Finsko – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Česko – Německo cz 4:2 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 3:2 (kon.)
Kanada – USA 3:8 (kon.)
konec
Kanada
3:8 (0:2, 3:4, 0:2)
USA
Sobota 23.04.2022, 19:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Zdálo se, že třetí třetina zůstane bezbranková, ale tým Spojených států v ní nakonec ještě potvrdil své vítězství dalšími dvěma góly. V 50. minutě vyslal Devin Kaplan do brejku Cole Spicera a o minutu později upravil skóre na konečnou podobu zřejmě nejlepší hráč utkání – Isaac Howard.

    Ten byl také vyhlášen nejlepším hráčem týmu USA, na druhé straně pak toto oceněné získal Connor Bedard.

    Ode mě je to pro dnešek vše a budu se těšit zase zítra u dalšího online přenosu z mistrovství světa do 18 let. (22:10:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Nakonec ale dnešní duel skončí před brankou Augustina, který zastavuje poslední střelu zápasu. Ta na něj šla od modré čáry a zastavila se o jeho betony.
     
    59:37
    Do konce utkání zbývá třiadvacet sekund a Američané se ještě usazují v útočném pásmu a začínají s kombinací.
     
    59:04
    Vepředu se ukázal také obránce Sova, který neměl nikoho k ruce, a tak vzal zakončení na sebe. Jeho střela z ostrého úhlu končí v Augustinově lapačce.
     
    58:34
    Fantilli dnes po ofenzivní stránce táhne Kanaďany. Opět se z levého křídla rychle přesunul před modrý půlkruh a dorážel střelu z vrcholu pravého kruhu. Kotouč po jeho zakončení proletěl kolem pravé tyče.
     
    57:56
    Do hry už se vrací také hráč, který odpykával druhý trest za Stramela. Obě mužstva jsou v plném počtu a hraje se pět na pět.
     
    57:24
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    57:19
    Na druhé straně unikl po pravém křídle jeden z obránců a Augustine si tak po delší době připisuje další zákrok a hra je opět přerušena.
     
    56:54
    Casey obešel Fantilliho a bekhendem zakončil mezi Dyckovy betony. Kanadský brankář si svým zákrokem není jistý, ale kotouč ve své moci opravdu má.
     
    56:19
    Celý incident měl za následek vyloučení na obou stranách, a tak se teď hraje čtyři na čtyři. Aktivnější jsou hráči Spojených států.
     
    55:56
    Vyloučení v týmu USA (Charlie Stramel – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Kanada (Tanner Howe – 2 min., hrubost).
     
    55:56
    Stramel zpoza branky založil přesilovkovou kombinaci, jejíž hlavní náplní byla kombinace u modré čáry. V té se představili Casey a Hutson, který pak z levého křídla poslal kotouč před branku, kde už čekal připravený Stramel. Svým zakončením k pravém betonu kanadského brankáře nepřekonal a ještě se dočkal zájmu o pěstní souboj od Mastrodomenica.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Kanada (Kocha Delic – 2 min., hákování).
     
    54:54
    Na druhé straně dostala příležitost vyniknout známá dvojice Cooley a Gauthier. Dyck si s oběma prudkými pokusy prvně jmenovaného hráče USA poradil.
     
    54:29
    Goyette předvedl dobrou práci v předbrankovém prostoru, ale proti přesile hráčů v bílých dresech to nestačilo. I tak je ale Kanada směrem dopředu stále aktivní.
     
    53:27
    Fantilli mohl mít další možnost na snížení skóre. Čekal u pravé tyče na přihrávku nebo střelu vhodnou na teč. Rána od modré čáry ovšem byla nepřesná a letěla přímo do rohu kluziště.
     
    52:38
    Fantilli vypálil ihned po vhazování na pravém kruhu útočného pásma. Trefil hruď brankáře USA a hra pokračuje vyhozením kotouče podél mantinelu mezi modré čáry.
     
    52:14
    Nepřesná přihrávka zpoza branky do mezikruží vyhnala Američany nejen z útočného pásma, ale také za vlastní branku. S rozehrávkou pomáhá Augustine.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 25. Wood (Bedard), 26. Ward (TS), 32. Bedard (Moldenhauer, Pickering) – 5. I. Howard (Hutson), 19. I. Howard (Brindley, Nazar), 30. Cooley (Gauthier), 31. Lucius (Chesley, Stramel), 35. Chesley, 39. I. Howard (Nazar, Brzustewicz), 50. Spicer (Kaplan), 51. I. Howard (Cooley, Powell)


    Kanada: Dyck (Lalonde) – Mastrodomenico, Pickering, Dragicevic, Sova, Siepmann, Morden, Collins – Howe, Bedard, Wood – Moldenhauer, Fantilli, Lorenz – Goyette, Ward, Schuurman – Delic, Hvidston, Fimis – Davies.
    Trenér: Nolan Baumgartner

    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – I. Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Hejduk.
    Trenér: Adam Nightingale

    Rozhodčí: Magnusson, Suominen – Hautamaki, Nyqvist
    bahis siteleri