Slovensko U20 – Švýcarsko 2:1 (po pr.) | Slovensko U23 – Velká Británie 9:1 (kon.) | Česko U20 – Česko U23 0:3 (kon.)
Velká Británie – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Slovensko U20 – Česko U23 1:0 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko U23 0:1 (kon.)
Velká Británie – Slovensko U20 0:11 (kon.) | Slovensko U23 – Česko U20 1:4 (kon.)
po prodl.
Slovensko U20
2:1 (0:0, 1:1 - 1:0)
Švýcarsko
Sobota 02.07.2022, 08:30 • Enteria aréna (malá hala), Pardubice • Alpa European Cup (U20)
     
    V dramatickém utkání vybojovalo v prodloužení bod navíc Slovensko, které tak zapsalo druhé turnajové vítězství. Lépe to přitom měli rozehrané Švýcaři, které ve 28. minutě poslal do vedení Manuel Mballa, avšak za naše východní sousedy vyrovnal v poslední minutě základní hrací doby Roman Becík. Prodloužení trvalo necelé tři minuty. Becík tentokráte v roli asistenta připravil míček pro Adama Jombíka a jeho střela z úhlu propadla Messerovi až za brankovou čáru. (09:41:57)
     
    Konec zápasu.
    32:16 Adam JOMBÍK - 2:1
     
    32:16
    Slovensko U20 právě vstřelilo branku!
    Bod navíc bere Slovensko! Do útočného pásma s míčkem na hokejce naběhl Roman Becík, aby ho následně předal doprava ADAMU JOMBÍKOVI. Zakončení z úhlu brankář Messer viditelně podcenil a situaci už v poslední chvíli nezachránil, hrací předmět doputoval za brankovou čáru. Asistence: Roman Becík.
     
    31:49
    Jak se očekávalo, tak ani jeden z týmů se nikam nežene. Slováci si dávají hodně záležet s rozehrávkou. Marek Putala utekl za vlastní bránu a zde čeká na prostřídání řady.
     
    31:12
    Zaútočili i Švýcaři. Slovenská obranná dvojice ovšem Yanicka Müllera přimáčkla k mantinelu a znemožnila mu pokračovat v akci.
     
    30:39
    Z poloviny hřiště přišla forhendová střela, kterou měl Messer pod kontrolou. Vůbec nemusel zasahovat, míček proletěl o kus vedle levé tyče.
     
    30:10
    Pětiminutové prodloužení odstartovalo. Na buly uspěli Slováci, kteří tak mohou pomýšlet na první útok. Lze očekávat opatrnější hru z obou stran.
     
    30:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, utkání mezi Slovenskem a Švýcarskem míří do prodloužení. Švýcarům výrazně přiblížil vítězství ve 28. minutě Manuel Mballa, jenže vzápětí se zbytečného faulu v útočném pásmu dopustil David Kapanek a Slováci trestali. Dvacet čtyři vteřin před koncem druhého poločasu natáhl ke křižné střele z levého kruhu Roman Becík a Messer byl na tento pokus krátký.
     
    30:00
    Druhý poločas skončil.
    29:36 Roman BECÍK - 1:1
     
    29:36
    Slovensko U20 právě vstřelilo branku!
    Kapankův trest je po zásluze potrestán, Slovensko vyrovnává! Andrej Siakeľ přenesl hru do levého kruhu na ROMANA BECÍKA, jenž seřídil mířidla a svižnou ránou na zadní tyčku zrušil Messerovi čisté konto. Asistence: Andrej Siakeľ.
     
    28:45
    Oddechový čas pro tým Slovensko U20.
     
    28:45
    Tohle by Švýcary mohlo ještě pořádně mrzet! V útočné třetině se naprosto zbytečného faulu vysokou holí dopustil David Kapanek. Slovensko má velkou šanci poslat utkání do prodloužení.
     
    28:20
    Slovenští hokejbalisté si jsou moc dobře vědomi, že zbytky sil musí vrhnout směrem do ofenzivy. Tak se také děje, hra probíhá před Messerem.
    27:48 Manuel MBALLA - 0:1
     
    27:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tvrdá rána pro Slováky, kteří s blížícím se závěrem základní hrací doby kapitulují jako první! MANUEL MBALLA obdržel před bránu výbornou nahrávku zprava od Yanicka Müllera, marně se přesunujícího Ďuriše propálil střelou z první k pravé tyči. Asistence: Yanick Müller a Pascal Tschamper.
     
    27:21
    Hráči v černých dresech navštívili útočné pásmo, ale k žádnému zakončené se nedostali, protože Kristián Šarluška v osobním souboji přetlačil Nicolase Wehrliho.
     
    26:46
    Švýcarský brankář zůstal nepřekonán i po zakončení z levé strany, které bez větších problémů vykopl pravým betonem za bránu ke spoluhráči Kenu Müllerovi.
     
    26:21
    Igor Polák dal tělo před protihráče a zády k soupeřově bráně nabil Marku Putalovi, jenž tvrdou střelou na stále stoprocentního Messera nevyzrál.
     
    25:40
    Zápas pomalu, ale jistě směřuje do prodloužení. Z poloviny hřiště zkoušel Ken Müller štěstí spíše z nouze, bránu výrazně minul.
     
    25:13
    A další zákrok pro slovenského gólmana, který včas máchl lapačkou proti střele z osy hřiště, vzápětí si na rozehrávku opět netroufl.
     
    24:27
    Jistý zákrok Daniela Ďuriše proti ráně od levého mantinelu. Balónek lapil do výstroje a počkal, dokud rozhodčí nepřeruší hru.
     
    24:01
    Další slovenský útok zastavil hvizd rozhodčího. Ten nejprve signalizoval hru vysokou holí, kterou následně odpískal, protože Kendera signál neviděl a pokračoval v útočení.
     
    23:38
    Chybu v rozehrávce Yanik Eberle napravil okamžitě. Při přečíslení soupeře položil hokejku na zem a úspěšně zastavil nahrávku na pravou stranu.
     
    23:10
    Po vhazování nebezpečně pálil Tobias Rohdewald. Slovenský gólman tentokráte reagoval o něco později, ale měl štěstí, hrací předmět proletěl vedle pravé tyče.
     
    22:40
    Z velkého úhlu zakončoval Nicolas Wehrli. Daniel Ďuriš mohl zůstat ledově klidný, veškerou práci za něj odvedl blokující spoluhráč.
     
    22:13
    Volného míčku si před švýcarskou svatyní všiml Ivan Korbíni. Po neregulérně vstřeleném gólu útočil i na dosažení platného, leč mezeru mezi betony Messera nenašel.
     
    21:40
    Slovensko hraje v plném počtu, Juraj Wachal strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Po vypršení trestu odběhl na střídačku a do hry pustil Šulíka.
     
    21:11
    Ken Müller vypálil pořádnou dělovku od poloviny hřiště. Daniel Ďuriš měl celou situaci pod kontrolou a míček nechal proletět vedle pravé tyče.
     
    20:39
    Slováci brání velmi zodpovědně. Andrej Križan předskočil svého osobního strážce, načež vyhodil do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    20:05
    Hráči v černých dresech si jsou moc dobře vědomi, že se mohou výrazně přiblížit vítězství. Nyní všem úspěšně vyhodil Putala, akce začíná až od Messera.
     
    19:36
    Premiérová přesilová hra čeká na Švýcarsko. Ve středním pásmu se proti pravidlům provinil Juraj Wachal, ten inkasoval menší trest za podražení.
     
    19:14
    A další ofsajd Švýcarů. Tobias Rohdewald vůbec netušil, že Ken Müller zastavil nápřah a jeho nahrávku dostal na patu pravé nohy.
     
    18:57
    Postavení mimo hru odpískáno Švýcarsku. Došlo k nedorozumění mezi Eberlem a Rohdewaldem, druhý jmenovaný očekával přihrávku dříve.
     
    18:22
    Marek Putala podpořil ofenzivu, na první gól však stále čekáme marně. Střela od levého mantinelu na bližší tyč proletěla až k zadnímu mantinelu.
     
    17:55
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil David Kapanek vůbec dobře. Dlouho dopředu avizoval nahrávku, i proto našel jenom hokejku protihráče.
     
    17:30
    Švýcarsko v plném počtu, Ken Müller je zpátky na hřišti. Okamžitě se zapojil do hry, když po zisku míčku rozehrál na Wehrliho.
     
    16:49
    A neúspěšné bylo rovněž zakončení Jána Marcinka. Ten si připravil míček na forhend, aby ho vzápětí poslal vysoko nad břevno.
     
    16:12
    Naši východní sousedé jsou aktivní, ale zatím jim to není nic platné. Dvě rány ze střední vzdálenosti proletěly mimo švýcarskou bránu.
     
    15:25
    Slovensko má k dispozici druhou početní převahu, za podražení je vyloučen Ken Müller. Při faulu si sám ublížil a chvíli zůstal ležet na zemi, na střídačku dokulhal jen s přispěním spoluhráčů. Trest za zraněného kolegu odpyká David Kapanek.
     
    15:10
    Druhý poločas je v plném proudu, tak pojďme na něj! Švýcaři začali aktivně, avšak výsledkem jejich snažení je pouze postavení mimo hru.
     
    15:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 9:02.
     
    První poločas zápasu mezi Slovenskou dvacítkou a Švýcarskem gól nepřinesl. Více ze hry mají slovenští hokejbalisté, kteří dokonce vstřelili gól, ale zásah Ivana Korbíniho neplatil, protože jej bylo dosaženo nepovoleným způsobem, hlavou. Je pravděpodobné, že první gól bude hodně důležitý a možná i klíčový pro zbývající průběh střetnutí.
     
    15:00
    První poločas skončil.
     
    14:54
    Švýcarsko způsobilo zakázané uvolnění, Slovensko tak mělo ještě jednu šanci na zakončení. Buly naši východní sousedé vyhráli, následná rána proletěla vedle pravé tyče.
     
    14:27
    V již probíhající poslední minutě prvního poločasu pokračuje slovenský tlak. Putalovu ránu bez přípravy zprava zblokoval obětavým zákrokem Ken Müller.
    13:36 Korbíniho gól neplatil, protože jej bylo dosaženo hlavou
     
    13:36
    Slovensko vstřelilo gól, ale rozhodčí okamžitě rozpažil. Dle jeho verdiktu dosáhl Ivan Korbíni branky hlavou. Vhazování ve středním pásmu.
     
    13:21
    Loïc Räss viděl na středu nabíhajícího Stevea Kummera. Adresoval mu ovšem příliš dlouhý pas, spoluhráč tudíž na hrací předmět nedosáhl.
     
    13:01
    K levému mantinelu obdržel přihrávku Ján Šatka. Zkusil se podél něj procpat kolem protihráče, ten jej však zpacifikoval čistým způsobem tělem.
     
    12:48
    Snadný zákrok pro slovenského brankáře, jenž od počátku viděl na nepříliš prudké zakončení od levého mantinelu. Míček udržel ve výstroji a postaral se o přerušení hry.
     
    12:17
    V rychlostním souboji uspěl Raffaele Cioffo. Zpoza soupeřovy brány nahrával zadovkou před ni Grandjeanovi, toho výborně postrážil Putala.
     
    11:49
    Švýcarští hráči dobře zahustili střední pásmo, Slovensko se marně zkusilo procpat do útočného. Šulíkovi nevyšla klička proti Eberlemu.
     
    11:03
    Krátce po vhazování v útočném pásmu vypálil forhendem Matej Zajac. Gólman reagoval pozdě, ale měl štěstí, míček letěl mimo bránu.
     
    10:38
    Hráči v černých dresech si jsou moc dobře vědomi, že aktuálně nejsou tím lepším týmem. Opět se uchýlili pouze k odpalu na icing.
     
    10:12
    Švýcarsko odpálilo míček přes celé hřiště na zakázané uvolnění. Naši východní sousedé pokračují ve vytváření tlaku, na vedoucí gól však stále čekají.
     
    09:47
    Slováci rychle otočili hru na opačnou stranu. Po nahození Marka Putaly zkoušel tečovat Oliver Vojčík, ze vzduchu těsně minul.
     
    09:21
    Manuel Mballa před sebou měl posledního protihráče. Vyzkoušel bekhendovou kličku, po níž mu ovšem míček odjel daleko od hokejky.
     
    08:45
    Slovenský tlak pokračuje i po vypršení přesilové hry. Roman Becík se pěkně vytočil před bránu, leč mezeru mezi betony brankáře nenašel.
     
    08:19
    S koncem přesilové hry pálil z pravého kruhu Kristián Šarluška. Gólman zasahovat nemusel, balónek prosvištěl o kousek vedle bližší tyčky.
     
    07:46
    Netrvalo dlouho, Slovensko znovu v útočném pásmu. Tentokráte ale kombinace nevyšla hned na začátku, nahrávku pokazil Putala.
     
    07:23
    Obrovskému tlaku se Švýcaři ubránili a byl to Yanik Eberle, kdo přečetl nahrávku na osu hřiště, načež vyhodil až za slovenskou bránu.
     
    06:57
    Další zakončení bylo o poznání nebezpečnější. Po přenesení hry následovala rána zleva a gólman měl co dělat, aby zakročil levým betonem.
     
    06:30
    První slovenská akce v přesilovce gólem neskončila. Došlo k zakončení z pravé strany, obránce odrazil míček mimo hrací plochu.
     
    06:19
    Prvním vyloučeným hráčem je švýcarský hokejbalista Raffaele Cioffo. Bude zajímavé sledovat, jak se Slováci s nabídnutou příležitosti popasují.
     
    05:28
    Hokejbalisté v černých dresech začínají mít lehce navrch. Yanik Eberle vyzkoušel zajímavý průnikový pas mezi dva obránce, v poslední chvíli míček vypíchl Križan.
     
    05:00
    Martin Georgiev uklidňuje hru za vlastní bránou. Utekl do tohoto prostoru před forčekujícím Hausherrem a čeká na vystřídání spoluhráčů.
     
    04:46
    Zničehonic se ve velké příležitosti ocitl Moritz Hausherr. Odrazil se k němu míček u pravé slovenské tyčky, forhendové zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
     
    04:19
    Zprvu to vypadalo na poklidnou rozehrávku, aby nakonec Raphael Enzler prudkým nástřelem napálil míček do útočné třetiny. K balónku jako prví doběhl slovenský obránce.
     
    03:38
    Manuel Mballa se sice kličkou po pravém mantinelu zbavil osobního strážce, jenže hned vzápětí čelil dalšímu protivníkovi, na toho již nevyzrál.
     
    03:01
    Slováci jsou zatím o něco aktivnějším týmem. Znovu zatlačili konkurenta do jeho vlastního obranného pásma, ten se ubránil jen za cenu icingu.
     
    02:45
    Marek Putala dostal prostor a vypálil od levého mantinelu. Švýcarský gólman měl na míček velmi dobrý výhled a udržel jej ve výstroji.
     
    02:22
    Zakázané uvolnění se nepískalo, Soares Vasco Rodrigues musel pořádně zabrat směrem dozadu. Ovšem poradil si a po levém mantinelu i přesně rozehrál.
     
    01:47
    Rozběhnutého Vojčíka zastavil hvizd rozhodčího. Důvod zastavení slovenského útoku? Postavení mimo hru, vhazování tak proběhne ve středním pásmu.
     
    01:12
    Neúspěšný útok už za sebou mají i Slováci. Jeden z útočníků vyzkoušel průnik po pravém mantinelu, avšak proti dvojici soupeřů neuspěl.
     
    00:39
    Jako první zkoušel štěstí švýcarský hokejbalista Räss, ostrá rána forhendem ovšem prosvištěla vysoko nad slovenskou svatyní.
     
    00:10
    Utkání mezi Slovenskem a Švýcarskem právě odstartovalo! Můžeme se těšit na vyrovnané střetnutí, které by mohlo skončit těsným výsledkem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko U20: Ďuriš – Putala, Georgiev, Marcinko, Becík, Šarluška, Kendera, Križan, Jombík – Šulík, Zajac, Vojčík, Šatka, Wachal, Zummer, Korbíni, Burdíček, Siakeľ, Novota, Hrivník, Polák.
    Trenér: Marián Longauer.

    Švýcarsko: Messer – Räss, K. Müller, Eberle, Kleiner, Vasco Rodrigues, Y. Müller, Grandjean – Rohdewald, Cioffo, Fund, T. Müller, Mballa, Bütikofer, Tschamper, Wehrli, Hausherr, Kapanek, Enzler, Arni, Kummer.
    Trenér: Tibor Kapanek.
     
    Slovenská dvacítka má po dvou zápasech na kontě jeden bod. Ten vybojovala v prvním utkání proti starším krajanům, když v průběhu vedla 2:0, ale nakonec musela skousnout porážku 2:3 po samostatných stříleních. Za kratší konec pak od úvodních minut tahala proti české dvacítce, s níž prohrála jednoznačně 1:6.

    Švýcaři se se třemi body nacházejí na druhém místě tabulky. I oni prohráli s českou dvacítkou, ale výrazně těsněji, a sice 1:2. Chuť si spravili proti českému výběru do 23 let, kde také rozhodoval jeden gól navíc, avšak bylo to tentokráte Švýcarsko, které bralo vítězství 2:1.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásné sobotní ráno. Vítám vás při sledování turnaje Alpa European Cup, u zápasu mezi slovenskou dvacítkou a Švýcarskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Becík (Siakeľ), 33. Jombík (Becík) – 28. Mballa (Y. Müller, Tschamper)


    Slovensko U20: Ďuriš – Putala, Georgiev, Marcinko, Becík, Šarluška, Kendera, Križan, Jombík – Šulík, Zajac, Vojčík, Šatka, Wachal, Zummer, Korbíni, Burdíček, Siakeľ, Novota, Hrivník, Polák.
    Trenér: Marián Longauer

    Švýcarsko: Messer – Räss, K. Müller, Eberle, Kleiner, Vasco Rodrigues, Y. Müller, Grandjean – Rohdewald, Cioffo, Fund, T. Müller, Mballa, Bütikofer, Tschamper, Wehrli, Hausherr, Kapanek, Enzler, Arni, Kummer.
    Trenér: Tibor Kapanek
    bahis siteleri