Švýcarsko – Lotyšsko 4:3 (kon.) | Kanada – Česko cz 5:6 (po pr.) | Švédsko – Finsko 4:3 (kon.)
USA – Německo 10:2 (kon.)
konec
USA
10:2 (3:0, 5:0, 2:2)
Německo
Úterý 26.04.2022, 19:30Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Německý tým ve třetí třetině využil dlouhou sedm minut trvající přesilovku a potěšil své fanoušky gólovou radostí. Američané ovšem odpověděli ještě dalšími dvěma brankami a vše podtrhla dramatická situace a hlavně branka, která byla uznána až po kontrole u videa.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:
    Za Německo Edwin Tropmann.
    Za USA Cole Spicer.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Z Landshutu přeji příjemný zbytek úterního večera. (22:10:01)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Do konce utkání zbývá dvaadvacet sekund, na puku jsou Američané, ale nezdá se, že by zápas chtěli jen tak dohrát. I v posledních sekundách se aktivně ženou dopředu.
     
    58:10
    Haufovu střelu z vrcholku kruhů zablokoval Kechter. Druhý jmenovaný německý hráč se ještě snažil o dorážku, ale na Augustina si střelou na betony nepřišel. Němci se však i nadále drží v útočném pásmu.
    56:31 Luca HAUF - 10:2
     
    56:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    Gól Německa platí! Jako jeho autor je nakonec označen LUCA HAUF, který se kotouče před brankovou čárou dotknul jako poslední. Čas bude vrácen o dvanáct sekund, které se odehrály mezi vstřelením branky a přerušením hry. Asistence: Phillip Krening.
     
    56:43
    Kotouč po střele německého útočníka Phillipa Kreninga přešel brankovou čáru, rozhodčí se ovšem ze hry rozhodl gól neuznat. Celá situace se nyní po přerušení prozkoumává u videa.
    55:57 Will SMITH - 10:1
     
    55:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A právě pomalejší tempo mělo za důsledek tuto docela nenápadnou šanci amerického týmu. WILL SMITH se v ní dostal do blízkosti brankoviště a nasměroval kotouč k levé tyči. USA slaví desátou branku v utkání. Asistence: Frank Nazar.
     
    55:05
    Hra se přesunula k mantinelu na hranici středního pásma a útočné třetiny USA. Oba celky bojují o kotouč, celkové tempo se po uplynulé komerční přestávce poněkud uklidnilo.
     
    54:07
    USA se snaží i o desátý gól. S pokusy z předbrankového prostoru ovšem troskotají na německém brankáři.
    53:00 Seamus CASEY - 9:1
     
    53:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Na tento pokus už ale německý brankář nedosáhl. SEAMUS CASEY udržel kotouč v útočném pásmu, obešel soupeře, který mu bránil v cestě a přes dalšího bránícího hráče vystřelil. Dietl na střelu do levého horního rohu přes dvojičku hráčů před ním vůbec neviděl. Asistence: Bez asistence:
     
    52:18
    Dietl nejprve reagoval na naznačenou střelu, která měla přijít z levého kruhu. Místo toho ovšem dostal puk do mezikruží Smith, který si s kotoučem našel ještě lepší střeleckou pozici v ostrém úhlu. Puk končí v lapačce německého gólmana.
     
    51:41
    Američané jsou po sedmi minutách v plném počtu a okamžitě začíná jejich přesilová hra.
     
    51:11
    Německý celek se mohl radovat z druhé branky, ale Krening ani Hauf nedokázali uklidit puk do zcela prázdné brány. Místo toho je tu menší trest pro Kreninga, a to za nedovolené bránění.
    50:20 Daniel ASSAVOLYUK - 8:1
     
    50:20
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se přece jen dočkali. Přesilovku odehráli velmi dobře, což jim vyneslo první gól v dnešním utkání. Američané jejich rozehrávku navíc vůbec nenapadali, a tak Edwin Tropmann dostal v mezikruží dostatečný prostor na to, aby vystřelil do horních pater branky. Celou akci doladit DANIEL ASSAVOLJUK, který kotouč těsně před gólmanem tečoval do levého horního rohu. Asistence: Edwin Tropmann, Phillip Sinn.
     
    49:30
    Američané hrají ve čtyřech. Sinn prudkou ranou od modré těsně míjí soupeřovu branku.
     
    48:47
    Oswald z pravého křídla přestřelil. Nepřesně mířil také Kechter, jenž zakončoval bez přípravy z bezprostřední blízkosti gólmana.
     
    48:15
    Hübnerovi střelu od modré zkoušel ještě ve vzduchu tečoval Gaidel, ale nepovedlo se. Augustine má puk ve své moci a opět se bude vhazovat v útočném pásmu Německa.
     
    48:02
    Oswaldovu střelu z mezikruží ukrývá Augustine v lapačce. Hra je přerušena a bude se vhazovat po pravici amerického gólmana.
     
    47:30
    Američané jdou do tří. Za nedovolené bránění je potrestán Chesley.
     
    47:11
    Němci měli dobře rozehranou přesilovkovou kombinaci, ale z pásma je vyhnala vlastní chyba. Oswald s Hübnerem si nerozuměli a druhý jmenovaný nezachytil puk na modré čáře po přihrávce z rohu kluziště.
     
    46:41
    Dvouminutový trest je pryč, ale přesilovka Německa pokračuje. K dispozici má ještě pět minut trvající početní výhodu.
     
    46:29
    Sinnova střela od modré se zastavila o Augustinovy betony. Po dorážce se natahoval ještě jeden z německých hráčů na levém kruhu, ale až na kotouč nedosáhl.
     
    45:48
    Němci mají k dispozici velmi nadstandardní přesilovku, co se týče doby jejího trvání. Zatím se však v útočném pásmu drží USA.
     
    44:41
    Střelec dvou branek Rutger McGroarty v dnešním utkání dohrál. Za krosček dostává menší dvouminutový trest, poté také trest pětiminutový a odchází do šatny.
     
    44:41
    Už před německou brankou byly k vidění strkanice a vše vyvrcholilo potyčkou na hranici německého pásma a střední třetiny. Bude se vylučovat. Celá situace se ovšem nejprve přezkoumá u videa.
     
    43:48
    Američané kombinovali stejně jako při minulé úspěšné přesilovce, jenže tentokrát poslal Duke na druhé křídlo velmi nepřesnou přihrávku. Pas letěl vysoko a špatným směrem, skončil tak ve středním pásmu.
     
    43:36
    Hráči USA se sešli u pravé tyče německé branky, kolem které se snažili kotouč procpat za Dietlova záda. Hra je ovšem ještě před střelou přerušena, protože německý brankář se do pravé tyče při přípravě na zákrok opřel až příliš a vychýlil bránu z obvyklého postavení.
     
    Dnešní utkání sleduje 1438 diváků.
     
    43:13
    Němci zatím nedovolili Američanům ani jednu přesilovkovou střelu a osvobozují se vyhozením kotouče do útočného pásma.
     
    42:49
    Vyloučení v týmu Německo (Edwin Tropmann – 2 min., podrážení).
     
    42:14
    Leddy nahazoval puk od modré a čekal na teč některého ze svých spoluhráčů. Letící kotouč trefil Spicera, který byl zrovna v mezikruží v souboji s jedním z německých hráčů.
     
    42:01
    Němci získali kotouč ve svém pásmu a pokusili se narušit americký tlak, jenže bez úspěchu. Vyhození se dostalo jen na vrcholy kruhů, kde jej zachytil Duke. Ten puk nahazuje zpět na německého brankáře.
     
    41:43
    Hördlerovu střelu z vrcholu levého kruhu ztečoval americký obránce Cleveland do ochranné sítě. Vhazovat se bude v útočném pásmu Němců.
     
    41:11
    Duke od modré zamířil těsně vedle pravé tyče. Dietl se bleskově přesunul, ale zasahovat nakonec nemusel.
     
    40:51
    Američané se hned po úvodním buly třetí třetiny nahrnuli do pásma a ohrozili Dietlovu branku střelou z pravého křídla. Další pokusy zámořského celku byly nepřesné a končily vysoko nad.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Skončila také druhá třetina utkání mezi USA a Německem. Odehrávala se ve stejném duchu jako ta první. Američané mají zápas plně pod kontrolou a Němci hrozí pouze z ojedinělých individuálních akcích, které jsou ovšem přesnější a nebezpečnější než v úvodní dvacetiminutovce.
    Třetí třetina začne cca v 21:20.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:47 Charlie STRAMEL - 8:0
     
    38:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A právě CHARLIE STRAMEL nyní sám přešel útočnou modrou čáru a slaví po zakončení nad vyrážečku. Celou akci pro něj připravil Lane Hutson, který od soupeře získal kotouč ve středním pásmu a poslal dlouhou přihrávku na Stramela. Asistence: Lane Hutson.
     
    37:56
    Američané jsou zpět v útočném pásmu, nehrají už však tolik přímočaře, ale spíše se snaží vymýšlet kombinace. Nahrávku o zadní mantinel ovšem Stramel na levém křídle nezpracoval a kotouč se ocitá mezi modrými čarami.
     
    37:10
    Oswald se svou střelou z pravého křídla dlouho čekal, a nakonec trefil jen hůl jednoho z amerických obránců. Ti se také dostávají ke kotouči. Duke rozehrává a vydává se střídat.
     
    36:13
    Němci hrají v plném počtu, vyloučený obránce Tropmann je zpět ve hře. Hra je přerušena po dorážce Kaplana, na kterou byl připraven na hranici brankoviště. Byl ale až příliš blízko brankáři Dietlovi a kotouč po střele skončil jen o pár centimetrů dál na gólmanově pravém betonu.
     
    35:57
    Američané tentokrát v předbrankovém prostoru neuspěli. Po střele z vrcholu pravého kruhu se kotouč odrazil na osu kluziště, jenže ani jedna z amerických hokejek na něj nedosáhla. Němci získali puk ve středním pásmu a uklidňují hru.
     
    34:57
    Tým USA hraje v plném počtu a může tak pokračovat ve své přesilovce, kterou získal po vyloučení Tropmanna.
    33:25 Cole SPICER - 7:0
     
    33:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Cruz Lucius s vypjetím všech sil prošel přes německého bránícího hráče a nechal puk na pravém kruhu, kde si jej vyzvedl COLE SPICER. Toho pak nejprve Dietl vychytal, jenže na rychlou dorážku mezi betony už nestačil. Asistence: Cruz Lucius.
     
    32:57
    Vyloučení v týmu USA (Charlie Stramel – 2 min., podrážení).
     
    32:57
    Braun ze vzteku udeřil hokejkou o led. Spolu s Haufem si totiž vyměnili kotouč v přečíslení tři na dva a právě první jmenovaný hráč mohl zakončovat do zcela prázdné brány, jenže mu puk přeskočil hokejku.
     
    32:13
    Vyloučení v týmu Německo (Edwin Tropmann – 2 min., hákování + 2 min., krosček).
     
    32:13
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Simon Wolf, přichází Philipp Dietl.
     
    31:57
    Zvoní tyče německé branky! Cooley získal zadovku od Hutsona, který ovšem netušil, že mu Cooley pošle kotouč ještě jednou zpět. Němci díky tomuto nedorozumění získali čas pro zformování obrany. Cooley svou první střelou trefil Wolfův levý beton, druhou břevno. Zvuk kovové konstrukce se po stadionu rozléhal i po další americké střele z pravého kruhu.
     
    31:09
    Hráči USA se nastěhovali do Wolfovy těsné blízkosti, odkud se jim ovšem nepodařilo vystřelit. K pokusu o přesné zakončení se tak dostal až Snuggerud z vrcholu kruhů.
     
    29:33
    Hráči i fanoušci německého týmu si přáli, aby kotouč po střele Oswalda skončil za brankovou čarou. Jenže individuální akci dnes nejvýraznějšího německého hráče vyrazil Augustine nad sebe. S touto střelou měl americký brankář problémy a málem si ji sám srazil za záda, nakonec ovšem nepříjemnost vyřešil a poradil si i s dorážkou Kreninga.
    28:37 Cole SPICER - 6:0
     
    28:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    COLE SPICER získal kotouč v předbrankovém prostoru, kde byl najednou úplně sám a nikým nehlídán. Zvolil zakončení nad beton k pravé tyči, kterým potvrdil americkou dominanci v tomto utkání. Asistence: Devin Kaplan.
     
    28:12
    Američané rychle přesměrovali hru ze svého obranného pásma a obklíčili německou branku. Rána z pravého kruhu mířil nad bližší beton.
     
    27:30
    Německý celek měl kotouč na svých hokejkách, ale v rozehrávce zmatkoval. Proto se ve středním pásmu a později i v obranném dostal kotouč na hole amerických forvardů. Až ke střele se dostal Cooley, jenž vypíchl puk v kombinaci třech německých hráčů a zakončil na betony.
     
    26:09
    Němci se dostali do situace na dva, v které se jeden hráč nabízel na hranici brankoviště. Oswaldova přihrávka ovšem tak daleko nedoletěla, protože do ní vložil svou brusli Duke. Německou akci americká obrana zastavila a jsou to opět Spojené státy, kdo se vydává dopředu.
     
    25:08
    Spojené státy už nehrají početní výhodě, tempo z této části hry si ovšem přenesly. Kaplan zakončoval k betonům, další střela z pravého křídla mířila naopak do pravého horního rohu. Wolf se má v brance opravdu co otáčet.
    24:19 Cutter GAUTHIER - 5:0
     
    24:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Americká přesilovková kombinace končí pátým gólem v brance německého celku. Z vrcholu levého kruhu poslal Seamus Casey přihrávku na protější křídlo na CUTTERA GAUTHIERA, který se svou prudkou střelou po ledě nemýlil. Asistence: Seamus Casey, Logan Cooley.
     
    23:22
    Američané vyhráli buly ve svém pásmu a McGroarty se po levém křídle přesunul rychlými tempy až před Wolfa. Vedle něj bruslil také Bettahar, který amerického útočníka fauloval.
     
    22:38
    Hráči USA si stále hledají střelecké pozice a snaží se je zužitkovat. Spousta jejich pokusů je ale teď nepřesných a končí na zadním mantinelu.
     
    22:22
    Američané se stále drží v útočném pásmu. Nazara se o kotouč snažili obrat hned tři hráči Německa, ale ani jednomu se to nepodařilo. Nazar nakonec vystřelil, ale jeho pokus letěl daleko od pravé tyče.
    20:25 Rutger MCGROARTY - 4:0
     
    20:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hned v prvních minutách druhé třetiny dostali Američané hodně prostoru na pohlednou kombinaci. Cruz Lucius našel zadovkou Lane Hutsona, který ovšem nebyl v příhodném střeleckém úhlu. Všiml si ale RUTGERA MCGROARTYHO, kterému stačilo poposunout kotouč k odkryté levé tyči a přidat tak svou druhou branku v utkání. Asistence: Lane Hutson, Cruz Lucius.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina byla v režii hráčů USA. Němci sice do utkání vstoupili aktivněji a vzbouřili se také krátce po polovině dějství, na branku to však nestačilo. Američané si dokáží vytvořit více střeleckých příležitostí a drží svého soupeře pod tlakem. Na to konto bylo k vidění několik německých individuálních úniků, ale ani jeden z nich nedospěl až k zakončení, protože Spojené státy nehrají dobře jen do útoku, ale také do obrany. Hned v první minutě utkání skóroval Rutger McGroarty, po ubráněném oslabení přidal druhou branku svého celku Will Smith a zatím poslední gól jde za Devinem Kaplanem, jenž využil nepřesné situace před německou brankou.
    Druhá třetina začne cca v 20:26.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Němci se snažili co nejdéle udržet kotouč ve svém útočném pásmu. To se jim dařilo až do doby, kdy prohráli souboj u mantinelu. Američané si kotouč převzali, s rozehrávkou chvíli váhali, ale nakonec se rozhodli vydat i na poslední sekundy první třetiny do ofenzivy.
     
    18:37
    Američané už chtěli zvedat ruce nad hlavu, ale tohle není gól. Hráči USA stáhli svou kombinaci do těsné blízkosti brankoviště a z levého kruhu zakončovali na odkrytou bližší tyč. Souhra do prázdné brány se jim ovšem nepovedla a překazil ji německý brankář.
     
    18:03
    Do stejných míst mířil také Smith. Wolf měl svůj levý beton připravený a včas s ním proti střele z pravého kruhu zasáhl.
     
    17:37
    Na druhé straně zakončoval Kaplan z nulového úhlu, tímto pokusem brankáře vůbec neohrozil. O něco nebezpečnější byla jeho střela přes obránce z větší vzdálenosti, která směřovala mezi Wolfovy betony, o které se také zastavila.
     
    16:57
    Bettahar se z pozice obránce najednou ocitl v mezikruží sám mezi čtyřmi bránícími hráči Spojených států. Se střelou neváhal, jeho pokus končí mimo branku.
     
    15:48
    Krymskiy se u mantinelu v útočném pásmu nenechal odstavit Powellem. Z otočky pak těsně bráněný útočník německého týmu přihrál do mezikruží. Tam stál ovšem pouze Snuggerud, který přesouvá centrum dění do středního pásma.
     
    14:55
    Hördler s Rollingerem neprošli v útočném pásmu přes přesilu třech bránících hráčů. Tím skončila německá útočná akce a dopředu se opět vydávají Američané.
     
    14:23
    A vedení Spojených států mohlo být čtyřbrankové. Nazar s Snuggerudem se ocitli v přečíslený dva na jednoho, Snuggerud ovšem celou akci zakončil nepřesnou střelou vedenou okolo pravé tyče.
    13:17 Devin KAPLAN - 3:0
     
    13:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zmatky před německým brankovištěm znamenají další gól USA. Seamus Powell nejprve z bezprostřední blízkosti trefil tyč. Puk se odrazil k modré čáře, kde byl osamocen DEVIN KAPLAN. Americký útočník nahodil kotouč na chumel hráčů před brankou, což stačilo k tomu, aby puk propadl za gólmanova záda. Asistence: Seamus Powell, Ryan Leonard.
     
    12:03
    Jenže ani útok USA není přesný. Gauthier nejprve v mezikruží ztratil kotouč a vůbec se mu nepodařilo přihrát. Střela stejného hráče od modré čáry pak skončila za brankou.
     
    11:42
    Německý útok trápí nepřesné přihrávky, které jsou pro americké útočníky jasným signálem pro získání kotouče a založení ofenzivní akce.
     
    10:41
    Ani Kreningův pokus z mezikruží v brance USA neskončil a Američané se tak po delší době vydávají do útočného pásma. I když se mohlo na začátku utkání zdát, že to favorit bude mít jednoduché, začíná se ukazovat, že opak je pravdou.
     
    09:54
    Němci se drží v útočném pásmu a aktivní je hlavně Oswald, jenž zkusil své štěstí od levé tyče.
     
    09:16
    Reich vyzval na modré čáře ke střele Brauna. Druhý jmenovaný německý obránce příležitostí nepohrdl a z první vypálil. Rána zaduněla o zadní mantinel a odrazila se směrem k Oswaldovi. U puku byl ovšem dřív americký bek, který kotouč vyhodil.
     
    08:29
    Německý tým hraje v plném počtu. Hned po návratu Tropmanna na led ještě dokončil započatou kombinaci u levé tyče Cooley. Brankář byl u brankové konstrukce připraven a puk jej trefil.
     
    08:17
    Němci ve svém obranném pásmu hrají hodně do těla a také díly tomu se jim opět podařilo osvobodit.
     
    07:01
    Američané se snaží držet kotouč v předbrankovém prostoru. Dorážka Nazara se od hrany Wolfova pravého betony odrazila nad branku. Ke kotouči se dostává oslabený tým a vyhazuje.
     
    06:36
    Oswald ve svém brejku neprošel přes bránícího Stramela. Pro Němce to mohla být dobrá příležitost se snížení ve vlastním oslabení.
     
    06:29
    Vyloučení v týmu Německo (Edwin Tropmann – 2 min., podrážení).
     
    05:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy bez větších problémů přečkaly své oslabení a vzápětí skórují. Jimmy Snuggerud poslal poskakující zadovku na WILLA SMITHA. Ten si dokázal kotouč zpracovat a z levého křídla vystřelil ke vzdálenější tyči. Kotouč se otřel o gólmanovu lapačku a zapadl za brankovou čáru. Asistence: Jimmy Snuggerud.
     
    05:40
    USA hrají v plném počtu. Zároveň s tímto hlášením zakončil do středu branky Snuggerud, jenž si vypracoval individuální šanci.
     
    05:04
    Hráči v bílých dresech se i ve vlastním oslabení drží v útočném pásmu a stahují se okolo brankoviště. Wolf má plné ruce práce, a nakonec jednu z dorážek k pravé tyči ukrývá pod lapačkou.
     
    04:05
    Lutz na modré čáře udržel útočného pásma a nabídl kotouč Gaidelovi, který čekal připravený na vrcholu levého kruhu. Ani druhý jmenovaný hráč ovšem nezakončil a rozhodl se pro nahrávku zpět na modrou čáru. Američané tento pas vystihli a vydávají se do útoku.
     
    03:40
    Vyloučení v týmu USA (Ryan Leonard – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:19
    Němci už se zpět do své aktivní hry, s kterou přišli v samotném úvodu střetnutí, nedostali. USA drží svého soupeře pod tlakem.
     
    01:39
    Hráči USA měli šanci na navýšení svého vedení, když z pravého křídla střílel za přemísťujícího se gólmana Gauthier. Wolf byl v tomto případě rychlejší a druhému gólu ve své síti zabránil.
    00:44 Rutger MCGROARTY - 1:0
     
    00:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zato Spojené státy ze své první šance okamžitě skórují. Cruz Lucius našel z rohu kluziště zcela volného RUTGERA MCGROARTYHO, který se svou střelou bez přípravy k odkryté levé tyči nemýlil. Asistence: Cruz Lucius, Ryan Chesley.
     
    00:34
    Další přechod do útočného pásma už Němcům vyšel a od levé tyče zakončoval Lutz. Trefil připraveného Augustina.
     
    00:17
    Aktivněji začali utkání Němci, ale průnik Lutze s Hübnerem překazilo postavení mimo hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Cleveland – Gauthier, Cooley, Snuggerud – I. Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
    Trenér: Adam Nightingale

    Německo: S. Wolf (Dietl) – Bettahar, Hübner, Kauhanen, Tropmann, Reich, Braun, Sinn, Weber – Lutz, Kechter, Oswald – Krening, Hauf, Gaidel – Rollinger, Assavolyuk, E. Hördler – Konze, Krymskiy.
    Trenér: Alexander Duck

    Rozhodčí: Borga, Magnusson – Cattaneo, Nyqvist.
     
    Utkání začne přibližně v 19:38.
     
    USA

    Spojené státy jsou favoritem letošního šampionátu, což potvrdily hned v prvním měření sil s Kanadou. Soupeř sice dokázal ve vyrovnaném zápase dotáhnout dvoubrankový náskok Američanů, ale druhá půlka utkání patřila celku z USA.

    Kanada – USA 3:8 (0:2, 3:4, 0:2)
    Branky a nahrávky: 25. Wood (Bedard), 26. Ward (TS), 32. Bedard (Moldenhauer, Pickering) – 5. I. Howard (Hutson), 19. I. Howard (Brindley, Nazar), 30. Cooley (Gauthier), 31. Lucius (Chesley, Stramel), 35. Chesley, 39. I. Howard (Nazar, Brzustewicz), 50. Spicer (Kaplan), 51. I. Howard (Cooley, Powell).
    Střely na branku: 30:51

    Ve druhém zápase se Spojené státy americké utkaly s českou reprezentací. Češi po první třetině vedli a stejně jako Kanaďané, také oni s nimi hráli vyrovnanou partii. Zlom přišel ve druhé třetině, která jednoznačně patřila favoritovi. Hráči USA se v prostřední periodě prosadili hned čtyřikrát, čímž rozhodli o osudu utkání.

    USA – Česko 6:2 (0:1, 4:0, 2:1)
    Branky a nahrávky: 26. I. Howard (Casey, Muszelik), 29. Snuggerud (Cooley, Gauthier), 29. Leonard (Hutson), 33. McGroarty (Kaplan), 49. Cooley (Gauthier), 54. McGroarty (Lucius, Stramel) – 13. Kulich (TS), 53. Plos (Hamara).
    Střely na branku: 39:37

    Nejproduktivnějšími hráči USA po prvních dvou zápasech jsou:
    Isaac Howard (5+1)
    Logan Cooley (2+2)
    Ryan Chesley (1+2)
     
    Německo

    Němci ve svém prvním utkání proti Česku dvakrát vedli, ale nakonec je srazily fauly. Češi využili tři z pěti přesilovek, což rozhodlo o konečném výsledku. Je však také pravou, že český národní tým měl více ze hry, což se podepisuje i na střelecké převaze.

    Česko – Německo 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 20. Š. Slavíček (Rymon), 32. Kulich (Šalé, Prčík), 37. Bareš (Šalé, Petr), 40. Kulich (Šalé, Petr) – 7. Kechter (Lutz), 25. Hauf (M. Elias, Krening).
    Střely na branku: 56:21

    V následujícím zápasu proti Kanadě Němci nejprve prohrávali 0:4, ale díky přesilovkám a trpělivé hře dokázali snížit na 3:4 a sahali i po vyrovnání a větším zdramatizování duelu. Osudným se jim ale staly dvě branky Connora Bedarda, a nakonec prohráli 3:8.

    Německo – Kanada 3:8 (0:2, 2:2, 1:4)
    Branky a nahrávky: 32. Lutz (Oswald, Bettahar), 35. Kechter (Lutz, Oswald), 41. Lutz (Oswald, Bettahar) – 8. Siepmann (Lorenz, Collins), 8. Goyette (Lorenz, Siepmann), 25. Bedard (Fantilli, Sova), 26. Schuurman (Goyette), 44. Bedard, 45. Bedard, 46. Wood (Davies), 58. Parker.
    Střely na branku: 34:49

    Nejproduktivnějšími hráči Německa po prvních dvou zápasech jsou:
    Julian Lutz (2+2)
    Veit Oswald (0+3)
    Roman Kechter (2+0)
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky u online přenosu ze zápasu mistrovství světa do 18 let. V posledním utkání základní skupiny A se proti sobě od 19:30 postaví týmy USA a domácího Německa. Spojené státy jsou zatím stoprocentní poté, co porazili Kanadu (8:3) a Česko (6:2). Němci oba soupeře také potrápili, ale české reprezentaci podlehli 2:4 a Kanadě 3:8.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 1. McGroarty (Lucius, Chesley), 6. Smith (Snuggerud), 14. Kaplan (Powell, Leonard), 21. McGroarty (Hutson, Lucius), 25. Gauthier (Casey, Cooley), 29. Spicer (Kaplan), 34. Spicer (Lucius), 39. Stramel (Hutson), 53. Casey, 56. Smith (Nazar) – 51. Assavolyuk (Tropmann, Sinn), 57. Hauf (Krening)


    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Cleveland – Gauthier, Cooley, Snuggerud – I. Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
    Trenér: Adam Nightingale

    Německo: S. Wolf (33. Dietl) – Bettahar, Hübner, Kauhanen, Tropmann, Reich, Braun, Sinn, Weber – Lutz, Kechter, Oswald – Krening, Hauf, Gaidel – Rollinger, Assavolyuk, E. Hördler – Konze, Krymskiy.
    Trenér: Alexander Duck

    Rozhodčí: Borga, Magnusson – Cattaneo, Nyqvist
    bahis siteleri