Winnipeg – Philadelphia 4:0 (kon.) | NY Rangers – Montreal 3:4 (kon.) | Chicago – Vegas 4:3 (1:0 po s.n.)
Dallas – Arizona 3:4 (po pr.) | Seattle – Los Angeles 3:5 (kon.)
konec
Seattle Kraken
3:5 (1:0, 2:3, 0:2)
Los Angeles Kings
Čtvrtek 28.04.2022, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to už pro tento zápas všechno. Přeji příjemné čtvrteční ráno. (06:48:50)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Donato (SEA) 1+1
    2. Jordan Eberle (SEA) 1+1
    3. Gabriel Vilardi (LAK) 1+2
     
    Česká a slovenská stopa

    Do zápasu žádný český ani slovenský hokejista nenastoupil.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (SEA) – 23 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,2%, odchytal 58:17
    Jonathan Quick (LAK) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5%, odchytal 59:34
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 151 diváků.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 40:28
    Vyhraná vhazování: 59 %:41 %
    Využití přesilovek: 0/5:0/1
    Trestné minuty: 2:10
    Hity: 12:13.
     
    Seattle byl v první třetině jednoznačně lepším týmem, projevilo se asi, že Los Angeles po náročném a úspěšném boji o postup do play-off do dnešního zápasu nenastoupilo v nejsilnější sestavě. Hosté dlouho odolávali náporu Seattlu díky skvělému Quickovi, toho však nakonec překonal minutu před první přestávkou střelou z levého kruhu Jared McCann. Ve druhé třetině jako první udeřil také Seattle, po krásné individuální akci se prosadil Ryan Donato. Poté se ke slovu dostali hosté a dokázali srovnat, když se nejprve trefil Gabriel Vilardi a po něm Phillip Danault. Stav 2:2 ale vydržel jen 48 sekund, než vrátil Seattlu vedení Jordan Eberle. Poslední slovo však měli ve druhé třetině přeci jen hosté, Střelu Roye do branky Seattlu usměrnil Trevor Moore a srovnal na 3:3. Vstup do třetí třetiny se Los Angeles povedl, po necelý dvou minutách ho do vedení 4:3 poslal přesným zakončením ze slotu svým prvním gólem v sezóně Lias Andersson. Poté ještě přidal další branku Durzi, ale ta nakonec kvůli nedovolenému bránění brankáři neplatila. Takže to bylo drama až do samotného konce. Seattle měl možnost dlouhé přesilovky pět na tři, ale tu ke srovnání nevyužil. Nakonec ještě domácí vyzkoušeli power play, ale ani v něm nebyli úspěšní a naopak sami inkasovali, do prázdné branky dostal puk Andreas Athanasiou.
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 17:9.
     
    Zápas je u konce, Los Angeles nakonec po otočce vítězí na ledě Seattlu 5:3, povedlo se jim to i v oslabené sestavě, protože některé opory odpočívaly před startem play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Morgan Geekie ještě vystřelil, ale jeho pokus Quick dokázal vyrazit. Brankář Kings už nechce dopustit žádné drama.
    58:54 Andreas ATHANASIOU - 3:5
     
    58:54
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Místo vyrovnání tu máme nakonec definitivní rozhodnutí tohoto zápasu, ANDREAS ATHANASIOU se nadvakrát prosadit střelou do prázdné branky. Jeho první střela byla zablokovaná, na druhý pokus už mu to ale vyšlo. Asistence: Gabriel Vilardi, Mikey Anderson.
     
    58:22
    Kraken zatím drží puk v útočném pásmu, Quicka ale ještě střelou neohrozil.
     
    57:34
    Je to tak, po komerční pauze už zůstává Philipp Grubauer na střídačce a domácí to zkusí v šesti bruslaři v útočném pásmu.
     
    57:34
    Nahozená puk Quick přikryl pod svou lapačku a bude se vhazovat po jeho pravici. Dá se očekávat, že Seattle brzy zkusí odvolat Grubauera.
     
    57:02
    Riley Sheahan střílel nebezpečně od modré čáry. Quick tento prudký projektil jen vyrazil a musel se proto potýkat i s dorážkou.
     
    55:50
    Hosté v plném počtu.
     
    55:28
    Daniel Sprong vypálil zápěstím z levého kruhu a kotouč zazvonil o tyčku Quickovy branky!

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 19. McCann (Gourde), 23. Donato (Eberle, Soucy), 35. Eberle (Beniers, Donato) – 31. Vilardi (B. Lizotte, Moverare), 34. Danault (Arvidsson, Athanasiou), 38. T. Moore (M. Roy, Vilardi), 43. L. Andersson (Lemieux), 59. Athanasiou (Vilardi, Mik. Anderson)


    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – Ad. Larsson (A), Oleksiak, Borgen, Soucy, H. Fleury, Cholowski – Kuhlman, Gourde (A), McCann – Eberle (A), Beniers, Donato – Sprong, Wennberg, V. Rask – Donskoi, Geekie, Sheahan.
    Trenér: Hakstol

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – M. Roy, Björnfot, Durzi, Mik. Anderson, Spence, Moverare – Kupari, Lemieux, Athanasiou – Arvidsson (A), Danault (A), T. Moore (A) – L. Andersson, B. Lizotte, Vilardi – Kaliyev, Byfield, Grundström.
    Trenér: McLellan

    Rozhodčí: Kozari, Dwyer – Galloway, Gawryletz

    Diváci: 17 151
    thejrc.org