěsnil do bezpečí lapačkou.
     
    43:30
    Hokejisté v černých dresech nezvládají udržet kotouč v útočné třetině. Od modré čáry vypálil Klinger, hostující kapitán puk nasměroval vedle pravé tyče.
     
    42:49
    Další obrovská komplikace pro domácí celek. Za bránou soupeře hrál proti pravidlům Lukáš Zmeškal. V rozehrávce konkurentovi sice zabránil, ale nedovoleně, jen za cenu podrážení.
     
    42:15
    První důležitý krok třetí třetiny domácí zvládli, oslabení ve čtyřech zvládli bez větších problémů. Okamžitě začínají útočit, Skopal střílel nepřesně.
     
    41:49
    Další nebezpečná akci hostů, tentokráte David Jindra nahrával od pravého mantinelu, aby vzápětí David Rudolph nastavil hokejku a touš nasměroval vedle pravé tyče.
     
    41:21
    Viktor Martínek se procpal až před bránu, aby následně nečekaně hrál za sebe na Davida Jindru, jeho nebezpečný projektil vyrazil Michal Šoustal pravým ramenem.
     
    40:34
    S problémy, ale přece domácí zvládli vyhodit do středního pásma. Do brejku dokonce vystartoval Pavel Skopal, avšak na Michaela Klingera nevyzrál.
     
    40:10
    Třetí třetina odstartovala a hosté ji začínají v přesilové hře, která je téměř kompletní, v závěru druhé části z ní uběhlo pouze šestnáct vteřin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    Druhá třetina dopadla stejným výsledkem jako ta první. Univerzita Karlova tedy disponuje dvoubrankovým náskokem a je velmi blízko tomu, aby posunula sérii do rozhodujícího třetího utkání. Současnou podobu dal výsledku Viktor Martínek, jenž si ve 39. minutě vybruslil do pravého mantinelu, odkud vypálil z otočky neomylně do bližší šibenice. Domácí musí v závěrečné dvacetiminutovce přidat, v té prostřední totiž za soupeřem výrazně zaostávali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Nervózní závěr prostředního dějství přináší vyloučení na obou stranách. Zatímco hostující Michael Klinger vyfasoval jen dvouminutový trest, tak domácí Mikuláš Rimmel čtyřminutový. Univerzita Karlova tak bude hrát přesilovou hru.
     
    39:14
    Svěřenci trenéra Janečka chtějí před odchodem do šaten ještě odpovědět. Od modré nebezpečně střílel Lukáš Pírek, možnost dorážky znemožnil Michael Klinger.
    38:18 Viktor MARTÍNEK - 0:2
     
    38:18
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Hybnerova družina disponuje dvoubrankovým náskokem! Od pravého mantinelu do kruhu si vybruslil VIKTOR MARTÍNEK, odkud vyprodukoval nechytatelnou ránu do bližšího víka, Šoustal neměl šanci zasáhnout. Asistence: David Jindra a Jan Málek.
     
    37:47
    Před bránu nabízel kotouč Dominik Hajšman. Tečovat zvládl Filip Palička, pomalu skákající kotouč zachytil David Mašek bez větších problémů.
     
    37:21
    Vysoko napadal Viktor Martínek. Došlo k čistému střetu mezi ním a Janem Kropáčem, který ještě předtím zvládl rozehrát na volného Krejčiříka.
     
    36:40
    Do defenzivy zabral David Volf. Nebyl si úplně jistý situací kolem sebe, takže v momentě, kdy kolem sebe nikoho neměl, vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    36:17
    Od pravého mantinelu se Oliver Glitta proháčkoval až před bránu. Z bezprostřední blízkosti nedokázal nasměrovat touš mimo Šoustalův dosah.
     
    35:57
    Zbytečný prohřešek Jana Matušky nebyl po zásluze potrestán. Hra pokračuje v pěti na obou stranách, v tlaku zůstávají hokejisté Univerzity Karlovy.
     
    35:25
    Tlak hostujících hokejistů pokračuje. Na teč nahazoval od modré čáry Michael Klinger. Nikdo směr letu kotouče nezměnil, ten prosvištěl vedle levé tyčky.
     
    34:57
    Kdo už mezi tři tyče mířil, to byl David Volf. Střílel z vrcholku pravého kruhu na zadní tyč, Michal Šoustal včas vykopl pravý beton a připsal úspěšný zákrok.
     
    34:29
    Fantasticky se David Jindra prosmýkl mezi dvěma protihráči. K dokonalosti chyběla jen gólová tečka, forhendový pokus proletěl vedle levé tyče.
     
    33:50
    Na levém křídle se pěknou stahovačkou kolem protihráče uvolnil Milan Bořík. Vzápětí střílel z ostrého úhlu, Michal Šoustal byl na svém místě.
     
    33:38
    Naprosto zbytečné vyloučení domácího hokejisty Jana Matušky. Ten se po přerušení hry pustil do spoluhráče, který se viditelně prát nechtěl a udělal to zkušeně, protože vybojoval pro svůj tým početní převahu.
     
    33:33
    Pravou rukou Jan Škoda vedl kotouč, levou bránil soupeře za zády. Následně se zkusil vytočit před bránu, v čemž mu zabránil jiný protihráč, a sice Dominik Kuchař.
     
    32:45
    Po vhazování střílel od modré čáry Filip Rubeš. Ani tento hokejisty zatím nedoplnil Glittu na střelecké listině, obránce jeho pokus zblokoval do ochranné sítě.
     
    32:28
    O nahrávku do protiútok si řekl Benjamin Velas. Dostal ji, avšak neměl potřebnou rychlost, přes posledního obránce zacílil do míst, kde stál gólman.
     
    31:46
    V předbrankovém prostoru tečoval nahození od modré čáry Martin Pěcha. Ne ovšem dostatečně, David Mašek dokázal zabránit nejhoršímu levým betonem.
     
    31:01
    Snadný zákrok pro Michala Šoustala. Očekával, že by od levého mantinelu mohla přijít střela. Přišla, brankář ji bez problémů skryl ve výstroji.
     
    30:32
    Hráči v černých dresech jsou ve druhé třetině jasně lepším týmem. Gólově ovšem z této skutečnosti ještě vytěžit nedokázali, Rudolph vypálil ze zápěstí nepřesně.
     
    30:10
    Krátká početní převaha domácích nepřinesla žádné zakončení. Naopak při útoku hostů předvedl ukázkový hit Dominik Kuchař, který sestřelil k ledu Marka Nováka.
     
    29:40
    Přečíslení i na druhé straně! David Rosecký ovšem nenabral takovou rychlost, jakou by potřeboval. Dostal dobrou nahrávku, jenže na záda se mu pověsil Kopenec, který ho vzápětí čistý způsobem obral.
     
    29:13
    Hokejisté Univerzity Karlovy nezvládli využít přečíslení tří proti jednomu. Jindra nahrávkou na Martínka akci zpomalil, zakončení z úhlu minulo prostor tří tyčí.
     
    28:43
    David Jindra na sebe navázal dva soupeře, jenže pak nezvládl nahrávku k pravému mantinelu na Davida Rudolpha, hosté mohou vyklidit útočné pásmo.
     
    28:08
    Síly na ledě se vyrovnávají, poprvé v utkání uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Dvouminutový trest obdržel za oplácení před bránou David Volf.
     
    27:38
    Svěřenci kouče Hybnera mají k dispozici další početní převahu. Ve středním pásmu se provinil proti pravidlům Dominik Kuchař, jenž přijel k soupeři pozdě a nedovoleně ho podrazil.
     
    27:30
    Brejk domácích neměl dlouhého trvání. Dominik Kuchař brzy pochopil, že proti přesile nemůže uspět, volil jen lehké nahození za bránu.
     
    27:09
    Z ostrého úhlu pálil Marek Novák. Vyprodukoval zajímavé zakončení, hrací předmět prosvištěl velkou rychlostí těsně nad břevnem Šoustalovy svatyně.
     
    26:52
    Z pravé strany zkoušel do brankoviště najet Viktor Martínek. Neuspěl, protože jej Lukáš Pírek výborně vystál do posledního okamžiku.
     
    26:23
    Lukáš Zmeškal chtěl řešit akci dvou proti dvěma nahrávkou na Supa. K tomu ovšem výborně dobruslil Klinger, navíc nahrávku zastavil už Kopenec.
     
    25:40
    Druhý Kropáčův trest v utkání hosté nevyužili. Domácí zadák se okamžitě vydal vypomoci spoluhráčům do obranného pásma, pokračuje totiž tlak soupeře.
     
    25:13
    Z mezikruží pálil David Jindra. K asistenci zatím vstřelený gól nepřidal, zápěstím vyslal kus černé gumy příliš vysoko, Šoustal zasahovat nemusel.
     
    24:41
    Martin Dlabola skvěle přenesl hru z pravého kruhu do levého na Davida Rudolpha, kterému ale vůbec nevyšlo zpracování, nad toušem získal kontrolu znovu až u mantinelu.
     
    24:03
    V oslabení chtěl zahrozit Pavel Skopal. Ze souboje dvou kapitánů ovšem vyšel vítězně Michael Klinger, který soka s velkým přehledem přebruslil.
     
    23:31
    První přečin Jana Kropáče hosté využili ke vstřelení prvního gólu, jak si povedou podruhé? Domácí zadák usedá na lavici hanby podruhé, znovu za hákování.
     
    23:20
    V obranné fázi bez problémů zahrál Jan Málek. Zapřel se proti Matuškovi, jehož poslal k ledu, ještě předtím zvládl rozehrát na Halberštáta.
     
    22:45
    Tlak hráčů z Prahy pokračuje. Navýšit náskok měl Viktor Martínek, jím tečované nahození proskákalo brankovištěm těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    22:03
    Nechybělo moc, aby si Dominik Dubovči vstřelil vlastní gól. Tečoval střelu protihráče od pravého mantinelu, naštěstí pro olomoucké hokejisty těsně vedle pravé tyče.
     
    21:49
    Po pravé straně zaútočil Milan Bořík. Situaci dvou proti dvěma řešil zakončením z nelehkého úhlu, Michal Šoustal si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    21:16
    Přechod přes střední pásmo domácím nevyšel. Martin Pěcha sice nabral zajímavou rychlost po levém mantinelu, jenže kotouč nechal za sebou ve střední třetině.
     
    20:41
    Do rozehrávky se zapojil i hostující gólman David Mašek. Kus černé gumy zastavil, načež kotouč přenechal rozjetému kapitánovi Michaelu Klingerovi.
     
    20:10
    Úvodní buly druhé části zvládli lépe Olomoučtí. Výborně ovšem zapracoval směrem do defenzivy David Jindra, jenž obelstil kličkujícího Rimmela.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    První třetina vyšla lépe hokejistům z Univerzity Karlovy, kteří disponují nejtěsnějším možným vedením 1:0. O dosud jediný gól střetnutí se v 18. minutě postaral Oliver Glitta, jenž stál na správném místě a v přesilové hře po nahrávce Jindry nasměroval kotouč za bezmocného Šoustala. Hosté mají více ze hry, takže lze jejich vedení hodnotit jako zasloužené, avšak nesmějí usnout na vavřínech, protože i domácí si dokázali vytvořit několik nebezpečných příležitostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Zřejmě poslední útok úvodního dějství vedl středem kluziště Martin Pěcha. V klíčovou chvíli mu ovšem kotouč odskočil od hokejky, čehož bez milosti využil Klinger.
     
    19:23
    Zničehonic mohl vyrovnat Filip Palička. Z mezikruží pálil bez přípravy forhendem, hrací předmět nezvládl přehodit přes levý Maškův beton.
     
    18:58
    Byl to Filip Čmejla, kdo si ve středním pásmu počkal na Mikuláše Rimmela. Předvedl ukázkový hit, domácí fanoušci se trestu dožadovali marně.
     
    18:24
    Hosté jsou při chuti. Další útok táhl po levém mantinelu David Rudolph, jehož sice obehrál Dominik Cach, pak ale pod tlakem vyhodil jen na zakázané uvolnění.
    17:41 Oliver GLITTA - 0:1
     
    17:41
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Karlovka vede! Martínek přihrál do mezikruží Jindrovi, jenž nezazmatkoval a vymyslel ještě nahrávku po své pravici na OLIVERA GLITTU, od jehož brusle se kotouč odrazil za záda bezmocného Šoustala. Asistence: David Jindra a Viktor Martínek.
     
    17:03
    Davida Jindru dělily od vedoucího gólu centimetry! Z levého kruhu střílel zápěstím zajímavě na zadní tyč, avšak orazítkoval pouze brankovou konstrukci!
     
    16:46
    Vzápětí přichází trest na opačné straně. Jan Kropáč mimo dění hry sestřelil k ledu jednoho z protihráčů, rozhodčí jej vylučují za napadení.
     
    16:39
    Dominik Cach vymyslel parádní nahrávku k levé tyčce soupeře, kam si najel Pavel Skopal. Ten ovšem ztratil v klíčovou chvíli kontrolu nad pukem, takže vůbec nezakončil.
     
    16:04
    Lehké nahození Jiřího Halberštáta se stalo snadnou kořistí Michala Šoustala. Touš zachytil do výstroje a do přerušení hry jej nepustil.
     
    15:43
    Pochvalu za činnost v obranném pásmu zaslouží Libor Janků. Počkal si na kličku Davida Rudolpha, kterou vystihl a kotouč uzmul pro sebe.
     
    15:22
    Vedoucí gól měl na hokejce Filip Palička! Před bránou zůstal úplně sám. Zkusil si Davida Maška roztáhnout a zakončit forhendem kolem pravého betonu, avšak kličku nedotáhl úplně, z minisouboje tak vyšel vítězně brankář!
     
    14:40
    Hra už pokračuje v pěti na obou stranách. Hosté sehráli početní převahu o něco lépe, avšak nebylo jim to nic platné, přetrvává bezbrankové skóre.
     
    14:12
    Individuální akci Viktor Martínek nedovedl do zdárného konce. Krásně se sice dostal za záda Kuchaře, pak ale zakončoval pouze do boční sítě, načež gólman Šoustal neúmyslně vyhodil bránu ze svého postavení.
     
    13:52
    Z levého kruhu zajímavě vypálil David Volf. Michal Šoustal toho přes chumel hráčů před sebou mnoho neviděl, ale měl štěstí, protože jím kotouč neprošel.
     
    13:15
    Hokejisté v černých dresech konečně získali pevné postavení v útočné třetině. Bekhendem nabízel kotouč do brankoviště Glitta, k zakončení nedošlo.
     
    12:50
    Ani přesilová hra hostů nezačala vůbec dobře. Michal Šoustal prožívá poměrně klidné vteřiny, jeho spoluhráči vyhodili třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    12:12
    Premiérová početní převaha čeká rovněž na Univerzitu Karlovu. Menší dvouminutový trest vyfasoval Michal Fojtášek, jenž zahákoval protihráče v rohu obranného pásma.
     
    11:47
    Na druhé straně musel být v pozoru Michal Šoustal. Do poslední chvíle si počkal na střelu Michaela Klingera, hrací předmět skryl do výstroje.
     
    11:12
    Až nečekané problémy měl David Mašek. Zastavil střelu Rimmela pod betony, ale pak vstal a kotouč zůstal pod ním. Rychle však zvládl zareagovat, šel znovu k ledu a betonem odkopl kotouč před dotírajícím Supem mimo nebezpečí.
     
    10:41
    Dominik Kuchař ještě stihl kus černé gumy v útočném pásmu a nic nevymýšlel, pálil z první. Kotouč netrefil ideálně, Mašek zapsal snadný zákrok.
     
    10:22
    Skóre střetnutí chtěl otevřít Pavel Skopal. Našel si v mezikruží prostor pro zakončení, zápěstím ovšem vypálil přímo do gólmanovy výstroje.
     
    09:53
    Se zajímavým nahozením od modré čáry přišel Libor Janků. David Mašek v tomto případě zasahovat nemusel, kus černé gumy prosvištěl vedle levé tyčky.
     
    09:15
    O nahrávku do brejku si pohybem říkal Lukáš Zmeškal. Obdržel ji, jenže vzápětí si neporadil s nelehkým zpracováním, za bránou soupeře pak proti přesile neuspěl.
     
    08:44
    Hra se přesunula na druhou stranu. David Jindra zakvedlal s kotoučem, aby následně nabil na modrou Martinu Dlabolovi, jeho ránu vytěsnil Šoustal levým betonem.
     
    08:09
    Další útočnou akci domácích zastavil hvizd čárového rozhodčího. Útočnou akci zbrzdil Vojtěch Krejčiřík, mezitím do útočného pásma vjeli hned dva jeho kolegové.
     
    07:46
    Přečíslení tří proti dvěma Pavel Skopal neřešil vůbec zle, ale skvělou práci odvedl Jan Málek, když nataženou hokejkou zabránil konkurentovi v zakončení.
     
    07:19
    Lukáš Pírek po pravém mantinelu rozjel Mikuláše Rimmela, jenž si věřil na souboj jeden na jednoho proti Klingerovi, z nějž vyšel jako poražený.
     
    06:48
    Od modré pálil Martin Dlabola. Michal Šoustal mohl být v tomto případě ledově klidným, jeden z blokujících hráčů puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    06:21
    Otočku kolem brány vyzkoušel Jan Kropáč. Ačkoli si David Mašek nebyl úplně jistý situací, tak zasáhl pravým betonem, který měl dobře natlačený k tyči.
     
    05:35
    Hosté hrají v plném počtu, Jakub Kopenec je zpět na ledové ploše. Dlouho na ní zřejmě nepobyde, okamžitě spěchá směřuje na střídačku.
     
    05:01
    Další zákrok si David Mašek připsal po ráně Libora Janků z velkého úhlu. Prostor u bližší tyčky si pohlídal a vyrážečkou puk odrazil za bránu.
     
    04:39
    Z vrcholku pravého kruhu nebezpečně střílel Filip Palička. Jeho zakončení lehce ztlumil Dlabola, čímž Maškovi situaci příliš neulehčil, ale gólman si nakonec poradil levým betonem.
     
    04:11
    Úvod početní převahy Olomouci vůbec nevychází. Nejprve vyhodil přes všechny čáry Marek Novák, o pár chvil později spoluhráče napodobil Michael Klinger.
     
    03:30
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Na trestnou lavici odjíždí Jakub Kopenec, jenž v pádu sice trefil kotouč, ale nejprve podrazil rozjetého protihráče.
     
    03:15
    Pod tlakem toho Filip Palička příliš nevymyslel. Jen posunul touš bekhendem do útočného pásma, kde kotouč sebral osamocený hostující kapitán Klinger.
     
    02:49
    Dominik Hajšman na sebe natáhl dva protihráče, aby následně nahrál za sebe do slotu Davidu Roseckému, ten zápěstím přestřelil svatyni soupeře.
     
    02:13
    Na druhé straně se zkoušel prosadit David Jindra. Počkal si v pravém kruhu na nahrávku, křižnou ránu vytěsnil Šoustal pravým ramenem.
     
    01:40
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Vojtěch Krejčiřík. Na střelu si nevěřil, nahrával naslepo před bránu, našel jen hokejku protihráče.
     
    01:12
    Domácí hokejisté zvládli buly v obranné třetině a byť s lehkými problémy, tak nakonec dostali kus černé gumy alespoň do středního pásma.
     
    00:34
    Michal Šoustal má na kontě první zákrok. Poradil si s ránou od modré v podání Daniela Piskače, kotouč vytěsnil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    00:10
    Druhý zápas mezi týmy HC Univerzita Palackého v Olomouci a UK Hockey Prague dostartoval! Hosté budou chtít odčinit zaváhání z domácího utkání, pokud se jim to nepodaří, sezóna pro ně skončí!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Sup, Dubovči – Rosecký, Matuška, Palička, Krejčiřík, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman (A), Pěcha, Šíp, Cach (A), Rimmel, Formánek.
    Trenér: Michal Janeček

    UK Hockey Prague: Mašek (K. Novák) – M. Novák, Dlabola (A), Klinger (C), Kopenec, Málek, Piskač, Vávra – Bořík, Halberštát, Velas, Rubeš, Hakl, Glitta, Volf, Rudolph, Jindra, Škoda, Čmejla (A), Martínek.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Skopal, Grygera – Mikšík, Čelechovský.
     
    První zápas

    Blíže postupu do finále má možná poněkud překvapivě tým HC Univerzita Palackého v Olomouci, který předvedl v Praze velmi dobrý výkon a velkého favorita porazil s přehledem 6:2. Hokejisté z hlavního města si určitě jsou vědomi, že v Prostějově musí předvést výrazně lepší výkon, úvodní zápas jim ukázal, že protihráči z Olomouce rozhodně nejsou žádnými ořezávátky, a že i oni si klidně mohou brousit zuby na titul.
     
    UK Hockey Prague

    Vzhledem k výkonům v letošní sezóně jsou hokejisté z Univerzity Karlovy právem považováni za největšího favorita na titul. Základní část opanovali s velkým přehledem, když v osmnácti utkáních nasbírali 46 bodů a na druhý tým Black Dogs Budweis měli osmibodový náskok. Ve čtvrtfinále se jim postavil do cesty celek North Wings z Ústí nad Labem, který s favoritem bojoval statečně, ale po porážkách 6:8 a 2:3 pro něj sezóna skončila. Týmové produktivitě vévodí David Jindra s šesti body (1+5).
     
    HC Univerzita Palackého v Olomouci

    Mužstvo HC Univerzita Palackého v Olomouci postoupilo do vyřazovací části jako poslední osmé. Žádné drama se nekonalo, protože náskok na deváté Jezdce z Pardubic čítal deset bodů, nicméně do poslední chvíle bojovalo o lepší umístění, aby nakonec na týmy ZČU Akademici Plzeň a BO Ostrava ztratilo shodně tři body. V rámci čtvrtfinále vyřazovací části si svěřenci kouče Janečka vyšlápli na brněnskou Masarykovu Univerzitu, kterou vyřadili po výsledcích 6:3 a 2:1. Nejproduktivnějším hráčem týmu je pětibodový Filip Palička (3+2).
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pondělní podvečer! Vítám vás při sledování Univerzitní ligy ledního hokeje, u 2. semifinálového zápasu mezi týmy HC Univerzita Palackého v Olomouci a UK Hockey Prague.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Glitta (Jindra, Martínek), 39. Martínek (Jindra, Málek), 48. Glitta (Martínek, Jindra)


    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Sup, Dubovči – Rosecký, Matuška, Palička, Krejčiřík, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman (A), Pěcha, Šíp, Cach (A), Rimmel, Formánek.
    Trenér: Michal Janeček

    UK Kings Prague: Mašek (K. Novák) – M. Novák, Dlabola (A), Klinger (C), Kopenec, Málek, Piskač, Vávra – Bořík, Halberštát, Velas, Rubeš, Hakl, Glitta, Volf, Rudolph, Jindra, Škoda, Čmejla (A), Martínek.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Skopal, Grygera – Mikšík, Čelechovský

    Diváci: 387
    HC UP Olomouc 1 1 UK Kings Prague
    #1 Středa 30.03.2022 • 17:30
    UK Kings Prague - HC UP Olomouc 2:6
    #2 Pondělí 04.04.2022 • 18:00
    HC UP Olomouc - UK Kings Prague 0:3
    bahis siteleri