Švýcarsko – Česko 2:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Česko
Neděle 24.07.2022, 12:00 • Vaillant Arena, Davos • Reprezentace do 18 let
Partner:
     
    Třetí vzájemný duel ve třech dnech byl bezkonkurenčně nejvyrovnanější. Švýcaři se díky nepozornosti brankáře Hrabala ujali v 15. minutě vedení, které v polovině zápasu zrušil Adam Jecho. Na Šalého gólový protiútok brzy podobným způsobem zareagoval Froidevaux, avšak poslední slovo měl opět český tým. Rozhodující přesilovkový úspěch zaznamenal v 53. minutě Jan Šprynar. V závěru už si Švýcaři nevypracovali žádnou větší možnost k tomu, aby si alespoň vynutili prodloužení. (14:14:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Matějíček se rozhodl přidržet puk u zadního mantinelu. V hromadné mele došlo k ještě jednomu faulu, který na výsledku už nic změnit nemůže.
     
    59:51
    Ještě je zde drobná naděje pro švýcarský výběr. Díky icingu má k dispozici další vhazování po pravici Michaela Hrabala.
     
    59:23
    Valdemar Hull dorážel zablokované nahození z levého křídla. Trefil pouze zakleknutého Hrabala.
     
    59:08
    Dvaapadesát sekund před skončením třetí třetiny zůstává Huet na střídačce. Švýcaři jsou na buly v útočném pásmu v šesti.
     
    59:08
    Dominik Badinka vyhazoval podél hrazení až na zakázané uvolnění. Marcel Jenni si bere oddechový čas.
     
    58:09
    Český tým v čele s Šalém dobře napadá a dlouhé desítky vteřin komplikuje Švýcarský posun z obranné poloviny.
     
    57:12
    V situaci tři na tři to na sebe vzal Csabi. Při uvolňovacím manévru se ale dostal do obtížného úhlu a zprava si na Hueta nepřišel.
     
    56:23
    Šalé a Židlický pronikli skrz švýcarskou obranu. Po vzájemné narážečce zblízka zakončoval Šalé, leč Huet svůj tým udržel na dostřel.
     
    55:39
    Z poměrně ostrého úhlu zkoušel štěstí Pavel Šimek. Síť však napnul pouze z vnější strany.
     
    54:56
    Dvořák zachránil český tým od nepříjemné situace před Hrabalem. U mezikruží ukradl finální přihrávku na jednoho z volných útočníků.
     
    52:31
    Martin Matějíček pronikal po ose, jenže kvůli netrpělivým spoluhráčům vkročil do postavení mimo hru.
    52:01 Jan ŠPRYNAR - 2:3
     
    52:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jen deset vteřin stačilo k využití přesilové hry a vstřelení vedoucího gólu na 3:2! Jakub Štancl sklepl Badinkou nahozený puk do pravého kruhu, odkud švihem vypálil JAN ŠPRYNAR a střelou o tyčku nedal šanci Huetovi, jenž si pokrýval pouze levý spodní roh. Asistence: Jakub Štencl, Dominik Badinka.
     
    51:52
    Kevin Zürcher obdržel menší trest za krosček. Češi se připravují na přesilovou hru.
     
    51:05
    Oba týmy hrají velmi zodpovědně směrem do obrany. Švýcaři si nemohou proklestit cestu do palebné pozice, probíhají souboje u hrazení.
     
    49:54
    Balestra nahazoval na bránu hned po vyhraném buly a doufal, že Hrabal kotouč neuvidí. To možná platilo, ale stejně to bylo jedno, protože puk skončil jen na zadním hrazení.
     
    48:48
    Češi se nyní v útoku příliš nepřihrávají, zodpovědnost bere každý sám na sebe. To ale není moc efektivní cesta, protože střely se většinou k Huetovi ani nedostanou.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 15. Schneller, 33. Froidevaux (Kaser) – 30. Jecho (Bialy, Badinka), 31. Šalé (Petr), 53. Šprynar (Štancl, Badinka)


    Švýcarsko: Simeoni (30. Huet) – Horak, Balestra, Schneller, Palmisano, Niedermann (C), Lichtensteiger, Wegmüller, Micheletti – Embacher, Graf, Zürcher – Braillard, Hull, Froidevaux – Lindemann, Oeschger, S. Meier – Etique, Kaser, R. Meier.
    Trenér: Marcel Jenni

    Česko: Hrabal (Dybal) – Dvořák (C), Matějíček, Kočí, Badinka, Bialy, Ročák – Šalé, Petr, Židlický – Štancl, Felcman, Šprynar – Adámek, Kučera, Jecho – Šimek, Fábry, Csabi – Holčák, Peš.
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Kohlmuller, Hurlimann – Burgy, Stalder

    Diváci: 153
    bahis siteleri