Island – Mexiko 7:1 (kon.) | Gruzie – Mexiko 5:0 (kon.) | Belgie – Island 2:3 (kon.)
konec
Gruzie
5:0 (3:0, 2:0, 0:0)
Mexiko
Sobota 23.04.2022, 18:30 • Skautahöllin í Laugardal, Reykjavík, Island • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešní den je to tedy ode mne vše. Doufám, že jste si utkání s komentářem Adama Sedláka užili. Víkend ještě nekončí, proto ho doporučuji obohatit ještě o nějaký další přenos. Z komentátorského stanoviště přeji pěkný zbytek dne. Napočtenou. (20:46:28)
     
    Jaká je postupová logika turnaje?

    Lehce řečeno. Dnešním dnem turnaj pro Gruzii i Mexiko skončil, jelikož Nový Zéland se nakonec vůbec nezúčastnil. Výběr Rolanda Svanidzeho sice má devět bodů, podobně jako vedoucí Island, ovšem vzájemný zápas je kladnější právě pro Seveřany.

    O prvenství se tedy utká Belgie s Islandem, a to v přímém klání dnes od 22:00. Věřím, že s komentářem Tomáše Lysého si utkání užijete ještě více.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Nikita Bukiya (GEO) – (2+1)

    Fernando Ugarte (MEX) – (0+0)
     
    Dnešní zápas je u konce! Gruzínci si nakonec po jasném průběhu připisují důležitou výhru! V první periodě jsme byli svědky poměrně kvalitního hokeje, ač na této úrovni to nebývá často zvykem. Nutno podotknout, že tomu hodně pomohla první branka. Ta byla totiž dokonána už po dvaapadesáti sekundách, kdy se prosadil Nikita Bukiya. Následně byly k pozření šance na obou stranách. Brankáři ovšem zatím pracují výborně, a to ve velmi těžkých situacích. Bíločervení jsou zatím ale šťastnější. Ve čtrnácté minutě dokázal navýšit skóre Alexander Belomoin a přesně jednu vteřinu před koncem dvacetiminutovky se podruhé prosadil Nikita Bukiya. I druhá třetina nám skončila za stavu, kdy ze sebe celky vydaly opravdu všechno. Ač překvapivě, se ale skóre změnilo jen minimálně. Ve 34. minutě se totiž prezentoval parádní individuální akcí Arťom Kurbatov, který po sérii kliček opravdu náramně zakončil. Posléze byly k vidění, a to hlavně na druhé straně, pokusy o skórování. Ovšem Majul ani Perez nedokázali překonat obra v podobě Fofanova, jenž chytá skvělé klání. Navíc opět v poslední minutě dvacetiminutovky ještě udeřil Viačeslav Potazhevich. Ten již pouze dokonal trápení. trápení Mexičanů. Poslední fáze hry už nepřinesla nic zajímavého pro nějaké delší psaní. Týmy už si poslední třetinu pouze užívaly, důležité totiž je, že tento turnaj vůbec proběhl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Základní hrací doba už žádnou další branku nenabídne. Gruzínci si v klidu užívají konec tohoto klání za svou vlastní svatyní.
     
    59:39
    Po ostrém střetu, ve kterém padl na led Vasilchenko, se na polovině ledové plochy strhla menší strkanice mezi několika hráči, kterou nakonec vyřešili rozhodčí. Vylučovat se nebude.
     
    59:12
    Individuální akci v podání Alexandera Belomoina chyběla už jen třešnička na dortu. Tento gruzínský forvard si totiž pohrál s celou obranou Mexika, ovšem na brankáře Albrechta, díky jeho famóznímu zákroku, nevyzrál.
     
    58:51
    Cuellar si našel touš ve středním pásmu a rozjel se velmi rychle i do toho útočného, ke střele se ale nedostal, protože byl ostře bráněn Dziovem.
     
    58:20
    Dobrou a rychlou akci Mexika zakončoval Samperio, ovšem pouze do výstroje Fofanova. Ten byl tedy opět velmi jistý při svém zákroku.
     
    57:52
    Zpoza brány dostal nádherný pas do před brankového prostoru Bukiya, ovšem Albrecht velmi brzy zavřel své betony.
     
    57:19
    Ugarte svým pasem sice našel Najeru, ovšem ten si s pukem příliš nerozuměl, jelikož ho velmi rychle ztratil.
     
    56:57
    Mexičané se po delší době dostali do útočného pásma, kde se jim ale zatím nedaří dostat do solidní příležitosti.
     
    56:20
    Shvetsov se prokličkoval až do útočného pásma, kde ale díky zaškobrtnutí svůj puk pohotově ztratil.
     
    55:57
    Branku obkroužil Vasilchenko a nabíjel kolegovi na vrch levého kruhu, Dimitrov ale řekl střele jasné ne.
     
    55:25
    Belomoin se sice dostal k puku, který následně vyhodil. Trefil ovšem pouze střídačku Mexika, což znamená další buly v obranném pásmu Gruzie.
     
    54:57
    Rosales si teď velmi překvapivě sjel až do útočného pásma, ovšem ke střele se ani z daleka nedostal.
     
    54:24
    Apud si hledal prostor v mezikruží, nahrávka od Zuverzy na něj ale ani z daleka neprošla.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 1. Bukiya (Karelin), 14. Belomoin (Karelin, Bukiya), 20. Bukiya (Karelin, Belomoin), 34. Kurbatov (Shvetsov), 40. Potazhevich (Shvetsov, Kharizov)


    Gruzie: Fofanov (Ilyenko) – Kurbatov, Tsomaia (C), Romanov, Karelin, Dziov – Kireev, Potazhevich, Belomoin – Bukiya, Vasilchenko, Kharizov – Dumbadze, Zhuzhunashvilli (A), Obolgogiani (A) – Kozyulin, Kochkin, Shvetsov
    Trenér: Roland Svanidze

    Mexiko: Albrecht (de Antunano) – Hagerman (A), Ortiz, Rullan, Ugarte (C), Matsubara, Mendez – Majul (A), Samperio, Perez – Chavez, Apud, Najera – Zuverza, Cuellar, Diaz – Rosales
    Trenér: Luis Rosales

    Rozhodčí: Peyre – Gunnarsson O., Gunnarsson S
    bahis siteleri