Kluž – Maribor 1:0 (kon.) | Basilej – CSKA Sofia 2:0 (kon.) | Twente – Fiorentina 0:0 (kon.)
Viking FK – FCSB 1:3 (kon.) | Slavia – Raków 2:0 (po pr.) | Beer Ševa – Universitatea Craiova 1:1 (4:3 po pen.)
Fehérvár – Kolín nad Rýnem 0:3 (kon.) | Viborg – West Ham 0:3 (kon.) | AIK Stockholm – Slovácko 0:1 (kon.)
Wolfsberger – Molde 0:4 (kon.) | FC Ballkani – Shkupi 1:0 (kon.) | Nice – Maccabi Tel Aviv 2:0 (po pr.)
Hamrun – Partizan Bělehrad 3:3 (kon.) | Anderlecht – Young Boys 0:1 (3:1 po pen.) | Dudelange – Lech Poznaň 1:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Zrinjski Mostar 2:1 (6:5 po pen.) | Linfield – RFS Riga 1:1 (2:4 po pen.) | Antverpy – Başakşehir 1:3 (kon.)
Rapid – Vaduz 0:1 (kon.) | Hajduk Split – Villarreal 0:2 (kon.) | Gil Vicente – Alkmaar 1:2 (kon.)
konec
Viborg FF
0:3 (0:1)
West Ham United
Čtvrtek 25.08.2022, 19:00 • Vibor Stadion, Viborg • Evropská konferenční liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    87
    Střídající Michail Antonio zajel do dalšího střídajícího hráče Madse Søndergaarda a vidí za své počínání zaslouženou žlutou kartu. První na straně hostí.
     
    81
    Poslední dvě střídání také v kádru hostí. Manuel Lanzini přepustí místo na placu Armstrongu Okoflexovi a Kurt Zouma střídá Aarona Cresswella.
     
    77
    Poslední dvě střídání domácích. Záložník Clint Leemans posílá do hry záložníka Madse Søndergaarda, forvard Ibrahim Said se žlutou kartou dohrál a místo něj si čtvrt hodinky vyzkouší Sofus Berger.
     
    68
    Za rozhodnutého stavu jdou na plac tři čerství hráči West Hamu – Conor Coventry, Flynn Downes a Michail Antonio. A aby si nikdo nemusel nic vyčítat, ze hřiště jdou naopak střelci všech tří branek Kladivářů – Gianluca Scamacca, Said Benrahma a Tomáš Souček.
     
    65
    Ojedinělá útočná akce Viborgu skončila před velkým vápnem a hosté hned šli do rychlého kontru. Benrahma přízemním centrem z pravé strany našel mezi dvěma beky Maxwela Corneta, který se mezi střelce nezapsal, když střelou z první z vápna minul branku, přestřelil! Tohle byla obrovská šance hostí na 0:4.
    64. SOUČEK - 0:3
    64. Tomáš SOUČEK - 0:3
     
    64
    West Ham právě vstřelil branku!
    Krátce po rohovém kopu se míč vrátil na levou stranu, odkud centroval jeden z hráčů hostí. Hlavičku stopera Kehrera, který si výborně naběhl do vápna, ještě gólman Pedersen výborně vytáhl, na dorážku z kopačky TOMÁŠE SOUČKA ale neměl žádný nárok a český fotbalista tak zapisuje svůj první gól v nové sezoně, čímž spolu s dnešní asistencí stvrzuje své výborné vystoupení.
     
    60
    Také rozhodčí je určitě rád, že se rozjitřené emoce trošku zklidní střídáním. Justin Lonwijk, který mohl na konci prvního poločasu srovnat na 1:1, jde dol a místo něj naskočí do útoku Nils Mortimer.

    Z placu jde také Jacob Jensen, místo kterého si zahraje český mladík Jan Žambůrek a nedohraje ani Jay-Rot Grot, který také na konci prvního poločasu mohl vyrovnat. Místo něj na půl hodinu naskočí Alassana Jatta.
    58. Strkanice Cresswella a Saida
     
    58
    Sudí Harald Lechner vyřešil vše naprosto výborně, když Aaronu Cresswellovi i Ibrahimu Saidovi dává po žluté kartě.
    51. Said BENRAHMA - 0:2
     
    51
    West Ham právě vstřelil branku!
    Je hotovo, o postupujícím je definitivně jasno. SAID BENRAHMA po Cornetově výborné průnikové přihrávce navyšuje vedení West Hamu na 2:0, když se tváří v tvář brankáři trefil přesně k tyčce. Obránce již do souboje doběhl pozdě. Druhý zápas má tak naprosto stejný průběh jako první Asistence: Maxwel Cornet.
    44. Areola vychytal Grota a Lonwijka
     
    44
    Neskutečné, co nyní Alphonse Areola pochytal. Po výborné uličce, za kterou by srdce českého fotbalového fanouška zaplesalo, jej z pravé strany z malého vápna otestoval Jay-Rot Grot. Jeho pokus vyrazil rodák z Paříže před sebe přímo na Justina Lonwijka, který zakončil dorážku přesně do brankáře!
     
    42
    Areola měl zřejmě nejtěžší práci v prvním poločasu. Po centru z levé strany posadil míč přesně na hlavu Jacoba Jensena, který se mezi dvěma beky uvolnil a vyskočil nejvýše. Jeho střelu a la koníček ale francouzský strážce tří tyčí chytil.
    22. Gianluca SCAMACCA - 0:1
     
    22
    West Ham právě vstřelil branku!
    Hosté slaví přímo pod svým kotlem a mají proč. Stejně jako v prvním utkání totiž GIANLUCA SCAMACCA otevírá skóre a výraznou měrou se na gólu podílel Tomáš Souček. Český záložník totiž z pravé strany před vápnem poslal ideální centr na bližší tyč, kde byl právě třiadvacetiletý rodák z Říma a poslal míč nekompromisně k tyčce. Asistence: Tomáš Souček.
     
    16
    Tohle byla hodně špatná rozehrávka gólmana domácích Pedersena. Nerozuměl si se spoluhráčem a balon ihned sebrali hosté. Ke střele zpoza vápna se dostal Scamacca a vzápětí domácí gólman dobrým zákrokem svou chybu napravil!

    Tomáš Lysý

    Branky: 22. Scamacca (Souček), 51. Benrahma (Cornet), 64. Souček

    Karty:   58. Said (VBG) – 58. Cresswell (WHU), 87. Antonio (WHU)


    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:7.
    Viborg FF: Pedersen – Gaaei, Bürgy, Zaletel, Christian Sørensen – Leemans (77. Søndergaard), Grønning (C), Jacob Jensen (60. Žambůrek) – Lonwijk (60. Mortimer), Grot (60. Jatta), Said (78. Berger)
    Náhradníci: Kiilerich – Lauritsen, Thorsen

    Trenér: Jacob Fischer Friis

    West Ham United: Areola – Johnson, Kehrer, Ogbonna, Cresswell (C) (81. Zouma) – Souček (68. Downes), Lanzini (81. Zouma) – Cornet, Fornals, Benrahma (68. Coventry) – Scamacca (68. Antonio)
    Náhradníci: Randolph, Hegyi – Bowen, Ekwah Elimby, Swyer, Mubama

    Trenér: David Moyes

    Rozhodčí: Harald Lechner – Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (vš. Rakousko)
    18.08.2022
    West Ham - Viborg 3:1

    Branky: 24. Scamacca (Cornet), 64. Bowen, 78. Antonio (Benrahma) – 69. Jensen (Sørensen)

    Karty:   68. Søndergaard (VBG)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 1:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:6.
    bahis siteleri