Columbus – Montreal 5:1 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 0:4 (kon.) | Colorado – Los Angeles 9:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 14.04.2022, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:51:58)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 21 | Přesilová hra: 1/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 20 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 60:00
    Samuel Montembeault (MTL) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 59:53

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+2, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:55

    Tři hvězdy utkání

    1. Jack Roslovic (CBJ) – 2+0
    2. Patrik Laine (CBJ) – 1+2
    3. Nick Blankenburg (CBJ) – 0+1
     
    Utkání přihlíželo 16 708 diváků.
     
    Columbus potvrdil roli favorita a v souboji dvou týmů, které už nemají šanci postoupit do play-off, porazil na domácím stadiónu Montreal vysoko 5:1.

    Modrokabátnicí nastupovali do závěrečného dějství s dvoubrankovým vedením v zádech. Ještě větší klid na domácí hokejky dal ve 47. minutě Cole Sillinger, jenž uspěl povedenou tečí Bemströmova nástřelu od mantinelu. A hráči Blue Jackets se ve zbývajícím průběhu zvládli prosadit i popáté, Emil Bemström přidal k asistenci gól, když přečíslení vyřešil nechytatelnou střelou zleva do protějšího horního růžku.

    Svěřenci kouče Larsena bojují o konečné deváté místo Východu, na New York Islanders po dnešku ztrácí jeden bod. Montreal zůstává v Západní konferenci beznadějně poslední, za Philadelphii zaostává rozdílem šesti bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Posední vteřiny střetnutí se odehrávají v útočném pásmu Columbusu. Finální akci ještě vymýšlel Gustav Nyquist, nahrávku však nasměroval pouze k Petrymu.
     
    59:22
    Montreal bojuje alespoň o snížení vysoké porážky. V mezikruží si našel odražený kotouč Ryan Poehling, vystřelil ovšem do dobře postaveného Merzlikinse.
     
    58:45
    Vypadalo to na další přečíslení Blue Jackets, ale Brendan Gaunce dostal nahrávku na paty a i zpracování mu zabralo příliš mnoho času.
    57:38 Emil BEMSTRÖM - 5:1
     
    57:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ještě jeden kousek do domácí sbírky. Sillinger vyhrál buly pro sebe, posunul na Voráčka a český útočník vyslal do přečíslení dvou na jednoho EMILA BEMSTRÖMA s Vladislavem Gavrikovem. První jmenovaný volil zakončení a dobře udělal, z levé strany pálil zápěstím nechytatelně do vzdálenější šibenice. Asistence: Jakub Voráček a Cole Sillinger.
     
    57:20
    Další zákrok pro Samuela Montembeaulta. A sice z kategorie jednodušších, protože nahození Beana od modré nikdo netečoval. Černá guma skončila v brankářově lapačce.
     
    56:47
    Zajímavý pas vymyslel Eric Robinson na Carsona Meyera, jemuž v klíčovou chvíli odskočil hrací předmět od čepele hole a z bezprostřední blízkosti už na gólmana nevyzrál.
     
    56:21
    Samuel Montembeault toho proti ráně Zacha Werenskiho moc neviděl. Mohl poděkovat Justinu Danforthovi, tento protihráč totiž smolně zblokoval dělovku od modré.
     
    55:43
    Střeleckou listinu nerozšířil ani David Savard. Vypálil pořádně tvrdý projektil, ale ten rozezvučel pouze mantinel za domácí svatyní, kde kotouč sebral Boqvist.
     
    55:16
    Nick Suzuki vymyslel pěknou zadovkou na Joshe Andersona, jenž zkusil obtočit bránu a zasunout touš k bližší tyči, což se u nepovedlo, čistě jej obral Andrew Peeke.
     
    54:37
    Z ostrého úhlu pálil Gustav Nyquist. Samuel Montembeault s podobnou možností počítal, volný prostor si pokryl a bez problémů zakročil lapačkou.
     
    54:20
    Nick Suzuki chtěl hrát dopředu, jenže neměl na koho. Proto po přejeté červené čáry volil vysoký oblouček za soupeřovy svatyni a vydal se směr střídačka.
     
    53:44
    Netrvalo dlouho a domácí byli nastěhovaní zpět v útočné třetině. Od modré čáry vyprodukoval zajímavý projektil Adam Boqvist, Samuel Montembeault puk za záda nepustil.
     
    53:14
    Sám proti dvěma si Brendan Gaunce hodil puk za bránou a zkusil jej dojet. Před Andersona se natlačil, nicméně Alexandr Romanov již byl nad jeho síly.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Roslovic (Laine, Gavrikov), 36. Roslovic (Laine, Nyquist), 38. Laine (Nyquist, J. Voráček), 47. Sillinger (Bemström, Blankenburg), 58. Bemström (J. Voráček, Sillinger) – 39. Poehling (Suzuki, M. Hoffman)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Werenski (A), A. Boqvist, Gavrikov, Bean, Blankenburg – Laine, Roslovic, Nyquist – Bemström, Sillinger, J. Voráček – O. Bjorkstrand (A), Danforth, Johnson – Meyer, B. Gaunce, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Petry, Edmundson (A), D. Savard, A. Romanov, Schueneman, Harris – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – R. Pitlick, Evans, M. Hoffman – Armia, Dvorak, B. Gallagher (A) – J. Ylönen, Poehling, Byron (A).
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Kozari, Nicholson – Cherrey, Murray

    Diváci: 16 708
    bahis siteleri