Montreal – Philadelphia 3:6 (kon.) | New Jersey – Buffalo 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Boston 4:0 (kon.)
Florida – Detroit 5:2 (kon.) | Carolina – Winnipeg 4:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:6 (kon.)
Minnesota – Vancouver 6:3 (kon.) | Tampa – Toronto 8:1 (kon.) | Calgary – Dallas 4:2 (kon.)
Los Angeles – Chicago 4:1 (kon.) | San Jose – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 22.04.2022, 01:07 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (03:48:31)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 238 diváků.
     
    3 hvězdy utkání

    1. Aleksander Barkov (FLA) – 1+0
    2. Mason Marchment (FLA) – 1+1
    3. MacKenzie Weegar (FLA) – 1+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 93,3 %, odchytal 59:58
    Alex Nedeljkovic (DET) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost zákroků 81,5 %, odchytal 60:00
     
    Československá stopa v utkání:

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, účast 0, 3 střely na bránu, 4 TM, čas ve hře 14:50
    Filip Hronek (DET) – 0+0, účast +1, 2 střely na bránu, 0 TM, čas ve hře 23:01
    Jakub Vrána (DET) – 0+0, účast -1, 3 střely na bránu, 0 TM, čas ve hře 16:26
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 27 – 30
    Bloky: 21 – 15
    Úspěšnost na buly: 67 % – 33 %
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/2
    Trestné minuty: 8 – 23
    Hity: 20 – 27
     
    Duel Panthers s Red Wings tak končí výhrou Floridy v poměru 5:2. Favorit dnes naplnil papírové předpoklady. Panteři byli od první třetiny lepším týmem na kluzišti. V první dvacetiminutovce si vypracovali dvoubrankový náskok, který v druhé části hry zvládli udržet a v třetí ho dokonce navýšil další brankou v pětiminutové přesilovce po vyloučení Oskara Sundqvista, když skóroval Sam Reinhart, který stanovil konečné skóre zápasu. Dva body tak zůstávají na Floridě.

    Panteři se tak osamostatňují na čele NHL. Mají už 118 bodů, což žádný jiný tým nejslavnější hokejové ligy světa nemá. Pro play-off si tak vytváří nejlepší možnou pozici.

    Detroit se dnešní porážkou pouze přiblížil konci sezóny, která pro něj nijak úspěšná nebude.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Patric Hörnqvist ještě vydoloval kotouč u hrazení ve středním pásmu. Následně puk sice ztratil, ale Red Wings už ho stihnou jen nahodit do pásma Floridy.
     
    59:20
    Dobrou šanci na levém kruhu měl nyní ještě Jakub Vrána, jenže do jeho tvrdé rány padl MacKenzie Weegar, který pokus dokázal zblokovat.
     
    58:48
    Jakub Vrána se nyní dobře vrátil na levé straně a obral Aleksandera Barkova o kotouč. Red Wings ale ani tak nevyhodili puk z pásma.
     
    58:18
    Aleksander Barkov vnikl na levém křídle do pásma Rudých Křídel, kde předal kotouč na Jonathana Huberdeaua, jenž vymýšlí, co s pukem udělá. Proti němu stojí dvojice bránících hráčů.
     
    57:37
    Sam Bennett má kotouč na čepeli za svatyní Red Wings. Přihrávkou se mu však Sama Reinharta najít nepovedlo a Detroit obrací hru ke kleci Floridy.
     
    57:17
    Michael Rasmussen vystřelil z levého kruhu, jenže Sergej Bobrovskij dokázal jeho ránu vytěsnit do rohu hrací plochy.
     
    56:56
    Detroit nyní nemůže spěchat kupředu, protože jeho hráči ještě střídají. Rudým Křídlům ale dochází čas. Mitchell Stephens zvládl touš pouze natlačit do brankoviště Panterů, kde ho Sergej Bobrovskij skryl pod rukavici.
     
    56:26
    O touš se oba celky přetahovaly ve středu hrací plochy u hrazení. Nakonec kotouč vydoloval Sam Gagner, jenž postupuje na klec Floridy.
     
    55:57
    Red Wings poslali touš za klec Panthers, kam se vydal Sergej Bobrovskij, kterého chtěl napadat Lucas Raymond. Brankář Floridy ale stihl rychle rozehrát.
     
    55:18
    Přesilovka Panterů je pryč a Red Wings mají poslední šanci na to, aby se zápasem něco udělali. Marc Staal pálil z pravé strany jen do Noela Acciariho.
     
    54:54
    Gustav Forsling má touš na středovém kruhu a prudce jej nastřeluje za bránu Detroitu, kam spěchá napadat Mason Marchment, jenž ovšem touš nezískal.
     
    54:27
    Red Wings se povedlo vyhodit přes půlící čáru a puk musí za vlastní svatyní sebrat Jonathan Huberdeau, jenž na levém křídle kombinuje s Aleksanderem Barkovem.
     
    54:02
    Buly před klecí Red Wings zvládli lépe hráči Panterů, kteří se však vyhnali z pásma a Aleksander Barkov musí rozehrát od vlastní klece.
     
    53:34
    Aleksander Barkov vystřelil z vrcholu kruhů na ose hřiště a Alex Nedeljkovic musel jeho pokus vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    53:11
    Panteři si zahrají další početní výhodu. Moritz Seider zahákoval na pravé straně v obranném pásmu pronikajícího Gustava Forslinga a dostává dvě trestné minuty.
     
    52:51
    Vhazuje se tedy ve středním pásmu. Buly sice vyhráli Panthers, jenže u puku byl nejrychleji Jakub Vrána, kterou ovšem beci Floridy zvládli zdvojit.
     
    52:36
    Michael Rasmussen nyní dostal sekyru od spoluhráče Tylera Bertuzziho do obličeje a sudí raději přerušili, aby se ujistili, že je útočník Detroitu v pořádku. Rozhodčí se ještě jedou podívat na video, aby se přesvědčili o tom, zda nefauloval Aleksander Barkov, který byl poblíž celé situace. Byla to ale hůl Bertuzziho, která trefila spoluhráče a arbitři to viděli stejně.
     
    52:26
    Danny DeKeyser rozuehrává od vlastní svatyně. Na pravém křldle vysunul Adama Erneho a jeho rána z pravého kruhu na zadní tyč jen těsně minula klec Panthers!
     
    52:04
    Eetu Luostarinen dokázal zblokovat střelu Marca Staala od modré čáry a Panthers se po levé straně vydávají do útoku.
     
    51:37
    Panthers se na puku před Nedeljkovicem moc dlouho neudrželi. Michael Rasmussen už zaváží touš za klec Bobrovskiho.
     
    51:04
    Lucas Carlsson sbírá puk za svatyní Panthers a posouvá ho po mantienlu kupředu na Aleksandera Barkova, který už s kotoučem proniká do třetiny soupeře.
     
    50:37
    Vhazování po pravici Sergeje Bobrovskiho vyhráli hokejisté Floridy, kteří jdou okamžitě po levé straně kupředu, kotouč má Mason Marchment.
     
    50:05
    Tyler Bertuzzi se vydal na ose hřiště kupředu, ale s pukem se dostal až příliš blízko ke kleci Panthers a jeho rána trefila Sergeje Bobrovskiho do hrudi.
     
    49:38
    Tyler Bertuzzi se snažil na pravém křídle procpat puk do brankoviště Panthers, jeho postup vpřed však zastavil důrazný Radko Gudas.
     
    49:14
    MacKenzie Weegar se dostal na levé straně k zakončení z bezprostřední blízkosti, ale Alexe Nedeljkovice trefil svou ranou jen do betonu.
     
    48:48
    Claude Giroux pracovává kotouč ve středním pásmu a posílá ho svému obránci Lucasi Carlssonovi, který na levé straně vysouvá Jonathana Huberdeaua.
     
    48:27
    Lucas Carlsson se na vrcholu levého kruhu dostal k ráně, kterou ovšem Alex Nedeljkovic tlumí ve své výstroji. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    47:58
    Tentokrát se však rozehrávka Floridě nepovedla a kotouč letí po pravém hrazení na zakázané uvolnění, které pohlídá Moritz Seider.
     
    47:26
    Panteři posílají po pravé straně kotouč na útočnou modrou, tam je však dobře postavený Moritz Seider, který otáčí hru na druhou stranu.
     
    46:56
    Gustav Forsling rozehrává z obranného pásma Floridy, na levém křídle vysouvá kupředu Eetu Luostarinena, který má touš v rohu hrací plochy.
     
    46:26
    Filip Hronek se nyní dostal ke střele na pravém hrazení u modré čáry, jenže jeho projektilu scházela potřebná přesnost. Klec Floridy minul.
     
    45:56
    Radko Gudas vystřelil z levé strany od modré čáry, ale defenziva Detroitu dokázala jeho pokus srazit do rohu hrací plochy.
     
    45:30
    Red Wings jsou konečně kompletní a mohou zaútočit, Filip Hronek nahazuje puk na levé straně do pásma Panthers.
     
    44:58
    Claude Giroux chvilku míchal s pukem na pravém křídle, jenže k zakončení se nakonec dostat nedokázal a Red Wings se konečně osvobozují.
     
    44:18
    Přesilovka Floridy pochopitelně pokračuje, protože trest na pět minut po vstřelené brance nekončí. Aleksander Barkov má puk na modré čáře.
    43:50 Sam REINHART - 5:2
     
    43:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers využívají dlouhou početní výhodu a vedou 5:2! Jonathan Huberdeau přihrál zpoza klece na levý kruh, odkud Sam Bennett posunul puk rychle na osu hřiště a SAM REINHART trefil z bezprostřední blízkosti levou tyč svatyně Detroitu, od níž se touš odrazil do sítě Red Wings! Florida tak má již tříbrankový náskok! Asistence: Sam Bennett, Jonathan Huberdeau.
     
    43:37
    Brandon Montour má opět kotouč u modré čáry, předal ho na Sama Bennetta, který s ním sjíždí za klec Red Wings.
     
    43:16
    Brandon Montour drží puk na útočné modré, předal ho na Jonathana Huberdeaua, jehož ránu ale dokázal zblokovat Michael Rasmussen.
     
    42:41
    Panthers jsou stále natlačení před klecí Detroitu. Na modré čáře má nyní kotouč Joe Thornton, jehož pokus z větší vzdálenosti vykopává Alex Nedeljkovic betonem.
     
    42:05
    Joe Thornton vypálil na levé straně z ostrého úhlu. Jeho pokus na přední tyč však Alex Nedeljkovic ukryl ve své náruči.
     
    41:38
    Red Wings vyhodili kotouč přes všechny čáry, ale Florida je rychle zpět před jejich klecí a v rohu kluziště operuje Jonathan Huberdeau.
     
    41:04
    Florida tak hraje dlouhou početní výhodu a už postavila přesilovkový vzorec. Na modré čáře hraje Aleksander Barkov, jenž rozdává puk doleva.
     
    40:25
    Oskar Sundqvist dostává trest a sudí se jdou poradit s videem o jeho výši, protože je tu možnost na vyloučení do konce zápasu. Útočník Detroitu totiž ťal holí v obou rukách do rukou střílejícího Lucase Carlssona. A je to tak. Forvard Red Wings dostává trest na pět minut a do konce utkání! Trest odpyká Chase Pearson.
     
    40:21
    Panthers se udrželi v útočném pásmu a Mason Marchment pálil z vrcholu kruhů, bránu Detroitu však o pár čísel minul.
     
    40:08
    Mason Marchment se ihned na startu třetí třetiny prodral ke střele na pravém kruhu, ale Alex Nedeljkovic jeho pokus vyráží do ochranné sítě za svou klecí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou zpět na hrací ploše, 3. třetina odstartuje za chvilku.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:54.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Florida Panthers – 12 (19)
    Detroit Red Wings – 6 (16)
     
    Také druhá část utkání Floridy s Detroitem je za námi. Panthers byli znovu o něco lepším týmem, ale výsledkově byla tato pasáž hry vyrovnaná. V čase 26:15 snížil na 2:3 krásnou ranou z otočky Tyler Bertuzzi, jenže v 37. minutě se povedeným projektilem z mezikruží prosadil také MacKenzie Weegar. Svěřenci Andrewa Brunetta tak vstoupí i do třetí třetiny s dvougólovým náskokem, který se budou snažit za každou cenu minimálně ubránit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Znovu letí černá pryž k Alexi Nedeljkovicovi, Jonathan Huberdeau skáče na hrací plochu, protože jeho trest právě skončil a za vteřinku skončí i druhá třetina.
     
    39:17
    Početní výhoda se zatím hokejistům Red Wings nedaří. Od jejich klece musí rozehrát další akci Detroitu Jake Walman.
     
    38:58
    Opět letí kotouč ven z pásma Floridy. MacKenzie Weegar se k němu dostal a nijak se nepáral s tím, aby ho ranou vypálil za obrannou modrou.
     
    38:16
    Panthers vyhazují kotouč až na útočnou modrou. O chvilku později další vyhození musí ve výskoku zachytit Moritz Seider, do něhož vletěl Noel Acciari a bek Red Wings kulhá na střídačku.
     
    37:57
    Přesilovka pro Detroit, který má šanci vrátit se do zápasu. Jonathan Huberdeau najel v brankovišti Detroitu do Alexe Nedeljkovice a dostává dvě minuty za nedovolené bránění gólmanovi.
     
    37:48
    Dopředu spěchá na ose hřiště Aleksander Barkov, který šikovně nechal puk za sebou pro Jonathana Huberdeaua, který na pravém křídle vnikl do pásma Detroitu.
     
    37:16
    Radko Gudas musí rozehrát z obranného pásma, počkal si na najetého Gustava Forslinga a nakonec mu adresoval kratší přihrávku.
     
    36:37
    Brandon Montour udržel kotouč na čepeli před napadajícím Samem Gagnerem a po hrazení ho posouvá na najíždějícího Anthonyho Duclaira.
    36:05 MacKenzie WEEGAR - 4:2
     
    36:05
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers si berou dvougólové vedení zpět! Mason Marchment poslal kotouč od brankové čáry na MACKENZIEHO WEEGARA, jenž vypálil z prostoru mezi kruhy na lapačku Alexe Nedeljkovice a svým ostrým projektilem trefil přesně k tyči a to tak rychle, že se proti němu gólman Red Wings ani nestihl pořádně přesunout! Florida vede 4:2! Asistence: Mason Marchment, Patric Hörnqvist.
     
    35:38
    Panthers utahují smyčku kolem klece Red Wings, puk má na čepeli u levého hrazení Jonathan Huberdeau, jenž pohledem hledá volného parťáka.
     
    35:27
    Ben Chiarot pálil z levé strany od modré čáry. Jeho ostrý projektil však zařízení za zády Alexe Nedeljkovice netrefil.
     
    34:48
    Adam Erne ztratil kotouč na útočné modré a Florida se tak znovu tlačí do třetiny Red Wings, kotouč má MacKenzie Weegar.
     
    34:18
    Aleksander Barkov tečoval v předbrankovém prostoru nahozený puk na klec Red Wings, jenže pouze do Alexe Nedeljkovice.
     
    33:49
    Sam Reinhart se ještě jednou dostal ke střele z bezprostřední blízkosti před klecí Detroitu, jeho pokus ale blokuje Lucas Raymond.
     
    33:05
    Sam Bennett měl puk na pravé straně, ale neunáhlil se, počkal na Sama Reinharta, jenž však z bezprostřední blízkosti minul klec Red Wings!
     
    32:38
    Adam Erne jde napadat za klec Floridy poté, co tam nahodil puk jeho parťák Mitchell Stephens. Ernemu se ale kotouč vydolovat nepodařilo.
     
    32:04
    O puk se oba celky přetlačují v rohu hrací plochy za svatyní Detroitu. Nakonec jej získal Brandon Montour a přihrává jej na Gustava Forslinga.
     
    31:28
    Sam Gagner se dostal před klecí Floridy ke střele z osy hřiště, jenže tu namířil jen do hrudi Sergeje Bobrovskiho, který si připisuje další dobrý zákrok.
     
    31:15
    Pius Suter se na levé straně protlačil do třetiny soupeře, jenže tam nedokázal přesně přihrát na najetého Jakuba Vránu na pravém křídle.
     
    30:38
    Aleksander Barkov spěchá napadat za klec Detroitu, kotouč ale nezískal a do středu hrací plochy ho naopak posouvá Lucas Raymond.
     
    30:07
    Filip Hronek vystřelil z nápřahu na pravém kruhu, jenže Sergej Bobrovskij dokázal jeho ránu udržet ve své náruči.
     
    29:38
    MacKenzie Weegar vysouvá na pravém křídle Sama Bennetta, jenž však na kruhu puk na čepeli neudržel a ten mu utíká za klec Red Wings.
     
    29:04
    Pokračuje tak klasická hra pět na pět. Brandon Montour nastřelil kotouč do rohu hrací plochy za klec Red Wings a spěchá napadat.
     
    28:22
    Máme tu bitku! Michael Rasmussen nejprve vrazil do Sergeje Bobrovskiho za klecí Panthers, čehož si samozřejmě všiml Radko Gudas, který natlačil soupeře do rohu hrací plochy a počastoval ho několika slušnými údery pěstí. Oba borci vyfasují tresty na 2+2 minuty, Gudas za hrubost, Rasmussen za hrubost a nedovolené bránění brankáři.
     
    28:15
    Mason Marchment má stále kotouč na levém hrazení v třetině Red Wings. Špatně však přihrál a do protiútoku znovu vyráží Tyler Bertuzzi.
     
    27:29
    Panthers se v další akci dostali do ofsajdu. Následně ale jde kupředu po pravé straně Mason Marchment, který je s pukem už za klecí Detroitu.
     
    27:05
    Jakub Vrána se šikovně vytočil na levém kruhu, kam se k němu ale nakonec sjeli tři soupeři a Sam Reinhart mu dokázal puk vzít.
     
    26:47
    Joseph Veleno se prodral po levé straně kupředu, nakonec se snažil puk odrazit od betonu Sergeje Bobrovskiho do klece Floridy, ale brankář Panthers dokázal touš ukrýt pod svým tělem.
    26:15 Tyler BERTUZZI - 3:2
     
    26:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings snižují na 2:3! Nádherně to nyní udělal TYLER BERTUZZI, jenž si s pukem sjel z levé strany na pravý kruh, zmátl obranu soupeře, když koukal na spoluhráče, kterému mohl přihrát, předvedl krásnou otočku a pak tvrdou ranou napálil puk do bližšího horního rohu svatyně Panthers! Sergej Bobrovskij do rány vrazil ramenem, jenže kotouč i tak skončil v jeho síti a Detroit ztrácí na svého soupeře už jen jeden gól! Asistence: Pius Suter, Gustav Lindström.
     
    25:58
    V dalším výpadu, který táhl Claude Giroux, se Panthers dostali do postavení mimo hru a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    25:27
    Aleksander Barkov měl trochu místa na levém křídle, rozhodl se však ještě pro kličku a nahrávku za klec Detroitu, kde je Jonathan Huberdeau.
     
    24:49
    Mitchell Stephens osvobozuje své mužstvo, když kotouč po levém hrazení posílá přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Další buly před klecí Red Wings.
     
    24:18
    Mason Marchment vyhrál buly v pásmu Red Wings a Panthers se zde usazují a roztáčí kolotoč svých rychlých přihrávek po hrazení.
     
    23:49
    Chase Pearson dostával kotouč před poloprázdnou klec Floridy po přihrávce z pravé strany. Jeho pokus však v poslední okamžik zblokoval Noel Acciari.
     
    23:27
    Ještě jednou se český zadák, Radko Gudas, dostal ke střele. Tentokrát od modré čáry. I tento pokus však končí ve výstroji Alexe Nedeljkovice.
     
    22:55
    Radko Gudas dostal kotouč na pravý kruh a nebezpečně vypálil na klec Red Wings, Alex Nedeljkovic však jeho ránu kryje v náruči.
     
    22:15
    Panthers šli do situace dva na jednoho, Aleksander Barkov dostal pas od Sama Reinharta na levou stranu, jenže Alex Nedeljkovic se proti němu stihl přesunout a skvělým zákrokem vyráží jeho ránu!
     
    21:38
    MacKenzie Weegar vypálil na ose hřiště od modré čáry a puk vyslaný jeho hokejkou orazítkoval břevno svatyně Red Wings!
     
    21:16
    Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov kombinují na pravém křídle, skoro to vypadá, jako by Panthers hráli přesilovku, ačkoliv tomu tak není.
     
    20:54
    Michael Rasmussen vyhazuje hrací předmět po levém hrazení z pásma Detroitu za klec Panthers a píská se zakázané uvolnění Red Wings.
     
    20:26
    Panteři se na startu druhého dějství natlačili do třetiny soupeře, Radko Gudas posílá kotouč z pravého hrazení za klec Red Wings.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:59.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Florida Panthers – 7
    Detroit Red Wings – 10
     
    První dějství souboje Panthers s Red Wings je tak poměrně rychle za námi. Lépe ho načal Detroit, který byl na startu duelu aktivní a Sam Gagner mu zařídil již v 5. minutě těsné vedení. Jenže s polovinou první dvacetiminutovky se vše změnilo a led ovládla Florida, která nejprve vyrovnala zásahem Noela Acciariho. V samotném závěru třetiny pak skórovala ještě dvakrát, když nejprve přesilovku využil Aleksander Barkov a 21 sekund před sirénou se ještě celkem úsměvně trefil Mason Marchment, takže Panteři budou na startu druhé části hry třímat dvoubrankové vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Aleksander Barkov ještě nahazuje puk do pásma Red Wings, ale jeho spoluhráči už ani tolik nespěchají s napadáním soupeře.
    19:39 Mason MARCHMENT - 3:1
     
    19:39
    Florida právě vstřelila branku!
    Jednadvacet sekund před koncem prvního dějství zvyšují Panthers na 3:1 a skórují podruhé během minuty! MASON MARCHMENT se hnal s pukem na pravé straně k bráně Detroitu, kotouč mu sice v klíčovém okamžiku při přihrávce vypíchl z čepele Moritz Seider, jenže touš se nakonec pomalu pod padajícím hráčem Floridy doklouzal do brány Red Wings a Panteři tak poměrně kuriózním způsobem získávají dvoubrankový náskok! Bez asistence.
    18:53 Aleksander BARKOV - 2:1
     
    18:53
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida přece jen využívá početní výhodu a ujímá se vedení 2:1! ALEKSANDER BARKOV si po nahrávce Duclaira s kotoučem povyjel na vrchol kruhů a tvrdou střelou k levé tyči překonal Alexe Nedeljkovice, který přes clonícího Clauda Girouxe před svým brankovištěm neviděl na puk. Asistence: Anthony Duclair, Jonathan Huberdeau.
     
    18:38
    Rudá Křídla poslala kotouč ven z obranného pásma, ale Anthony Duclair na středovém kruhu sebral puk a míří s ním do třetiny Detroitu.
     
    18:06
    Sam Reinhart dostal přihrávku na pravý kruh a následně se vydal za klec Detroitu, kde ho ale Filip Hronek dokázal poctivě stínovat.
     
    17:33
    Přesilovku si poprvé v utkání zkusí také Florida. Michael Rasmussen se za vlastní klecí ohnal rukama po Brandonu Montourovi a dostává trest na dvě minuty za hrubost.
     
    17:16
    Michael Rasmussen obdržel dlouhou přihrávku na útočnou modrou, přes Brandona Montoura však přejít nedokázal, bek Panthers mu puk vypíchl.
     
    16:49
    Marc Staal odehrál v rohu kluziště kotouč po hrazení do bezpečí a Filip Hronek již startuje na pravém křídle své rychlé nohy.
     
    16:18
    Ben Chiarot rozehrává z obranné modré Panterů. Puk má na útočné modré Sam Bennett, jemuž se ale do třetiny Red Wings projít nepovedlo.
     
    15:56
    Noel Acciari se snažil ve středu hrací plochy získat kotouč, ale na ten svou hokejkou nedosáhl a Red Wings tak mohou kupředu.
     
    15:29
    Radko Gudas vyhodil černou pryž z třetiny Floridy a Eetu Luostarinen jeho přihrávku ve středním pásmu dokázal zpracovat.
     
    14:50
    Sam Gagner posílá kotouč ke svým obráncům, rozehrávat tak znovu musí Jake Walman, jenž nastřelil touš za klec Panthers.
     
    14:17
    Jake Walman se s pukem stahuje k vlastní kleci. Následně rozehrává na pravou stranu, kde má kotouč na čepeli Jakub Vrána.
     
    13:44
    Adam Erne se nyní hnal sám na klec Floridy a svůj únik zakončil bekhendovou kličkou, kterou však poslal puk jen do betonu Bobrovskiho!
     
    13:08
    MacKenzie Weegar sbírá touš za vlastní bránou a po hrazení jej posílá ven z třetiny Panthers. Nyní se puk dostal do středu hrací plochy a chvilku to vypadalo, že s ním vlastně nikdo nechce hrát. Nakonec se jej ujali znovu hráči Floridy.
     
    12:33
    Panthers nahodili puk do pásma soupeře, jenže Sam Bennett ho za klecí Red Wings na čepeli neudržel, kupředu tak jde po pravém křídle Joseph Veleno.
     
    12:04
    Brandon Montour vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže Alex Nedeljkovic na jeho pokus viděl a bez větších potíží jej vyráží do rohu hrací plochy.
     
    11:32
    Jonathan Huberdeau ve středu hrací plochy prostrčil kotouč kupředu a Florida již hraje v plném počtu, aniž by Detroit během přesilovky vystřelil na její bránu.
     
    11:04
    Panthers znovu vyhodili kotouč přes všechny čáry. Nyní se o to navíc Aleksander Barkov postará ještě jednou. Red Wings se přesilovka absolutně nedaří.
     
    10:26
    Jonathan Huberdeau se hnal po pravé straně sám na klec Detroitu, ale na Alexe Nedeljkovice si bekhendovou kličkou nepřišel, tohle mohl být gól v oslabení!
     
    10:05
    Red Wings mají přesilovku, jenže Claude Giroux vyrazil s pukem po levé straně do jejich pásma a v rohu kluziště zvládl touš ještě pěknou chvilku držet na čepeli.
     
    09:31
    Noel Acciari však krátce poté, co vstřelil vyrovnávací gól, také fauluje. Nyní podrazil Gustava Lindströma a zaslouženě fasuje dvě trestné minuty.
    09:19 Noel ACCIARI - 1:1
     
    09:19
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida rychle srovnává na 1:1! Brandon Montour přihrál od zadního hrazení do prostoru mezi kruhy, kde v poloze klečícího střelce přesně vypálil k levé tyči NOEL ACCIARI a Alex Nedeljkovic se za jeho pokusem mohl už pouze ohlédnout! Máme zase vyrovnaný stav! Asistence: Brandon Montour, Joe Thornton.
     
    08:58
    Florida se cpe kupředu po levém křídle, Brandon Montour opět nahazuje černou pryž až za klec Alexe Nedeljkovice.
     
    08:26
    Brandon Montour zahrál kotouč za klec Detroitu, ale tam sjel Jakub Vrána, který okamžitě otáčí hru směrem ke kleci Panthers.
     
    07:58
    Joseph Veleno obdržel pas na pravý kruh a vyslal přízemní střelu na vzdálenější tyč. Sergej Bobrovskij však zasáhl betonem.
     
    07:26
    Lucas Raymond postupuje po pravé straně kupředu, následně nachází křižným pasem na levém křídle Tylera Bertuzziho.
     
    06:57
    Aleksander Barkov vystřelil na levém kruhu z ostrého úhlu, jenže Alex Nedeljkovic měl přední tyč dobře pokrytou a pokus vyráží.
     
    06:26
    Ben Chiarot rozehrává v prostoru před vlastní svatyní. Na levé straně šikovně vysunul Sama Reinharta, jenž předává na Aleksandera Barkova.
     
    05:58
    Jake Walman musí načít další výpad Detroitu z vlastní třetiny. Sam Gagner cpal z levé strany puk bekhendem do prostoru před bránou Floridy. Bobrovskij však byl pozorný.
     
    05:27
    MacKenzie Weegar sbírá kotouč v obranném pásmu a okamžitě posílá touš na útočnou modrou, kde je najetý Noel Acciari.
     
    04:58
    Red Wings nyní neúspěšně střežili obrannou modrou, Sam Bennett se za ni šikovnou kličkou dostal a s pukem je teď na zadním hrazení.
    04:08 Sam GAGNER - 0:1
     
    04:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings jdou na startu utkání překvapivě do vedení! Pius Suter přihrál z pravé strany do mezikruží, odkud se přesnou ranou na lapačku prosadil SAM GAGNER, jenž otevírá skóre střetnutí a Detroit se ujímá nejtěsnějšího náskoku – 1:0! Asistence: Pius Suter.
     
    04:04
    Sergej Bobrovskij vyráží za svou bránu, aby pomohl svým bekům s rozehrávkou. O chvilku později zakládá na opačné straně hrací plochy akci Red WIngs Filip Hronek.
     
    03:37
    Mason Marchment a Anton Lundell se hezky předvedli na pravém křídle, kde si vyměnili dvakrát puk. K zakončení se ale nakonec nedostali.
     
    03:12
    Michael Rasmussen se vydal po pravém hrazení kupředu a nakonec nahodil touš za klec Panthers, kam si sjel také Oskar Sundqvist.
     
    02:38
    A další rychlý kontr Red Wings po levém křídle. Tentokrát ho táhl Chase Pearson, ale jeho rána z kruhu na zadní tyč končí v lapačce Sergeje Bobrovskiho.
     
    02:04
    Gustav Forsling se vydává na ose hřiště kupředu, kde předává kotouč na Sama Bennetta, který s pukem míří do třetiny Detroitu.
     
    01:30
    Obrovský zmatek v brankovišti Panthers, Pius Suter dostal od Jakuba Vrány přihrávku od zadního hrazení do mezikruží a napálil spojnici břevna a tyče! Jeden z jeho spoluhráčů už dokonce zvedal ruce radostí, jenže marně, puk za čárou nebyl.
     
    01:15
    Panthers vyhazují kotouč z obranného pásma, ten však na pravém hrazení zachytává Moritz Seider a posouvá kotouč za klec soupeře, kde je Jakub Vrána.
     
    00:42
    Jonathan Huberdeau se prodral po pravém křídle kupředu, kde však ztratil touš po jeho přihrávce Aleksander Barkov. Tyler Bertuzzi se v protiútoku dostal do ofsajdu.
     
    00:18
    Panthers vyhráli úvodní buly a cpali se s pukem kupředu, jenže dobře zasáhl Oskar Sundqvist, který jim vypíchl puk a poslal ho tak k Filipu Hronkovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše, utkání začne za malou chvilku.
     
    Zápasy za Atlantikem začínají vždy s mírným zpožděním. Nejinak tomu bude také u souboje s Floridy s Detroitem. Start utkání očekáváme kolem 1:07.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Weegar, Chiarot, Montour, Forsling, Gudas, Lucas Carlsson – S. Reinhart, Barkov (C), Huberdeau (A) – Duclair, S. Bennett, Giroux – Hörnqvist (A), A. Lundell, Marchment – Acciari, Luostarinen, J. Thornton.
    Trenér: Andrew Brunette.

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Walman, Oesterle – L. Raymond, Veleno, Bertuzzi – Zadina, P. Suter, J. Vrána – Sundqvist, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Stephens.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Rozhodčí: Rooney, Rank – Alphonso, Fournier.
     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – obránce
    Filip Hronek (DET) – obránce
    Jakub Vrána (DET) – útočník
     
    Letošní vzájemné zápasy

    17.4.22 Detroit Red Wings – Florida Panthers 1:6
    6.3.22 Florida Panthers – Detroit Red Wings 6:2
    30.10.21 Detroit Red Wings – Florida Panthers 2:3p
     
    Detroit Red Wings

    Rudá Křídla již vyhlíží konec celé sezóny, ve Východní konferenci jim totiž patří až 11. místo, když na své konto dosud zapsali jen sedmdesát bodů. Na postup do vyřazovací části tak průběžně ztrácí sedmadvacet bodů a s tímto ročníkem tak rozhodně nemohou být spokojení, ačkoliv u nich probíhá přestavba mužstva, které by mělo být v příštích sezónách lepší a mělo by útočit na podstatně vyšší příčky.
    Forma Detroitu je spíš horší než lepší, Red Wings z posledních pěti duelů prohráli hned tři. V neděli schytali na svém ledě pořádný debakl, když je jejich dnešní protivník z Floridy převálcoval 6:1. Ve středu však Rudá Křídla zvítězila v Tampě, kde porazili Lightning 4:3.
     
    Florida Panthers

    Florida je na tom skvěle, vyhřívá se na 1. příčce Východní konference se sto šestnácti body a je tak nejlepším týmem celé NHL, protože na Západě vedoucí Colorado má stejný počet bodů, ale o jedno odehrané utkání navíc. Panthers se tak dnes v noci mohou na čele celé soutěže osamostatnit a udělat důležitý krok k zisku Prezidentského poháru. Zároveň už netrpělivě vyhlíží soupeře pro play-off.
    Forma Panterů je skvostná, vyhráli posledních jedenáct ligových duelů, v nichž se pouze čtyřikrát hrálo nad rámec základní hrací doby. V neděli Florida smetla svého dnešního soupeře, Detroit, na jeho kluzišti poměrem 6:1 a ve středu pak zvítězila na ledě Islanders 3:2 v prodloužení.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům ledního hokeje. NHL má před sebou posledních pár kol, dnes se odehraje hned jedenáct utkání, my se v textovém přenosu detailně zaměříme na souboj Floridy Panthers s Detroitem Red Wings.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 10. Acciari (Montour, J. Thornton), 19. Barkov (Duclair, Huberdeau), 20. Marchment, 37. Weegar (Marchment, Hörnqvist), 44. S. Reinhart (S. Bennett, Huberdeau) – 5. Gagner (P. Suter), 27. Bertuzzi (P. Suter, G. Lindström)


    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Weegar, Chiarot, Montour, Forsling, Gudas, Lucas Carlsson – S. Reinhart, Barkov (C), Huberdeau (A) – Duclair, S. Bennett, Giroux – Hörnqvist (A), A. Lundell, Marchment – Acciari, Luostarinen, J. Thornton.
    Trenér: Andrew Brunette.

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Walman, Oesterle – L. Raymond, Veleno, Bertuzzi – P. Suter, J. Vrána, Sundqvist – M. Rasmussen, Erne, Gagner – Stephens, Pearson.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Rozhodčí: Rooney, Rank – Alphonso, Fournier.

    Diváci: 16 238
    bahis siteleri