Japonsko – USA 0:10 (kon.) | Německo – Maďarsko 2:4 (kon.) | Finsko – Kanada 1:4 (kon.)
Dánsko – Švédsko 2:5 (kon.)
konec
Německo
2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Maďarsko
Čtvrtek 25.08.2022, 15:30 • Iscenter Nord, Frederikshavn, Dánsko • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z tohohle přenosu vše. Děkuji za pozornost a těším se na vás zase u nějakého z hokejových přenosů. Příjemný večer! (18:02:08)
     
    Je tu konec zápasu! Maďarky podaly stoprocentní, obětavý výkon, který je dovedl až k veledůležitému vítězství 4:2 nad Německem. To sice ovládlo první třetinu, už v ní ale herně nepřesvědčilo a od té doby jeho výkon jen pozvolna klesal. Tyhle body budou svěřenkyním Thomas Schadlera jednoznačně chybět.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Mira SEREGELYOVÁ - 2:4
     
    59:51
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Po několika úspěšných obraných zákrocích se Maďarky dostaly k potvrzení svého nečekaného vítězství. MIRA SEREGELYOVÁ unikla z obranného pásma, přejela až do útočného a s přehledem trefila prázdnou německou klec. Bez asistence.
     
    59:32
    Neuvěřitelná bojovnost „hostujících” hráček, které si několikrát neváhaly lehnout do střely.
     
    58:45
    Žabička od modré teď proskákala skrz trojici hráčů až k bráně. Pozorná Nemethová vyráží.
     
    58:10
    Alblová míří na střídačku, Němky zkusí hrát v šesti.
     
    58:10
    Oddechový čas pro tým Německo.
     
    58:00
    Teď si Eisenschmidová nerozuměla se spoluhráčkou a vyslala naslepo bekhendový pas do prázdného prostoru. Maďarky oslabení zvládly.
     
    56:20
    S touto početní výhodou přichází jedinečná a dost možná poslední šance Němek na srovnání zápasu. Maďarky však brání houževnatě a obětavě.
     
    56:00
    Vyloučení v týmu Maďarsko:
    Mira Seregelyová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    55:06
    Po pasáži nepřesných přihrávek se Němky urvaly do přečíslení dvě na jednu. Přihrávka na Luisu Welckeovou, která mohla zakončovat do prázdné branky, utekla jen o centimetry.
     
    53:32
    Strompfová je dnes dost možná nejčastější střelkyní na německé straně. Další z jejích pokusů kryje maďarská brankářka do lapačky.
     
    52:16
    Hra 4 proti 4 přinesla šanci Německu, Nemethová ale dnes chytá spolehlivě.
     
    50:27
    Vyloučení v týmu Německo:
    Daria Gleissnerová – 2 min., vražení na hrazení, odpyká Bernadette Karpfová.

    Vyloučení v týmu Maďarsko:
    Emma Kreiszová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    50:27
    Rozhodčí teď řeší, jak potrestat hráčky, které se střetly v rohu kluziště. Německá kapitánka nejprve faulovala soupeřku, a tu následně pomstila Kreiszová sundáním Gleissnerová, která si odnesla šrám nemůže jít odpykat svůj trest.
     
    49:40
    „Hostující” hokejistky jsou i ve třetí třetině živější než soupeřky, jimž se nedaří najít správný recept na družinu Pata Cotina. Zrodí se hned na úvod překvapivý výsledek?
     
    48:06
    Puk se pomalu šoural německým brankovištěm, pohotovější byly Němky, které vyhazují přes celé hřiště.
    Marken.cz

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 2. Welckeová (Strompfová), 11. Klugeová (Jobst-Smithová) – 11. Kiss-Simonová (Seregelyová), 24. Kiss-Simonová, 36. Jokai-Szilagyiová, 60. Seregelyová


    Německo: Alblová (Abstreiterová) – Eisenschmidová (A), Jobst-Smithová, Strobelová, Gleissnerová (C), Strompfová, Botthofová, Düsterhöftová, Bartschová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Haiderová – Feldmeierová, Delarbreová, Eisenschmidová – Welckeová, Welckeová, Karpfová – Christofová, Wagnerová, Schieferová.
    Trenér: Thomas Schadler

    Maďarsko: Nemethová (Reveszová) – Kneeová, Bakerová, Kiss-Simonová, Mayerová, Nemethová, Odnogaová (A), Mártonová – Gasparicsová (C), Kreiszová, Seregelyová – Metzlerová, Huszaková (A), Jokai-Szilagyiová – Dabasiová, Williamsová, Szamosfalviová – Horvath, Ronaiová, Pazmandiová – Stroblová.
    Trenér: Pat Cortina

    Rozhodčí: Ketonen, Neary – Jalbert, Saarimaki
    thejrc.org