Nizozemsko – Španělsko 5:3 (kon.) | Izrael – Chorvatsko 1:5 (kon.)
konec
Izrael
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Chorvatsko
Pondělí 25.04.2022, 19:45 • Dvorana Velesajam, Záhřeb, Chorvatsko • Mistrovství světa - II. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství světa II. A divize. Společně se podíváme na duel IzraelChorvatsko.
     
    Chorvatsko

    Chorvatsko letos hostí tuto divizi světového šampionátu. Svůj historický první zápas na mezinárodní úrovni odehrála chorvatská reprezentace už v roce 1941, kdy padla se Slovenskem. V novém tisíciletí Chorvaté střídají působení v první a druhé divizi. Do divize II. sestoupilo Chorvatsko v roce 2018, kdy na turnaji v Litvě obsadilo šesté místo. Naposledy se tato divize hrála v roce 2019, kdy Chorvaté v Srbsku obsadili druhé místo. Za domácím Srbskem zaostalo Chorvatsko vlivem vzájemného duelu. V letech 2020 a 2021 byl šampionát zrušen z důvodu pandemie. Letos navíc může Chorvatsku v boji o postup do vyšší divize udělat čáru přes rozpočet Čína, která mu zkušenosti s olympijským turnajem. Většina chorvatského mužstva působí mimo elitní soutěže. Zajímavé bude sledovat Vito Idžana, který je českým divákům znám z juniorky Hradce Králové.
     
    Izrael

    Izraelská hokejová reprezentace se v současnosti nachází na 34. pozici žebříčku IIHF. V roce 2005 dokázala dokonce postoupit do I. divize, ale o rok později putovala zpátky o patro níž. V roce 2019 startoval izraelský výběr ve skupině II. B. Turnaj se hrál v Mexiku a tým Izraele si díky vítězství zajistil postup do skupiny A. Za fotbalem a basketbalem to má hokej v Izraeli těžší. Na soupisce Izraele nechybí ani Eliezer Sherbatov, který má zkušenosti ze Slovanu Bratislava, ve kterém v sezóně 2017/2018 nastoupil k pětatřiceti zápasům v KHL a nasbíral v nich čtyři kanadské body. Brankář Nir Tichon při studiu anglického jazyka a literatury působí v dresu brněnské Techniky. Obránce Shai Maaravi pak může nabídnout zkušenosti ze zámořských univerzitních soutěží.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři na sebe narazili v kvalifikaci o postup na olympijské hry v Soči. Chorvatsko zvítězilo vysoko 15:2. Není však překvapením, že ani jeden z týmů se na závěrečný olympijský turnaj nedostal.
     
    Úvodní sestavy:

    Izrael: Tichon (Reisinger) – Kozhevnikov, Vinegard, Maaravi, Aharonovich, Ben Tov, Raiter – Frenkel, Sherbatov, Milner – Aharonovich, Spektor, J. Kozhevnikov – Klein, Halpert, Kapulkin – Vaitz, Levy, Rom

    Chorvatsko: Rosandič (Nikolič) – Tadič, Kramarič, Pužič, Smolec, Vedlin, Čavlovič, Alič – Dimitrijević, Dobrič, Jarcov – Sakić, Ficur, Kanaet – Cunko, Idžan, Brencun – Marinkovič, Kramarič, Bebek

    Rozhodčí: Christensen – Saković, Šoltés.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Izrael bude hrát v modrém, zatímco Chorvatsko oblékne bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Chorvatsko uspělo na úvodním vhazování dnešního souboje. Hráči v bílém jsou dnes obrovským favoritem.
     
    00:34
    Maaravi vybojoval odražený kotouč za brankou Izraele a bekhendem puk vyhodil po mantinelu za modrou čáru.
     
    01:10
    Zadáci v modrém si poradili s dalším nahozením za branku. Izrael v úvodu utkání hraje ze zabezpečené defenzivy.
     
    01:34
    Hráči v bílém se znovu dostali do útočného pásma, ale jejich kombinace skončila nahozením do vnějšího oblouku branky.
     
    02:06
    Hokejisté v modrém se vymanili z tlaku soupeře a postupně se dostali do útočného pásma. Ani Izrael se nedostal do zakončení.
     
    02:23
    Až nyní se poprvé v utkání přerušuje hra! Jeden z Chorvatů projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Postavení mimo hru.
     
    03:12
    Hráči v bílém se usadili v útočném pásmu, ale na přihrávku z rohu ledové plochy si nesjel nikdo z chorvatských hokejistů.
     
    03:21
    První obrovská šance Chorvatska! Izraelský brankář se ale v brankovišti roztáhl proti dorážce a zasáhl betonem!
     
    04:03
    Hráči v modrém se usadili v útočném pásmu, nicméně na přihrávku na modrou čáru nedosáhl nikdo z obránců Izraele.
     
    04:29
    Zadáci Chorvatska uklidňují rozehrávku za vlastní brankou. Nikdo z napadajících hokejistů v modrém se nyní k puku nedostal.
     
    05:06
    Brankář Izraele už byl překonán, ale na brankovišti jej zastoupil obětavý spoluhráčů z defenzivy, který kotouč doslova zalehl!
     
    05:35
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko se v šesté minutě dostává do vedení! Po rychlém přechodu do útočného pásma dostal přihrávku na pravou stranu rozjetý ANTE BEBEK, který překonal bezmocného brankáře! Asistence: Nikola Kramarič, Tin Alić.
    05:35 Ante BEBEK - 0:1
     
    06:22
    Ani další snaha Izraele o přechod do útočného pásma nepřinesla úspěch. Pokus o dlouhou přihrávku na pravou stranu skončil na zakázaném uvolnění.
     
    07:12
    Chorvatsko se usadilo v útočném pásmu, nicméně nikdo v bílém dresu se do zakončení nedostal. Obrana Izraele puk získala pro sebe.
     
    07:27
    Izraelský brankář si zatím rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce! Na brankovišti zalehl dorážku z pravé strany.
     
    08:06
    Tlak Chorvatska pokračuje! Smolec zakončoval po přihrávce zpoza branky, ale příklepem trefil jen beton brankáře.
     
    08:36
    Chorvaté nyní uklidňují rozehrávku za vlastní brankou. Oba trenéři využili slabší pasáž utkání ke střídání.
     
    09:06
    Alić prošel po levém křídle do útočného pásma, kde si krásně obhodil obránce a zakončil zápěstím. Jeho pokus zaduněl o zadní mantinel.
     
    09:29
    Tov si klepl o přihrávku na levou stranu, nicméně jeden z chorvatský obránců se skvělým pohybem dostal před něj a odehrál puk do bezpečí.
     
    10:00
    Je za námi úvodních deset minut dnešního souboje a zatím sledujeme jednoznačné utkání. Chorvatsko má obrovský tlak, ale zatím jej není schopno přetavit v brankovou převahu.
     
    10:23
    Sherbatov proskočil do útočného pásma, nicméně obránci v bílém měli ke kotouči mnohem blíže a nepustili izraelského tahouna do zakončení.
     
    11:03
    Další rozehrávka Izraele skončila na zakázaném uvolnění. Vhazování se vrátí zpátky před klec Tichona.
     
    11:27
    Tadič si vybruslil kolem modré čáry do střelecké pozice, ale jeho střelu zápěstím srazil jeden z hráčů Izraele do ochranné sítě.
     
    12:23
    Sledujeme spíše bojovnou pasáž utkání. Hokejisté Izraele se po opatrném vstupu do utkání otřepali a snaží se předvést i ofenzivní umění.
     
    12:40
    Po dlouhé době musel zasahovat také chorvatský brankář, který však ránu od modré čáry dobře viděl a připsal si zákrok ramenem.
     
    13:06
    Maaravi sice projel s pukem na čepeli do útočného pásma, nicméně jeden z jeho spoluhráčů byl příliš netrpělivý a projel do ofsajdu.
     
    13:28
    Tadić neustál souboj v obranném pásmu, nicméně podle rozhodčích se o nedovolený zákrok nejednalo. Pokračuje se ve hře, na kotouči jsou Chorvaté.
     
    14:15
    Hokejisté v modrém se zmocnili volného kotouče a odehráli jej odrazem o mantinel do středního pásma.
     
    14:32
    Tov dostal přihrávku do středního pásma, nicméně sklepnutím na pravou stranu nenašel spoluhráče. Chorvaté jsou všude o krok rychleji.
     
    15:03
    Vyloučení v týmu Chorvatsko (Vedlin – 2 min., sekání).
     
    15:22
    Sherbatov si na pravém kruhu rychlou kličkou do středu ledové plochy udělal prostor a vystřelil. Jeho pokus ale minul branku Chorvatska.
     
    16:00
    Sherbatov je v početní převaze hodně aktivní. Největší hvězda Izraele se dostala do útočného pásma, ale zakončení nesneslo přísná měřítka.
     
    16:28
    Izrael se nyní ne a ne dostat do útočného pásma. Naopak hokejisté Chorvatska při vlastním oslabení výborně napadají od červené čáry.
     
    17:03
    Chorvatsko hraje v plném počtu.
     
    17:28
    Tadić poslal dobrou přihrávku mezi kruhy, odkud střílel Sakić, jenže jeho rána bez přípravy prolétla nad horní tyčí chorvatské klece.
     
    18:09
    Kramarič projel po levém křídle do prostoru před brankou soupeře, ale zakončením zápěstím minul zadní tyč. Izrael má zatím i pořádné štěstí.
     
    18:25
    Vyloučení v týmu Izrael (Spektor – 2 min., podrážení).
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:24
    Ani chorvatská přesilovka zatím není zrovna nebezpečná. Hráči v bílém sice chvíli kombinovali před brankou soupeře, ale nedostávají se k zakončení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce je na tom lépe favorizované Chorvatsko. To se do vedení dostalo v šesté minutě, kdy se prosadil Ante Bebek. Za Izrael zatím hrozil hlavně Sherbatov, ale jeho rány chorvatského brankáře nepřekvapily.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Chorvatsko uspělo na úvodním vhazování druhé třetiny. Hráči v bílém se ihned vydali vpřed, ale jejich akce skončila nepřesnou střelou.
     
    20:25
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    20:47
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko hned v úvodu druhé části přidává druhou branku. V útočném pásmu se krásně uvolnil PATRIK DOBRIĆ a zápěstím vymetl bližší horní roh! Asistence: Marko Tadić, Vilim Rosandič.
    20:47 Patrik DOBRIĆ - 0:2
     
    21:50
    Chorvatsko se ihned vydalo zpátky do útoku, ale další nahození od mantinelu skončillo v lapačce pozorného gólmana.
     
    22:42
    Rosandič si sjel na zpětnou přihrávku mezi kruhy a pohotově zakončil zápěstím. Jeho rána ale prolétla kolem levé tyčky.
     
    23:20
    Chorvatsko má v úvodu druhé třetiny obrovský tlak a soupeře prakticky nepouští ven z jeho třetiny.
     
    23:42
    Kramarič se před brankou natahoval po odraženém kotouči, nicméně bekhendem jej nedokázal přizvednout přes beton brankáře.
     
    24:07
    Po tvrdém souboji ve středním pásmu se kotouč odrazil mimo ledovou plochu. Vhazování se přesune zpátky před izraelskou klec.
     
    24:26
    Dobrič projel po levém křídle do útočného pásma a pokusil se překvapit brankáře střelou na přední tyč. Gólman Izraele byl pozorný.
     
    25:12
    Pokračuje obrovský tlak Chorvatska. Hráči v bílém kombinovali kolem branky, nicméně nikdo v bílém nezakončil.
     
    25:34
    Sherbatov získal kotouč na modré čáře a bekhendem jej vyhodil do středního pásma. Obránci v bílém okamžitě otočil směr hry.
     
    26:12
    Bebek projel středem ledové plochy do útočného pásma, nicméně na modré čáře zapomněl kotouč za sebou a už nestačil vypálit.
     
    26:34
    Chorvatsko se usadilo v útočném pásmu, ale ani tentokrát se nikdo v bílém nedostal k zakončení. Defenziva Izraele hraje velmi obětavě.
     
    27:02
    Až nyní musel brankář v modrém znovu zasahovat. Střelou z levé strany ledové plochy se ale nenechal zaskočit a ukryl puk v lapačce.
     
    27:29
    Hráči v modrém opět vybojovali kotouč v obranném pásmu a rychle jej vyhodili do bezpečí. Pokračuje boj o každý metr ledu.
     
    28:03
    Další dělovku od modré čáry vyslal Sakić, jehož dělovka skončila na betonu připraveného gólmana Izraele.
     
    28:36
    Sherbatov napadal rozehrávku Chorvatska v jeho obranném pásmu. Defenziva hokejistů v bílém si ale dala pozor.
     
    29:06
    Hokejisté Izraele se dostali do útočného pásma, nicméně nikdo v modrém ani tentokrát nevypálil. Chorvatská defenziva pracuje na jedničku.
     
    29:31
    Tadič se před brankou Izraele dostal k volnému kotouči, který chtěl přizvednout nad beton brankáře, ale zakončení mu nevyšlo!
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a favorizované Chorvatsko má zatím vývoj utkání pevně v rukou. Izrael se prakticky nedostává do šancí.
     
    30:05
    Vyloučení v týmu Chorvatsko (Vedlin – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:12
    Izrael se dostal do útočného pásma, nicméně nikdo v modrém se nedostal do zakončení.
     
    31:53
    Vyloučení v týmu Izrael (Klein – 2 min., podrážení).
     
    32:05
    Chorvatsko hraje v plném počtu.
     
    32:31
    Sakić střílel z levé strany útočného pásma, nicméně jeho dělovka příklepem skončila vedle přední tyčky.
     
    33:20
    Chorvaté se dostali do útočného pásma, nicméně nikdo v bílém se nedostal do zakončení. Defenziva Izraele zatím hraje obětavě.
     
    33:53
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    33:53
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko se dokázalo prosadit krátce po skončení přesilové hry! Dělovkou od modré čáry se prosadil IVAN PUŽIČ! Asistence: Marko Sakić, Jan Smolec.
    33:53 Ivan PUŽIČ - 0:3
     
    34:20
    Vedlin dostal přihrávku do prostoru před brankou, nicméně jeho následné zakončení skončilo na betonu brankáře.
     
    35:00
    Sherbatov se dostal do samostatného úniku, nicméně chorvatský brankář proti němu vyjel ven z branky a podržel svůj celek!
     
    35:32
    Trestné střílení pro Chorvatsko!
     
    35:32
    K trestnému střílení se rozjel Marinkovič, ale bekhendovým blafákem na izraelského brankáře nevyzrál!
     
    36:06
    Chorvatsko si se zahozeným nájezdem neláme hlavu a pokračuje v ofenzivním snažení. Ani další nahození ale brankáře Izraele nepřekvapilo.
     
    36:31
    Tadič střílel zápěstím od modré čáry. Do jeho rány se obětavě postavil obránce, který srazil puk k mantinelu.
     
    38:03
    Další obětavý blok Maaraviho! Obránce Izraele dnes výrazně pomáhá brankáři.
     
    38:22
    Chorvatsko mohlo v závěru druhé části udeřit počtvrté! Bekhendovým blafákem to zkoušel Dimitrijević, ale izraelský brankář byl připraven!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:48
    V samotném závěru prostřední části ještě střílel Sakić, ale jeho dalekonosný projektil nemohl izraelského brankáře překvapit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Favorizované Chorvatsko v prostřední části navýšilo své vedení. Druhou branku přidal hned v úvodu periody Patrik Dobrič. Ve 34. minutě se krátce po skončení přesilovky prosadil Ivan Pužič. O dvě minuty později jel navíc Marinkovič trestné střílení, ale vylámal si zuby na brankáři.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Chorvatsko uspělo na úvodním vhazování třetí třetiny. Favorizovaný celek se opět hned v úvodu tlačí dopředu.
     
    40:25
    Tov dostal nabito mezi kruhy, odkud bez přípravy zakončil příklepem, ale jeho dělovka skončila sražená nad břevnem.
     
    41:12
    Izrael se vydal vpřed po pravém křídle, nicméně bekhendové nahození směřující mezi kruhy nikoho v modrém dresu nenašlo.
     
    41:35
    Hráči v bílém se ve vysokém počtu nastěhovali do útočného pásma, ale jejich kombinace skončila nepřesným zakončením.
     
    42:06
    Favorizované Chorvatsko i v úvodu druhé třetiny dominuje ve středu ledové plochy. Hráči v modrém mají problémy s přechodem vpřed.
     
    42:24
    Dimitrijevič dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil zápěstím, ale jeho sražený pokus skončil daleko od branky.
     
    43:12
    Hokejisté Izraele se nastěhovali do útočného pásma, nicméně nikdo v modrém se nedostal ke střele. Chorvatská defenziva je zatím pevná jako skála.
     
    44:23
    Hráči v modrém už nejsou tak živí při bruslení. Chorvatsko získává prakticky každý odražený kotouč.
     
    44:38
    Izrael se z tlaku soupeře znovu vymanil jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    45:10
    Smolec dostal přihrávku na modrou čáru, odkud střílel příklepem, ale jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    45:13
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko se dokázalo prosadit i ve třetí části! Díky důrazu na brankovišti procedil kotouč za brankovou čáru IVAN PUŽIČ! Asistence: Bruno Fičur, Marko Sakić.
    45:13 Ivan PUŽIČ - 0:4
     
    46:00
    Izraelský brankář si dnes prakticky nemůže oddechnout. Tentokrát si poradil s nahozením od levého mantinelu.
     
    46:26
    Dimitrijevič projel s pukem na čepeli do útočného pásma po levém křídle, ale v klíčovou chvíli nechal puk za sebou.
     
    47:10
    Chorvatsko se usadilo v rohu útočného pásma, nicméně po dlouhé přetlačované u hrazení skončil kotouč v moci Izraele.
     
    47:26
    Kramarič se před brankou soupeře natahoval po odraženém kotouči, jenže v pádu jej nedostal přes gólmanův beton!
     
    48:12
    Chorvatsko uspělo na vhazování v útočném pásmu. Následně přilétla dělovka od modré čáry, ale puk se odrazil mimo branku.
     
    48:34
    Až nyní se jeden z hráčů Izraele v rohu obranného pásma dostal k puku a forhendem jej obloučkem vyhodil do středního pásma.
     
    49:06
    Smolec objel izraelskou branku, ale bekhendovým pokusem trefil brusle prvního soupeře v modrém dresu.
     
    49:27
    Na opačnou stranu se s kotoučem na hokejce řítil Kapulkin, jenže chorvatský brankář si proti němu povyjel a zmenšil mu úhel pro zakončení!
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a favorizované Chorvatsko s přehledem kráčí za triumfem.
     
    51:47
    Izrael právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Máme tady snížení! Outsider se prosadil po rychlém přechodu do útoku. Za obranu si sjel ELIEZER SHERBATOV a zápěstím překonal bezmocného brankáře! Asistence: Itay Ben Tov.
    51:47 Eliezer SHERBATOV - 1:4
     
    52:19
    Chorvatsko se vydalo vpřed se snahou o rychlou odpověď. Na přihrávku mezi kruhy si sjel Sakić, ale trefil lapačku brankáře.
     
    52:45
    CHorvatsko se dostalo do útočného pásma, nicméně nikdo v bílém se nedostal do zakončení. Defenzivy obou týmů hrají pozorně.
     
    53:08
    Izraelský brankář si tentokrát našel výhled proti ráně od modré čáry a ukryl puk do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    53:20
    Vyloučení v týmu Izrael (Ben Tov – 2 min., hrubost).
     
    54:01
    Po tvrdém souboji ve středním pásmu se kotouč od jednoho z hráčů Chorvatska odrazil na soupeřovu střídačku.
     
    55:20
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    55:42
    Sherbatov se snažil napadat rozehrávku soupeře, ale obránci v bílém si rychle vyměnili puk a povedla se jim rozehrávka.
     
    56:35
    Izrael v závěru utkání zkouší zdramatizovat výsledek, ale obrana Chorvatska zatím hraje důrazně.
     
    57:06
    Sakić projel do útočného pásma, kde se zbavil obránce, ale jeho projektil skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    57:23
    Vyloučení v týmu Chorvatsko (Cunko – 2 min., držení).
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:15
    Izrael v závěru zkouší hru bez brankáře!
     
    59:12
    Sherbato ještě projel středem do útočného pásma, ale nechal se vytlačit k zadnímu mantinelu.
     
    59:23
    Chorvatsko hraje v plném počtu.
     
    59:43
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko v závěru pojišťuje vítězství zásahem do prázdné branky! V útočném pásmu trefil odkrytou klec MARKO ŠAKIĆ! Asistence: Bruno Fičur, Jan Smolec.
    59:43 Marko ŠAKIĆ - 1:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Chorvatsko potvrdilo roli favorita a poráží Izrael 5:3. Ve třetí části navýšil vedení Chorvatů na 4:0 Pužič. Za Izrael se ale dokázala prosadit největší hvězda Scherbatov. V závěru zkusili hráči v modrém risk bez brankáře, ale výhru Chorvatska pojistil Marko Šakić.
     
    Chorvatsko se v dalším utkání střetne ve středu se Španělskem, zatímco Izrael už v úterý narazí na Čínu. (21:57:09)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 52. Sherbatov (Ben Tov) – 6. Bebek (Kramarič, Alić), 21. Dobrić (Tadić, Rosandič), 34. Pužič (Sakić, Smolec), 46. Pužič (Fičur, Sakić), 60. Šakić (Fičur, Smolec)


    Izrael: Tichon (Reisinger) – Kozhevnikov, Vinegard, Maaravi, Aharonovich, Ben Tov, Raiter – Frenkel, Sherbatov, Milner – Aharonovich, Spektor, J. Kozhevnikov – Klein, Halpert, Kapulkin – Vaitz, Levy, Rom
    Chorvatsko: Rosandič (Nikolič) – Tadič, Kramarič, Pužič, Smolec, Vedlin, Čavlovič, Alič – Dimitrijević, Dobrič, Jarcov – Sakić, Ficur, Kanaet – Cunko, Idžan, Brencun – Marinkovič, Kramarič, Bebek

    Rozhodčí: Christensen – Saković, Šoltés
    bahis siteleri