Švédsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Švédsko
4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
Česko
Čtvrtek 01.09.2022, 13:00 • Szopienice Arena, Katowice • MS juniorek
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:46:51)
     
    Dramatické utkání mezi Švédskem a Českem skončilo těsným vítězstvím favoritek, florbalistky ze severu Evropy udolaly houževnatě bojující soupeřky výsledkem 4:3.

    Češkám dokonale vyšla první třetina, v níž si vybudovaly dvoubrankový náskok, favoritky jej ovšem ve druhé části smazaly. Ve třetí dvacetiminutovce Švédky poprvé v utkání posunula do vedení Hanna Nordstrandová, která posléze zvýšila i na rozdíl dvou branek a zaznamenala hattrick. Češky v závěrečných minutách zkusily powerplay, z níž vzešlo snížení z florbalky Anny Brucháčkové, na kýžené vyrovnání už ale svěřenkyně kouče Martiníka nedosáhly.

    Švédsko je po dvou zápasech stoprocentní a skupinu uzavře pátečním zápasem proti Slovensku. Češky čeká ve stejný den střetnutí s Norskem, v němž by měly potvrdit druhé postupové místo.
     
    Nejlepší hráčky: Moa Dynefalková – Tereza Matýsková.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Od levého mantinelu vypálila Kristýna Lechnerová. Nikdo míček netečoval, takže Maja Lindsjová si připsala poměrně snadný zákrok, jímž nejspíše stvrdila švédské vítězství.
     
    59:03
    Monika Šolleová se stihla vrátit do brány, aby Česko podržela při akci Emmy Heanderové, jejíž forhendový blafák zastavila pravou nohou.
     
    58:38
    Nyní si Kristýna Lechnerová vedla o poznání lépe. Vypálila míček mezi nohama clonící protihráčky, ten prosvištěl o kousek vedle levé tyče.
     
    58:24
    Na problémy si zadělala Kristýna Lechnerová. Obrala ji Nova Ekedahlová, přes dvě protihráčky ovšem nezvládla zamířit do prázdné brány.
     
    57:44
    Střílená nahrávka Venduly Maroszové nenašla svůj cíl, jímž byla Karolína Mezerová. Alespoň na chvilku Švédkám ulevila Dynefalková.
     
    57:10
    Drama pokračuje a Češky znovu hrají bez gólmanky Šolleové. Švédky se snaží pokrývat prostor lépe, než jak tomu bylo před půl minutou.
    56:33 Anna BRUCHÁČKOVÁ - 4:3
     
    56:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě není rozhodnuto! Lechnerová vyslala svižnou přihrávku k pravému mantinelu na ANNU BRUCHÁČKOVOVOU, jež tvrdým projektilem z první pod horní tyč propálila marně se přesunující Lindsjovou. Asistence: Kristýna Lechnerová.
     
    55:40
    Češky rozehrály a Monika Šolleová utekla na střídačku. České juniorky zkouší powerplay!
     
    55:40
    Trenér Tomáš Martiník si bere oddechový čas. Dá se přepokládat, že Češky vyzkouší hru bez gólmanky, pokud je k tomu rozjeté soupeřky vůbec pustí.
     
    55:24
    Nicméně Švédky rozhodně nebudou zbytek zápasu jenom bránit. Do útoku vystartovala po levém mantinelu Moa Dynefalková, neuspěla kličkou proti Sofii Skalíkové.
     
    54:30
    Češky musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. A to se také děje, po pobídce od Mezerová pálila Eva Řeháková vedle pravé tyče.
    53:24 Hanna NORDSTRANDOVÁ - 4:2
     
    53:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nezastavitelná HANNA NORDSTRANDOVÁ střílí hattrick! Heanderová ji našla křižným pasem z pravé strany, prudké ráně z první o břevno pak lze jen těžko něco vytknout. Šolleová byla bez šance. Asistence: Emma Heanderová.
     
    52:36
    Zatím to vypadá, že Švédky mají hru pod kontrolou. Nova Ekedahlová vyzkoušela dlouhý pas na Ellu Zetterstedtovou, v poslední chvíli do ní zasáhla obránkyně Mechlová.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Lenfeldová (vla.), 39. Nordstrandová (Dynefalková), 42. Nordstrandová (Dynefalková), 54. Nordstrandová (Heanderová) – 17. Mezerová (Vachudová), 19. Maroszová (Lechnerová), 57. Brucháčková (Lechnerová)


    Švédsko: Lindsjová (Wallbergová) – Soderqvistová, Kallströmová Anderssonová, Hellströmová, S. Johanssonová, Modighová, Marklundová – Heanderová, Dynefalková, Lindbergová, Torngrenová, K. Johanssonová, Emtellová, Ekedahlová, Zetterstedtová, Petterssonová, Almová, Lofborgová, Nordstrandová.
    Trenér: Camilla Granelidová, Johan Hydling

    Česko: Šolleová (Kuchařová) – Lechnerová, S. Skalíková, Mechlová, Sigmundová, Matýsková, Lenfeldová, Vachudová – Maroszová, Řeháková, Mezerová, Brucháčková, Zlatníková, Středulová, Klubalová, R. Korbelářová, E. Skalíková, Janatková, S. Korbelářová.
    Trenér: Tomáš Martiník

    Rozhodčí: Friemel, Hasselberg

    Diváci: 298