Leverkusen – Frankfurt 2:0 (kon.) | Mönchengladbach – RB Lipsko 3:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:0 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Pondělí 02.05.2022, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bayer Leverkusen potvrdil roli favorita a udělal další důležitý krok k účasti v příštím ročníku Ligy mistrů, na domácí půdě porazil Eintracht Franfurt 2:0.

    Důležitý první gól vstřelil v 18. minutě Paulinho, který po nahrávce Diabyho prostřelil Trappa z levé strany šestnáctky mezi nohama. V průběhu úvodního dějství se trefil i Schick, jeho gól nicméně neplatil pro ofsajd. Patrik Schick se nenechal rozhodit a v úvodu druhé půle vstřelil gól, který již platil. V pravý čas na něj posunul míč Diaby a český útočník taktéž našel mezeru mezi nohama Trappa. Zbytek střetnutí si Bayer pohlídal bez problémů, soupeř nekladl výrazný odpor.

    Svěřenci kouče Seoaneho jsou velmi blízko k jistotě Ligy mistrů. Vytěžili z faktu, že Borussia Mönchengladbach v souběžně hraném utkání porazila páté Lipsko 3:1, právě na něj Bayer navýšil náskok na pět bodů, což znamená, že ve zbývajících dvou střetnutích mu stačí jedno vítězství, a to ještě za předpokladu, že Freiburg i Lipsko svá obě zbývající klání zvládnou vítězně. (22:32:09)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 5:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nechybělo moc, aby skóroval náhradník za Patricka Schicka. Lucas Alario se skluzem položil do stříleného centru Baumgartlingera, zakončil však výrazně vedle pravé tyče.
     
    90+1
    Červeno-černí kontrolují hru na útočné polovině. Hosté definitivně ztratili zájem o presink, jejich hlavním cílem se zdá býti neinkasování třetího gólu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Zprvu to vypadalo, že nově příchozí Mitchel Bakker zkusí zahrozit z protiútoku, ale poté, co se dostal na útočnou polovinu, tak zpomalil a pošetřil cenné vteřiny u levé lajny.
     
    88
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Daley Sinkgraven.
     
    87
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Sardár Azmún, přichází Julian Baumgartlinger.
     
    86
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Lucas Alario.
     
    85
    Kolem dvou protihráčů se Patrik Schick protáhl, avšak do cesty se mu okamžitě postavil třetí, a sice Evan Ndicka, stoper Eintrachtu českému útočníkovu sebral míč čistým způsobem.
     
    84
    Z pravé strany si troufl na centr Moussa Diaby. Svým centrem hledal na penaltě Patrika Schicka, jenž se natlačil před Almamyho Tourého příliš pozdě.
     
    83
    Střídání způsobilo ještě větší úpadek kvality zápasu. Všechny tyto faktory hrají ve prospěch Bayeru, ten je velmi blízko k zisku důležitých tří bodů.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Gonçalo Paciência, přichází Dajči Kamada.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Paulinho, přichází Mitchel Bakker.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Exequiel Palacios.
     
    80
    Paulinho naznačil kličku Hasebemu, aby nakonec posunul míč po své pravici Diabymu. Do jeho přetaženého centru se z první opřel Schick, napálil Ndicku a vybojoval roh.
     
    79
    Robert Andrich prvním dotekem skvěle posunul balón po levé lajně na sprintujícího Moussu Diabyho, jenž nahrával pod sebe Schickovi, střela z první pravačkou skončila na blokujícím Sowovi.

    Milan Huppert

    Branky: 18. Paulinho (Diaby), 51. Schick (Diaby)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 5:8.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba, Hincapié – Aránguiz (81. Palacios), Andrich – Diaby (88. Sinkgraven), Azmún (87. Baumgartlinger), Paulinho (81. Bakker) – Schick (86. Alario).
    Náhradníci: Grill, Luňov.

    Trenér: Gerardo Seoane

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta (46. Touré), Hasebe (C), Ndicka – Chandler, Jakić, Hrustic, Kostić (46. Knauff) – Hauge (46. Lammers), Ache (73. Sow) – Paciência (82. Kamada).
    Náhradníci: Grahl – Barkok, da Costa, Ilsanker.

    Trenér: Oliver Glasner

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Achmüller
    bahis siteleri