USA – Německo 8:1 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 14:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:4 (kon.)
USA – Finsko 1:4 (kon.)
konec
Kanada
14:0 (8:0, 4:0, 2:0)
Švýcarsko
Pondělí 01.08.2022, 03:10Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování Hlinka Gretzky Cupu, u zápasu skupiny A mezi Kanadou a Švýcarskem.
     
    Kanada

    Kanada je na domácím turnaji pasováno do role největšího favorita na zisk titulu. Hokejisté s javorovým listem na prsou mají možnost vylepšit výsledek svých starších krajanů, kteří na Hlinka Gretzky Cupu před třemi lety prohráli ve finále s Ruskem 2:3. Generálku na turnaj zvládla nastupující kanadská generace na jedničku, reprezentaci Finska rozdrtila 6:0.
     
    Švýcarsko

    Švýcarská osmnáctka se také účastnila Hlinka Gretzky Cupu z před tří let, kde se podle očekávání neprobojovala mezi nejlepší čtyři mužstva šampionátu a po porážce 2:3 po samostatných nájezdech s Německem nakonec obsadila až poslední osmou příčku. Bude zajímavé sledovat, jak si povede nová švýcarská generace, jež ve třech přípravných zápasech s Českem neuspěla ani jednou, v posledním utkání si alespoň částečně zlepšila náladu výhrou 4:2 nad Německem.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Bonk, Molendyk, Tourigny, Price, Allen, Weinstein, MacKinnon – Cataford, Gauthier, Benson – Wood, Yager, Howe – Ritchie, Rehkopf, K. Lind – Barlow, Barkey, Heidt – Cristall.

    Švýcarsko: Simeoni (Huet) – Horak, Schneller, Palmisano, Lichtensteiger, Niedermann – Zürcher, Graf, Pauli – Froidevaux, Hull, Braillard – Pedrazzini, S. Meier, R. Meier – Etique, Kaser, Lindemann – Embacher.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Kanadou a Švýcarskem odstartovalo! Favorit je jasný. Je jím domácí Kanada, jejíž zaváhání by se rovnalo obrovské senzaci.
     
    00:51
    Na úvod se hokejisté v červených dresech dopustili zakázaného uvolnění, když Oliver Bonk přeenil rychlostní schopnosti Barkeyho.
     
    01:32
    První přesilovou hru si zahraje Švýcarsko. Na trestnou lavici již usedl Carson Rehkopf, jenž nebezpečně vrazil na hrazení Etiqueho.
     
    02:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hráči s javorovým listem na prsou střílí první gól střetnutí při vlastním oslabení! Do úniku obdržel výbornou přihrávku od Molendyka COLBY BARLOW. Tváří v tvář gólmanovi si počínal jako zkušený mazák, Simeoniho prostřelil mezi betony. Asistence: Tanner Molendyk.
    02:02 Colby BARLOW - 1:0
     
    02:45
    Početní převaha Švýcarů samozřejmě pokračuje, ale hokejisté v červených dresech se bez problémů brání. Vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    03:27
    Do útočného pásma vyzkoušel proniknout Zachary Etique. Došlo ovšem jeho zdvojení, při této skutečnosti byl Švýcar bez šance.
     
    03:40
    Hra pokračuje v pěti na obou stranách. Carson Rehkopf je zpátky na ledové ploše, na níž dlouho nepobyl, hned odjel na střídačku a pustil do hry Dylana MacKinnona.
     
    04:01
    Cameron Allen dostal nabito na modrou čáru. Neváhal a pálil z první, blokující Tim Horak srazil touš do ochranné sítě.
     
    04:23
    Zakázané uvolnění vrací hru před Diega Simeoniho. Gioele Pedrazzini ještě zabojoval, leč velkou ztrátu na Saigeho Weinsteina nesmazal.
     
    05:15
    Švýcarům nelze upřít snaha, avšak v jejich případe zatím vázne komunikace a Kanada jejich akce výborně čte, soka prakticky nepouští do vlastního obranného pásma.
     
    05:42
    Denver Barkey nabral velkou rychlost ve střední třetině, do útočného obdržel ideální přihrávku do hokejky od Olivera Bonka. Tvrdou ránu příklepem zvedl Simeoni do ochranné sítě.
     
    06:11
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Scotta Ratzlaffa. Na zakončení Janise Embachera velmi dobře viděl, kus černé gumy ukryl v lapačce.
     
    06:40
    Cameron Allen vyhodil takovým způsobem, že se nemohlo pískat zakázané uvolnění, mířil totiž do prostoru brány. Diego Simeoni zahrál puk vyrážečkou k Pamisanovi.
     
    07:06
    Kanadský gólman Scott Ratzlaff si poradil s nepříjemností v podobě ztráty vyrážečky. Simonu Meierovi výborně zmenšil střelecký úhel a zasáhl pravým ramenem.
     
    07:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Akce jako přes kopírák! Calum Ritchie vyslal vysoký oblouček za švýcarskou obranu. CARSON REHKOPF si posunul puk do jízdy rukavicí a sám před gólmanem završil rychlý kontr svižnou střelou zápěstím k pravé tyči. Asistence: Calum Ritchie.
    07:29 Carson REHKOPF - 2:0
     
    08:12
    Od modré čáry nahazoval do přehuštěného prostoru Jordan Tourigny. Diego Simeoni si našel prostor, odkud viděl na kotouč a zakročil pravým betonem.
     
    08:25
    Také druhé vyloučení míří do kanadských řad. V souboji dvou hráčů s číslem 21 na zádech byl úspěšnější ten švýcarský, Maurice Pauli se nechal Calumem Ritchiem podrazit.
     
    08:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    CODY BARLOW a jeho druhý gól v oslabení! Nastartoval motory a švýcarská defenziva mu opět nestačila. S velkou jistotou zpracoval Barkeyho pas od levého mantinelu, načež brilantně provedl bekhendový blafák, Simeoni byl znovu bez šance. Asistence: Denver Barkey.
    08:53 Colby BARLOW - 3:0
     
    09:30
    Zatím j to tak, že Švýcarsku přesilová hra spíše ubližuje. Hraje druhou početní převahu a v obou případech inkasovalo proti čtyřem gól.
     
    09:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné, Kanaďané střílí třetí gól při vlastním oslabení! Benson za bránou ukázkově zabojoval, obral beka a v pádu posunul kotouč před bránu na ETHANA GAUTHIERA, za jehož dělovkou z první natahoval Simeoni vyrážečku marně. Asistence: Zach Benson.
    09:58 Ethan GAUTHIER - 4:0
     
    09:58
    Čtyři a dost. Pro Diega Simeoniho končí utkání po polovině úvodní dvacetiminutovky, místo v brankovišti přenechává Ewanu Huetovi.
     
    10:19
    A kanadský tlak pokračuje. Denver Barkey si vyměnil puk se Zachem Bensonem, aby vypálil z první jen těsně vedle levé tyče.
     
    10:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dominance Kanady pokračuje, máme tu pátý gól! Carson Rehkopf skvěle přenesl hru doleva na Ritchieho, který nezazmatkoval a nahrál pod sebe BRAYDENU YAGEROVI, jemuž nedělalo žádné problémy poslat touš do odkryté brány. Huet neudržel čisté konto ani minutu. Asistence: Carson Rehkopf a Calum Ritchie.
    10:43 Brayden YAGER - 5:0
     
    10:57
    Za faul ve středním pásmu míří na trestnou lavici Maurice Pauli. Ten se nyní může modlit, že jeho spoluhráči neinkasují šestý gól.
     
    11:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté mají zaděláno na obrovské debakl. Měli jsme možnost vidět další parádní kombinaci, na jejímž konci byla Heidtova přihrávka na hranu brankoviště a zasunutí kotouče v podání ETHANA GAUTHIERA do cílového zařízení. Asistence: Riley Heidt a Zach Benson.
    11:11 Ethan GAUTHIER - 6:0
     
    11:11
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
     
    11:54
    Po delší době měl práci Scott Ratzlaff. Se slabou střelou od modré čáry si poradil bez problémů, včas vykopl pravý beton.
     
    12:23
    Dylan MacKinnon si na zakončení netroufl, raději posunul kotouč po levém mantinlu. Zach Benson pak neuspěl proti Etiquemu.
     
    12:44
    Švýcarský gólman Ewan Huet výborně zmenšil střelecký úhel Saigemu Weinsteinovi. Tvrdou ránu podržel ve výstroji.
     
    13:28
    Čárový rozhodčí rozpažil, Tanner Molendyk tak musel znovu zrychlit. Protihráče udržel na zádech bez problémů, zvládl i rozehrávku na Olivera Bonka.
     
    13:51
    Aktivní forčekink Švýcarů zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Guillaume Lindemann vystavil Nina Niedermanna do ofsajdové pozice.
     
    14:25
    Kanaďané jako kdyby polevili, rozhodně z nich nesálá taková energie, jako tomu bylo před pár minutami. Sami asi nechtějí konkurenta příliš shodit.
     
    14:58
    Skvěle zabral směrem do defenzivy Simon Meier. Natlačil tělo před Camerona Allena a puk odpálil po pravém mantinelu mimo nebezpečí.
     
    15:13
    Práce pro Ewana Hueta, jenž správně očekával, že Denver Barkey bude zakončovat z pravého kruhu na přední tyč, zde úřadoval gólmanův levý beton.
     
    15:28
    Kanadská osmnáctka si může dělat zálusk na další gól. Druhým vyloučeným Švýcarem v zápase je Valdemar Hull, jenž zastavil Molendyka jen za cenu hákování.
     
    15:45
    A další zákrok pro Hueta. Tentokráte si počkal na tvrdou ránu Camerona Allena, tu bez většího zaváhání podržel ve výstroji.
     
    16:02
    Tanner Molendyk mohl potrestat faul na svou osobu, zatím se tak nestalo. Ostrou forhendovou ránu z první zblokoval Tim Horak.
     
    16:15
    Obrovská komplikace pro Evropany. Hulla doplňuje na lavici hanby Yanik Lichtensteiger za vražení na hrazení, což znamená, že Kanada má k dispozici přesilovku 5 na 3, ta může trvat až 73 vteřin.
     
    16:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Početní převaha o dva hráče využita, Kanada odskakuje na rozdíl sedmi gólů. Pěkný kombinační kolotoč skončil u MATTHEW WOODA, na svižný projektil vypálený do levého horního růžku Huet neměl šanci dosáhnout. Asistence: Cameron Allen a Brayden Yager.
    16:44 Matthew WOOD - 7:0
     
    17:12
    Pokračuje klasická kanadská přesilová hra. Netrvalo dlouho a hokejisté v červených dresech už jsou opět nastěhováni v útočném pásmu.
     
    17:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí přetavili v gól i klasickou početní převahu. Jmenovitě ANDREW CRISTALL, který vystřelil šikovně z velkého úhlu a překvapenému Huetovi touš propadl za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Matthew Wood a Jordan Tourigny.
    17:50 Andrew CRISTALL - 8:0
     
    18:28
    Pochvalu zaslouží Dylan MacKinnon. Kanadský obránce zabral a udržel na zádech Zacharyho Etiqueho, takže rozhodčí musel odpískat zakázané uvolnění.
     
    18:52
    Jordan Tourigny obdržel na útočnou modrou čáru těžkou nahrávku. Dlouho nerozmýšlel a před Emnacherem raději zacouval do střední třetiny, aby snížil riziko chyby a soupeřova úniku.
     
    19:29
    Denver Barkey si klepl o nahrávku do pravého kruhu. Dostal ji a pálil z první, Ewan Huet našel kus černé gumy v nastavené lapačce.
     
    19:53
    Před odchodem do kabin si Ewan Huet připsal ještě jeden zákrok. Výborně se přesunul k pravé tyčce, načež včas srazil betony k sobě po střele Howea.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 19 – 4.
     
    Kanaďané v první třetině jasné ukázali, kdo bude na ledě pánem. Švýcary během úvodní dvacetiminutovky rozebrali osmi góly a je jasné, že zbývající dvě třetiny se budou hrát už jenom z povinnosti. Hned tři z prvních čtyř gólů Kanada vstřelila při vlastním oslabení, přičemž všechny tyto trefy vměstnala do úvodních deseti minut. Švýcarsko reagovalo výměnou gólmanů, ale ani Ewan Huet kanonádu domácího mužstva nezastavil a inkasoval do konce úvodní části další čtyři góly.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, ta pojďme na ni! Kanada do ní vstoupila s velkou aktivitou, hráči v červeném jsou nastěhováni před Huetem.
     
    20:44
    Pěknou kombinaci završil Denver Barkey natlačením se pře bránu, bekhendová střela proletěla těsně vedle levé tyčky.
     
    21:12
    Pod tlakem Thibault Martin neváhal a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Unavená švýcarská pětice ta musí zůstat na ledě.
     
    21:33
    V poslední chvíli Ewan Huet zaznamenal bekhendovou dorážku Zacha Bensona. Stihl srazit betony k sobě a kotouč mezi nimi udržet.
     
    21:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ve vzduchu visí dvouciferný počet gólů. Lind nejprve nahrával Ritchiemu, jehož ránu švýcarská defenziva zblokovala. Volný puk si pak našel právě KALAN LIND, z otočky nasměroval hrací předmět šikovně mezi brankářovy betony. Asistence: Calum Ritchie a Jordan Tourigny.
    21:42 Kalan LIND - 9:0
     
    22:26
    Do samostatného úniku směřoval Ethan Gauthier, avšak obdržel příliš dlouhou nahrávku, na níž nedosáhl. Výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    22:52
    Za vlastní bránu se vydal Ewan Huet, jenž si počínal s velkou jistotou. Zkontroloval postavení spoluhráčů a poslal touš k volnému Martinovi.
     
    23:12
    Netrvalo dlouho a hrací předmět znovu získala Kanada. Z vrcholku pravého kruhu pálil Ethan Gauthier, na Hueta potřetí nevyzrál.
     
    23:43
    Kanadský gólman Scott Ratzlaff tráví většinu času v roli diváka. Nyní se po delší době zapojil o hry, když vyrážečkou zastavil puk pro Dylana MacKinnona.
     
    24:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Švýcaři inkasují potupnou desítku! Cameron Allen zvedl hlavu a parádně přenesl hru doprava na DENVERA BARKEYHO. Útočník si kotouč zpracoval a ze zápěstí vypálil nad lapačku přesunujícího se Hueta. Asistence: Cameron Allen a Colby Barlow.
    24:12 Denver BARKEY - 10:0
     
    25:13
    Přečíslení dvou proti jednomu skončilo neúspěchem. V poslední chvíli se vrátil Tim Horak, který vložil hokejku do pasu na Zacha Bensona.
     
    25:51
    Ofenzivu podpořil Tanner Molendyk. V poslední chvíli so rozmyslel střelu a nahrával po své pravé ruce Matthew Woodovi, toho zradilo zpracování.
     
    26:11
    Zákrok z kategorie jednoduchých pro Ewana Hueta, jenž na pomalou střelu Olivera Bonka od počátku velmi dobře viděl a schoval ji v lapačce.
     
    26:34
    Z velkého úhlu nahazoval Tanner Molendyk. Od brusle obránce se kotouč orazil k Denveru Barkeymu, který z ostrého úhlu minu prázdnou bránu.
     
    27:00
    Zmatky v předbrankovém prostoru vyřešil Ewan Huet. Švýcarský gólman si všiml volného puku na brankovišti, přikryl jej lapačkou.
     
    27:33
    Matteo Palmisano si za vlastní bránou dovolil velkou parádu, když Bensonovi naznačil kličku doprava, aby si nakonec stáhl touš doleva. Soka tím dokonale zmátl.
     
    28:02
    Ojedinělou útočnou akci Švýcarska zastavil čárový rozhodčí. Janis Embacher přihrál Guillaumemu Lindemannovi pozdě, pískal se ofsajd.
     
    28:14
    Na trestnou lavici míří kanadský kapitán Cameron Allen, když za vlastní bránou smolně vložil hokejku před Rafaela Meiera a soka podrazil.
     
    29:15
    Minuta z přesilovky je pryč. Evropanům nelze upřít snahu, jenže Kanaďané jsou bruslařsky úplně někde jinde a soupeře k ničemu nepouští ani ve čtyřech.
     
    29:39
    Naopak přicházejí nebezpečné brejky v oslabení. Už to vypadalo, že by do úniku mohl vystartovat Calum Ritchie, v poslední chvíli ho rozhodil Nino Niedermann.
     
    30:15
    Allenův trest je u konce, hra pokračuje v pěti na obou stranách. Scott Ratzlaff během dvou minut v oslabení zasahovat nemusel.
     
    30:44
    Je zřejmé, že domácí hokejisté výrazně polevili, přeci jen nechtějí soupeře zostudit ještě více. Pokud by udrželi tempo z první třetiny, reálně by hrozilo dvacet vstřelených gólů z jejich strany.
     
    31:27
    Tanner Howe pěkně obtočil soupeřovu svatyni, avšak zasunutí kotouče k bližší tyčce mu nevyšlo, puk mu ujel od čepele hole.
     
    31:57
    Výrazně lépe si počínal Matthew Wood, který dotáhl akci až do zakončení, ostrá rána švihem prosvištěla o kousek vedle levé tyčky.
     
    32:28
    Hraje se delší dobu bez přerušení, většinu času v útočné třetině Kanady. Pokus Dylana MacKinnona zastavil Huet levým betonem.
     
    32:54
    Švýcarský gólman vůbec nereagoval na dělovku Jordana Tourignyho a měl velké štěstí, že ránu zblokoval spoluhráč Thibault Martin.
     
    33:33
    Za kanadskou obrannou řadou číhal Simon Meier. Matteo Palmisano vyprodukoval příliš nízký oblouček, Cameron Allen schoval touš v rukavici.
     
    33:46
    Delší pasáž hry bez přerušení ukončil Ewan Huet zákrokem lapačkou proti střele zápěstím v podání dvougólového Ethana Gauthiera.
     
    34:11
    Alain Graf musel pořádně zabrat, aby na zádech udržel Zacha Bensona. To se mu podařilo, navíc zvládl rozehrát na Rafaela Meiera.
     
    34:44
    Na druhé straně dominoval Cameron Allon. Natlačil tělo před Lea Braillarda, mezi jehož bruslemi šikovně posunul kus černé gumy k Priceovi.
     
    35:20
    Zmatky v předbrankovém prostoru Kanady neskončily čestným švýcarským úspěchem. Janis Embacher dorážel z bezprostřední blízkosti do brankáře.
     
    35:44
    Scott Ratzlaff včas zakryl mezeru mezi betony po střele Embachera. Vzápětí rozhodčí přerušil hru a vyloučil Cadena Price za podražení právě Embachera.
     
    35:55
    Přesilovka Švýcarska trvala pouhých jedenáct vteřin. Leo Braillard se totiž také provinil podrážením, když tímto způsobem zastavil o vyhození se pokoušejícího Molendyka.
     
    36:22
    Dá se očekávat, že více volného prostoru na ledě bude více vyhovovat Kanadě. Hráči v červených dreseh spouštějí kombinační kolotoč v útočném pásmu.
     
    36:53
    Za soupeřovou svatyní operoval s kotoučem na holi Saige Weinstein. Nakonec našel v levém kruhu Zacha Bensona, jehož rána měla k úspěchu hodně daleko.
     
    37:26
    Z ostrého úhlu pokusil štěstí Guillaume Lindemann. Scott Ratzlaff měl situaci pod kontrolou, puk nechal proletěl o kus vedle pravé tyče.
     
    37:42
    Brayden Yager vystřelil až nadvakrát. Ewana Hueta touto skutečností nerozhodil, gólman udržel hrací předmět ve výstroji.
     
    37:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané zůstávají v přesilových hrách stoprocentní, využili i jedenáctivteřinovou hru pěti proti čtyřem. Chybnou rozehrávku soupeře vystihl ETHAN GAUTHIER a ránou z pravé strany pod břevno zkompletoval hattrick. Asistence: Caden Price.
    37:52 Ethan GAUTHIER - 11:0
     
    38:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Druhý gól v rozmezí dvaatřiceti vteřin, Švýcaři jsou na ručník. Z velkého úhlu vypálil CADEN PRICE, čímž dokonale šokoval Ewana Hueta. Brankář si nepohlídal prostor u bližší tyčky a kotouči dovolil doputovat za brankovou čáru. Asistence: Tanner Howe a Cameron Allen.
    38:24 Caden PRICE - 12:0
     
    39:02
    Kanadský tlak pokračuje. Do přehuštěného prostoru střílel Saige Weinstein, úspěšný blok zaznamenal Nino Niedermann.
     
    39:37
    Jordan Tourigny si vyměnil kotouč s Dylanem MacKinnonem, načež střílel z pravého kruhu. Ewan Huet schoval puk v lapačce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kanada pokračuje v navyšování náskoku, na výsledkové tabuli svítí po druhé části pro Švýcary hrozivě vypadající skóre 12:0. Domácí hráči přidali další čtyři góly, přestože výrazně zvolnili, i tak ovšem soupeře výrazně přehrávají. Hattrick v průběhu prostřední dvacetiminutovky zkompletoval Ethan Gauthier, jenž zároveň udržel kanadskou stoprocentní úspěšnost při přesilovkách.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Dá se očekávat volnější pojetí ze strany Kanady, která má komfortní náskok a Švýcary už ztrestala dostatečně.
     
    40:41
    Pomalou střelu ze zápěstí vyprodukoval Dylan MacKinnon. Ewan Huet na střelu velmi dobře viděl a bez problémů puk podržel v lapačce.
     
    41:16
    Další zákrok pro Ewana Hueta, jenž se tentokráte výborně přesunul ke své pravé tyčce a střelu Andrew Cristalla udržel mezi betony.
     
    41:45
    Na útočný výlet se vydal Oliver Bonk. Prudké zakončení zápěstím skončilo ve výstroji brankáře, na vypadnuvší kotouč čekal obránce marně.
     
    42:02
    Švýcaři mají příležitost zaznamenat čestný úspěch v přesilové hře. Dnes podruhé míří na trestnou lavici kanadský kapitán Cameron Allen, ve středním pásmu podrazil Kevina Zürchera.
     
    42:37
    Lorin Froidevaux prováhal ideální příležitost ke střele. Zamotal se mezi dva protihráče, přičemž Caden Price byl tím, kdo touš odpálil do bezpečí.
     
    43:12
    Hokejisté v červených dresech se brání bez problémů. Vyhození Bonka sice zastavil Leo Braillard, jenže puk posunul přímo k hokejce protihráče Molendyka.
     
    43:49
    Za opětovným kanadským vyhozením vyrazil Ewan Huet, který za brankou zpracoval svižně letící touš a zpracoval ho pro Martina.
     
    44:10
    Pokračuje se v plném počtu na obou stranách. Cameron Allen strávil na trestné lavici poklidné chvíle, spoluhráči soupeře k ničemu nepustili.
     
    44:44
    K přerušení nyní dochází jen minimálně, což nejspíše vyhovuje oběma týmům, které by chtěly mít již rozhodnutý zápas za sebou.
     
    45:23
    Kalan Lind si věřil, avšak vzduchem poskakující kotouč minul, promáchl naprázdno. Do střední třetiny pak hrací předmět poslal Nic Balestra.
     
    45:53
    Individuální akce Carsona Rehkopfa skončila v pravém kruhu. Vložil si hokejku mezi nohy a zkusil nahrát Barkeymu, jenže puk úplně minul.
     
    46:22
    Na druhou stranu se vydal Rafael Meier. Nedostalo se mu ovšem žádné podpory od spoluhráčů, sám proti třem byl Švýcar bez šance.
     
    46:57
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Calum Ritchie. Zkusil se natlačit do předbrankového prostoru, v čemž mu zabránil Tim Horak.
     
    47:16
    Nyní už Ewan Huet musel do akce. Poradil si na jedničku, když bleskově zareagoval na ránu Bensona a touš skryl do lapačky.
     
    47:39
    Tanner Molendyk si rozmyslel zakončení, místo toho přenesl hru do levého kruhu, kde si Colby Barlow vůbec neporadil se zpracováním.
     
    47:58
    Přesilovka pro Švýcarsko. Menší dvouminutový trest vyfasoval Ethan Gauthier za nebezpečný faul kolenem proti Leu Braillardovi.
     
    48:12
    Od levého mantinelu nebezpečně nahazoval Nino Niedermann. Scott Ratzlaff měl velké štěstí, že puk nikdo netečoval, kotouč našel ve výstroji.
     
    48:42
    Švýcarští hokejisté nereagovali na pobízení rozhodčího, který signalizoval ofsajd. Nakonec tedy byl nucen hru přerušit a nařídit vhazování ve středním pásmu.
     
    49:01
    Saige Weinstein dlouho neváhal a po zisku hracího předmětu jej vyhodil po levém mantinelu do bezpečí. Za vlastní bránou si zahrát Huet.
     
    49:35
    Ke čtvrtému kanadskému gólu v oslabení moc nechybělo. Kalan Lind zůstal sám před brankářem, po forhendovém blafáku mířil do pravé tyče.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a s jistotou můžeme říct, že i utkání. Kanada se zdárně ubránila oslabení, potrestaný Ethan Gauthier je zpět na ledové ploše.
     
    50:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Třináctý gól je na světě. Matthew Wood přihrál do otevřené obrany CALUMOVI RITCHIEMU, na jedničku provedenému bekhendovému blafáku lze jen těžko něco vytknout. Asistence: Matthew Wood.
    50:22 Calum RITCHIE - 13:0
     
    51:03
    Kanaďané si zápas užívají. Střeleckou listinu chtěl rozšířit Tanner Howe, jeho pokus Ewan Huet schoval do lapačky.
     
    51:26
    Janis Embacher chtěl postupovat do útoku, jenže se mu nedostalo podpory. Po přejeté červené čáry proto tedy jenom nahodil kotouč za kanadskou bránu a odjel vystřídat.
     
    52:20
    Jordan Tourigny hledal průnikovým pasem Mathieu Cataforda. Forvard si našel zajímavou pozici, jenže zpracování mu vůbec nevyšlo.
     
    52:37
    Pod tlakem Brayden Yager zvládl posunout kus černé gumy na Denvera Barkeyho, jeho rána z úhlu měla k úspěchu hodně daleko.
     
    53:16
    Chytré vyhození vyprodukoval Tim Horak, když přes celé hřiště trefil prostor brány a donutil tak hrát Scotta Ratzlaffa. Těžko říct, jestli to tak zamýšlel, každopádně dovolil sobě i spoluhráčům vystřídat.
     
    53:42
    Ani teď se nepískalo zakázané uvolnění, protože vyhození Mattea Palmisana lehce tečoval Cameron Allen. Scott Ratzlaff hrál před Rafaelem Meierem na Weinsteina.
     
    54:17
    Ethanu Gauthierovi chyběly ke gólu centimetry. Zůstal před gólmanem nikým neatakovaný, střelu na lapačku Huet vyrazil o kousek vedle levé tyčky.
     
    54:55
    proti třem protihráčům se vydal zkusit štěstí Guillaume Lindemann. Mezi konkurenty sice proskočil, jenže bez kotouče na holi.
     
    55:29
    Obětavým blokem se prezentoval Thibault Martin, ten padl do rány Oliveru Bonkovi. Na ledě navíc zvládl posunout hru do střední třetiny.
     
    55:55
    Kanadskou akci zastavil hvizd čárového rozhodčího. Kalan Lind neočekával Ritchieho kličku těsně před modrou, způsobil postavení mimo hru.
     
    56:14
    defenzivní povinnosti si Tanner Molendyk splnil na jedničku. Počkal na kličku Kevina Zürchera, načež mu kotouč ukázkovým způsobem vypíchl.
     
    56:59
    Od modré čáry vypálil Matteo Palmisano. Scott Ratzlaff máchl lapačkou naprázdno, ale měl štěstí, puk zamířil nad břevno.
     
    57:29
    Před forčekujícím protihráčem odjel Thibault Martin za bránu. Odtud měl větší prostor k rozehrávce, vybral si Janise Embachera.
     
    57:56
    Hráči v červených dresech prakticky přestali bruslit. Využít této skutečnosti chtěl Nino Niedermann, střelu do středu brány ovšem brankář s přehledem vyrazil.
     
    58:25
    Riley Heidt rozjel Denvera Barkeyho, jenž vyzval k souboji jeden na jednoho Tima Horaka, přičemž uspěl bránící hokejista.
     
    58:44
    Od levého mantinelu vypálil pořádnou jedovku Oliver Bonk. Guillaume Lindemann měl štěstí, že pukem schytal do chráněných míst.
     
    59:17
    Za nahozením Yanika Lichtensteigera zamířil Scott Ratzlaff. Poradil si s velkým přehledem, puk prodloužil za sebe na Price.
     
    59:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Závěr střetnutí okořenil krásným gólem RILEY HEIDT. Stahovačkou do středu se zbavil Niedermanna, aby si vzápětí bekhendovým blafákem roztáhl Hueta a touš mu usměrnil neomylně mezi betony. Asistence: Andrew Cristall.
    59:51 Riley HEIDT - 14:0
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 52 – 17.
     
    Nejlepší hráči: Colby Barlow – Yanik Lichtensteiger.
     
    Kanada potvrdila roli obrovského favorita a na pvod šampionátu rozstřílela Švýcarsko vysoko 14:0. Domácí hokejisté rozhodli o svém vítězství už v první třetině, v níž nasázeli osm gólů. Ve zbylých dvou dvacetiminutovkách výrazně zvolnili, přesto přidali dalších šest zásahů. Hattrick zkompletoval Ethan Gauthier, za zmínku stojí i dva góly v oslabení Colbyho Barlowa.

    Další utkání odehraje Kanada v noci z úterý na středu proti Slovensku, na Švýcary čeká v úterý podvečer středoevropského času utkání proti Švédsku.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:48:39)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Barlow (Molendyk), 8. Rehkopf (Ritchie), 9. Barlow (Barkey), 10. Gauthier (Benson), 11. Yager (Rehkopf, Ritchie), 12. Gauthier (Heidt, Benson), 17. Wood (Allen, Yager), 18. Cristall (Wood, Tourigny), 22. K. Lind (Ritchie, Tourigny), 25. Barkey (Allen, Barlow), 38. Gauthier (Price), 39. Price (Howe, Allen), 51. Ritchie (Wood), 60. Heidt (Cristall)


    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Bonk, Molendyk, Tourigny, Price, Allen (C), Weinstein, MacKinnon – Cataford, Gauthier, Benson – Wood, Yager, Howe – Ritchie, Rehkopf, K. Lind – Barlow, Barkey, Heidt – Cristall.
    Trenér: Stéphane Julien

    Švýcarsko: Simeoni (10. Huet) – Balestra, Horak, Schneller, Palmisano, Lichtensteiger, Niedermann, Martin – Zürcher, Graf, Pauli – Froidevaux, Hull, Braillard – Pedrazzini, S. Meier, R. Meier – Etique, Kaser, Lindemann – Embacher.
    bahis siteleri