Finsko – Česko cz 4:1 (kon.) | USA – Švédsko 4:6 (kon.)
konec
USA
4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Švédsko
Neděle 01.05.2022, 18:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Finále
Partner:
     
    Vyhlášeni jsou také tři nejlepší hráči šampionátu a All-Star tým.

    Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje
    Brankář: Hugo Hävelid (Švédsko)
    Obránce: Lane Hutson (USA)
    Útočník: Logan Cooley (USA)

    All-Star tým turnaje podle novinářů
    Brankář: Hugo Hävelid (Švédsko)
    Obránci: Tomáš Hamara (Česko), Lane Hutson (USA).
    Útočníci: Jiří Kulich (Česko), Logan Cooley (USA), Jonathan Lekkerimäki (Švédsko)
    Nejužitečnější hráč (MVP): Jiří Kulich (Česko) (21:17:20)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:
    Za tým USA Rutger McGroarty.
    Za tým Švédska Hugo Hävelid.
     
    Švédové se stávají mistry světa! Ve finále stáli proti největšímu favoritovi, ale po vítězstvích v play-off nad Německem a Finskem si připisují také skalp USA. Do třetí třetiny vstupovala reprezentace Tre Kronor za jednobrankového náskoku, který byl ohrožen přesilovkami Spojených států. Početní výhody navíc dostaly USA do tempa a Švédové se téměř po celou poslední dvacetiminutovku bránili. A úspěšně. Po chybě Američanů navíc z přečíslení dva na jednoho skóroval Liam Öhgren, ale necelé čtyři minuty před koncem bylo zaděláno na drama, když Spojené státy odvolaly gólmana a v přesilovce snížili. Ani druhá branka Rutgera McGroartyho ovšem na zlato nestačila. Do prázdné brány potvrdil zisk titulu mistrů světa Jonathan Lekkerimäki.
    Radost novopečených Švédských mistrů světa a zklamání mladých Američanů
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Po sérii vyloučení se vhazovalo v útočném pásmu Švédska, ale to už vůbec nic neznamenalo. Švédové po zahájení hry odhodili hokejky a rukavice a odjeli slavit za svým brankářem.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu USA:
    Isaac Howard – 5 min. + OK,
    Jimmy Snuggerud – 2 min.,
    Cutter Gauthier – 2 min..

    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Calle Odelius – 2 min., hrubost.
    59:29 Jonathan LEKKERIMÄKI - 4:6
     
    59:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Mattias Hävelid dostal puk do středního pásma, kde si jej přebral JONATHAN LEKKERIMÄKI. Nejproduktivnější hráč švédského výběru dopravil kotouč do prázdné brány, čímž definitivně rozhoduje o zisku zlaté medaile pro svůj tým. Asistence: Mattias Hävelid.
     
    59:16
    Opět se vhazovalo mezi modrými čarami, ale tentokrát už Augustine na střídačce zůstává.
     
    59:03
    Američané prohráli vhazování ve středním pásmu, a proto Augustine ve své brance zůstává. Švédové jsou na puku a připravují se na rozehrávku, s kterou nikam nespěchají.
     
    58:53
    Oddechový čas pro tým USA.
     
    58:45
    Američané mohli svou souhru dokombinovat do prázdné brány, ale finální přihrávka Spicerovi nesedla. Stejně tak mohli skórovat Švédové, ale americká obrana střelu zastavila.
     
    58:23
    Hraje se v útočném pásmu USA, Augustine míří na střídačku.
     
    57:36
    Spojené státy jsou aktivnějším týmem, jde vidět, že potřebují vyrovnat a příliš mnoho času už jim nezbývá. Nebezpečný byl ale také útočný výpad Švédů, v kterém z pravého kruhu bez přípravy střílel Wagner.
    56:49 Rutger MCGROARTY - 4:5
     
    56:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané odvolali gólmana, proměňují přesilovku a tři minuty před koncem třetí třetiny snižují na rozdíl jednoho gólu. Přesnou trefou si Spojené státy potvrdily dobrou práci v předbrankovém prostoru, když kombinace skončila v mezikruží u RUTGARA MCGROARTYHO, jenž bleskově zakončil po ledě. Asistence: Jimmy Snuggerud, Cutter Gauthier.
     
    56:30
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Östlund – 2 min., sekání.
     
    56:04
    Casey zavezl kotouč před švédské brankoviště a zakončil do středu brány. Zdálo se, že Hävelid hru přeruší, jenže nikdo nevěděl, kde se kotouč nachází, než si ho u levé tyče všiml Snuggerud. Ani dvěma dorážkami ale švédského gólmana nepřekonal.
     
    55:21
    Lekkerimäki obral v mezikruží útočného pásma o puk jednoho z Američanů a se střelou příliš neotálel. Kotouč se zastavil o Augustinovy betony.
     
    54:49
    Švédům se daří nepouštět Američany do souvislého tlaku. Nyní podél mantinelu vyvezli kotouč do útočného pásma.
     
    54:12
    Po úspěšných zákrocích švédského brankáře se v Hävelidově brankovišti strhla potyčka. Cooley dostává menší trest z hrubost, Östlund putuje na trestnou lavici za krosček. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    54:01
    Potvrdil si to teď i Guthier, jehož pokus zastavil jeden z obránců. Odražený kotouč ale získal útočník USA zpět na svou hokejku, tentokrát už obránce obešel a zakončil. Střílel také Snuggerud a Hävelid má plné ruce práce.
     
    53:26
    Američané jsou stále na kotouči, ale v jejich hře se začínají množit nepřesnosti. Střely, především z větší vzdálenosti, pak končí na bránících hráčích.
     
    52:37
    Švédové si poradili i s tímto oslabením a hrají v plném počtu.
     
    52:12
    Tentokrát byla Gauthierova střela nebezpečnější. Americký útočník ji namířil k levé tyči, u které švédský brankář zasáhl lapačkou.
     
    51:54
    Švédský gólman na Gauthierovu střelu z vrcholu kruhů vůbec neviděl, ale nakonec proti ní zasahovat nemusel, protože letěla příliš vysoko.
     
    51:16
    Po Hävelidově úspěšném zákroku byla hra přerušena a buly opět vyhráli Švédové, kteří vyhazují.
     
    51:03
    Američané jsou zpět před gólmanem soupeře, zatím jej však nijak výrazněji nezaměstnávají. Na střelu od modré Hävelid dobře viděl a bez větších potíží zasáhl.
     
    50:45
    Švédsko se po vyhraném vhazování osvobozuje.
     
    50:37
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Oskar Pettersson – 2 min., držení.
    49:41 Liam ÖHGREN - 3:5
     
    49:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Američané sice mají více ze hry, ale Švédové navyšují své vedení. Jonathan Lekkerimäki s LIAMEM ÖHGRENEM se dostali do přečíslení dva na jednoho a švédský kapitán bránícího hráče obešel a následně si s gólmanem USA poradil povedenou kličkou do bekhendu. Asistence: Jonathan Lekkerimäki
     
    49:07
    Buly ovšem vyhráli Američané. Za brankou se dostal kotouč ke Snuggerudovi, který bez větších problémů prošel kolem mantinelu po pravém křídle do útoku. Vystřelil z ostrého úhlu a rána končí v Hävelidově výstroji.
     
    48:57
    Švédové dostali kotouč na druhou stranu kluziště a z vrcholu pravého kruhu vystřelil Stenberg. Augustine má jeho pokus v lapačce a hra je přerušena. Švédsko získalo vhazování před gólmanem soupeře.
     
    48:49
    Spojené státy dobře pracují v předbrankovém prostoru, kde čekají na dorážky. Zatím však Hävelida žádnou z nich nepřekonaly.
     
    48:22
    Američanům k výrazné aktivitě pomohly dvě přesilovky na začátku třetí třetiny. Tempo získané v početních výhodách si drží.
     
    47:15
    Kaplan získal útočné pásmo, když prošel přes Wagnera. Po svižné výměně puku střílel z vrcholu kruhů Hutson. Hävelid na jeho pokus vůbec neviděl, ale nakonec ani zasahovat nemusel, protože kotouč skončil na jednom z bránících hráčů.
     
    46:20
    Teď už to Švédové zkusili, ale Bystedtově střele z pravého kruhu chyběla razance. Lehké nahození tak v předbrankovém prostoru skončilo na hokejce amerického obránce Leddyho, jenž okamžitě rozehrál.
     
    45:22
    Švédsko hraje v plném počtu. Zatím se však ještě reprezentace Tre Kronor do útoku nedostala.
     
    45:12
    Švédové si vynutili vhazování ve středním pásmu. Buly vyhráli a drží kotouč daleko od své branky.
     
    44:48
    USA drží svého soupeře pod souvislým tlakem. K pravé tyči mířil Snuggerud, Hävelid se nenechal překvapit a zasáhl. Po dalších střeleckých pokusech zůstal kotouč v brankovišti, na kterém švédský brankář ležel. Gólman severského celku měl teď velké štěstí.
     
    43:55
    Kaplan nastřelil spojnici břevna a levé tyče. Neuspěl ani Gauthier a McGroartyho střelu z levého kruhu ukryl Hävelid v lapačce.
     
    Dnešní utkání sleduje 2560 diváků.
     
    43:31
    Američané mají opět k dispozici přesilovou hru, v které mohou vyrovnat stav utkání. Po vyhraném vhazování okamžitě započali přesnou kombinaci.
     
    43:22
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Östlund – 2 min., podrážení.
     
    43:10
    Švédové hrají v plném počtu.
     
    42:40
    Snuggerud nezastavil švédské vyhození podél mantinelu a Američané musí pro kotouč až za vlastní branku.
     
    42:05
    Švédové se sice osvobodili, ale nyní už jsou hráči USA zpět před Hävelidem. Tomu pomáhá obrana, která blokuje střely.
     
    41:20
    Gauthier ranou z první z pravého kruhu přestřelil. Američani pokračují ve své přesilovkové kombinaci.
     
    41:10
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Dennis Good Bogg – 2 min., sekání.
     
    40:30
    Američané hrají v plném počtu a stěhují se do útočného pásma. Nepodařilo se jim ovšem udržet na kotouči.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina finále mistrovství světa do osmnácti let. Lépe ji začali Američané, kteří svého soupeře dlouho drželi pod tlakem. V jednu chvíli se ovšem švédská hra změnila a obraz hry se přiblížil tomu, co bylo k vidění v první třetině. Hrálo se nahoru dolů a šance se střídaly na obou stranách. První polovina druhé třetiny byla bez gólů a vyloučení, vše se ale otočilo o sto osmdesát stupňů. Právě americké fauly totiž vedly ke švédským brankám. Liam Öhgren využil přesilovku pět na tři a po dalším trestu v týmu USA se trefil Noah Östlund. Jenže ani hráči Tre Kronor se nevyvarovali faulů a při hře čtyři na čtyři skóroval Rutger McGroarty. Do třetí třetiny se tak půjde za jednobrankového vedení Švédů.
    Třetí třetina začne cca v 20:24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Zpoza bránícího hráče střílel Lekkerimäki. Augustine má puk ve své lapačce a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    38:46
    Přihrávka Östlunda na Tella neprošla mezikružím, kde kotouč získal McGroarty. Americký kapitán se vydal dopředu, ale na levém kruhu byl zastaven a do zakončení se nedostal.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu USA:
    Frank Nazar – 2 min., podrážení.
     
    37:51
    Také Švédové už hrají v plném počtu. Salomonsson měl možnost vydat se z trestné lavice do rychlého útoku, ale američtí beci u něj byli dřív.
     
    37:25
    Cooley tentokrát svou přihrávkou McGroartyho nenašel a kotouč končí u švédských bránících hráčů, kteří vyhazují.
     
    36:33
    Hráči USA dobře pracují v předbrankovém prostoru a dostávají se k dorážkám. Cítí šanci smazat náskok Švédů a utkání opět vyrovnat.
     
    36:09
    Američané hrají v plném počtu. Začíná jejich přesilovka.
    36:03 Rutger MCGROARTY - 3:4
     
    36:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané vsadili na rychlé a krátké přihrávky, což se vyplatilo. Ještě při hře čtyři na čtyři se po přihrávce od modré čáry na vrcholu pravého kruhu napřáhl RUTGER MCGROARTY a bez přípravy poslal kotouč do levého horního rohu. Asistence: Logan Cooley.
     
    35:54
    McGroarty vystřelil hned po vhazování. Hävelid byl připraven a zasahuje. Ještě patnáct sekund se bude hrát čtyři na čtyři. Potom následuje americká přesilovka.
     
    35:51
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Elias Salomonsson – 2 min., držení.
    35:14 Noah ÖSTLUND - 2:4
     
    35:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové odskakují na rozdíl dvou branek. Američanům se z předbrankového prorostu nepodařilo vyhodit, a tak pokračovala přesilovková kombinace na pravém křídle. Tam si také kotouč našel NOAH ÖSTLUND a poslal jej do bližšího horního rohu. Asistence: Oskar Pettersson, Mattias Hävelid.
     
    34:51
    Dlouhá kombinace Švédska končí prudkou střelou Bystedta, do které skočil Duke.
     
    34:13
    Američané hrají ve třech proti pěti a okamžitě po vyhraném vhazování dostávají puk z pásma.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu USA:
    Cutter Gauthier – 2 min., hákování.
     
    33:47
    Švédské pokusy zatím nejsou přesné a Almgrenovu táhlou střelu zablokoval Chesley.
     
    33:16
    Vyloučení v týmu USA:
    Frank Nazar – 2 min., podrážení.
     
    33:15
    Američané pouze nahazují do útočného pásma. Hävelid zastavil kotouč vyrážečkou a následně jej přikrývá lapačkou. Hra je přerušena. Zároveň se bude vylučovat.
    31:59 Liam ÖHGREN - 2:3
     
    31:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko využívá přesilovou hru. LIAM ÖHGREN v předchozí situaci kroutl hlavou, protože před prázdnou bránou promáchl, ale tentokrát už mu to vyšlo. Na levém kruhu si našel střeleckou pozici v ostrém úhlu a zakončil mezi brankářovu pravou ruku a tělo. Asistence: Mattias Hävelid, Jonathan Lekkerimäki.
     
    31:41
    Stramel neproměnil svůj brejk. Sám před Hävelidem přestřelil.
     
    31:34
    Öhgren s Östlundem si několikrát vyměnili kotouč. Každý z nich stál na jednom kruhu, a Augustine se tak musel velmi rychle přemisťovat. Střela ani jednomu ze švédských úročníků nesedla.
     
    31:15
    Vyloučení v týmu USA:
    Ryan Chesley – 2 min., podrážení.
     
    31:10
    Americký kapitán McGroarty jel sám na branku a mohl svůj tým krátce po polovině druhé třetiny dostat do vedení. To se mu nakonec nepovedlo, protože Hävelid si se střelou mezi betony poradil.
     
    30:23
    Rudslättova střela trefila Augustina, americký brankář se proti pokusu z mezikruží nemusel vůbec přemisťovat. Po dorážce se ještě natahoval Born.
     
    29:17
    Hraje se nahoru dolů, šance jsou na obou stranách. K Howardovi se na hranici brankoviště dostal vyražený kotouč a americký střelec jej bekhendovou stranou čepele zvedl nahoru. Trefil Hävelida do masky. Další Howardova rána, tentokrát z pravého kruhu, orazítkovala tyč.
     
    28:46
    Na druhé straně svou prudkou ranou z vrcholu pravého kruhu trefil připraveného Hävelida Chesley. Hra je přerušena, kotouč je schovaný ve výstroji švédského brankáře.
     
    28:28
    Stenberg čekal v mezikruží na přihrávku Oskara Petterssona, a ta také přišla. Prvně jmenovaný švédský útočník byl ovšem velmi těsně bráněn a nevystřelil.
     
    27:40
    Švédsku se soustavná práce vyplatila a už také drží svého soupeře pod tlakem. Do dobré střelecké příležitosti se dostal Bystedt, Augustine jeho střelu vykopl před sebe, kde promáchl Tell.
     
    26:03
    Vyhrané vhazování ve vlastním pásmu znamenalo pro Švédsko přesun na druhou stranu kluziště. Stenberg kotouč na branku nahodil až v momentě, kdy už byl za modrou čárou, ani nyní ovšem Švédové před Augustinem dlouho nepobyli.
     
    25:51
    Švédská reprezentace opět pouze vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    25:24
    Až nyní se Švédsko dostalo ze svého pásma, ale až do zakončení se nedostalo. Seveřané o kotouč hned za útočnou modrou čarou přišli a na druhou stranu se vydali Cooley s Howardem. Zakončoval druhý jmenovaný a Hävelid proti přízemní střele předvedl povedený zákrok betonem.
     
    24:53
    Cooley nahrával zpoza branky, ale jeho pas přistál přesně na hokejce obránce Hävelida. Ani díky tomuto manévru se ovšem Švédům nepodařilo osvobodit.
     
    24:26
    Chvílemi to vypadá, že Spojené státy hrají přesilovou hru, na začátku druhé třetiny jsou lepším týmem. V tlaku pálil od modré čáry Leddy, proti jeho střele zasáhl Hävelid pravým betonem.
     
    24:10
    Gauthierova střela z vrcholu pravého kruhu šla mimo a Švédové vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    23:31
    Dobrou práci odvádí čtvrtá americká formace. Z předbrankového prostoru zakončoval Spicer, dorážel Kaplan. Kotouč před Hävelidem poskakoval a švédský brankář to měl opravdu hodně těžké, se vším mu ale pomohla obrana.
     
    22:23
    Švédové vybojovali kotouč po vhazování ve středním pásmu a ve dvou se přes těsnou americkou obranu dostali na kruhy dva hráči. Z levého křídla vystřelil Liam Öhgren. Augustine zasahuje.
     
    21:31
    Howard při nadějné střele z první z levého kruhu zlomil hokejku. Hävelid posílá puk do rohu kluziště, kde se jej ovšem znovu chopili Američané.
     
    21:04
    Až nyní jsou Švédové před Augustinem, ale americký gólman nemá příliš mnoho práce. První zakončení Good Bogga od modré letělo mimo, druhou střelu stejného hráče zablokoval Smith.
     
    20:16
    Druhá třetina začala střelou McGroartyho z vrcholu levého kruhu, kterou jeden ze švédských obránců tečoval do rohu kluziště. Švédsko se tak dostává na kotouč a snaží se o přechod do pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina finále mistrovství světa do osmnácti let ukázala, že o zlato hrají opravdu dva nejlepší týmy šampionátu. Pohledný rychlý hokej doplnil každý celek dvěma brankami a skóre je tak nerozhodné. Jako první se prosadili Američané, když z první pálil Ryan Leonard. Hráči USA se po vstřelené brance stali o něco málo lepším týmem, ale ani oni se nevyvarovali chyb. Jednu z nich udělal Howard a potrestal ji Oskar Pettersson a o minutu později už byli Švédové ve vedení zásluhou Noaha Östlunda. V 16. minutě pak Lekkerimäki nedokázal proměnit individuální šanci a jak na to mu vzápětí ukázal Frank Nazar.
    Druhá třetina začne cca v 19:28.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:04
    Ani jeden celek nemá problém se založením útoku nebo přechodem do pásma. Ke střelám se ovšem v posledních minutách první třetiny příliš nedostávají, protože obě obrany jsou velmi pozorné.
     
    18:34
    Cooley po křižné přihrávce střílel z první. Jeho rána nebyla vůbec přesná a končí na zadním mantinelu.
     
    17:34
    Snuggerud na pravém křídle neprošel přes Noréna, Spojené státy i přesto zůstávají v útočném pásmu a začínají s kombinací.
     
    17:09
    Cooley chtěl Hävelida překvapit rychlým zakončením zpoza branky, ale nepovedlo se mu to. Švédský gólman byl u své pravé tyče připraven a přikrývá kotouč lapačkou. Hra je přerušena.
    15:56 Frank NAZAR - 2:2
     
    15:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Lekkerimäki v individuální akci neuspěl proti americkému obránci a Chesley tak mohl založit rychlou ofenzivu USA. FRANK NAZAR prošel celým útočným pásmem a z nulového úhlu našel skulinku mezi levou tyčí a tělem švédského brankáře. Asistence: Tyler Duke.
     
    14:43
    Američané se usadili v útočném pásmu a na konci kombinace stál v prostoru mezi kruhy Casey. Jeho prudká rána mu ovšem úplně nesedla a skončila na levém betonu švédského brankáře.
    13:12 Noah ÖSTLUND - 1:2
     
    13:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko bleskově otáčí vývoj utkání. Reprezentace Tre Kronor založila útok z vlastního pásma a NOAH ÖSTLUND se ocitl v situaci, kdy byl v mezikruží proti dvěma bránícím hráčům USA. Nepovedlo se mu projít úplně lehce a kotouč se otřel o hokejku jednoho z Američanů a vyletěl do vzduchu. Ovšem i v takového situaci jej švédský útočník dokázal usměrnit za Augustinova záda. Asistence: Jonathan Lekkerimäki, Liam Öhgren.
    12:09 Oskar PETTERSSON - 1:1
     
    12:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Howard na hranici útočného a středního pásma chyboval, čehož využil Calle Odelius. Švédský obránce poslal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, kde čekal OSKAR PETTERSSON. Na levém křídle se mu ještě nabízel spoluhráč, ale Pettersson to vzal na sebe a z pravého křídla vystřelil přes obránce do levého horního rohu. Asistence: Calle Odelius.
     
    11:17
    Lekkerimäkiho střelu z pravého kruhu zablokoval obránce Powell. Zatím sledujeme velmi atraktivní utkání s šancemi na obou stranách.
     
    09:23
    Na druhé straně zakončoval nikým nebráněn McGroarty a kotouč po jeho střele klouzal okolo brankové čáry. Hävelid jej zastavil na poslední chvíli.
     
    08:25
    Obrovská chyba amerického brankáře. Augustine chtěl zastavit přečíslení Švédů, vyjel proti dvojici hráčů ve žlutých dresech, jenže svou hokejkou kotouč netrefil. Öhgren s Östlundem tak stáli před prázdnou bránou, ale kotouč končí pouze na levé tyči.
     
    08:15
    Hraje se v útočném pásmu USA, ale Švédové velmi dobře brání a nedovolují svému soupeři střílet.
     
    06:49
    Spojené státy hrají v plném počtu, ovšem i v oslabení byl celek z USA blíže vstřelené brance než jejich soupeř v přesilovce.
     
    06:18
    Kaplan se ocitl v brejku ve vlastním oslabení. Na útočné polovině byl úplně sám, ale švédský brankář proti jeho střele vytasil vyrážečku.
     
    05:59
    Švédové se přesunuli zpět do útočného pásma a kombinují. Střílí hlavně z mezikruží a stahují se čím dál blíže k brankovišti.
     
    05:04
    Lekkerimäki nejprve Spojeným státům nedovolil vyhodit, ale o pár sekund později už si Američani vypracovali přečíslení tři na dva. V ofenzivní akci to na sebe vzal obránce Hutson, který obešel švédského hráče a nastěhoval se těsně před brankoviště. Hävelid se přilepil ke své pravé tyči a kotouč zastavil.
     
    04:49
    Vyloučení v týmu USA:
    Cutter Gauthier – 2 min., sekání.
     
    04:27
    Švédsko hraje v signalizované výhodě. Obránce Good Bogg z vrcholu levého kruhu jen těsně minul vzdálenější horní roh.
     
    03:19
    Švédové měli na hokejce srovnání, a to hned dvakrát. V prvním případě ztečoval prudkou ránu Bystedta McGroarty a Augustine tak nemusel vůbec zasahovat. Ve druhé šanci se ocitl Lekkerimäki, jenž ujel po levém křídle, ale zakončení na betony mu nevyšlo podle představ.
    02:24 Ryan LEONARD - 1:0
     
    02:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První střela RYANA LEONARDA se od Hävelidovy výstroje odrazila zpět do hry a Spojené státy se s pukem přestěhovaly za branku. V mezikruží poté kotouč uhájil Devin Kaplan, jenž nabil zpátky Leonardovi, který svou střelu z první poslal k volné bližší tyči. Asistence: Devin Kaplan.
     
    01:28
    Brzustewicz pálil od modré a na hranici brankoviště byl na teč připraven Nazar. Útočník USA kotouč netrefil, ale dostal se k dorážce, jelikož puk zůstal vedle levého betonu Huga Hävelida.
     
    01:07
    V útoku jsou také Švédové. Střela od modré čáry ovšem mířila vysoko nad a hra je přerušena. Kotouč skončil v ochranné síti.
     
    00:55
    Gauthier dostal na pravém kruhu hodně prostoru a trefuje spojnici břevna a bližší tyče. Američané se do první velké příležitosti dostali hned v úvodní minutě.
     
    00:27
    Chesley založil útok z vlastní pásma a sám se ocitl také ve střelecké pozici na levém křídle. Do zakončení se ovšem nedostal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
    Trenér: Adam Nightingale

    Švédsko: H. Hävelid (Swedin) – Norén, M. Hävelid, Good Bogg, Salomonsson, E. Pettersson, Odelius, Lindstein – Öhgren, Östlund, Lekkerimäki – Stenberg, Bystedt, O. Pettersson – Tell, Wagner, Almgren – Born, Suzdalev, Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Rozhodčí: Iwert, Langin – Hautamaki, Wyonzek.
     
    Švédsko

    Na úvod šampionátu sice nejprve ztratili zápas s Lotyšskem, což bylo obrovské překvapení, a výrazně to mohlo zamíchat s kartami ve skupině B. Ve druhém utkání skupiny už ale roli favorita potvrdili a Švýcary přehráli 6:2.

    V závěrečném klání tak v již výše zmíněném souboji hráli s Finy a díky těsnému vítězství 4:3 obsadili ve své skupině první místo. Díky němu šli ve čtvrtfinále na domácí Němce, s nimiž si poradili hladce 7:1. Daleko větší drama na ně však čekalo v semifinále proti Finsku. To rozhodl Jonathan Lekkerimäki 32 sekund před koncem hrací doby. Švédové tak po vítězství 2:1 postoupili do finále.

    Výsledky ve skupině:
    Lotyšsko – Švédsko 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
    Švédsko – Švýcarsko 6:2 (0:0, 1:2, 5:0)
    Švédsko – Finsko 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)

    Výsledky v play-off:
    Švédsko – Německo 7:1 (3:0, 1:1, 3:0)
    Švédsko – Finsko 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

    Nejproduktivnější hráči:
    Jonathan Lekkerimäki – (4+7)
    Mattias Hävelid – (4+5)
    Noah Östlund – (2+6)
     
    USA

    Američané ukázali svou sílu hned v prvním zápase proti Kanadě. Svého soupeře nepustili ani jednou do vedení a nasázeli mu hned osm branek.

    Ofenziva týmu USA se připomněla i o den později proti českému týmu, ten ovšem dokázal zámořskému rivalovi vzdorovat nejstatečněji. Češi se dostali do vedení, které si přenesli do druhé třetině. V prostředním dějství ovšem polevili, čehož Američané dokázali využít a rozhodli čtyřmi brankami. Následně už se výsledek jen korigoval.

    Hráči Spojených států si zastříleli proti Německu. Ve svém posledním zápase základní části Američané zcela dominovali a prosadili se dohromady desetkrát.

    Ve čtvrtfinále USA jednoznačně přehrály Lotyšsko a do semifinále postoupily po výsledku 13:3. V semifinále pak narazili Američané na český tým a jejich utkání vypadalo úplně stejně jako v základní skupině. Favorité vyhráli poměrem 6:1.

    Výsledky ve skupině:
    Kanada – USA 3:8 (0:2, 3:4, 0:2)
    USA – Česko 6:2 (0:1, 4:0, 2:1)
    USA – Německo 10: 2 (3:0, 5:0, 2:2)

    Výsledky v play-off:
    ČF: USA – Lotyšsko 13:3 (6:1, 3:0, 4:2)
    SF: USA – Česko 6:1 (0:1, 5:0, 1:0)

    Nejproduktivnější hráči:
    Isaac Howard (6+4)
    Logan Cooley (3+6)
    Cutter Gauthier (3+5)
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky mládežnického hokeje. Ve finále na MS hráčů do 18 let v německém Landshutu se o zlatou medaili utkají týmy USA a Švédska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 3. Leonard (Kaplan), 16. Nazar (Duke), 37. McGroarty (Cooley), 57. McGroarty (Snuggerud, Gauthier) – 13. O. Pettersson (Odelius), 14. Östlund (Lekkerimäki, Öhgren), 32. Öhgren (M. Hävelid, Lekkerimäki), 36. Östlund (O. Pettersson, M. Hävelid), 50. Öhgren (Lekkerimäki), 60. Lekkerimäki (M. Hävelid)


    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
    Trenér: Adam Nightingale

    Švédsko: H. Hävelid (Swedin) – Norén, M. Hävelid, Good Bogg, Salomonsson, E. Pettersson, Odelius, Lindstein – Öhgren, Östlund, Lekkerimäki – Stenberg, Bystedt, O. Pettersson – Tell, Wagner, Almgren – Born, Suzdalev, Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Rozhodčí: Iwert, Langin – Hautamaki, Wyonzek
    bahis siteleri