Kluž – Maribor 1:0 (kon.) | Basilej – CSKA Sofia 2:0 (kon.) | Twente – Fiorentina 0:0 (kon.)
Viking FK – FCSB 1:3 (kon.) | Slavia – Raków 2:0 (po pr.) | Beer Ševa – Universitatea Craiova 1:1 (4:3 po pen.)
Fehérvár – Kolín nad Rýnem 0:3 (kon.) | Viborg – West Ham 0:3 (kon.) | AIK Stockholm – Slovácko 0:1 (kon.)
Wolfsberger – Molde 0:4 (kon.) | FC Ballkani – Shkupi 1:0 (kon.) | Nice – Maccabi Tel Aviv 2:0 (po pr.)
Hamrun – Partizan Bělehrad 3:3 (kon.) | Anderlecht – Young Boys 0:1 (3:1 po pen.) | Dudelange – Lech Poznaň 1:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Zrinjski Mostar 2:1 (6:5 po pen.) | Linfield – RFS Riga 1:1 (2:4 po pen.) | Antverpy – Başakşehir 1:3 (kon.)
Rapid – Vaduz 0:1 (kon.) | Hajduk Split – Villarreal 0:2 (kon.) | Gil Vicente – Alkmaar 1:2 (kon.)
konec
AIK Stockholm
0:1 (0:0)
1.FC Slovácko
Čtvrtek 25.08.2022, 19:00 • Friends Arena, Solna (SWE) • Evropská konferenční liga (předkola) • Play-off
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám vás u odvetného zápasu o účast v hlavní fázi Evropské konferenční ligy, v němž se proti sobě postaví AIK Stockholm a 1.FC Slovácko. Souboj se odehraje ve Švédsku na umělé trávě, což by měla být výhoda pro domácí celek. Ovšem mužstvo z Uherského Hradiště je výrazně blíže k postupu. Střetnutí startuje v 19 hodin a provede vás jím Michal Luxa. Pojďme společně držet palci českému zástupci!
     
    V úvodním souboji se čekalo vyrovnané utkání a také šance na postup mnozí odborníci uváděli vyrovnaní, možná mírným favoritem bylo AIK. Ovšem všechny prognózy se smetly ze stolu po úvodním souboji, kdy hráči Slovácka doslova přejeli švédského soupeře a ještě mohli litovat, že jejich náskok nebyl větší. Stav zápasu otevřel v osmadvacáté minutě Milan Petržela, a když v samotném závěru hráči Stockholmu odešli fyzicky, trefili se také Vlasij Siňavskij a Petr Reinberk. V Uherském Hradišti se tak zrodilo vítězství svěřenců Martina Svědíka 3:0. České mužstvo tak má slušný polštář před odvetou, kterou uvidí Friends Arena. Slovácko ale nečeká nic jednoduchého, vždyť AIK musí vrhnout vše do útoku a navíc se bude hrát na umělé trávě, což švédskému celku dává určitou výhodu.

    1.FC Slovácko – AIK Stockholm 3:0 (1:0)

    Branky: 28. Petržela (Holzer), 77. Siňavskij (Kohút), 81. Reinberk (Šašinka).

    Žlutá karta: 72. Trávník (SLO).

    Sestava 1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofman, Kadlec, Kalabiška (85. Dúskí) – Petržela (85. Tomič), Trávník (76. Kohút), Daníček, Havlík, Holzer (70. Siňavskij) – Mihálik (76. Šašinka).

    Sestava AIK Stockholm: Nordfeldt – Lustig, Papagiannopoulos, Sichenje (46. Mendes) – Ring (74. Bahúí), Larsson, A. Ajári (57. al-Búzídí), Husajn, Björnström – Guidetti, Stefanelli (82. Fatah).

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:2.
    Střely mimo: 4:2.
    Rohy: 7:1.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 13:11.
     
    Odvetné střetnutí startuje ve čtvrtek od 19 hodin a odehraje se ve švédské metropoli. Z utkání se pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Doufejme, že Slovácko dovede zápas do zdárného konce a bude slavit postup do základní skupiny Evropské konferenční ligy.
     
    Nezáviděníhodnou situaci prožili svěřenci Martina Svědíka, kteří do švédské metropole neodcestovali podle plánu. Letadlo, které mělo přepravovat hráče Slovácka totiž mělo poruchu, a tak se mužstvo z brněnského letiště odebralo na hotel. Dlouhých jedenáct hodin čekal celek z Uherského Hradiště na náhradu. Vše se podařilo a Slovácko odcestovalo k souboji s AIK Stockholm. Situace by tak mohla s českým zástupcem zamávat, jelikož je to nabourání všech stanovených plánů, což pro iSport potvrdil také nejzkušenější hráč. Milan Petržela také přiznal, že nic podobného v kariéře nezažil. Ukáží hráči Slovácka psychickou odolnost a přivezou ze Švédska postup?
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního souboje, do něhož Slovácko nastupuje v očekávané sestavě. Uvidíme, zda systém Martina Svědíka bude znovu fungovat na švédské AIK. Ovšem nejprve se podíváme na složení týmů!
     
    Úvodní sestavy:

    AIK Stockholm: Nordfeldt – Mendes, Lustig, Papagiannopoulos, Björnström – Larsson (C), Hussein – Bahoui, Abbas Ayari, Ring – Guidetti.
    Náhradníci: Stamatopoulos, Janošević – Stefanelli, Noori, Fatah, Elbouzedi, Kimpioka, Ceesay, Otieno, Atola Meja, Sundberg.
    Trenér: Peter Wennberg.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinber, Hofman, Kadlec (C), Kalabiška – Daníček, Trávník, Havlík – Petržela, Mihálik, Holzer.
    Náhradníci: Fryšták, Borek – Šimko, Levin, Vecheta, Kohút, Doski, Brandner, Kozák, Šašinka, Tomič, Siňavskij.
    Trenér: Martin Svědík.

    Rozhodčí: Donatas Rumšas – Aleksandr Radius, Dovydas Sužiedėlis (všichni LTU).
     
    Oba celky už jsou na zeleném pažitu, zatímco Slovácko je připravené, tak AIK Stockholm utvořilo na vlastní polovině kolečko. Za malou chvíli začínáme...
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první se balonu chopil český zástupce, který vyslal nepřesný nákop na levou stranu. Následně Hofman přihrával na Nguyen, jenž byl pod tlakem a zahrál za postranní lajnu.
     
    2
    Do dnešního střetnutí nastoupil Stockholm v tmavě modrých dresech, naopak Slovácko hraje v bílé sadě. Domácí celek se hnal za útočnou akcí, ovšem Bahoui se nacházel v těsném ofsajdu.
     
    3
    Sebastian Larsson roztáhl hru na pravou stranu, avšak přihrávka mířila zase zpátky. Lustig tak vyslal pas za obranu, ovšem Michal Kadlec pustil míč mimo hrací plochu.
     
    4
    Před skvělou kulisou se hraje toto utkání a zatím je u balonu velmi často švédský celek AIK se nacházelo na útočné polovině, kde dobře zapracoval Kalabiška.
     
    5
    Björnström se snažil roztáhnout hru, jeho přihrávka byla nepřesná. Hráči v bílých dresech znovu balon odevzdávají a staví bílou zeď před vlastní šestnáctkou.
     
    6
    Guidetti se nacházel mezi záložníky a vyslal pěknou přihrávku na levou stranu. Tam se nacházel Ring, jehož přihrávka do vápna byla Slováckem zastavená. Český celek ztratil balon a zakončením doprostřed branky zamířil Nabil Bahoui.
     
    7
    Hofmanův pas skvěle zalepil Ondřej Mihálik, který míč poté podržel a české mužstvo trpělivě kombinuje na útočné polovině. Po chvíli přišel pas před branku, kde se balonu chopil Nordfeldt.
     
    8
    U balonu se znovu nachází švédské mužstvo, které začíná zdlouhavou kombinaci na vlastní polovině. Pas po levé straně ale opustil hrací plochu.
     
    9
    Daniel Holzer zachytil nepřesnou přihrávku, udělal pár kroků a udržel balon. Tohle jsou správné pasáže hry, které Slovácko potřebuje.
     
    10
    Krásný pas za Michala Kadlece poslal Guidetti a Bahoui mohl jít sám na branku. Jenomže kapitán Slovácka se do souboje rychle vrátil a poslal míč na roh!
     
    10
    Po rohovém kopu se balon před brankou odrážel a dostal se k němu Bahoui, jenž po zemi mířil mezi tři tyče. Jenomže výborně vystartoval Filip Nguyen, který nepříjemný pokus zastavil.
    10. První gólovou příležitost meli domácí hráči
     
    11
    Slovácko otočilo kormidlem hry a vybojovalo rohový kop, který rozehraje Marek Havlík.
     
    12
    Centr od rohového praporku byl na první tyči prodloužený a k zakončení se probojoval obsazený Michal Kadlec. Jeho pokus postrádal razanci, a tak jej zastavil obránce.
     
    13
    Sledujeme poměrně nepřesnou pasáž hry, kterou vyřešilo až Slovácko. Český celek táhl akci po pravé straně a znovu vybojovalo rohový kop.
     
    14
    Rohový kop znovu rozehrával Marek Havlík, jehož snažení letělo na hranici malého vápna, kde vládne brankář Nordfeldt. Následně akci AIK přerušil taktickým faulem Milan Petržela.
     
    15
    Milan Petržela přenesl hru na levou stranu šestnáctky, kde si Holzer zpracoval míč na prsa a chtěl vystřelit. Jenomže obránce jej rychle dostoupil a zakončení zablokoval.
     
    16
    Slovácko sice nebylo u balonu, ovšem hrálo se na jeho útočné polovině. Po chvíli se míče chopil Mihálik, jemuž byl odpískaný ofsajd.
     
    17
    Na levé straně měl hodně prostoru Michal Trávník, který po zemi přihrával před branku. Ovšem obrana Stockholm byla připravená a situaci znovu zvládla.
     
    18
    Reinber s Petrželou pracovali u postranní lajny a druhý jmenovaný centroval před branku, kde se pohyboval Mihálik. Ovšem obrana AIK balon nepropustila a odvrátila jej.
     
    19
    Další centr českého mužstva odvrátil Sotirios Papagiannopoulos, který rozvíjel akci AIK. Tu přerušil tvrdým zákrokem Michal Trávník, jenž je prvním hříšníkem zápasu.
     
    20
    Reinber se vrátil k míči a skvěle si jej tělem přikryl. Domácí Ring stáhl krajního obránce k zemi a Slovácko bude rozehrávat standardní situaci.
     
    21
    Ještě před rozehráním volného kopu přichází na řadu ošetření, jelikož Kristoffer Nordfeldt zůstal seděl na trávníku, protože má problém se zadním stehenním svalem.
     
    23
    Kristoffer Nordfeldt zůstává v brance, otázkou je, na jak dlouho. Marek Havlík poslal nepříjemný centr před branku, ovšem Papagiannopoulos míč odehrál na rohový kop.
     
    24
    Havlík přehrál balon na hranici šestnáctky, kde se nacházel Holzer, jehož střela byla sražená. Zakončením zády k brance se tak prezentoval Mihálik, jenž mířil nad břevno.
     
    25
    Pětadvacet minut hry je minulostí a stále se hraje bez branek. Lustig se pokoušel o dlouhou přihrávku na pravou stranu, kde míč nedostihl Bahoui.
     
    26
    Guidetti seběhl na pravou stranu, kde chtěl kombinovat s Mendesem. Ovšem situaci přečetl Kalabiška, jehož druhý jmenovaný stáhl na zelený pažit.
     
    27
    Další lacinou ztrátu hasil nedovoleným zákrokem Milan Petržela. Standardní situaci rozehrál kapitán Larsson, jehož snažení na roh odvrátil Marek Havlík.
     
    28
    Sebastian Larsson přeběhl k rohovému praporku, který směřoval na zadní tyčku. Jenže do vzduchu nejvýše vystoupal Michal Kadlec, který míč odehrál za postranní lajnu.
     
    29
    Milan Petržela si pustil balon, k němuž se probojoval Erik Ring. Švédský ofenzivní se rychle otočil a mířil přesně k tyči. Skvělým zákrokem se předvedl Filip Nguyen.
    29. Nguyen vytáhl svkělý zákrok proti Ringovi
     
    30
    Kalabiškův centr mířil k penaltovému puntíku, kde se nacházel dnes skvěle hrající Papagiannopoulos. Odraženého balonu se chopil Petržela, jenž jej po chvíli ztratil.
     
    31
    Zleva odcentroval Ring, po jehož centru zakončoval John Guidetti. Ovšem domácí útočník nejprve přistrčil Michala Kadlece, a tak by případná branka stejně neplatila.
     
    33
    Na pravé straně pokutového území vyplul osamocený Larsson, který následně přihrával před branku, kde byl znovu dobře postavený Havlík. Slovácko už peláší na útočnou polovinu.
     
    34
    Skvělou kombinaci předvedli Holzer a Kalabiška, který centrem hledal spoluhráče před brankou. Jenomže Mihálik se po hlavičkovém souboji k zakončení neprobojoval.
     
    35
    Na útočné polovině zůstal ležet Mihálik, kterému se moc na nohy nechce. AIK vyrazilo po pravé straně do akce, avšak nepřesný pas celou situaci znemožnil.
     
    36
    Švédští fanoušci pískají na Filipa Nguyena, který podle jejich reakce nehraje plynule. Slovácko po odkopu zamířilo do akce a Kalabiška vybojoval další rohový kop.
     
    37
    Michal Trávník a Marek Havlík si přihráli u praporku a druhý jmenovaný poslal nádherný centr před branku. Na malém vápnu se k hlavičce dostal Kalabiška, který z vyložené pozice zamířil vedle pravé tyče.
    37. Kalabiška hlavičkoval těsně vedle
     
    38
    Z pravé strany odcentroval Mendes a hostující brankář se dostal do souboje s Guidettim. Nguyenovi balon vypadla, ovšem pískal se faul švédského útočníka.
     
    39
    Už u půlící čáry to vypadalo, že Daníček zastaví akci AIK. Ovšem míč se k soupeři vrátil, jenomže stejný hráč Slovácka zabral směrem do obrany a situaci poslal do klidných míst.
     
    40
    Dlouhý nákop mířil na Mihálika, který se štěstím udržel míč, i když na něj zle dotíral Papagiannopoulos. Slovácko je u balonu a kombinuje na útočné polovině.
     
    42
    Za šestnáctkou se balonu zmocnil Milan Petržela, který udělal dva rychle kroky a z hranice vápna vystřelil mimo prostor tří tyčí. AIK bude rozehrávat od branky, ale potřebovalo by vsítit branku.
     
    43
    Někteří hráči už toho mají plné zuby a často jsou v předklonu, třeba i Milan Petržela. Vypadá to, že trávník je hodně nacucaný a bere hráčům obrovské množství sil.
     
    44
    Mendesův centr přeletěl všechny hráče před brankou, a tak na druhé straně mohl hrát Ring. Jenomže AIK vybojovalo pouze autové vhazování.
     
    45
    Michal Kadlec dal těžkou přihrávku na Filipa Nguyena, který ve složité situaci poslal balon hodně do vzduchu. Hráči v tmavě modrých dresech zůstávají u míče.
     
    45+3
    Ošetřování domácího brankáře, zdržování hráčů Slovácka, i proto Donatas Rumšas nastavuje tři minuty. České mužstvo potřebuje vydržet do poločasové přestávky.
     
    45+3
    Milan Petržela přihrál na Daniela Holzera, který mu chtěl míč vrátit do běhu. Ovšem nejzkušenější hráč Slovácka to měl hodně daleko, což rozezlilo Marka Halíka, jenž byl úplně volný.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Začátek i konec poločasu byl v režii AIK, které ale branku nevsítilo, a tak má Slovácko do druhého poločasu stále výbornou pozici. Oba tábory si připravily po jedné tutové šanci, ovšem na jedné straně výborně vyběhl Filip Nguyen a na druhé z malého vápna nezamířil přesně Ondřej Mihálik. Bezbrankový stav je příznivý pro český celek, který je "pouze" pětačtyřicet minut od postupu do skupinové fáze Evropské konferenční ligy. Povede se svěřencům Martina Svědíka postoupit?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AIK Stockholm:
    ze hřiště odchází Yasin Abbas Ayari, přichází Nicolas Marcelo Stefanelli.
    ze hřiště odchází Alex Björnström, přichází Eric Otieno.
     
    48
    Vraťme se na zelený pažit, kde už se odehráli tři minuty. Eric Otieno nejprve centroval a poté vystřelil nebezpečnou ránu zpoza vápna. Jeho pokus mířil do branky, avšak parádní zákrok vytáhl Nguyen.
     
    49
    Milan Petržela odcentroval na zadní tyčku, kde se zjevil Marek Havlík, který z jedné mířil do bližšího spodního rohu branky. Jenomže Nordfeldt nechal nohu na správném místě a zachránil AIK od pohromy.
    49. Havlíkovo zakončení zázračně vykopl domácí brankář
     
    51
    Slovácko hraje velmi dobře v začátku druhého poločasu, tentokrát situaci zavíral Holzer. Ovšem jeden z hráčů měl co dělat, aby si míč do branky nesrazil.
     
    52
    Slovácko rozehrálo další rohový kop, který zakončení nepřinesl. Ovšem aktuálně jsou slyšet fanoušci českého celku, jelikož fanoušci AIK jsou poněkud opařeni vývojem zápasu.
     
    53
    Zpoza vápna se pokoušel přesně zamířit Michal Trávník, jehož ránu srazil na další roh Papagiannopoulos. Následný centr od praporku se kroutil do malého vápna, avšak Nordfeldt byl znovu pozorný.
     
    54
    Střídající Eric Otieno je na levé straně velmi aktivní a pomáhá švédskému mužstvu směrem dopředu. Jenomže hráči Stockholmu znovu balon snadno ztratili.
     
    56
    Deset minut z druhého poločasu už je minulostí a Slovácko díky výsledku z prvního zápasu má tříbrankové vedení v zádech. Zleva centroval Holzer, jenomže Papagiannopoulos byl znovu připravený.
     
    57
    České mužstvo výborně napadá rozehrávku soupeře, který se těžko dostává přes dobře postavenou bílou hráz.
     
    57
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Michal Kohút.
     
    58
    Kapitán Larsson poslal dlouhý aut před branku Slovácka. Balon se odrazil k Lustigovi, jehož zakončení bylo nepřesné.
     
    58
    Střídání v týmu AIK Stockholm:
    ze hřiště odchází John Guidetti, přichází Amar Ahmed Fatah.
     
    60
    Mezi třemi hráči prošel Amar Ahmed Fatah, který přes Petre Reinberka vystřelil. Ovšem zamířil do míst, kam se Filip Nguyen skvěle dostal.
    60. Fatahova akce končí opět na výborném Nguyenovi
     
    61
    Začínají se otevírat okénka v obraně Slovácka a AIK začíná být hodně nepříjemné. Na pravé straně měl prostor Bahoui, jehož střílený centr nenašel spoluhráče před bránou.
     
    63
    Michal Kadlec neměl komu přihrát, a tak se raději otočil a přihrál na Filipa Nguyen. Slovácko se balonu zbytečně nezbavilo a dal kombinuje.
     
    64
    Marek Havlík skvěle přenesl hru na Jana Kalabišku, který míč posunul Holzerovi. Ten se nebál odcentrovat, avšak nenašel nikoho ze tří spoluhráčů.
     
    65
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Vlasij Siňavskij.
    ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Merchas Doski.
    ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Ondřej Šašinka.
     
    66
    Střídání v týmu AIK Stockholm:
    ze hřiště odchází Nabih Bahoui, přichází Benjamin Kimpioka.
    ze hřiště odchází Mikael Lustig, přichází Zachary Elbouzedi.
     
    69
    Po několikanásobném střídání se vraťme na zelený pažit, kde si faulem pomohl Eric Otieno. Slovácko hraje velmi daleko od vlastní branky a postup do skupinové fáze se výrazně přibližuje.
     
    70
    Velmi horko bylo před brankou Slovácka, jelikož na levé straně vápna přešel přes soupeře Elbouzedi, který přihrával na spoluhráče. Jenomže Hofman byl skvěle postavený a míč odehrál.
     
    71
    Další střídající hráč posílal střílenou přihrávku na zadní tyčku, kde už číhal Ring. Bránící hráči Slovácka balon odehráli na další rohový kop.
     
    71
    Sotirios Papagiannopoulos po odpískání faulu ještě nesportovně zatleskal sudímu, a tak Donatas Rumšas tahá z kapsičku znovu žlutou kartu.
     
    73
    Siňavskij dostal těžký pas, který nezpracoval a míč mu utekl mimo hrací plochu. Ovšem tohle českému celku opravdu stačí.
     
    74
    Na levou stranu si seběhl Ondřej Šašinka, který vybojoval autové vhazování. Jan Kalabiška s vhozením dlouho váhal a také on vidí žlutou kartu.
     
    75
    Patnáct minut hry zbývá do konce normální hrací doby. Švédské mužstvo se pokusilo o nákop podél postranní lajny, ovšem míč hrací plochu opustil.
     
    76
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Tohle vypadá už velmi dobře, jelikož se český celek ujal vedení! Před Janem Kalabiškou se na levé straně otevřel prostor a krajní obránce věděl o náběhu spoluhráče na zadní tyči. VLASIJ SIŇAVSKIJ se položil na trávník a skluzem zamířil přesně – 0:1. Asistence: Jan Kalabiška.
    76. Vlasij SIŇAVSKIJ - 0:1
     
    78
    Slovácko se může definitivně uklidnit a už si troufnu říci, že jej uvidíme ve skupině Evropské konferenční ligy. Český zástupce aktuálně vede o čtyři trefy.
     
    79
    Zády k brance se nacházel Kimpioka, který se otočil kolem Hofmana. Slovácko mělo znovu štěstí na své straně, jelikož balon putoval těsně vedle levé tyče.
    79. Kimpiokova střla z otočky proletěla kolem Nguyenovy šibenice
     
    79
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Michal Tomič.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky a švédské mužstvo se stále nachází na útočné polovině. Slovácko se zatím velmi dobře brání, i když k tomu potřebuje i nutnou dávku štěstí.
     
    82
    Někteří fanoušci domácího celku se zvedli ze sedadel a opouštějí stadion. Režie si vybrala i příznivce Slovácka, kteří mají úsměvy od ucha k uchu.
     
    83
    Ofenzivní hráči českého týmu velmi dobře napadali rozehrávku soupeře. Po chvíli přišel nákop k půlící čáře, kde si přistrčením vypomohl Michal Kadlec.
     
    84
    Stockholm se po faulu kapitána Slovácka přesunul na útočnou polovinu. A zakončením přes hlavu se předvedl Kimpioka, jenž zase zamířil do míst, kde se nacházel připravený Filip Nguyen.
    84. Z dalšího souboje Kimpioka vs. Nguyen vyšel vítězně golman Slovácka
     
    86
    Slovácko zaslouženě přejde přes AIK, i když se muselo poprat s letovými problémy. Navíc Ondřej Šašinka byl faulován, a tak hostující celek bude kombinovat na útočné polovině.
     
    87
    Hráči v bílých dresech drželi míč na pravé straně útočné poloviny. Přes obránce se pokusil projít Michal Tomič, jemuž se to nepovedlo, a tak AIK bude rozehrávat od branky.
     
    89
    Stockholm se pokoušel projít za další akcí, ovšem u postranní čáry došlo k faulu. Domácí tým poslal centr před branku, tentokrát Filip Nguyen zasahovat nemusel.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že Donatas Rumšas bude nastavovat ještě tři minuty. To je také čas, který Slovácko dělí od fantastického postupu.
     
    90+2
    Stockholmský celek sice drží balon na kopačkách, ale nemůže se dostat přes první hráče Slovácka. Přihrávka musela k brankáři, jenž dlouhým nákopem přenesl hru.
     
    90+3
    Na pravé straně vápna se nacházel Michal Tomič, který poslal střílenou přihrávku před branku. Siňavskij nevystřelil a navíc mu je ještě odpískaný ofsajd.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sen se stává skutečností a výběr Martina Svědíka postupuje do skupinové fáze Evropské konferenční ligy. Slovácko tak může slavit a těšit se na výborné soupeře.
     
    Sledovali jsme utkání, které bylo velmi vyrovnané a ve druhém poločase Slovácko hrálo skvěle takticky. Trochu mi přišlo, že od Stockholmu se odvrátilo štěstí, ale také přišla křeč, kterou švédský celek nepřekonal. Skvělým výkonem se prezentoval brankář Filip Nguyen, jenž předvedl několik výborných zákroků. Slovácko tak bude zítra sledovat s napětím los!
     
    S konstatováním, že Slovácko situaci zvládlo a postoupilo do skupinové fáze Evropské konferenční ligy, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera, třeba u sledování prodloužení pražské Slavie. (20:56:16)

    Michal Luxa

    Branky: 76. Siňavskij (Kalabiška)

    Karty:   71. Papagiannopoulos (AIK) – 19. Trávník (SLO), 74. Kalabiška (SLO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:12.
    AIK Stockholm: Nordfeldt – Mendes, Lustig (66. Kimpioka), Papagiannopoulos, Björnström (46. Otieno) – Larsson (C), Hussein – Bahoui (66. Elbouzedi), Abbas Ayari (46. Stefanelli), Ring – Guidetti (58. Fatah).
    Náhradníci: Stamatopoulos, Janošević – Noori, Ceesay, Atola Meja, Sundberg.

    Trenér: Peter Wennberg

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk (79. Tomič), Hofman, Kadlec (C), Kalabiška – Daníček, Trávník (57. Kohút), Havlík – Petržela (65. Siňavskij), Mihálik (65. Šašinka), Holzer (65. Doski).
    Náhradníci: Fryšták, Borek – Šimko, Levin, Vecheta, Brandner, Kozák.

    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Donatas Rumšas – Aleksandr Radius, Dovydas Sužiedėlis (všichni LTU)
    18.08.2022
    Slovácko - AIK Stockholm 3:0

    Branky: 28. Petržela (Holzer), 77. Siňavskij (Kohút), 81. Reinberk (Šašinka)

    Karty:   72. Trávník (SLO)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:11.
    bahis siteleri