Montreal – Philadelphia 3:6 (kon.) | New Jersey – Buffalo 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Boston 4:0 (kon.)
Florida – Detroit 5:2 (kon.) | Carolina – Winnipeg 4:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:6 (kon.)
Minnesota – Vancouver 6:3 (kon.) | Tampa – Toronto 8:1 (kon.) | Calgary – Dallas 4:2 (kon.)
Los Angeles – Chicago 4:1 (kon.) | San Jose – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 22.04.2022, 01:07 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Dobrou šanci na levém kruhu měl nyní ještě Jakub Vrána, jenže do jeho tvrdé rány padl MacKenzie Weegar, který pokus dokázal zblokovat.
     
    53:11
    Panteři si zahrají další početní výhodu. Moritz Seider zahákoval na pravé straně v obranném pásmu pronikajícího Gustava Forslinga a dostává dvě trestné minuty.
     
    52:26
    Danny DeKeyser rozuehrává od vlastní svatyně. Na pravém křldle vysunul Adama Erneho a jeho rána z pravého kruhu na zadní tyč jen těsně minula klec Panthers!
     
    50:05
    Tyler Bertuzzi se vydal na ose hřiště kupředu, ale s pukem se dostal až příliš blízko ke kleci Panthers a jeho rána trefila Sergeje Bobrovskiho do hrudi.
    43:50 Sam REINHART - 5:2
     
    43:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers využívají dlouhou početní výhodu a vedou 5:2! Jonathan Huberdeau přihrál zpoza klece na levý kruh, odkud Sam Bennett posunul puk rychle na osu hřiště a SAM REINHART trefil z bezprostřední blízkosti levou tyč svatyně Detroitu, od níž se touš odrazil do sítě Red Wings! Florida tak má již tříbrankový náskok! Asistence: Sam Bennett, Jonathan Huberdeau.
     
    40:25
    Oskar Sundqvist dostává trest a sudí se jdou poradit s videem o jeho výši, protože je tu možnost na vyloučení do konce zápasu. Útočník Detroitu totiž ťal holí v obou rukách do rukou střílejícího Lucase Carlssona. A je to tak. Forvard Red Wings dostává trest na pět minut a do konce utkání! Trest odpyká Chase Pearson.
     
    37:57
    Přesilovka pro Detroit, který má šanci vrátit se do zápasu. Jonathan Huberdeau najel v brankovišti Detroitu do Alexe Nedeljkovice a dostává dvě minuty za nedovolené bránění gólmanovi.
    36:05 MacKenzie WEEGAR - 4:2
     
    36:05
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers si berou dvougólové vedení zpět! Mason Marchment poslal kotouč od brankové čáry na MACKENZIEHO WEEGARA, jenž vypálil z prostoru mezi kruhy na lapačku Alexe Nedeljkovice a svým ostrým projektilem trefil přesně k tyči a to tak rychle, že se proti němu gólman Red Wings ani nestihl pořádně přesunout! Florida vede 4:2! Asistence: Mason Marchment, Patric Hörnqvist.
     
    33:05
    Sam Bennett měl puk na pravé straně, ale neunáhlil se, počkal na Sama Reinharta, jenž však z bezprostřední blízkosti minul klec Red Wings!
     
    31:28
    Sam Gagner se dostal před klecí Floridy ke střele z osy hřiště, jenže tu namířil jen do hrudi Sergeje Bobrovskiho, který si připisuje další dobrý zákrok.
     
    28:22
    Máme tu bitku! Michael Rasmussen nejprve vrazil do Sergeje Bobrovskiho za klecí Panthers, čehož si samozřejmě všiml Radko Gudas, který natlačil soupeře do rohu hrací plochy a počastoval ho několika slušnými údery pěstí. Oba borci vyfasují tresty na 2+2 minuty, Gudas za hrubost, Rasmussen za hrubost a nedovolené bránění brankáři.
    26:15 Tyler BERTUZZI - 3:2
     
    26:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings snižují na 2:3! Nádherně to nyní udělal TYLER BERTUZZI, jenž si s pukem sjel z levé strany na pravý kruh, zmátl obranu soupeře, když koukal na spoluhráče, kterému mohl přihrát, předvedl krásnou otočku a pak tvrdou ranou napálil puk do bližšího horního rohu svatyně Panthers! Sergej Bobrovskij do rány vrazil ramenem, jenže kotouč i tak skončil v jeho síti a Detroit ztrácí na svého soupeře už jen jeden gól! Asistence: Pius Suter, Gustav Lindström.
     
    22:15
    Panthers šli do situace dva na jednoho, Aleksander Barkov dostal pas od Sama Reinharta na levou stranu, jenže Alex Nedeljkovic se proti němu stihl přesunout a skvělým zákrokem vyráží jeho ránu!
     
    21:38
    MacKenzie Weegar vypálil na ose hřiště od modré čáry a puk vyslaný jeho hokejkou orazítkoval břevno svatyně Red Wings!
    19:39 Mason MARCHMENT - 3:1
     
    19:39
    Florida právě vstřelila branku!
    Jednadvacet sekund před koncem prvního dějství zvyšují Panthers na 3:1 a skórují podruhé během minuty! MASON MARCHMENT se hnal s pukem na pravé straně k bráně Detroitu, kotouč mu sice v klíčovém okamžiku při přihrávce vypíchl z čepele Moritz Seider, jenže touš se nakonec pomalu pod padajícím hráčem Floridy doklouzal do brány Red Wings a Panteři tak poměrně kuriózním způsobem získávají dvoubrankový náskok! Bez asistence.
    18:53 Aleksander BARKOV - 2:1
     
    18:53
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida přece jen využívá početní výhodu a ujímá se vedení 2:1! ALEKSANDER BARKOV si po nahrávce Duclaira s kotoučem povyjel na vrchol kruhů a tvrdou střelou k levé tyči překonal Alexe Nedeljkovice, který přes clonícího Clauda Girouxe před svým brankovištěm neviděl na puk. Asistence: Anthony Duclair, Jonathan Huberdeau.
     
    17:33
    Přesilovku si poprvé v utkání zkusí také Florida. Michael Rasmussen se za vlastní klecí ohnal rukama po Brandonu Montourovi a dostává trest na dvě minuty za hrubost.
     
    13:44
    Adam Erne se nyní hnal sám na klec Floridy a svůj únik zakončil bekhendovou kličkou, kterou však poslal puk jen do betonu Bobrovskiho!
     
    10:26
    Jonathan Huberdeau se hnal po pravé straně sám na klec Detroitu, ale na Alexe Nedeljkovice si bekhendovou kličkou nepřišel, tohle mohl být gól v oslabení!
     
    09:31
    Noel Acciari však krátce poté, co vstřelil vyrovnávací gól, také fauluje. Nyní podrazil Gustava Lindströma a zaslouženě fasuje dvě trestné minuty.
    09:19 Noel ACCIARI - 1:1
     
    09:19
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida rychle srovnává na 1:1! Brandon Montour přihrál od zadního hrazení do prostoru mezi kruhy, kde v poloze klečícího střelce přesně vypálil k levé tyči NOEL ACCIARI a Alex Nedeljkovic se za jeho pokusem mohl už pouze ohlédnout! Máme zase vyrovnaný stav! Asistence: Brandon Montour, Joe Thornton.
     
    07:58
    Joseph Veleno obdržel pas na pravý kruh a vyslal přízemní střelu na vzdálenější tyč. Sergej Bobrovskij však zasáhl betonem.
    04:08 Sam GAGNER - 0:1
     
    04:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings jdou na startu utkání překvapivě do vedení! Pius Suter přihrál z pravé strany do mezikruží, odkud se přesnou ranou na lapačku prosadil SAM GAGNER, jenž otevírá skóre střetnutí a Detroit se ujímá nejtěsnějšího náskoku – 1:0! Asistence: Pius Suter.
     
    01:30
    Obrovský zmatek v brankovišti Panthers, Pius Suter dostal od Jakuba Vrány přihrávku od zadního hrazení do mezikruží a napálil spojnici břevna a tyče! Jeden z jeho spoluhráčů už dokonce zvedal ruce radostí, jenže marně, puk za čárou nebyl.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 10. Acciari (Montour, J. Thornton), 19. Barkov (Duclair, Huberdeau), 20. Marchment, 37. Weegar (Marchment, Hörnqvist), 44. S. Reinhart (S. Bennett, Huberdeau) – 5. Gagner (P. Suter), 27. Bertuzzi (P. Suter, G. Lindström)


    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Weegar, Chiarot, Montour, Forsling, Gudas, Lucas Carlsson – S. Reinhart, Barkov (C), Huberdeau (A) – Duclair, S. Bennett, Giroux – Hörnqvist (A), A. Lundell, Marchment – Acciari, Luostarinen, J. Thornton.
    Trenér: Andrew Brunette.

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Walman, Oesterle – L. Raymond, Veleno, Bertuzzi – P. Suter, J. Vrána, Sundqvist – M. Rasmussen, Erne, Gagner – Stephens, Pearson.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Rozhodčí: Rooney, Rank – Alphonso, Fournier.

    Diváci: 16 238
    bahis siteleri