Finsko – Česko cz 4:1 (kon.) | USA – Švédsko 4:6 (kon.)
konec
USA
4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Švédsko
Neděle 01.05.2022, 18:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Finále
Partner:
     
    59:57
    Vyloučení v týmu USA:
    Isaac Howard – 5 min. + OK,
    Jimmy Snuggerud – 2 min.,
    Cutter Gauthier – 2 min..

    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Calle Odelius – 2 min., hrubost.
    59:29 Jonathan LEKKERIMÄKI - 4:6
     
    59:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Mattias Hävelid dostal puk do středního pásma, kde si jej přebral JONATHAN LEKKERIMÄKI. Nejproduktivnější hráč švédského výběru dopravil kotouč do prázdné brány, čímž definitivně rozhoduje o zisku zlaté medaile pro svůj tým. Asistence: Mattias Hävelid.
     
    59:16
    Opět se vhazovalo mezi modrými čarami, ale tentokrát už Augustine na střídačce zůstává.
     
    58:23
    Hraje se v útočném pásmu USA, Augustine míří na střídačku.
    56:49 Rutger MCGROARTY - 4:5
     
    56:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané odvolali gólmana, proměňují přesilovku a tři minuty před koncem třetí třetiny snižují na rozdíl jednoho gólu. Přesnou trefou si Spojené státy potvrdily dobrou práci v předbrankovém prostoru, když kombinace skončila v mezikruží u RUTGARA MCGROARTYHO, jenž bleskově zakončil po ledě. Asistence: Jimmy Snuggerud, Cutter Gauthier.
     
    56:30
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Östlund – 2 min., sekání.
     
    54:12
    Po úspěšných zákrocích švédského brankáře se v Hävelidově brankovišti strhla potyčka. Cooley dostává menší trest z hrubost, Östlund putuje na trestnou lavici za krosček. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    50:37
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Oskar Pettersson – 2 min., držení.
    49:41 Liam ÖHGREN - 3:5
     
    49:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Američané sice mají více ze hry, ale Švédové navyšují své vedení. Jonathan Lekkerimäki s LIAMEM ÖHGRENEM se dostali do přečíslení dva na jednoho a švédský kapitán bránícího hráče obešel a následně si s gólmanem USA poradil povedenou kličkou do bekhendu. Asistence: Jonathan Lekkerimäki
     
    43:22
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Östlund – 2 min., podrážení.
     
    41:10
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Dennis Good Bogg – 2 min., sekání.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu USA:
    Frank Nazar – 2 min., podrážení.
    36:03 Rutger MCGROARTY - 3:4
     
    36:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané vsadili na rychlé a krátké přihrávky, což se vyplatilo. Ještě při hře čtyři na čtyři se po přihrávce od modré čáry na vrcholu pravého kruhu napřáhl RUTGER MCGROARTY a bez přípravy poslal kotouč do levého horního rohu. Asistence: Logan Cooley.
     
    35:51
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Elias Salomonsson – 2 min., držení.
    35:14 Noah ÖSTLUND - 2:4
     
    35:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové odskakují na rozdíl dvou branek. Američanům se z předbrankového prorostu nepodařilo vyhodit, a tak pokračovala přesilovková kombinace na pravém křídle. Tam si také kotouč našel NOAH ÖSTLUND a poslal jej do bližšího horního rohu. Asistence: Oskar Pettersson, Mattias Hävelid.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu USA:
    Cutter Gauthier – 2 min., hákování.
     
    33:16
    Vyloučení v týmu USA:
    Frank Nazar – 2 min., podrážení.
    31:59 Liam ÖHGREN - 2:3
     
    31:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko využívá přesilovou hru. LIAM ÖHGREN v předchozí situaci kroutl hlavou, protože před prázdnou bránou promáchl, ale tentokrát už mu to vyšlo. Na levém kruhu si našel střeleckou pozici v ostrém úhlu a zakončil mezi brankářovu pravou ruku a tělo. Asistence: Mattias Hävelid, Jonathan Lekkerimäki.
     
    31:41
    Stramel neproměnil svůj brejk. Sám před Hävelidem přestřelil.
     
    31:15
    Vyloučení v týmu USA:
    Ryan Chesley – 2 min., podrážení.
     
    31:10
    Americký kapitán McGroarty jel sám na branku a mohl svůj tým krátce po polovině druhé třetiny dostat do vedení. To se mu nakonec nepovedlo, protože Hävelid si se střelou mezi betony poradil.
    15:56 Frank NAZAR - 2:2
     
    15:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Lekkerimäki v individuální akci neuspěl proti americkému obránci a Chesley tak mohl založit rychlou ofenzivu USA. FRANK NAZAR prošel celým útočným pásmem a z nulového úhlu našel skulinku mezi levou tyčí a tělem švédského brankáře. Asistence: Tyler Duke.
    13:12 Noah ÖSTLUND - 1:2
     
    13:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko bleskově otáčí vývoj utkání. Reprezentace Tre Kronor založila útok z vlastního pásma a NOAH ÖSTLUND se ocitl v situaci, kdy byl v mezikruží proti dvěma bránícím hráčům USA. Nepovedlo se mu projít úplně lehce a kotouč se otřel o hokejku jednoho z Američanů a vyletěl do vzduchu. Ovšem i v takového situaci jej švédský útočník dokázal usměrnit za Augustinova záda. Asistence: Jonathan Lekkerimäki, Liam Öhgren.
    12:09 Oskar PETTERSSON - 1:1
     
    12:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Howard na hranici útočného a středního pásma chyboval, čehož využil Calle Odelius. Švédský obránce poslal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, kde čekal OSKAR PETTERSSON. Na levém křídle se mu ještě nabízel spoluhráč, ale Pettersson to vzal na sebe a z pravého křídla vystřelil přes obránce do levého horního rohu. Asistence: Calle Odelius.
     
    08:25
    Obrovská chyba amerického brankáře. Augustine chtěl zastavit přečíslení Švédů, vyjel proti dvojici hráčů ve žlutých dresech, jenže svou hokejkou kotouč netrefil. Öhgren s Östlundem tak stáli před prázdnou bránou, ale kotouč končí pouze na levé tyči.
     
    06:18
    Kaplan se ocitl v brejku ve vlastním oslabení. Na útočné polovině byl úplně sám, ale švédský brankář proti jeho střele vytasil vyrážečku.
     
    04:49
    Vyloučení v týmu USA:
    Cutter Gauthier – 2 min., sekání.
    02:24 Ryan LEONARD - 1:0
     
    02:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První střela RYANA LEONARDA se od Hävelidovy výstroje odrazila zpět do hry a Spojené státy se s pukem přestěhovaly za branku. V mezikruží poté kotouč uhájil Devin Kaplan, jenž nabil zpátky Leonardovi, který svou střelu z první poslal k volné bližší tyči. Asistence: Devin Kaplan.
     
    00:55
    Gauthier dostal na pravém kruhu hodně prostoru a trefuje spojnici břevna a bližší tyče. Američané se do první velké příležitosti dostali hned v úvodní minutě.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 3. Leonard (Kaplan), 16. Nazar (Duke), 37. McGroarty (Cooley), 57. McGroarty (Snuggerud, Gauthier) – 13. O. Pettersson (Odelius), 14. Östlund (Lekkerimäki, Öhgren), 32. Öhgren (M. Hävelid, Lekkerimäki), 36. Östlund (O. Pettersson, M. Hävelid), 50. Öhgren (Lekkerimäki), 60. Lekkerimäki (M. Hävelid)


    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
    Trenér: Adam Nightingale

    Švédsko: H. Hävelid (Swedin) – Norén, M. Hävelid, Good Bogg, Salomonsson, E. Pettersson, Odelius, Lindstein – Öhgren, Östlund, Lekkerimäki – Stenberg, Bystedt, O. Pettersson – Tell, Wagner, Almgren – Born, Suzdalev, Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Rozhodčí: Iwert, Langin – Hautamaki, Wyonzek
    bahis siteleri