Columbus – Montreal 5:1 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 0:4 (kon.) | Colorado – Los Angeles 9:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 14.04.2022, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:51:58)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 21 | Přesilová hra: 1/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 20 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 60:00
    Samuel Montembeault (MTL) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 59:53

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+2, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:55

    Tři hvězdy utkání

    1. Jack Roslovic (CBJ) – 2+0
    2. Patrik Laine (CBJ) – 1+2
    3. Nick Blankenburg (CBJ) – 0+1
     
    Utkání přihlíželo 16 708 diváků.
     
    Columbus potvrdil roli favorita a v souboji dvou týmů, které už nemají šanci postoupit do play-off, porazil na domácím stadiónu Montreal vysoko 5:1.

    Modrokabátnicí nastupovali do závěrečného dějství s dvoubrankovým vedením v zádech. Ještě větší klid na domácí hokejky dal ve 47. minutě Cole Sillinger, jenž uspěl povedenou tečí Bemströmova nástřelu od mantinelu. A hráči Blue Jackets se ve zbývajícím průběhu zvládli prosadit i popáté, Emil Bemström přidal k asistenci gól, když přečíslení vyřešil nechytatelnou střelou zleva do protějšího horního růžku.

    Svěřenci kouče Larsena bojují o konečné deváté místo Východu, na New York Islanders po dnešku ztrácí jeden bod. Montreal zůstává v Západní konferenci beznadějně poslední, za Philadelphii zaostává rozdílem šesti bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Posední vteřiny střetnutí se odehrávají v útočném pásmu Columbusu. Finální akci ještě vymýšlel Gustav Nyquist, nahrávku však nasměroval pouze k Petrymu.
     
    59:22
    Montreal bojuje alespoň o snížení vysoké porážky. V mezikruží si našel odražený kotouč Ryan Poehling, vystřelil ovšem do dobře postaveného Merzlikinse.
     
    58:45
    Vypadalo to na další přečíslení Blue Jackets, ale Brendan Gaunce dostal nahrávku na paty a i zpracování mu zabralo příliš mnoho času.
    57:38 Emil BEMSTRÖM - 5:1
     
    57:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ještě jeden kousek do domácí sbírky. Sillinger vyhrál buly pro sebe, posunul na Voráčka a český útočník vyslal do přečíslení dvou na jednoho EMILA BEMSTRÖMA s Vladislavem Gavrikovem. První jmenovaný volil zakončení a dobře udělal, z levé strany pálil zápěstím nechytatelně do vzdálenější šibenice. Asistence: Jakub Voráček a Cole Sillinger.
     
    57:20
    Další zákrok pro Samuela Montembeaulta. A sice z kategorie jednodušších, protože nahození Beana od modré nikdo netečoval. Černá guma skončila v brankářově lapačce.
     
    56:47
    Zajímavý pas vymyslel Eric Robinson na Carsona Meyera, jemuž v klíčovou chvíli odskočil hrací předmět od čepele hole a z bezprostřední blízkosti už na gólmana nevyzrál.
     
    56:21
    Samuel Montembeault toho proti ráně Zacha Werenskiho moc neviděl. Mohl poděkovat Justinu Danforthovi, tento protihráč totiž smolně zblokoval dělovku od modré.
     
    55:43
    Střeleckou listinu nerozšířil ani David Savard. Vypálil pořádně tvrdý projektil, ale ten rozezvučel pouze mantinel za domácí svatyní, kde kotouč sebral Boqvist.
     
    55:16
    Nick Suzuki vymyslel pěknou zadovkou na Joshe Andersona, jenž zkusil obtočit bránu a zasunout touš k bližší tyči, což se u nepovedlo, čistě jej obral Andrew Peeke.
     
    54:37
    Z ostrého úhlu pálil Gustav Nyquist. Samuel Montembeault s podobnou možností počítal, volný prostor si pokryl a bez problémů zakročil lapačkou.
     
    54:20
    Nick Suzuki chtěl hrát dopředu, jenže neměl na koho. Proto po přejeté červené čáry volil vysoký oblouček za soupeřovy svatyni a vydal se směr střídačka.
     
    53:44
    Netrvalo dlouho a domácí byli nastěhovaní zpět v útočné třetině. Od modré čáry vyprodukoval zajímavý projektil Adam Boqvist, Samuel Montembeault puk za záda nepustil.
     
    53:14
    Sám proti dvěma si Brendan Gaunce hodil puk za bránou a zkusil jej dojet. Před Andersona se natlačil, nicméně Alexandr Romanov již byl nad jeho síly.
     
    52:48
    Samuela Montembeaulta nezaměstnal ani Vladislav Gavrikov. Zkoušel štěstí tvrdým projektilem od modré čáry, Ryan Poehling zapsal úspěšný blok hokejkou.
     
    52:23
    Na čtvrtý kanadský bod v utkání útočil Patrik Laine. Jenže důležitou nahrávku nezvládl a Oliveru Bjorkstrandovi přihrál za brusle.
     
    51:49
    Jeff Petry nejprve vystřelil naprázdno, ale ještě udržel puk v útočném pásmu a pálil znovu. V tomto případě trefil do pravé brusle blokujícího Beana.
     
    51:23
    Potlesk fanoušků si vysloužil Elvis Mrzlikins. Skvěle vystartoval proti Pitlickovi, nataženou vyrážečkou odpálil touš mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    50:37
    Pochvalu zaslouží David Savard. Před bránou obětavě padl do střely Zacha Werenskiho, kterou naštěstí schytal do chráněných míst a kotouč udržel pod tělem až do přerušení hry.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Columbus disponuje tříbrankovým vedením a směřuje za druhým vítězstvím v řadě, Montreal tempu soupeře nestíhá.
     
    49:40
    Jakub Voráček rozehrál na Gustava Nyquista a odjel střídat. Švédský útočník vzal zodpovědnost na sebe, akci završil nepřesnou ránou ze zápěstí.
     
    49:23
    Hokejisté Blue Jackets využili převahy hokejistů v obranném pásmu a jmenovitě to byl Andrew Peeke, kdo vydoloval kotouč z pod bruslí Gallaghera, aby vyhodil alespoň do střední třetiny.
     
    48:58
    Tentokráte již Elvis Merzlikins zasahovat. S pokusem Alexandra Romanova si poradil bez větších problémů, ránu Gallaghera udržel ve výstroji.
     
    48:12
    Na druhou stranu vystartoval Jeff Petry. Proti dvěma protihráčům přenesl hru na Joela Armiu, jenže ten poskakující hrací předmět úplně promáchl.
     
    47:30
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. O ještě větší navýšení se pokusil Kent Johnson, ze zápěstí puk zvedl ale příliš vysoko nad břevno.
    46:24 Cole SILLINGER - 4:1
     
    46:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Nástřel Bemströma od pravého mantinelu tečoval zhruba na půli cesty puku k bráně COLE SILLINGER. Montembeault nestihl zareagovat dostatečně včas a kotouč mu propadl pod rukou. Asistenci do statistik zapisuje také debutující Blankenburg. Asistence: Emil Bemström a Nick Blankenburg.
    46:01 Anderson mířil do tyče
     
    46:01
    Joshe Andersona dělily od kontaktního gólu centimetry! Útočník Canadiens si připravil kotouč na střelu v levém kruhu, pokusem na přední tyč orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    45:44
    K přerušení hry došlo kvůli Ericu Robinsonovi, jemuž vůbec nevyšlo zpracování a kus černé gumy zvedl až mezi spoluhráče na domácí střídačku.
     
    45:22
    Forvard Blue Jackets Carson Meyer v útočné třetině dlouho nevydržel. Do cesty se mu postavil Christian Dvorak a na dlouhou hokejku mu touš čistě vypíchl z pod hole.
     
    44:44
    Brendan Gallagher podrazil Elvise Merzlikinse, avšak jednalo se o nešťastný střet, navíc mimo brankoviště. Hra tedy pokračovala a lotyšský gólman měl štěstí, že volný puk sebral Bean před Suzukim.
     
    44:25
    Po levé straně pronikal Kent Johnson. Jeho cesta skončila ještě ve středním pásmu, stopku mu čistým hitem vystavil pozorný Jeff Petry.
     
    43:50
    Dochází minimálnímu přerušování, což pochopitelně více vyhovuje domácím. Ti neumožňují soupeři souvislejší tlak, sami naopak nadále hrají aktivněji.
     
    43:29
    Svůj čtyřstý start v NHL by Zach Werenski určitě rád okořenil gólem. Od modré čáry vyslal povedenou dělovku jen těsně nad břevno hostující svatyně.
     
    42:39
    Kent Johnson je zpět na ledě, a hned se zapojil do útočné akce. Od pravého mantinelu přihrával před bránu na Laineho, rána bez přípravy se mezi tři tyče nevešla.
     
    42:14
    Chyboval rovněž Joel Armia. Kotouč sice dovezl do útočného pásma, jenže pak nad ním ztratil kontrolu a přes všechny čáry vyhazoval do bezpečí Andrew Peeke.
     
    41:40
    V oslabení dokonce mohl na hattrick zaútočit Jack Roslovic. Proti sobě měl posledního protihráče Alexandra Romanova, jenž protihráče výborně vystál a znemožnil mu zakončení.
     
    41:06
    Hokejistů v bílých dresech se nedaří probojovat do útočného pásma poté, co hned po buly vyhodil Vladislav Gavrikov. Domácí defenziva pracuje velmi dobře.
     
    40:32
    Ale jsou to hosté, kteří mají příležitost ke snížení, protože dvouminutový trest inkasoval za podrážení v útočném pásmu debutant Kent Johnson, fauloval Petryho.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka má za sebou první vteřiny. Columbus bude hájit dvoubrankové vedení, které je zasloužené, Blue Jackets zatím předvádějí lepší výkon, než hráči Canadiens.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:01.
     
    Prostřední dějství přineslo tři branky. O jednu více vstřelili domácí, kteří tak budou do závěrečné dvacetiminutovky nastupovat s dvoubrankovým vedením v zádech. V 36. minutě přidal do statistik svůj druhý gól Jack Roslovic, o dvě minuty později na něj navázal Patrik Laine. Montreal ovšem zápas nezabalil a gól naděje vstřelil těsně před odchodem do šaten Suzukiho střelu šikovně tečující Ryan Poehling.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Ve druhé třetině už se nic zajímavého nestane. Poslední rychlý útok chtěl rozjet Alexandr Romanov, ale Rem Pitlick jen protečoval do útočné třetiny.
     
    39:12
    Pěknou individuální akci předvedl Cole Caufield. Přes tři protihráče se proháčkoval do útočného pásma. Věřil si i na čtvrtého, ale Werenskiho již neobešel.
    38:09 Ryan POEHLING - 3:1
     
    38:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ještě není hotovo! Elvis Merzlikins by si nejspíše s pokusem Suzukiho poradil, ale těsně před ním puk šikovně tečoval RYAN POEHLING, lotyšskému gólmanovi propadl touš za záda pod pravou rukou. Asistence: Nick Suzuki a Mike Hoffman.
     
    38:00
    Závěr druhé části rozhodně nenudí. Početní převaha čeká i na Canadiens, na dvě minuty si za sekání odjíždí odpočinout Brendan Gaunce.
    37:22 Patrik LAINE - 3:0
     
    37:22
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ke dvěma asistencím přidává nejproduktivnější hráč Blue Jackets v sezóně PATRIK LAINE i gól! Skórovat mohl už Nyquist, pobídku Voráčka ovšem nasměroval o kousek vedle brány. Od zadního mantinelu se pak touš odrazil k již zmíněnému Lainemu, jemuž nedělalo moc problémů poslání kotouče do prázdné brány, byť z ostrého úhlu. Asistence: Gustav Nyquist a Jakub Voráček.
     
    36:26
    Šanci ještě navýšit vedení má Columbus hned vzápětí v přesilové hře. V předbrankovém prostoru Montrealu fauloval Mike Hofmann, hokejku vysekl z rukou Bemströmovi.
    35:52 Jack ROSLOVIC - 2:0
     
    35:52
    Columbus právě vstřelil branku!
    Larsenova družina navyšuje náskok na dvě branky, v hlavní roli opět JACK ROSLOVIC! Akce začala znovu u Laineho, který využil chyby Savarda a prodral se po levé straně až do útočného pásma. Jeho nahrávku na amerického spoluhráče sice jeden ze soupeřů přizvedl, ale Roslovic si poradil a pravou nohou kotouč nasměroval do levé tyče, aby si následně Montembeault hrací předmět sám smolně srazil za sebe. Asistence: Patrik Laine a Gustav Nyquist.
     
    35:35
    Už při hře v plném počtu podpořil ofenzivu Adam Boqvist. V plné rychlosti obdržel pas před brusle, v krkolomné pozice zvedl puk jenom do výstroje hostujícího brankáře.
     
    35:00
    Jeffu Petrymu vůbec nevyšla rozehrávka z obranného pásma po pravém mantinelu. Brendan Gaunce neváhal a okamžitě střílel, viditelně překvapený Samuel Montembeault zasahoval pravým betonem na poslední chvíli.
     
    34:44
    Už to vypadalo, že Joel Armia zaveze puk až d útočného pásma, ale rozmyslel se a nahrával ještě před modrou čárou, přihrávku zachytil pozorný Danforth.
     
    34:20
    K úniku Erica Robinsona moc nechybělo. Domácí útočník ovšem musel při posunutí puku mezi dva obránce lehce zpomalit, což rozhodlo, přebruslil jej Joel Edmundson.
     
    33:46
    Zprava doleva Nick Suzuki přesunul hru na Colea Caufielda, jemuž střela z první vůbec nesedla. Pomalu letící puk po ledě Merzlikins vyrazil pravým betonem.
     
    33:08
    Josh Anderson by se podle všeho dostal za Andrewa Peekeho, pokud by jej domácí zadák nezastavil nedovoleným bráněním. Stalo se, Montreal má k dispozici svou druhou přesilovku.
     
    32:41
    Přestože startoval ze stojné pozice, tak si Paul Byron obhodil Gaunceho a rázem byl v útočném pásmu. Odtud střílel od levého mantinelu na zadní tyč, kde úřadovala Merzlikinsova vyrážečka.
     
    32:03
    Velkou příležitostí k navýšení náskoku pohrdl Emil Bemström. Před bránu obdržel ideální nahrávku do hokejky, ale přestože kolem sebe nikoho neměl, tak situaci uspěchal a vypálil vedle levé tyče.
     
    31:39
    V době, kdy pálil od pravého mantinelu Oliver Bjorkstrand, už byl potrestaný Alexandr Romanov na ledě. A právě ruský obránce si do statistik zapsal úspěšný blok.
     
    31:02
    Skvělou práci odvedl Joel Armia. Nejenže vyhodil, ale ještě přebruslil Peekeho a za bránou soupeře pošetřil cenné vteřiny k dobru. Výborné střídání hostujícího útočníka.
     
    30:39
    Patrik Laine znovu naznačil střelu, aby ještě nabil na modrou Zachovi Werenskimu, tvrdá rána domácího zadáka prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    30:11
    Po přiťuknutí od Roslovica střílel z levého kruhu Patrik Laine. FInský forvard vypálil nečekaně po ledě, mezeru mezi Montembeaultovými betony hledal marně.
     
    29:20
    Menší dvouminutový trest vyfasoval Alexandr Romanov. Ruský obránce se proti pravidlům provinil kousek za obrannou modrou čárou, když zahákoval Jakuba Voráčka.
     
    29:11
    A další úspěšný zákrok pro Elvise Merzlikinse. Tentokráte o poznání jednodušší, nahození Alexandra Romanova od levého mantinelu udržel ve výstroji.
     
    28:59
    Lotyšský gólman Merzlikins musel zasahovat, když jej z levého kruhu prověřil Jake Evans. Křižnou ránu osmadvacetiletý rodák z Rigy vyrazil levým ramenem.
     
    28:45
    Do rozehrávku Columbusu se zapojil i gólman Elvis Merzlikins. Za bránou zvedl hlavou a forhendovou stranou hole hrál na osamoceného Werenskiho.
     
    28:18
    Mike Hoffman zkusil štěstí z velkého úhlu. Určitě chtěl uspět, to by ale nejprve musel trefit prostor domácí brány, což se kanadskému útočníkovi nepovedlo.
     
    27:49
    Střílenou přihrávku Jeffa Petryho zastavil v levém kruhu Cole Caufield. Rychle si připravil puk na střelu, tu nasměroval do před sebou stojícího Werenskiho.
     
    27:29
    Přerušení hry způsobil Vladislav Gavrikov. Obětavě zaklekl do rány Alexandra Romanova, hrací předmět zblokoval na domácí střídačku.
     
    26:45
    Moc dobře si je Eric Robinson vědom, že přečíslení dvou na jednoho mohl vyřešit lépe. Gauncemu nahrál vzduchem, spoluhráč promáchl.
     
    26:17
    Emil Bemström ukázal, že umí zapracovat i do defenzivy. Nejprve obral Caufielda, načež hrál odvážně za vlastní bránu na Werenskiho, který odpaloval těsně před dotírajícím Suzukim.
     
    25:51
    Rychlé nohy ukázal také Justin Danforth. Uspěl v minisouboji proti Romanovovi, přihrávku naslepo pak nasměroval přímo k protihráči Petrymu.
     
    25:23
    Přestože Oliver Bjorkstrand nabral velkou rychlost, tak kus černé gumy dobruslil až za brankou soupeře, odkud toho proti dvěma protihráčům moc nevymyslel.
     
    24:58
    I pod velkým tlakem Sillingera Rem Pitlick dokázal po pravém mantinelu rozjet Joshe Andersona. Tomu vyšla nahrávka na Peohlinga, jemuž však střela nesedla a cílový prostor minul.
     
    24:23
    Na druhé straně vymyslel zajímavou přihrávku Jakub Voráček. Český forvard od pravého mantinelu hledal a před bránou našel Danfortha, ten zvedl hrací předmět vysoko nad bránu.
     
    23:55
    Úvod druhé třetiny vychází lépe Montrealu. Další, kdo pokusil střelecké štěstí, byl Jordan Harris, přes blokujícího Peekeho skončil kotouč v ochranné síti.
     
    23:31
    Další útok Canadiens táhl po levém mantinelu Brendan Gallagher. Sjel do kruhu, odkud vyslal zakončení švihem na přední tyč, Elvis Merzlikins zasáhl vyrážečkou.
     
    22:45
    Rychlý protiútok rozjel Jesse Ylönen Christian Dvorak. Dojel až k pravé tyčce soupeřovy svatyně, odkud nahrával pod sebe, Dvorakovi puk smolně projel pod hokejkou.
     
    22:29
    Z velkého úhlu střílel zleva Eric Robinson. Samuel Montembeault nenechal u pravé tyčky ani centimetr volného prostoru, kotouč udržel ve výstroji.
     
    21:47
    V defenzivě si zkušeně počínal Nick Blankenburg. Moc dobře věděl, že má za zády Suzukiho, zadovkou z bekhendu uklidnil situaci pasem na Roslovice.
     
    21:19
    Jakub Voráček se uvolnil kolem Andersona a od pravého mantinelu nahrál na střed Justinu Danforthovi, domácí útočník vystřelil forhendem nad horní tyčku.
    20:34 Parádní Montembeaultův semafor proti Werenskimu
     
    20:34
    Ale byli to domácí, kteří rychle získali kotouč do svého držení a Zach Werenski se chtěl zapsat na střeleckou listinu ránou z mezikruží k levé tyčce. Samuel Montembeault ovšem předvedl parádní semafor a kus černé gumy schoval v lapačce!
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Byl to Christian Dvorak, kdo uspěl proti jedinému střelci dosavadního průběhu Jacku Roslovicovi, hosté tak mohou podniknout útok za vyrovnáním.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    První třetina ukázala, že proti sobě nastupují týmy, kterým se v posledních dnech opravdu nedaří. K vidění bylo velké množství chyb a nepřesností, také jen třináct střeleckých pokusů na bránu. Z toho jeden z nich byl gólový, a to ten z 9. minuty v podání Jacka Roslovica, s jehož ránou z pravého kruhu si Samuel Montembeault neporadil a puk smolně vyrazil nad sebe, aby hrací předmět vzápětí doskákal za brankovou čáru. Modrokabátníci vedou zaslouženě, na ledě působí lepším dojmem a vytvořili si i více zajímavých příležitostí.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 4.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Ani Nick Suzuki nedokázal zacílit mezi tři tyče. Kousek za pravým kruhem vyzkoušel štěstí ze zápěstí, hrací předmět nasměroval o pár čísel nad břevno.
     
    19:19
    Rychlý protiútok Canadiens nepřinesl kýžené ovoce. Josh Anderson vyslal z levého kruhu střílený pas před bránu, adresát Jake Evans střílel nepřesně.
     
    18:59
    Pohotový zákrok Samuela Montembeaulta poté, co od levého mantinelu vypálil příklepem Jake Bean. Hostující brankář touš vyrážečkou poslal do ochranné sítě.
     
    18:17
    Při přečíslení dvou na jednoho Oliver Bjorkstrand dlouho naznačoval nahrávku na Werenskiho, aby nakonec vypálil švihem na přední tyč, rozvlnil ovšem jenom boční síťku.
     
    17:51
    Proti dvěma protihráčům si Jack Roslovic netroufl, od levého mantinelu nahodil za bránu a odjel na střídačku. Cole Sillinger zabojoval, ale ani on proti přesile neměl moc šancí a neuspěl.
     
    17:22
    V dalším případě už muži v pruhovaném museli odpískat icing. Nick Blankenburg zkusil vyslat do brejku Brendana Gaunceho, výrazně však přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče.
     
    16:57
    Těžké zpracování Gustav Nyquist nezvládl, ale kotouč alespoň lehce tečoval, čímž zrušil hrozbu zakázaného uvolnění. Jeff Petry volil rozehrávku přes Pitlicka.
     
    16:20
    Narážečka mezi Nickem Suzukim a Colem Caufieldem nevyšla, protože první jmenovaný po nahrávce spoluhráči ztratil rychlost při střetu s Peekem a na puk pak nedosáhl.
     
    15:55
    Gustav Nyquist si věřil, avšak poskakující kotouč promáchl a musel se vrátit do středního pásma, mezitím se z trestné lavice vrátil do hry Alexandr Romanov.
     
    15:09
    Hostující gólman Montembeault musel zasahovat a poradil si na jedničku, když se včas přesunul ke své pravé tyči, aby ve výstroji zachytil střelu Bjorkstranda z první.
     
    14:47
    Tentokráte Jakub Voráček střílel sám po výměně puku s Patrikem Lainem. Mířil na přední tyčku, právě tu z vnější strany orazítkoval. Samuel Montembeault měl štěstí.
     
    14:14
    Jakub Voráček servíroval puk před bránu, kde číhal Jack Roslovic. K jeho zakončení nedošlo, těsně před ním kus černé gumy vypíchl do rohu kluziště Gallagher.
     
    13:53
    Premiérová početní převaha čeká také na Columbus. Justin Danforth si prohodil puk mezi bruslemi zkušeného beka Romanova, ten pak soka zastavil jen za cenu nedovoleného bránění.
     
    13:00
    Jakub Voráček narazil Coleu Sillingerovi, ten ještě vyšperkoval akci pasem mezi kruhy na ofenzivu podpořivšímu Adamu Boqvistovi, jemuž v klíčový okamžik přeskočil puk přes čepel hole.
     
    12:31
    Brendanu Gallagherovi vyhození po pravém mantinelu vůbec nevyšlo. Ryan Poehling na touš nedosáhl, a protože Jake Bean udržel na zádech Dvoraka, musel rozhodčí odpískat zakázané uvolnění.
     
    12:13
    Sám proti dvěma musel zabojovat Rem Pitlick. Prodral se ke střele, ale Elvise Merzlikinse k zákroku nedonutil, napálil jen před sebou stojícího Boqvista.
     
    11:53
    Rychlý útok Blue Jackets neskončil úspěchem. Carson Meyer vymyslel zajímavou žabičku na Olivera Bjorkstranda, jenž už ale stál příliš blízko brankáři a mezi betony mu kotouč nepropasíroval.
     
    11:12
    Z výrazně lepší palebné pozice střílel Jesse Ylönen. Z pravého kruhu střílel na zadní tyčku, před Merzlikinsem zakročil obětavě blokující Zach Werenski.
     
    10:44
    Ihned po buly střílel Jordan Harris. Elvis Merzlikins reagoval pozdě, ale nemusel smutnit, hrací předmět totiž prosvištěl o kousek vedle jeho pravé tyče.
     
    10:11
    Z velkého úhlu pálil Oliver Bjorkstrand. Samuel Montembeault tentokráte připravený, prostor u levé tyčky si bezpečně pohlídal a puk udržel ve své výstroji.
     
    09:45
    Nechybělo moc, aby byl rozdíl ve skóre dvoubrankový. Do předbrankového prostoru obdržel pas Patri Laine, avšak ztratil stabilitu a místo puku skončil v bráně sám.
    08:36 Jack ROSLOVIC - 1:0
     
    08:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    Favorizovaní Modrokabátnici se ujímají vedení! V pravém kruhu stojící JACK ROSLOVIC neměl moc na výběr, zápěstím vypálil na zadní tyč. Samuel Montembeault kus černé gumy vyrazil nešťastně nad sebe a ten doskákal až za brankovou čáru, obránce reagoval příliš pozdě. Asistence: Patrik Laine a Vladislav Gavrikov.
     
    07:45
    Situaci dvou proti dvěma řešil Kent Johnson sobecky, tedy střelou. Volil forhendovou ránu příklepem, kotouč nasměroval o poměrně velký kus nad břevno.
     
    07:16
    Český útočník Jakub Voráček vyzkoušel zajímavou skrytou střelu přes obránce Petryho. Samuel Montembeault zareagoval včas, touš vyrazil pravým betonem.
     
    06:50
    Emil Bemström je zpět na ledové ploše. Domácí zvládli úvodní oslabení bez větších problémů, nyní mohou znovu začít střádat útočné plány.
     
    06:21
    V oslabení dokonce musel zasahovat Samuel Montembeault. S ránou Patrika Laineho z poměrně velké dálky si poradil, kotouč vyrazil vyrážečkou před sebe.
     
    05:55
    Hokejistům v bílých dresech se vůbec nedaří získat pevné postavení v útočné třetině. Do zajímavé pozice si najížděl Christian Dvorak, těsně před ním pas zachytil pozorný Jack Roslovic. Následovalo další vyhození.
     
    05:20
    Úvod početní převahy hráčům Canadiens vůbec nevyšel. Nick Suzuki vyhrál buly, ale Jeff Petry pálil hodně nepřesně, přes všechny čáry pak vyhodil Peeke.
     
    04:48
    První přesilovou hru si zahraje hostující Montreal. Debutant Nick Blankenburg ukázkovým bodyčekem sestřelil Caufielda, jenže v momentě, kdy na ledě bylo šest hokejistů v dresu Columbusu. Týmový trest odpyká Emil Bemström.
     
    04:09
    Útok Blue Jackets neměl dlouhého trvání. Danforth posunul hru na střed, kde číhal Jakub Voráček, zkušenému českému útočníkovi nevyšla klička proti Ryanu Poehlingovi.
     
    03:51
    Dostatek času si na rozehrávku vzal Vladislav Gavrikov. Svou roli určitě sehrálo i střídání spoluhráčů v průběhu hru, nakonec padla volba na Justina Danfortha.
     
    03:16
    Cole Caufield párkrát zakvedlal s kotoučem a volil přihrávku za bránu na Christiana Dvoraka. Ten zkusil obtočení kolem brány a zasunutí k tyči, stopku mu vystavil Laine.
     
    02:48
    Na druhou stranu hru přenesl Brendan Gaunce. Pod tlakem si poradil zkušeně a na modrou nabil Andrewu Peekemu, jeho tvrdou ránu schoval Samuel Montembeault do lapačky.
     
    02:29
    Střetnutí začalo v rychlém tempu. Po pravém mantinelu se zkoušel do útočné třetiny prokousat Paul Byron, čistým hitem jej zastavil Zach Werenski.
     
    01:58
    V defenzivě odvedl skvělou práci Nick Blankenburg. Debutant v této sezóně udržel na zádech Nicka Suzukiho a po mantinelu přenesl hru na Nyquista.
     
    01:16
    Jako další zaváhal Cole Sillinger. Nevyužil faktu, že gólman podklouzl, kus černé gumy tečoval forhendovou stranou hokejky vedle levé části brankové konstrukce.
     
    00:43
    Na vedoucí gól útočil Jack Roslovic. Zaparkoval k pravé tyčce, kam obdržel nahrávku od Patrika Laineho, prudce letící touš nasměroval těsně vedle.
     
    00:10
    Utkání mezi Columbusem a Montrealem odstartovalo! Souboj dvou týmů, kterým za necelé tři týdny skončí sezóna, zahájili aktivněji domácí Blue Jackets.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Werenski (A), A. Boqvist, Gavrikov, Bean – Laine, Roslovic, Nyquist (A) – Bemström, Sillinger, J. Voráček – O. Bjorkstrand, Danforth, Meyer – B. Gaunce, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Petry, Edmundson, D. Savard, A. Romanov, Schueneman, Harris – Josh Anderson, Suzuki (A), Caufield – R. Pitlick, Evans, M. Hoffman – Armia, Dvorak, B. Gallagher (A) – J. Ylönen, Poehling, Byron (A).
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Kozari, Nicholson – Cherrey, Murray.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ)
     
    Montreal Canadiens

    Loňský finalista prožívá mizernou sezónu. Je po Arizoně druhým nejhorším celkem soutěže se ziskem pouhých 51 bodů, na předposlední celek Východu, Philadelphii, zaostává rozdílem šesti bodů. Hráči Canadiens vyhráli dvakrát v posledních osmi utkáních, v tom doposud posledním padli na domácím ledě s o play-off usilujícím Winnipegem výsledkem 2:4. Naposledy svěřenci kouče St. Louise vyhráli v divoké přestřelce v New Jersey 7:4. Týmové produktivitě vévodí Kanaďan Nick Suzuki s 55 body.
     
    Columbus Blue Jackets

    Hokejisté Columbusu jsou bez šance na postup do play-off. V tabulce Východní konferenci okupují desátou příčku, přičemž na osmý Washington ztrácí osmnáct bodů, a právě osmnáct bodů je ve hře a lze těžko předpokládat, že by mužstvo z hlavního města USA nezískalo ve zbytku základní části žádný bod. Larsenova družina disponuje velmi špatnou formou, když v předešlých deseti střetnutích zvítězila pouze dvakrát, naposledy zvítězila v Detroitu 5:4 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je finský forvard Patrik Laine s 53 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a Montrealem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Roslovic (Laine, Gavrikov), 36. Roslovic (Laine, Nyquist), 38. Laine (Nyquist, J. Voráček), 47. Sillinger (Bemström, Blankenburg), 58. Bemström (J. Voráček, Sillinger) – 39. Poehling (Suzuki, M. Hoffman)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Werenski (A), A. Boqvist, Gavrikov, Bean, Blankenburg – Laine, Roslovic, Nyquist – Bemström, Sillinger, J. Voráček – O. Bjorkstrand (A), Danforth, Johnson – Meyer, B. Gaunce, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Petry, Edmundson (A), D. Savard, A. Romanov, Schueneman, Harris – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – R. Pitlick, Evans, M. Hoffman – Armia, Dvorak, B. Gallagher (A) – J. Ylönen, Poehling, Byron (A).
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Kozari, Nicholson – Cherrey, Murray

    Diváci: 16 708
    bahis siteleri