USA – Česko 6:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Finsko
Sobota 30.04.2022, 18:30Mistrovství světa do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    Třemi nejlepšími hráči Finska byli vyhlášeni:
    Joakim Kemell
    Kasper Halttunen
    Aron Kiviharju

    Třemi nejlepšími hráči Švédska byli vyhlášeni:
    Mattias Hävelid
    Noah Östlund
    Hugo Hävelid (20:59:53)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášení oba gólmani. Za Finsko Topias Leinonen a za Švédsko Hugo Hävelid.
     
    Třetí třetina přinesla drama, ale zároveň také rozuzlení celého semifinálového zápasu. Finové šli svou hrou naproti vyrovnání, a na to také necelých pět minut před koncem třetí třetiny zásluhou Jani Nymana dosáhli. Už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, jenže hrdina čtvrtfinálového duelu Finska proti Kanadě, Joakim Kemell, usedl na trestnou lavici a Jonathan Lekkerimäki prudkou ranou z první 32 sekund před koncem zápasu využil přesilovou hru. Švédsko tak postupuje do finále a Finsko se s českým výběrem střetne v utkání o bronz.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Topias Leinonen míří na střídačku. Finsko hraje v šesti.
     
    59:28
    Oddechový čas pro tým Finsko.
    59:28 Jonathan LEKKERIMÄKI - 2:1
     
    59:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jdou 32 sekund před koncem třetí třetiny do vedení. Na konci přesilovkové kombinace stál JONATHAN LEKKERIMÄKI, jenž svou střelu z první poslal z vrcholu levého kruhu k bližší tyči za přemisťujícího se gólmana. Asistence: Noah Östlund, Liam Öhgren.
     
    59:04
    Grönlund zablokoval přihrávku na Lekkerimäkiho, ten se však je kotouči přece jen dostal a švédská kombinace, i když s malou přestávkou, pokračuje.
     
    58:37
    Oddechový čas pro tým Švédsko.
     
    58:37
    Minutu a třiadvacet sekund před koncem základní hrací doby putuje na trestnou lavici finský útočník Joakim Kemell. Ve čtvrtfinále byl u klíčových momentů a vstřelil hattrick, teď může být jeho vyloučení také rozhodující. Dostává menší trest za hákování.
     
    57:57
    Tell hledal dlouhou přihrávkou skrz střední pásmo Rudslätta. Pas byl ovšem příliš prudký a hokejku druhého jmenovaného přeskočil. Do individuálního zakončení se tak švédský útočník nedostal.
     
    57:25
    Bau zakončoval z bezprostřední blízkosti švédského gólmana. Jeho rána z první Huga Hävelida trefila a hra je přerušena. Finové jsou po vstřelené vyrovnávací brance aktivnějším týmem a tlačí se do brankoviště.
     
    57:02
    Kulonummi zastavil švédské tažení do útočného pásma a ihned posílá kotouč směrem dopředu. Finové uklidňují hru ve středním pásmu.
    55:34 Jani NYMAN - 1:1
     
    55:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rána od modré ani následná dorážka od levé tyče ještě v brance neskončily. Pak se ale kotouče chopil JANI NYMAN, najel si na pravý kruh a trefil se přesně k bližší tyči. Necelých pět minut před koncem třetí třetiny je srovnáno. Asistence: Elmeri Laakso, Aron Kiviharju.
     
    54:44
    Odelius vybojoval kotouč v rohu kluziště, ale sám do útočného pásma neprošel. Slova se opět chopil finský celek, který má klid na rozehrávku zpoza vlastní branky. Čas už se ovšem Finům krátí. Do konce základní hrací doby zbývá pět minut.
     
    53:58
    Herní tempo se opět zpomalilo. U kotouče jsou Finové, ale nedaří se jim projít přes střední pásmo.
     
    52:59
    Nahození Oskara Petterssona vypadlo Leinonenovi z lapačky a finský brankář měl velké štěstí, že se k řádnému zakončení z předbrankového prostoru nedostal žádný z přítomných švédských hráčů.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 24. Stenberg (O. Pettersson), 60. Lekkerimäki (Östlund, Öhgren) – 56. Nyman (Laakso, Kiviharju)


    Švédsko: H. Hävelid (Swedin) – Norén, M. Hävelid, Lindstein, Odelius, Good Bogg, E. Pettersson, Fransson – Öhgren, Östlund, Lekkerimäki – Stenberg, Bystedt, O. Pettersson – Tell, Wagner, Almgren – Hemström, Born, Suzdalev – Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Finsko: Leinonen (Kokko) – Kiviharju, Kulonummi, Grönlund, Minkkinen, Laakso, Kärki, Heinonen – Kaskimäki, Lassila, Kemell – Halttunen, Rönni, Nyman – Uronen, Bau, Hämeenaho – Vuorio, Raiman, Hokkanen – Männistö.
    Trenér: Mika Marttila

    Rozhodčí: Schlittenhardt, Šindel – Rozitis, Wyonzek
    bahis siteleri