Turín – Lazio 0:0 (kon.) | Udinese – Salernitana 0:0 (kon.) | Inter – Spezia 3:0 (kon.)
Sassuolo – Lecce 1:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
0:0 (0:0)
US Salernitana 1919
Sobota 20.08.2022, 18:30Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný den přeji všem fotbalovým příznivcům. Serie A má na programu druhé kolo, v rámci kterého změří síly mimo jiné také Udinese a Salernitana.
     
    Udinese Calcio

    Domácí fotbalisté do letošního ročníku vstoupili porážkou na půdě AC Milán. Dvě vstřelené branky byly nad plán, avšak čtyři inkasované naprosto zhatily šance na případný bodový zisk. Udinese by letos určitě rádo vylepšilo loňské dvanácté místo, ale nečeká na ně vůbec snadný úkol.
     
    US Salernitana 1919

    To hostující celek loni patřil k mužstvům, která většinu svých bodů uhrála na hřištích soupeřů. Bylo to sice jen o bodík navíc, avšak jak se nakonec ukázalo, právě ten byl v boji o udržení proti Cagliari naprosto klíčový. Salernitana na úvod letošního ročníku nestačila na AS Řím, v domácím prostředí padla 0:1.
     
    Utkání povede jako hlavní pan Gianluca Aureliano. Co se týče kurzů sázkových kanceláří, domácí celek je pasován do role favorita. Aby ne, oba celky se naposledy setkaly před třemi měsíci na hřišti Salernitany a Udinese zvítězilo čtyřgólovým rozdílem! Jak zápas dopadne dnes? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Silvestri – Becao, Bijol (25. Nuytinck), Masina – N. Pérez, Pereyra (C), Walace, Makengo, Udogie – Success, Deulofeu.
    Náhradníci: Padelli, Piana – Abankwah, Arslan, Benković, Beto, Ebosele, Ebosse, Guessand, Lovrić, Nestorovski, Pafundi, Palumbo, Samardžič.
    Trenér: Andrea Sottil

    US Salernitana 1919: Sepe – Brún, Gyömbér, Fazio (C) – Candreva, Maggiore, Radovanović, Vilhena, Mazzocchi – Botheim, Bonazzoli.
    Náhradníci: Micai, Sorrentino – Boultam, Bradarić, Capezzi, Iervolino, Kristoffersen, Sambia, Valencia, Veseli, Motoc, Kišrída, Dia.
    Trenér: Davide Nicola

    Rozhodčí: Gianluca Aureliano.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující fotbalisté do utkání vstoupili velmi aktivně. Vybojovali autové vhazování v bezprostřední blízkosti rohového praporku.
     
    3
    Zatím se hraje převážně ve středu hřiště. Domácí napadali hodně vysoko, hráči Salernitany si museli pomoct s brankářem Sepem.
     
    5
    Hlavní rozhodčí Gianluca Aureliano nařizuje pokutový kop pro Udinese!
     
    5
    Z levé strany centroval Pereyra, který dle sudího trefil ruku Brúna. Ten měl horní končetinu sice hodně vysoko, avšak zdálo se, že ji míč nezasáhl!
     
    6
    Rozhodčí Aureliano dostává pokyn, aby šel celou situaci sám zkontrolovat k videu.
     
    7
    Je to tak, sudí Aureliano penaltu odvolává, což se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům, kteří hlasitě pískají. Hra může pokračovat.
     
    9
    Naopak to byli hosté, kteří mohli jít do vedení! Reflexivním zákrokem proti zakončení Bonazzoliho z malého vápna nůžkami se zaskvěl Silvestri!
     
    10
    Úvodní desetiminutovka hry byla hodně divoká. Hádka o to, kdo bude vhazovat, úspěšnější byli nakonec domácí fotbalisté.
     
    11
    Několik nepřesných přihrávek na obou stranách hřiště, domácí fotbalisty zastavil praporek čárového rozhodčího, který signalizoval útočný faul.
     
    13
    V úvodních minutách je to Salernitana, která daleko častěji drží balón na vlastních kopačkách a snaží se něco vymyslet směrem dopředu.
     
    15
    Dobrá možnost pro hosty. Masina poblíž rohového praporku fauloval Maggioreho, Salernitana bude rozehrávat zajímavou standardku!
     
    16
    Centrovaný míč propadl až na zadní tyč, kde Fazio z bezprostřední blízkosti nedokázal prostřelit Silvestriho, který zapsal další skvělý zákrok!
     
    17
    S důrazem to v tuto chvíli přehnal hostující útočník Botheim. To pochopitelně nemohlo uniknout pozornosti hlavního rozhodčího.
     
    19
    Domácí Bijol si v souboji s Bonazzolim počínal nedovoleně, podle rozhodčího ho trefil loktem do hlavy. Přesto je to Bijol, kdo zůstal ležet na hrací ploše.
     
    21
    Bijol je po delším ošetření značně rozhozený a směřuje za postranní lajnu. Drží se za hlavu, trenér Sottil už poslal rozcvičit možnou náhradu.
     
    23
    Nuytinck odhazuje rozlišovací dres a zdá se, že nakonec skutečně nahradí otřeseného Bijola, který sedí za postranní lajnou a stále se drží za hlavu.
     
    25
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Jaka Bijol, přichází Bram Nuytinck.
     
    26
    Individuálně to v pokutovém území zkoušel Success. Domácí útočník se marně dožadoval odpískání faulu, hostující defenziva byla pozorná.
     
    27
    Po pravé straně se probíjel Becao, jehož přízemní centr nenašel žádného ze spoluhráčů, míč pouze proletěl velkým vápnem.
     
    28
    Hosté rozehrávali druhý rohový kop v zápase, nakonec z toho byla dalekonosná střela z nějakých pětadvaceti metrů. Míč skončil vysoko nad brankou!
     
    29
    Jean-Victor Makengo hasil brejk, šel kolíkama napřed. Za udělení žluté karty si v tuto chvíli může oddychnout, klidně to mohlo skončit i červeným trestem.
     
    31
    Úvodní půlhodina hry je za námi, sledujeme vyrovnané utkání. Domácí budou vhazovat poblíž rohového praporku na pravé straně hřiště.
     
    32
    Pereyra vysunul do samostatného úniku Deulofeua. Ten ale tváří v tvář hostujícího gólmana nepřekonal, Sepe vytáhl bravurní reflexivní zákrok!
    32.
     
    33
    Gólman Sepe zatím pořádně brnká na nervy domácích příznivců. Sudí Aureliano ho popohání, aby rozehrávku zrychlil.
     
    35
    Federico Bonazzoli u postranní lajny velmi ostře dohrál Makenga. I on vidí žlutou kartu, v této statistice máme srovnáno.
     
    37
    Byl to Deulofeu, ke kterému se šťastně odrazil balón. Střelecký pokus domácího fotbalisty z malého vápna byl tečovaný, míč se vzápětí otřel o tyč! Roh pro Udinese.
    37.
     
    38
    Z následného rohového kopu hlavičkoval střídající Nuytinck. Míč skončil asi metr nad horní tyčkou, odkopávat bude brankář Sepe.
     
    40
    Hostující Mazzocchi si navedl balón na střed, vzápětí zakončoval pod horní tyčku. Brankář Silvestri musel vyrážet na rohový kop!
     
    41
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka prvního poločasu, domácí fotbalisté si pomohli nedovoleným zákrokem u laviček, hosté rychle rozehrávají.
     
    43
    Je evidentní, že nikdo nechce v závěru prvního poločasu chybovat. Sledujeme hodně opatrný průběh, oba celky se svými rozehrávkami rozhodně nepospíchají.
     
    44
    Domácí se přesto budou muset bránit. Salernitana teď na pravé straně hřiště vybojovala svůj už třetí rohový kop v tomto zápase.
     
    45
    Žádné nebezpečí pro branku Silvestriho nevzniklo, rozhodčí Aureliano bude přidávat pět minut nad rámec prvního poločasu!
     
    45+1
    Třetí žlutá karta v zápase. Walace tahal za záchranou brzdu, jiné potrestání za tento zápasnický chvat snad ani nemohlo přijít.
     
    45+3
    Šanci rohového kopu dostanou i domácí. Pro ně to bude druhý roh v zápase, rozehrávat budou z levé strany hřiště.
     
    45+4
    Z rohového kopu Udinese nakonec červená karta pro Nehuéna Péreze! Mazzocchi uháněl do velmi zajímavého brejku a Pérez svého soupeře nestíhal. Když se k němu přeci jen dostal na metr, rozhodl se ho naprosto úmyslně sestřelit. Argentinec za tento zákrok zezadu bez míče míří předčasně do sprch.
    45+4. Červená karta
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina tohoto utkání je za námi. Nabídla nám tutovky na obou stranách, odvolanou penaltu i červenou kartu. Pro Udinese zatím smolný zápas, po dvaceti minutách se zranil obránce Bijol, v nastaveném čase pak viděl červenou kartu Argentinec Peréz.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:36.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Sandi Lovrić.

    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Erik Botheim, přichází Boulaye Dia.
    ze hřiště odchází Ivan Radovanović, přichází Domagoj Bradarić.
     
    47
    Stejně jako do první půle, i do té druhé Salernitana vstoupila aktivně. Vilhena na levé straně hřiště vybojoval v pádu rohový kop.
     
    48
    Zdá se, že domácí fotbalisté budou v bloku vyčkávat na to, co soupeř vymyslí. Hráči Udinese jsou zataženi hodně hluboko.
     
    49
    Střídající Domagoj Bradarič ztratil v souboji s Becaem balón, následně vše hasil taktickým faulem, za který následovala žlutá karta.
     
    51
    Bonazzoli přetlačil bránícího hráče a zakončoval z těžkého úhlu. Balón sice rozvlnil síť, avšak bohužel pro hosty jen z boční strany.
     
    52
    Domácí Success byl jednoznačně zatažen za dres Brúnem. Žluté karty pro hostujícího hráče se nedočkal, přesto je tu slibná standardní situace.
     
    53
    Fotbalisté Udinese se museli bleskově vracet do defenzivy. Nakonec to zvládli a už jsou znovu rozestoupeni v hlubokém bloku.
     
    55
    Obrázek hry se nijak nemění. Na hostujících fotbalistech je, aby vymýšleli, domácí se naopak budou soustředit jen na rychlé výpady.
     
    56
    Nuytinck překazil hostující snahu o rychlou rozehrávku, když odkopl balón. I on si může oddychnout, že neviděl žlutou kartu.
     
    57
    Další hostující snahu zastavuje praporek čárového rozhodčího, který signalizuje ofsajd. Domácí určitě pospíchat nebudou.
     
    59
    Individuálně se na pravé straně prosadil Success, jehož přihrávka směřovala pod sebe. Jeden z domácích fotbalistů se dostal ke střele z dvaceti metrů, ale mířil vysoko nad.
     
    60
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná půlhodina a je evidentní, že Salernitana není klubem, který by vynikal v kombinaci nebo prosazování se do zatažené obrany.
     
    62
    Nejaktivnějším hráčem je střídající Bradarič, který rychle rozehrál, ovšem kapitán Fazio poté chyboval, když Bradaričovi vracel míč, za což se omlouvá.
     
    63
    A zase Bradarić! Byl na zrodu útočné akce Salernitany, kterou zakončoval Mazzocchi. Jeho pokus byl zblokovaný.
     
    64
    Odpískání nedovoleného zákroku se dožadoval Success, jenže rozhodčí domácímu fotbalistovi ukazuje, aby se co nejrychleji zvedal ze hřiště.
     
    66
    Další souboj Dylana Brúna se Successem, opět byl pískán nedovolený zákrok. Tentokráte se žlutí, i když hostující zadák si o napomínání říkal poměrně dlouho.
     
    67
    Z dobrých osmadvaceti metrů pálil Candreva. Míč směřoval pod horní tyčku, ale Silvestri vytáhl fantastický zákrok a vyrazil na rohový kop!
     
    68
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Isaac Success, přichází Beto.
     
    69
    Domácí fotbalisté vybojovali rohový kop a Deulofeu se rozhodl zakončovat. To se projevilo jako špatné řešení, míči po jeho střele chybělo několik metrů.
     
    71
    Skvělá práce domácích zadáků, kteří na poslední chvíli zasáhli před úplně volným Bonazzolim, na kterého směřovala přihrávka.
     
    72
    Hráči Salernitany si nerozuměli a přišli o balón. Pro něj už kráčí Silvestri, který si s následnou rozehrávkou dává znovu velmi záležet.
     
    74
    Do velmi zajímavé situace uháněli domácí. Deulofeu si obhodil Norberta Gyömbéra, do kterého pak spíše narazil. Nejen, že hostující fotbalista vidí žlutou kartu, ale Udinese bude rozehrávat zajímavou standardní situaci!
     
    75
    K ohrožení branky Sepeho nedošlo, domácí celek i přesto zůstane u míče, vhazovat bude v blízkosti rohového praporku na levé straně.
     
    76
    Hosté se velmi hlasitě dožadovali odpískání faulu, ale sudí Aureliano je nevyslyšel. Domácí si v závěru akce nerozuměli a už zase pospíchají do obrany.
     
    77
    Velmi dobrá příležitost pro hosty! Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Bonazzoli. Tomu dnes ale není přáno, gólman Silvestri míč reflexivním zákrokem vyrazil na roh!
     
    78
    Z následného rohového kopu k žádnému výraznějšímu ohrožení domácí branky nedošlo. Zdá se mi, že domácím už docházejí síly.
     
    80
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Tolgay Arslan.
     
    82
    Nedovolený zákrok Vilheny ve středu hřiště, společně s ním se omlouvá také Gyomber. Oba se snaží zrychlit domácí rozehrávku.
     
    83
    To se hostům moc nepovedlo, nakonec sudí Aureliano běžel za Candrevou a něco mu důrazně vysvětloval. Stále se nehraje.
     
    84
    Centrovaný míč proletěl malým vápnem! Nejblíže k němu měl Nuytinck, ale ten byl lehce přidržen. Přesně to ukazoval rozhodčímu, pan Aureliano byl ale jiného názoru.
     
    86
    Nedůrazu hostující defenzivy mohl využít Beto. Balón si připravil na pravou nohu, ze sedmnácti metrů ale zamířil vysoko nad branku!
     
    87
    Nedovoleně si poblíž postranní lajny počínal domácí Walace. Hlavní sudí odpískal faul, domácí se mezitím stihli vrátit do obrany.
     
    88
    Na trávníku zůstává ležet Antonio Candreva, ke kterému běží nejen jeho spoluhráči, ale také hlavní rozhodčí Gianluca Aureliano.
     
    89
    Střídání v týmu US Salernitana 1919:
    ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází Diego Valencia.
     
    90+1
    Hlavní sudí přidal čtyři minuty nad rámec druhého poločasu. Ta první se schyluje ke svému konci, Sepe bude rozehrávat od vlastní branky.
     
    90+2
    Střelecký pokus Vilheny z nějakých pětatřiceti metrů. Zdánlivě neškodný, ale Silvestrimu míč vypadl, přesto se k němu dostal jako první.
     
    90+3
    Velmi chytře to udělal domácí kapitán Pereyra, který si pokryl míč a při prvním kontaktu spadl. Rozhodčí nařídil standardní situaci.
     
    90+4
    Pro balón si vyběhl brankář Sepe, který už hledá, komu by rozehrál. Čtvrtá nastavená minuta směřuje ke svému konci, víc se nejspíše nestane.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Jen těžko věřit tomu, že utkání nenabídlo žádnou brankovou situaci. V prvním půli jsme viděli několik obrovských příležitostí, zápasu určitě uškodila červená karta Péreze ze závěru úvodní části. Udinese se ve druhém poločase zatáhlo, Salernitana naopak prokázala, že ji nesedí útočit postavené obrany soupeře. Remíza je v konečném součtu zasloužená.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (22:46:49)

    Štěpán Slovák

    Branky:

    Karty:   29. Makengo (UDI), 45+1. Walace (UDI) – 35. Bonazzoli (SAI), 49. Bradarić (SAI), 66. Brún (SAI), 74. Gyömbér (SAI)   45+4. N. Pérez (UDI)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.
    Udinese Calcio: Silvestri – Becao, Bijol (25. Nuytinck), Masina – N. Pérez, Pereyra (C), Walace, Makengo (46. Lovrić), Udogie – Success (68. Beto), Deulofeu (80. Arslan).
    Náhradníci: Padelli, Piana – Abankwah, Benković, Ebosele, Ebosse, Guessand, Nestorovski, Pafundi, Palumbo, Samardžič.

    Trenér: Andrea Sottil

    US Salernitana 1919: Sepe – Brún, Gyömbér, Fazio (C) – Candreva (89. Valencia), Maggiore, Radovanović (46. Bradarić), Vilhena, Mazzocchi – Botheim (46. Dia), Bonazzoli.
    Náhradníci: Micai, Sorrentino – Boultam, Capezzi, Iervolino, Kristoffersen, Sambia, Veseli, Motoc, Kišrída.

    Trenér: Davide Nicola

    Rozhodčí: Gianluca Aureliano
    bahis siteleri