Zápy – Slavia B 2:3 (kon.)
konec
SK Zápy
2:3 (0:2)
SK Slavia Praha B
Sobota 18.06.2022, 17:00Česká fotbalová liga - baráž o F:NL
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobré sobotní odpoledne, dnes je na programu odveta baráže o postup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi SK Zápy a SK Slavia Praha B.

    V úvodním duelu zvítězili sešívaní, kteří na domácím hřišti porazili Zápy v poměru 2:1 díky trefám Zachovala a Nováka. Kdo uspěje v odvetě?

    To pro další budoucnost až tak podstatné není. Vzhledem k tomu, že Zápy nepodaly přihlášku do druhé nejvyšší soutěže a neúčastní se licenčního řízení z důvodu nevyhovujícího hřiště, rezerva Slavie coby vítěz ČFL skupiny A postoupí do F:NL.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Zápy: Hrubeš – M. Jelínek (C), Duben, Růžek, Mikor, Woitek, Petrlák, Janko, Putz, Kubů, J. Jelínek.
    Náhradníci: Durov, Doležal, Matějka, Zoubek
    Trenér: Petr Vrabec.

    SK Slavia Praha B: Kolodziej – Fatrdle, Hunal, Konečný, Beránek – Žitný – Novák, Planka, Kolář – Šubert (C), Toula.
    Náhradníci: Slavata – Hájek, Jinoch, Behenský, Zachoval, Zelenka.
    Trenér: Marek Jarolím.

    Rozhodčí: Jansa – Ježek, Schmeiser.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Toula dostal solidně naloženo ve středu hřiště a ocitá se v péči masérů. Zdá se, že ve hře bude moci pokračovat.
     
    5
    Slávisté rychle otočili hru a Petrlák průnik Pražanů raději zastavuje faulem, kdy jednomu z hostujících hráčů přidržel dres a sudí Jansa to dobře viděl, žlutá pro domácího borce.
     
    6
    Domácí se sice zlobí, ale marně. Jejich postup před šestnáctku zastavil zdvižený praporek pomezního – ofsajd.
     
    8
    Fatrdle hledal svým centrem do vápna někoho ze svých spoluhráčů, ale na balon si naskočil Duben a odhlavičkoval ho do bezpečí.
     
    9
    Pokus domácích o rychlý přechod na útočnou polovinu hřiště byl neúspěšný vinou nepřesnosti. Aut pro sešívané.
     
    10
    Teď už to vypadalo pro Zápy nadějněji, Janko se s míčem na noze blížil šestnáctce, jenže těsně před ní ho odzbrojili slávističtí mladíci.
     
    11
    Nepřesnost tentokrát na druhé straně, Hrubeš uvede míč do hry odkopem od své brány.
     
    12
    První zajímavá šance! Putz se s balonem u nohy dostal k šestnáctce, přiťukl míč Janu Jelínkovi, jehož technickou střelu zastavilo břevno slávistické brány!
     
    13
    Tým Slavia B právě vstřelil branku!
    A pozor! Hned po první velké šanci domácích přichází slávistická – gólová – odpověď! DANIEL TOULA dostal ideální pas do běhu, obešel gólmana Hrubeše a střelou z ostrého úhlu dokázal balon odrazem o tyč procpat do brány!
     
    14
    Slávisté chybovali v rozehrávce a solidně si zavařili, Zápy toho ovšem nedokázaly využít.
     
    15
    Hraje se ovšem pořád před Kolodziejem. Roh pro domácí.
     
    16
    A repete – další roh pro Zápy.
     
    16
    Ani z něj ovšem neplyne pro bránu Slavie žádné nebezpečí. Domácí rozehráli roh na přední tyč, ale tam byli připraveni hosté, kteří odkopli míč až na polovinu soupeře.
     
    18
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Jiří Duben, přichází Filip Zoubek.
     
    19
    Po delší odmlce se ozvali hosté. Akci zakončil Planka nepřesnou střelou. Následuje výkop od domácí brány.
     
    21
    Slávistický kapitán Šubert se prosmýkl kolem jednoho z domácích hráčů, poslal míč do vápna, kde ho ovšem brzy získali domácí a osvobozují se.
     
    22
    Toula dostal další zajímavý balon za obranu, ale nacházel se v ofsajdu.
     
    23
    Roh pro Zápy, tentokrát z pravé straně. Co z něj bude?
     
    24
    Jelínek se dostal k hlavičce na zadní tyči, ale byl v záklonu. Domácí pak rychle získali balon znovu na své kopačky a po centru Petrláka je z toho další roh.
     
    25
    Ten ovšem nepřinesl nic nebezpečného.
     
    25
    Rozhodčí Jansa přerušil hru, hráči obou celků se mohou občerstvit.
     
    27
    Slávistické obléhání domácí šestnáctky nemělo dlouhého trvání, směr hry se opět obrací.
     
    28
    Putz si nyní ve středu pole počínal nedovoleně, balon tak získali sešívaní a už rozjíždí svou kombinaci.
     
    29
    Domácí se teď trochu zlobí na rozhodčího. Zápy se totiž hnaly dopředu v zajímavém přečíslení čtyři na dva, jenže Kubů byl v ofsajdu.
     
    31
    V dobré pozici se ocitl domácí kapitán Martin Jelínek, který z hranice vápna mohl pálit. Zkusil to technickým obstřelem na pravý horní růžek brány, jenže slávistickou svatyni přestřelil. Tohle se rozhodně dalo vyřešit lépe.
     
    33
    Domácí se dál drží více na míči, ale slávisté je zatím – pokud pomineme příležitosti Jelínka – nepouštějí.
     
    35
    Teď to ovšem Zápy sehrály skvěle. Střídající Zoubek našel parťáka Kubů, ten míč přiťukl Růžkovi, jehož tečovaná střela z dobré pozice si cestu do brány nenašla! Roh pro domácí.
     
    37
    Z rohu sice domácí nevytěžili zhola nic, teď ale Petrlák akrobaticky hezky poslal míč do prostoru penalty, kam si naběhl Kubů, u balonu byl ovšem o chviličku dřív slávistický gólman Kolodziej.
     
    39
    Tým Slavia B právě vstřelil branku!
    To je panečku efektivita! Slávisté už vedou o dvě branky poté, co skvěle využili rychlý brejk. DANIEL TOULA dostal míč do běhu, trknul do něj špičkou kopačky a poslal míč kolem vyběhnuvšího Hrubeše do sítě – 0:2!
     
    41
    Domácí okamžitě po druhé inkasované brance zvýšili útočnou aktivitu.
     
    43
    Standardka pro Zápy zhruba třicet metrů od slávistické brány. Míč už si chystá Jan Jelínek.
     
    44
    Jeho centr ovšem odvrátila slávistická defenziva a nyní už sešívaní spěchají s míčem dopředu ...
     
    45
    ... a vybojovali roh.
     
    45
    Slávisté ho rozehráli nakrátko, Šubert ani Planka ovšem svými prudkými přihrávkami ve vápně nenašli nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    45
    Rozhodčí Jansa nastaví tři minuty nad rámec první půle.
     
    45+1
    Útok domácích opět ztroskotal na nepřesnosti. Slávisté rychle otočili hru a jeden z hráčů SK Zápy raději útok pražského soupeře zastavil ve středu pole drobným faulem.
     
    45+2
    Šubert šikovně potáhl míč kolem pravé lajny, předal jej Fatrdlemu, který nabil Novákovi. S jeho střelou si ovšem poradil brankář Hrubeš.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První půle je za námi, a byť míč častěji drželi na svých kopačkách domácí fotbalisté, spokojenější odchází do kabin hosté. Domácí Jan Jelínek sice v úvodu utkání trefil břevno, ale prakticky hned z následného protiútoku udeřil Daniel Toula. Stejný hráč se trefil krátce před koncem první půle, a tak sešívání drží před startem druhého poločasu dvoubrankový náskok.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Lukáš Woitek, přichází Tomáš Matějka.
     
    46
    Po rozehrání se na pravé straně uvolnil domácí Jelínek, jehož centr před brankou soupeř podskočil. A tak se k hlavičce dostal osamocený Matějka, jehož pokus mířil kousek vedle levé tyče.
     
    48
    Rezerva Slavie se nacházela na útočné polovině a o průnikovou přihrávku e pokoušel kapitán Šubert. Ovšem obrana Záp zapracovala na jedničku a otáčí hru.
     
    49
    Hostující celek kombinoval na vlastní polovině a pod tlak soupeře se dostal Planka. Slavia odkopnula míč jen mimo hrací plochu a bude se znovu bránit.
     
    50
    Domácí mužstvo by rychle potřebovalo vsítit branku, aby se dostalo zpátky do hry. Ovšem nutně potřebuje v tomto střetnutí zvítězit, jelikož sešívaní vyhráli i v prvním souboji.
     
    51
    Už to vypadalo, že Beránek pronikne do pokutového území, ovšem cestu mu zatarasil Janko, který navíc vybojoval odkop od branky.
     
    52
    Na levé straně je velmi aktivní Beránek, který si nabíhá do volných prostorů. Jenomže další akci mu překazil kapitán Jelínek.
     
    53
    Zápy kousek od pokutového území vybojovaly standardní situaci. Centr od levé postranní čáry se kroutil před branku, odkud balon do bezpečí vyboxoval Kolodziej.
     
    54
    Další centr domácího mužstva byl nepřesný, ovšem na pas čekal na zadní tyči Matějka. Jenomže místo zakončení budeme sledovat pouze odkop od branky.
     
    56
    Deset minut uběhlo z druhého poločasu a Zápy si vypracovaly dvě zajímavé situace, ovšem branky se nedočkaly. Naopak pomalu to začíná vypadat, že rezerva Slavie poputuje do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
     
    57
    A mohlo být definitivně hotovo! Zpoza vápna vyslal technický pokus do pravého spodního rohu branky Planka, jehož snažení vytěsnil na tyč brankář Hrubeš!
     
    58
    Tým Slavia B právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, máme tu hattrick! DANIEL TOULA se z obtížemi dostal na pravou stranu šestnáctky, kde měl proti sobě soupeře i vybíhajícího brankáře. Útočník sešívaných zachoval klidnou hlavu a Hrubeše přesně přeloboval – 0:3.
     
    60
    Třicet minut zbývá domácímu celku na to, aby vsítil čtyři branky. Ovšem aktuálně to nevypadá na to, že by Zápy měli šanci střetnutí zdramatizovat.
     
    61
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Eric Hunal, přichází David Hájek.
    ze hřiště odchází Martin Šubert, přichází Pavel Behenský.
     
    62
    Přihrávka zprava mířila na střed hrací plochy, kde na ni už čekal střídající Hájek. Ovšem obránce dobře vystoupil a akci Slavie zneškodnil.
     
    65
    Ke střídání se chystal také střelec dnešního zápasu Daniel Toula, ovšem realizační tým nebyl správně přichystán, a tak sešívaný útočník zůstavá ve hře.
     
    66
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Daniel Toula, přichází Matěj Zachoval.
     
    67
    Zápy se znovu nacházely před brankou Slavie, avšak sešívaní prostor zhustili a soupeři zamezili zakončení. Domácí celek bude pouze vhazovat.
     
    68
    Na centr z pravé strany si za obranu naběhl Hájek, jehož hlavička ze záklonu mířila jen nad branku. Zřejmě se o ofsajd nejednalo, jelikož pomezní ukazuje odkop od brány.
     
    69
    Dlouhý aut Záp propadl na malém vápně, kde se nejrychleji zorientoval Kubů. Jeho zakončení zblízka ale zamířilo pouze kousek nad branku. Následuje přestávka na občerstvení hráčů.
     
    71
    Už se opět hraje a Zápy se tlačily před branku soupeře, kde vybojovaly rohový kop. Po centru ze strany hlavičkoval Růžek, jemuž byl nejspíše odpískán útočný faul.
     
    73
    Pokutový kop pro Zápy! V šestnáctce se protáhl kolem obránce Putz, jehož skluzem fauloval Behenský!
     
    74
    Zápy právě vstřelily branku!
    K pokutovému kopu se postavil TOMÁŠ MATĚJKA, který nechytatelnou střelou vykřesal pro Zápy alespoň naději. Domácí útočník totiž nekompromisně zavěsil doprostřed branky a pod horní tyčku!
     
    76
    Ačkoliv Zápy vstřelily branku, tak moc času už jim nezbývá. Musel by přijít zázrak nebo selhání rezervy Slavie.
     
    77
    Domácí celek mohl znovu zahrozit, ale přetažený centr nebyl zakončen, jelikož si Jelínek dával přednost se spoluhráče. Rezerva sešívaných mohla jít do otevřené obrany, avšak přihrávka dopředu nebyla přesná.
     
    78
    Zápy právě vstřelily branku!
    Psychická výhoda se přesouvá zcela na stranu Záp, které přidávají další trefu! Zpoza šestnáctky se napřáhl FILIP ZOUBEK, který zamířil přesně k levé tyči. Domácí mužstvo nyní ovládá situaci na hrací ploše – 2:3.
     
    81
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází David Planka, přichází Adam Zelenka.
    ze hřiště odchází David Novák, přichází Josef Jinoch.
     
    82
    Ve vzdušném souboji si rukou pomohl Tomáš Matějka (Sk Zápy), který tak trefil soupeře do obličeje. Hlavní rozhodčí okamžitě vytahuje žlutou kartu a na hrací ploše probíhá ošetření.
     
    84
    Po dvou minutách se znovu hraje a domácí celek se chopil míče, s nímž mířil na útočnou polovinu. Ovšem Beránek situaci zastavil faulem. Dlouhý míč mířil na zadní tyčku, odkud byla k vidění o chlup nepřesná hlavička. Jenomže praporek pomezního rozhodčího vlál nad hlavou – ofsajd.
     
    86
    Před branku se snažil individuálně dostat Kubů, jemuž se to nepovedlo. A tak odražený míč poslal proti brance spoluhráč, jehož snažení bylo sražené na rohový kop.
     
    87
    Další centr domácího mužstva mířil na zadní tyčku, kde balon ideálně netrefil jeden z útočících hráčů. Je až neskutečné, co Zápy dokáží zahodit.
     
    88
    Dlouhý aut vhodil až před branku Jelínek, ovšem obrana Slavie balon odklidila do bezpečných míst. Balonu se chopily Zápy, které se stěhují zase zpátky.
     
    90
    Nepříjemný centr před branku posílal Filip Zoubek, ovšem oba jeho spoluhráči nabíhali na první tyčku. A tak celkem v pohodě odehrál míč do bezpečí Beránek.
     
    90+1
    K pomezní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90+2
    Zápy hrají vabank, a tak se Slavia podívala do otevřené obrany. Přihrávka mířila na hranici vápna, odkud do pravého spodního rohu zakončoval Zelenka. Avšak domácí brankář s touto varianto počítal a rychle rozehrává.
     
    90+3
    Z pravé strany odcentroval Jelínek, jehož pas mířil na jmenovce Jana Jelínka. Jeho zakončení byl spíše stehnem, a tak zamířilo jen vedle levé tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a SK Slavia Praha B míří do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!
     
    Sledovali jsme střetnutí, v němž Daniel Toula zaznamenal hattrick a vypadalo na snadné vítězství rezervy Slavie. Ovšem po penaltové střele Tomáše Matějky Zápy ožily a začaly si vytvářet šance. Jenomže jedinou z nich proměnil Filip Zoubek, a tak se domácí museli před soupeřem sklonit a přijmout, že i v příští sezóně budou hrát pouze ČFL.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (18:56:09)

    Michal Luxa


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 74. Matějka (pen.), 78. Zoubek – 13. Toula, 39. Toula, 58. Toula

    Karty:   5. Petrlák (ZAP), 82. Matějka (ZAP)


    SK Zápy: Hrubeš – M. Jelínek (C), Duben (18. Zoubek), Růžek, Mikor, Woitek (46. Matějka), Petrlák, Janko, Putz, Kubů, J. Jelínek.
    Náhradníci: Durov, Doležal, Matějka, Zoubek

    Trenér: Petr Vrabec

    SK Slavia Praha B: Kolodziej – Fatrdle, Hunal (61. Hájek), Konečný, Beránek – Žitný – Novák (81. Jinoch), Planka (81.Zelenka) , Kolář – Šubert (C)(61. Behenský), Toula (66. Zachoval).
    Náhradníci: Slavata – Hájek, Jinoch, Behenský, Zachoval, Zelenka.

    Trenér: Marek Jarolím

    Rozhodčí: Jansa – Ježek, Schmeiser
    15.06.2022
    Slavia B - Zápy 2:1

    Branky: 9. Zachoval, 59. Novák – 63. Jelínek

    Karty:   77. Eliáš (ZAP)

    bahis siteleri