Vyškov – Vlašim 1:1 (kon.) | Ústí n. L. – Dukla Praha 1:1 (kon.) | Příbram – Chrudim 0:0 (kon.)
Žižkov – Opava 2:2 (kon.) | Sparta B – Jihlava 1:1 (kon.) | Prostějov – Táborsko 1:2 (kon.)
Brno – Třinec 4:2 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
4:2 (2:1)
FK Třinec
Středa 27.04.2022, 19:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Solidní příležitost se otevřela Zbrojovce, když míč propadl k Jakubu Řezníčkovi. Jeho pokus nemířil vůbec špatně, ale proletěl o nějaký kousek nad horní částí brány.
     
    89
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec:
    ze hřiště odchází Ondřej Machuča, přichází Tomáš Weber.
    ze hřiště odchází Václav Juřena, přichází David Zogata.
     
    81
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec:
    ze hřiště odchází Tomáš Omasta, přichází David Klusák.
    ze hřiště odchází Jakub Habusta, přichází Matyáš Buneš.
     
    80
    Žlutá karta pro tým FC Zbrojovka Brno (Jiří Texl).
     
    77
    Brno právě vstřelilo branku!
    Třinecká ztráta nedaleko autu se ukázala jako klíčová pro to, aby se zrodila čtvrtá trefa domácích. Zbrojovka rychle otočila hru a FILIP BLECHA si našel ideální místečko v šestnáctce. Střelec se potom rychle obtočil s míčem a klinicky přesně uklidil k tyčce. Hasalík ani nestihl udělat zákrok a je to 4:2.
     
    74
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec:
    ze hřiště odchází Lukáš Kania, přichází Aleš Nešický.
     
    72
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Matěj Hrabina, přichází Adrián Čermák.
     
    67
    Brno právě vstřelilo branku!
    Vedení se přelévá zpět na stranu brněnského celku! Po přihrávce do volného prostoru se hnal v samostatném úniku Filip Blecha, byl však dobře zastaven obranou. Mezitím se ale úplně uvolnil JAKUB PŘICHYSTAL, jehož si Třinec už nemohl pohlídat, a jeden na jednoho proti brankáři vyřešil přízemním gólem.
     
    63
    Damián Bariš natáhl k velké pumelici a notně protáhl Hasalíka! Ten provedl svědomitý skok a vytěsnil nebezpečný pokus daleko od pokutového území.
     
    61
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Michal Ševčík, přichází David Jambor.
    ze hřiště odchází Lukáš Endl, přichází Jan Hlavica.
    ze hřiště odchází Adam Fousek, přichází Jan Hladík.
    ze hřiště odchází Jakub Nečas, přichází Filip Blecha.
     
    58
    Žlutá karta pro tým FK Fotbal Třinec (Imrich Bedecs).
     
    56
    Střelu křízem si nachysstal Ondřej Machuča, nicméně zakončil jen kousek vedle tyčky. Zbrojovce se tak mohlo utkání během dvou minut úplně otočit o 180 stupňů.
     
    55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Z poměrně nenápadné akce přichází vyrovnávací gól hostujícího mančaftu! JAKUB HABUSTA si nabíhal z levé strany proti brance a nabízel se mu k nahrávce Juřena. Třinecký kapitán se ovšem rozhodl k samostatné akci, když o vzdálenější tyč dopravil míč mimo dosah Šimana.
     
    52
    V ofsajdu se ocitl Řezníček, který se už řítil úplně sám proti Hasalíkovi. Rozhodčí zvedá praporek k nelibosti domácího publika.
     
    49
    Až do vápna vběhl nikým nehlídaný Jakub Nečas, jen připravoval přihrávku vzduchem dobíhajícímu Přichystalovi. Ten ovšem nabídku ve sprintu těsně minul a končí zamotaný v síti uvnitř brány.
     
    43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté si připravili poměrně rychlou reakci na dvougólové vedení Brna. MICHAL PETRÁŇ se dostal k zakončení potom, co Zbrojovka zaspala ve vápně, a svižně prostřelil hlavou brankáře. Ten se stačil pouze ohlédnout za tvrdým pokusem a opět platí kontaktní rozdíl.
     
    38
    Brno právě vstřelilo branku!
    Možná trochu nečekaná situace, která ale končí gólem. Jakub Nečas zakončoval z pravé strany a zdálo se, že míč neprojde přes chumel hráčů. Střela se ovšem dostala po zemi dále, škrtl ji bránící IMRICH BEDECS a šla přesně ke vzdálenější tyči, kde ji Hasalík objevil už příliš pozdě.
     
    33
    Žlutá karta pro tým FC Zbrojovka Brno (Michal Ševčík).
     
    22
    Už se zdálo, že Václav Juřena přenechá míč dvěma obráncům Brna, opak byl však pravdou. Dokázal se vymotat z nepříznivé pozice a proběhl do útoku, kde ho ale Zbrojováci opět dobře zdvojili. Nepohlídali si však balon, který jim podruhé utekl a Juřena napálil tyč.
     
    19
    A Řezníček mohl gólový účet opět navýšit po skvělém úniku. Domácím se otevřela dálnice k bráně soupeře a právě domácí střelec zkoušel kličkou překvapit gólmana. Hasalík ovšem zachoval chladnou hlavu a lapil.
     
    16
    Brno právě vstřelilo branku!
    Trpělivost nakonec přináší domácím fotbalistům růže. Třinec se dlouho nedokázal osvobodit z područí Zbrojovky, jež nakonec získala klíčovou převahu na pravé straně. Tam se naskytl moment k centru na JAKUBA ŘEZNÍČKA, který neváhal a okamžitě dával z voleje za záda Hasalíka.
     
    13
    Po kombinaci ze strany se objevil prostor ke třinecké přihrávce na vrchol vápna, kam nabíhal Ondřej Machuča. Šiman se včas vrhl k zemi a štiplavý pokus podržel.
     
    8
    Zprava se hnal proti Hasalíkovi Jakub Nečas a připravil hostující defenzivě perné chvilky! Brankář první pokus lapil a ustál i další momenty, kdy míč létal nebezpečně vzduchem.
     
    5
    Bedescův faul nezůstal bez povšimnutí a naskytla se hlavička v podání Endla, který byl nastěhovaný ve vápně společně s ostatními spoluhráči. Naservírovaný centr od Ševčíka ale vyčapal gólman.

    Tadeáš Mima

    Branky: 16. Jak. Řezníček, 38. Bedecs (vla.), 67. Přichystal, 77. Blecha – 43. Petráň, 55. Habusta

    Karty:   33. M. Ševčík (BNO), 80. Texl (BNO) – 58. Bedecs (TRI)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3.
    FC Zbrojovka Brno: Šiman – Hrabina (72. A. Čermák), Endl (61. Hlavica), Šural, Bariš – Texl – Fousek (61. J. Hladík), M. Ševčík (61. Dav. Jambor) – Nečas (61. Blecha), Jak. Řezníček (C), Přichystal.
    Náhradníci: Berkovec – Kohoutek.

    Trenér: Richard Dostálek

    FK Třinec: Hasalík – Szewieczek, Foltyn, Bedecs, Hýbl – Omasta (81. Klusák), Habusta (C) (81. Buneš), Machuča (89. Weber), Kania (74. Nešický) – Petráň, Juřena (89. Zogata).
    Náhradníci: Paleček – Samiec.

    Trenér: Martin Zbončák

    Rozhodčí: Kotala – Podaný, Žurovec

    Diváci: 4 522
    bahis siteleri