Winnipeg – Philadelphia 4:0 (kon.) | NY Rangers – Montreal 3:4 (kon.) | Chicago – Vegas 4:3 (1:0 po s.n.)
Dallas – Arizona 3:4 (po pr.) | Seattle – Los Angeles 3:5 (kon.)
konec
New York Rangers
3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 28.04.2022, 01:45 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:28:29)
    Canadiens nedovolili desátou porážku v řadě, vyšlápli si na Jezdce z New Yorku
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 24 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alexandar Georgijev (NYR) – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:51
    Samuel Montembeault (MTL) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Libor Hájek (NYR) – 0+0, -3 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:00
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:51

    Tři hvězdy utkání

    1. Jeff Petry (MTL) – 2+0
    2. Ryan Poehling (MTL) – 1+0
    3. Barclay Goodrow (NYR) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 16 845 diváků.
     
    Hokejisté Montrealu se v Madison Square Garden postarali o překvapení, místní New York Rangers porazili výsledkem 4:3.

    Hosté nastupovali do závěrečného dějství s jednobrankovým náskokem. Ve 45. minutě srovnal na 2:2 Frank Vatrano, Canadiens do třetice vrátil vedení Mike Hoffman. I na tuto trefu domácí našli odpověď, při vlastním oslabení posunul skóre do vyrovnané podoby Ryan Strome. Ani tato skutečnost ovšem celek z Kanady nerozhodila a jednatřicet vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl o jeho vítězství svou druhou trefou Jeff Petry.

    Svěřenci kouče St. Louise konečně přerušili sérii devíti porážek v řadě a bodově dotáhli druhý nejhorší tým sezóny, Arizonu. Porážka bez největších opor hrajících Rangers pro Newyorčany nic nemění, Jezdci mají jistou druhou příčku v Metropolitní divizi.
     
    Konec zápasu.
    59:29 Jeff PETRY - 3:4
     
    59:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Aréna Madison Square Garden ztichla, protože Montreal střílí gól a do konce základní hrací doby zbývá poslední půl minuta! JEFF PETRY podpořil ofenzivu a Dvorak ho vybídl k zakončení v pravém kruhu, svižný projektil vypálený ze zápěstí proletěl Georgijevovi nad lapačkou. Asistence: Christian Dvorak.
     
    59:21
    Ryan Strome tentokráte v roli nahrávajícího hráče, mezi kruhy hledal Franka Vatrana. Americký útočník usiloval o svou druhou trefu v utkání, leč forhendem mířil příliš vysoko.
     
    58:49
    Hosté znovu chtěli nakouknout do útočné třetiny, avšak zastavil jej hvizd českého čárového rozhodčího Libora Suchánka, který si všiml ofsajdového postavení Caufielda.
     
    58:25
    Od modré pálil švýcarský forvard Mike Hoffman. Alexandar Georgijev v tomto případě zasahovat nemusel, bránící Zach Jones zvedl touš do ochranné sítě.
     
    57:38
    Povedené střídání prvního útoku Rangers, ke gólu ovšem nevedlo. Alexis Lafreniere přenesl hru doleva na Kakka, rána z první rozvlnila jen boční síťku.
     
    57:16
    Mezi kruhy číhal na přihrávku Filip Chytil a dočkal se od Kaapa Kakka. Gól ovšem nestřelil, střelu forhendem gólman vyrazil vyrážečkou.
     
    56:30
    Tret Kevina Rooneyho je minulostí. Lze očekávat, že jej kouč Gallant za prohřešek cepovat nebude, neboť i díky němu mohli domácí využít laxní defenzivy hostů a vyrovnat.
    55:41 Ryan STROME - 3:3
     
    55:41
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rooneyho trest nakonec vypadá býti ku prospěchu věci, Jezdci totiž srovnávají v početní nevýhodě! Skvělou práci odvedl Goodrow, když vystihl pas na modrou čáru a dojel až k pravému mantinelu do útočného pásma. Odtud nabil na osu kluziště RYANU STROMEOVI, Samuel Montembeault za prudkou ránou z první k levé tyči natahoval lapačku marně. Asistence: Barclay Goodrow.
     
    55:06
    Příliš dlouho Jeff Petry dával najevo, že bude nahrávat Nicku Suzukimu. Pas na jeho osobu zastavil Patrik Nemeth a vyhodil přes všechny čáry.
     
    54:27
    Cestu za vyrovnáním spoluhráčům výrazně komplikuje Kevin Rooney. Američan je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění, Canadiens mají velkou příležitost udělat další důležitý krok směrem k vítězství.
     
    54:04
    Libor Hájek propadl a Jordan Harris rozjel po volné levé straně Joshe Andersona. Za českého zadáka zaskočil Zach Jones Zach, který protihráče zastavil čistým hitem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Reaves (Nemeth, Rooney), 45. Vatrano (Goodrow), 56. R. Strome (Goodrow) – 19. Poehling (Pezzetta, Lagesson), 40. Petry (Dvorak, Jos. Anderson), 53. Hoffman (Suzuki, Edmundson), 60. Petry (Dvorak)


    New York Rangers: Georgijev (Šesťorkin) – Hájek, K. Miller, B. Schneider, Nemeth, Braun, Zac. Jones – Vatrano, Goodrow (A), R. Strome (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – J. Gauthier, Rooney (A), D. Hunt – Reaves, McKegg, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Savard, Romanov, Petry, Edmundson (A), Harris, Lagesson – Hoffman, Suzuki (A), Caufield – Gallagher (A), Evans, T. Pitlick – Jos. Anderson, Dvorak, Pezzetta – R. Pitlick, Dauphin, Poehling.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Furlatt, Syvret – Suchánek, Murray

    Diváci: 16 845
    ocianews.com