Velká Británie – Slovensko 0:9 (kon.) | Česko White – Česko Red 1:3 (kon.) | Česko Red – Velká Británie 13:0 (kon.)
Slovensko – Česko White 2:3 (kon.)
konec
Slovensko
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Česko White
Sobota 02.07.2022, 18:30 • Polabiny, Pardubice • Alpa European Cup (U16)
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:19:40)
     
    Tým Česko White pozdním gólem porazil Slovensko 3:2 a díky zisku tří bodů obsadil ve skupině turnaje Alpa European Cup druhé místo za svými krajany z týmu Česko Red, s nimiž si znovu zahraje ve finále.

    Češi dvakrát v utkání vedli, ale jejich slovenští protihráči v obou případech dokázali odpovědět. Rozhodující gól padl v čase 44:30, kdy obrovskou vlnu euforie odstartoval úspěšnou dorážkou Marek Šťástka.

    Česko White skončilo na šesti bodech, o bod za celkem Česko Red a bod před dnešním soupeřem ze Slovenska. Právě se svými krajany Češi v neděli sehrají finálové střetnutí, zatímco Slováky čeká souboj o třetí místo s Velkou Británií, kterou ve skupině deklasovali 9:0.
     
    Konec zápasu.
    44:30 Marek ŠŤÁSTKA - 2:3
     
    44:30
    Česko White právě vstřelilo branku!
    Třicet vteřin před koncem střílí čeští junioři s největší pravděpodobností vítězný gól! Po zakončení Svatoně z otočky ztratil Sebestyén o míčku přehled. Toho na jedničku využil MAREK ŠŤÁSTKA, který zametl hrací předmět za dezorientovaného brankáře bez větších problémů. Asistence: Vojtěch Svatoň a Jiří Popp.
     
    44:04
    S nahozením Patrika Číže neměl František Sebestyén větší problémy. Na balónek od samého počátku velmi dobře viděl a výstrojí ho vyrazil do rohu hřiště.
     
    43:31
    Češi vybojovali vhazování v útočném pásmu. Kouč si je moc dobře vědom, že to je jedna z posledních šancí, jak rozhodnout ještě v základní hrací době, proto si vzal oddechový čas.
     
    43:22
    Zakázané uvolněné posílá hru před Marka Fleischmana. Vojtěch Šimůnek ještě zabojoval, ale na míček i přes nataženou hokejku nedosáhl.
     
    42:39
    Na druhé straně byl k vidění individuální český brejk po levé lajně, který ale dvojice dobře se navrátivších slovenských zadáků zpacifikovala.
     
    42:16
    Nezištná Piškova nahrávka před bránu směřovala nejspíše k Markovi Mitrovi, jehož ovšem výborně pokryl Tomáš Puzder, zakončení protihráči nepovolil.
     
    41:40
    Přerušení hry, na vině byl ofsajd českého týmu. Nedorozumění mezi Vojtěchem Svatoňem a Štěpánem Trajerem si hráči osobně okamžitě vyříkali.
     
    41:03
    Od pravého mantinelu vyslal zajímavou střelu Adrián Duľa. Marek Fleischman reagoval pozdě, k jeh štěstí míček prosvištěl o kousek nad břevnem.
     
    40:35
    Markus Saxa strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a nyní už znvu může pomáhat spoluhráčům. A skutečně se hned zapojil do defenzivy.
     
    40:11
    Čechy vykázal do středního pásma rozhodčí, který odpískal postavení mimo hru. Hráčům v modrém se verdikt nelíbil, ale nic s ním již nezmohli.
     
    39:55
    O další zakončení se přihlásil Tomáš Puzder. Jeho rána nabrala velkou rychlost, ale postrádala přesnost, gólman v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    39:21
    Češi jsou v tlaku, ale třetí gól zatím ne a ne přijít. Střelu Marka Šťástky z pravé strany na přední tyč udržel Sebestyén před brankovou čárou.
     
    38:31
    Krátce po vyrovnání se Slováci budou muset bránit ve čtyřech. Na trestnou lavici již usedl střelec prvního slovenského gólu Markus Saxa.
     
    38:15
    Tomáš Puzder tělem odmítl dotírajícího protivníka a od modré čáry vypálil tahem. František Sebestyén reagoval včas, pravým betonem míček vyrazil do rohu hřiště.
    37:54 Šimon KALNICKÝ - 2:2

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Saxa (Králik), 38. Kalnický (Mitra) – 4. Šimůnek (Koudela), 34. Chán (Šimůnek, Kumpan), 45. Šťástka (Svatoň, Popp)


    Slovensko: Sebestyén – Pätoprstý, Hanus, Rokos, Kalnický, Králik, Bartok, Semančík – Piško, Mitra, Pavlák, Lašš, Harabín, Candrák, Fiedor, Gajdica, Štefaňák, Saxa, Franek, Duľa, Pečner.
    Česko White: Fleischman – Číž, Puzder, Křivánek, Kumpan, Malý, Koudela, Kliment, Houška – Svatoň, Trajer, Dráb, Šimůnek, Vacek, Stoulil, Hlaváček, Popp, Kučera, Šťástka, Halouzka, Chán.
    bahis siteleri