Slavia – Sparta 1:2 (kon.) | Plzeň – Ostrava 1:0 (kon.) | Slovácko – Hr. Králové 3:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
1:2 (1:1)
AC Sparta Praha
Neděle 15.05.2022, 17:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA - Skupina o titul • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Slavie budou chtít na letošní nadstavbovou část asi hodně rychle zapomenout. Nejprve jim v ní utekl titul mezi prsty a se sezónou se navíc rozloučili porážkou s úhlavním rivalem.

    Fotbalově kvalitnější byl první poločas. Hosté se v něm ujali vedení ve 20. minutě, kdy míč po rohu propadl na zadní tyč, kde ho uklidil do sítě Tomáš Čvančara. Rudí pak navíc nevyužili pár nadějných brejků a ve 39. minutě se naopak prosadil Petr Ševčík, který zamířil přesně poté, co mu v šestnáctce vrátil míč Hovorka. Po změně stran se na šance dlouho čekalo. V 78. minutě byl po faulu na Traorého oceněn druhou žlutou kartou Wiesner a Sparta tak dohrávala o deseti. Přesto se nakonec radovala. Karabec totiž pro hosty vybojoval přímý kop z blízkosti šestnáctky, který zužitkoval krásnou střelou do šibenice Adam Hložek. V závěru pak sešívaní přišli o zraněného Hovorku a v nastavení i o vyloučeného Plavšiće, jenž neudržel nervy poté, co ho fauloval Haraslín. Sparta tedy zvítězila v Edenu 2:1. (19:04:20)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Možná závěrečnou střelu zápasu vyslal Ondřej Lingr, který z voleje netrefil prostor mezi tyčemi. Kope se od brány Sparty, domácí záložník reklamuje roh marně.
     
    90+4
    Slávisté dohrávají v devíti. Kromě vyloučeného Plavšiće nepokračuje ani zraněný Hovorka. Střídat už kouč Trpišovský nemůže.
     
    90+4
    Dva rohy Slavie v krátkém sledu. Do šestnáctky šel i Mandous, který se teď ale musí rychle vracet.
     
    90+2
    Čtvrtý rozhodčí signalizoval, že se bude nastavovat čtyři minuty, ale za předchozí šarvátku se ještě bude určitě k této porci ještě něco přidávat.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým SK Slavia Praha (Maxym Talovierov).
     
    90+1
    Haraslín si ze situace odnáší žluté napomenutí.
    90+1. Plavšić neudržel nervy a po konfliktu s Haraslínem viděl červenou
     
    90+1
    Srdjan Plavšić teď totálně neudržel nervy! Lukáš Haraslín ho fauloval, což Plavšić neunesl a do slovenského záložníka se pustil. Srbský fotbalista dostal červenou kartu!
     
    90
    Zatímco se Hovorka odpravil za postranní čáru, hra pokračuje. Teď to je tedy 10 na 10. Rozhodčí dal žlutou kartu Mosesovi Usorovi, jenž zatáhl za záchrannou brzdu proti Sáčkovi.
     
    89
    Po odvráceném centru budou slávisté zahrávat rohový kop. Mimo hru zůstal na zemi David Hovorka. Tentokrát už to bude asi nějaký závažnější problém.
     
    88
    Slávisté už mají jen pár minut na to, aby odvrátili porážku. Určitě se nechtějí loučit se sezónou nezdarem v derby.
     
    87
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Maxym Talovierov.
     
    86
    Sparťané v deseti hájí vedení. Nyní drželi míč u rohového praporku, kde získali i autové vhazování.
     
    85
    Do zakončení se dostal domácí debutant Moses Usor. Z pravé strany zamířil levačkou mimo.
     
    85
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Adam Karabec, přichází Ladislav Krejčí st..
    ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Patrik Vydra.
    83. Adam HLOŽEK - 1:2
     
    83
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pokud se ADAM HLOŽEK dnes loučí s českou ligou, tak to udělal tím nejlepším možným způsobem! Přímý kop z hranice šestnáctky rozehrával právě on. Zvolil tvrdou střelu, která zaplula přesně do levé šibenice z pohledu Mandouse. Bylo to sice na stranu brankáře, ovšem tohle bylo v podstatě nechytatelné – 1:2.

    Martin Augustin

    Branky: 39. Ševčík (Hovorka) – 20. Čvančara (Hancko), 83. Hložek

    Karty:   32. Traoré (SLA), 45+1. Hovorka (SLA), 90. Usor (SLA), 90+1. Talovierov (SLA) – 13. Pešek (SPA), 49. Vitík (SPA), 59. Wiesner (SPA), 90+1. Haraslín (SPA)   78. Wiesner (SPA)   90+1. Plavšić (SLA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:1. Rohy: 10:1.
    SK Slavia Praha: Mandous – Ousou, Kúdela, Hovorka, Jurásek (64. Lingr) – Samek (46. Plavšić), Holeš (80. Usor) – Oscar, Traoré, Ševčík (87. Talovierov) – Tecl (C) (64. Fila).
    Náhradníci: Kolář – Kačaraba.

    Trenér: Trpišovský

    AC Sparta Praha: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Suchomel – Souček (62. Sáček), Krejčí ml. (C) – Pešek (71. Haraslín), Karabec (85. Krejčí st.), Hložek (85. Vydra) – Čvančara (62. Minčev).
    Náhradníci: Holec – Dočkal.

    Trenér: Horňák

    Rozhodčí: Klíma – Kubr, Kříž

    Diváci: 18 131
    thejrc.org