Slovensko U20 – Švýcarsko 2:1 (po pr.) | Slovensko U23 – Velká Británie 9:1 (kon.) | Česko U20 – Česko U23 0:3 (kon.)
Velká Británie – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Slovensko U20 – Česko U23 1:0 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko U23 0:1 (kon.)
Velká Británie – Slovensko U20 0:11 (kon.) | Slovensko U23 – Česko U20 1:4 (kon.)
po prodl.
Slovensko U20
2:1 (0:0, 1:1 - 1:0)
Švýcarsko
Sobota 02.07.2022, 08:30 • Enteria aréna (malá hala), Pardubice • Alpa European Cup (U20)
     
    V dramatickém utkání vybojovalo v prodloužení bod navíc Slovensko, které tak zapsalo druhé turnajové vítězství. Lépe to přitom měli rozehrané Švýcaři, které ve 28. minutě poslal do vedení Manuel Mballa, avšak za naše východní sousedy vyrovnal v poslední minutě základní hrací doby Roman Becík. Prodloužení trvalo necelé tři minuty. Becík tentokráte v roli asistenta připravil míček pro Adama Jombíka a jeho střela z úhlu propadla Messerovi až za brankovou čáru. (09:41:57)
     
    Konec zápasu.
    32:16 Adam JOMBÍK - 2:1
     
    32:16
    Slovensko U20 právě vstřelilo branku!
    Bod navíc bere Slovensko! Do útočného pásma s míčkem na hokejce naběhl Roman Becík, aby ho následně předal doprava ADAMU JOMBÍKOVI. Zakončení z úhlu brankář Messer viditelně podcenil a situaci už v poslední chvíli nezachránil, hrací předmět doputoval za brankovou čáru. Asistence: Roman Becík.
     
    31:49
    Jak se očekávalo, tak ani jeden z týmů se nikam nežene. Slováci si dávají hodně záležet s rozehrávkou. Marek Putala utekl za vlastní bránu a zde čeká na prostřídání řady.
     
    31:12
    Zaútočili i Švýcaři. Slovenská obranná dvojice ovšem Yanicka Müllera přimáčkla k mantinelu a znemožnila mu pokračovat v akci.
     
    30:39
    Z poloviny hřiště přišla forhendová střela, kterou měl Messer pod kontrolou. Vůbec nemusel zasahovat, míček proletěl o kus vedle levé tyče.
     
    30:10
    Pětiminutové prodloužení odstartovalo. Na buly uspěli Slováci, kteří tak mohou pomýšlet na první útok. Lze očekávat opatrnější hru z obou stran.
     
    30:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, utkání mezi Slovenskem a Švýcarskem míří do prodloužení. Švýcarům výrazně přiblížil vítězství ve 28. minutě Manuel Mballa, jenže vzápětí se zbytečného faulu v útočném pásmu dopustil David Kapanek a Slováci trestali. Dvacet čtyři vteřin před koncem druhého poločasu natáhl ke křižné střele z levého kruhu Roman Becík a Messer byl na tento pokus krátký.
     
    30:00
    Druhý poločas skončil.
    29:36 Roman BECÍK - 1:1
     
    29:36
    Slovensko U20 právě vstřelilo branku!
    Kapankův trest je po zásluze potrestán, Slovensko vyrovnává! Andrej Siakeľ přenesl hru do levého kruhu na ROMANA BECÍKA, jenž seřídil mířidla a svižnou ránou na zadní tyčku zrušil Messerovi čisté konto. Asistence: Andrej Siakeľ.
     
    28:45
    Oddechový čas pro tým Slovensko U20.
     
    28:45
    Tohle by Švýcary mohlo ještě pořádně mrzet! V útočné třetině se naprosto zbytečného faulu vysokou holí dopustil David Kapanek. Slovensko má velkou šanci poslat utkání do prodloužení.
     
    28:20
    Slovenští hokejbalisté si jsou moc dobře vědomi, že zbytky sil musí vrhnout směrem do ofenzivy. Tak se také děje, hra probíhá před Messerem.
    27:48 Manuel MBALLA - 0:1
     
    27:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tvrdá rána pro Slováky, kteří s blížícím se závěrem základní hrací doby kapitulují jako první! MANUEL MBALLA obdržel před bránu výbornou nahrávku zprava od Yanicka Müllera, marně se přesunujícího Ďuriše propálil střelou z první k pravé tyči. Asistence: Yanick Müller a Pascal Tschamper.
     
    27:21
    Hráči v černých dresech navštívili útočné pásmo, ale k žádnému zakončené se nedostali, protože Kristián Šarluška v osobním souboji přetlačil Nicolase Wehrliho.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Becík (Siakeľ), 33. Jombík (Becík) – 28. Mballa (Y. Müller, Tschamper)


    Slovensko U20: Ďuriš – Putala, Georgiev, Marcinko, Becík, Šarluška, Kendera, Križan, Jombík – Šulík, Zajac, Vojčík, Šatka, Wachal, Zummer, Korbíni, Burdíček, Siakeľ, Novota, Hrivník, Polák.
    Trenér: Marián Longauer

    Švýcarsko: Messer – Räss, K. Müller, Eberle, Kleiner, Vasco Rodrigues, Y. Müller, Grandjean – Rohdewald, Cioffo, Fund, T. Müller, Mballa, Bütikofer, Tschamper, Wehrli, Hausherr, Kapanek, Enzler, Arni, Kummer.
    Trenér: Tibor Kapanek
    bahis siteleri