St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.) | Edmonton – Vegas 4:0 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 4:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 7:4 (kon.) | Montreal – Washington 4:8 (kon.)
Dallas – San Jose 2:1 (kon.) | Colorado – Carolina 7:4 (kon.) | Seattle – New Jersey 4:3 (1:0 po s.n.)
Calgary – Arizona 9:1 (kon.) | Los Angeles – Columbus 2:1 (kon.) | Detroit – Florida 1:6 (kon.)
Philadelphia – Buffalo 3:5 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:8 (0:1, 2:3, 2:4)
Washington Capitals
Neděle 17.04.2022, 01:14 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům ledního hokeje. NHL pomalu dobíhá do finiše své základní části, která by měla na konci měsíce skončit. Je však ještě třeba odehrát spoustu zápasů a ty tak nyní následují v rychlém sledu. Společně se v textovém přenosu zaměříme na duel Montrealu Canadiens s Washingtonem Capitals.
     
    Montreal Canadiens

    Habs jsou na posledním 16. místě Východní konference, na svém kontě mají aktuálně pouhopouhých jednapadesát bodů. Na letošní sezónu budou chtít rychle zapomenout, jelikož ta se jim i vinou mnoha zdravotních problémů absolutně nepovedla. Canadiens bojují v závěru základní části o to, aby neskončili jako nejhorší tým celé NHL, dva body za nimi je totiž ještě Arizona.
    Forma Montrealu je mizerná. Z posledních pěti utkání vydolovali jediné vítězství a aktuálně mají čtyři porážky v řadě. Ve čtvrtek padli 1:5 na ledě Columbusu Blue Jackets a včera prohráli před vlastními fanoušky 0:3 s New York Islanders.
     
    Washington Capitals

    Celek z hlavního města USA v současné chvíli okupuje 8. příčku Východní divize, na svém kontě má průběžně dvaadevadesát bodů. Dle postavení v tabulce by se tak dalo usuzovat na to, že Washington má před sebou ještě tuhý boj o play off. Pravda je však taková, že na 9. Islanders mají Caps třináctibodový náskok, který je téměř nemožné promrhat, takže by ve vyřazovacích bojích rozhodně neměli chybět.
    Forma Washingtonu je velice dobrá, poslední zápas sice prohrál, jenže předtím zvítězil čtyřikrát v řadě. Ve středu přehrál na svém kluzišti Philadelphii Flyers zřetelně 9:2, v pátek však podlehl na ledě Toronta Maple Leafs 3:7.
     
    Vzájemná utkání z letošní sezóny

    25.11.21 Washington Capitals – Montreal Canadiens 6:3
    11.2.22 Montreal Canadiens – Washington Capitals 2:5
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – obránce
    Vítek Vaněček (WSH) – brankář
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Montembeault (Price) – D. Savard, A. Romanov, Petry (A), Edmundson, Ch. Wideman, Schueneman – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – Armia, Evans, R. Pitlick – B. Gallagher (A), Dvorak, M. Hoffman – T. Pitlick, Poehling, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Marcus Johansson – T. Wilson, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Syvret, Chmielewski – Apperson, Barton.
     
    Ještě jednou zdravím všechny hokejové nadšence. Zápas Habs s Caps začne za pár minut, nikoliv však přesně v 1:00, ale pár minut poté s tradičním několikaminutovým zpožděním, které je pro zápasy za Atlantikem typické. Start duelu očekáváme kolem 1:07.
     
    Sestavy obou celků naleznete níže, branku Capitals by měl hájit český gólman Vítek Vaněček.
     
    Hokejisté zatím na ledovou plochu nenastupují, musíme si ještě nějakou tu chvilku počkat.
     
    Stále se hokejisté na hrací plochu nedostavili, start utkání se tedy zase o kousek posouvá.
     
    Konečně jsou hokejisté na hrací ploše, chystá se úvodní buly utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Úvodní buly duelu vyhrál Jevgenij Kuzněcov, který poslal kotouč za sebe svým obráncům, kteří puk okamžitě poslali za klec Montrealu.
     
    00:16
    Vítek Vaněček si poprvé sáhl na puk, když chytil nahození ze středního pásma a podržel kotouč pod svou rukavicí před dojíždějícími soupeři.
     
    00:31
    Alexandr Romanov vystřelil z levé strany od modré čáry. Jeho rána však nebyla moc povedená a český brankář ji betonem poslal do rohu hrací plochy.
     
    01:01
    Cole Caufield se zjevil v mezikruží s pukem, jenže ten mu přeskočil přes hůl a útočník Montrealu tak nemohu zakončit akci Habs.
     
    01:37
    Brendan Gallagher se snažil za klecí prodrat k puku, nakonec ho poslal na hůl Mikea Hoffmana, jehož ránu z pravého kruhu Vaněček vyráží.
     
    02:15
    Lars Eller se hnal na pravém křídle za pukem, v rohu kluziště atakoval Tylera Pitlicka a může být rád, že ho sudí nepošlou na trestnou lavici.
     
    02:43
    Corey Schueneman drží kotouč na čepeli za vlastní klecí a rozehrává ho na levý mantinel, kde bude akci zakládat Cole Caufield.
     
    03:20
    Garnet Hathaway, Johan Larsson a Nic Dowd nyní vytvořili pěkný závar před brankovištěm Habs, Samuel Montembeault však nakonec žádné extra nebezpečné ráně nečelil.
     
    03:57
    Garnet Hathaway to nyní ještě zkusil z levé strany. Byl však v ostrém úhlu a jeho pokus zvládl Samuel Montembeault vyrazit do rohu.
     
    04:18
    Tohle už byl ale regulérní únik, kdy šel Joel Armia sám na klec Washingtonu, Vítek Vaněček však jeho ránu zvládl vyrazit!
     
    04:48
    Canadiens ještě v akci pokračovali a Corey Schueneman střílel z pravého kruhu. Mířil však dosti nepřesně a českého brankáře nezaměstnal.
     
    05:14
    Na druhé straně se k ráně od modré čáry probil kapitán Caps Alexandr Ovečkin. Jeho pokus však v mezikruží zblokoval Christian Dvorak.
     
    05:57
    Martin Fehérváry nyní šikovně obral o kotouč vpřed vyrážejícího Brendanq Gallagherq a okamžitě rozehrává akci Washingtonu.
     
    06:18
    Canadiens zamkli Capitals v jejich pásmu a Michael Pezzetta střílel od pravého hrazení. Jeho pokus z ostrého úhlu Vaněček v pohodě vyráží.
     
    06:38
    Alexandr Romanov dostal nabito na levou stranu k modré čáře a jeho ostrý projektil šel někam k horní tyči. Vítek Vaněček se v bráně napřímil a na hrudi puk tlumí. Český brankář zatím chytá výborně.
     
    07:04
    Nicklas Bäckström vyhrál buly před vlastní svatyní, jenže Caps špatně rozehráli na levé straně a Alexandr Romanov vrací puk do jejich třetiny.
     
    07:28
    Cole Caufield hraje dozadu na své beky, kteří ale rozehrát nedokázali a kotouč za jejich klec nastřeluje Justin Schultz.
     
    07:41
    Marcus Johansson si vybruslil na levý kruh a zkusil ránu mezi bruslemi obránce Habs. Samuel Montembeault však jeho pokus tlumí na svém hrudníku.
     
    08:02
    Jeff Petry sbírá puk za svou klecí a nastřeluje jej na levé hrazení, kde spěchá napadat rozehrávku Caps Rem Pitlick.
     
    08:21
    Joel Armia se nyní dostal k nebezpečnému projektilu na pravém kruhu. Jeho pokus však na branku Vítka Vaněčka nemířil.
     
    08:48
    Lars Eller se prodral s pukem do rohu hrací plochy a posílá kotouč za klec Montrealu, kde bude v akci pokračovat Tom Wilson.
     
    09:04
    Tom Wilson poslal z pravého hrazení prudký pas do předbrankového prostoru, kde se puk snažil usměrnit na klec Canadiens Dmitrij Orlov. Neúspěšně.
     
    09:38
    Ryan Poehling se nyní na levém kruhu prodral do dobré pozice, jenže jeho pokus z bezprostřední blízkosti likviduje dalším skvělým zákrokem Vítek Vaněček!
     
    10:11
    Uvidíme první přesilovou hru, zahrají si ji hokejisté Washingtonu. Vyloučen je David Savard, který přidržel do úniku se prodírajícího T. J. Oshieho. Dostává za to menší trest na dvě minuty.
     
    10:38
    John Carlson už má kotouč na modré čáře a Capitals staví svůj klasický přesilovkový vzorec s Alexandrem Ovečkinem na levém kruhu.
     
    11:04
    Habs vyhodili kotouč přes všechny čáry, ale Jevgenij Kuzněcov se s pukem již vrací do jejich pásma a přihrává na Carlsona.
     
    11:26
    John Carlson předal na modré čáře doleva na Alexandra Ovečkina, jehož nepříliš povedený pokus krotí betonem Samuel Montembeault.
     
    11:50
    Tohle byla obrovská šance Canadiens, kdy se Ryan Poehling dostal za obranu Capitals a šel sám na klec Washingtonu! Jeho ránu však Vítek Vaněček vyráží!
     
    12:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Přesilovka Capitals sice už skončila, přesto Washington otevírá skóre utkání! Anthony Mantha přihrál na modrou čáru Dmitriji Orlovovi, jenž rychle vystřelil. Jeho přízemní pokus před klecí Canadiens nechytatelně tečoval NIC DOWD a Samuel Montembeault se už za pukem mohl pouze ohlédnout! Celek z hlavního města USA vede 1:0! Asistence: Dmitrij Orlov, Anthony Mantha.
    12:23 Nic DOWD - 0:1
     
    12:49
    Capitals jejich úvodní branka očividně povzbudila a znovu se tlačí kupředu, kotouč jim ale v předbrankovém prostoru bere Cole Caufield.
     
    13:04
    Početní výhodu si tentokrát zkusí Habs, když Johan Larsson před bránou Montrealu lehce zahákoval Coreyho Schuenemana a už sedí na trestné lavici.
     
    13:38
    Nick Suzuki vystřelil z vrcholu pravého kruhu, jenže Vítek Vaněček jeho pokus dokázal vyrazit a Capitals posílají kotouč přes všechny čáry!
     
    14:29
    A další dobrý zákrok českého brankáře, jenž se stihl rychle přesunout proti ráně Brendana Gallaghera z pravého kruhu a drží tak svůj tým ve vedení!
     
    14:41
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs v přesilovce srovnávají, když z brankoviště poslal kotouč do sítě REM PITLICK! Z opakovaného záběru lze ale vidět, že puk do sítě kopl bruslí! Tenhle gól nemůže a nebude platit! Rozhodčí už se jedou podívat na videozáznam a podle mého soudu trefu odvolají.
     
    14:41
    Je to tak! Můj výrok je sudími potvrzen, Rem Pitlick na brankovišti kotouč do brány Capitals kopl, kvůli tomu branku nelze uznat, pokračuje se vhazováním ve středním pásmu, Montreal má ještě 23 sekund přesilovky. Washington i nadále vede 1:0.
     
    15:08
    Chris Wideman se na půlící čáře střetl Garnetem Hathawayem a po jejich duelu končí hrací předmět na střídačce Montrealu.
     
    15:37
    Nicklas Bäckström sbírá kotouč za svou klecí v rohu hrací plochy a okamžitě přenáší hru na druhou stranu hrací plochy, kde kombinuje s Justinem Schultzem.
     
    16:04
    Alexandr Romanov má černou pryž na půlící čáře. Oba celky zrovna střídají a i obránce Canadiens čeká, až ho přijdou podpořit spoluhráči.
     
    16:28
    Capitals se chvilku zdrželi u klece Canadiens, ale ránu Ovečkina Samuel Montembeault bez větších potíží vyrazil. Následně už hraje Ryan Poehling.
     
    17:06
    Jeff Petry drží touš na své čepeli za vlastní svatyní a čeká, až mu spoluhráči najedou do secvičené akce, následně pasem hledá Coreyho Schuenemana.
     
    17:37
    Vítek Vaněček vyjel za svou klec a pomohl tak Martinu Fehérvárymu s rozehrávkou. Ta se ale ve finále Washingtonu nepovedla.
     
    18:06
    Justin Schultz rozjel další akci Capitals, jenže Nicklas Bäckström neudržel v mezikruží puk na čepeli a ten mu utekl do rohu hrací plochy.
     
    18:36
    Josh Anderson se šikovně prosmýkl třetinou Capitals na levou stranu, jenže na kruhu neměl díky defenzivní práci Orlova prostor na střelu.
     
    19:06
    Habs nyní sevřeli soupeře v jeho obranném pásmu a až T. J. Oshie posunul kotouč za obrannou modrou. Ihned poté jej Canadiens, konkrétně Alexandr Romanov, do třetiny vrátili a píská se jim ofsajd.
     
    19:28
    Alexandr Ovečkin špatně rozehrál na levé straně a kotouč tak získává Montreal, Jeff Petry však nedokázal rozehrát, Habs se píská zakázané uvolnění.
     
    19:49
    Ještě jednou mohou kupředu hokejisté Montrealu, Christian Dvorak se prodral po pravém hrazení, jeho pas do předbrankového prostoru však žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Montrealu s Washingtonem je za námi. Sledovali jsme poměrně zajímavý hokej, ve kterém měli navrch hráči Canadiens. Ti si vypracovali více střeleckých pokusů i nebezpečných šancí. Žádnou však nedokázali proměnit, branka Rema Pitlicka určitě nemohla platit pro jednoznačné kopnutí bruslí do puku. Gól jsme tak viděli jediný. Ve 13. minutě ho obstaral přesnou tečí Nic Dowd a Capitals tak díky němu vedou 1:0! Největším hrdinou úvodního dějství však byl český brankář Vítek Vaněček, který zlikvidoval několik velkých příležitostí Habs a celkově kryl jen za úvodní dvacetiminutovku patnáct střel!
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Montreal Canadiens – 15
    Washington Capitals – 9
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:12.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, startuje 2. třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Capitals vyhráli úvodní buly druhé třetiny a Dmitrij Orlov posílá puk po hrazení ihned za klec Samuela Montembeaulta.
     
    20:35
    Nyní Alexandr Ovečkin na pravé straně nerozehrál dobře a po icingu Capitals se bude vhazovat po levé ruce českého brankáře.
     
    20:41
    Nick Suzuki se dostal za klecí Caps k puku a poslal ho před ni, kde z bezprostřední blízkosti zakončoval Josh Anderson. Proti němu se ale Vítek Vaněček stihl přesunout a jeho ránu kryje.
     
    21:17
    Trevor van Riemsdyk vjíždí do třetiny Canadiens na levém křídle. Jeho pokus z vrcholu kruhu však nebyl vůbec nebezpečný a Samuel Montembeault jej hrudí vyrazil. Střela byla strašně pomalá.
     
    21:42
    Washington uspěl na buly před klecí Canadiens a od pravého hrazení okamžitě vystřelil Justin Schultz. Brankář Montrealu chytá puk z jeho čepele do lapačky.
     
    21:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal srovnává na 1:1! Christian Dvorak dostal přihrávku do středního pásma, kde puk šikovnou zadovkou předal na JAKEA EVANSE, který si s kotoučem nabruslil na vrchol pravého kruhu a prudkou ranou trefil přesně vzdálenější horní růžek svatyně Capitals, tady byl Vítek Vaněček bezmocný. Máme opět vyrovnané skóre. Asistence: Christian Dvorak, David Savard.
    21:56 Jake EVANS - 1:1
     
    22:27
    Anthony Mantha se nyní prodral k ráně na levém kruhu, jenže Samuel Montembeault byl na svém místě a jeho pokus vyráží.
     
    22:59
    Jeff Petry rozehrává z rohu kluziště za klecí Montrealu. Christian Dvorak se s puk o chvilku později dostává za bránu Capitals.
     
    23:26
    Josh Anderson vystřelil na vrcholu levého kruhu, jenže trefil jen před sebou stojícího Dmitrije Orlova, jenž srazil puk do rohu hrací plochy.
     
    23:58
    Nick Suzuki si s pukem vyjel od zadního hrazení až do brankoviště Washingtonu, kde zakončoval bekhendem, pokus z bezprostřední blízkosti však Vítek Vaněček zastavil betonem.
     
    24:27
    Washington nyní také zakombinoval v pásmu protivníka. Lars Eller chtěl na brankovišti zakončovat bekhendem, jenže puk mu z čepele hokejky sjel.
     
    24:45
    Trevor van Riemsdyk se dostal k ráně z mezikruží, jenže ta na klec Canadiens neprošla, zblokovat ji zvládl Chris Wideman.
     
    25:16
    Tyler Pitlick šikovně zajel s pukem za útočnou modrou a nakonec se s kotoučem dostává za svatyni Washingtonu.
     
    25:49
    T. J. Oshie se protáhl jako kočka po levém hrazení a dostal se tak do třetiny Canadiens, kde ale zakončit nestihl.
     
    26:12
    Nicklas Bäckström nakonec bekhendem nacpal kotouč do brankoviště Montrealu, jenže Samuel Montembeault byl přesně tam, kde být měl a touš chytá.
     
    26:45
    Hra dnes zatím nemá plynulé tempo, dost se přerušuje. Nyní vyhráli Habs buly před vlastní klecí a Joel Edmundson narazil na hrazení v rohu kluziště Alexandra Ovečkina.
     
    27:04
    Jeff Petry se nemusel ani moc rozjet a na bruslích prostě pomalu doputoval do pásma Capitals. Zde nahazuje puk na zadní hrazení.
     
    27:27
    Montreal se dostává znovu do třetiny soupeře, kotouč má Cole Caufield. Ten ho předává na Nicka Suzukiho, jenž po kličce zakončoval bekhendem v brankovišti Capitals, Vaněček musel skokem jeho střele zamezit!
     
    27:47
    Josh Anderson a po něm také Cole Caufield pálili na bránu Capitals z levého kruhu, Vítek Vaněček však první pokus vyrazil a druhý dokonce chytil! Cole Caufield svůj výpad neubrzdil a v brankovišti vrazil do českého brankáře, což vyvolalo pozdvižení a menší šermovačku, po níž jsou vyloučeni Josh Anderson a Nicklas Bäckström vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    28:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Při hře ve čtyřech jde Washington znovu do vedení! Caps si vytvořili situaci dva na jednoho. ANTHONY MANTHA na pravém kruhu zvolil střelu, puk propadl Samuelu Montembeaultovi za záda a pohotový útočník Capitals ho rychle dorazil do klece Canadiens! Celek z hlavního města USA vede 2:1! Asistence: Lars Eller, Dmitrij Orlov.
    28:03 Anthony MANTHA - 1:2
     
    28:27
    Nyní šli do situace dva na jednoho Nick Suzuki a Cole Caufield. První jmenovaný přihrál druhému křižně doleva, jenže Vítek Vaněček se proti jeho pokusu stihl přesunout a jeho ránu likviduje.
     
    28:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Pouze 34 sekund od sebe dělilo dva góly, které vstřelil Washington a ANTHONY MANTHA, jenž se tentokrát dostal do úniku a skóroval ostrou ranou z mezikruží na lapačku po přihrávce Larse Ellera! Na jeho projektil byl Samuel Montembeault krátký a Capitals vedou 3:1! Asistence: Lars Eller.
    28:37 Anthony MANTHA - 1:3
     
    28:51
    Montreal právě vstřelil branku!
    V necelé minutě nám padly tři góly! Habs snižují na 2:3! Jeff Petry si na pravé straně sjel až před klec Washingtonu a pak předložil puk doleva, kde zůstal nehlídaný RYAN POEHLING, jenž z bezprostřední blízkosti pohodlně uklidil kotouč do poloprázdné klece Washingtonu! Canadiens ztrácí na soupeře už jen jeden gól! Asistence: Jeff Petry, Mike Hoffman.
    28:51 Ryan POEHLING - 2:3
     
    29:18
    Washington bude hrát přesilovou hru, v obranném pásmu se hákováním provinil Mike Hoffman, jenž fasuje dvě trestné minuty.
     
    29:50
    Alexandr Ovečkin dostal nabito na levý kruh a jeho tvrdou ránu zastavila tyčka svatyně brankáře Samuela Montembeaulta!
     
    30:04
    A tohle bude pro Canadiens hodně nepříjemné, budou hrát více než minutu v oslabení tří proti pěti. Na ledě jich teď totiž bylo moc, trest odsedí Cole Caufield.
     
    30:38
    Alexandr Ovečkin znovu dostal nabito do své oblíbené pozice na vrcholu levého kruhu, jenže jeho pokus minul branku Canadiens a následně zakončoval z pravé strany Carlson jen do Montembeaulta!
     
    31:20
    Canadiens už jsou ve čtyřech, T. J. Oshie měl obrovskou šanci, když byl s pukem v mezikruží, jenže také on trefil jen ve středu brány stojícího Samuela Montembeaulta!
     
    31:39
    T. J. Oshie ještě tečoval v předbrankovém prostoru střelu od modré čáry, jenže jeho pokus také zamířil jen do brankáře Montrealu.
     
    32:15
    Montreal nepříjemnou přesilovku soupeře ustál a Anthony Mantha nyní z pravé strany pálil na klec Canadiens, jenže nepřesně, takže si brankář Habs může konečně odpočinout.
     
    32:49
    Justin Schultz nyní z mezikruží mohl vystřelit a také pálil, jenže ani on zařízení za Samuelem Montembeaultem trefit nezvládl.
     
    33:16
    Corey Schueneman spěchá za pukem do rohu kluziště za vlastní klecí, následně rozehrává kupředu po pravém hrazení.
     
    33:49
    Dmitrij Orlov sbírá puk za vlastní svatyní a rychle obrací hru na druhou stranu. Na levém mantinelu drží černou pryž Garnet Hathaway a je s ní už v útočném pásmu.
     
    34:08
    Jeff Petry drží kotouč před vlastní bránou a čeká, až oba celky dostřídají. To se děje nyní a vpřed může po levé straně Christian Dvorak.
     
    34:49
    Justin Schultz dostal přihrávku na pravé hrazení a jeho tvrdou ránu musí Samuel Montembeault vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    35:17
    Martin Fehérváry obral o kotouč Nicka Suzukiho v obranném pásmu a startuje akci Capitals na opačnou stranu kluziště.
     
    35:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals odskakují do dvoubrankového vedení! Jevgenij Kuzněcov sjel s pukem na levém křídle až na brankovou čáru a pak poslal kotouč za sebe do mezikruží, odkud se přesnou tvrdou ranou k vzdálenější tyči prosadil ALEXANDR OVEČKIN, jenž svému týmu dodává klid a zvyšuje na 4:2! Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    35:36 Alexandr OVEČKIN - 2:4
     
    36:13
    T. J. Oshie se dostal ke kotouči v rohu hrací plochy za klecí Montrealu a přihrává na modrou čáru, kam puk obdržel Nick Jensen.
     
    36:55
    Anthony Mantha se nyní objevil v dobré pozici na vrcholcích kruhů, jeho střelu ze zápěstí však kryje dobře postavený Samuel Montembeault!
     
    37:17
    Alexandr Ovečkin posouvá kotouč bekhendovou stranu čepele za klec Montrealu, kde bude o puk bojovat s dvěma soupeři Jevgenij Kuzněcov.
     
    37:42
    Asi se bude vylučovat, u střídačky Washingtonu je nyní solidní strkanice, v níž jsou nejaktivnější Josh Anderson a Tom Wilson, kteří na sebe štěkají nadávky. Jake Evans se nejprve šikovně vyhnul hitu Wilsona, jenže následně ho sekl svou hokejkou do jeho. Rozhodčí nakonec vylučují pouze Joshe Andersona na dvě minuty za hrubost. Capitals mají přesilovku.
     
    38:12
    Přesilovku si však Washington příliš neužil, protože za hákování putuje za katr T. J. Oshie, jenž si holí přitáhl v pásmu Habs Jeffa Petryho. Znovu uvidíme hru ve čtyřech. Ta poslední přinesla tři góly.
     
    38:39
    Josh Anderson neudržel kotouč v rohu kluziště na čepeli, díky čemuž se k zakončení v mezikruží dostal Anthony Mantha, jemuž ale bere hattrick parádním zákrokem Samuel Montembeault, jenž puk mezi svými betony projít nenechal.
     
    39:05
    Mike Hoffman nahodil kotouč do třetiny Capitals, kde hrál chvilku s pukem Nick Suzuki, jenž se ale před Vaněčkem příliš dlouho neohřál.
     
    39:43
    Začíná kratičká přesilová hra Canadiens, která bude pokračovat na startu třetí třetiny. Jeff Petry vystřelil z pravé strany, ale John Carlson jeho pokus sráží do ochranné sítě za svatyní Washingtomu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá dvacetiminutovka duelu Montrealu s Washingtonem je za námi. Capitals ji stejně jako tu první vyhráli o gól, tentokrát 3:2. Nejprve na 1:1 srovnal parádní ranou Jake Evans, jenže pak přišla 29. minuta a v ní tři branky. První dvě zařídil Anthony Mantha, který posunul Washington do vedení 3:1. Pouze 14 sekund po jeho druhé trefě však snížil Ryan Poehling na 2:3. Necelých pět minut před třetí sirénou však Alexandr Ovečkin vrátil Capitals dvoubrankové vedení, které bude on i jeho spoluhráči na startu třetího dějství hájit. Celek z hlavního města USA podstatně zlepšil svůj výkon v 2. části hry a zaslouženě vede.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Montreal Canadiens – 9 (24)
    Washington Capitals – 18 (25)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Christian Dvorak rozjel akci Montrealu po pravé straně a Joel Armia střílel z vrcholu kruhů. Jeho pokus trefil hodní tyč a od ní šel do ochranné sítě za svatyni Capitals!
     
    40:41
    Vhazování před klecí Washingtonu vyhráli hokejisté Capitals, jenž Nic Dowd nechal na pravém hrazení kotouč za sebou.
     
    41:04
    Corey Schueneman drží hrací předmět v obranném pásmu na čepeli a čeká, až oba celky prostřídají. Následně vysouvá po pravé straně kupředu Joela Armiu.
     
    41:16
    Alexandr Ovečkin neměl na levém křídle dostatečně rychlé nohy, Capitals se píská zakázané uvolnění. Buly po levici českého gólmana.
     
    41:39
    Tom Wilson si v mezikruží nevěřil na bekhendový pokus a tak posunul kotouč jen do rohu hrací plochy, kde je Jevgenij Kuzněcov.
     
    42:04
    Po icingu Canadiens se odehrálo buly po pravici Samuela Montembeaulta, které vyhráli Habs a Cole Caufield se žene kupředu.
     
    42:22
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens snižují na 3:4! Tyler Pitlick se z levé strany nacpal na vrchol brankoviště, jeho forhendovou kličku vykopl Vítek Vaněček betonem před sebe, kam sjel RYAN POEHLING, jenž z dorážky snižuje na rozdíl jediné branky a zapisuje druhou trefu v utkání! Canadiens jsou znovu na dostřel! Asistence: Tyler Pitlick, Alexandr Romanov.
    42:22 Ryan POEHLING - 3:4
     
    43:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals během minuty odpovídají a vedou znovu o dvě trefy! Nic Dowd chtěl na vrcholu kruhů vystřelit, jenže Mike Hoffman srazil jeho ránu před svou klec ke GARNETU HATHAWAYOVI, jenž kotouč okamžitě bekhendem zametl pod betony Samuela Montembeaulta do sítě Montrealu a vrací tak Washingtonu náskok dvou gólů, skóre je 5:3! Asistence: Nic Dowd, Johan Larsson.
    43:08 Garnet HATHAWAY - 3:5
     
    43:41
    Bratranci Rem Pitlick a Tyler Pitlick zakombinovali v útočném pásmu Habs, jenže se k zakončení nedostali a Capitals přenáší hru před klec Canadiens.
     
    44:13
    Dvakrát v rychlém sledu zahráli hokejisté Montrealu na zakázané uvolnění. Nyní po střele od modré čáry dorážel na brankovišti T. J. Oshie, jenže Samuel Montembeault ukryl kotouč ve své rukavici.
     
    44:23
    Dmitrij Orlov vystřelil z osy hřiště od modré čáry. Jeho pokus byl tvrdý, jenže nepřesný, trefil jen zadní hrazení za klecí Canadiens.
     
    44:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals zvyšují na 6:3 a dělají výrazný krok za vítězstvím! DMITRIJ ORLOV nabral kotouč na hůl a vyjel si z levé strany na vrchol kruhů, odkud tvrdě vypálil. Nicklas Bäckström stál šikovně zaparkovaný před Samuelem Montembeaultem, jenž tak nic neviděl a puk tak nemohl chytit! Washington má nyní tříbrankový náskok. Asistence: Anthony Mantha.
    44:30 Dmitrij ORLOV - 3:6
     
    45:27
    Ryan Poehling vyhrál buly ve středním pásmu a Canadiens postupují na levém křídle do třetiny Capitals, hledají vhodný palebný prostor.
     
    45:49
    Nic Dowd se dostal k odraženému kotouči na levém kruhu a okamžitě ho napálil na klec Canadiens. Samuel Montembeault kryje jeho ránu ve své náruči.
     
    46:16
    Joel Armia nyní obdržel přihrávku na vrchol kruhů do druhé vlny a jeho ostrou ránu krotí na hrudní brankář Capitals Vítek Vaněček.
     
    46:58
    T. J. Oshie dostal přihrávku na pravé křídlo, jenže puk holí nezasáhl a Alexandr Romanov se pak ujistil o tom, že doklouzá na zakázané uvolnění.
     
    47:09
    Joel Edmundson dohrál za svou klecí Nicka Jensena tvrdým hitem, obránce Capitals však souboj ustál. Brendan Gallagher mašíruje s pukem k bráně Washingtonu.
     
    47:39
    Nicklas Bäckström se zbavil napadajícího soupeře a po levé straně vysouvá kupředu T. J. Oshieho. Ten už je za útočnou modrou.
     
    48:04
    Nick Suzuki se nyní šikovně vytočil z levé strany až do prostoru mezi kruhy, jeho rána však šla přímo do středu svatyně Capitals, kde našla náruč Vítka Vaněčka!
     
    48:24
    Trevor van Riemsdyk vyhazuje kotouč obloukem kupředu, kde je Alexandr Ovečkin faulován a to v úniku. Nájezd to nakonec nebude, Joel Edmundson ale i tak dostane dvě trestné minuty za sekání.
     
    49:05
    Jevgenij Kuzněcov objíždí celé pásmo Montrealu a nakonec vypálí z pravého kruhu. Jeho ránu však blokuje Alexandr Romanov.
     
    49:37
    John Carlson má kotouč na středu hřiště u modré čáry, přihrává doprava, kde je Jevgenij Kuzněcov, jenž nakonec akci zakončoval. Brankář Samuel Montembeault ji však ustál a puk se od něj odráží do ochranné sítě za svatyní Habs.
     
    49:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají přesilovku a vedou 7:3 JUSTIN SCHULTZ dostal přihrávku na levý kruh a chtěl nejspíš přihrávat na brankoviště. Jenže David Savard do jeho prudkého puku vložil hůl a od ní se kotouč odrazil přesně za vzdálenější tyčku svatyně Canadiens! Samuel Montembeault na tuto změnu směru letu puku absolutně nemohl reagovat. Washington však vede již o čtyři branky a jde za dvěma body! Asistence: Dmitrij Orlov, Marcus Johansson.
    49:50 Justin SCHULTZ - 3:7
     
    50:18
    Vhazování před klecí Canadiens vyhrál Washington, který nyní hraje v pásmu soupeře. Střelu Nicka Jensena z pravé strany od modré čáry kryje Samuel Montembeault mezi svými betony. Musel se však ještě otočit za sebe, aby se ujistil, že mu puk nepropadl do sítě!
     
    50:48
    Christian Dvorak dostal žabku do brankoviště Capitals, tam však kotouč zvládl nasměrovat jen do připraveného betonu Vaněčka.
     
    51:27
    Nick Jensen drží hrací předmět za svou svatyní a čeká, až oba celky dostřídají. Následně po pravém křídle vysouvá kupředu Conora Shearyho.
     
    51:49
    Jeff Petry sbírá kotouč za vlastní svatyní a rozehrává na levou stranu, kde je Rem Pitlick, který se s pukem ale nedostal ani přes útočnou modrou.
     
    52:15
    Chris Wideman drží kotouč na čepeli u obranné modré, následně na pravé straně vysune kupředu Michaela Pezzettu, kterému však puk bere T. J. Oshie.
     
    52:49
    Capitals se natlačili do útočného pásma a Anthony Mantha nahazoval puk z levé strany na brankoviště, kde byl T. J. Oshie, jenž však kotouč zasáhnout nedokázal.
     
    53:17
    Trevor van Riemsdyk má puk u vlastní svatyně a dlouhou přihrávkou vysouvá na zteč Toma Wilsona, který má puk na pravé straně za útočnou modrou.
     
    53:54
    Ještě jednou se Tom Wilson procpal z pravé strany až před bránu Canadiens. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti Samuel Montembeault dokázal vyrazit!
     
    54:28
    Nic Dowd spěchá s pukem kupředu po pravé straně, kde si může zahrát Johan Larsson, jenž se mu nabídl pro přihrávku.
     
    54:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal se ještě úplně nevzdává a snižuje na 4:7! Jeff Petry na pravé straně vysunul rozjetého NICKA SUZUKIHO, jenž ostrou ranou z pravého kruhu trefil přesně bližší horní růžek svatyně Capitals a koriguje na rozdíl tří branek! Asistence: Jeff Petry.
    54:53 Nick SUZUKI - 4:7
     
    55:18
    Conor Sheary se nyní vydal kupředu na ose hřiště, jenže puk na své čepeli proti přesile soupeřů udržet nedokázal.
     
    55:25
    Alexandr Romanov rozehrává další akci Canadiens přihrávkou podél půlící čáry na svého parťáka z obrany, Davida Savarda.
     
    55:44
    Washington si ještě vyzkouší přesilovou hru. Michael Pezzetta trefil na hlavu T. J. Oshieho a odsedí si za to dvě trestné minuty. Oshie je v pořádku.
     
    56:26
    Jevgenij Kuzněcov a John Carlson zakombinovali na pravé straně, ale zatím se nedostali ke střele, protože Canadiens dobře brání.
     
    56:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají početní výhodu a vedou 8:4! John Carlson nakonec přihrál na modré čáře z osy hřiště znovu doprava, kde byl Jevgenij Kuzněcov, jenž vypálil přes obránce a šikovnou tečí se prosazuje T.J. OSHIE, který zvyšuje náskok celku z hlavního města USA na čtyři branky! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, John Carlson.
    56:35 T. J. Oshie - 4:8
     
    57:16
    Marcus Johansson dostal kotouč na vrcholu kruhů a ostře vypálil, jenže jeho pokus vyráží Samuel Montembeault do rohu hrací plochy.
     
    57:49
    Chris Wideman vybojoval kotouč pro Canadiens a rychle zakládá akci po pravé straně, puk vede kupředu Nick Suzuki.
     
    58:08
    Chris Wideman chtěl podruhé rozehrát na pravé straně, jenže jeho pas zachytil Tom Wilson, jenž obrací hru na druhou stranu.
     
    58:48
    Mike Hoffman přišel o kotouč na obranné modré a zaútočit tak mohou znovu Capitals, kotouč má Anthony Mantha.
     
    59:06
    Anthony Mantha svůj hattrick nezkompletuje, nyní se totiž pustil do potyčky s Joelem Edmundsonem a sudí je oba posílají na trestnou lavici.
     
    59:48
    Alexandr Ovečkin ještě na pravé straně zaváží kotouč do třetiny soupeře. Na zakončení už sice nemá mnoho času, ale to mu vadit nemusí.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Montrealem a Washingtonem tak nakonec byl poměrně pěknou střeleckou podívanou, ve které padlo hned dvanáct branek. Úspěšnější byli Capitals, kteří byli lepší ve dvou třetinách duelu a zaslouženě tak vítězí 8:4. Třetí část hry byla klíčová, protože v ní padlo hned šest gólů, celek z hlavního města USA si však po celou dobu jejího trvání zvládl držet náskok a nakonec tak zaslouženě bere dva důležité body.

    Ty pro něj sice ještě neznamenají definitivní účast v play off, svěřencům Petera Lavioletta však bude k absolutní jistotě stačit, když vyhrají ještě jedno z následujících sedmi utkání. Případně se mohou spolehnout na první zaváhání Islanders. Canadiens dnes předvedli dobrý výkon v prvních dvaceti minutách. Později už ale na svého protivníka nestačili.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 32 – 41
    Bloky: 12 – 18
    Úspěšnost na buly: 56 % – 44 %
    Trestné minuty: 16 – 8
    Využití přesilovek: 0/2 – 2/6
    Hity: 21 – 34
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Samuel Montembeault (MTL) – 33 zákroků, 8 OG, úspěšnost zákroků 80,5 %, odchytal 60:00

    Vítek Vaněček (WSH) – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost zákroků 87,5 %, odchytal 60:00
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, účast +3, 0 střel na bránu, 0 TM, čas ve hře 19:31
    Vítek Vaněček (WSH) – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost zákroků 87,5 %, odchytal 60:00
     
    3 hvězdy utkání

    1. Anthony Mantha (WSH) – 2+2
    2. Dmitrij Orlov (WSH) – 1+3
    3. Ryan Poehling (MTL) – 2+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 21 105 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:14:22)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 22. Evans (Dvorak, D. Savard), 29. Poehling (Petry, M. Hoffman), 43. Poehling (T. Pitlick, A. Romanov), 55. Suzuki (Petry) – 13. N. Dowd (D. Orlov, Mantha), 29. Mantha (Eller, D. Orlov), 29. Mantha (Eller), 36. Ovečkin (Kuzněcov), 44. Hathaway (N. Dowd, Johan Larsson), 45. D. Orlov (Mantha), 50. J. Schultz (D. Orlov, Marcus Johansson), 57. Oshie (Kuzněcov, Carlson)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Price) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Ch. Wideman, Schueneman – Josh Anderson, Suzuki (A), Caufield – Armia, Evans, R. Pitlick – B. Gallagher (A), Dvorak, M. Hoffman – T. Pitlick, Poehling, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Marcus Johansson – T. Wilson, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Syvret, Chmielewski – Apperson, Barton.

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri