Rakousko – Česko 3:6 (kon.)
konec
Rakousko
3:6 (1:0, 2:3, 0:3)
Česko
Sobota 06.08.2022, 21:00 • Rogers Place, Edmonton • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká dvacítka zvládla přípravné utkání proti Rakousku vítězně, v gólově bohatém zápase slavila úspěch výsledkem 6:3. Rozhodovalo se v závěrečné dvacetiminutovce, do níž celky nastupovaly za vyrovnaného stavu 3:3. Svěřence kouče Rulíka poslal do vedení David Špaček, načež na rozdíl dvou gólů navýšil Jan Myšák a v závěrečných vteřinách ještě vylepšil český náskok Jakub Kos. (00:07:43)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další úspěšná teč, Češi ještě vylepšují svůj náskok. Autorem nahození od modré čáry byl Tomáš Hamara, střeleckou listinu doplnil JAKUB KOS. Asistence: Tomáš Hamara.
     
    55:32
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Senna Peeters – 2 min., vražení na hrazení.
     
    54:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká dvacítka je velmi blízko vítězství. Ticháček posunul kotouč po modré čáře na Aleše Čecha, dělovku zdárně tečoval JAN MYŠÁK do sítě. Asistence: Jiří Ticháček a Aleš Čech.
     
    54:45
    Obránce Jiří Ticháček posunul kotouč do jízdy Janu Myšákovi, jenž s velkým přehledem přebruslil Preimla, mezeru mezi betony gólmana ale nenašel.
     
    52:05
    Čechy čtvrtý vstřelený gól nakopl a na ledě momentálně dominují. Od modré čáry střílel Štěpán Němec, Martin Ryšavý tečoval pouze do Wraneschitze.
     
    49:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čši jsou znovu o krok napřed! Martin Ryšavý ještě neuspěl, když se sice pěkně prokličkoval až do zakončení, avšak gólman jeho pokus vyrazil. O dorážku se ovšem přihlásil DAVID ŠPAČEK a jeho rána již napnula síť. Asistence: Matouš Menšík a Martin Ryšavý.
     
    46:56
    V posledních okamžicích o sobě hodně dává vědět Jiří Kulich. Nyní se prezentoval pěknou přímočarou akcí, zakončení příklepem kryl gólman levým betonem.
     
    44:34
    Nechybělo moc, aby Rakušané dovršili parádní obrat. Leon Wallner se skvěle zorientoval na malém prostoru a vypálil do břevna.
     
    42:30
    Úvodní akce přesilová hry nevypadala vůbec zle. Po pěkně sehrané akci zakončoval od modré čáry Stanislav Svozil, dělovku schoval Wraneschitz ve výstroji.
     
    42:08
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Maximilian Preiml – 2 min., faul kolenem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Češi ve druhé třetině svého soupeře znovu výrazně přestříleli, přesto je na cestě k vítězství čeká ještě spousta tvrdé práce. Svěřenci kouče Rulíka sice převážili misky na svou stranu, a dokonce odskočili do vedení 3:1, jenže když už se zdálo, že drží otěže pevně ve svých rukou, tak Rakušané skórovali dvakrát v rozmezí deseti vteřin. Oba celky jsou před závěrečnou dvacetiminutovkou na stejné úrovni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Češi zkouší nové složení elitní přesilovkové pětice. Začátek vůbec nevyšel podle představ, Rakušané se snadno osvobodili.
     
    39:16
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Leon Wallner – 2 min., hákování.
     
    37:32
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Deset vteřin hrůzy pro české mužstvo! Martin Urbanek vyřešil přečíslení dvou na jednoho nahrávkou na OSKARA MAIERA. Rána na lapačku brankáře byla úspěšná, Rakousko vyrovnává na 3:3. Asistence: Martin Urbanek.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Maier (Lackner), 38. Wallner (Lindner), 38. Maier (Urbanek) – 23. Urban (Kos, Menšík), 31. Ivan (Chmelař), 36. Gut (Kulich), 50. Špaček (Menšík, Ryšavý), 55. Myšák (Ticháček, Čech), 60. Kos (Hamara)


    Rakousko: Wraneschitz (Sommer, Pfarrmaier) – Urbanek, Sablattnig, Tialler, Reinbacher, Necesany, Hörl, Lindner, Preiml – Lackner, Wallner, Maier – Peeters, Scherzer, Dobnig – Hengelmüller, Auer, van Ee – Kramer, Wernicke, Geifes.
    Trenér: Philipp Pinter

    Česko: Bednář (Suchánek) – Š. Němec, Ticháček, Špaček, Svozil, Hamara, Čech, F. Němec – Myšák, Gut, Kulich – Chmelař, Szturc, Ivan – Hauser, Šapovaliv, Ryšavý – Kos, Menšík, Urban – Herčík, Měchura.
    Trenér: Radim Rulík
    ocianews.com