Rakousko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Rakousko
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Česko
Pátek 08.04.2022, 17:30 • AG Eisarena (Linz) • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:33:31)
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině se hned v jejím úvodu prosadil střelou od modré čáry Jan Ščotka a navýšil vedení českého týmu na dvougólové. Následovaly další šance na obou stranách, ale oba gólmani byli pozorní. V závěru pak ve vlastním oslabení překonal Madlenera Matěj Blümel a definitivně zlomil odpor Rakušanů a stal se dnes dvougólovým střelcem. Tenhle náskok si už česká reprezentace pohlídala a dokráčela k dalšímu vítězství v přípravě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Pokus Krause šel mimo tři tyče a je hotovo.
     
    59:35
    Po vhazování před Stezkou se hned na druhou stranu vydali Češi, ale Rakušané si vrátili puk zpět a jsou před brankou Stezky.
     
    59:12
    Zápas se už jen dohrává, Češi kontrolují hru a nikam se neženou. Rakušané to ještě zkoušejí, ale už se nedokázali prosadit.
     
    58:29
    Český tým oslabení zvládl, neinkasoval a naopak vsítil branku a je tak už hodně blízko ke druhé výhře nad Rakouskem.
    57:11 Matěj BLÜMEL - 1:4
     
    57:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ve vlastním oslabení se dostal do akce MATĚJ BLÜMEL, který, ač byl tísněn obranou Rakouska, dostal se na levý kruh a svižnou ranou pak prostřelil kolem betonu Davida Madlenera – 1:4. Bez asistence.
     
    56:46
    Domácí zahrozili před Stezkou v přesilové hře, Češi tuto situaci ustáli a pak vyhazují kotouč až před branku rakouského celku.
     
    56:29
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    56:29
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Hladonik – 2 min., sekání).
     
    55:36
    Rakušané vrhají všechny své poslední síly do útoku, déle se zdrželi v pásmu českého týmu a ohrozili Stezku, který musel jistit puk u brankové čáry.
     
    54:37
    Martin Lang už se chtěl postavit ke střele od modré čáry, ale zabránil mu v tom Jakubitzka, který zachytil touš a nasměroval ho opačným směrem.
     
    53:48
    Matěj Blümel se protáhl za brankou soupeře a poté hledal Davida Ciencialu, ale ten byl dobře hlídán domácí obranou.
     
    52:27
    Další akce českého národního týmu, ale rakouští hokejisté ji dokázali dobře čelit a poté vyhodili puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    51:58
    Vojtěch Budík pohotově zakončil tečí před Madlenerem a domácí brankář zakročil a raději uklidnil hru jejím přerušením. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    51:12
    Manuel Ganahl pálil kus před modrou čárou a jeho projektil pak česká obrana srazila do bezpečí.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Kirchschläger (Lindner, Feldner) – 4. Blümel (Cienciala, Ščotka), 39. Holík (Cienciala), 41. Ščotka (Jordán), 58. Blümel


    Rakousko: Madlener (Sommer) – Lindner, Kirchschläger, Schnetzer, Kragl, Wimmer, Steffler, Jakubitzka, Kernberger – Feldner, Haudum, Ganahl (C) – Macierzynski (A), Obersteiner, Kraus – Pöschmann, Bretschneider, Antonitsch – Preiser, van Ee, Bär
    Trenér: Roger Bader

    Česko: Stezka (Pavlát) – Ščotka (C), Jordán (A), Krejčík, Budík, Kvasnička, Kaňák, Bartejs, Kučeřík – Cienciala, Holík, Blümel – Beránek, Černoch, Fridrich – Zdráhal, Kodýtek (A), Lang – Klapka, Hladonik, Navrátil – Bambula
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Fichtner, Huber – Bedynek, Gatol
    ocianews.com