St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.) | Edmonton – Vegas 4:0 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 4:3 (kon.)
Ottawa – Toronto 4:5 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 7:4 (kon.) | Montreal – Washington 4:8 (kon.)
Dallas – San Jose 2:1 (kon.) | Colorado – Carolina 7:4 (kon.) | Seattle – New Jersey 4:3 (1:0 po s.n.)
Calgary – Arizona 9:1 (kon.) | Los Angeles – Columbus 2:1 (kon.) | Detroit – Florida 1:6 (kon.)
Philadelphia – Buffalo 3:5 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:8 (0:1, 2:3, 2:4)
Washington Capitals
Neděle 17.04.2022, 01:14 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Anthony Mantha svůj hattrick nezkompletuje, nyní se totiž pustil do potyčky s Joelem Edmundsonem a sudí je oba posílají na trestnou lavici.
    56:35 T. J. Oshie - 4:8
     
    56:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají početní výhodu a vedou 8:4! John Carlson nakonec přihrál na modré čáře z osy hřiště znovu doprava, kde byl Jevgenij Kuzněcov, jenž vypálil přes obránce a šikovnou tečí se prosazuje T.J. OSHIE, který zvyšuje náskok celku z hlavního města USA na čtyři branky! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, John Carlson.
     
    55:44
    Washington si ještě vyzkouší přesilovou hru. Michael Pezzetta trefil na hlavu T. J. Oshieho a odsedí si za to dvě trestné minuty. Oshie je v pořádku.
    54:53 Nick SUZUKI - 4:7
     
    54:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal se ještě úplně nevzdává a snižuje na 4:7! Jeff Petry na pravé straně vysunul rozjetého NICKA SUZUKIHO, jenž ostrou ranou z pravého kruhu trefil přesně bližší horní růžek svatyně Capitals a koriguje na rozdíl tří branek! Asistence: Jeff Petry.
     
    53:54
    Ještě jednou se Tom Wilson procpal z pravé strany až před bránu Canadiens. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti Samuel Montembeault dokázal vyrazit!
     
    50:18
    Vhazování před klecí Canadiens vyhrál Washington, který nyní hraje v pásmu soupeře. Střelu Nicka Jensena z pravé strany od modré čáry kryje Samuel Montembeault mezi svými betony. Musel se však ještě otočit za sebe, aby se ujistil, že mu puk nepropadl do sítě!
    49:50 Justin SCHULTZ - 3:7
     
    49:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají přesilovku a vedou 7:3 JUSTIN SCHULTZ dostal přihrávku na levý kruh a chtěl nejspíš přihrávat na brankoviště. Jenže David Savard do jeho prudkého puku vložil hůl a od ní se kotouč odrazil přesně za vzdálenější tyčku svatyně Canadiens! Samuel Montembeault na tuto změnu směru letu puku absolutně nemohl reagovat. Washington však vede již o čtyři branky a jde za dvěma body! Asistence: Dmitrij Orlov, Marcus Johansson.
     
    48:24
    Trevor van Riemsdyk vyhazuje kotouč obloukem kupředu, kde je Alexandr Ovečkin faulován a to v úniku. Nájezd to nakonec nebude, Joel Edmundson ale i tak dostane dvě trestné minuty za sekání.
     
    48:04
    Nick Suzuki se nyní šikovně vytočil z levé strany až do prostoru mezi kruhy, jeho rána však šla přímo do středu svatyně Capitals, kde našla náruč Vítka Vaněčka!
    44:30 Dmitrij ORLOV - 3:6
     
    44:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals zvyšují na 6:3 a dělají výrazný krok za vítězstvím! DMITRIJ ORLOV nabral kotouč na hůl a vyjel si z levé strany na vrchol kruhů, odkud tvrdě vypálil. Nicklas Bäckström stál šikovně zaparkovaný před Samuelem Montembeaultem, jenž tak nic neviděl a puk tak nemohl chytit! Washington má nyní tříbrankový náskok. Asistence: Anthony Mantha.
    43:08 Garnet HATHAWAY - 3:5
     
    43:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals během minuty odpovídají a vedou znovu o dvě trefy! Nic Dowd chtěl na vrcholu kruhů vystřelit, jenže Mike Hoffman srazil jeho ránu před svou klec ke GARNETU HATHAWAYOVI, jenž kotouč okamžitě bekhendem zametl pod betony Samuela Montembeaulta do sítě Montrealu a vrací tak Washingtonu náskok dvou gólů, skóre je 5:3! Asistence: Nic Dowd, Johan Larsson.
    42:22 Ryan POEHLING - 3:4
     
    42:22
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens snižují na 3:4! Tyler Pitlick se z levé strany nacpal na vrchol brankoviště, jeho forhendovou kličku vykopl Vítek Vaněček betonem před sebe, kam sjel RYAN POEHLING, jenž z dorážky snižuje na rozdíl jediné branky a zapisuje druhou trefu v utkání! Canadiens jsou znovu na dostřel! Asistence: Tyler Pitlick, Alexandr Romanov.
     
    40:21
    Christian Dvorak rozjel akci Montrealu po pravé straně a Joel Armia střílel z vrcholu kruhů. Jeho pokus trefil hodní tyč a od ní šel do ochranné sítě za svatyni Capitals!
     
    38:39
    Josh Anderson neudržel kotouč v rohu kluziště na čepeli, díky čemuž se k zakončení v mezikruží dostal Anthony Mantha, jemuž ale bere hattrick parádním zákrokem Samuel Montembeault, jenž puk mezi svými betony projít nenechal.
     
    38:12
    Přesilovku si však Washington příliš neužil, protože za hákování putuje za katr T. J. Oshie, jenž si holí přitáhl v pásmu Habs Jeffa Petryho. Znovu uvidíme hru ve čtyřech. Ta poslední přinesla tři góly.
     
    37:42
    Asi se bude vylučovat, u střídačky Washingtonu je nyní solidní strkanice, v níž jsou nejaktivnější Josh Anderson a Tom Wilson, kteří na sebe štěkají nadávky. Jake Evans se nejprve šikovně vyhnul hitu Wilsona, jenže následně ho sekl svou hokejkou do jeho. Rozhodčí nakonec vylučují pouze Joshe Andersona na dvě minuty za hrubost. Capitals mají přesilovku.
     
    36:55
    Anthony Mantha se nyní objevil v dobré pozici na vrcholcích kruhů, jeho střelu ze zápěstí však kryje dobře postavený Samuel Montembeault!
    35:36 Alexandr OVEČKIN - 2:4
     
    35:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals odskakují do dvoubrankového vedení! Jevgenij Kuzněcov sjel s pukem na levém křídle až na brankovou čáru a pak poslal kotouč za sebe do mezikruží, odkud se přesnou tvrdou ranou k vzdálenější tyči prosadil ALEXANDR OVEČKIN, jenž svému týmu dodává klid a zvyšuje na 4:2! Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
     
    30:38
    Alexandr Ovečkin znovu dostal nabito do své oblíbené pozice na vrcholu levého kruhu, jenže jeho pokus minul branku Canadiens a následně zakončoval z pravé strany Carlson jen do Montembeaulta!
     
    30:04
    A tohle bude pro Canadiens hodně nepříjemné, budou hrát více než minutu v oslabení tří proti pěti. Na ledě jich teď totiž bylo moc, trest odsedí Cole Caufield.
     
    29:50
    Alexandr Ovečkin dostal nabito na levý kruh a jeho tvrdou ránu zastavila tyčka svatyně brankáře Samuela Montembeaulta!
     
    29:18
    Washington bude hrát přesilovou hru, v obranném pásmu se hákováním provinil Mike Hoffman, jenž fasuje dvě trestné minuty.
    28:51 Ryan POEHLING - 2:3
     
    28:51
    Montreal právě vstřelil branku!
    V necelé minutě nám padly tři góly! Habs snižují na 2:3! Jeff Petry si na pravé straně sjel až před klec Washingtonu a pak předložil puk doleva, kde zůstal nehlídaný RYAN POEHLING, jenž z bezprostřední blízkosti pohodlně uklidil kotouč do poloprázdné klece Washingtonu! Canadiens ztrácí na soupeře už jen jeden gól! Asistence: Jeff Petry, Mike Hoffman.
    28:37 Anthony MANTHA - 1:3
     
    28:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Pouze 34 sekund od sebe dělilo dva góly, které vstřelil Washington a ANTHONY MANTHA, jenž se tentokrát dostal do úniku a skóroval ostrou ranou z mezikruží na lapačku po přihrávce Larse Ellera! Na jeho projektil byl Samuel Montembeault krátký a Capitals vedou 3:1! Asistence: Lars Eller.
     
    28:27
    Nyní šli do situace dva na jednoho Nick Suzuki a Cole Caufield. První jmenovaný přihrál druhému křižně doleva, jenže Vítek Vaněček se proti jeho pokusu stihl přesunout a jeho ránu likviduje.
    28:03 Anthony MANTHA - 1:2
     
    28:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Při hře ve čtyřech jde Washington znovu do vedení! Caps si vytvořili situaci dva na jednoho. ANTHONY MANTHA na pravém kruhu zvolil střelu, puk propadl Samuelu Montembeaultovi za záda a pohotový útočník Capitals ho rychle dorazil do klece Canadiens! Celek z hlavního města USA vede 2:1! Asistence: Lars Eller, Dmitrij Orlov.
     
    27:47
    Josh Anderson a po něm také Cole Caufield pálili na bránu Capitals z levého kruhu, Vítek Vaněček však první pokus vyrazil a druhý dokonce chytil! Cole Caufield svůj výpad neubrzdil a v brankovišti vrazil do českého brankáře, což vyvolalo pozdvižení a menší šermovačku, po níž jsou vyloučeni Josh Anderson a Nicklas Bäckström vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    27:27
    Montreal se dostává znovu do třetiny soupeře, kotouč má Cole Caufield. Ten ho předává na Nicka Suzukiho, jenž po kličce zakončoval bekhendem v brankovišti Capitals, Vaněček musel skokem jeho střele zamezit!
     
    23:58
    Nick Suzuki si s pukem vyjel od zadního hrazení až do brankoviště Washingtonu, kde zakončoval bekhendem, pokus z bezprostřední blízkosti však Vítek Vaněček zastavil betonem.
    21:56 Jake EVANS - 1:1
     
    21:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal srovnává na 1:1! Christian Dvorak dostal přihrávku do středního pásma, kde puk šikovnou zadovkou předal na JAKEA EVANSE, který si s kotoučem nabruslil na vrchol pravého kruhu a prudkou ranou trefil přesně vzdálenější horní růžek svatyně Capitals, tady byl Vítek Vaněček bezmocný. Máme opět vyrovnané skóre. Asistence: Christian Dvorak, David Savard.
     
    14:41
    Je to tak! Můj výrok je sudími potvrzen, Rem Pitlick na brankovišti kotouč do brány Capitals kopl, kvůli tomu branku nelze uznat, pokračuje se vhazováním ve středním pásmu, Montreal má ještě 23 sekund přesilovky. Washington i nadále vede 1:0.
     
    14:41
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs v přesilovce srovnávají, když z brankoviště poslal kotouč do sítě REM PITLICK! Z opakovaného záběru lze ale vidět, že puk do sítě kopl bruslí! Tenhle gól nemůže a nebude platit! Rozhodčí už se jedou podívat na videozáznam a podle mého soudu trefu odvolají.
     
    14:29
    A další dobrý zákrok českého brankáře, jenž se stihl rychle přesunout proti ráně Brendana Gallaghera z pravého kruhu a drží tak svůj tým ve vedení!
     
    13:04
    Početní výhodu si tentokrát zkusí Habs, když Johan Larsson před bránou Montrealu lehce zahákoval Coreyho Schuenemana a už sedí na trestné lavici.
    12:23 Nic DOWD - 0:1
     
    12:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Přesilovka Capitals sice už skončila, přesto Washington otevírá skóre utkání! Anthony Mantha přihrál na modrou čáru Dmitriji Orlovovi, jenž rychle vystřelil. Jeho přízemní pokus před klecí Canadiens nechytatelně tečoval NIC DOWD a Samuel Montembeault se už za pukem mohl pouze ohlédnout! Celek z hlavního města USA vede 1:0! Asistence: Dmitrij Orlov, Anthony Mantha.
     
    11:50
    Tohle byla obrovská šance Canadiens, kdy se Ryan Poehling dostal za obranu Capitals a šel sám na klec Washingtonu! Jeho ránu však Vítek Vaněček vyráží!
     
    10:11
    Uvidíme první přesilovou hru, zahrají si ji hokejisté Washingtonu. Vyloučen je David Savard, který přidržel do úniku se prodírajícího T. J. Oshieho. Dostává za to menší trest na dvě minuty.
     
    09:38
    Ryan Poehling se nyní na levém kruhu prodral do dobré pozice, jenže jeho pokus z bezprostřední blízkosti likviduje dalším skvělým zákrokem Vítek Vaněček!
     
    04:18
    Tohle už byl ale regulérní únik, kdy šel Joel Armia sám na klec Washingtonu, Vítek Vaněček však jeho ránu zvládl vyrazit!
     
    03:20
    Garnet Hathaway, Johan Larsson a Nic Dowd nyní vytvořili pěkný závar před brankovištěm Habs, Samuel Montembeault však nakonec žádné extra nebezpečné ráně nečelil.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 22. Evans (Dvorak, D. Savard), 29. Poehling (Petry, M. Hoffman), 43. Poehling (T. Pitlick, A. Romanov), 55. Suzuki (Petry) – 13. N. Dowd (D. Orlov, Mantha), 29. Mantha (Eller, D. Orlov), 29. Mantha (Eller), 36. Ovečkin (Kuzněcov), 44. Hathaway (N. Dowd, Johan Larsson), 45. D. Orlov (Mantha), 50. J. Schultz (D. Orlov, Marcus Johansson), 57. Oshie (Kuzněcov, Carlson)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Price) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Ch. Wideman, Schueneman – Josh Anderson, Suzuki (A), Caufield – Armia, Evans, R. Pitlick – B. Gallagher (A), Dvorak, M. Hoffman – T. Pitlick, Poehling, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Marcus Johansson – T. Wilson, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Syvret, Chmielewski – Apperson, Barton.

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri