Švýcarsko – Česko 2:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Česko
Neděle 24.07.2022, 12:00 • Vaillant Arena, Davos • Reprezentace do 18 let
Partner:
     
    Třetí vzájemný duel ve třech dnech byl bezkonkurenčně nejvyrovnanější. Švýcaři se díky nepozornosti brankáře Hrabala ujali v 15. minutě vedení, které v polovině zápasu zrušil Adam Jecho. Na Šalého gólový protiútok brzy podobným způsobem zareagoval Froidevaux, avšak poslední slovo měl opět český tým. Rozhodující přesilovkový úspěch zaznamenal v 53. minutě Jan Šprynar. V závěru už si Švýcaři nevypracovali žádnou větší možnost k tomu, aby si alespoň vynutili prodloužení. (14:14:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Matějíček se rozhodl přidržet puk u zadního mantinelu. V hromadné mele došlo k ještě jednomu faulu, který na výsledku už nic změnit nemůže.
     
    59:51
    Ještě je zde drobná naděje pro švýcarský výběr. Díky icingu má k dispozici další vhazování po pravici Michaela Hrabala.
     
    59:23
    Valdemar Hull dorážel zablokované nahození z levého křídla. Trefil pouze zakleknutého Hrabala.
     
    59:08
    Dvaapadesát sekund před skončením třetí třetiny zůstává Huet na střídačce. Švýcaři jsou na buly v útočném pásmu v šesti.
     
    59:08
    Dominik Badinka vyhazoval podél hrazení až na zakázané uvolnění. Marcel Jenni si bere oddechový čas.
     
    58:09
    Český tým v čele s Šalém dobře napadá a dlouhé desítky vteřin komplikuje Švýcarský posun z obranné poloviny.
     
    57:12
    V situaci tři na tři to na sebe vzal Csabi. Při uvolňovacím manévru se ale dostal do obtížného úhlu a zprava si na Hueta nepřišel.
     
    56:23
    Šalé a Židlický pronikli skrz švýcarskou obranu. Po vzájemné narážečce zblízka zakončoval Šalé, leč Huet svůj tým udržel na dostřel.
     
    55:39
    Z poměrně ostrého úhlu zkoušel štěstí Pavel Šimek. Síť však napnul pouze z vnější strany.
     
    54:56
    Dvořák zachránil český tým od nepříjemné situace před Hrabalem. U mezikruží ukradl finální přihrávku na jednoho z volných útočníků.
     
    52:31
    Martin Matějíček pronikal po ose, jenže kvůli netrpělivým spoluhráčům vkročil do postavení mimo hru.
    52:01 Jan ŠPRYNAR - 2:3
     
    52:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jen deset vteřin stačilo k využití přesilové hry a vstřelení vedoucího gólu na 3:2! Jakub Štancl sklepl Badinkou nahozený puk do pravého kruhu, odkud švihem vypálil JAN ŠPRYNAR a střelou o tyčku nedal šanci Huetovi, jenž si pokrýval pouze levý spodní roh. Asistence: Jakub Štencl, Dominik Badinka.
     
    51:52
    Kevin Zürcher obdržel menší trest za krosček. Češi se připravují na přesilovou hru.
     
    51:05
    Oba týmy hrají velmi zodpovědně směrem do obrany. Švýcaři si nemohou proklestit cestu do palebné pozice, probíhají souboje u hrazení.
     
    49:54
    Balestra nahazoval na bránu hned po vyhraném buly a doufal, že Hrabal kotouč neuvidí. To možná platilo, ale stejně to bylo jedno, protože puk skončil jen na zadním hrazení.
     
    48:48
    Češi se nyní v útoku příliš nepřihrávají, zodpovědnost bere každý sám na sebe. To ale není moc efektivní cesta, protože střely se většinou k Huetovi ani nedostanou.
     
    47:48
    Jecho velmi nadějně hledal v mezikruží Kučeru, kotouč dokonce poslal přímo na jeho hokejku. Centr třetí formace ale byl pod velkým tlakem a zakončil jen vysoko nad.
     
    47:14
    Hrabal se tentokrát nenechal překvapit nahozením, kotouč jistě srazil do rohu kluziště, kde už byl připravený jeho spoluhráč.
     
    46:55
    O kotouč se musí bojovat ve švýcarském pásmu, kde jsou šťastnější čeští hráči. O chvíli později však ale o kotouč přichází vlastní vinou.
     
    46:00
    Většinu hráčů už toho má poměrně dost, protože sledujeme celou řadu nepřesností. Těch se pravidelně dopouští i elitní česká formace, avšak nabruslila toho už celkem dost.
     
    44:40
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a chvíli tam i kombinovali, jejich střelecký pokus ale skončil pouze na jednom z obránců.
     
    44:13
    Hra velmi rychle odsýpá, prakticky se nepřerušuje. Jako bych to ale zakřikl, protože o chvíli později najel Hull do brankoviště tak důrazně, že posunul branku.
     
    43:19
    Fábry se uvolnil u pravého rohu útočného pásma, ale následně nemohl nic udělat, protože byl hraničně poslán k zemi. Nyní se ale vylučovat nebude.
     
    42:49
    Bialy je dnes poměrně aktivní, nyní opět zkoušel své střelecké štěstí. Jeho pokus z levého kruhu se však mezi tyče nevešel.
     
    41:38
    Švýcaři opět málem udeřili z protiútoku, dobře si najel Braillard. Ten ještě posouval puk za sebe, kde byl další najíždějící Švýcar, ale český bek byl včas na svém místě.
     
    40:58
    Češi začínají aktivně a hned po vhazování na soupeře pořádně zatlačili. Nic nebezpečného ale z toho nebylo, hned první střelu lapil pozorný Huet.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství se tempo hry pořádně zrychlilo a hned to díky tomu bylo zajímavější. Na zrychlení nesli podíl zejména čeští hokejisté, kteří přece jen uskutečnili obrat. Nejprve se po pěkné kombinaci trefil Jecho a vzápětí z úniku skóroval Šalé. České vedení ale příliš dlouho netrvalo, jelikož o chvíli později překvapil tvrdou ránou Froidevaux, který také zaskočil Hrabala, kterému se dnes vůbec nedaří. Každopádně před poslední částí je všechno otevřené, vyhrát může kdokoliv.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Domácí ještě na posledních chvíli zahrozili z protiakce, Hrabal však tentokrát udržel kotouč před brankovou čárou a do šaten se odchází za vyrovnaného stavu.
     
    39:34
    Češi zase soupeře jasně přehrávají v přesilovce, jenže žádné nebezpečné pokusy to nenese. Na Hueta sice létají nějaké projektily, ale vždy je v klidu pokryje.
     
    38:38
    Švýcarští hokejisté trochu přestávají stíhat, proto si často pomáhají nedovolenými zákroky. Huet tak má v posledních minutách poměrně dost práce.
     
    38:11
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Simon Meier – 2 min., hákování.
     
    37:27
    Jeden z domácích hráčů zamezil střele hraničním zákrokem, ten ale tentokrát u rozhodčích prošel, díky čemuž se Švýcaři osvobozují.
     
    36:49
    Čechům tato početní výhoda nevychází podle představ. Útočné pásmo sice drží, ale nejsou tam prakticky vůbec nebezpeční.
     
    36:00
    Šalé si našel odražený kotouč před brankou a okamžitě zkusil štěstí bekhendem, Huet ale stačil vytasit svou vyrážečku.
     
    35:37
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Rafael Meier – 2 min., hákování.
     
    35:13
    Simon Meier neměl po přechodu modré čáry žádný rychlost, proto zkusil alespoň poslat kotouč na branku. Do cesty se ale postavil pozorný český hráč.
     
    34:34
    Po tolika gólech se hraje ve velmi vysokém tempu a aktivní jsou oba celky. Dnešní střetnutí ještě může být hodně zajímavé.
    32:25 Lorin FROIDEVAUX - 2:2
     
    32:25
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se ze dvou inkasovaných branek nesesypali a zase platí vyrovnaný stav! Postaral se o to LORIN FROIDEVAUX, který se z levé strany probil před bránu a kotouč poslal ke vzdálenější tyči. Střela to byla velmi silná, protože Hrabalovi smolně propadla až za čáru. Asistence: Guillaume Kaser.
    30:32 Eduard ŠALÉ - 1:2
     
    30:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lvíčata během minuty otáčí vývoj utkání! Druhou branku vsítil elitní EDUARD ŠALÉ, který předvedl ukázkový únik. Švýcarského brankáře si nejvíce položil a pak mu zasunul kus gumy mezi betony. Asistence: Dominik Petr.
     
    30:13
    Naši hráči zůstávají při chuti a chtějí jít co nejrychleji do vedení. Další projektil ale blokuje Huet, který si tak napravuje pošramocené sebevědomí.
     
    29:25
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Diego Simeoni, přichází Ewat Huet.
    29:25 Adam JECHO - 1:1
     
    29:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přesně v polovině utkání srovnávají krok! Dlouhý tlak v útočném pásmu konečně k něčemu vedl, protože Bialy vytáhl skvělou přihrávku skrz mezikruží na ADAMA JECHA, který střelou z první nedal Simeonimu dostatečný čas na přesun. Asistence: Šimon Bialy, Dominik Badinka.
     
    28:39
    Během početní převahy panoval opravdu velký tlak, avšak čeští hokejisté nevyužili ani tuto přesilovku. Krátce před koncem se Švýcarsko osvobodilo a má za sebou další velkou zkoušku.
     
    28:00
    Židlický šikovně schoval zakončení za bránícího protihráče, avšak ráně opět scházelo přesné umístění, jelikož puk skončil pouze na masce brankáře.
     
    27:08
    Na Česko se v tomto střetnutí pořád lepí smůla. Nyní nebyl daleko od skórování Badinka, avšak jeho dalekonosný pokus zastavilo břevno!
     
    26:45
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Noam Micheletti – 2 min., nedovolené bránění.
     
    26:12
    Šalé se opět nebezpečně uvolňovat, tentokrát ale ani nemohl vystřelit, protože mu jeden z obránců vypíchl kotouč.
     
    23:42
    Tak to je velká smůla pro Šprynara, který dostal přihrávku do samostatného úniku a už to vypadlo na velkou šanci. Jenže kotouč si neúspěšně zpracoval bruslí, kvůli čemuž skončil v moci švýcarského brankáře.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu Česko:
    Matteo Kočí – 2 min., držení.
     
    23:07
    Eduard Šalé se zkusil zapsat na gólovou listinu, měl k tomu vhodné předpoklady, protože jeho střela měla velmi slušnou razanci. Simeoni byl však opět připraven, jelikož kotouč letěl víceméně doprostřed brány.
     
    22:54
    Dvořák byl první u nahození soupeře, rozhodčí tak odpískali zakázané uvolnění a hra se přesouvá před Hueta.
     
    21:52
    Při souboji ve střední třetině nakonec kotouč vydolovali Češi, kteří to zkoušeli dopředu za pomoci nahození, ale nakonec se toho vyklubal ofsajd.
     
    21:27
    V zápase se sází zejména na důraznost, protože kombinace ani jednomu týmu příliš nevychází.
     
    20:40
    Domácí začínají aktivněji, Schneller tak mohl zkusit štěstí od modré čáry. Jeho nahození ale postrádalo razanci, proto Hrabal v pohodě zasáhl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Čeští mladíci budou muset poprvé na letním kempu v Davosu usilovat o obrat proti švýcarskému mančaftu. Ten se totiž v úvodní periodě prezentoval velmi zodpovědnou hrou, úspěšně bránil a vyčkával na šance. Žádná příliš velká sice nepřišla, avšak trpěliví Švýcaři se dočkali zaváhání Hrabala, kterému propadlo nahození Schnellera. Simeoni poté úspěšně držel své spoluhráče, avšak stále by neměl inkasovat čtyřicet minut.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Šimek moc dobře věděl, že už moc času nezbývá, proto po zisku puku u levého mantinelu okamžitě pálil. Dobře udělal, protože dostal Simeoniho do nebezpečné pozice, protože ještě musel krýt dorážku. Ani tentokrát však neinkasoval.
     
    19:08
    Česko sice vyhrálo buly v útočném pásmu, ale kvůli velkému zmatku přišlo rychle o pásmo a musí tam znovu hledat cestu.
     
    18:35
    Kotouč se po delší době dostává do domácí třetiny, tam to ale Švýcaři velmi dobře zvládají. Kus gumy drží v rohu kluziště a doufají, že si těsný náskok odnesou do druhé části.
     
    17:48
    Simon Meier udělal kolečko v útočné třetině a nakonec sám pálil z horní hranice levého kruhu, český brankář byl tentokrát připraven se svou vyrážečkou.
     
    16:58
    Naši hokejisté sice nejsou nervózní, ale minimálně teď nestíhají. Švýcaři kombinují v útočném pásmu a znovu prověřili pozornost Hrabala.
     
    16:04
    Hosté poprvé po dlouhé době se Švýcarskem prohrávají, ale nervozitu na sobě nedávají znát. Směrem dopředu však pořád něco chybí.
    14:07 Eric SCHNELLER - 1:0
     
    14:07
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné zaváhání Hrabala, které posílá švýcarské mladíky do vedení! ERIC SCHNELLER už nedokázal na středové čáře nic dalšího vymyslet, proto kotouč nahodil směrem na bránu. Ten se od české hokejky odrazil pořádně vysoko a naneštěstí pro českého brankáře skočil přímo mezi jeho betony. Hrabal byl z celé situace pořádně zmatený, teď už se na sebe ale může jenom zlobit. Bez asistence.
     
    13:28
    Csabi se po pěkné akci šikovně uvolnil v levém kruhu a pálil z první, avšak Huet byl včas na ledě a kotouč tak zapadl jen do jeho betonu.
     
    12:28
    Domácí velmi rychle dostali kotouč za bránu soupeře, avšak tam ho moc dlouho neudrželi. Vzápětí však díky chybě české obrany mohl pálit Rafael Meier, střelou po ledě ale Hrabala nepřekvapil.
     
    11:49
    Lindemann se velmi šikovně uvolnil na modré čáře a okamžitě dostal přihrávku do jízdy. Jeho pas na ještě lépe postaveného spoluhráče už ale neprošel.
     
    11:16
    Bialy se pokoušel o průnik směrem k bráně, při obloučku mu ale podklouzla noha, kvůli čemuž puk nemohl dále držet.
     
    10:53
    Simeoni zatím musí být pořád ve střechu, příliš často ale nezasahoval. Určitě je tedy rád, že nyní provětral svou lapačku.
     
    10:27
    Kočí příliš dlouho vyčkával s přejetím modré čáry, učinil tak až ve chvíli, kdy najeli jeho spoluhráči do ofsajdu, což rozhodčí samozřejmě nenechali bez povšimnutí.
     
    09:56
    Švýcaři zkouší být nebezpeční hlavně z protiakcí, což se opět celkem povedlo. Klíčová přihrávka před branku ale nenašla správného adresáta.
     
    08:53
    Bialy musel rychle spěchat dozadu, aby zabránil nebezpečnému průniku. Ke kotouči měl ale blíž, takže to pro něj byla snadná práce.
     
    08:23
    Při vyrovnaném počtu hráčů se domácí dokonce prodrali do útočného pásma, avšak tam sotva přešli modrou čáru, pak už jim byl odebrán kotouč.
     
    07:47
    Kotouč se sice dostává do švýcarské brány, avšak branka se nekoná, nejspíš kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Češi tak budou muset tlačit i nadále.
     
    07:09
    Hosté tráví celou přesilovou hru v útoku, po pěkné kombinaci dokonce mohl ze slibné pozice pálit Židlický. V klíčové chvíli mu ale sjel kus gumy z čepele.
     
    05:50
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Leo Braillard – 2 min., podrážení.
     
    05:03
    Simeoni moc dobře neviděl nahození Matějíčka, proto musel děkovat štěstěně, když kotouč proletěl nad horní tyčkou.
     
    04:47
    Při souboji u švýcarské střídačky se puk odrazil mimo hrací plochu, rozhodčí tak musí přerušit hru. Češi ale pořád mohou držet útočnou třetinu.
     
    04:24
    Po vyhraném buly v útočném pásmu se do kotouče tvrdě opřel Ročák, avšak ten nastřelil jen nejblíže postaveného protihráče.
     
    03:38
    Zápas se zatím hraje v klidu, ani jeden tým nechce zbytečně nic riskovat. Je to spíše taková oťukávaná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Simeoni (Huet) – Horak, Balestra, Schneller, Palmisano, Niedermann (C), Lichtensteiger, Wegmüller, Micheletti – Embacher, Graf, Zürcher – Braillard, Hull, Froidevaux – Lindemann, Oeschger, S. Meier – Etique, Kaser, R. Meier.
    Trenér: Marcel Jenni

    Česko: Hrabal (Dybal) – Dvořák (C), Matějíček, Kočí, Badinka, Bialy, Ročák – Šalé, Petr, Židlický – Štancl, Felcman, Šprynar – Adámek, Kučera, Jecho – Šimek, Fábry, Csabi – Holčák, Peš.
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Kohlmuller, Hurlimann – Burgy, Stalder.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    Švýcarsko vs. Česko – 1:6
    Švýcarsko vs. Česko – 0:3
    Česko vs. Švýcarsko – 8:0
     
    Česko
    Český mladý hokej v poslední sezoně zase o něco vyrostl, což osmnáctiletí hokejisté potvrdili na dubnovém mistroství světa. Tam sice brali jen bramborovou medaili, ale bez povšimnutí nemohly zůstat výkony Jiřího Kulicha a Eduarda Šalého. Tito dva hráči obsadili první dvě místa v produktivitě v rámci skupinové části, karlovarský odchovanec byl dokonce třetí celkově. Ani jedno z těchto jmen sice dnes neuvidíme, nové tváře v české sestavě ale už také potvrdili své kvality, jelikož čeští hokejisté ve dvou případech jednoznačně přehráli Švýcarsko. Povede se jim to i potřetí?
     
    Švýcarsko
    Švýcarské osmnáctce se v posledních letech vůbec nedaří, což potvrzují výsledky z nejdůležitějších turnajů v sezoně a také vysoké porážky proti týmům za světové špičky. V loňském ročníku si dohromady připsali na mistrovství světa a Hlinka-Gretzky Cupu pouze jednu výhru, celkově už na vítězství čekají tři duely. Mezi ně se počítají také velmi nedávné porážky s Českem, Švýcaři nestačili na naše hráče ve dvou dnech po sobě. Mladí hokejisté ze země Helvétského kříže tak dnes mají co napravovat.
     
    Dobrý den všem hokejovým fanouškům! Česká osmnáctka sehraje druhý víkendový zápas se Švýcarskem, sledovat ho budete moci sledovat od nedělních 12:00. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 15. Schneller, 33. Froidevaux (Kaser) – 30. Jecho (Bialy, Badinka), 31. Šalé (Petr), 53. Šprynar (Štancl, Badinka)


    Švýcarsko: Simeoni (30. Huet) – Horak, Balestra, Schneller, Palmisano, Niedermann (C), Lichtensteiger, Wegmüller, Micheletti – Embacher, Graf, Zürcher – Braillard, Hull, Froidevaux – Lindemann, Oeschger, S. Meier – Etique, Kaser, R. Meier.
    Trenér: Marcel Jenni

    Česko: Hrabal (Dybal) – Dvořák (C), Matějíček, Kočí, Badinka, Bialy, Ročák – Šalé, Petr, Židlický – Štancl, Felcman, Šprynar – Adámek, Kučera, Jecho – Šimek, Fábry, Csabi – Holčák, Peš.
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Kohlmuller, Hurlimann – Burgy, Stalder

    Diváci: 153
    bahis siteleri