Rakousko – Finsko 2:4 (kon.) | Česko – Švédsko 9:3 (kon.)
konec
Česko
9:3 (3:1, 4:2, 2:0)
Švédsko
Sobota 30.04.2022, 16:00 • Ostravar Aréna, Ostrava (CZE) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání

    Max Friberg (SWE) 0+0
    David Sklenička (CZE) 2+0 (18:21:55)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 35:28; Zablokované střely: 16-16; Vhazování: 56%-44%; Hity: 3-8; Přesilové hry: 1/2-0/2; Trestné minuty: 6-6.
     
    David Sklenička se mohl stát prvním obráncem od roku 1975, který v národním týmu vstřelil hattrick, když dnes vstřelil dva góly a k tomu orazítkoval tyč. Český národní tým zaznamenal jednu z nejvyšších výher od rozdělení republiky a dva góly si dnes připsal také Petr Holík. Byl to náramný den obránců a českého hokeje. Konečný výsledek tohoto střetnutí. Česko 9 Švédsko 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Český tým doprovází na cestě za vysokým vítězstvím potlesk vestoje. Švédko prohrává v Ostravě 9:3!
     
    58:00
    Do konce dnešního utkání zbývají odehrát 2 minuty.
     
    56:24
    Během komerční přestávky to zde tamní hlasatel pořádně vyhecoval a znovu se ozývá: „Kdo neskáče, není Čech!“ Padne dnes ta desítka nároďáku nebo ne?
     
    56:03
    Jonathan Pudas přerušil ofenzivní mlčení Švédska, když na pravém křídle vystřelil zápěstím, jeho střela ale byla před českou bránou dvěma hráči zablokována – 9:3.
     
    53:13
    Aréna v Ostravě stále stojí, čeští fanoušci ji ale pořádně rozhoupali, když skákali a skandovali „Kdo neskáče, není Čech!" Památné utkání.
     
    51:24
    Fanoušci si žádali ještě jeden gól a nyní se Ostravar Arénou rozléhá pokřik Češi, Češi! Skóre je již 9:3.
     
    50:11
    Jakub Jeřábek vystřelil z levého kruhu a Jhonas Enroth puk vyrazil před sebe, z dorážky mohl skórovat Michael Špaček, mezi betony ho ale nepřekonal! Desítka už silně klepe na dveře.
    49:31 Jakub FLEK - 9:3
     
    49:31
    Česko právě vstřelilo branku! Petr Kodýtek nyní napálil puk na zadní mantinel a Ondřej Beránek ho v pravém kruhu bez přípravy jednou rukou před dvěma hráči Švédska posunul před bránu, kde z blízka usměrnil puk do levého rohu JAKUB FLEK! Asistence: Ondřej Beránek a Petr Kodýtek.
     
    47:49
    Hynek Zohorna se řítil na levé straně sám na bránu a opět zakončoval bekhendem, tentokrát mu to ale nevyšlo a Jhonas Enroth ho vychytal!
     
    47:05
    Roman Červenka poslal puk z pravé strany a ostrého úhlu na vzdálenější levou tyč, kde mohl skórovat Matěj Blümel, jeho rána ale minula pravou tyč! Další obrovská šance českého týmu.
     
    46:26
    Češi se vzápětí dostali k nahození na pravém křídle a Jhonas Enroth ukryl puk v lapačce. Komerční přestávka.
    45:40 Vojtěch BUDÍK - 8:3
     
    45:40
    Česko právě vstřelilo branku! Pokud Švédové potřebovali budík, tak ten nyní opravdu přišel. VOJTĚCH BUDÍK si najel v levém kruhu na zadovku od Jakuba Fleka a střelou zápěstím zamířil nad lapačkou brankáře Tre Kronor ke vzdálenější pravé tyči! Jeho první gól v národním týmu. Asistence: Jakub Flek a Ondřej Beránek.
    Marken.cz

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 2. Sklenička (Zohorna, Jiříček), 10. Jiříček (Červenka, Smejkal), 12. Šulák (Blümel, Krejčík), 24. Zohorna (Holík), 30. Holík (Zohorna), 30. Sklenička (Zdráhal, Holík), 33. Holík (Blümel, Červenka), 46. Budík (Flek, Beránek), 50. Flek (Beránek, Kodýtek) – 6. Lang (Aman, Tömmernes), 26. Kellman (Själin, J. Pettersson), 39. F. Olofsson (Rosdahl, Karlkvist)


    Česko: Langhamer (Lukeš) – Ščotka (A), Šulák, Jeřábek, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Jordán – Stránský, Černoch, Smejkal – Blümel, Špaček, Červenka (C) – Zohorna, Holík, Zdráhal – Beránek, Kodýtek, Flek (A) – Kousal.
    Trenér: Kari Jalonen

    Švédsko: Enroth (Högberg) – Pudas (A), Tömmernes (C), J. Pettersson, Själin, Persson, Lindholm – Friberg (A), Kellman, Bromé – Karlkvist, F. Olofsson, Rosdahl – Hartmann, Lundin, Söderblom – Karlsson, Aman, Lang.
    Trenér: Johan Garpenlov

    Rozhodčí: Jaroslav Adam, Ladislav Smetana. Čároví: Jiří Ondráček, Davis Zunde

    Diváci: 8848
    bahis siteleri