Columbus – Ottawa 1:2 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Seattle 6:3 (kon.) | Edmonton – Colorado 6:3 (kon.)
Arizona – Washington 0:2 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 5:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 2:7 (kon.)
New Jersey – Carolina 2:3 (po pr.) | Boston – NY Rangers 3:1 (kon.)
konec
Minnesota Wild
6:3 (1:2, 5:0, 0:1)
Seattle Kraken
Sobota 23.04.2022, 02:11 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemné ráno či dobrou noc. (04:50:37)
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 047 diváků.
     
    3 hvězdy utkání

    1. Kevin Fiala (MNS) – 0+5
    2. Kirill Kaprizov (MNS) – 1+3
    3. Joel Eriksson Ek (MNS) – 2+1
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marc-Andre Fleury (MNS) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 89,3 %, odchytal 59:41
    Philipp Grubauer (SEA) – 30 zákroků, 6 OG, úspěšnost zákroků 83,3 %, odchytal 59:54
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný Čech ani Slovák.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 36 – 28
    Bloky: 9 – 15
    Úspěšnost na buly: 57 % – 43 %
    Hity: 19 – 11
    Využití přesilovek: 3/5 – 1/2
    Trestné minuty: 9 – 15
     
    Souboj Minnesoty se Seattlem tak končí výhrou Wild v poměru 6:3. Jak už jsem hodnotil po druhém dějství, klíčová bylo pro vývoj tohoto duelu druhá třetina, kterou domácí vyhráli 5:0 a vedli po ní o čtyři branky. Krakeni sice dokázali v třetí dvacetiminutovce zásluhou Matthewa Benierse zmírnit porážku na rozdíl tří branek, nic dalšího se jim však už nepovedlo. Svěřenci Deana Evasona si dokráčeli pro zasloužené tři body a zapisují tak čtvrtou výhru v řadě. Současně se průběžně dostávají na stříbrný druhý stupínek Západní konference, což je pro ně velice příjemné. David Hakstol už má určitě hlavu plnou myšlenek o dalším ročníku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Seattle se osvobozuje a než se Minnesota stihne znovu usadit před jeho svatyní, bude utkání nejspíš už ukončeno. Puk má ještě Frédérick Gaudreau.
     
    59:04
    Pořádný závar před svatyní Seattleu, Philipp Grubauer se ještě měl co ohánět, když likvidoval střely Wild, včetně té od Kirilla Kaprizova. Poradit si však dokázal.
     
    58:37
    Kevin Fiala pálil tentokrát z vrcholu kruhů, jenže brankář Krakenů zvládl jeho pokus vykopnout betonem do bezpečí!
     
    58:02
    Jared McCann sekl ve vlastním brankovišti Matthewa Boldyho a dostává dvě trestné minuty. Uvidíme tedy ještě přesilovku Wild.
     
    57:58
    Seattle bude hrát v oslabení, Minnesota má zatím ponechanou výhodu a Marc-Andre Fleury už je na střídačce. Wild mají na hřišti šest hráčů do pole.
     
    57:11
    Kevin Fiala se dostal do úniku a šel sám na branku Seattleu, jeho první ránu z mezikruží však Philipp Grubauer vyrazil a dorážka byla nepřesná.
     
    56:49
    Cale Fleury vysouvá na pravé straně kupředu Yanniho Gourda, jenž ale ve středu hrací plochy ztratil kotouč a Wild jdou do brejku.
     
    56:16
    Jordan Eberle nevydoloval kotouč v rohu kluziště, kde ho přetlačil Nick Bjugstad, jenž po pravém křídle posílá puk až ke kleci Krakenů.
     
    55:20
    Riley Sheahan nyní dvakrát zakončoval bekhendem. Nejprve na levé straně, kde jeho pokus Marc-Andre Fleury zastavil. Následně už potom dop poloprázdné klece, jenže trefil brusle jednoho z obránců Wild! Velká smůla Krakenů!
     
    55:05
    Cale Fleury nastřelil touš za klec Minnesoty. Krakeni následně nahrnuli puk do brankoviště, kde dorážel Riley Sheahan, leč neúspěšně.
     
    54:49
    Alexander Wennberg uspěl na buly před svým brankářem. Jamie Oleksiak následně vyhodil kotouč bekhendem do středního pásma.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 17. J. Eriksson Ek (Kaprizov, K. Fiala), 23. J. Eriksson Ek (K. Fiala, Boldy), 27. Kaprizov (K. Fiala, J. Eriksson Ek), 31. Hartman (Kaprizov), 33. Zuccarello (K. Fiala, Kaprizov), 35. Deslauriers (K. Fiala, Jost) – 7. Sprong (Donskoi), 11. Gourde (Kuhlman, McCann), 46. Beniers (Vince Dunn, McCann)


    Minnesota Wild: M.-A. Fleury (C. Talbot) – Spurgeon (C), J. Middleton, J. Brodin, D. Kulikov, Merrill, Jordie Benn – Zuccarello (A), Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – Bjugstad, J. Eriksson Ek (A), Jost – Deslauriers, Dewar, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason.

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Soucy, Borgen, Oleksiak – Kuhlman, Gourde (A), McCann – Eberle (A), Beniers, Donato – Lind, Wennberg, V. Rask – Donskoi, Sheahan, Sprong.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: Syvret, Walsh – Pancich, Knorr.

    Diváci: 19 047
    bahis siteleri