Švédsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Švédsko
4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
Česko
Čtvrtek 01.09.2022, 13:00 • Szopienice Arena, Katowice • MS juniorek
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:46:51)
     
    Dramatické utkání mezi Švédskem a Českem skončilo těsným vítězstvím favoritek, florbalistky ze severu Evropy udolaly houževnatě bojující soupeřky výsledkem 4:3.

    Češkám dokonale vyšla první třetina, v níž si vybudovaly dvoubrankový náskok, favoritky jej ovšem ve druhé části smazaly. Ve třetí dvacetiminutovce Švédky poprvé v utkání posunula do vedení Hanna Nordstrandová, která posléze zvýšila i na rozdíl dvou branek a zaznamenala hattrick. Češky v závěrečných minutách zkusily powerplay, z níž vzešlo snížení z florbalky Anny Brucháčkové, na kýžené vyrovnání už ale svěřenkyně kouče Martiníka nedosáhly.

    Švédsko je po dvou zápasech stoprocentní a skupinu uzavře pátečním zápasem proti Slovensku. Češky čeká ve stejný den střetnutí s Norskem, v němž by měly potvrdit druhé postupové místo.
     
    Nejlepší hráčky: Moa Dynefalková – Tereza Matýsková.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Od levého mantinelu vypálila Kristýna Lechnerová. Nikdo míček netečoval, takže Maja Lindsjová si připsala poměrně snadný zákrok, jímž nejspíše stvrdila švédské vítězství.
     
    59:03
    Monika Šolleová se stihla vrátit do brány, aby Česko podržela při akci Emmy Heanderové, jejíž forhendový blafák zastavila pravou nohou.
     
    58:38
    Nyní si Kristýna Lechnerová vedla o poznání lépe. Vypálila míček mezi nohama clonící protihráčky, ten prosvištěl o kousek vedle levé tyče.
     
    58:24
    Na problémy si zadělala Kristýna Lechnerová. Obrala ji Nova Ekedahlová, přes dvě protihráčky ovšem nezvládla zamířit do prázdné brány.
     
    57:44
    Střílená nahrávka Venduly Maroszové nenašla svůj cíl, jímž byla Karolína Mezerová. Alespoň na chvilku Švédkám ulevila Dynefalková.
     
    57:10
    Drama pokračuje a Češky znovu hrají bez gólmanky Šolleové. Švédky se snaží pokrývat prostor lépe, než jak tomu bylo před půl minutou.
    56:33 Anna BRUCHÁČKOVÁ - 4:3
     
    56:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě není rozhodnuto! Lechnerová vyslala svižnou přihrávku k pravému mantinelu na ANNU BRUCHÁČKOVOVOU, jež tvrdým projektilem z první pod horní tyč propálila marně se přesunující Lindsjovou. Asistence: Kristýna Lechnerová.
     
    55:40
    Češky rozehrály a Monika Šolleová utekla na střídačku. České juniorky zkouší powerplay!
     
    55:40
    Trenér Tomáš Martiník si bere oddechový čas. Dá se přepokládat, že Češky vyzkouší hru bez gólmanky, pokud je k tomu rozjeté soupeřky vůbec pustí.
     
    55:24
    Nicméně Švédky rozhodně nebudou zbytek zápasu jenom bránit. Do útoku vystartovala po levém mantinelu Moa Dynefalková, neuspěla kličkou proti Sofii Skalíkové.
     
    54:30
    Češky musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. A to se také děje, po pobídce od Mezerová pálila Eva Řeháková vedle pravé tyče.
    53:24 Hanna NORDSTRANDOVÁ - 4:2
     
    53:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nezastavitelná HANNA NORDSTRANDOVÁ střílí hattrick! Heanderová ji našla křižným pasem z pravé strany, prudké ráně z první o břevno pak lze jen těžko něco vytknout. Šolleová byla bez šance. Asistence: Emma Heanderová.
     
    52:36
    Zatím to vypadá, že Švédky mají hru pod kontrolou. Nova Ekedahlová vyzkoušela dlouhý pas na Ellu Zetterstedtovou, v poslední chvíli do ní zasáhla obránkyně Mechlová.
     
    52:11
    Rychlý švédský protiútok neměl dlouhého trvání. Saga Emtellová sice proletěla kolem Sofie Skalíkové, ale už bez míčku na florbalce.
     
    51:44
    Zmatky v předbrankovém prostoru Švédska vyřešila brankářka Maja Lindsjová. Vysoko letící míček skryla v pravé ruce.
     
    51:03
    Karolína Mezerová z levé strany mohla střílet, nicméně volila nahrávku na střed na Karolínu Klubalovou, jíž nevyšlo zpracování.
     
    50:41
    Rozhodčí velmi dobře viděl prohřešek Sagy Emtellové, která si proti Kristině Zlatníkové pomohla držením. Míček pro Česko.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Švédky vedou rozdílem jediného gólu, šance na body pro Češky tak pořád existuje.
     
    49:41
    Nedovolený zákrok i na druhé straně. Postarala se o něj Adriana Středulová, když neúmyslně sekla Torngrenovou do levé nohy.
     
    49:13
    Za vlastní bránou vybojovala faul na svou osobu Radka Korbelářová. Tělem pokryla míček a Elin Lindbergová do ní nedovoleně strčila.
     
    48:40
    Radka Korbelářová nedosáhla na dlouhou nahrávku Sofie Skalíkové. Míček doputoval až do rukou připravené Maji Lindsjové.
     
    48:22
    Utkání pokračuje ve vysokém tempu, juniorky obou zemí viditelně disponují dostatečným množstvím fyzických sil, i když Středulová teď na okamžik hru zklidnila.
     
    47:55
    Zničehonic měla možnost vyrovnat Vendula Maroszová. Otočila se před bránou s míčkem, jenže forhendem zakončila výrazně vedle pravé tyče.
     
    47:21
    Nechybělo moc, aby Kajsa Johanssonová ještě více přiblížila Švédky vítězství, její pokus proskákal těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    46:58
    Za Češky nebezpečně zakončovala z pravé strany Eva Řeháková. Střílela forhendem na přední tyč, tu o kousek minula.
     
    46:29
    Švédský tlak pokračuje. Linn Kallströmová Anderssonová nabízela nahrávku před bránu, Ella Zetterstedtová ji jen těsně promáchla.
     
    45:56
    Na druhé straně obdržela zajímavou přihrávku na střed Nova Ekedahlová. Na dlouhou hokejku zakončovala forhendem vedle pravé tyče.
     
    45:25
    Švédky chybovaly a Češky vyrazily do přečíslení dvou na jednu. Anna Brucháčková vzala zodpovědnost na sebe, bránu minula.
     
    44:43
    Slibně vypadající volný úder Češkám vůbec nevyšel. Nahrávka mířila na Karolínu Mezerovou, jenže ta promáchla.
     
    44:21
    Radka Korbelářová si vyměnila míček s Kristinou Zlatnikovou a střílela z levé strany, balónek vyletěl nad mantinel.
     
    43:55
    Jako další přispěchala se zakončením Anna Brucháčková. Hrací předmět nicméně nasměrovala výrazně nad horní tyč.
     
    43:26
    Češky bojují. Z ostrého úhlu vyzkoušela střelecké štěstí Sofie Skalíková, avšak rozvlnila jenom boční síťku.
     
    42:33
    Chybnou rozehrávku soupeřek vystihla Karolína Mezerová. Vystřelil ze zápěstí, bohužel trefila jenom pravou nohu bránící Soderqvistové.
     
    42:05
    Je jasné, že české florbalistky nyní musí hru více otevřít. Hráčky v modrých dresech jsou však psychicky navrch a prostoupit jejich defenzivou nebude nic jednoduchého.
    41:04 Hanna NORDSTRANDOVÁ - 3:2
     
    41:04
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Švédky jsou o krok napřed! HANNA NORDSTRANDOVÁ opět potvrdila, že střílet opravdu umí. Od Dynefalkové obdržela přihrávku na střed a Šolleovou propálila pokusem ze zápěstí mezi pravou ruku a nohu. Asistence: Moa Dynefalková.
     
    40:49
    Dobře v brankovišti zapracovala Monika Šolleová. Měla přehled o míčku, pro nějž si sáhla k levé tyči. Nordstrandová zareagoval pozdě.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Švédsko ve druhé třetině předvedlo kvalitnější výkon a vyrovnalo, v současné chvíli je tak opět v roli favorita a budou to určitě Češky, které by byly s případným bodem spokojeny více.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:11.
     
    Třetí třetina zápasu mezi Švédskem a Českem slibuje dramatickou podívanou. Florbalistky ze severu Evropy se dvěma góly vrátily do zápasu, stav je po prostřední části vyrovnaný. Ke snížení protihráčkám pomohla Karolína Lenfeldová, jež si smolně vstřelila vlastní gól. Současnou podobu dala výsledku Hanna Nordstrandová, ta stála na konci pohledné kombinační akce až do prázdné brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    V závěru druhé třetiny ještě došlo k rozmíšce mezi Juni Soderqvistovou a Karolínou Mezerovou, rozhodčí situaci vyřešili ústní omluvou pro obě hráčky.
    38:39 Hanna NORDSTRANDOVÁ - 2:2
     
    38:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Seveřanky na jedničku vykombinovaly českou defenzivu, je vyrovnáno! Emtellová přes dvě protihráčky nahrála doprava na Dynefalkovou, která se neunáhlila a posunula míček na HANNU NORDSTRANDOVOU, jíž stačilo balónek nasměrovat do odkryté pravé části brány. Asistence: Moa Dynefalková.
     
    38:07
    Už to vypadalo, že forčekující Ella Zettestedtová získá míček, ale rozhodčí nakonec v jejím počínaní viděli přestupek a odpískali útočný faul.
     
    37:41
    Z ostrého úhlu vyzkoušela štěstí na přední tyčku Kristina Zlatníková. Maja Lindsjová se však zaskočit nenechala.
     
    37:02
    Je pochopitelné, že Češky v závěru druhé třetiny nikam nespěchají. Eva Řeháková pod tlakem přenesla hru na úplně volnou Mezerovou.
     
    36:39
    Akci tří proti třem řešila Juni Soderqvistová ránou na přední tyčku, Monika Šolleová pravou nohou zabránila nejhoršímu.
     
    36:13
    Srdnatě Sofie Skalíková bojovala v obležení tří protihráček. Situace nakonec dopadla dle očekávání, a sice míčkem pro Švédsko.
     
    35:40
    Chybnou rozehrávku české obránkyně Emma Heandeorová nevyužila. Rychle totiž byla zdvojená a z úhlu si na zakončení netroufla.
     
    35:12
    Kromě obránkyň dnes předvádí výborný výkon také Monika Šolleová. Pravou rukou zastavil ostrý projektil vypálený z florbalky Dynefalkové.
     
    34:26
    Sofie Skalíková oslovila nahrávkou Kristinu Zlatníkovou. Následovala rána z první, kterou Maja Lindsjová zpacifikovala nadvakrát.
     
    34:22
    Šikovně si počínala Eva Řeháková, když pod tlakem nastřelila Novu Ekedahlovou. Míček opustil hrací plochu, rozehrávka patří Češkám.
     
    33:56
    Vendula Maroszová zaskočila na obránkyni Sofii Skalíkovou a poradila si skvěle, když ukázkovým způsobem vypíchla míček z pod florbalky Emtellové.
     
    33:09
    Kristýna Lechnerová vyzvala Juni Soderqvistovou k souboji jedné na jednu. Kličku ale dělala ze stoje a nezvládla už nabrat zpět potřebnou rychlost.
     
    32:26
    Nyní měla česká gólmanka i potřebnou porci štěstí. Z bezprostřední blízkosti zakončovala Ebba Torngrenová těsně vedle pravé tyčky.
     
    32:03
    Volný úder byl rozehrán na Mou Dynerfalkovou, která zakončovala z první, Monika Šolleová zakročila levou nohou.
     
    31:49
    A nechybělo moc, aby byl český náskok znovu dvoubrankový. Karolína Mezerová ovšem protáhla kličku až příliš, z úhlu nezakončovala přesně.
     
    31:14
    Je zřejmé, že švédské hráčky s podobným průběhem vůbec nepočítaly. S dalším útočným faulem přišla pořádně frustrovaná Kajsa Johanssonová.
     
    30:36
    Útočný faul v podání Novy Ekedahlové, jež nestihla zastavit pohyb a Evu Řehákovou natlačila do mantinelu.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. České florbalistky stále drží nadějné vedení nad Švédkami, s případným úspěchem před utkáním počítal jen málokdo.
     
    29:34
    Zákrok i na druhé straně pro Maju Lindsjovou, tato gólmanka nenechala mezi nohama mezeru po zakončení Venduly Maroszové.
     
    29:18
    Výborně zapracovala Monika Šolleová. Vyskočila až na hranu brankoviště a pravou rukou sebrala balónek z pod hokejky Lindbergové.
     
    28:44
    Taktický faul v podání Karolíny Janatková. Tato hráčka drobným háčkem zastavila Emmu Heanderovou ještě na útočné polovině.
     
    28:15
    Švédská rozehrávka začíná od Linn Kallströmové. Nevěřila si na kličku, jenže ani nahození na Dynefalkovou nebylo vůbec přesné.
     
    27:33
    Přerušení hry způsobila Vendula Maroszová. Při forčekinku se hokejkou smolně zahákla o obránkyni Soderqvistovou.
     
    27:03
    Z úhlu vypálila z levé strany Sofie Skalíková. Maja Lindsjová byla na svém místě, míček vyrazila do bezpečí pravou rukou.
     
    26:47
    Ani Češky samozřejmě nezapomněly útočit. Karolína Mezerová vyslala střílený pas, na nějž Eva Řeháková jen těsně nedosáhla.
     
    26:11
    Pěknou teč předvedla Linn Kallströmová při nahození Lindbergové od pravého mantinelu. Šolleová měla štěstí, že ji balónek trefil do pravé nohy.
     
    25:38
    Povzbuzené seveřanky míří za vyrovnáním. Se zajímavým nahozením přišla Juni Soderqvistová, Kristýna Lechnerová přetlačila Emmu Heanderovou.
     
    25:20
    Do brejku vystartovala Karolína Mezerová. Vyslala zleva pěkně mířenou střelu na zadní tyčku, míček proletěl pár čísel vedle ní.
    24:17 Markéta LENFELDOVÁ vlastní - 1:2
     
    24:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky jsou na kontakt. S pokusem z levé strany si ještě Monika Šolleová poradila, jenže míček vyrazila ke spoluhráčce MARKÉTĚ LENFELDOVÉ a ta si smolně napálila hrací předmět do vlastní brány.
     
    24:05
    Odvážně si Linn Kallströmová vedla míček s jednou rukou na florbalce. Míček nakonec ztratila na úkor dobře postavené Sofie Skalíkové.
     
    23:43
    Dvojice českých hráček si poradila s jedinou forčekující Novou Ekedahlovou, balónek pak Anna Brucháčková odpálila po pravém mantinelu.
     
    23:13
    Před bránu chtěla hrát Cajsa Almová, jenže neměla na koho, proto nahrávala za ni na Dynefalkovou, ta neuspěla kličkou proti Mezerové.
     
    22:47
    Monika Šolleová skvěle zmenšila střelecký úhel Juni Soderqvistové, balóne s velkým přehledem udržela na těle.
     
    22:22
    Také útočnice umí bránit, což potvrdila Vendula Maroszová, křižný pas na Heanderovou vystihla koncem florbalky.
     
    21:53
    Česká defenziva opravdu pracuje na jedničku. Parádně teď zapracovala Tereza Matýšková, ta čistým způsobem odzbrojila Hannu Nordstrandovou.
     
    21:27
    Na pravé straně si klepla o nahrávku Rut Marklundová. Dostala ji, nicméně forhendem promáchl naprázdno.
     
    20:47
    Jedna brejková příležitost se nyní nabídla Simoně Korbelářové. Po pravém mantinelu nabrala velkou rychlost, bohužel si v klíčový okamžik dala míček až moc před sebe.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, ta pojďme na ně! Lze očekávat, že Švédky do něj vlétnou s ofenzivními choutkami a Češky by mohly trestat z brejků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:35.
     
    S takovým průběhem Švédky určitě nepočítaly! Po drtivém vítězství nad Norskem dnes narážejí na výrazně lepší defenzivu, které v první třetině nedaly jediný gól, zatímco Češky vstřelily hned dva. Skóre střetnutí otevřela v 17. minutě forhendovou střelou k levé tyči Karolína Mezerová, na spoluhráčku navázala o necelé tři minuty později Vendula Maroszová. Svěřenkyně kouče Martiníka předvádějí výborný výkon bez přehnaného respektu k soupeřkám. Jen vydržet!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    A moc nechybělo ke třetímu gólu. Češky vyrazily do přečíslení, bohužel Anna Brucháčková přihrála Evě Řehákové příliš za tělo.
    18:52 Vendula MAROSZOVÁ - 0:2
     
    18:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    V táboře českých juniorek je ještě veseleji! Na polovině hřiště vyslala Lechnerová střílený pas od pravého mantinelu Zlatníková a byla to VENDULA MAROSZOVÁ, která zvedla míček nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Kristýna Lechnerová.
     
    18:36
    V obležení dvou soupeřek Simona Korbelářová propasírovala balónek za vlastní bránu ke Karolíně Sigmundové, ta rozehrála doprava na Janatkovou.
     
    18:01
    Emílie Skalíková v rohu srdnatě bojovala proti trojici protihráček, rozhodčí jí ale nakonec odpískala útočný faul.
     
    17:33
    Jako další střílela Stina Johanssonová. I v tomto případě mohla být Monika Šolleová v klidu, úspěšný blok zaznamenala Radka Korbelářová.
     
    17:10
    S rychlou odpovědí chtěla přispěchat Thea Lofborgová, Ze zápěstí vyprodukovala svižný projektil, jenž se mezi tři tyče nevešel.
    16:02 Karolína MEZEROVÁ - 0:1
     
    16:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, Češky se proti velkým favoritkám ujímají vedení! Těsně bráněná Vachudová dokázala bekhendem nahrát na střed KAROLÍNĚ MEZEROVÉ, jež forhendovou střelou z první propálila Lindsjovou k levé tyči! Asistence: Kateřina Vachudová.
     
    15:52
    Vysoký nástřel Michaely Mechlové nenadělal Maje Lindsjové výraznější problémy, gólmanka balónek schovala v ruce.
     
    15:03
    Parádní návrat do obrany v podání Karolíny Klubalové. Zakřižovala Torngrenovou a znemožnila jí zakončení ve slibné pozici.
     
    14:39
    Frida Hellströmová nahazovala z levé strany před bránu. Ve změti florbalek se nejlépe zorientovala bránící Sofie Skalíková.
     
    14:18
    Do obrany skvěle zafungovala Kristina Zlatníková. Nataženou hokejkou zastavila pas Zetterstedtové na Hellströmovou, načež úspěšně vyhodila.
     
    13:59
    Pod tlakem si Ebba Torngrenová pomohl dlouhou nahrávkou na Elin Lindbergovou, jíž nevyšla klička proti Brucháčkové.
     
    13:29
    V rohu hřiště kralovaly Češky. Adriana Středulová nabila Sofii Skalíkové, rána z první trefila clonící konkurentku.
     
    12:55
    Zajímavá příležitosti na druhé straně. Kajsa Johanssonová střílela zprava na zadní tyč, Monika Šolleová včas vykopla pravou nohu.
     
    12:14
    Doposud největší příležitost střetnutí měla Karolína Mezerová! Po levé straně utekla švédské obránkyni, ale na ležící Lindsjovou nevyzrála!
     
    11:55
    Pod tlakem si Adriana Středulová nedělala s balónkem těžkou hlavu, prostě jej nabrala na florbalku a vyhodila za švédskou bránu.
     
    11:28
    Na další zákrok si Monika Šolleová ještě počká. Nova Ekedahlová sice vypálila zajímavě, jenže míček proletěl vedle pravé tyče.
     
    10:51
    Po pravém mantinelu se rozběhla Ella Zetterstedtová. Ve finále akce se přiblížila ke středu, ani tak na Šolleovou nevyzrála.
     
    10:04
    Češky nikam nespěchají, to je zjevné. Akci zrychlila až Mechlová nahrávkou po levém mantinelu na Radku Korbelářovou, útočnice prodlužovala jenom k protihráčce.
     
    09:39
    O krátké přerušení hry se postarala Nova Ekedahlová. Postavila se proti nahrávce Středulové a balón hodila přes mantinel.
     
    09:22
    Na balónku opět Švédky. Aktivní Hanna Modighová vyslala střílenou nahrávku, Michaela Mechlová ji odpálila mimo nebezpečí.
     
    08:50
    K přerušení hry dochází jen minimálně. Adriana Středulová vyzkoušela dlouhou nahrávku na Karolínu Klubalovou, které nevyšlo zpracování.
     
    08:11
    Skvěle zahrála Kristina Zlatníková. Nechala proběhnout Linn Kallströmovou a hru zklidnila zpětným pasem na Sofii Skalíkovou.
     
    07:39
    Švédský tlak začíná nabírat na obrátkách. Stina Johanssonová nabila na pravou stranu Thee Lofborgová, jež naštěstí promáchla.
     
    07:15
    Dokonce z minusového úhlu zkusila zaskočit brankářku Axina Petterssonová. Šolleová mohla být v klidu, balónek vyletěl mimo hrací plochu.
     
    06:28
    V hledišti se ozývá zástup českých fanoušků. Gólem je chtěla odměnit Radka Korbelářová, z úhlu ovšem bránu minula.
     
    06:03
    Se střelou z větší vzdálenosti si Monika Šolleová hravě poradila. Hrací předmět zachytila a s přehledem rozehrála na Skalíkovou.
     
    05:44
    Hanna Modighová si rozmyslela zakončení a hrála doleva na Theu Lofborgovou, jíž nevyšla klička proti Matýskové.
     
    05:21
    Pro fanoušky je aktuální průběh zápasu určitě nezáživný. Češky kombinují na vlastní polovině a Švédkám forčekink nepřináší kýžené ovoce.
     
    04:55
    A hráčky v bílých dresech pokračují na míčku. Simona Korbelářová si rozmyslela dlouhou nahrávku a raději odběhla za vlastní bránu.
     
    04:26
    České florbalistky nastoupily do zápasu bez přehnaného respektu, což je určitě dobře. Markéta Lenfeldová vypálila příliš vysoko.
     
    03:58
    Vysoký forčekink Emílie Skalíkové nadělal velké problémy Cajse Almové, ta si nakonec pomohla nahrávkou Marklundové.
     
    03:14
    O pozornost si řekla Karolína Janatková. Vypálila forhendem od pravého mantinelu, gólmanka Maja Lindsjová si poradila nadvakrát.
     
    02:34
    Hanna Modighová cíleně nahazovala na teč. S drobnou tečí přispěchala Hanna Nordstrandová, balónek proletěl vedle pravé tyče.
     
    01:20
    O zklidnění hry se postarala Kateřina Vachudová. Vzápětí vyzkoušela dlouhý pas na Lenfeldovou, jíž nevyšlo zpracování.
     
    00:48
    První těžký zákrok pro Moniku Šolleovou. Se zakončením z pravé strany si nicméně poradila a co bylo důležité, míček podržela.
     
    00:20
    Úvodní buly vyhrály Švédky. Okamžitě se přemístily na útočnou polovinu, odkud se snaží vyzrát na zdánlivě dobře srovnanou defenzivu soupeřek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Lindsjová (Wallbergová) – Soderqvistová, Kallströmová Anderssonová, Hellströmová, S. Johanssonová, Modighová, Marklundová – Heanderová, Dynefalková, Lindbergová, Torngrenová, K. Johanssonová, Emtellová, Ekedahlová, Zetterstedtová, Petterssonová, Almová, Lofborgová, Nordstrandová.
    Trenér: Camilla Granelidová, Johan Hydling

    Česko: Šolleová (Kuchařová) – Lechnerová, S. Skalíková, Mechlová, Sigmundová, Matýsková, Lenfeldová, Vachudová – Maroszová, Řeháková, Mezerová, Brucháčková, Zlatníková, Středulová, Klubalová, R. Korbelářová, E. Skalíková, Janatková, S. Korbelářová.
    Trenér: Tomáš Martiník

    Rozhodčí: Friemel, Hasselberg.
     
    České juniorky odstartovaly světový šampionát vítězstvím, urputně bojující východní sousedky ze Slovenska přestřílely výsledkem 8:6, vítězný gól vstřelila debutantka Karolína Klubalová.

    Švédky jsou horkými adeptkami na zlato. V úvodním klání si s chutí zastřílely, v souboji dvou zemí ze severu Evropy deklasovaly Norsko 19:1, pěti góly se blýskla Hanna Nordstrandová.

    Velkými favoritkami zápasu jsou Švédky. Češky si jsou určitě vědomy, že pokud budou chtít seveřanky alespoň potrápit, tak musí předvést ještě o pár úrovní lepší výkon, než jakým se prezentovaly proti Slovenkám.
     
    Všem fanynkám a fanouškům florbalu přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa juniorek, u zápasu mezi Českem a Švédskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Lenfeldová (vla.), 39. Nordstrandová (Dynefalková), 42. Nordstrandová (Dynefalková), 54. Nordstrandová (Heanderová) – 17. Mezerová (Vachudová), 19. Maroszová (Lechnerová), 57. Brucháčková (Lechnerová)


    Švédsko: Lindsjová (Wallbergová) – Soderqvistová, Kallströmová Anderssonová, Hellströmová, S. Johanssonová, Modighová, Marklundová – Heanderová, Dynefalková, Lindbergová, Torngrenová, K. Johanssonová, Emtellová, Ekedahlová, Zetterstedtová, Petterssonová, Almová, Lofborgová, Nordstrandová.
    Trenér: Camilla Granelidová, Johan Hydling

    Česko: Šolleová (Kuchařová) – Lechnerová, S. Skalíková, Mechlová, Sigmundová, Matýsková, Lenfeldová, Vachudová – Maroszová, Řeháková, Mezerová, Brucháčková, Zlatníková, Středulová, Klubalová, R. Korbelářová, E. Skalíková, Janatková, S. Korbelářová.
    Trenér: Tomáš Martiník

    Rozhodčí: Friemel, Hasselberg

    Diváci: 298