Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 3:2 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
3:2 (0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)
Švýcarsko
Sobota 07.05.2022, 16:00 • Avicii Aréna, Stockholm, Švédsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:54 Henrik TÖMMERNES - 3:2
     
    62:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrat je dokonán! Švédové se usadili v útočné třetině, HENRIK TÖMMERNES dostal přesnou přihrávku před branku od Joela Kellmana a poněkud kostrbatě dostal kotouč za Reta Berru, jenž se už nestačil přemístit. Švédové tak berou dva body do tabulky. Asistence: Joel Kellman a Rasmus Asplund.
     
    60:38
    A stejná situace i na druhé straně, tentokráte v podání Lucase Wallmarka. I Reto Berra se zaskvěl, soupeře vybruslil a nedal mu prostor umístit puk za jeho záda.
    60:15 Meier neuspěl v nájezdu na brankáře
     
    60:15
    V obrovské šanci se ocitl Timo Meier, jenž jel zcela sám na Högberga. Tomu sice puk po svižné střele vypadl, avšak švédský brankář jej dokázal zachytit ještě před brankovou čárou.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:00
    Švédové přestáli oslabení a stále se tak drží ve hře o první body v tomto turnaji.
     
    56:25
    V předbrankovém prostoru udělal pěknou neplechu Eggenberger. Chyběl mu jen kousek k tomu, aby opět zvrátil vedení na stranu Švýcarů. Högberg ale nakonec celou situaci uklidnil přesným zákrokem.
     
    55:00
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Oskar Lang – 2 min., podrážení.
    52:11 Oliver EKMAN-LARSSON - 2:2
     
    52:11
    Švédsko právě vstřelilo branku! Další využitá přesilovka a v Avicii Aréně je vyrovnáno! Po dlouhém souboji za brankou se kotouč dostal na modrou čáru k OLIVERU EKMANU-LARSSONOVI. Ten si zpracoval a precizní střelou zápěstím vyrovnal skóre. Asistence: Linus Karlsson.
     
    51:04
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Andres Ambühl – 2 min., hákování.
     
    50:03
    Dnešní utkání sleduje 9002 diváků.
    47:04 Emil BEMSTRÖM - 1:2
     
    47:04
    Švédsko právě vstřelilo branku! Přesilovkový tlak přinesl své ovoce! EMIL BEMSTRÖM dostal nabito na hranici levého kruhu, odkud nekompromisní střelou z první prostřelil Reta Berru. Asistence: Henrik Tömmernes.
     
    45:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Christian Marti – 2 min., podrážení.
     
    44:35
    Švédové jsou kompletní.
     
    42:34
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Linus Karlsson – 2 min., podrážení.
     
    41:03
    Švýcaři v plném počtu.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Nando Eggenberger – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    39:04
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    35:24
    Obrovská šance Švýcarů, ve které se ocitl Kunzle. Poté, co se obraně podařilo ustát závar před Berrou, se hráč s pětasedmdesátkou na zádech vydal do úniku. Snažil se o prudké zakončení, avšak to skončilo pouze na Högbergových betonech.
     
    32:58
    Tentokráte Berra musel vytahovat kotouč až z brankové čáry. A opět u toho byl Bemström. Švýcaři poté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    22:31
    Nebezpečně nahazoval Oliver Ekmann-Larsson. Puk před Berrou poskakoval, nikdo ze Švédů jej ale nedokázal umístit za brankovou čáru.
    19:55 Janis MOSER - 0:2
     
    19:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Tak přeci jen ještě stihli Švýcaři přesilovku využít! JANIS MOSER se napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě. Brankář Högberg měl situaci o to složitější, jelikož Moserovu ránu tečoval jeden ze švédských obránců. Asistence: Timo Meier a Nico Hischier.
     
    19:35
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Oskar Lang – 2 min., sekání.
     
    19:00
    Beží poslední minuta první třetiny.
     
    14:57
    Doslova z ničeho se teď dostal do velké příležitosti Lucas Wallmark, jenž zachytil rozehrávku Švýcarů a pelášil na Berru. Ten předvedl úspěšný zákrok a nedovolil soupeři vyrovnat.
     
    11:52
    Obrovská šance Švýcarů! Před brankou se ocitl zcela osamocený Timo Meier. Dostal ideální přihrávku, vypálil z první, ale narazil na připraveného Högberga. Švédský brankář se nyní zaskvěl.
     
    10:56
    Švýcarsko je kompletní.
     
    08:57
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Calvin Thürkauf – 2 min., sekání.
    08:57 Bertschy se dostal do úniku
     
    08:57
    A mohlo to být hned o dvě branky! Bertschy se dostal do samostatného úniku, avšak švédského brankáře se mu nakonec překonat nepodařilo.
    08:20 Timo MEIER - 0:1
     
    08:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Švýcarsko jde do vedení! TIMO MEIER dostal puk na levý kruh a prudkou střelou zápěstím otevřel skóre! Asistence: Nico Hischier.
     
    07:30
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Janis Moser – 2 min., sekání.
     
    07:30
    První rána na Högberga v této přesilovce přišla od Mike Künzleho. Následně se Kellman dostali do rychlého přečíslení, které ale bylo kvůli nedovolenému zákroku zastaveno. Jde se do čtyř.
     
    06:47
    Švýcaři si zahrají přesilovou hru, za držení míří na trestnou lavici Jonathan Pudas.
    Marken.cz

    Lukáš Losleben

    Branky a nahrávky: 48. Bemström (Tömmernes), 53. Ekman-Larsson (Karlsson), 63. Tömmernes (Kellman, Asplund) – 9. Meier (Hischier), 20. J. Moser (Meier, Hischier)


    Švédsko: Högberg (Hellberg) – Ekman-Larsson, Pudas, Tömmernes (A), Folin, Lindholm, J. Pettersson, Roos – Nordström (C), Wallmark (A), Bemström – Asplund, Kellman, Friberg – Berggren, A. Bengtsson, Karlsson – Söderblom, Aman, Lang.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Švýcarsko: Berra (Aeschlimann) – Fora (C), J. Moser, Loeffel, Marti, Glauser, Kukan, Egli – Riat, Hischier, Meier – Bertschy, Thürkauf, Scherwey (A) – Ambühl (A), Corvi, Rod – Eggenberger, Heim, Miranda – Künzle.
    Trenér: Patrick Fischer

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Daniel Pražák – Daniel Persson, Andreas Svensson

    Diváci: 9002
    bahis siteleri