PSG – Nantes 4:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
4:0 (2:0)
FC Nantes
Neděle 31.07.2022, 20:00 • Bloomfield Stadium (Tel-Aviv, Izrael) • Francouzský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15. (21:56:07)
     
    Je tady konec zápasu. PSG se stává šampionem letošního Superpoháru a získává tak svou první trofej v nové sezóně. A to totálně zaslouženě. Nantes mělo za celý zápas asi dvě šance, ze kterých vyprodukovalo jen dvě střely na branku. To je opravdu málo. Naopak PSG si udělalo dvougólový polštář již v prvním poločase, ve druhém přidalo pojišťovací gól a k tomu ještě dostalo k dispozici penaltu a možnost hrát v poslední desetiminutovce přesilovku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Arnauld Kalimuendo se prokličkoval až do vápna, ale nakonec pálil těsně vedle levé tyčky. Jeho Sólová akce byla ale přinejmenším dost pohledná.
     
    90
    Sudí k tomuto poločasu nastaví ještě dvě minutky.
     
    88
    Moutoussamy se ještě pokusil překvapit stříleným centrem z pravého křídla Donnarummu, ovšem ten si jednoduše na míč vyskočil a sebral ho do náručí.
     
    87
    Pařížané drží míč a už si jen tak pohodově přihrávají. Spíš se motají kolem poloviny, než aby ještě zkoušeli nějaké útočné výlety.
     
    86
    Messi kombinoval s Neymarem ve vápně, ale šlo vidět, že už to nebylo na sto procent. Oba týmy už by rády konec. Nantes aby konečně mohlo pryč, PSG aby si už zvedlo pohár.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC:
    ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Arnaud Kalimuendo.
    83. NEYMAR - 4:0
     
    83
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku! Pokutový kop NEYMAR zvládl velice hezky. Rozběhl se, před míčem zpomalil, pohledem doleva poslal na tuto stranu i brankáře, míč ale poslal pomaleji na pravou stranu. Tohle už je debakl, a navíc musí Nantes ještě asi 10 minut hrát v deseti. Bez asistence.
     
    81
    Červená karta pro tým FC Nantes (Jean-Charles Castelletto).
     
    80
    Totální zkrat a nepochopitelný blikanec nyní předvedl Jean-Charles Castelletto. Neymara zezadu chytil, několik okamžiků ho držel, až ho nakonec poslal k zemi. A tušíte správně – v pokutovém území.
     
    79
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Evann Guessand, přichází Sebastien Corchia.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC:
    ze hřiště odchází Achraf Hakimi, přichází Nordi Mukiele.
    ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Leandro Paredes.
     
    77
    Neymar postupoval skoro od půlky hřiště sám, krásně si "udělal" soupeře, následně pak ještě předal míč na levou stranu, kde byl Sarabia, který si ale seběhl blíž a pálil jen do boční sítě.
     
    76
    Ukázkový útok PSG, připomínající tiki-taku Barcelony v dobách největší slávy, nakonec ztroskotal na katastrofální přihrávce na střed vápna od Hakimiho.
     
    75
    Žlutá karta pro tým FC Nantes (Samuel Moutoussamy).
     
    74
    Appiah se snažil obejít soupeře na levé straně kolem čáry, ale místo toho se jen zamotal na míči a nakonec sám ještě soupeře fauloval.
     
    72
    Na hřišti stále panují vysoké teploty, sudí proto nařídil hráčům krátkou občerstvovací pauzu. Ta asi opět zabere pár minutek.
     
    71
    Hakimi skvěle oklamal Appiaha, kterého následně přesprintoval. Jeho centr z pravého křídla ale nebyl vůbec přesný a přistál na kopačkách soupeřova fotbalisty.
     
    70
    I PSG prostřídalo kádr a do hry se tak dostali další hráči, kteří už v lize pravděpodobně nebudou dostávat tolik příležitostí. Jedná se jak o Danila, tak o Bernata.
     
    69
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC:
    ze hřiště odchází Nuno Mendes, přichází Juan Bernat.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC:
    ze hřiště odchází Vitinha, přichází Danilo Pereira.
     
    67
    Messi si tentokrár odešel zavázat tkaničky do zámezí. Pak se vrátil přímo na rohový kop, ale rozehrál ho do náruče brankáře Lafonta.
     
    66
    Nyní na hřišti operují lékaři, kteří kontrolují možná zraněného Sissoka. Ten naznačuje bolesti a zatím nikdo neví, jestli bude poračovat.
     
    65
    Na Sarabiu směřoval dlouhý míč, který ale Španěl ve vápnu nezpracoval. Mezi tím se srazil Sissoko s Mendesem, a oba nyní leží v bolestech na zemi.
     
    64
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Pedro Chirivella, přichází Mostafa Mohamed.
     
    63
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Marcus Coco, přichází Samuel Moutoussamy.
     
    62
    Ramos se nyní vydává hodně dopředu a riskuje. Dokonce vybíhá i až nad záložníky a posílá míče přední trojici Neymar – Messi – Sarabia.
     
    60
    Je za námi již hodina hry. Během ní si Paris Saint-Germain zajistilo třígólové vedení a s takovým průběhem hry již skoro na sto procent i zisk prvního letošního poháru.
     
    59
    Nantes nyní vypadá již dost odevzdaně. PSG si rychle přebralo míč a znovu kombinuje u branky.
    57. Sergio RAMOS - 3:0
     
    57
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku! Pařížané vedou o tři góly a o zisku superpoháru je tak již asi rozhodnuto. Verratti poslal kolmici za obranu, kde seběhl Sarabia a lehce míč špičkou nohy volejí posunul. Lafont ho vyrazil, ale dostal se k němu SERGIO RAMOS, který ho pohodově, bez dívání zády k brance, parádně vmetl do sítě. Bez asistence.
     
    56
    Přihrávku vzduchem na Sarabiu odklidil nohou jeden z žlutozelených. Messi ale míč zastihl, vypálil a získal alespoň rohový kop, který nyní sám kopne.
     
    56
    Vitinha si prošel na levé straně tři hráče. Místo rychlého sprintu do vápna a k brance ale nahrál nalevo velice pomalu a zpomalil hru. Nyní s míčem operuje Mendes.
     
    54
    Simon si vzal na starost volný přímý kop od postranní autové čáry. Chtěl nacentrovat do vápna na hlavičku, ale míč přihrál jen na nohy svých oponentů.
     
    53
    Lionel Messi byl sražen k zemi. Nyní trochu zdržuje hru, protože si vyzul botu, vyklepal ji a dlouho si zavazoval tkaničky.
     
    52
    PSG ale soupeři míč odebralo velice rychle a okamžitě se přesunulo na druhou stranu hřiště, kde kombinuje po ose Neymar – Messi – Sarabia.
     
    51
    Verratti se snažil o hodně luxusně vypadající přihrávku bez dívání zpoza nohy, ovšem sice ji provedl hezky, ale velice špatně nasměroval. A tak se Nantes rychle přesunulo k brance.
     
    49
    Sarabia společně s Messim vyvezli míč směrem k v vápnu. Sarabia pak měl nalevo úplně volného Neymara, kterého mohl vyslat samotného na branku. Úplně ale pokazil pas a tak z toho nakonec vůbec nic nebylo.
     
    48
    Neymar oplatil nyní Sissokovi faul z konce předchozího poločasu. Nebylo to ale tak "brutální", spíše ho jen postrčil směrem k zemi.
     
    47
    Druhý poločas je už v plném proudu. Tentokrát se výkopu ujal tým Nantes. PSG si ale míč dokázalo rychle vzít a nyní už kombinuje za polovinou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí nakonec za stavu 2:0 pro PSG. To si tak připravilo dobrý polštář a přiblížilo se prvnímu poháru letošní sezóny. Ve 22. minutě dokázal parádně skórovat Messi, když si doběhl k brankáři, oklamal ho a poslal míč do branky. Těsně před odchodem do kabin potrestal Sissokův faul na svou osobu parádním volným přímým kopem Neymar.
     
    45+6
    První poločas skončil.
    45+5. NEYMAR - 2:0
     
    45+5
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku! Nádhera a další gól, tentokrát v podání nikoho jiného, než NEYMARA. Ten se společně s Messim postavil k míči. Messi se rozběhl první, ale záměrně nekopal. Naopak Neymar se už do míče opřel, dal mu krásnou rotaci a poslal ho do levé horní čísti branky. Fantastický přímý kop. Bez asistence.
     
    45+3
    Sissoko fauloval Neymara, podrazil ho a poslal ho k zemi. Jasný faul, velmi nerozvážný v podání hráče Nantes. PSG si totiž kopne "přímák" z velice výhodného místa. Míč leží těsně před vápnem.
     
    45+2
    Presnel Kimpembe fauloval byl soupeřem na středu hřiště faulován. PSG si tak vzalo rozehrávku, ale rozehrál dozadu a stáhlo se k brance. Vypadá to, že už jen odpočítává čas do odchodu do kabin.
     
    45+1
    Marqunihos parádně oklamal soupeře na středu hřiště a rozehrál zajímavou akci. PSG se ale pak už nedokázalo dostat o moc dále.
     
    45
    Sudí k tomuto poločasu nastaví ještě tři minutky. Celkově byl ale vyplýtvaný čas mnohem větší.
     
    44
    Pařížané nyní mohli jít do rychlé a zajímavé akce. Jenže si vůbec nerozuměli ve středu pole s přihrávkou. Nantes míč přebralo a otočilo hru.
     
    43
    Verratti poslal velice dlouhý míč za obranu na Sarabiu. Ten ho ale nakonec nechytil, Girotto sice nestíhal rychlostně, ale vyskočil vysoko a natáhl nohu, a tak přihrávku zachytil.
     
    42
    Neymar předvedl zajímavý trik ve středu pole, kdy obdržel rychlý míč, špičkou nohy si ho nahodil do vzduchu, a následně přehlavičkoval blížícího se protihráče.
     
    41
    A zajímavou situaci nabídl i útok na druhé straně, kdy jeden z hráčů poslal od čáry centr zpět do pole. Tam už ho ale nikdo nezachytil, tedy z týmu Nantes. Marquinhos ho odkopl na roh, ovšem nebezpečně těsně vedle tyče.
     
    40
    Neymar mohl navýšit vedení. Dostal přihrávku za obranu, ale byl zády k brance. S míčem se otočil, ale trochu podklouzl a poslal ho těsně vedle pravé tyčky.
     
    39
    Marcus Coco nakonec žlutou kartu za podrážení zezadu obdržel. Sudí ještě komunikoval situaci s příslušníky obou klubů, než kartonek vytáhl.
     
    38
    Nehezký faul na Mendese nyní spáchal Coco. Div, že neviděl žlutou kartu. Mendes ho parádně oklamal a přešel do sprintu, Coco ho pak zezadu fauloval skluzem.
     
    36
    Držení míče ukazuje jednašedesát procent pro PSG a devětatřicet pro Nantes. To si ale tuto statistiku v posledních chvílích zlepšuje, protože soupeři balon moc nepůjčuje.
     
    35
    Nantes je nyní dlouho na míči, a docela si obehrává protihráče, ovšem neposunuje se kupředu. Zatím zůstává na své polovině.
     
    34
    Marquinhos zachytil nepřesnou přihrávku svého spoluhráče. Pak ho málem doběhl jeden z útočníků soupeře, a tak nebezpečně přihrál Donnarummovi, který ale situaci pod tlakem vyřešil dobrým odkopem.
     
    32
    Sarabia napravo přenechal míč Hakimimu. Ten v brutálním sprintu doběhl až k vnější brankové čáře a centroval. Na jeho míč se snažil dosáhnout Mendes, ale minul ho o pár centimetrů.
     
    31
    Prvních třicet minut je za námi, což znamená třetinu celkového času. PSG je zatím jasně lepší, což potvrdilo i gólem. Ale i Nantes mělo dobrou šanci, kterou však vychytal Gianluigi Donnarumma.
     
    30
    Neymar přebral míč a sprintoval s ním až před vápno. Následně ho poslal Mendesovi na levou stranu. Ten pozemním centrem ještě přesouval míč na dobíhajícího Sarabiu, ovšem ten ho již nestihl.
     
    29
    Sarabia se stále nezvedá ze země. Týmoví lékaři k němu ale neběží a i samotný hráč vypadá, že bude moci za chvíli pokračovat. Hakimi si ještě něco vyříkával se sudím.
     
    28
    Konečně se již zase hraje. Pauza trvala dost dlouho, takže můžeme očekávat delší nastavení. Sarabia byl faulován a hra je zase na chvíli zastavena.
     
    25
    Sudí právě přerušil hru a nakázal oběma týmům občerstvovací pauzu. Ta bude nějakou chvíli trvat. Hráči se k lavičce zrovna moc nemají.
     
    24
    Po gólu Messiho se hra na chvíli zklidnila. Míč drží vedoucí tým na své obranné polovině. Nantes zatím moc nenapadá.
    22. Lionel MESSI - 1:0
     
    22
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku! Nejlepší hráč fotbalové historie LIONEL MESSI právě opět ukázal své dovednosti. Inkasoval dlouhý míč, seběhl si s ním k brankáři, naznačil pohyb doleva, ale levačkou si míč hodil na pravou stranu a svou slabší nohou ho poté poslal do branky. Asistence: Neymar.
     
    21
    Po pár minutách plných šancí se nakonec hra zase trochu zpomalila a oba týmy si vyměňují míč na středu hřiště.
     
    20
    Po rohovém kopu Nantes se jeden z hráčů v modrobílém dresu složil na zem. Chvíli ležel, pak se ale zvedl. Může se hrát dále bez lékařského zásahu.
    19. Šance - Blas
     
    19
    Tohle byla další skvělá možnost Nantes! Blas dostal přihrávku do vápna, po které okamžitě pálil. Levačkou vyslal zatočenou střelu na vingl, kterou musel vytáhnout skvělým zákrokem Donnarumma.
     
    18
    Na druhé straně to vypadalo taky dost dobře! Po centru od praporku z voleje pálil jeden z hráčů ve žlutém. Míčem trefil sice jen protihráče, ovšem ten se odkutálel ještě k Simonovi, který mířil kousíček vedle levé tyče.
     
    17
    Neymar mířil po levé straně na branku a ke gólmanovi soupeře by asi doběhl osamocen. Sudí ale po chvilce odpískal předchozí faul jiného Pařížana na Blase a akce se tak zastavila.
     
    16
    Žlutá karta pro tým Paris Saint-Germain FC (Vitinha).
    14. Břevno - Marquinhos
     
    14
    Dobrá šance PSG po rohovém kopu! Po centru totiž následovala série hlaviček. Kimpembe z levé strany od tyče míč poslal hlavou před ní, kde hlavičkoval taky Marquinhos, který ale trefil pouze břevno.
     
    13
    Neymar poslal míč na Sarabiu, který ale přihrávku nezachytil. Nakonec se do rychlého souboje o míč přimotal Hakimi, který nakonec vytěžil rohový kop.
     
    12
    Velká chyba Verratiho přihrávky na Kimpembeho. Ten totiž namazal přímo na kopačky Blasovi, který se rychle rozběhl k brance, ale pálil nakonec z dálky a svatyni netrefil.
     
    11
    Sergio Ramos stahoval při centru jednoho z protihráčů do pokutového území ruce k tělu. Nantes si vyžadovalo penaltu. Sudí to ale jasně odmítl.
     
    10
    Vitinha tahal akci po pravé straně. Dostal se až k vnější brankové čáře, odkud ještě dokázal odcentrovat. Jeho centr mířil na hlavu spoluhráče, který se k hlavičce dostal, ale provedl ji katastrofálně.
     
    9
    Verratti nacentroval míč do pokutového území, kde si přímo před brankáře naběhl Pablo Sarabia. Vlaječka sudího zůstala dole, Sarabia ale ohromnou šanci zahodil střelou z voleje vysoko nad branku.
     
    8
    Faulovalo také Nanters. PSG se po rozehrávce dostal od brejku, který táhl Messi. Ten ale zahrál přihrávku nazpět na střed, protože mu nikdo nenaběhl.
     
    7
    Messi prodloužil centr na Neymara, ten ale míč jen poslal do rukavic připraveného Lafonta. Vypadalo to, že ho chce přehodit.
     
    6
    V pokutovém území žlutozelených se na chvíli strhla pořádný zmatek. PSG se dostalo ke dvěma střelám, ze kterých se ale ani jedna nedostala k brance.
     
    5
    Marquinhos si přebral herní pomůcku na levé straně hřiště a rozehrál na gólmana. Ten chvíli s rozehrávkou váhal.
     
    4
    Nyní se Kimpembe dopustil faulu u postranní čáry. Nantes tak po delší době dostává míč na kopačky. Zatím s ním kombinuje jen v rámci obranné řády.
     
    3
    Tým z hlavního města Francie stále kontroluje míč. Soupeři ho zatím skoro nepůjčil. Ovšem vůbec nic také nevymyslel. Začátek je velmi ospalý.
     
    2
    Pařížané si hned po začátku poločasu přivlastnili míč. Pronikli na soupeřovu polovinu, ale tam nic nevykombinovali. Nyní ho drží u poloviny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Donnarumma – Marquinhos, Ramos, Kimpembe – Hakimi, Vitinha, Verratti, Mendes – Sarabia, Messi, Neymar
    Náhradníci: Bernat, Danilo, Diallo, Gueye, Icardi, Kalimuendo, Mukiele, Navas (B), Paredes
    Trenér: C. Galtier

    FC Nantes: Lafont – Appiah, Girotto, Pallois – Corchia, Blas, Sissoko, Chirivella, Fábio – Guessand, SImon
    Náhradníci: Descamps, Petrić, Castelletto, Merlin, Coco, Doucet, Moutoussamy, Mohamed, Bouakline
    Trenér: A. Kombouare

    Rozhodčí: O. Grinfeeld.
     
    Vítám vás u dnešního zápasu. Francouzský superpohár dnes zvedne nad hlavu jeden z dvojice PSG / Nantes. Zápas se hraje na Bloomfield Stadium v izraelském Tel Avivu. Statistika mluví ve prospěch PSG, z posledních 45 bitev o tento pohár jich 29, tedy 64% vyhrál úřadující mistr ligy. Příprava obou týmů byla rozdílná. Oba týmy ale hrály čtyři zápasy. PSG se utkalo s týmy naprosto jiné úrovně a zaznamenalo výsledky 2:0, 2:1, 3:0 a 6:2 proti týmům Quevilly Rouen, Kawasaki, Urawa a G-Osaka. Naopak Nantes se připravovalo s týmy z francouzské první či druhé divize. Bralo dvě vítězství, když porazilo Lorient 2:0 a Caen stejným poměrem. Podlehlo ale 0:1 Guingampu a stejně tak i Rennes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Jiří Polášek

    Branky: 22. Messi (Neymar), 45+5. Neymar, 57. Ramos, 83. Neymar (pen.)

    Karty:   16. Vitinha (PSG), 39. Coco (PSG) – 75. Moutoussamy (NAT)   81. Castelletto (NAT)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Marquinhos, Ramos, Kimpembe – Hakimi, Vitinha, Verratti, Mendes – Sarabia, Messi, Neymar
    Náhradníci: Bernat, Danilo, Diallo, Gueye, Icardi, Kalimuendo, Mukiele, Navas (B), Paredes

    Trenér: C. Galtier

    FC Nantes: Lafont – Castelletto, Girotto, Pallois – Appiah, Sissoko, Blas, Chirivella, Coco – Guessand, SImon
    Náhradníci: Descamps, Petrić, Castelletto, Merlin, Coco, Doucet, Moutoussamy, Mohamed, Bouakline

    Trenér: A. Kombouare

    Rozhodčí: O. Grinfeeld
    bahis siteleri